counter
Архів Повернутись назад 17 Липня 2017
17 Липня
Кримінал оформление ленты  Біля пункту пропуску «Мар'їнка» чоловікові вистрелили в спину Біля пункту пропуску «Мар'їнка» в Донецькій області цивільного чоловіка поранили пострілом в спину. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила представник Східного регіонального управління ДПСУ Оксана Іванець. За її словами, 51-річний чоловік з кульовим пораненням прибув з непідконтрольної Україні території області і звернувся до українських прикордонників за допомогою. Військові надали першу медичну допомогу до прибуття лікарів. «Як він пояснив, це поранення він отримав за 100 метрів від КПВВ в «сірій зоні» з непідконтрольної території... Був поінформований штаб АТО, поліція, прокуратура. Зараз чоловікові нічого не загрожує», - повідомила Іванець. Також з'ясувалося, що чоловік їхав у Слов'янськ на своєму автомобілі, він стояв у черзі на контрольно-пропускному пункті. Коли він вийшов з машини, то прилетіла куля. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ст. 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.
Політика Південна Корея пропонує КНДР відновити мирні переговори Влада Південної Кореї запропонувала Північні Кореї відновити мирні переговори. Про це повідомляє ВВС. Про можливе відновлення діалогу заявив президент Південної Кореї Мун Чже Ін під час візиту в Німеччину. Якщо КНДР відповість згодою, то переговори пройдуть в демілітаризованій зоні між двома державами. Як відзначили в міністерстві оборони Південної Кореї, в країні сподіваються на позитивну відповідь лідера КНДР Кім Чен Ина. Можливою датою переговорів називають 21 липня. Крім того, Сеул запропонував відновити діалог по лінії товариств Червоного Хреста. Нагадаємо, 4 липня повідомлялося, що Північна Корея запустила ракету зі свого східного узбережжя в напрямі Японського моря. За даними джерел, запущена ракета була балістичною. Після цього в США заявили, що можуть використати військову силу проти Північної Кореї.
Культура оформление ленты  Лобода і Барських розважали росіян на фестивалі в Росії - блогер Українські виконавці Світлана Лобода і Максим Барських взяли участь у російському фестивалі, організованому забороненою в Україні соціальною мережею «ВКонтакте». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив блогер Антон Ходза. «Поки в Україні ВК під санкціями, Барських і Лобода розважають публіку в Росії на ВК-Фесті. Як це називається? Це називається - музика і бабло поза політикою», - написав блогер. Він розмістив фотографії українських виконавців на фестивалі і пожартував, що тепер співакам треба «запустити публікації, що Лобода і Барських багато допомагають в АТО, з кожного гонорару в Росії патрони для снайперів купують. А Лорак тепловізори передає». Нагадаємо, 28 травня активісти в Одесі зірвали виступ Лободи в нічному клубі «Ібіца». Після зриву концерту співачка поїхала на катері від розлюченого натовпу. Крім того, між співробітниками поліції і активістами сталася невелика бійка
Наука і технології Американський безпілотник провів багатогодинну розвідку над «ДНР» і «ЛНР» У неділю, 16 липня, стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4A Global Hawk з позивним UAVGH000 зробив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі. Як зазначає Інтерфакс з посиланням на західні сайти, безпілотник курсував уздовж лінії розмежування з так званими «ДНР» і «ЛНР», але не перетинав лінію фронту. Дрон літав на висоті 16,7 тисячі метрів. Цей безпілотник може вести розвідки на глибину до 300 км, він міг спостерігати за всією територією «республік», а також за прикордонними областями країни-агресора Росії. Американський безпілотник вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії, увійшов в повітряний простір України над Миколаївською областю. Долетівши до Слов'янська, «Хоук» розвернувся на захід, пройшов над Дніпром і Уманню і о 21:10 перетнув кордон України з Румунією в районі міста Чернівці. Політ розвідника тривав в цілому більше 16 годин.
Події Троє узбеків загинули, намагаючись дістати мобільний з вигрібної ями В Узбекистані троє чоловіків загинули, отруївшись випарами у вигрібній ямі біля приватного будинку, повідомляє Інтерфакс за посиланням на прес-службу МНС республіки. Як стало відомо рятувальникам, місцева мешканка найняла двох чоловіків, щоб ті дістали її мобільний, що впав у вигрібну яму. Спустившись туди один за іншим, чоловіки знепритомніли і не змогли вибратися на поверхню. Для надання потерпілим медичної допомоги господиня викликала лікаря, який також спустився у смертельну пастку і втратив свідомість."В результаті події двоє найнятих працівників померли на місці події, а лікар дорогою в місцеву лікарню", - йдеться в повідомленні.За даними МНС, причиною смерті людей стала асфіксія від нестачі кисню у вдихуваному повітрі, що містить суміш фекальних газів.
Події Дев'ять житлових будинків пошкоджено в Золотому обстрілом з боку бойовиків 16 липня в Луганській проросійські терористи 6 разів порушували "режим тиші" уздовж лінії розмежування, використовуючи при цьому, крім стрілецької зброї, гранатомети і 82-мм міномети. Зокрема, бандити обстріляли житлові будинки в місті Золоте. Як повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація в понеділок вранці, в результаті обстрілу було розбито вікна, стіни, двері та покрівлю дев'яти житлових будинків в Золотому. Також бойовики обстріляли напрямки Новозванівки, Новоолександрівки і Троїцького з мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції АТО терористи обстріляли з автоматичних гранатометів. Даних про те, чи є постраждалі серед цивільного населення, поки що немає.
Політика ОАЕ заперечують причетність до кібератаки на Катар Посол Об'єднаних Арабських Еміратів в США Юсеф аль-Отайба спростував причетність ОАЕ до хакерської атаки урядових сайтів Катару. У той же час він категорично засудив зовнішню політику Катару: "Поведінка Катару - фінансування і підтримка екстремістів від "Талібану",  ХАМАСу і Кадафі. Підбурювання до насильства, заохочення радикалізації і підрив стабільного життя сусідніх країн", - заявив посол. The Washington Post з посиланням на розвідувальні дані США повідомило, що до хакерської атаки на державне інформаційне агентство Катару, що надалі спровокувала дипломатичний скандал між країнами Перської затоки, причетні Об'єднані Арабські Емірати. Урядовці ОАЕ 23 травня нібито обговорили план хакерської атаки і способи його реалізації. В той же час немає достовірних даних про те, де базувалися хакери - в ОАЕ або в іншій країні. Нагадаємо, в наслідок кібератаки на сайті катарського урядового телеканалу з'явився текст нібито виступу глави держави шейха Таміма бін Хамада Аль Тані. Він говорив про Іран як про "ісламську владу" і позитивно відгукувався про ХАМАС.
Наука і технології оформление ленты  У Канаді виявили мумію динозавра У канадській провінції виявили незвичайну скам'янілість - тулуб динозавра, що чудово зберігся , повідомляє The New York Times. Тварина - наземний травоїдний нодозавр, ймовірно, відлякувала хижаків своєю важкою бронею і розміром. Протягом 110 мільйонів років вона залишалася застиглою на дні прадавнього моря, куди її тіло якимось чином потрапило. Морські мінерали зберегли останки практично цілком, поступово перетворюючи їх на скам'янілість. Вчені виявили їх в 2011 році і відразу зрозуміли, що це кращий екземпляр в своєму роді: «Це практично мумія динозавра - це дійсно винятковий випадок!» - сказав Дон Брінкман, директор з охорони та досліджень Королівського палеонтологічного музею, який розташований у Драмхеллері, провінція Альберта, Канада. Динозавр зі ​​скам'янілої шкірою і нутрощами був виявлений на шахті Millennium Mine серед нафтоносного піску в північній частині Альберти. Місце колись служило морським дном. Древнє море було населене морським життям, з величезними рептиліями понад 18 метрів у довжину, а берегом бродили величезні динозаври протягом мільйонів років. Тут постійно виявляють скам'янілості. На рік буває два або три значних примірники. Згідно із законом Альберти, будь-яка палеонтологічна знахідка є власністю провінції, а не власників землі, на якій її виявили. Тому видобуток корисних копалин грає на руку археологам. При цьому музей не уповільнює виробничу діяльність при добуванні скам'янілості, саме тому робітники не бояться телефонувати, коли щось виявлять, адже їхня робота від цього не постраждає. Зараз зразок є частиною музейної експозиції.
Суспільство Третю добу під землею протестують гірники двох шахт Лисичанська Третю добу гірники двох шахт ПАТ «Лисичанськвугілля» в Луганській області страйкують через невиплату заробітної плати. Про це на своїй сторінці в Facebook  повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець. За його словами, протест проходить під землею. Страйк проводять 31 гірник шахти ім. Капустіна. Крім того, з 16 липня на шахті «Новодружеська» у 2-гу і 3-тю зміни залишився під землею 21 шахтар. «Адміністрація об'єднання заборонила гірникам інших змін спускатися в шахти. Заборгованість із зарплати становить 3,5 місячного фонду», - підкреслив Волинець. Пізніше він додав, що в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України стверджують, що зможуть здійснювати більш суттєві виплати з заборгованості шахтарям тільки на початку серпня. Шахтарі ж мають намір боротися за свою законну зарплату до кінця.
