counter
Архів Повернутись назад 19 Жовтня 2016
19 Жовтня
За кордоном Леонардо Ді Капріо зніме фільм про Капітана Планету Голлівудський актор Леонардо Ді Капріо знімає фільм за мотивами мультсеріалу 1990-х «Команда рятувальників Капітана Планети», повідомляє «Лента.ру». За даними видання, компанія актора Appian Way Productions і студія Paramount підписали попередню угоду. Як сценаристи обрані молодий автор Джоно Метт і актор Гленн Пауелл, відомий за серіалом «Королеви крику». Продюсерів привернув у їхньому варіанті сценарію незвичайний підхід до образу супергероя: він представлений пошарпаним життям персонажем, якому тепер також потрібна допомога членів його команди, як раніше їм його надздібності. «Команда рятувальників Капітана Планети» був просвітницьким серіалом, присвяченим проблемам збереження навколишнього середовища. Його випускали в 1990-1992 роках. З 1993 по 1996 рік виходили «Нові пригоди Капітана Планети». Дійовими особами серіалів були п'ятеро молодих людей з різних континентів Землі, які боролися з різними природними лихами. Зібравшись разом, вони могли викликати для допомоги Капітана Планету.
За кордоном Американці випробували систему, яка перетворює літаки на безпілотники Американська компанія Aurora Flight Sciences провела випробування системи ALIAS, що дозволяє конвертувати будь-який пілотований літальний апарат у безпілотник, повідомляє видання «N+1». Згідно з повідомленням компанії, випробування проводилися на легкому пасажирському літаку Cessna Caravan і були визнані успішними. Швидка конвертація пілотованих літальних апаратів у безпілотники дозволяє вирішити кілька завдань. Зокрема, така можливість дозволяє компенсувати нестачу безпілотників. Крім того, таку техніку можна використовувати за прямим призначенням, при цьому не наражаючи на небезпеку життя пілотів. Розробка системи ALIAS ведеться на замовлення Агентства перспективних оборонних розробок. Вона являє собою кілька камер високої чіткості, що встановлюються зовні літального апарата і в кабіні пілотів, набір роботизованих маніпуляторів, що підключаються до органів управління літаком або вертольотом, а також обчислювального блоку і системи обміну даними.
Політика КСУ сьогодні розпочне розглядати конституційність позбавлення Януковича звання Президента Сьогодні, 19 жовтня, Конституційний суд України почне розгляд справи за поданням Президента України щодо відповідності Конституції України Закону "Про позбавлення В. Януковича звання Президента України". Розгляд буде проходити у формі письмового слухання - без виступів сторін у справі. Нагадаємо, 4 лютого 2015 року Верховна Рада прийняла закон "Про позбавлення Віктора Януковича звання Президента України". 17 червня закон, підписаний Президентом, був опублікований в газеті «Голос України». Але згодом глава держави звернувся до Конституційного суду з поданням, в якому попросив визнати цей закон неконституційним, оскільки до компетенції парламенту не належить вирішення питання про позбавлення звання Президента України, а позбавити такого статусу можна тільки внісши відповідні зміни до Конституції.
Події В Україні планують створити єдину базу військовозобов'язаних В Україні планується створити Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних - за відповідний проект закону в першому читанні проголосували 228 народних депутатів, передає  ЛІГА.net. Згідно з документом, єдину електронну централізовану базу даних військовозобов'язаних планується створити з використанням існуючих баз даних Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Міністерства освіти і науки, інших органів влади. Володарем персональних даних військовозобов'язаних і призовників буде Міноборони, розпорядником цих даних у реєстрі - Генштаб ЗСУ. Основними завданнями реєстру, крім ведення обліку військовозобов'язаних і призовників, буде планування і виконання заходів з мобілізації, призову на строкову службу, прийняття на службу за контрактом, а також інформаційне забезпечення звільнених військовослужбовців, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців.
Політика Перша дружина Мотороли розповіла, який він був "боєць" Перша дружина Арсена Павлова з позивним Моторола Вікторія Кондрашова розповіла, що до того, як виїхати на Донбас, колишній чоловік планував відправитися в Осетію зазначає Replyua. «Коли я була вагітною, ми з ним жили в Саратовській станиці, і я поїхала в гості до матері. Термін був уже великий, мене поклали в лікарню, і якраз в цей час в Осетії починалася війна, і він туди дуже рвався, але я не дала виїхати. Коли почалися військові дії на Донбасі, я вже не могла його утримати», - заявила Кондрашова. За її словами, на Донбас він втік, коли у неї була нічна зміна, і з тих пір вона його більше не бачила. Про те ж, що Моторола знову одружився, вона дізналася з новин. Так само як і про смерть колишнього чоловіка. Тепер жінка збирається з первістком Арсенія Павлова на похорон колишнього чоловіка. Нагадаємо, увечері 16 жовтня в результаті вибуху в ліфтовій кабіні в житловому будинку Донецька загинув терорист «ДНР» Моторола.
Політика Порошенко просить КСУ повернути звання президента Януковичу Конституційний суд України розпочав письмові слухання за конституційним поданням Петра Порошенка щодо неконституційності Закону України від 4 лютого 2015 року "Про позбавлення Віктора Януковича звання президента", повідомляє кореспондент АСН. У поданні, озвученому суддею-доповідачем Наталією Шапталою, зазначено, що позбавлення звання Президента можливо лише, коли його усунуто з поста Президента в порядку імпічменту.  Тобто парламент не мав повноважень ухвалювати такий закон. А змінити підстави для позбавлення звання Президента можна лише через зміну статті 105 Конституції України, в якій прописано відповідні підстави. Також Шаптала повідомила, що до КСУ надійшли висновки науковців щодо цього питання, які можна поділити на три групи. Перші вважають цей закон, безумовно, неконституційним, і що він підлягає скасуванню. Другі - що він формально неконституційний, але оскільки приймався в ситуації, яка не передбачена основним законом, то його не можна визнавати неконституційним. Треті кажуть, що парламент прийняв політичне рішення, а отже воно не може бути предметом аналізу КСУ. Після вивчення аргументів сторін КСУ прийме рішення за поданням Президента. Представник самого Петра Порошенка перед засіданням уникав зустрічі з пресою і покинув приміщення через чорний вихід. 
