counter
Архів Повернутись назад 18 Липня 2016
18 Липня
оформление ленты  Блог: 
Економіка Вадим Карасьов Видобуток сонячного каменю має стати приватним бізнесом Генеральний прокурор Юрій Луценко повинен боротися зі злочинністю, а не пропонувати легалізацію бурштинового бізнесу. Держава не зможе забезпечити контроль за видобутком бурштину, тому бізнес з видобутку сонячного каменю має стати приватним. Його легалізація може цілком простимулювати економічний розвиток малого та середнього бізнесу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. «Поки що це виглядає як спроба перерозподілу сфер впливу. Це не справа Генпрокуратури вирішувати питання про легалізацію або заборону бурштинового бізнесу. Це має вирішувати парламент і Кабмін. Регуляторні органи, які курирують підприємництво, повинні вийти з такою ініціативою. А Луценко повинен боротися зі злочинністю, корупційними схемами. Що тут викликає питання, то це те, що хіба раніше правоохоронні органи не мали оперативної інформації про кришування нелегального бізнесу з боку прокурорів, міліції та СБУ? Чому лише зараз взялися за це? По-друге, якщо боротьба з бурштиновою мафією не супроводжуватиметься викоріненням економічних причин і факторів бурштинового бізнесу, то це буде просто боротьба з багатоголовим драконом: на місці однієї голови виросте друга. А все тому, що економічні підстави для нелегального і дуже прибуткового тіньового бізнесу залишаться», - розповів політолог. На думку Карасьова, паралельно з ліквідацією бурштинової мафії необхідно думати про те, як ввести видобуток бурштину в легальні законні рамки. Він вважає, що бізнес має бути приватним. «Держава навряд чи зможе проконтролювати видобуток бурштину, оскільки це лише стимулюватиме появу нових корупційних ризиків. Тому це має бути приватний бізнес. Люди повинні купувати ліцензію, реєструватися як приватні підприємства, забезпечувати права простих старателів, бо там практично рабська праця. Крім того, необхідна ще низка закупівельних підприємств, які б купували цей бурштин від імені держави. Таким чином це все було введено б у легальне русло і знищило б економічне коріння бурштинової корупції. Також це б стимулювало розвиток українського підприємництва - не олігархічного, а приватного, низового. Це б вивело наше мале й середнє підприємництво з торгово-ринкової ніші, коли воно фактично займається перепродажем китайського ширвжитку на численних ринках. А так би був виробничий малий і середній бізнес, який навіть міг би дати потужний поштовх розвитку малого та середнього підприємництва в Україні», - підсумував експерт.
Події оформление ленты  Бойовики 64 рази обстріляли позиції сил АТО Впродовж минулої доби бойовики 64 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, укріплення в Авдіївці, Зайцевому, Майорську ворог обстрілював із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів, а також 82-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів. «120-мм міномети бойовики застосовували і в районі н.п. Дача, з 82-мм мінометів били в районі Верхньоторецька. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і зенітної установки ворог обстріляв Новгородське», - йдеться в повідомленні. Крім того, на маріупольському напрямку опорні пункти в Старогнатівці, Широкиному, Новоселівці і Гнутовому бойовики обстріляли зі 120-мм мінометів. 82-мм міномети противник застосовував під Павлополем. Вогонь з БМП вівся в Мар'їнці, там же працював снайпер. У Луганській області зі 120-мм мінометів бойовики били під Новозванівкою, 82-мм міномети, зенітну установку і гранатомети застосовували в Старому Айдарі. Також з гранатометів обстріляли Оріхове.
За кордоном США відмовили командувачу авіабази НАТО в Туреччині у притулку Командувач авіабази «Інджирлік» у Туреччині генерал Бекір Еркан Ван отримав відмову від США у наданні притулку. Як пише Медуза, зараз Ван перебуває в Туреччині під вартою як імовірний учасник військового заколоту. За даними The New York Times, Ван неодноразово намагався зв'язатися з представниками США в минулі вихідні, але йому було відмовлено в наданні притулку. Ван керує військовою базою, на якій базуються літаки ВПС США, що беруть участь у воєнній кампанії в Сирії та Іраку. У Туреччині в ніч на 16 липня сталася спроба збройного перевороту. Група військових захопила будівлю державного телеканала і мости через Босфор й оголосила про повалення влади Реджепа Тайіпа Ердогана. До ранку 16 липня військам, лояльним до Ердогана, вдалося погасити заколот. Внаслідок зіткнень у Стамбулі і Анкарі загалом загинуло близько 300 осіб. За підозрою в причетності до заколоту затримано понад шість тисяч людей.
