counter
Архів Повернутись назад 16 Серпня 2017
16 Серпня
Суспільство Український літак АН-2-100 встановив світовий рекорд швидкості Команда пілотів на чолі з капітаном Сергієм Тарасюком на літаку Ан-2-100 встановила світовий рекорд швидкості для свого класу - 255 км/год, пролетівши з Польщі до Запоріжжя. Про це сказано в сюжеті ТСН. Вилетів літак Ан-2-100 тиждень тому на максимальній швидкості по замкнутому колу з Києва до Львова, далі - до Польщі, звідти до Вінниці. З Вінниці судно полетіло в Запоріжжі знову на максимальній швидкості. Журналіст уточнив, що літак поставив відразу два нових рекорди, пройшовши дві дистанції на максимальній швидкості, кожна з яких повинна бути більше 400 км (згідно правил). 11 квітня на льотно-випробувальній базі державного підприємства Антонов Ан-2-100 поставив рекорд для свого класу, піднявши на висоту 2700 метрів 3202 кілограми ваги при максимальному комерційному навантаженні 1500 кілограмів.
Політика оформление ленты  Віталій Шабунін заявив, що справу проти нього замовили СБУ і вертикаль Президента України Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що його замовили СБУ і вертикаль президента. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам перед візитом до Дніпровського відділення поліції міста Києва, передає кореспондент АСН. «Сьогодні мені вручать підозру за ст. 345-1 - «про запобігання діяльності журналістів», по якій передбачається обмеження волі на строк до 5 років. Мене звинувачують у тому, що я вдарив журналіста. Я це визнаю. Але чи був він журналістом? Я сумніваюся», - заявив він. Шабунін розповів, що людина, яку він вдарив, переслідувала його і тиснула ще на одну зі співробітниць Центру протидії корупції. «Це не була моя перша зустріч з цією людиною. Чоловік неодноразово бігав за мною, біля мого будинку, він постійно провокував мене», - зазначив він. При цьому Шабунін впевнений, що ця справа є замовною. «Адже нібито після побиття ця людина ще півгодини бігала, застосувавши газовий балончик. Просто це ще раз показує правильність дій Центру в напрямку боротьби з корупцією для створення Антикорупційного суду», - сказав він. Глава Центру протидії корупції не виключив, що за замовною справою проти нього стоїть СБУ. «А хто стоїть за СБУ? Тільки одна вертикаль - президента», - додав він. Також Шабунін допустив, що сьогодні йому вручать підозру і можуть обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Нагадаємо, голову правління «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна звинувачують у побитті журналіста. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.
Кримінал НАБУ повідомило про підозру трьом посадовцям "Укрзалізниці" Колишньому заступнику голови "Укрзалізниці", а також чинним директору одного з департаментів підприємства і заступнику директора однієї з філій "Укрзалізниці" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, пов'язаного із зловживанням владою або службовим становищем. Про це сказано на офіційному сайті  Національного антикорупційного бюро України. "Посадові особи підозрюються у зловживанні службовим становищем, скоєному за попередньою змовою групою осіб, в результаті чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 млн доларів доходів", - сказано в повідомленні. На початку 2014 року підозрювані, будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту, яка уповноважена встановлювати пільгові тарифні ставки на вантажні залізничні перевезення, застосували дані ставки без наявних на те підстав на користь низки експедиторських організацій. "Чиновники визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умова не виконали, але пільга все одно була надана", - уточнюється в повідомленні. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу зазначеним особам.
Політика Шабуніну оголосили про підозру в завданні тілесних ушкоджень Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що йому вручили підозру. Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам, передає кореспондент АСН. «Мені вручили підозру, далі буде суд, який обере запобіжний захід. Я наполягаю на тому, що ця справа відносно мене абсолютно замовна. Я вдарив не журналіста, а провокатора», - сказав він. Шабуніна підозрюють у завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості журналісту Всеволоду Філімоненку. У документі, зокрема, сказано, що 8 червня 2017 року поблизу Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав Філімоненку ударів по обличчю, що «спричинило тривалий розлад здоров'я останнього у вигляді закритої травми обличчя». Антикорупційному активісту інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». Це правопорушення карається виправними роботами на строк до 2 років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Додамо, що під стінами Дніпровського відділення поліції зібралося близько 100 учасників акції і журналістів.
Суспільство Батьки у сім'ях з середнім достатком не можуть відмовити своїм дітям, чим шкодять їхньому розвитку Батьки в сім'ях з середнім достатком не можуть відмовити своїм дітям і цим шкодять їхньому розвитку, стверджує дитячий психолог, д-р Аманда Гуммер. Вона впевнена, що погана поведінка дитини - насамперед результат поганого виховання, повідомляє The Independent. «Дика, некерована поведінка дітей є результатом надмірної батьківської опіки», - стверджує Гуммер. Діти виростають нездатними приймати рішення і проявляти незалежність. Батьки привчають їх до надмірної уваги, тому дітям складно впоратися з її відсутністю в класі. В результаті чого вони хуліганять, щоб привернути до себе увагу вчителя. Близько 35 дітей щодня виключають зі школи за погану поведінку в Британії. Батьки не працюють над формуванням у своїх чад особистих якостей, натомість нав'язують їм відчуття вседозволеності. У той же час батьки, які занадто сильно контролюють своїх дітей, можуть завдати їм психологічної травми. У дослідженні, опублікованому в 2015 році, вчені спостерігали за 5000 осіб з моменту народження і виявили, що люди, чиї батьки якимось чином вторгалися в їхнє особисте життя або заохочували залежність, частіше відчувають незадоволення від життя, ніж їхні однолітки. Дітям потрібні правила, межі і можливість здійснювати власні помилки, щоб вони могли на них вчитися, - вважає д-р Гуммер.