За кордоном Поліція Чехії повідомила про затримання росіянина, підозрюваного в хакерських атаках на США Як повідомляється на сайті поліцейського управління Чехії, працівники чеської поліції затримали в центрі Праги громадянина Росії, якого підозрюють у скоєнні хакерських атак на сайти в США. Також повідомляється, що затримання російського хакера, який розшукується по лінії Інтерполу, стало можливо завдяки успішній співпраці кримінальної поліції з ФБР. Вказується, що операція тривала всього 12 годин після отримання оперативної інформації працівниками кримінальної поліції МВС Чехії і видачі так званого «червоного ордера» на затримання від Інтерполу. Громадянин Росії був затриманий у готелі в центрі Праги, і поява поліції стала для нього повною несподіванкою, він не чинив ніякого опору, проте втратив свідомість. В результаті йому довелося надавати медичну допомогу, а потім і госпіталізувати. Міський суд Праги прийняв рішення про арешт російського хакера. Рішення ж про його екстрадицію в США ще перебуває на розгляді в судових органах.
Політика Політолог: Головне Порошенку у Берліні не йти на компроміс з Путіним Президенту України Петру Порошенку не потрібно йти на компроміс з Путіним під час зустрічі «нормандської четвірки» у Берліні сьогодні. Про це в інтерв'ю АСН заявив політолог Віталій Бала. "Що стосується зустрічі у "нормандському форматі". Це добре, що 19 жовтня у Берліні таки зустрінуться голови чотирьох держав. Але для результату треба виконати декілька пунктів", - сказав він. Бала вважає, по-перше, під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, який уперше за всю історію  формату запрошений до переговорів, важливо зрозуміти, які варіанти своїх дій він озвучить чи планує. "Головне  - не йти на компроміс, який шкодить національним інтересам України", - впевнений політолог. Коментуючи заяви деяких нардепів та політиків щодо необхідності скасування Мінських домовленостей, переходу до нового формату, він сказав: "Мінські домовленості можуть не подобатись, але твердження про їх скасування є помилковими.  Окрім "мінського формату" треба шукати інші додаткові формати і можливості, а не замість них. Сподіваюсь, що Порошенко витримає наполегливі "поради" Меркель та Олланда". 
Політика Аліменти на дитину будуть стягувати у спрощеному режимі Верховна Рада України на засіданні 19 жовтня прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення захисту права дитини на належне утримання", за що проголосували 244 парламентарії, передає кореспондент АСН.  Законопроектом пропонується "спростити механізм прийняття судового рішення щодо стягнення аліментів шляхом спрощення судового захисту прав одержувача аліментів, врахування прихованих доходів платника аліментів при визначенні розміру аліментів".  Документ також містить норми щодо:  - визначення правового режиму аліментів як власності дитини; - врахування витрат платника аліментів, щодо яких останнім не доведено джерело походження коштів для їх фінансування, при визначенні розміру аліментів; - збільшення мінімального розміру аліментів, які підлягають стягненню з платника аліментів; - визначення способу стягнення аліментів тим з батьків або іншим законним представником дитини, з яким проживає дитина; - стягнення аліментів у наказному провадженні за вимогою стягувача аліментів в розмірі на одну дитину – однієї чверті, на двох дітей – однієї третини, на трьох і більше дітей – половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку, у разі визначення розміру аліментів як частки від заробітку (доходу) матері, батька дитини, або у розмірі 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо заявлено вимогу про індексацію аліментів, присуджених у твердій грошовій сумі; - звільнення позивача від сплати судового збору у справах про стягнення додаткових витрат, пені (неустойки) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів та зміну способу їх стягнення. 
Суспільство «Нафтогаз» і ще шість компаній подали позов проти РФ на $2,6 млрд НАК «Нафтогаз України», а також шість дочірніх компаній ініціювали арбітраж проти Росії з вимогою відшкодувати $2,6 мільярда збитків, завданих в ході незаконного захоплення активів в анексованому Криму. Про це пише ZN.UA. «Після незаконного вторгнення на український півострів і його окупації в 2014 році РФ застосувала масштабну схему позбавлення компаній України їхнього майна без виплати компенсації. У Криму «Нафтогаз» мав кілька цінних енергетичних активів, захоплення яких з боку Російської Федерації порушує двосторонню інвестиційну угоду, що вимагає, щоб Росія поважала і захищала українські активи, зокрема розташовані в Криму», - сказано в повідомленні прес-служби НАК. Позов був поданий 17 жовтня. Крім «Нафтогазу», в позові беруть участь компанії «Чорноморнафтогаз», «Укргазвидобування», «Укртрансгаз», «Укртранснафта», «Лікво» і «Газ України».
Політика Прем'єр очікує прийняття закону, що регламентує роботу Фонду енергоефективності Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман очікує, що Верховна Рада прийме закон, який регламентує роботу Фонду енергоефективності, до кінця цього року.  Як передає кореспондент АСН, про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час звіту діяльності уряду за півроку під час засідання уряду у середу.  «Я очікую, що парламент до кінця цього року ухвалить закон про Фонд енергоефективності. Я думаю, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства найближчим часом завершить роботу над цим документом, але її треба прискорювати, щоб отримати надійний інструмент енергоефективності», - зазначив Гройсман. Голова уряду також зазначив,  що досягнення енергетичної незалежності України можливе в найближчі роки, видобувні компанії вже в 2017 році мають наростити обсяги видобутку газу на 500 млн кубометрів і більше.  
За кордоном оформление ленты  Жителі Нью-Йорка побилися через статую Клінтон Скульптура Гілларі Клінтон, що з'явилася у вівторок вранці в Нижньому Манхеттені біля входу на станцію метро «Боулінг-Грін»,  простояла всього три години, повідомляє New York Daily News. Місцевий художник на ім'я Ентоні Скіолі зобразив колишню першу леді США напівоголеною, з копитами замість ніг і банкіром, який припав до її тіла, натякаючи на її зв'язки з Уолл-стріт і великим бізнесом. Жінка, яка представилася співробітницею музею Смітсоніан (Smithsonian Design Museum), що розташований поблизу, обурилася, штовхнула муляж і перекинула його, а потім не давала поставити статую на місце, навіть сіла зверху, щоб перешкодити чоловікам підняти повержену «Гілларі». Громадяни ледь не побилися. Відеозапис сутички з'явилася в Інтернеті. В результаті напівоголену «Гілларі» забрали, а в поліції повідомили, що несанкціоноване розміщення статуй у міських парках протизаконно. У передвиборчому штабі Гілларі Клінтон інцидент коментувати не стали. Відзначимо, що нью-йоркці відреагували на напівоголену статую кандидата в президенти США Гілларі Клінтон набагато менш позитивно, ніж на статую абсолютно голого другого кандидата - Трампа, що з'явилася на вулицях міста місяць тому. Тоді багато хто робив селфі на тлі скульптури і обійшлося без бійок. Нагадаємо, що п'ять ідентичних статуй Дональда Трампа були встановлені в п'яти містах США. Ця ідея належить американській неурядовійс організації Indecline, яка протестує проти участі політика в президентських перегонах.