Політика ЦВК опрацювала понад 41% протоколів Центральна виборча комісія України опрацювала 41,33% протоколів на довиборах до Верховної Ради народних депутатів в семи округах. Як пише РБК-Україна, в окрузі №27 (Дніпро) за результатами обробки 94,18% протоколів лідирує волонтер і радник міністра оборони України Тетяна Ричкова із 44,91% голосів. В окрузі №85 (Калуш, Івано-Франківська область) опрацьовано 43,97% протоколів: лідирує кандидат від партії УКРОП Віктор Шевченко з 21,15% голосів виборців. Кандидат від партії «Блок Петра Порошенка» Сергій Насалик набирає 20,76%. В окрузі №206 (Чернігів) оброблено 37,35% протоколів. Лідером є самовисуванець, президент корпорації «Укрбуд» Максим Микитась, який набирає 37,08%. Повідомляється, що в Полтавській області на окрузі №151 за підсумками обробки 27,31% протоколів лідирує самовисуванець Микола Бондар - 20,93%. Кандидат від «Батьківщини» Руслан Богдан відстає лише на 7 голосів. У свою чергу в окрузі №114 (Луганська область) лідирує Сергій Шахов («Наш край») - 47,38%, інші претенденти дуже відстають. Опрацьовано 6,76% протоколів. На 23-му окрузі у Волинській області за результатами підрахунку 55,76% протоколів більшість отримує кандидат від партії УКРОП Ірина Констанкевич - 52%. На 183-му окрузі в Херсонській області більшість отримує кандидат від «Батьківщини» Юрій Одарченко - 26,25%. Тут оброблено 36,38% протоколів.
За кордоном оформление ленты  Стартували навчання Sea Breeze Сьогодні, 18 липня, стартували українсько-американські навчання «Сі Бриз - 2016». Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони. Темою навчань є проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні. Навчання планується провести в Одеській та Миколаївській областях і в північно-західній частині Чорного моря. Представник командування ВМС ЗС України капітан 1-го рангу Роман Гладкий зазначив, що цього року «Сі Бриз» значно розширює «географію» місць і районів свого проведення. «Крім дій у морі, понад 25 кораблів, катерів і суден забезпечення від України, США, Туреччини та Румунії, крім авіаційної складової, більш широким, ніж у попередні роки, буде діапазон дій берегового компонента - багатонаціональної тактичної групи», - зазначив він. За його словами, стабілізаційні дії під час проведення операції в кризовому регіоні за стандартами НАТО морські піхотинці і спеціальні підрозділи від України, США, Молдови і Грузії проводитимуть як у міжвидовому центрі підготовки підрозділів у Миколаївській області, так і на півдні Одеської області. «Береговий компонент здійснить десантування як морське, так і повітряне, в різних районах Одеської області. Якщо до цього додати, що плануються дії артилерії під час проведення протидесантної оборони, подолання водної перешкоди із залученням інженерних підрозділів, спеціальні дії щодо забезпечення безпеки на приморському напрямку, повітряне прикриття висадки десанту, то заходи обіцяють бути насиченими і динамічними. А головне - ВМС ЗС України матимуть гарну нагоду відпрацювати організацію планування і підготовки багатонаціональної операції і спільні дії під час проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні за стандартами НАТО», - сказав Гладкий.
Суспільство оформление ленты  У Зайцевому горіли будинки через мінометний обстріл У Зайцевому в зоні АТО бойовики здійснювали обстріл з мінометів. Через нього загорілися кілька будинків. Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук. «Вогнева група окупантів (120-мм міномети) завдала ударів по позиціях сил АТО на північний захід від залізничної станції «Майорськ» з боку відвалів на захід від залізничної станції «Териконна». З розташованої поряд лісосмуги терористи відкривали вогонь з 82-мм мінометів по Зайцевому, а також по опорних пунктах і блокпостах українських військ у районі Майорська. У Зайцевому після потужного мінометного обстрілу з боку російсько-терористичних військ було зафіксовано займання кількох будинків», - написав Тимчук. Також він зазначив, що з позицій у районі Каштанового і на північний захід від Мінерального дві групи противника зі 120-мм мінометів (по 2-3 одиниці в кожній) завдали ударів по позиціях українських військ у районі промзони в Авдіївці. Там, зокрема, було зафіксовано мінометні удари південніше, по приватному сектору, також розриви кількох мін північніше - у лісопарковій зоні. Одночасно зі 120-мм мінометами противник використовував 82-мм міномети.
Економіка оформление ленты  На Львівщині у ДТП семеро людей дістали травми У Львівській області, в селі Луки Самбірського району, постраждали семеро людей через ДТП. Про це повідомили у прес-службі ГУ НП в області. Під час аварії зіткнулися два легковики. «За попередніми даними, 23-річний чоловік, керуючи автомобілем ВАЗ-2101, виїжджаючи з провулка, не впевнився в безпечному маневрі, виїхав на головну дорогу Самбір - Львів, де зіткнувся з автомобілем «Деу Ланос» під керуванням 54-річного жителя Самбірського району. Внаслідок ДТП дістали тілесні ушкодження і травми різного ступеня тяжкості водій і п'ятеро пасажирів «Жигулів» у віці 22-29 років, жителі Львова, Городоцького, Самбірського та Мостиського районів Львівської області. Також травми дістав водій автомобіля «Деу Ланос», у якого діагностовано струс головного мозку, закриту черепно-мозкову травму і травму живота», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1. ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років) КК України.