Політика Ляшкові у відпустці дуже захотілося імпічменту Порошенка Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці в Facebook заявив, що його фракція ініціює проведення позачергової сесії Верховної Ради. Радикали пропонують терміново розглянути законопроекти про скасування депутатської недоторканності, про процедуру імпічменту Президента України і про тимчасові слідчі комісії парламенту. «Рівність всіх представників влади перед законом - це буде найкращий подарунок на 26-річчя Незалежності України», - написав Ляшко. Він нагадав, що для проведення позачергової сесії треба 150 підписів депутатів. «Свої 20 наша команда збере вже сьогодні. Звертаюся до колег з інших фракцій і позафракційних підтримати нашу ініціативу», - додав політик. Нагадаємо, 14 липня депутати пішли на канікули до вересня. Всього за час роботи останньої сесії були проведені 65 пленарних засідань, за цей час прийняли 125 законів в цілому, з них 25 ратифікацій, були прийняті 38 законів у першому і повторному читаннях. На цій сесії ухвалено 186 постанов та інших актів.
Політика На референдумі за конституційну реформу в Венесуелі проголосувало 7,2 млн осіб На неофіційному референдумі, проведеному опозицією в Венесуелі, проголосували близько 7,2 млн осіб. Про це повідомили організатори плебісциту, передає DW. У самій країні проголосували 6,5 млн венесуельців, ще майже 700 тисяч - за кордоном. При цьому населення Венесуели становить близько 31 млн осіб. НЗараз триває підрахунок голосів, коли він завершиться, поки невідомо.На референдум винесли питання про конституційну реформу, яку має намір провести президент Ніколас Мадуро. Опозиція заявляє, що якщо в Конституцію внесуть поправки, це призведе до подальшого ослаблення ролі парламенту і розширення повноважень президента. Цей референдум Мадуро вже назвав незаконним. Раніше повідомлялося, що на людей, які голосували, на заході Каракаса напали невідомі, двоє людей були застрелені, ще четверо постраждали.
Політика оформление ленты  Історія і причини переслідувань Вінні Пуха в Китаї Згадки про милого персонажа книги Алана Мілна, який страждає слабкістю до меду, були заблоковані на просторах китайського інтернету, повідомляє The Guardian. Влада не коментує це обмеження, але багато хто думає, що воно пов'язане з тим фактом, що ведмежа часто використовувався в пародіях на китайського главу Сі Цзіньпіна. На китайському сайті Weibo публікації з Вінні-Пухом заблоковані під приводом того, що їх зміст незаконний. Навіть стікери з ведмедем були видалені з популярного в Китаї месенджера WeChat. Перше порівняння Сі Цзіньпіна з Вінні-Пухом з'явилося в 2013 році, коли картинка з Вінні і його другом Тигрою була прикріплена до фотографії китайського президента, який йде поруч з Бараком Обамою.Наступним інтернет-мемом стала фотографія 2014 року, на якій Сі Цзіньпін потискує руку Прем'єр-міністру Японії Сіндзо Абе. Її порівнювали з кадром з мультфільму, де Вінні тисне копито своєму похмурому одному - ослику Іа.Порівняння Сі Цзіньпіна, що визирає через дах парадного автомобіля, із зображенням іграшкового автомобіля Вінні-Пуха, стало в Китаї найбільш забороненою фотографією 2015 року, згідно з політико-аналітичного порталу Global Risk Insights.Китайська комуністична партія завжди була дуже серйозно налаштована по відношенню до комічних зображеннь своїх лідерів. Цензура посилилася перед головним партійним конгресом 2017 року. Нагадаємо, раніше Білий дім помилково назвав президента Китаю Сі Цзіньпіна президентом Тайваню. Це повідомлення на сайті з'явилося через кілька годин після того, як Дональд Трамп розповів про свої чудові стосунки з Пекіном. Протокол зустрічі, випущений Білим домом, визначив Сі Цзіньпіна як президента Китайської республіки, що є офіційною назвою Тайваню. Помилку висміяли в пресі.
Події оформление ленты  У Харківській області у вихідний на заводі загинув робітник У селищі Солоницівка Харківської області на заводі під час розвантаження вагона загинув робітник заводу. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області на своїй сторінці в Facebook. Подія трапилася в неділю, 16 липня. Вантажник потрапив під вагон і помер від отриманих травм. За фактом загибелі працівника на підприємстві відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, 21 червня в Ружинському районі Житомирської області 17-річний хлопець загинув від травм, отриманих після стрибка на ходу з поїзда. Близько 23:00 троє учнів Козятинського профтехучилища стрибнули на ходу з вантажного потяга. Хлопці, за годину до цього сховавшись у вагоні, їхали з Вінницької області, за їхніми словами, «погуляти». На пункті «Білосілля» один з хлопців зістрибнув з поїзда і впав на кам'яне покриття, від травм він загинув на місці. Два інших хлопці отримали удари, закриті черепно-мозкові травми і струс головного мозку.
Події оформление ленты  У Коростишеві поранили бізнесмена - члена партії «УКРОП» У Коростишівському районі Житомирської області невідомі з вогнепальної зброї поранили місцевого бізнесмена, який є членом партії «УКРОП». Зараз поліція розшукує нападників, повідомили в прес-службі Нацполіції області. 29-річний бізнесмен 15 липня був госпіталізований в реанімацію з вогнепальним пораненням. Поранення він отримав на одній з центральних вулиць райцентру. До нього на мотоциклі наблизилися невідомі і відкрили стрілянину з револьвера типу «Флобер». Бізнесмен отримав поранення в черевну порожнину. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 121 КК (Умисне тяжке тілесне ушкодження). У партії «УКРОП» в свою чергу заявили, що поранили члена політсили Євгена Дідківського. В «УКРОПі» заявили, що таким чином членів партії намагаються залякати, тому від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова зажадали забезпечити ефективне розслідування нападу на Дідківського.
Політика Лою: У ЗМІ з'явився фейковий законопроект про реінтеграцію Донбасу Текст законопроекту про реінтеграцію Донбасу, що з'явився у ЗМІ,  - фейк. Про це на прес-конференції заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає кореспондент АСН. «Документ, який гуляє зараз у ЗМІ, не має ніякого статусу. Я бачив тільки його титульну сторінку (проекту закону про реінтеграцію Донбасу. - Ред.). Я не можу взагалі зрозуміти: що це і звідки він взявся. Думаю, що таких «законопроектів» може з'явитися як мінімум по п'ять штук у кожного депутата», - заявив заступник міністра. Тука підкреслив, що документ, який з'явився в ЗМІ, точно відрізняється від того, що він «тримав у руках в РНБО». Заступник міністра також додав, що в процесі підготовки законопроекту про реінтеграцію Донбасу немає ніякого протистояння Адміністрації президента і РНБО. Тому «на виході», за його словами, буде консолідований текст, який і винесуть на розгляд парламенту.
Економіка Рада Євросоюзу ширше відкрила "ворота" для експорту українських товарів Рада Європейського Союзу затвердила рішення надати Україні додаткові торгові преференції. Ця інформація оприлюднена на сайті Ради ЄС. «Сьогоднішнім рішенням ми дозволяємо експортувати більше українських товарів в ЄС. Наш борг підтримати Україну і зміцнити наші економічні і політичні зв'язки, навіть в умовах триваючого конфлікту», - заявили в Раді ЄС. Таким чином, збільшені квоти на томати, пшеницю, кукурудзу і мед. Однак це зроблено не в тому обсязі, який раніше пропонувала Єврокомісія. Це рішення - останній необхідний крок для офіційного введення преференцій. Раніше воно було підтримане Європейським парламентом. Заходи наберуть чинності у вересні і будуть застосовуватися протягом 3 років. Нагадаємо, Верховна Рада звернулася до Європейського парламенту із закликом ввести додаткові торгові преференції для українських товарів 21 червня.
Здоров`я Нове слово: Що таке лектин і чим він небезпечний для здоров'я Глютен, молочні продукти і жирна їжа: список небезпечних інгредієнтів недавно поповнився лектинами. Що це таке і чому не варто сліпо слідувати всім модним «їстівним» тенденціям, описано в статті видання The Independent. Лектини - вид білків і глікопротеїнів, що не дозволяють молекулам з'єднуватися. З тих пір, як у мережі поширилися статті із заявами про те, що вони сприяють набору ваги і можуть зашкодити здоровому травленню, кількість пошукових запитів про лектини у Google стрімко зросла. Серед продуктів, що містять лектини: цільнозернові, бобові, горіхи, баклажани, томати, картопля, перець, молочні продукти і яйця. Не такий вже великий вибір залишається для здорового харчування?! Меган Россі, представник Британської асоціації дієтологів, прокоментувала це питання: «Надмірне споживання лектинів може завдати шкоди, але з'їсти дійсно шкідливу кількість лектинів неймовірно важко. Досить, щоб їжа була правильно приготовлена. Деяким людям, що страждають від проблем з травленням, радять прибрати з раціону продукти, що містять лектини, але така дієта повинна бути узгоджена з лікарем-дієтологом. Самостійна зміна раціону може призвести до серйозних наслідків, зокрема до дефіциту поживних речовин». Дебати щодо лектинів схожі з дебатами про глютен - мало хто розуміє, що ідеальних продуктів не існує і зловживання навіть найбільш «здоровими» з них може нашкодити людському організму. Позитивні властивості лектинів, які наповнені антиоксидантами і грубими волокнами, набагато перевищують негативні. До того ж вони мають протизапальний і протираковий ефект. Россі наполягає, що ідеальною дієтою все ж є середземноморська. Вона включає в себе велику кількість свіжих фруктів і овочів, цільнозернові, горіхи, насіння і оливкову олію холодного віджиму. Більше 4 мільйонів людей виявили, що дотримання цієї дієти знизило на 8% смертність, викликану різними чинниками, і на 10% захворювання серця. І це при тому, що ця дієта якраз сповнена тими ж лектинами.