Політика Верховна Рада офіційно засудила дії Путіна в Сирії Верховна Рада України на ранковому засіданні 19 жовтня ухвалила Постанову "Про Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентів держав - членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва щодо останніх подій у Сирії", за що проголосував 241 парламентарій, передає кореспондент АСН. Обговорення постанови супроводжувалося жвавими дискусіями нардепів. "Коли ми голосуємо за цю постанову, ми чітко визначаємося - ми члени антипутінської коаліції, чи ми агенти впливу "русского мира" з вбивства мирних громадян!" - заявив спікер Андрій Парубій, коментуючи той факт, що проект Постанови не було внесено до порядку денного, що формально є порушенням регламенту. "Не йдеться про порушення регламенту, коли це політичне питання!" - "тиснув" спікер. У свою чергу нардеп від Радикальної партії і член Комітету з питань зовнішньої політики Віктор Вовк додав: "Путін, як рекетир, розуміє тільки силу, а слабкість - зневажає. Тому ми повинні бути сильними". Нардеп фракції БПП Олексій Гончаренко парирував: "Сьогодні Путін - це той самий Моторола, але терорист міжнародного масштабу... Весь світ вже зрозумів, що завтра він прийде в Литву, Естонію, захищати начебто російськомовних громадян. Путін потім буде в Польщі, далі в Лондоні, Майамі і всюди, де він їх знайде!.. Всі, хто не буде голосувати за цю постанову, - це агенти Кремля!" Михайло Папієв з "Опозиційного блоку" вважає, що ця "постанова не наблизить Україну до миру на Донбасі, тим більше напередодні зустрічі в Берліні в "нормандському форматі". Нагадаємо, в пояснювальній записці до Постанови пояснюється необхідність прийняття цього Звернення: "Воно зумовлено ​​нагальною потребою забезпечення припинення активних бойових дій на території Сирії, дотримання норм міжнародного права, прав людини і міжнародного гуманітарного права в ході збройного конфлікту на території Сирії, повернення до політичного врегулювання цього конфлікту під егідою Організації Об'єднаних Націй, а також необхідністю засудження бомбардувань збройними підрозділами Російської Федерації місць скупчення і проживання цивільного населення і цивільних об'єктів, зокрема міста Алеппо, транспортних засобів, що перевозять гуманітарні вантажі для цивільного населення, а також використання нею інших заборонених засобів і методів ведення війни в ході збройного конфлікту на території Сирії".
Політика Гройсман доручив вирішити питання з фінансуванням кримськотатарського телеканалу АТR Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив розблокувати питання фінансування кримськотатарського телеканалу ATR, який раніше заявив про відсутність фінансування з держбюджету України і що має намір переїхати у Литву. Як передає кореспондент АСН, про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час звіту діяльності уряду за півроку під час засідання уряду у середу.  «Тому я дав дорученя профільному віце прем’єр-міністру (В'ячеславу Кириленку). В'ячеславе Анатолійовичу, прошу вас зібрати Мінфін, Мінсоц, Мінінформполітики для того, щоб внести пропозицію не пізніше ніж на наступне засідання - або зміни в цю постанову, або нову постанову, - але розблокувати це питання, щоб ми могли здійснити видатки в цьому напрямі», - сказав він.  
Політика Чи знайдеться у Порошенка в Берліні козир проти Путіна В кулуарах Верховної Ради України народні депутати активно прогнозують результати зустрічі у "нормандському форматі". Сьогодні президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд та канцлер ФРН Ангела Меркель зустрінуться у Берліні. Примітно, що вперше від початку війни в Україні канцлер Німеччини Ангела Меркель прийме у Берліні російського президента Володимира Путіна. Журналісти АСН опитали нардепів на з цього приводу. Нардеп БПП і колишній прем'єр Криму Сергій Куніцин заявив, що ситуація в Сирії «навіть Європу розбудила, тому вони збирають зустріч». «Знаючи Путіна, зазначу, що він не любить програвати. Він сідає за стіл переговорів, бо ситуація патова. На Донбасі вона зайшла в глухий кут, щодо Сирії - дуже складна. Зрозуміло, що Путіна не притягнули у Берлін за вухо. Але він сідає за стіл переговорів вже в останній момент. Тому не слід очікувати якогось дива від зустрічі у Берліні, тим більше, що "нормандський формат" не передбачає переговорів щодо Криму, а лише стосовно Донбасу. Але суттєві зрушення можуть бути. Зокрема, для України", - сказав він у кулуарах Ради. Ще один народний депутат фракції БПП Олександр Бригинець впевнений, що особливого прориву у вирішенні конфлікту на Донбасі очікувати не слід. Швидше за все, більша увага буде зосереджена навколо ситуації в Сирії. "Не виключаю, що навколо торгу за Сирію нам вдасться отримати поступки Кремля. Росію можуть покарати ще більшими санкціями за Сирію. І це буде великою перемогою України. Очевидно, спільна заява за результатами зустрічі навіть більше потрібна Німеччині та Франції, які ініціювали таку зустріч. Вона їм потрібна для внутрішнього користування. Чи готовий взяти участь у такій заяві Порошенко? Однозначно, так. Щодо Путіна - навряд", - сказав він. Отже, Бригинець допускає, що ця зустріч буде поділена на дві частини: про Сирію та про Україну. Можливо, враховуючи рішення ПАРЄ, буде спільна заява Німеччини, Франції та України щодо засудження агресії Росії на нашій території. Окремо буде рішення Німеччини, Франції щодо дій Росії у Сирії. Раніше всі боялися, що Європа може піти на пом'якшення санкцій стосовно Росії, якщо вона знизить тиск на Сирію. «Зокрема, що Україну розміняють на Сирію. Зараз ситуація перевернулася навпаки! Росію ще більше можуть притиснути як за Україну, так і за Сирію. Тому це великий успіх України. Є всі ознаки, що це може статися. Принаймні рішення ПАРЄ щодо засудження агресії Росії про це говорять", - сказав Бригинець в інтерв'ю журналістам у кулуарах. Фракція "Народного фронту" дає оптимістичні прогнози. Так, голова фракції Максим Бурбак сказав, що вітає той факт, що перше питання, яке ініціює Президент Порошенко на цих переговорах, - це наша безпека. "Не можна зводити вирішення питань російської агресії до виборів на Донбасі, як вони це роблять. Ні. Спочатку виведення російських військ, зокрема  з Криму. Без Криму питання Донбасу розглядати неможливо. Важливо, що Президент ставить на перше місце виведення військ з окупованої території, демілітаризацію, повну