Суспільство оформление ленты  У «ЛНР» поширюють чутки про примусову мобілізацію на неокупованій території України У «ЛНР» поширюються чутки про те, що молоді люди з неокупованих територій Луганської області активно укладають контракти з Міноборони України винятково в примусовому порядку. Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, згідно з поширюваними у Луганську чутками, «спецкоманди» ЗСУ займаються «виловом» у цих районах осіб чоловічої статі, під загрозою кримінального переслідування змушують підписувати контракти з МО, а потім «кидають на передову, у м'ясорубку». «Відповідно до даної інформації, така сама доля нібито чекає й на тих чоловіків призовного віку, які ризикнуть залишити окуповані райони і виїхати на контрольовану Україною територію», - написав Тимчук.
Суспільство оформление ленты  На Оболоні в Києві знайшли гранату у смітнику У Києві, в Оболонському районі, у сміттєвому баку, знайшли гранату. Про це повідомляє прес-служба столичного ГУ Нацполіції. «Про те, що у смітті було знайдено гранату, поліцейським повідомив місцевий житель. За вказаною адресою терміново виїхала слідчо-оперативна група та співробітники Міністерства надзвичайних ситуацій. Обстеживши місце події, правоохоронці знайшли корпус гранати Ф-1 та запал до неї. Вилучені предмети відправлено на експертні дослідження», - сказано у повідомленні. Відомості про пригоду було зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян Оболонського управління поліції. Слідчим відділом вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Суспільство оформление ленты  Троє бойовиків загинули, сімох поранено за добу Минулої доби на Донбасі в зоні АТО троє бойовиків загинули, ще семеро дістали поранення. Про це сказано в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України. «Протягом доби загинули троє і поранено сімох «військовослужбовців» «11-го окремого мотострілецького полку» з місцем дислокації в Макіївці, «9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти» з місцем дислокації в Новоазовську і «3-ї окремої мотострілецької бригади» з місцем дислокації в Горлівці «першого армійського корпусу», - сказано в повідомленні. Розвідка повідомляє ще й про те, що найбільших втрат зазнав «11-й окремий мотострілецький полк», підрозділи якого вели активні обстріли сил АТО в районі Авдіївки і намагалися проводити диверсійно-розвідувальні акції.
За кордоном оформление ленты  В Алмати внаслідок стрілянини загинуло четверо людей У Казахстані внаслідок стрілянини в Алмати загинули чотири людини. Про це сказано в повідомленні прес-служби міністерства внутрішніх справ Казахстану. Серед загиблих троє поліцейських. «Близько 11:00 за місцевим часом невідомий при спробі потрапити в будівлю алматинського РУВС завдав вогнепального поранення постовому поліцейському, після чого втік, заволодівши автоматичною зброєю співробітника поліції. Згодом під час переслідування він застосував зброю проти екіпажу поліції «Буран» і поранив двох поліцейських. Крім того, ще двоє поліцейських дістали поранення під час його затримання. Злочинець раніше вчинив спробу захоплення легкового автомобіля жителя міста, внаслідок чого водій дістав поранення і помер. Від одержаних поранень при транспортуванні до медустанови померло три співробітники поліції», - сказано в повідомленні. 27-річного хлопця затримали, він був раніше судимим. Крім того, уродженця Кизилординської області підозрюють у вбивстві жінки в минулі вихідні. В Алмати введено оперативний план «Сирена», всі співробітники поліції шукають спільника затриманого.
Суспільство оформление ленты  Бойовики розігнали стихійний мітинг у Комсомольському: трьох людей поранено У Комсомольському Донецької області троє мирних жителів дістали вогнепальні поранення. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Поранення жителі дістали, коли бойовики розганяли стихійний мітинг. «17 липня ц.р. військовослужбовцями 1-ї окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1-го АК (Донецьк) під час розгону стихійного мітингу проти розміщення вогневих позицій артилерійських підрозділів у житлових кварталах міста було тяжко поранено з вогнепальної зброї трьох мирних місцевих жителів. Для приховування цього факту російське окупаційне командування активно поширює чутки, що розстріл місцевих жителів здійснив уже звільнений військовослужбовець у стані психічного розладу», - сказано в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  Прокуратура встановила, що службовці банку «Хрещатик» привласнили 81 мільйон гривень Прокуратура Києва завершила досудове розслідування щодо держслужбовців банку ПАТ «КБ «Хрещатик». Про це повідомляє прес-служба прокуратури. У рамках кримінального провадження щодо 16 службовців Київського регіонального відділення, яких підозрюють у створенні схеми розкрадання коштів фінансової установи, слідством було встановлено факт заволодіння понад 81 млн. гривень. «Службові особи банку, діючи в складі організованої злочинної групи, протягом лютого 2010-го - березня 2014 років заволоділи коштами 54 вкладників на загальну суму понад 81 млн. гривень. Для цього шахраї підробляли депозитні договори і документи на видачу готівки. За результатами розслідування колишнім керівникам і посадовим особам регіонального відділення банку (загалом 16 осіб) повідомлено про підозру у скоєнні в складі організованої групи кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України», - сказано в повідомленні. В рамках розслідування з метою забезпечення відшкодування завданих збитків на майно обвинувачених (квартири, будинки, земельні ділянки) накладено арешт.