Політика Більше 60% українців підтримують введення миротворців на Донбас Більше 60% українців підтримують введення миротворців на Донбас. Про це на прес-конференції заявила директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає кореспондент АСН. "Більшість українців, а саме 60,2%, позитивно ставляться до введення на Донбас миротворчих сил", - заявила вона. Тільки 21,1% опитаних, за її словами, виступають проти введення миротворчих сил на окуповані території. При цьому 18,7% опитаних не змогли відповісти на запитання, вказавши, що "важко відповісти". Дослідження проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року у всіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Економіка Прокуратура вимагатиме надіти браслети на нардепів Розенблата і Полякова Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір клопотати в Солом'янському райсуді столиці про обрання для народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова запобіжних заходів у вигляді застави і зобов'язання здати закордонний паспорт. Про це заявив голова САП Назар Холодницький. Також, за його словами, прокурори проситимуть суд зобов'язати Розенблата і Полякова носити браслети для контролю їхнього пересування, передає Укрінформ. Холодницький підкреслив, що САП не проситиме арешту нардепів, адже Верховна Рада не дала згоди на їхній арешт. Судові засідання щодо обрання запобіжного заходу для згаданих народних депутатів відбудуться протягом 17-21 червня в Солом'янському райсуді Києва. Час засідань поки не уточнювався. Нагадаємо, раніше парламент позбавить двох нардепів недоторканності, проте не дозволив їх затримання і арешт. 13 липня Розенблату і Полякову вручили підозри.
Суспільство Українці хочуть компромісу у розв'язанні конфлікту на Донбасі, але не за всяку ціну - опитування Більшість українців «за» компроміс у розв'язанні конфлікту на Донбасі, але не за всяку ціну. Про це на прес-конференції заявила директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає кореспондент АСН. «Абсолютна більшість українців - 70% вважає, що компроміс в питанні розв'язання конфлікту на Донбасі потрібен. Якщо ж ми запитуємо: чи готові люди йти на компроміс за всяку ціну, то відповіді тут різні. Тільки 18% українців готові до компромісу за всяку ціну для встановлення миру. Це дуже важливий результат, адже не всі громадяни готові до миру за всяку ціну», - заявила вона. Абсолютна більшість українців вважає, що, наприклад, вибори на Донбасі можливі тільки за умови роззброєння Донбасу і тільки на умовах і на основі законів України. «Ще один важливий результат полягає в тому, що тільки 18% українців готові до розв'язання конфлікту на Донбасі силовим шляхом. Показово, що чим ближче до фронту, тим більше люди готові до мирних заходів. А чим далі від фронту, тим більше готові до війни і силових заходів. Це загальна тенденція по країні», - додала вона. Найбільш дієвим для встановлення миру на Донбасі найчастіше громадяни називають тиск світової громадськості на Росію і відновлення нормальної життєдіяльності на окупованих територіях. «Це стабільні дві відповіді, які вже не перший рік у пріоритеті», - сказала вона. Якщо порівнювати з минулим роком, то зменшилася кількість тих, хто вважає, що потрібно зупинити фінансування територій Донбасу. «В минулому році таких було 20%, а в цьому році стало 11%. Також зменшилася кількість тих, хто вважає, що визнання російської мови другою державною дасть мир. Таких залишилося тільки 5%. Так само тільки 5% вважають, що мир може принести федералізація України», - підкреслила експерт. Дослідження проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Політика оформление ленты  У Росії заговорили про повернення Криму Україні Крим є українською територією, при анексії Росія не отримала нічого хорошого, тому півострів треба повернути Україні. Таку думку в ефірі пропагандистського телеканалу «Россия 1» висловив відомий російський вчений і громадський діяч, професор Вищої школи економіки, член ради при президенті РФ Володимира Путіна з розвитку громадянського суспільства і прав людини Ілля Шаблинський. «Наша держава, наше керівництво відокремило від України сьому частину її території і приєднало до себе. Крим і шматок Донбасу... Ви вважаєте, що це добре, це нормально, це нам піде на користь? Я вважаю, нічого хорошого для нашої країни не буде. Я вважаю, що перспективи хорошої тут немає. Ми вже за це платимо... І будемо платити ще більше», - заявив Шаблинський. Він наполягав, що Крим доведеться повернути Україні. Подібні висловлювання з боку російських громадських діячів звучать вперше, раніше в Росії спостерігалася ейфорія «кримнашу», яка зійшла нанівець з посиленням західних санкцій.
Економіка Суд у рамках справи про гендерну нерівність наказав Google показати зарплати співробітників Суд постановив компанії Google передати владі дані про зарплату за 2014 рік. Йдеться про розслідування, яке проводить Міністерство праці США, на підставі звинувачень про те, що компанія систематично дискримінує жінок, повідомляє The Guardian. Згідно з рішенням суду, компанія зобов'язана надати контактну інформацію тисяч своїх працівників. Багато з них можуть бути викликані для дачі свідчень у рамках розслідування. Судова битва є найбільшим на сьогоднішній день розглядом, в якому розглядаються гендерні відмінності в оплаті праці в Силіконовій долині. Перед цим компанія неодноразово відмовлялася надати дані про свої зарплати, вважаючи, що це надмірне втручання в особисте життя її співробітників. Влада ж наполягає, що надання подібної інформації потрібне для подальшого розслідування, враховуючи, що попередній аудит компанії показав величезну різницю в оплаті праці чоловіків і жінок, які виконують одну й ту ж роботу. Все це відбувається в той час, як індустрію інформаційних технологій США постійно звинувачують у сексизмі та сексуальних домаганнях. Серед таких, що найбільше привернули увагу громадськості, скандали в Uber і недавній скандал з венчурними компаніями Силіконової долини. Google вперше публічно звинуватили в «систематичній виплатц різних зарплат» ще в квітні, коли на попередньому слуханні у справі з'ясувалося, що жінки на всіх посадах у компанії отримують менше, ніж чоловіки. Суд лише частково задовольнив прохання Міністерства праці США, наказавши компанії надати інформацію про 8000 працівників, замість запитуваних 25000. Інформаційний гігант завзято заперечує дискримінацію своїх працівниць, заявляючи, що оплата праці провадиться відповідно до кваліфікації працівника, а не його статі. У заяві, опублікованій у неділю, сказано, що компанія задоволена рішенням і тепер може надати не повну інформацію про своїх співробітників. На останньому засіданні суду в минулому місяці представники відповідача заявили, що для задоволення запиту Міністерства їм доведеться витратити понад 500 робочих годин і до $100000. Представники влади будували свої аргументи на тому факті, що річний прибуток компанії Google становить $28 млрд і заявлені цифри легко будуть покриті. Багато компаній Силіконової долини в останні кілька місяців зіткнулися зі звинуваченнями в дискримінації за статевою ознакою, включно з Tesla, Palantir, Oracle і все тим же Uber.
Економіка Працевлаштування без віз: Польща і Угорщина дозволили українцям працювати з біопаспортом Працевлаштуватися в країнах ЄС за безвізом цілком реально, принаймні в Польщі і Угорщині. Ці країни вирішили не ускладнювати життя українцям, які прагнуть у них працювати, і спростили оформлення на роботу для тих, хто має біометричний паспорт. Робота в Польщі без оформлення віз Так в Польщі на законодавчому рівні дозволили працевлаштування тим українцям, які в'їхали в країну за безвізом. Про це сказано в офіційному роз'ясненні польських прикордонників. Раніше українці, що в'їжджали до Польщі за польською шенгенською візою, не мали такого права, і для того щоб легально працювати в цій країні, мали оформляти робочу візу. Тепер для громадян України з біометричними паспортами така віза не є обов'язковою. Отже, безвізовий українець у Польщі має право легально просити у держави дозвіл на роботу або видачу так званої декларації про намір працевлаштування іноземця. Таку декларацію в Польщі оформляють для громадян лише кількох держав, включно з Україною. Вона дає право працювати в Польщі не більше шести місяців на рік, чого достатньо для тих, хто шукає сезонну роботу в Польщі. Для отримання відповідної декларації польський роботодавець повинен заповнити цей документ і зареєструвати його в місцевому управлінні праці. Платити за оформлення декларації не потрібно. Однак варто пам'ятати, незважаючи на те, що термін такого дозволу на роботу становить півроку, за безвізовим режимом дозволяється перебувати в Європейському союзі не більше 90 днів на кожний 180-денний період, і якщо порушити це правило, при виїзді з Польщі вас чекає депортація і заборона на в'їзд у ЄС на кілька років. Тому, щоб вас не депортували, до закінчення 90-денного терміну потрібно подати заяву в регіональний відділ у справах іноземців про легалізацію перебування. Працевлаштуватися в Угорщині стало простіше Якщо в Польщі законодавчі зміни про працевлаштування українців є новацією, то в Угорщині, де наші співвітчизники також можуть працювати за безвізом, спрощені умови для отримання дозволу на працевлаштування для громадян України та Сербії, діють ще з липня 2016 року. Більш детальну інформацію надали в Міністерстві економіки Угорщини, повідомляє mukachevo.ne. Однак з введенням безвізу для українців ці умови ще більш спростилися, оскільки, для того щоб поїхати в Угорщину і вже там працевлаштуватися за спрощеною процедурою, українцям відтепер не потрібно віз взагалі. Раніше, а точніше з липня 2016 року, громадяни України могли працевлаштуватися в Угорщині заїхавши в країну за будь-якою візою, навіть за туристичною. А сама процедура отримання дозволу на роботу займала один день. Зараз, для того щоб офіційно працевлаштуватися в Угорщині, потрібен лише біометричний паспорт і за день безкоштовно ви зможете отримати дозвіл на роботу. Але оскільки, за правилами безвізового режиму з ЄС, українці можуть перебувати на території європейських країн не більше 3 місяців протягом півроку, то і працювати в Угорщині без робочої візи вони зможуть теж не довше 3 місяців. Далі або потрібно повертатися в Україну, або отримати посвідку на проживання. Однак варто пам'ятати, що законодавчі зміни, які спрощують отримання дозволу на роботу для українців і сербів стосуються насамперед професій, фахівців яких не вистачає в країні. Зокрема це програмісти, інженери, будівельники, водії, швачки, столяри і медсестри. І для того, щоб отримати дозвіл на роботу, потрібно надати диплом або трудову книжку, які підтвердять вашу професійну кваліфікацію.