деокупацію, і лише потім можна говорити про вибори та інші політичні питання. Це дуже добре", - нагадав він. У свою чергу нардеп фракції "Народного фронту" та колишній комбат Юрій Береза впевнений: "Порошенко в Берліні має зберігати спокій та впевненість. Це головне. Домовлятися будуть лише із сильними. Зі слабким ніхто говорити не буде. Тому ми маємо бути непохитними у своїх інтересах". При цьому позафракційний нардеп, секретар Комітету з питань боротьби з корупцією Дмитро Добродомов нагадав, що Мінські домовленості зайшли у глухий кут. "Всі спроби відвести озброєння, поставити крапку в обстрілах - порушуються. Тому переговори у "нормандському форматі" позитивні для України. Це дає змогу більше тиснути на Росію, зафіксувати наші позиції, засудивши агресію росіян. Сьогодні буде зустріч у більш чіткому та офіційному форматі. Зрозуміло, що ЄС буде відстоювати передовсім свої національні інтереси, але ми будемо відстоювати свої", - сказав він. Нардеп підкреслив, що про жодні вибори на Донбасі і мови бути не може. "Спочатку треба вивести усі війська, лише потім можна говорити про вибори. Позиція України в цьому питанні дуже чітка та послідовна. Хоча ми неодноразово чули, що це питання піднімалося, зокрема Росією. Україна точно на це не піде. Парламент за це не проголосує", - прогнозує він. Ще один позафракційний депутат Юрій Береза додав, що скоро у Франції будуть вибори, тому ця країна робитиме політичні заяви за результатами зустрічі у "нормандському форматі". «А ПАРЄ напередодні прийняла резолюцію, визнавши агресію Росії. Це дуже важливо. У Порошенка напередодні зустрічі у Берліні з'явилися додаткові важелі та козир. Він може використовувати рішення ПАРЄ як козир, апелювати до нього у переговорах з ЄС та для тиску на Путіна. Зрозуміло, що Німеччина іноді робить такі заяви, які не дуже влаштовують Україну. Чому? Вони також діють, враховуючи власні інтереси. Насправді якоїсь змови з Росією я тут не бачу. Німеччина також має захищати свої інтереси. А ми - свої", - констатував Береза. А от голова фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко не має оптимізму щодо зустрічі в Берліні. "Я не бачу прориву від цієї зустрічі. Очевидно, що кожна зі сторін матиме свої позиції, буде стояти на своєму. Вчора ми чули заяву міністра закордонних справ Франції, який сказав, що Донбас має отримати особливий статус. Та те, що Україна має виконати Мінські домовленості. Але від 1-го до 11-го пункту там насамперед  підписані зобов'язання про проведення виборів на Донбасі, лише потім - виведення військ. Ті, хто підписував ці домовленості, це люди, які вчинили акт державної зради", - сказав він. Ляшко додав, що Порошенко не має піддаватися на тиск у Берліні не лише Путіна, але й наших партнерів. "Наш Президент на зустрічах впродовж двох днів докладе усіх зусиль, щоб перейти з Мінського до Женевського формату чи навіть Будапештського, що дасть більші можливості Україні", - вважає нардеп. "Опозиційний блок" прогнозує, що у Берліні буде доленосна зустріч. Про це з трибуни парламенту заявив нардеп Нестор Шуфрич, виступаючи російською мовою. "Сьогодні день надії... Лідери чотирьох держав зустрінуться, щоб урегулювати статус Мінських домовленостей, бо альтернативи їм немає. Це означає стабільність та повернення до економічного росту усієї країни. Україна має виконати Мінські домовленості, проголосувавши за закони, які передбачені ними. Всі сьогодні сперечаються: що перше - курка чи яйце? Хочу нагадати слова Байдена, який, виступаючи з цієї трибуни, сказав, щоб ми прийняли ці закони... Але сьогодні ми в цьому залі блокуємо їх прийняття! Хто цей парламент? Парламент миру? Хто ця влада? Парламент і влада миру чи мародери, які прикриваються війною?" - запитав він. Позафракційний нардеп Андрій Іллєнко у відповідь Шуфричу закликав " не слухати кликунів про мир, бо насправді Мінські домовленості - це капітуляція України".
Суспільство оформление ленты  На прощання з Моторолою зігнали 10 тисяч донеччан У захопленому Донецьку триває прощальна церемонія з убитим терористом Арсеном Павловим (Моторолою). Влада «ДНР» розпорядилась перекрити центральну частину міста, а людей фактично зігнали на прощання з «героєм ДНР». За ніч портрети бойовика розвісили по всьому місту. Новину передає «Преса України». Прощання почалося в 10 ранку і триває до цього часу. З Моторолою вже попрощалися керівники «держустанов» і ватажок «ДНР» Олександр Захарченко. У ЗМІ з'явилися повідомлення, що працівників установ змусили вийти на прощання з Моторолою. «Число бажаючих попрощатися з Арсеном Павловим зросло, за попередніми оцінками, до 10 тис. осіб. Черга починається від входу в «Донбас Оперу» і тягнеться до кінотеатру імені Шевченка, далі йде вулицею Артема. Закінчується черга біля готелю «Донбас Палас», - сказано в повідомленні.  
Суспільство 45 дітей загиблих та поранених учасників бойових дій на Донбасі пройдуть реабілітацію 22 жовтня стартує друга програма «Покоління майбутнього», завдяки якій зможуть пройти курс фізичної та психологічної реабілітації 45 дітей та вдів з родин загиблих та важкопоранених учасників бойових дій на Донбасі. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла керівник цієї програми Лариса Кадуріна. Вона уточнила, що реабілітацію діти проходитимуть у санаторії «Червона Калина». «Перша половина дня це будуть медичні процедури, а друга буде спрямована на психологічну реабілітацію. Ми намагалися брати тих, хто ще не бував на такій реабілітації. Цього разу ми понизили віковий ценз, ми брали дітей уже починаючи від 8 років. Діти з усіх регіонів України», - уточнила Кадуріна. Водночас керівник психологічної служби програми «Покоління майбутнього» Ольга Протасова зазначила, що у більшості дітей, які вже пройшли такий курс реабілітації, до приїзду у санаторій спостерігалися фобічні психологічні розлади. «Діти боялися, діти не знали як себе поводити. Якщо не допомагати дітям, які втратили батьків, особливо на війні, то потім ми можемо очікувати від цих дітей дуже непрогнозовані ситуації в подальшому їхньому житті, і їм буде складно з цим  жити. Тому дуже хочеться, щоб ця програма не завершилась оцим осіннім заїздом», - пояснила вона. Програму реабілітації дітей учасників АТО організувала та більшою мірою фінансує українська діаспора Америки. Завдяки першій програмі, яка відбувалась навесні цього року, реабілітацію пройшли вже 40 дітей.  