Суспільство оформление ленты  На прилавках запорізького супермаркету з'явилися кепки із прапором окупантів (відео) У соціальних мережах активно розходиться ролик, на якому покупці одного з супермаркетів у Запоріжжі «здивовані» підбором продукції, яку виставлено ​​на продаж. Зокрема, покупців обурили виставлені кепки з нанесеним на них прапором Російської Федерації. Нагадаємо, що Росія нині незаконно окупувала частину української території. Читайте також: Мустафа Джемілєв: Росія поводитиметься все гірше й гірше - загнаний звір іде на відчайдушні кроки Редакції АСН вдалося додзвонитися до адміністрації запорізького супермаркету, проте там відмовилися давати коментарі, а також повідомити, чи залагоджено питання з переліком пропонованих ними товарів. З усіх питань радили звертатися до головного офісу в Києві. Гаряча лінія київського офісу хоч і залишається доступною для дзвінків, але ніхто на дзвінки не відповідає.
Суспільство оформление ленты  Суд виніс вирок сепаратистам з Миколаєва Набрав законної чинності вирок Корабельного районного суду Миколаєва щодо прихильників «Новоросії». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у липні-жовтні 2015 року троє жителів Миколаєва неодноразово встановлювали в місті прапори «Новоросії», обмежуючи доступ до них муляжами розтяжок і вибухових пристроїв. Зловмисники розповсюджували листівки сепаратистського змісту. «Співробітники СБУ затримали сепаратистів 14 жовтня минулого року, коли ті спробували здійснити чергову пропагандистську акцію. Під час обшуків за місцем їхнього проживання було знайдено дві бойові гранати (Ф-1 і РГД-5), друковану антиукраїнську продукцію та інші докази протиправної діяльності», - йдеться в повідомленні. Суд визнав зловмисників винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 і ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України. Двох з них засуджено також за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Суд призначив їм покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки.
Суспільство оформление ленты  У Чернігові двоє поліцейських попалися на хабарі Співробітники Служби безпеки України викрили у хабарництві старшого слідчого і старшого інспектора нагляду за дорожнім рухом Чернігівського райвідділу поліції. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, поліцейські вимагали у жителя обласного центру сім з половиною тисяч гривень за закриття кримінального провадження щодо скоєння дорожньо-транспортної пригоди. «Оперативники спецслужби спільно з прокуратурою і співробітниками внутрішньої безпеки поліції затримали слідчого у власному автомобілі в центрі Чернігова під час одержання усієї суми хабара. Згодом правоохоронці затримали інспектора поліції поблизу райвідділу», - йдеться у повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  SpaceX відправила вантаж у космос і успішно посадила першу сходинку ракети (відео) NASA опублікувало на своєму Youtube-каналі відеозапис старту ракети-носія приватної компанії SpaceX Falcon 9, а також процедуру посадки її першої сходинки. Таким чином, SpaceX укотре успішно запустила свій транспортний корабель SpaceX Dragon, який доправить на МКС близько 2,5 тонни вантажу. Читайте також: SpaceX нарешті вдалося посадити свою ракету Запуск ракети відбувся о 7:45 ранку за київським часом. А вже о 7:53 перша сходинка ракети приземлилася на мисі Канаверал. Читайте також: NASA опублікувало відео чергового вдалого повернення космічного корабля SpaceX Dragon Нагадаємо, що Dragon - приватний транспортний космічний корабель компанії SpaceX, розроблений на замовлення NASA в рамках програми Commercial Orbital Transportation Services (COTS), призначений для доставки та повернення корисного вантажу і (в перспективі) людей на Міжнародну космічну станцію.
Суспільство ФСБ заявила про затримання нібито агента СБУ ФСБ Росії повідомила про затримання нібито агента Служби безпеки України Артема Шестакова, який, працюючи перекладачем у моніторинговій місії ОБСЄ в Луганську, збирав відомості військового характеру для українських спецслужб. Про це повідомляє ТАСС. Як заявили в Центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ, одержані від Шестакова свідчення та документальні матеріали однозначно свідчать про те, що спецслужби України, незаконно використовуючи місію ОБСЄ, займаються на території проголошеної «Луганської народної республіки» збором інформації військового характеру, організовують диверсійно-терористичні акти. «Згідно з одержаними від Шестакова зізнавальними свідченнями, влітку 2015 року, будучи співробітником місії ОБСЄ в Луганську, він виїжджав до Києва, де був завербований в агентурний апарат СБУ під псевдонімом Сварог співробітником департаменту захисту національної державності Сліпченком Сергієм Михайловичем», - заявили у ФСБ. Крім того, у ФСБ стверджують, що в жовтні-листопаді 2015 року Шестаков уже за завданням української військової розвідки передавав відомості про маршрути пересування, використовувані автомобілі, номери телефонів одного з лідерів бойовиків Павла Дрьомова, автомобіль якого було підірвано 12 грудня минулого року неподалік від Первомайська.