Політика оформление ленты  Україна і Молдова ввели спільний прикордонний контроль у пункті пропуску з Придністров'ям Україна і Молдова ввели спільний прикордонний контроль у пункті пропуску «Кучурган-Первомайськ». Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. «Починаємо спільний прикордонний контроль з Молдовою за участю ЄС у ПП «Кучурган-Первомайськ». Ще один крок до управління кордонами за стандартами ЄС», - написав він у мікроблозі Twitter. Урочисте відкриття КПП пройде в понеділок, 17 липня, за участю президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Молдови Павла Філіпа. Для відкриття спільного КПП було підписано міжурядову угоду. В Євросоюзі підтримали відкриття пункту пропуску. Контроль буде здійснюватися на українській стороні, на КПП «Кучурган», який межує з придністровським пунктом пропуску «Первомайськ». Українські та молдавські прикордонники контролюватимуть тільки операції з експорту товарів з придністровського регіону. Пізніше планується ввести спільний контроль за пересуванням товарів. Спільний контроль покликаний спростити пересування товарів, транспортних засобів і фізичних осіб відповідно до принципу «одна зупинка - одне вікно», зокрема, шляхом проведення необхідних митних процедур для експортно-імпортних операцій з товарами з/в Придністровський регіон.
Події Негода знищила більше половини врожаю плодових дерев у трьох областях Компанії, що входять в асоціацію "Укрсадпром", заявили про те, що внаслідок ураганів і граду в Хмельницькій, Львівській та Вінницькій областях врожайність плодових садів сильно постраждає, передає Інтерфакс-Україна. Згідно з повідомленням компаній, урагани повалили величезну кількість дерев, на вцілілих град побив плоди. При цьому ушкодження отримали переважно молоді дерева. Так в одному з господарств Хмельницької області ураган знищив більшу частину 4-річних садів, які тільки почали давати плоди."Укрсадпром" підрахував, що через заморозки в травні буде втрачено близько половини врожаю садових культур, а урагани цього літа призведуть до ще більших втрат. Раніше в "Укрсадпромі" пропонували створити комісію для оцінки завданої підприємствам галузі шкоди.
Суспільство оформление ленты  Вагони метро Тайваню «перетворили» на басейн і спортивні майданчики У вагонах метро міста Тайбей у Тайвані створили незвичайну оптичну ілюзію. Вагони оформлені як спортивні майданчики для різних видів спорту, бігові доріжки або як басейни. З цією ініціативою влада виступила на честь Всесвітніх університетських ігор. Користувачі соцмереж почали активно викладати фотографії в нових вагонах, був навіть оголошений флешмоб на краще фото. Тепер пасажири фотографуються в цих вагонах, ніби займаються спортом. Нагадаємо, метрополітен Києва заявив про проведення відкритих торгів з будівництва ділянки Святошинсько-Броварської лінії метрополітену від станції «Святошин» до станції «Новобіличі» зі зворотним електродепо «Новобіличі». Передбачається будівництво тунелів і мостів, метрополітенів та шахт.
Політика Задобрюючи пенсіонерів, влада готує дострокові вибори - експерт Влада готується до дострокових виборів, задобрюючи пенсіонерів. Про це на прес-конференції заявив економіст, науковий співробітник Інституту світової економіки НАН України Всеволод Степанюк, передає кореспондент АСН. «Те, як проштовхують пенсійну реформу, свідчить, що нас чекають дострокові вибори. Владі необхідно перед виборами максимально задобрити пенсіонерів, щоб отримати їхні голоси. Для цього їм одноразово підвищили пенсії в середньому на 500 грн», - заявив він. У той же час, експерт упевнений, що «так звана пенсійна реформа незаконна і в будь-який момент може бути оскаржена в суді, оскільки її положення прямо суперечать Конституції». Степанюк прогнозує, що приховане підвищення пенсійного віку через перегляд умов трудового стажу для виходу на пенсію призведе до штучного скорочення кількості пенсіонерів з 12 млн до 4-5 млн максимум. «В результаті у нас не буде тих, хто взагалі зможе вийти на пенсію», - додав експерт. Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні урядовий проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», за що проголосували 282 депутати.
Події Невідомі вивантажили під Києвом 40 тонн львівського сміття Невідомі під Києвом на місці несанкціонованого звалища вивантажили близько 40 тонн сміття зі Львова. На місці працює поліція, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за забруднення земель, передає Інтерфакс-Україна.Місцеві жителі повідомили вночі в поліцію про те, що на стихійному звалищі в територіальних межах однієї з сільрад Ставищенського району, невідомі розвантажують фури зі сміттям. Наряд поліції, що прибув на місце, знайшов гору сміття, довжиною близько 15 м і висотою близько 1,7 м. Про те, що сміття привезене зі Львова, свідчили знайдені в ньому платіжки і чеки з вказівкою різних львівських організацій. Поліцейські з'ясовують обставини події і встановлюють осіб, причетних до організації незаконного вивезення сміття. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, раніше вивезення сміття зі Львова взяла під контроль обласна рада замість міської. За три тижні вивезли 13,5 тис. тонн твердих побутових відходів.
Дозвілля оформление ленты  Міранда Керр у весільній сукні «закосила» під Грейс Келлі Супермодель Міранда Керр 29 травня зіграла таємне весілля з творцем соціальної мережі Snapchat Еваном Шпігелем. Однак фотографії Керр виклала тільки через 1,5 місяця після церемонії. У своєму Instagram Міранда розмістила три фотографії. Всього на весілля було запрошено близько 30 гостей, церемонія була скромною. Вона проходила на задньому дворі особняка закоханих у Брентвуді. У нареченої була розкішна сукня, яку пошила керівник Dior Марія Грація Кьюрі. «Міранда хотіла сукню немов з казки. Я постаралася зробити одночасно просту і чарівну сукню», - розповіла дизайнер. У свою чергу Міранда повідомила, що натхненням для її сукні стала сукня Грейс Келлі, в якій у 1956 році вона вийшла заміж за князя Монако Реньє III. Шпігель одружився вперше, а Міранда раніше була одружена з Орландо Блумом. У них є спільний син Флінн, якому 7 років. Керр і Шпігель підписали шлюбний договір, в якому зазначається, що при розлученні модель не отримає компенсації і не зможе претендувати на нерухомість мільярдера.
Економіка Нова Пенсійна реформа підвищить пенсії лише на 60-70 грн, але збільшить пенсійний вік Пенсійна реформа Гройсмана підвищить пенсії на 60-70 грн. Про це на прес-конференції заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський, передає кореспондент АСН. "На останньому тижні Верховна Рада встигла прийняти за основу урядовий законопроект 6614 - один з чотирьох так званих пакетів Пенсійної реформи. Згідно з регламентом, депутати мають у своєму розпорядженні два тижні для внесення правок до другого читання. Інша справа - чи будуть вони враховані, адже більшість у профільному комітеті - це нардепи з Народного фронту і БПП. Тому вони будуть протягати те, що вигідно Гройсману і Реве ", - заявив Павловський. Екс-міністр соцполітики підкреслив, що насправді пенсійна реформа в форматі Кабміну не має нічого спільного з реальною реформою. "Не змінюється сама філософія солідарної системи пенсійного забезпечення. Що стосується осучаснення пенсій, то це зобов'язання з індексації пенсій уряд і так мав виконати, враховуючи збільшення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати. Так само це стосується скасування оподаткування пенсій, яке Кабмін обіцяв давно. Водночас у "реформу" закладено приховане підвищення пенсійного віку в результаті перегляду умов щодо пенсійного стажу", - додав він. Тобто серед позитивних моментів реформи, за його оцінками, можна назвати перегляд пенсій і їх незначне підвищення. "Це торкнеться 5 млн з 12 млн пенсіонерів. А також підвищення пенсій на 60-70 грн в середньому з 1 жовтня 2017 року. Тобто підвищення пенсій не перевищить кілька сотень гривень максимум для окремих категорій", - прогнозує він. Серед мінусів "реформи": приховане підвищення пенсійного віку, збереження спецпенсій для суддів і прокурорів, а також ілюзія реформування, хоча на практиці - секвестрування (скорочення. - АСН) Пенсійного фонду.