Політика В Україні створять організацію, яка опікуватиметься антидопінговою політикою Верховна Рада України на засіданні 19 жовтня прийняла за основу Закон України "Про антидопінговий контроль у спорті", за що проголосували 231 парламентар, передає кореспондент "АСН". Закон було подано до Верховної Ради України за підписом міністра молоді та спорту Ігора Жданова. А розроблений він був разом з міжнародними спортивними організаціями. Як відомо, Всесвітня антидопінгова агенція (далі – ВАДА) проводить моніторинг та вимагає від усіх країн привести свою антидопінгову діяльність у відповідність до нових правил і стандартів. З метою надання відповідних роз'яснень та оцінки ситуації  у вересні 2015 р. Україну відвідала комісія ВАДА у складі  директора департаменту освіти та зв'язків з національними антидопінговими організаціями ВАДА Роба Кьолера та керівника відділу дотримання Кодексу та правових питань Еміліано Сімонеллі. Представники ВАДА проаналізували діяльність Національного антидопінгового центру (далі –  НАДЦ), провели робочі зустрічі з Мінмолодьспортом, Національним олімпійським комітетом України та НАДЦ.  Зокрема, було запропоновано внести відповідні зміни до Закону України "Про антидопінговий контроль у спорті". Законом пропонується створення нового державного підприємства, яке буде займатися антидопінговою політикою.  Так, народний депутат фракції "Радикальної партії" та член Комітету з питань молоді та спорту та призер Олімпійських Ігор Денис Силантьєв повідомив: "Національного антидопінгового центру та Лабораторії, яка буде функціонувати окремо від Національного антидопінгового центру... Також висловлені пропозиції представників спорту, які мають бути враховані до другого читання. Пропонується посилити відповідальність за примус спортсменів використовувати допінг", - сказав він. При цьому нардеп "Опозиційного блоку" Михайло Папієв додав, що мова йде "про виділення сотень мільйонів гривень на створення Лабораторії, до ті як не виділяється ні копійки на субвенції для дітей-сиріт... Я би хотів, щоб приймалися рішення не на користь окремих спортивних організацій в їх інтересах, а на користь людей", - вважає він. Прийняття акта дозволить привести чинне законодавство України у відповідність до Міжнародної конвенції про боротьбу з допінгом у спорті, забезпечити створення необхідних правових та організаційних засад щодо акредитації лабораторії антидопінгового контролю та створити умови для дотримання Україною, Національним антидопінговим центром вимог Всесвітньої антидопінгової агенції.
Суспільство Мінсоцполітики неохоче співпрацює з благодійниками в реабілітації дітей військових Діалог з Міністерством соціальної політики щодо співпраці в рамках програм реабілітації дітей учасників бойових дій на Донбасі проходить важко.  Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла представник благодійного громадського обєднання «Покоління майбутнього» Лариса Кадуріна. «Ми розпочали конкретні кроки співпраці з Міністерством соціальної політики, надали листа з описом нашої програми з проханням про допомогу. Ми розпочали такий діалог з міністерством. Хочу сказати, що поки що іде він важко», - зазначила вона. Зі слів Кадуріної, звернутися до міністерства їх спонукала інформація щодо розкрадання коштів, які виділяються на реабілітацію дітей, яку розповсюдили ЗМІ. «Ми бачили в пресі чимало матеріалів, коли така допомога, такі гроші - 1 мільйон гривень, як виявилось, виділяються і, на жаль, вони використовуються не за призначенням і просто розкрадаються... Але я дуже сподіваюся, що міністерство і не лише соціальної політики, але й, можливо, інші інстанції, які відповідають за цей напрямок роботи, вони звернуть увагу, і гроші будуть виділятися не на тих, хто їх дуже успішно і вміло розкрадає, а на тих хто їх справді використовує безпосередньо на діточок», - сподівається Кадуріна. Водночас вона наголосила, що програми реабілітації дітей, які постраждали під час конфлікту на Сході, повинні розроблятися на державному рівні, а не окремими благодійними організаціями.  
Політика оформление ленты  У поліцію Київської області оголошено новий набір патрульних Новий набір до патрульної служби Київської області триватиме 10 листопада. Про це повідомила прес-служба відомства.   Вимоги до кандидатів на участь у конкурсі на заміщення вакантних посад у секторі реагування патрульної поліції територіальних районних відділів поліції: громадянство України, відсутність судимості, вік від 21-35 років, повна загальна середня або вища освіта, наявність посвідчення водія категорії «В» та знання основ законодавства. На кожного кандидата чекає відбір, який складатиметься з тестування загальних навичок, професійного тесту, медичної комісії, перевірки фізичної підготовки, психологічної перевірки, співбесіди та спецперевірки, говориться у повідомленні. Бажаючі можуть заповнити онлайн-анкету та отримати детальну інформацію на сайті поліції Київської області. Для більш дієвої агітації навіть створено відповідний відеоролик.      
Суспільство Державіаслужба оновила вимоги до перевезення Samsung Galaxy Note 7 на борту літаків Державна авіаційна служба України поінформувала українські авіакомпанії щодо застережень, пов'язаних з перевезенням Samsung Galaxy Note 7 на борту літаків. Причиною звернення стала заява компанії Samsung про призупинення продажів, поставок та програму заміни Samsung Galaxy Note 7, а також заборона ввозити ці пристрої до США, повідомляє українське відомство. У Державіаслужбі рекомендують пасажирам не перевозити вказані пристрої у зареєстрованому багажі, тримати їх вимкненими протягом всього польоту та не заряджати на борту літаків, негайно повідомляти екіпаж салону, якщо вказаний пристрій пошкоджений, задимлюється, нагрівається або загублено на борту.   Пошкоджені, відізвані або потенційно небезпечні літієві елементи живлення    перевозити  на борту літаків заборонили взагалі.