Суспільство Чиновники Луганської області мало не викинули на вітер майже 30 мільйонів гривень Співробітники Служби безпеки України запобігли спробі чиновників розтратити майже 30 мільйонів гривень з бюджету Луганської області. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, наприкінці квітня цього року колишнє керівництво одного з департаментів облдержадміністрації ініціювало внесення змін до обласного бюджету. Згідно з ними було виділено 29,8 мільйона гривень на розробку проектно-кошторисної документації з енергозбереження для 95 об'єктів соціальної сфери. Співробітники Служби безпеки України у взаємодії з фахівцями в будівельній галузі здійснили перевірку обґрунтування. Вона довела, що реалізація проекту не призведе до зменшення енерговитрат, тому бюджетні кошти буде викинуто на вітер. «Чиновники навіть не провели на об'єктах аудит, який має передувати розробці енергозбережувальних проектів. Показовим є той факт, що в бюджеті не заплановані гроші на проведення безпосередніх робіт з енергозбереження на цих об'єктах. Тобто чиновники свідомо виділяли гроші на документацію, розуміючи, що на практиці нічого зроблено не буде», - йдеться в повідомленні. Як зазначили в СБУ, керівництво Луганської обласної державної адміністрації поінформовано про результати перевірки. Після чого розпорядження про виділення коштів на реалізацію проекту було скасовано.
Суспільство оформление ленты  КПВВ «Зайцеве» працює лише на виїзд з окупованої території Сьогодні було зафіксовано спалах трави в полях поблизу контрольних пунктів в'їзду-виїзду «Станично-Луганське» і «Зайцеве». Щоб убезпечити громадян, які перетинають лінію розмежування, було тимчасово зупинено пропуск через зазначені КПВВ. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. Як зазначається, біля контрольного поста «Майорськ» прикордонники зафіксували димову завісу з боку неконтрольованої території. Незабаром стало відомо про пожежу, яка охопила поля. Читайте також: Через спеку біля КПВВ «Станиця-Луганська» почали вибухати міни «Саме тому на КПВВ «Зайцеве» тимчасово зупинили пропускні операції в напрямку на виїзд з метою збереження життя і здоров'я співгромадян. Пропуск на в'їзд з непідконтрольної території здійснюється з максимальною швидкістю для того, щоб не допустити травмування людей, які перебувають на під'їзді до контрольного посту», - йдеться в повідомленні.
Політика оформление ленты  Верховна Рада: Здобуті провали і провалені здобутки Все. Напрацювалися. Парламент за четверту сесію Ради прийняв понад 470 законодавчих актів і пішов на канікули. Про здобутки свої депутати говорять здебільшого критично або загально, сварять колег (а отже, й себе, оскільки ВР – це колегіальний орган) за прогули, кнопкодавство і огульний самопіар. Традиційно переважна більшість народних обранців стверджує, що відпустку планує провести на Одещині або в Карпатах, а за першої необхідності готова прибути в столицю і працювати. Гострі кути Так, голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак сказав АСН, що, на його думку, основний провал цієї сесії – це те, що парламент не спромігся напрацювати механізми з повернення до бюджету коштів, розкрадених Віктором Януковичем і Ко. «Відмова депутатів голосувати за спецконфіскацію грошей, вкрадених Януковичем, – це провал», - сказав він АСН. А основним досягненням Бурбак називає те, що парламентська криза ще більше не загострилася. «Ми відстояли рівновагу в державі, не допустили розхитування внутрішньополітичної ситуації. Політичну кризу, яку роздмухували певні політикани, загострити не вдалося», – акцентував він. Низи і вершини А представник Блоку Петра Порошенка Олександр Черненко переконує, що глобальний провал – низька ефективність, багато популізму, який заважає працювати. «Дійсно, загальмовано децентралізацію. Це і через зміни до Конституції, які відклали, і через неприйняття низки законів, які до останнього з’являлися у порядку денному, але ніхто за них не голосував», – швидко назвав він негативи. Відсутність донині Виборчого кодексу до провалів цієї сесії Черненко не зараховував: мовляв, не планувалося, що це станеться. Звісно, у кожного своя шкала. Але