Політика Твіт Барака Обами побив історичний рекорд за популярністю Запис колишнього президента Сполучених Штатів Барака Обами в Twitter, який було зроблено після зіткнень у Шарлоттсвіллі, виявився найпопулярнішим за всю історію існування соціальної мережі. Про це свідчать дані на сайті  favstar.fm, який відстежує активність користувачів. Це частина повідомлення Барака Обами, яке було розбите на три твіти. Колишній президент Америки процитував таким чином Нельсона Манделу: «Ніхто не народжується з ненавистю до іншої людини через колір шкіри, релігію або походження. Люди повинні вчитися ненавидіти, і якщо вони можуть цьому навчитися, то їх можна навчити любити, так як любов більш природна серцю людини, ніж її протилежність». Перша частина твіта Обами набрала більше 2,7 мільйона лайків. До цього найпопулярнішим твітом був запис співачки Аріани Гранде, який вона зробила після теракту в Манчестері.
Політика Шабунін вважає, що прокуратура за ніч змінила кваліфікацію справи Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що прокуратура за одну ніч змінила кваліфікацію справи. Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам, передає кореспондент АСН. «Ще один факт замовної справи проти мене - це те, що за одну ніч прокуратура змінила кваліфікацію. Сьогодні мені повідомили, що тепер мені загрожує не 5 а 3 роки в'язниці. Мені вже інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження". А це правопорушення карається виправними роботами на строк до 2 років або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 3 років», - заявив він. Шабунін також зазначив, що суд з обрання запобіжного заходу відбудеться сьогодні після обіду. «Слідчі попросили мене не залишати столицю», - додав він. Нагадаємо, раніше Шабунін повідомляв, що йому висунуто підозру за ст. 345-1 - «про запобігання діяльності журналістів», згідно з якою передбачається обмеження волі на строк до 5 років.
Культура оформление ленты  В Україні з'явиться перший пам'ятник Симону Петлюрі на повний зріст У Вінниці до Дня захисника України 14 жовтня поставлять перший пам'ятник організатору українських збройних сил, головному отаману військ Української Народної Республіки, голові Директорії УНР Симону Петлюрі. Вперше з'явиться пам'ятник історичному діячеві на повний зріст. Скульптуру створює Володимир Оврах з синами, також скульпторами, Романом та Андрієм. Як повідомило видання Veжа, створення пам'ятника почалося навесні цього року, він буде вилитий з бронзи. Зараз залишилося тільки відшліфувати скульптуру і скласти всю композицію разом. За словами автора пам'ятника, монумент буде виготовлений в натуральну величину: Симон Петлюра сидітиме на лаві, в руці у нього буде мапа України, на якій будуть виділені Вінниця - тимчасова столиця УНР і Київ - столиця, яку тимчасово захопили більшовики. За основу пам'ятника взяли аналогічну фотографію. Встановити пам'ятник збираються на території двору будівлі обласного радіо, так як у цьому будинку була канцелярія Симона Петлюри в 1920 році. Пам'ять про Петлюру Симон Васильович Петлюра - видатний діяч українського національно-визвольного руху. При СРСР його ім'я всіляко паплюжили, називали «бандитом» і «зрадником», намагалися дискредитувати його діяльність і саму українську ідею, уособленням якої був Головний отаман. Все своє життя Петлюра боровся за незалежність і самостійність Української держави. Саме таким він і повинен залишитися в пам'яті українців, вважають українські історики. Однак досі єдиним пам'ятником йому був бюст у Рівному. Планувалося поставити пам'ятник Петлюрі і в Києві, на перетині вулиці Володимирської і бульвару Тараса Шевченка, проте з 2006 року і до цього часу це питання так і не вирішене. Навіть у Європі більше зроблено для увічнення пам'яті Петлюри, ніж в Україні. Так, у Парижі існує українська бібліотека імені Симона Петлюри та Музей його імені. У різних містах України за роки незалежності з'явилися вулиці на честь Симона Петлюри, існує така вулиця в Броварах, Дніпрі, Львові, Києві, Полтаві, Вінниці, Рівному, Тернополі, Стрию та Івано-Франківську.