Політика Путін не хоче ні про що домовлятися - Гопко Путін не хоче ні про що домовлятися, але Україна має тиснути. Треба реформувати ООН, позбавивши Росію права вето. Про це в кулуарах Верховної Ради України 19 жовтня заявила голова Комітету з питань закордонної політики Ганна Гопко, передає кореспондент АСН. "Путін не хоче ні про що домовлятися. Це зрозуміло. Йому Сирія була потрібна, щоб зросли ставки у переговорному процесі, зокрема, напряму у переговорному процесі зі Сполученими Штатами. Але є позиція України. Ми маємо на ній жорстко стояти. В цьому є сила", - сказала вона. Нардеп вважає, що українська дипломатія має не дозволити вплинути на нас через гібридну дипломатію, не йти на якійсь гібридний мир, який в результаті буде дорожче, ніж війна. "Путін застосовує одну й ту саму тактику як на Донбасі, так і в Сирії. Він нібито підписує, що буде деескалація, а насправді проводить бомбардування шпиталів з дітьми. Так само на сході України продовжується обстріл мирних людей, коли мафіозні угрупування повністю фінансуються Кремлем", - додала вона. Гопко впевнена, що заявою парламенту про засудження дій Росії в Сирії "Україна продемонструвала свою солідарність, щоб конфлікт там був розв'язаний без бомбардування мирних людей. Очевидно, що систему ООН треба реформувати, щоб Росія не могла більше ветувати рішення. Туди треба ввести Німеччину, Японію, думати, як змінювати процедури. Бо Росія має право вето та зловживає ним, фактично використовуючи механізм для нових убивств", - підкреслила вона. 
Політика Україна не має зважати на заяви Франції про надання особливого статусу Донбасу Україна не повинна брати до уваги заяви Франції про надання особливого статусу Донбасу. Про це в кулуарах Верховної Ради України 19 жовтня заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає кореспондент АСН.  "Франція завжди грішила русофільською залежністю. Це споконвічна взаємодія Франції та Росії. Тому робляться такі заяви (міністра закордонних справ Франції щодо надання особливого статусу Донбасу. - АСН). Але нам не треба дбати про міністра закордонних справ Франції", - сказав він.  Березюк також вважає, що Мінські домовленості - це план, який "писався не в Україні, а в Росії. Це план руйнування України. У них не вийшло бліцкригу в Одесі та Дніпропетровську, як було на Сході, вони вигадали план політичної деструкції. Вони роблять усе, щоб провести вибори на Донбасі, після чого до Верховної Ради зайде 20 вимуштрованих працівників ФСБ. Та будуть працювати тут, як працювали там. Але цього не можна допустити".  Голова фракції "Самопоміч" додав, що конфлікт, який розв'язує Росія у Сирії, також "є однією із воєн третьої світової війни. Причому гібридною. Україна також залежить від війни в Сирії. Наша заява про засудження конфлікту Росії і Сирії - це ще одне нагадування дипломатії, що це одного поля ягоди, як і Трамп у США, як і проблеми міграційної політики в ЄС. Все це розв'язує імперська Росія". 
Суспільство Оплата комуналки в розстрочку є популістським рішенням - експерт Із запровадженням системи оплати житлово-комунальних послуг в розстрочку державі доведеться компенсувати комунальним підприємствам затрати, які ті понесуть в опалювальний період. Про це під час прес-конференції в агентстві ГОЛОС UA заявив директор Інституту міста Олександр Сергієнко, повідомляє кореспондент АСН. Експерт вважає, що необхідних ресурсів у бюджеті не знайдеться. «Якщо дають розстрочку, тобто люди будуть сплачувати менше, то хтось повинен компенсувати комунальникам їхні затрати. Тобто в бюджет потрібно закласти кошти на покриття цієї розстрочки. Чи здатен бюджет державний втримати це навантаження? Очевидно, ні. На цей рік, за моїми оцінками, підприємства ЖКГ мають отримати близько 60 мільярдів гривень. Значить наступного року треба закласти в бюджет половину, тобто мінімум 30 мільярдів для того, щоб покрити ці розстрочки», - уточнив Сергієнко. Експерт зауважив, що держава і так уже заборгувала комунальним підприємствам 15 млрд грн за покриття субсидій. «Державна служба статистики за 8 місяців показує, що субсидій було нараховано на 36,7 мільярда гривень, тобто ці кошти мали бути перераховані підприємствам ЖКГ замість того, що недоплатило населення. Сплачено 21,9 мільярда гривень. Тобто борг державного бюджету перед комунальниками майже 15 мільярдів гривень. І от виходить, що мільярдів 40 як мінімум треба на субсидії (у 2017 році. – Ред.) і ще 30 мільярдів на розстрочки. Зрозуміло, що відшукати такі гроші в сучасних умовах неможливо. Звідси і висновок, що вся ця пропозиція є чистісінької води популізмом», - вважає він. Нагадаємо, сьогодні, 19 жовтня, Кабінет міністрів України ввів можливість оплати в розстрочку житлово-комунальних послуг громадянами, які не отримують житлові субсидії. Зокрема на місяць споживачеві необхідно буде сплатити 50% рахунку, а решту треба буде сплатити рівномірно протягом квітня-вересня наступного року.
Політика У систему електронного декларування незаконно втручаються - Чумак У систему електронного декларування незаконно втручаються. Про це на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань боротьби та запобігання корупції 19 жовтня заявив позафракційний депутат, член робочої групи та Комітету Віктор Чумак, передає кореспондент АСН.  "Виходячи з листів, які ми отримали, ми можемо констатувати про факти несанкціонованого втручання в систему електронного декларування. Незаконне втручання в незалежну систему продовжується з кінця серпня, весь вересень і сьогодні... Це несанкціоноване втручання у роботу електронно-обчислювальних машин та комп'ютерів. Це є злочином. Є навіть кримінальна стаття за це. Тому ми маємо звернутися за фактом такого злочину до компетентних органів", - сказав він.  Також Чумак запропонував, щоб усі документи, які будуть надані за фактом розслідування незаконного втручання в електронну систему, що "продовжується кожен тиждень", були публічними та без грифу "секретно".  У свою чергу член Комітету та народний депутат "Радикальної партії" Ігор Попов повідомив, що робоча група, створена при Комітеті, напередодні провела засідання та пропонує ухвалити наступне рішення:  "Комітет постановляє: звернутися до НАЗК з вимогою надання пояснень щодо зриву процесу електронного декларування. При цьому Комітет наполягає на тому, що немає жодних технічних причин для зриву електронного декларування. Є лише політичні причини. Також Комітет виступає категорично проти зміщення термінів подачі електронних декларацій. Система має запрацювати у законні терміни (з 30 жовтня 2016 року. - АСН). Також Комітет звертається до КМУ з вимогою проведення службового розслідування причин затягування роботи системи електронного декларування. Та звертається до СБУ з метою розслідування фактів несанкціонованого втручання у роботу електронно-обчислювальних машин та комп'ютерів та перевищення посадовими особами своїх повноважень з метою їх притягнення до відповідальності". 