традиційні бої, підкупи, зловживання на семи округах, які, на превеликий жаль, нікого не дивують, продемонстрували вкотре – з цим треба щось робити. Бо вибори мають бути волевиявленням, а не змаганням гаманців і впливів заради мандату як інструменту задоволення власних або корпоративних інтересів. Що стосується досягнень, то, за версією депутата, перше місце посідають зміни до Конституції, судова реформа. Друге – безвізові закони, «які так важко, але все ж пройшли (і антикорупційні, і антидискримінаційні)». Третє – закони, які посилюють обороноздатність. Вірю – не вірю І позафракційний у коментарі АСН наголосив, що провал – це продовження традиції неперсонального голосування, пропуски депутатами пленарних засідань. І - невирішення питання ротацій у Центральній виборчій комісії. «Це дуже серйозно. Адже посилюється недовіра суспільства. Відповідно, ми втрачаємо підтримку українців. А парламент без підтримки українців семимильними кроками рухається до перевиборів», - попередив він. До списку досягнень Береза включив законопроект, який скасовує податок на пенсії, та дозвіл ввозити ненові автомобілі. Також він зазначив, що дещо зросла якість законопроектів, які депутати припинили штампувати пачками. Хвороба росту В той самий час уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв, який у ВР не перше скликання, зауважив в інтерв’ю АСН, що не варто дивитися на Раду і поточну сесію лише крізь призму негативу – нема ані особливих досягнень, ані провалів. Джемілєв каже, що дисципліна в Раді, точніше її відсутність, завжди у нас була такою – жодних сюрпризів. «Але дуже прикро, що країна в такому стані, а багато хто займається популізмом. І начебто неозброєним оком видно, що це за люди, чому вони так роблять. Таким чином, думаю, вони розраховують підвищити свою популярність у певному середовищі. Шкода. Це не що інше, як безвідповідальність. Також прикро, що траплялися в парламенті неприємні ексцеси, які важко уявити деінде. Як то, коли хапали прем'єр-міністра (11 грудня 2015 року нардеп від БПП Олег Барна з букетом троянд пішов до Яценюка і намагався винести його з-за трибуни. — Авт.). Що тут поробиш? Це хвороба росту», – наголосив він. Демонстрація відповідальності Окрім того, депутати з різних фракцій переконують, що готові перервати відпустку, якщо така потреба виникне, і прийти попрацювати. На цьому неодноразово акцентував і спікер парламенту. Підбиваючи підсумки сесії, Андрій Парубій зазначив, що за останні кілька тижнів більшість народних депутатів продемонструвала відповідальність. «Ми ухвалювали непрості закони, ми ухвалювали необхідні закони для євроінтеграції, для отримання безвізового режиму, і Рада протягом останніх двох тижнів, незважаючи на будь-які політичні протистояння, продемонструвала здатність ці закони приймати», – сказав Парубій під час прес-конференції, наголосивши, що передумов для дострокових виборів немає. Бути чи не бути До речі, захід відбувався не у звичному форматі, а був аж дуже схожим на традиційні зустрічі медіа з Президентом на «зеленій галявині» у дворі АП, започатковані Віктором Ющенком і відновлені Петром Порошенком. Але то таке. Головне не формат, а результат. І скликати позачергову сесію може тільки голова ВР, тобто Парубій. Так, позачергові сесії Верховної Ради України із зазначенням порядку денного скликаються головою парламенту на вимогу Президента. Або ж за ініціативою не менш як третини народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України. Є третій варіант - Верховна Рада України збирається на засідання у дводенний строк без скликання. Це відбувається у разі оголошення указу Президента України про введення воєнного чи надзвичайного стану в Україні або окремих її місцевостях. Але він є дуже малоймовірним нині. Як і скликання Ради за прямої ініціативи Петра Порошенка. За словами одного зі співрозмовників АСН, на випадок форс-мажору коаліціанти зібрали 150 підписів, заздалегідь передавши їх Парубію. Що ж стосується порядку денного ймовірної позачергової сесії, то його можливі питання прогнозувати не береться ніхто. Лише кажуть, що найвірогідніша причина екстреного збору – загострення ситуації на фронті.