Суспільство Українці підтримують блокаду на Донбасі - дослідження Блокада на Донбасі підтримується українцями. Про це на прес-конференції заявила директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає кореспондент АСН. «Населення в більшості своїй підтримує рішення РНБО України про блокаду торгівлі з «ДНР» і «ЛНР»: за - 47% опитаних, проти - 37», - заявила експерт. Найвища підтримка блокади - на Заході (66%), трохи нижче - в Центрі (47%). «Примітно, що найменша кількість прихильників таких дій на Півдні - 30%, тоді як на Сході вона становить 38», - додала Бекешкіна. Дослідження проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Здоров`я оформление ленты  На курортах Туреччини спалахнула епідемія небезпечного для дітей вірусу Курорти Туреччини в цьому сезоні стали небезпечними для дітей, там легко можна підчепити шкірний вірус Коксакі. Один з відомих випадків - 15 липня на курорті в турецькому Кемері захворів син мешканки Кишинева Дар'ї Петрушиної, передає «Блокнот Молдова». За словами Петрушиної, на пляжах Туреччини вибухнула справжня епідемія серед дітей. Вірусом заразилися багато дітей. «Кожен день бачила, як з готелю в лікарню відвозили дітей з температурою, інфекцією, зокрема ротавірусом. Це проблема не одного готелю, а загальна. Там зараз епідемія», - заявила Дарина у себе в Facebook. Раніше аналогічні відомості повідомила українка Аніра Солнцева. Вона повідомила, що 5 липня двоє її дочок заразилися тим же вірусом Коксакі. «Ентеровірус або вірус Коксакі. Лікар страхової мені підтвердив діагноз і виписав лікування. Передається ця гидота повітряно-крапельним шляхом або при тактильному контакті. Як і всі в Туреччині, ми приїхали в готель all inclusive і наші діти відвідували міні-диско і дитячу кімнату, де контактували з іншими дітками, в басейні ми не купаємося принципово! Якщо б я знала про цей вірус, я б мінімізувала такі контакти. Я бачила в готелі діток з висипом, але думала, може, алергія або потничка, якщо б нас попередили, що в готелі є загроза захворіти і взагалі, що в Туреччині епідемія Коксакі, я б вжила заходів при перших ознаках. В результаті Машу госпіталізували, а Аня хворіє в готельному номері», - написала жінка. Нагадаємо, вірус Коксакі входить у групу з 30 активних ентеровірусів, які розмножуються в шлунково-кишковому тракті дитини. Симптоми вірусу у всіх дітей різні - від червоних пухирів на шкірі до підвищення температури, кашлю, блювоти, болю в шлунку. В організм вірус потрапляє через рот.
Політика 84% обіцянок, даних на виборах українськими політиками, - не виконано 84% обіцянок, даних на виборах, не виконані українськими політиками. Про це на прес-конференції заявив політичний експерт ГО "Слово і діло" Валентин Гладких, передає кореспондент АСН. "Чинна Верховна Рада України пройшла "екватор" роботи. І цей парламент є неефективним, оскільки передвиборні обіцянки, зафіксовані в програмних документах, дуже погано виконуються політиками і партіями, представленими у Верховній Раді", - заявив він. Гладких зазначив, що "Слово і діло" провело дослідження, в результаті якого встановило: "тільки 16% обіцянок політиків, даних ними на виборах, виконані. А 84% - залишилися невиконаними". Також, за словами експерта, тривожним є той факт, що в нинішній Верховній Раді немає стабільної більшості і реальної коаліції. Тому в підсумку на голосування тієї чи іншої сили завжди впливають інші чинники. "Кожен раз включаються ті чи інші "шокери", які змушують політичні сили голосувати за необхідні рішення. Природно, це неприпустима ситуація. Саме це і призвело до того, що фактично всі сили, які прийшли до влади з Майдану, сьогодні втратили легітимність і довіру громадян ", - констатував Гладких. За його оцінками, в такій ситуації виходом можуть стати тільки парламентські дострокові вибори.
Суспільство Більшість українців не хочуть автономії Донбасу Директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна заявила, що українці виступають проти автономії Донбасу. Про це вона заявила на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Зростає кількість українців - 55% - які бачать Донецьку та Луганську область тільки у складі України і на довоєнних умовах, тобто тільки в статусі областей", - заявила вона. Тільки кожен п'ятий українець допускає надання більшої автономії цим областям, але на умовах України. "Тільки 9% українців підтримують самостійність цих регіонів або ж приєднання до Росії. Але в цілому, в порівнянні з минулим роком, ми бачимо зниження кількості тих, хто готовий надати автономію і незалежність цим територіям", - підкреслила вона. Дослідження проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 у всіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Коронавірус Наступна після Діани. Дружині принца Чарльза - герцогині Корнуольській виповнюється 70 років Сьогодні дружині принца Чарльза Каміллі виповнюється 70 років. Не дивлячись на поважний вік, її розклад завантажений як ніколи, повідомляє The Daily Mail.  Вчора вранці вона роздавала нагороди на випускному вечорі курсантів військової академії, а ввечері того ж дня вирушила на урочистий прийом, де особисто познайомилася з сотнями британських військових і їхніми сім'ями. У перерві між прийомами вона знайшла час для інтерв'ю, під час якого пила кока-колу, так як тільки вона «здатна оживити» її. Тут же Камілла сказала, що не вірить у дієти і вважає за краще їсти не знежирені продукти. Єдиним мінусом свого сповненого подіями життя вона вважає брак часу для того, щоб частіше спілкуватися зі своїми п'ятьма онуками. Але, судячи з кількості заходів, в календарі Камілли не передбачається вихідних. У минулому році вона взяла на себе виконання 221 королівського обов'язку, при тому, що принц Вільям, принц Гаррі і герцогиня Кембриджська Кетрін всі разом не проводять і 200 заходів на рік. Як Камілла справляється зі статусом працюючої жінки в свої 70? Їй допомагають її безмірне чарівність і щире бажання впоратися з несправедливістю, де б вона з нею не зіткнулася. Звичайно, для багатьох вона назавжди залишиться суперницею принцеси Діани, яка після смерті набула статусу ідола не тільки у Великій Британії, але і за її межами. Але зараз, де б Камілла не опинилася, люди всюди вигукують: «Хіба не правда, що вона дуже мила?» і «Вона виявилася зовсім не такою, якою я її собі уявляв!» Наріжним каменем громадської роботи Камілли є кампанії проти домашнього насильства і сексуальних злочинів. Все почалося з заходу, де вона познайомилася з матір'ю, чию доньку до смерті побив чоловік. Жінка взяла на себе виховання онуків. Участь у подібних кампаніях, які прийнято вважати такими, що виходять за межі «королівської зони комфорту», ​​принесла Каміллі звання однієї з головних феміністок країни. При цьому вона називає свого чоловіка прикладом для наслідування, коли йдеться про рішення таких серйозних питань. Вона також бере участь у питаннях, що стосуються гендерних відмінностей в оплаті праці, завдання каліцтв жіночим статевим органам і в питаннях, що стосуються жіночої самооцінки. Камілла не поділяє королівський девіз «Ніколи не пояснюй, ніколи не скаржся». Вона не любить літати і всі помічають, як сильно вона стискає руку Чарльза, коли літак набирає висоту. Одного разу пасажири почули, як він сказав: «Дорога, будь ласка, не треба так сильно!» Вона також не виносить спеку. Під час однієї з поїздок до Єгипту вона сама перетягнула матрац на дах глиняного будинку, де спала під відкритим небом. Ну, принаймні вона відкрито зізнається у своїх слабкостях і володіє самоіронією. Що ж стосується її життя за межами королівських обов'язків, то притулком для них з Чарльзом є приватний будинок у Беркхоллі, Шотландія. Там вона знімає підбори і гуляє з двома собаками породи джек рассел тер'єр. Найбільше вільний час вона любить проводити в компанії своїх онуків, які часто гостюють у них. Іноді принц читає їм книги про Гаррі Поттера. Вони дуже люблять проводити з ним час. Вона каже, що коли грається з онуками, старість ніби відступає на другий план. «Ти не можеш сказати: «Вибач, я вже занадто стара, я не буду гратися з тобою». Вона впевнена, що саме постійна робота дозволяє їй зберігати ясний розум і добре здоров'я. «Невідомо, скільки всім нам відведено часу, тому я краще буду корисною для суспільства, поки можу». Камілла говорить, що старіти перед апаратами фотокамер ні для кого не буде радістю, але запевняє, що не відчуває себе старою. «Іноді я почуваюся підлітком, тільки деякі частини тіла зі мною не погоджуються, якби тільки можна було рідше носити туфлі на підборах».
Події У Харкові трамвай на смерть переїхав неуважного пішохода У Харкові чоловіка в навушниках на смерть переїхав трамвай. Про це повідомив директор департаменту у справах преси та інформації Харківської міської ради Юрій Сидоренко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Як повідомляється, інцидент стався в понеділок, 17 липня, на вулиці Героїв Праці, перед зупинкою "Станція метро" Героїв Праці ". "Йшов у навушниках, не по пішохідному переходу, на сигнали не реагував. Водій трамвая йому сигналив, але він, мабуть, не почув. Гальмував, але зупинитися не встиг", - повідомив Сидоренко. Від отриманих травм чоловік помер на місці, а трамвай довелося піднімати краном. 31-річний водій трамвая був госпіталізований у шоковому стані. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Запоріжжі 80-річний пасажир трамвая загинув, наштовхнувшись на вила, які віз його товариш.