Економіка Кучеренко розповів про змову «Київенерго» та КМДА щодо завищення тарифів Екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко переконаний, що «Київенерго» у змові з Київською міською державною адміністрацією зазначають завищені втрати в комунальних мережах, які закладаються в тарифах. Про це він зазначив під час прес-конференції в агенції ГОЛОС UA, повідомляє кореспондент АСН. Кучеренко вважає, що на показниках втрат у мережах спекулюють і в інших містах. «Зношення труб, їх амортизування, втрати тепла або води в мережах і є однією зі схем накачування зайвими витратами тарифів і саме там дуже немаленькі кошти списуються, саме під цією парафією. Скажімо, місто Вінниця - втрати в мережах 21%, а, скажімо, Миколаїв, Хмельницький – 11%, вдвічі фактично менше. В Києві 19,5%, я переконаний, що це таємна змова «Київенерго» і КМДА останніх 10 років, бо це 10 зайвих відсотків, які закладаються в тариф», - переконаний Кучеренко
Суспільство «Київенерго» закладає в тариф 19% на модернізацію, яку не здійснює – експерт Компанія «Київенерго», яка зараз користується столичними комунальними мережами, витискає максимум з теплотрас, не проводячи капітальний ремонт, при цьому закладаючи в тариф на втрати в мережах 19%. Таку думку під час прес-конференції в агентстві ГОЛОС UA висловив юрист, голова громадської організації «Кияни, об'єднуємось!» Олександр Дядюк, повідомляє кореспондент АСН. «Вони розуміють, що рано чи пізно доведеться повернути, тому вичавлюють все до останнього. Ніхто не бачив серйозних оновлень мереж і труб - якщо вже прорве, то ремонтують. Вони закладають 19% тарифу - практично капітальних вкладень на оновлення мереж і труб, що не здійснюється. Тобто «Київенерго» вичавлює максимум з тих труб, які є нашою власністю, поки вони їх зовсім не угроблять і потім «Київенерго» скаже, кияни забирайте і робіть що завгодно з тими трубами, які вже згниють до того часу», - пояснив юрист. За словами екс-міністра ЖКГ Олексія Кучеренка, всі тепломережі столиці перебувають у комунальній власності міста і були передані в користування «Київенерго» на 10 років у 2007 році особистим рішенням голови КМДА Леоніда Черновецького.
Події На Полтавщині затримали банду викрадачів авто, у складі якої – двоє полісменів В Полтавській області затримано банду автовикрадачів. Про це повідомив заступник голови Національної поліції Вадим Троян, передає кореспондент АСН. "Сьогодні було затримано групу з 10 осіб, яка займалася незаконним заволодінням транспортних засобів у Полтавській та сусідніх Дніпропетровській і Харківській областях. Ми доводимо їхню причетність до 20 епізодів. Зараз вирішується питання про їхній арешт. Тривають 23 обшуки. До складу групи входили 2 поліцейських. Вони також затримані", - зауважив Троян. Також він додав, що група діяла близько 5 місяців, розбоєм забирали авто у власників (переважно - вітчизняного виробництва), а потім виготовляли фальшиві документи на машини. Поліцейські ж вказували, де можна проїхати на крадених авто і давали «наводки» на автовласників та допомагали виготовити фальшиві документи. Якщо буде доведено груповий злочин, то затриманим загрожує 5-10 років в'язниці.
Події У Бучі за спробу рейдерського захоплення підприємства затримано 50 осіб За спробу рейдерського захоплення підприємства «ЮТЕМ Інжиніринг» в Бучі було затримано 50 осіб. Про це інформує прес-служба управління Національної поліції в Київській області. У середу близько 8:30 ранку в поліцію надійшла низка повідомлень, що невідомі протидіють діяльності підприємства. На місце виїхала слідчо-оперативна група і групи реагування патрульної поліції. Також були залучені сили з числа спецпідрозділу поліції, а також полку особливого призначення «Миротворець». «Молодики в темному одязі майже здійснили захоплення підприємства, блокувавши прохід і не допускаючи до роботи працівників. При спробі робочих потрапити в приміщення злочинці почали застосовувати фізичну силу. людей штовхали і били по ногах. У цей час працівники виконавчої служби виконували примусове рішення суду про стягнення заборгованості в розмірі 5 мільйонів гривень», - сказали в поліції. Правоохоронці оточили територію і затримали близько 50 осіб. Це жителі столичного регіону та Чернігівської області.
Політика Порошенко прибув до Берліна для участі в переговорах у "нормандському форматі" Президент України Петро Порошенко вже прибув до Берліна для участі в переговорах у "нормандському форматі", повідомляє кореспондент АСН. Очікується, що перед проведенням переговорів у "нормандському форматі" відбудеться окрема зустріч президента Петра Порошенка з президентом Франції Фрасуа Олландом і канцлером ФРН Ангелою Меркель.Петро Порошенко приїжджає першим з учасників "нормандської четвірки". Далі, за попереднім планом, о 18:30 (за Берліном) приїде Франсуа Олланд. Орієнтовно о 20:00 (за Берліном) чекають російського президента Володимира Путіна. Самі переговори в "нормандському форматі" триватимуть до 22:00 (за Києвом). Нагадаємо, що прес-служба глави держави повідомила, що в ході зустрічі Порошенко розповість колегам про ситуацію з безпекою на сході України і "представить пропозиції з метою недопущення негативного сценарію розвитку подій на Донбасі". Президент України напередодні повідомив журналістам, що порядок денний саміту в Берліні дуже широкий, серед запланованих до обговорення тем - невиконання російською стороною взятих на себе зобов'язань з врегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, йдеться про відведення важких озброєнь і військової техніки. Крім того, зазначив Президент України, в ході переговорів буде обговорюватися питання доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до всіх ділянок, звідки походять обстріли. "Ми повинні скоординувати дії, оскільки ключовим завданням української влади є формування потужного міжнародного співтовариства як єдиної коаліції, яка повинна зупинити агресора. Це стосується як чітко скоординованих дій на сході країни, так і чітко скоординованих кроків щодо невизнання анексії Криму", - сказав Президент, відзначивши, що саме питання Криму має особливу актуальність після останнього візиту президента РФ на півострів. Порошенко підкреслив, що буде обговорюватися і координація дій на шляху до встановлення безвізового режиму між Україною та ЄС. Очікується, що після зустрічі Порошенко, Меркель і Олланд зроблять заяви для преси.