Політика ГПУ ініціює розслідування дій Авакова Генеральний прокурор ініціював призначення службового розслідування щодо дій голови Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова, який не повідомив про наявність у нього конфлікту інтересів у розслідуванні МВС справи його бізнес-партнера Ігоря Котвицького. Про це йдеться у відповіді на відповідний запит громадської організації «Центр протидії корупції», пише РБК-Україна. ГПУ стверджує, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) з 31 грудня 2015 року керує кримінальною справою за фактом незаконного збагачення, здійсненого особою, яка займає особливо відповідальне становище, - народним депутатом України Котвицьким. Цю справу об'єднали з іншою, від 23 вересня 2015 року, досудове розслідування якої здійснювалося МВС. Згідно зі ст. 172 Адміністративного кодексу України, Авакова має бути притягнуто до відповідальності за те, що він не повідомив про наявність у нього «реального конфлікту інтересів, а також за вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів». У відповіді на запит Центру протидії корупції йдеться, що САП не володіє інформацією про тиск Авакова на слідство, тому факт скоєння ним адміністративного правопорушення відсутній. «Разом з тим, беручи до уваги взаємини Авакова А.Б. і Котвицького І.А., обізнаність міністра про це кримінальне провадження, його повноваження по відношенню до керівництва і слідчих органів Національної поліції... розслідування кримінального провадження... слідчими НПУ (Нацполіції. - Ред.) здійснювалося в умовах потенційного конфлікту інтересів з боку міністра», - зазначили у відповіді. Також в документі йдеться, що Аваков мав повідомити про наявність реального або потенційного конфлікту інтересів не пізніше наступного робочого дня після того як дізнався про наявність такого конфлікту, і вжити заходів для врегулювання цієї ситуації. Тобто глава МВС мав повідомити про свій конфлікт інтересів до 10 листопада, чого він не зробив. З метою з'ясування причин та обставин невиконання міністром внутрішніх справ Аваковим закону генпрокурор ініціював перед прем'єр-міністром України призначення службового розслідування за цим фактом. Зазначається, що Аваков не вживав жодних заходів щодо самостійного врегулювання потенційного конфлікту інтересів, бо це не за його ініціативою розслідування було передано іншому правоохоронному органу, а з ініціативи ГПУ.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ярослав Макітра Події в Україні багато в чому вплинули на те, що сталося у Франції, Туреччині, Вірменії та Казахстані Глобальна криза безпеки складається з кількох частин: перерозподілу ролей світових гравців і локальних внутрішніх конфліктів окремих країн. Сприяло цій кризі те, що договори, які було раніше укладено, постійно порушувалися. Зараз найбільшими міжнародними проблемами є ІДІЛ та конфлікти з Росією. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра. «Треба розділити всі події, які відбуваються зараз у світі, на кілька складових. По-перше, глобальна кризова безпека. Вона пов'язана з тим, що фактично договори, які було укладено, за якими світ існував, хоч і порушувалися, але не настільки масштабно. Однак зараз це сталося, зокрема це історія з Україною, з Кримом. Росія, яка є членом ООН, і, згідно з Будапештським меморандумом, давала гарантії, їх порушила. Фактично Захід на це досі не дав гідної відповіді. Цей баланс зрушився і, звичайно, він має багато похідних, адже Росія і раніше, виявляла агресію проти інших. Паралельно розвивається історія на Сході - там, у принципі, конфлікти відбувалися постійно. Навряд чи ці конфлікти, які відбулися одночасно, можуть бути зрежисовані кимось одним. Так сталося, що кілька глобальних конфліктів зійшлися в часі», - розповів політолог. Макітра зазначив, що зараз відбувається у світі перерозподіл впливу. А той баланс, який був досі, остаточно закріпився після розвалу Радянського Союзу. Саме тоді Росія втратила значний вплив і зараз намагається його відновити. «Що стосується Казахстану, Єревана - навряд чи варто всі ці події пов'язувати в одне ціле. Такого роду різні локальні конфлікти були завжди, особливо на пострадянському просторі. Є певні локальні, внутрішньодержавні проблеми, а є глобальні. На тлі всіх цих глобальних історій конфлікту відбуваються дрібні і це, звичайно, створює картину серйозної небезпеки майже бойових дій. Якщо взяти Туреччину, то розглядати її в якомусь глобальному ракурсі можна, але внутрішні перевороти такого роду відбувалися там досить регулярно. Зараз найбільші міжнародні проблеми - це ІДІЛ та відносини з Росією. Україна зараз перебуває у стані війни з РФ, а в глобальному плані вона перебуває у стані холодної війни між Заходом і Росією, ми є заручниками цієї ситуації. Звичайно, незрозуміло як всі ці конфлікти  закінчаться, але вони не вплинуть на нас безпосередньо. Всі останні події, що сталися у Франції, Вірменії, Казахстані, Туреччині, не можуть прямо позначитися на Україні. Радше навпаки: події в Україні багато в чому позначилися на цих країнах. Різкий конфлікт, який стався в Україні, і масштабний сплеск опору України проти Росії, змушує й інші деякі країни підніматися проти проросійського руху», - підсумував експерт.
Політика У ГПУ прокоментували зняття арешту з 13 мільйонів швейцарських франків українського судді Документи про незаконність 13 мільйонів швейцарських франків на рахунках на імена судді Вищого господарського суду України та його дружини надавалися двічі - у 2015-му і в 2016 роках, а Ліхтенштейн співпраці уникав. Про це під час брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, пише 112. За словами Горбатюка, заява колег з Ліхтенштейну викликало здивування. «У наших клопотаннях, які надсилали й у вересні 2015 року, і в лютому 2016 року, надавалися дані, які вказують, що ані цей суддя, ані його дружина не мали таких доходів... 13 мільйонів швейцарських франків - це близько 300 мільйонів гривень. Вони не мали таких доходів. А крім того, інші дані, які вказують на незаконність належності цих коштів цим особам за українським законодавством. І відповідно, вказівки на те, що Україна не надала документів, неправдиві», - заявив Горбатюк. Читайте також: У Ліхтенштейні розблокували мільйони швейцарських франків українського судді Водночас, за його словами, прокуратура Ліхтенштейну не відповідала на запити ГПУ про відкриття рахунків і джерела надходження грошей на них - чи була це готівка чи перекази від інших юросіб, що дозволило б добути додаткові докази. І ці документи українські прокурори не можуть отримати майже рік. Проте Горбатюк заявляє, що прокуратура не зупинить розслідування і продовжить добиватися виконання запиту про міжнародну допомогу. Він упевнений, що отримавши необхідні документи, розслідування зможе просунутися вперед.