Політика Гройсман почав розставляти свої кадри в міністерствах - політолог Політолог Олександра Решмеділова заявила, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ставить своїх людей в десяти міністерствах. Про це вона заявила на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Тиждень буде не дуже "гарячим", але деякі знакові події все ж будуть. Вже сьогодні прем'єр заявив, що планує реформування десяти міністерств", - заявила вона. Яких саме міністерств, правда, незрозуміло. "І в чому ж буде суть самої реформи: чи то нова розстановка, чи то заміна табличок? На мою думку, все закінчиться реально тим, що на певні посади будуть призначені "свої" люди. У тимчасовій зазор перед початком роботи парламенту до осені Гройсман займеться якраз кадрами. Насамперед це торкнеться ФДМ, куди призначена його людина. По-друге, прем'єр зробить все, щоб взяти під свій контроль контрабанду. Тенденція, коли основні потоки починає контролювати особисто прем'єр, а не люди коаліції, вже наявна" , - вважає вона.
Економіка Де взяти гроші на бізнес в Україні і що для цього потрібно Втомилися бути офісним планктоном і працювати на когось, хочете почати власний бізнес і нікому не підкорятися? Такі думки закрадаються час від часу мало не кожному. Але всі плани руйнуються, коли людина починає рахувати, скільки їй знадобитися для започаткування власної справи. Адже рідко хто має так багато вільних коштів. Однак способів знайти необхідну суму капітальних інвестицій існує досить багато, головне - було б бажання їх знайти і при цьому подолати всі труднощі. Отримати гроші як безробітний Отже одним з джерел для отримання грошей на відкриття власного бізнесу є Державна служба зайнятості, яка надає безробітним можливість отримання одноразової допомоги. Для цього потрібно зареєструватися як безробітний і якщо протягом місяця не знайдете відповідну для себе роботу, ви можете претендувати на отримання такої допомоги. Спочатку потрібно скласти бізнес-план і вже з ним і відповідною заявою звернутися до Центру зайнятості. Комісія розгляне ваші документи протягом двох тижнів. У разі позитивного рішення заявник отримає відразу ж одноразову виплату. А ось розмір її вже залежатиме від вашої зарплати на останньому місці роботи. В середньому можна отримати 20 тис. грн. Максимальна сума - 64 тис. грн, а мінімальна, для тих, хто взагалі не платив ЄСВ - 5,4 тис. грн. Гроші за допомогою краудфандінга Якщо ідея перспективна, то на неї можна зібрати гроші і за методом краудфандінга. Спеціальна інтернет-платформа зараз тільки створюється на основі Центру зайнятості за допомогою ПРООН. На ній майбутні підприємці під свої бізнес-плани зможуть отримати гроші від людей і компаній з різних країн. Подібний ресурс в Україні вже існує. Проект "Спільнокошт", який ініціював портал "Велика Ідея", налічує вже 14 успішно реалізованих проектів. Тут можна знайти стартовий капітал для соціального бізнесу, гроші на розробку винаходу, зйомку фільму тощо. Варто вам тільки ефектно представити свій проект, відкрити рахунок і зацікавлені вашою ідеєю люди будуть надсилати кошти на відкриття майбутнього бізнесу. Чим корисніше для суспільства проект ви пропонуєте, тим більше у вас шансів зібрати необхідну суму. Варто відзначити, що за кордоном такий метод пошуку грошей досить розповсюджений. Зокрема, одна з найпопулярніших краудфандінгових платформ Kickstarter лише за 3 роки зібрала 350 млн доларів на різні стартапи. Донори допоможуть Ще один спосіб отримати гроші на бізнес - взяти участь у програмах міжнародних донорів України. Одним з основних партнерів України, який робить значний внесок у розвиток малого і середнього бізнесу, є Європейський банк реконструкції та розвитку. Він надає гранти на консалтингові послуги, допомагає залучити інвестиції, отримати доступ до технічної підтримки. В Україні існує кілька програм, за якими підприємці можуть отримати кошти. Дізнатися докладніше про всі існуючі програми можна звернувшись в один з офісів ЄБРР у Києві, Львові та Одесі. Якщо ви власник середнього підприємства і хочете розвинути свій бізнес у рамках Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, то через ЄБРР можна отримати суттєву підтримку для розвитку свого бізнесу. Йдеться про фінансування капітальних інвестицій від 500 тис. євро до 10 млн євро. Гроші за допомогою конкурсу або гранту Існує багато організацій, де підприємці можуть виграти стартовий капітал на реалізацію своєї ідеї. Такі конкурси найчастіше організовують інвестиційні фонди. Привабливість цього способу отримання грошей в тому, що в кінцевому підсумку їх не доведеться віддавати. Але отримати гроші теж непросто. Потрібно вчасно дізнатися про такий конкурс або про те, що якийсь фонд роздає гранти, ну і зацікавити членів журі своєю ідеєю. В Україні теж існував конкурс «Інноваційний прорив», який давав переможцям для старту 10 тис. доларів. Однак з 2016 року на офіційному сайті немає ніякої інформації про проведення цього заходу. Але спробувати свої сили можна за кордоном. Багато грантів і конкурсів для бізнесменів-початківців проводять в США і Європі. Інвестор вам на допомогу Якщо вам вдасться знайти інвестора, який погодиться розділити з вами всі ризики нової справи і готовий профінансувати ваш бізнес, - вам пощастило. Але, для того щоб знайти таку людину, потрібно зацікавити її своєю ідеєю. Це повинен бути дійсно оригінальний проект, який в майбутньому може принести хороші гроші. Однак варто пам'ятати, що інвестор завжди зможе претендувати на ваш бізнес і потрібно бути до цього готовим. Або ж підбирати більш лояльного інвестора, якщо вам є з кого вибирати. Знайти людей, які бажають профінансувати стартап, можна в інтернеті або ж самостійно пройтися по компаніях зі своїм бізнес-планом. Саме у інвесторів свого часу вдалося взяти гроші таким сучасним лідерам, як Google, Amazon і Intel. Кредит у банку Отримати кредит у банку, особливо при наявності заставного майна - нескладно навіть у нинішній час. Але відлякати можуть великі відсотки, які зараз складають більше 20% від тіла кредиту. Якщо все ж зважилися на заставний кредит, в жодному разі не виставляйте як заставне майно своє єдине житло. Також бажано брати в банку не більше 50% від необхідної суми, оскільки досить важко буде побудувати успішний бізнес, якщо кілька років потрібно буде працювати на те, щоб повернути борги банку.
Суспільство 23% українців хочуть ізолювати Донбас - дослідження Директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна заявила, що 23% українців виступають за ізоляцію Донбасу. Про це вона заявила на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Серед можливих варіантів політики України щодо непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей опитування виявило відсутність консолідованої позиції: 23% населення підтримує повну ізоляцію так званих "ДНР" і "ЛНР", а 22% - вважають за доцільне тримати економічну блокаду, але зберігати гуманітарні відносини" , - заявила вона. За її словами, 22% виступають за дозвіл на торгівлю критично важливими товарами (продовольством і товарами повсякденного вжитку з боку України і антрацитом від непідконтрольних територій) і максимальну підтримку гуманітарних зв'язків, а 15% виступають за максимальний розвиток зв'язків з непідконтрольними територіями - як гуманітарних, так і торгових. Населення по-різному ставиться до певних кроків соціальної та гуманітарної політики щодо непідконтрольних територій. Громадяни переважно підтримують спрощення доступу до навчання в українських навчальних закладах різного рівня для жителів непідконтрольних територій (60%), надання підтримки (фінансової і матеріальної) жителям непідконтрольних територій, які прагнуть виїхати на території, контрольовані Україною (59%), посилення контролю за здійсненням виплат внутрішньо переміщеним особам, щоб уникнути зловживань (69%), здійснення більш серйозного контролю за перетином лінії розмежування (55%), спрощення отримання будь-яких адміністративних послуг в прифронтових населених пунктах (47%) і надання дозволу на торгівлю з непідконтрольними територіями продуктами харчування і товарами першої необхідності (47%). Водночас населення переважно проти зняття обмеження на соціальні та пенсійні виплати громадянам України, які проживають на непідконтрольній території (42%). А думки про спрощення перетину лінії розмежування і полегшення режиму отримання перепусток діляться майже навпіл: 38% цю пропозицію підтримують і 40% - ні, причому з чітким регіональним розподілом: підтримує більшість на Сході (52%) і на Півдні (48%) і ставиться негативно на Заході (51%) та в Центрі (46%). Дослідження проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 у всіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Кримінал оформление ленты  У Києві спіймали чоловіка, який вбив співмешканку через ревнощі Правоохоронні органи затримали чоловіка, який вбив у лісі свою цивільну дружину. Його провина доведена після слідчо-оперативних заходів поліції. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП. "В кінці червня 2017 року до чергової частини Оболонського управління поліції від місцевого жителя надійшло повідомлення про те, що під час збору грибів у Пуща-Водицькому лісі він натрапив на тіло людини. За вказаною адресою терміново прибула слідчо-оперативна група", - йдеться в повідомленні. У лісі було виявлено тіло жінки зі значними гнильними змінами. Тіло було направлено на судово-медичну експертизу. На початку липня в поліцію звернулася жінка із заявою про зникнення своєї 33-річної дочки. "Оперативні працівники встановили, що зникла жінка проживала разом з цивільним чоловіком в орендованій квартирі в Києві. Під час спілкування з правоохоронцями чоловік спочатку повідомив, що останній раз розмовляв з співмешканкою по телефону і не знає, де вона зараз. Але врешті-решт зізнався, що вбив її в столичному лісі", - повідомили в прес-службі. Під час розслідування з'ясувалося, що тіло знайдене в лісі, - це зникла жінка, про яку заявила мати.Як розповів злочинець, між ним і співмешканкою сталася сварка через ревнощі посеред вулиці. Він намагався піти, але жінка його наздоганяла, і в результаті вони опинилися в Пуща-Водицькому лісі. Там він її кілька разів ударив по голові. Коли він зрозумів, що вона мертва, вирішив приховати злочин, засипавши її вапном.35-річному зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 15 років в'язниці.