Політика Меркель прибула на «нормандські переговори» в традиційній сукні і вже зустрілася з Порошенком Президент України Петро Порошенко зустрівся з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Глави України та Німеччини чекають президента Франції Франсуа Олланда. Як повідомляють українські ЗМІ з місця подій, Порошенко і Меркель потиснули один одному руки. Меркель була одягнена "в традиційну для політичних переговорів сукню". Петро Порошенко приїхав до Берліна, де сьогодні відбудуться переговори в "нормандському форматі" першим з учасників "четвірки": України, Франції, Німеччини та РФ. Орієнтовно переговори в "нормандському форматі" триватимуть до 22:00 за Києвом. Нагадаємо, Президент України напередодні повідомив журналістам, що порядок денний саміту в Берліні дуже широкий, серед запланованих до обговорення тем - невиконання російською стороною взятих на себе зобов'язань з врегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, йдеся про відведення важких озброєнь і військової техніки. Крім того, зазначив Президент України, в ході переговорів буде обговорюватися питання доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до всіх ділянок, звідки виробляються обстріли. Очікується, що після зустрічі Порошенко, Меркель і Олланд зроблять заяви для преси.
Політика оформление ленты  Всі, хто не заповнить електронну декларацію до 30 вересня, постане перед судом - Соболєв Всі, хто не заповнить електронну декларацію до 30 вересня, постане перед судом. Про це на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань боротьби та запобігання корупції 19 жовтня заявив його голова Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН. «Комітет має сказати своє чітке слово. Закон по запобіганню корупції прийнято. Він не може бути змінений. Всі ті, хто заявляють про необхідність його перегляду, роблять все для цього. Але ми не маємо цього допустити. Електронна система декларування має запрацювати вчасно. Ми маємо чітко заявити: всі з високопосадовців, хто не виконає закон, постане перед судом. Після цього я думаю, що ситуація дуже швидко зміниться», - заявив він. Соболєв додав, що «ті, хто зрозумів, що закон неможливо буде змінити, вирішили завалити сайт та саму систему... Що не працює? Основне, що не працює в системі - це система відомості про готівкові кошти. Це основна стаття корупційних коштів, як було на прикладі зберігання корупційної готівки  суддею Чаусом... Таким чином від державних службовців завідомо вимагають вносити неправдиві відомості до електронної декларації», - сказав він. 
За кордоном Путін запізнився на зустріч у «нормандському форматі», бо він «особливий хлопець на селі» Президент РФ буде «викачувати свої хотєлки».  Про це в ефірі телеканалу «112-Україна» заявив політолог Тарас Березовець, передає кореспондент АСН.  «Це культура Володимира Путіна. Свого часу він єдиний, хто запізнився зі світових лідерів за всю історію на зустріч з Королевою Великої Британії. Тому запізнитися до Ангели Меркель - це для нього взагалі щось буденне. Це формат Путіна, що усі його мають чекати, це формат: «особливий хлопець на селі», - заявив він.  Березовець прогнозує, що на переговорах Путін буде «викачувати усі свої хотєлки. На що ЄС йому покаже своє негативне ставлення».  Проте, за прогнозами політолога, «не слід очікувати особливого прориву від цих переговорів. Важливо, що вони взагалі відбуваються. Бо Путін останні місяці зриває переговори у «нормандському форматі»... Головна мета Путіна - домогтися скасування санкцій проти Росії, мета «номер два» - це домогтися від України, що треба йти на поступки терористів у частині зміни Конституції в питанні особливого статусу Донбасу та проведення там виборів. Ні того, ні іншого Путін сьогодні не отримає... Після цього Порошенко поїде до Брюсселя, де буде більш цікава розмова, де буде розглядатися питання безвізового режиму для України».  Нагадаємо, що, як повідомляли ЗМІ, президент РФ запізнюється на зустріч «норманської четвірки».  Як повідомляють ЗМІ, зараз має розпочатись тристороння зустріч президента України, канцлера Німеччини та президента Франції. Президент України вже прибув до представництва канцлера Німеччини.
Політика З таким темпами ВВП Україна за 20-ть років не здожене Білорусь - Ляшко Україна з таким темпами ВВП за 20-ть років не здожене Білорусь. Про це в кулуарах Верховної Ради України 19 жовтня заявив голова фракції «Радикальна партія» Олег Ляшко, передає кореспондент АСН.  «Наші вимоги до Бюджету на 2017 рік прості. Ми вимагаємо радикального збільшення зарплат і пенсій. Та видатків на охорону здоров'я, закладів освіти, відновлення спецрежиму оподаткування для сільгоспвиробників, підтримки національного виробника... Але що ми бачимо у проекті Державного Бюджету, який пропонується нам Урядом? Бюджет формується на зовнішніх запозиченнях та інфляційних очікуваннях», - сказав він.  Він нагадав, що Уряд закладає на 2017 рік 3% зростання ВВП:  «Але минулі роки показали падіння на 15%. Якщо ми будемо зростати такими темпами, то ми за 20-ть років не дуже нема Білорусь. Саме тому "Радикальна партія" запропонувала Уряду свої законопроекти для зростання мінім на рівні 8-10%... При цьому Уряд знову пропонує відміну мораторію на вивіз лісу кругляку в обмін на 600 млн. євро. Це нонсенс».
Політика Для прийняття Бюджету на 2017 рік завтра може не вистачити голосів Завтра може не вистачити голосів для прийняття Бюджету на 2017 рік.  Про це в кулуарах Верховної Ради України 19 жовтня заявив голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, коментуючи звіт Уряду Володимира Гройсмана за 6 місяців, передає кореспондент АСН.  «Поки що про конкретні результати Уряду за півроку говорити зарано. Але хочу відзначити позитивний момент саме організаційно-управлінської роботи у порівнянні з минулим урядом. Це не той рівень уряду, який би хотів бачити український народ. Але рівень виникнення у питання, заангажованості в десятки разів вище», - сказав він.  Березюк підкреслив, що його фракція знаходиться в опозиції до уряду.  «Ми по літерах вивчаємо його. І я маю сумніви, що ми завтра знайдемо голоси, щоб проголосувати його у першому читанні. Сьогодні ввечері ми будемо проводити завершальний етап засідання фракції, де будемо визначатися. Бо є маса проблем, зокрема, в елементах руйнації місцевого самоврядування, затримці руйнування корупційних схем. Ідея Фонду регіонального розвитку прекрасна, але вона роздувається до неймовірних обсягів. Ми знаємо, що кошти розподілялися непрозоро та нечесно саме місцевою владою... Можливо, треба ці кошти віддати на субвенції для охорони здоров'я та освіти... Позитив, що уряд подав проект Бюджету вчасно. Але це рутинна робота, яку ми ведемо».   

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,6365170478821-/ /-pc-/
Top