Суспільство У Луганській області суд відпустив колишнього бойовика У Луганській області Сєверодонецький міський суд звільнив від відповідальності колишнього бойовика. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, житель Луганської області, який тимчасово проживав у Криму, через відсутність роботи на окупованому Росією півострові в червні 2015 року приєднався до одного з бандформувань «ЛНР». «Після кількох місяців перебування в незаконному збройному формуванні бойовик усвідомив помилковість свого рішення і повернувся до дружини і дітей на контрольовану українською владою територію Луганської області», - йдеться в повідомленні. Дізнавшись про програму «На тебе чекають вдома», колишній бойовик добровільно написав заяву в правоохоронні органи і сприяв слідству. Перевірка СБ України показала, що чоловік не скоював злочинів у складі «ЛНР». Після завершення процесуальних дій Сєверодонецький міський суд прийняв рішення звільнити чоловіка від кримінальної відповідальності.
Події оформление ленты  Сьогодні терористи 23 рази обстріляли позиції сил АТО Сьогодні було зафіксовано 23 ворожих обстріли позицій українських армійців. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, на донецькому напрямку, грубо порушуючи Мінські угоди, російські окупаційні війська зі 122-мм артилерії і 120-мм мінометів вели вогонь по позиціях ЗСУ в Пісках. «Також міномети калібру 120 мм і гранатомети противник застосував у Майорську. Захисників Зайцевого і Опитного ворог неодноразово обстрілював з 82-мм мінометів, по Авдіївці бив з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а під Новгородським задіяв БМП і зенітну установку», - йдеться в повідомленні. Крім того, на маріупольському напрямку окупанти відкривали вогонь зі 120-мм мінометів по наших укріпленнях у Мар'їнці, Красногорівці і Старогнатівці, а поблизу Гнутового і Гранітного застосували стрілецьку зброю. На Луганщині противник вів мінометний вогонь по наших опорних пунктах у районі Новоолександрівки.
оформление ленты  Блог: 
Політика Геннадій Друзенко Замість сили права у світі знову почало діяти право сили Глобальна система безпеки у світі не працює і тепер повертається ідея того, що все вирішує сила. Не в останню чергу це сталося й тому, що Захід не відреагував на події на сході України і анексію Криму Росією. Це дало привід думати, що можна діяти за законом сили зі зброєю в руках. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт-міжнародник Геннадій Друзенко. «Світ увійшов, умовно кажучи, в зону турбулентності, і вона всюди: починаючи з мирного Brexit і закінчуючи кривавими акціями в Ніцці, Туреччині, Єревані. І, звичайно, це не омине Україну. Понад те, Україна була однією з перших епіцентрів нестабільності через те, що глобальна система безпеки, яка сяк-так трималася після Другої світової війни, не працює зараз. Те, що світ закрив очі на окупацію Криму (те, чого не було з часів Другої світової війни, коли одна країна могла дозволити собі анексувати і окупувати інші території), означає, що ялтинська система не працює. Тому сьогодні ми і живемо в непередбачуваності, коли замість сили права повернулося право сили. Очевидно, це лише початок, бо ми знаємо, що перебудова світового порядку, перебудова систем безпеки триває довго і боляче. На жаль, ми перебуваємо в одному з епіцентрів перебудови», - розповів політолог. Друзенко переконаний, безпосередньо всі події останнього часу ніяк не пов'язані одна з одною і у них немає єдиного центру управління. Втім, спільним у них є те, що в світі все можна вирішити за допомогою зброї. «Сама атмосфера, яка витає в повітрі, і грубе порушення прав на рівні держави або окремих організацій (якщо ми говоримо про ІДІЛ), вселяє бажання вирішувати питання не за столом переговорів, а за законом сили. І в цьому величезна моральна провина Заходу, адже він проковтнув те, що Росія робить на сході України. Це просто показало, що будь-яка людина, яку не влаштовує статус-кво, може брати зброю до рук і перекроювати світ по-своєму. Хтось може постачати зброю на Донбас, хтось просто взяти гранату і захопити ділянку поліції, як у Єревані. А хтось може підняти частину армії, як у Туреччині. Сама ідея, що силоміць можна перекроїти світ знову, витає в повітрі. І ось уже в цьому плані події, що відбулися, - це явища одного порядку», - резюмував експерт.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,9784049987793-/ /-pc-/
Top