Суспільство оформление ленты  У Нідерландах відбулося відкриття меморіалу в пам'ять про жертв МН17 У Нідерландах відкрили національний меморіальний комплекс пам'яті жертв катастрофи Боїнга-777, який був збитий терористами в Донецькій області. Про це повідомляє видання Укрінформ. Меморіал розташували поряд з амстердамським аеропортом "Схіпхол", звідки три роки тому вилетів рейс МН17. Комплекс представлений у вигляді металевої стіни і великого металевого ока з викарбуваними іменами всіх жертв катастрофи. Меморіал оточують 298 дерев, які були висаджені в березні цього року в формі стрічки і обсаджені соняшниками. Варто відзначити, що в меморіальній церемонії взяли участь близько 2 тисяч родичів загиблих у катастрофі. Пасажирський Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над Донбасом. Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули.
Політика Україна допоможе Молдові відновити суверенітет над Придністров'ям - Порошенко Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова допомогти відновленню територіальної цілісності і суверенітету Молдови. Про це він сказав під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом в Одеській області. "Ми, Україна, готові максимально сприяти відновленню територіально цілісності, суверенітету Республіки Молдова і робити все для того, щоб відновити те, що 25 років тому було спровоковано і має такі важкі наслідки для сотень тисяч людей, які сьогодні проживають у Придністров'ї", - заявив український президент. Прем'єр-міністр Молдови підкреслив, що він розглядає як спекуляцію будь-які заяви заяви про "блокаду" Придністров'я Україною та Молдовою. Крім того, на зустрічі Філіп і Порошенко запустили спільний українсько-молдовський прикордонний контроль у пункті пропуску "Кучурган-Первомайськ".
Суспільство Польща вирубує унікальні реліктові ліси Біловезької пущі. ЄС обурюється Європейський союз закликає до негайної заборони лісозаготівель на польській території Біловезької пущі. Остання в Європі ділянка реліктового пралісу може бути врятована, якщо Європейський суд винесе заборону на будь-які лісозаготівлі на польській території Біловезької пущі, повідомляє The Guardian. Близько 80000 кубометрів лісу було вирубано з тих пір, як польський уряд втричі збільшив вирубку лісу в Біловезькій пущі. Ліс внесено до Списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ці дії змусили Єврокомісію звернутися до суду, адже лісозаготівлі «несуть загрозу недоторканності об'єкта». Активісти по всій Європі об'єдналися на підтримку звернення. Тепер справа за Європейським судом, який повинен встигнути ухвалити рішення до 21 липня - день, коли він йде на канікули. Минулого тижня представники ЮНЕСКО попередили уряд, що збираються внести ліс до Списку всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою, якщо Польща не зупинить вирубку. Тільки за перші 4 місяці 2017 року було знищено 30000 кубометрів лісу. Міністерство навколишнього середовища Польщі заявило, що володіє неспростовними даними про стан лісу, які виправдовують такі кардинальні заходи, і представить їх на засіданні. Минулого місяця міністр навколишнього середовища Польщі - Ян Шишко заявив про те, що ліс має бути позбавлений звання об'єкта ЮНЕСКО. Вирубка, безумовно, загрожує біорізноманіттю лісу, в якому водяться вовки, рисі і найбільша популяція бізонів у Європі. Польський уряд наполягає на тому, що збільшення вирубки необхідно для зниження популяції жуків-короїдів, хоча ця інформація не підтверджена жодним науковим дослідженням. Зараз представники збройних сил охороняють об'єкт, перевіряючи всіх, хто хоче зайти на територію лісу. Молоді активісти не раз прив'язували себе до дерев, щоб не дати їх зрубати.
Наука і технології оформление ленты  На березі Либіді пропонують побудувати технопарк, а труби теплотраси покрити дзеркалами У Києві завершився перший тур конкурсу «Ревіталізація (відновлення) прибережної території річки Либідь», за результатами якого переможцем став проект створення інноваційного технологічного парку на березі річки. Автори проекту отримали іменний грошовий приз від спонсорів у розмірі 10 тис. грн. Крім того, відібрані ще три колективи-фіналісти, які будуть змагатися в другому турі конкурсу. Автори проекту-переможця запропонували змінити геометрію річки Либідь, створити монорельсову оглядову дорогу вздовж її русла, а труби теплотраси, які неможливо перенести або приховати, архітектори пропонують прикрасити дзеркальним матеріалом, як у відомої скульптури в Чикаго. Оздоблювальний матеріал пропонується вибрати з максимально дзеркальною поверхнею, щоб домогтися ефекту дзеркала, як у фокусах - коли виникає ілюзія перегляду крізь предмет. Ця ілюзія, як вважають архітектори, дасть можливість нівелювати помітність труб. Також уздовж річки пропонується побудувати монорельсову оглядову дорогу з виходом у центрі комплексу. Другий тур конкурсу буде проведено 2 жовтня 2017 року, повідомляють організатори. Остаточні переможці якого, спільно з представниками Національної спілки архітекторів України, Фонду "Наша Либідь", головного архітектора Києва та представника спонсора увійдуть до робочої групи, яка працюватиме над втіленням фінального проекту в життя. Спонсорами архітектурного конкурсу є Хенкель Баутехнік (Україна) і її бренд Ceresit.
Здоров`я оформление ленты  Мусульманка написала перший у світі ісламський сексуальний довідник Письменниця, що публікується під псевдонімом Умм Муладат, народилася в США. Її книжка, під назвою «The Muslimah Sex Manual: A Halal Guide to MindBlowing Sex», була опублікована минулого тижня. Це перший в своєму роді сексуальний довідник для мусульманських жінок, повідомляє The Daily Mail. На написання її надихнула зустріч зі знайомою, яка тільки взяла шлюб і попросила її поділитися порадами про те, як поводитися з чоловіком, адже вона й гадки не мала, що робити з ним у ліжку. «Її сексуальне життя була жахливим, навіть більше того, вона поступово згасала. До заміжжя вона була порядною мусульманською жінкою і навіть не трималася за руку з чоловіком, не кажучи вже про будь-яку іншу фізичну близькість. Вона одружилася за власним бажанням, але й гадки не мала, як потрібно поводитися в ліжку з чоловіком», - таке пояснення книжки опубліковано на сайті письменниці. Під час наступної зустрічі знайома попросила записати більше порад і поділитися ними з іншими мусульманськими жінкам. Так, Умм прийшла додому, створила документ на комп'ютері та описала свій тридцятирічний досвід дружини, а також розмови з подругами і журнальні статті в одній книзі, яку відіслала своїй новій знайомій. Та поділилася зі своїми подругами, а вони - зі своїми. Через певний час всі вони почали просити її опублікувати книжку. «У книжці я наполягаю на тому, що займатися сексом потрібно тільки з чоловіком, але при цьому можна отримувати задоволення. Я вважаю, що дружина має право на сексуальне задоволення», - розповіла в інтерв'ю Умм. У довіднику піднімаються будь-які теми, від «Як бути пустотливою в ліжку» до БДСМ. Вона каже, що мусульманські жінки часто не знають, які різні варіанти сексуальної активності дозволені ісламом, а також помилково вважають, що жінка не повинна отримувати задоволення під час статевого акту. Гірше того, вони асоціюють секс з почуттям провини, яка прищеплюється жінкам з дитинства. Як результат, мусульманські жінки часто не можуть навіть пояснити партнеру, якщо їм щось не подобається в ліжку. Сама ж автор книжки називає своє сексуальне життя "здоровим". Умм каже, що з моменту видання вона отримала сотні електронних листів від чоловіків, у яких вони просять її створити чоловічу версію довідника, щоб допомогти їм краще задовольняти своїх дружин.
