counter
Стрічка новин
Вибрати все
14 Травня
13 Травня
Всі новини...

Геннадій Друзенко
Геннадій Друзенко

Замість сили права у світі знову почало діяти право сили


Глобальна система безпеки у світі не працює і тепер повертається ідея того, що все вирішує сила. Не в останню чергу це сталося й тому, що Захід не відреагував на події на сході України і анексію Криму Росією. Це дало привід думати, що можна діяти за законом сили зі зброєю в руках. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт-міжнародник Геннадій Друзенко.

«Світ увійшов, умовно кажучи, в зону турбулентності, і вона всюди: починаючи з мирного Brexit і закінчуючи кривавими акціями в Ніцці, Туреччині, Єревані. І, звичайно, це не омине Україну. Понад те, Україна була однією з перших епіцентрів нестабільності через те, що глобальна система безпеки, яка сяк-так трималася після Другої світової війни, не працює зараз. Те, що світ закрив очі на окупацію Криму (те, чого не було з часів Другої світової війни, коли одна країна могла дозволити собі анексувати і окупувати інші території), означає, що ялтинська система не працює. Тому сьогодні ми і живемо в непередбачуваності, коли замість сили права повернулося право сили. Очевидно, це лише початок, бо ми знаємо, що перебудова світового порядку, перебудова систем безпеки триває довго і боляче. На жаль, ми перебуваємо в одному з епіцентрів перебудови», - розповів політолог.

Друзенко переконаний, безпосередньо всі події останнього часу ніяк не пов'язані одна з одною і у них немає єдиного центру управління. Втім, спільним у них є те, що в світі все можна вирішити за допомогою зброї.

«Сама атмосфера, яка витає в повітрі, і грубе порушення прав на рівні держави або окремих організацій (якщо ми говоримо про ІДІЛ), вселяє бажання вирішувати питання не за столом переговорів, а за законом сили. І в цьому величезна моральна провина Заходу, адже він проковтнув те, що Росія робить на сході України. Це просто показало, що будь-яка людина, яку не влаштовує статус-кво, може брати зброю до рук і перекроювати світ по-своєму. Хтось може постачати зброю на Донбас, хтось просто взяти гранату і захопити ділянку поліції, як у Єревані. А хтось може підняти частину армії, як у Туреччині. Сама ідея, що силоміць можна перекроїти світ знову, витає в повітрі. І ось уже в цьому плані події, що відбулися, - це явища одного порядку», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 35



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
6 шкідливих установок і забобонів, яких час позбавитися
6 шкідливих установок і забобонів, яких час позбавитися
Різні шкідливі установки часто дістаються нам від батьків, від друзів та від суспільства, а іноді ми вселяємо ....
Як нейтралізувати погані прикмети та уникнути неприємностей
Як нейтралізувати погані прикмети та уникнути неприємностей
Наші предки століттями помічали знаки Долі, що вказують на швидке нещастя Найвірніші з ознак дійшли донині раз....
8 важливих законів Всесвіту
8 важливих законів Всесвіту
Існує кілька законів, на основі яких у Всесвіті відбувається обмін енергіями Трапляється, що в житті все рапто....
Гороскоп від Анжели Перл на 14 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 14 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Сьогодні, 14 травня 2024 року, більшість знаків зодіаку знайде собі роботу Це, можливо, пов'язане із закінченн....
Гороскоп на 14 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 14 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчути потребу в саморефлексії та внутрішньому розвитк....
більше матеріалів


/-0,65189981460571-/ /-pc-/
Top