Політика оформление ленты  Лендлорди і колекціонери квартир. Активісти склали рейтинг найбагатших і найбідніших депутатів Тернополя Депутати Тернопільської міської ради виявилися цінителями не тільки елітної нерухомості, земельних гектарів, а й зарубіжних іномарок. Громадський рух ЧЕСНО проаналізував електронні декларації місцевих обранців і склав рейтинги багатіїв, будинків і власників найбільших статків. У кого більше квартир Зокрема серед колекціонерів будинків і квартир лідируючу позицію займає депутат від Блоку Петра Порошенка Юрій Смакоуз. Він і його сім'я володіють 65 різними об'єктами нерухомості, серед яких 12 квартир, одна з яких в Іспанії, торгово-складські приміщення, цех по розливу мінеральної води, 6 гаражів та інші приміщення. Громадські активісти зазначають, що Смакоуз раніше керував і був власником будівельної компанії "Добробуд". Зараз цей бізнес очолює його брат, а сам депутат, "за збігом обставин", працює в комісії з питань містобудування. Наступна в рейтингу - власниця найбільшої кількості квадратних метрів депутат від Радикальної партії Оксана Яциковська. Вона має майже 1,5 тис. кв. м нерухомості не тільки в Тернопільській області, а й у Львові та Івано-Франківської області - в Яремче. Свободівець Володимир Стаюра, який займає третє місце в рейтингу - задекларував 906 кв. м нерухомості: 3 будинки, квартиру, бар, офіс і ще 2 нежитлових приміщення. Активісти зазначають, що в минулому році депутат подарував партії 90 тис. грн у вигляді благодійного внеску, не вказавши цього в декларації. Відзначається, що ця сума становить 90% доходів Стаюри за 2016 рік. Сам депутат запевнив, що гроші взяв із сімейного бюджету, "оскільки дружина у нього теж непогано заробляє". У депутатів в пошані вантажівки Крім нерухомості, захоплюються тернопільські місцеві обранці і автомобілями. Наприклад у лідера рейтингу автолюбителів депутата від Блоку Петра Порошенка Юрія Смакоуза їх 11, 10 з них - це вантажівки. Має депутат також легковик, 2 причепи і гусеничний бульдозер. Сам депутат запевняє, що вантажівки і машинами назвати складно, мовляв, "такі старі, що й не їздять уже". Лідер фракції "Народний контроль" Володимир Бліхар, теж має вантажівки, але тільки дві. А ось його дружина володіє 2 легковими кросоверами - BMW X6, BMW X5. Останній дістався жінці майже даром, всього за 149 тис. грн, тоді як на ринку такий коштує близько 2 млн грн. До речі, вся нерухомість, яка вказана в декларації, теж належить дружині. Дешевизну автомобіля депутат пояснив тим, що купив його розібраним, щоб власноруч зібрати. Мовляв, хобі таке у нього. Трійку лідерів-автолюбителів серед депутатів Тернопільської міськраді замикає представник від "Самопомочі" Віктор Генсерук. Він задекларував 4 легкових автомобілі.    Серед депутатів є справжні латифундисти Кому елітні авто і нерухомість, а кому - земля найближче. Беззастережне лідерство за кількістю землі - у голови міської організації «Свобода», вже згаданого депутата Володимира Стаюри. Він задекларував 3 земельних ділянки площею близько 7,5 га. Запевняє, отримав землі у спадок від батьків. На другому місці серед латифундистів депутат від Батьківщини Петро Поврозник. Загальна площа землеволодіння депутата - майже 6 га, які розділені на 6 ділянок. Земля належить дружині депутата, і нею, за словами Поврозніка, зараз користуються фермери. 2,1 га землі задекларувала депутат від "Радикальної партії" Оксана Яциковська, яка володіє 15 ділянками в Тернопільській, Івано-Франківській областях та у Львові. .  Але є серед тернопільських депутатів і офіційні жебраки. Троє місцевих обранців не задекларували жодного метра житлової площі. Серед них лідер фракції "Свобода" Назарій Редьква, свободівець Роман Торожнюк і лідер фракції "Батьківщина" Андрій Артимович. Всі вони проживають у будинках своїх рідних Проте варто відзначити, що, відповідно до закону, декларант зобов'язаний декларувати все нерухоме майно, яке є в його користуванні, навіть якщо воно належить третій особі. Так що вищевказані обранці можуть за такий хід поплатитися. Якщо вартість майна, яке не вказав декларант, становить від 138 до 344 тис. грн - передбачено штраф від 17 до 42 500 гривень. Якщо вартість майна становить понад 344 500 грн - покаранням може бути штраф від 42,5 до 51 тис. грн, громадські роботи або позбавлення волі на 2 роки.
Здоров`я Волосся дибки! Як статична електрика впливає на людину Статичною електрикою називають електрику, яка виникає через тертя. Людина з таким видом електрики стикається постійно. Навіть розчісування волосся призводить до утворення статичної електрики. Крім того, як місце нашої роботи, так і будинок заповнені електричними приладами і синтетичними покриттями підлог, меблями, одягом, білизною і взуттям з ненатуральних матеріалів, які є джерелом утворення статичної електрики. І якщо у вас електризуються волосся, потріскує одяг, екран телевізора припав пилом, ви відчуваєте різке поколювання в пальці від випадкового дотику до предмету - це все ознаки присутності великого заряду статичної електрики в вашому організмі. Чи може це значно вплинути на здоров'я людини? Вчені довели, що володіючи енергією, в мільйони разів меншою в порівнянні з блискавкою, розряди статичної електрики здатні проте підпалити будь-яку горючу суміш. Для життя людини розряди статичної електрики не становлять смертельної загрози: вони або короткочасні, або малих струмів. Однак фізіологічний вплив на організм людини вони все ж чинять і переважно негативний. Так часті розряди статичної електрики викликають у людини нервозність, вона стає надмірно емоційною і дратівливою, порушуються функції центральної нервової системи. Також постійне перебування в полі статичної електрики може призвести до виникнення спазмів судин, які є причиною підвищення артеріального тиску. При впливі статичної електрики часто виникають головні болі, порушується баланс апетиту і сну, людина постійно боїться отримати розряд струму. Крім цього, встановлено, що забруднення одягу з синтетичного волокна в 300-500 разів більше, ніж одягу з бавовняної тканини. При носінні такого одягу з синтетичної тканини, яка сприяє утворенню статичної електрики, у людини швидко погіршується мікроклімат, в результаті чого порушується дихання шкіри і теплообмін. Проте є способи, що дозволяють скоротити вплив на людину подібного роду електрики. Потрібно:               - обов'язково заземлити все наявне побутове обладнання;               - постійно зволожувати повітря в приміщеннях;               - завести в будинку кімнатні рослини;               - часто робити вологе прибирання приміщень;               - регулярно провітрювати будинок;               - всі синтетичні тканини в приміщенні обробити антистатичним засобом;               - по можливості максимально використовувати у своєму гардеробі одяг з натуральних матеріалів;               - бажано купувати взуття на гумовій або шкіряній підошві;               - при укладанні слід нанести на гребінець кілька крапель будь-якого натурального ефірного масла, яке є природним антистатиком;               - якомога рідше укладати волосся гарячим способом.
Суспільство У Росії свинячу чуму пов'язали з убивством Миколи II В Омській області (Росія) епідемію африканської чуми свиней пов'язали з убивством останнього російського імператора Миколи II. Про це заявив православний активіст Ігор Кельм виданню "СуперОмск". "Не можу говорити про силу загрози чуми для людини, але зазначу підозрілий аспект збігу дат. У цей і наступні дні ми плануємо різні просвітницькі заходи по всій країні, в рамках яких маємо намір розвінчати міфи про царську сім'ю і розповісти про успіхи Миколи II за період правління . Заява про чуму, безумовно, відверне увагу суспільства від наших дій проти бажаючих спотворити історію країни. Зокрема, я маю на увазі творців фільму "Матильда", - розповів він. Як відомо, в ніч з 16 на 17 липня 1918 року комуністи розстріляли колишнього російського імператора Миколи II і всю його сім'ю.
Суспільство Венесуельські поліцейські зашили собі роти на знак протесту Кілька поліцейських району Чакао зі столиці Венесуели, які перебувають під арештом, зашили собі роти на знак протесту проти незаконного позбавлення волі. Про це повідомляє видання "РИА Новости". Як повідомляється, до таких радикальних протестних заходів вдалися п'ятеро поліцейський, яких затримали за підозрою у вбивстві місцевого журналіста ще в червні 2016 року. Всього в цьому злочині підозрюють 14 правоохоронців.Після проведення розслідування прокуратура вирішила, що представники правоохоронних органів не причетні до злочину, проте їх досі не випустили на свободу. "До цих пір ми не отримали відповіді на наші вимоги. Поки це відбувається, наше здоров'я погіршується, а компетентна влада дуже легко ставляться до нашого стану в ув'язненні", - йдеться в публічному зверненні поліцейських, яке було опубліковано в соціальних мережах. До того, як зашити роти, поліцейські 22 дні голодували.
Політика Меркель збирається очолювати Німеччину до 2021 року Канцлер Німеччини Ангела Меркель в разі успіху блоку ХДС/ХСС на парламентських виборах у вересні 2017 роки збирається очолювати уряд країни до 2021 року. Якщо партія переможе, то Меркель в четвертий раз очолить уряд, передає Deutsche Welle. «Я виставила свою кандидатуру і збираюся працювати чотири роки. І у мене твердий намір зробити саме так, як я пообіцяла людям», - заявила Меркель. У своїй програмі Меркель висловилася за припинення видобутку бурого вугілля в Німеччині. За її словами, Християнсько-демократичний союз планує вести переговори з регіонами, в яких ведеться видобуток вугілля для перекваліфікації робітників цієї галузі. Крім того, Меркель заявила, що можна скоротити приплив біженців до Німеччини, якщо почати боротися з причинами міграції. Відзначимо, що 17 липня Петро Порошенко привітав Меркель з днем ​​народження. «Сердечно вітаю Ангелу Меркель з Днем народження - нашого щирого друга в самому серці Європи, надійного союзника в "нормандському форматі", відданого поборника суверенітету і територіальної цілісності України!» - написав глава держави.

Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
більше матеріалів




/-1,3815779685974-/ /-pc-/
Top