Події У ГПУ перевірять, чи є побита Шабуніним людина журналістом Генеральна прокуратура, враховуючи звернення в правоохоронні органи представників ЗМІ та громадськості про невідповідність потерпілого у бійці з В. Шабунін В. Філімоненка статусу журналіста, уточнила, що активісту стаття про заподіяння тілесних ушкоджень саме журналісту при виконанні поки не інкримінується. Водночас у ГПУ заявили, що інформація про причетність потерпілого до журналістської діяльності, а також щодо мотивів нанесення йому тілесних ушкоджень буде ретельно перевірена, після чого ухвалене відповідне процесуальне рішення. Нагадаємо, сьогодні слідчі повідомили Шабуніну про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України - умисне заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Сама бійка сталася 08.06.2017, коли активіст приїхав на вулицю Лебедєва в м. Києві отримати повістку до військкомату. Філімоненко ставиви йому запитання, що стосуються "бажання Шабуніна служити в АТО". Від удару в обличчя кулаком Філімоненко впав навзнаки. Цей епізод потрапив на відео.
Події Бойовики «ДНР» вилучили частину соцвиплат місцевих жителів Так звана «влада» терористичної організації «ДНР» ввела  практику вилучення частини соцвиплат під приводом вирішення проблеми заборгованості з оплати комунальних послуг. Про це інформує прес-служба ГУР Міноборони України в Facebook. Як наголошується, в умовах зниження РФ обсягів видатків на утримання т.зв. «ЛДHР» і відсутності інших джерел фінансування окупанти посилюють заходи з економії "бюджетних" коштів, зокрема за рахунок скорочення фінансування соцпрограм. «Зокрема, так звана влада «ДНР» під приводом вирішення проблеми заборгованості жителями окупованих територій за оплату «комуналки» ввела практику вилучення частини їхніх соціальних виплат. У серпні 2017 року особи, які мають таку заборгованість, отримали на 20% менше коштів порівняно з минулим місяцем», - сказано в повідомленні. За даними розвідки, окупаційна «влада» завчасно не попередила «боржників».
Політика Полторак назвав російсько-білоруські навчання загрозою для України Глава Міноборони Степан Полторак назвав російсько-білоруські навчання на кордоні з Україною недружнім кроком і загрозою. Про це Полторак повідомив в ефірі телеканалу 112 Україна. «Ми знаємо про пересування російських військ вздовж напрямку українського кордону. Ми розуміємо, які можуть виникнути загрози, і ми будемо реагувати адекватно на загрози, які становлять ці навчання. Генштаб передбачив низку заходів, які були б адекватними у відповідь на такі загрози, загрози вторгнення», - сказав Степан Полторак. За словами міністра, ці навчання потенційно несуть загрозу для України, так як велика кількість особового складу пересувається до нашого кордону в рамках навчань на території Білорусі. «Все, що відбувається на кордоні з Україною, розцінюється нами як недружній крок і як загроза для нашої країни», - сказав глава Міноборони.
Політика Вплив Росії зрештою ослабне, але вона винайде "щось нове" Гібридна війна, яку веде Росія, охоплює кілька сфер: від прямих військових дій до інформаційної війни з використанням пропаганди. Все це має широкі стратегічні цілі, зазначає в останньому прогнозі щодо політики Росії старший аналітик Stratfor з питань Євразії Євген Чаусовський. Якщо ви подивіться на мапу Росії і мапу Європи, то побачите, наскільки слабкий між ними географічний бар'єр. В історичній ретроспективі можна спостерігати постійне суперництво між Росією і Європою, особливо на прикордонних територіях, в таких країнах, як Україна, країни Балтії і Кавказ. Просування на північ Наполеона і Гітлера, і, у відповідь, захоплення Росією центральних європейських територій після перемоги у Другій світовій війні. Тепер вона змагається із Заходом і за далекі території, такі як Сирія. У цьому змаганні Росія використовує певний набір тактик, що вже випробуваний і продемонстрував свою ефективність на різних територіях. Крім звичайного військового втручання, яке ми бачимо на сході України, є ще організація воєнізованих повстанських угруповань, які зараз діють в Україні та Молдові. Ми також бачимо розширення впливу Росії в кіберпросторі. Все це є наслідком нескінченного суперництва між Росією і Заходом. Щоб краще зрозуміти російську військову стратегію, досить побачити, що вона розділяє країни на три різних рівні і застосовує свої військові тактики в залежності від рівня, до якого та чи інша країна належить. Перший рівень - найближчі сусіди Росії: Україна, Молдова, Грузія. Тут Росія використовує кілька військових тактик, починаючи з прямого військового втручання (Крим і східна Україна) і закінчуючи політичними маніпуляціями і позбавленням енергетичної підтримки. Росія завжди використовувала економічну залежність як інструмент впливу і маніпуляції. Другий рівень міститься трохи далі від російських кордонів. Він складається з країн Балтії, Центральної Європи, Південної Європи і Балканського півострова. На ці країни Росія не має такого широкого впливу, як на країни першого рівня, насамперед через географічну віддаленість. До того ж вони вже давно входять до військових союзів, таких як НАТО, тому Росія не може використовувати на їхній території очевидні форми військового втручання. Однак вона регулярно застосовує кібератаки для впливу на інформаційний простір. Вона спішно використовує російськомовне населення, яке впливає на вибори. У цих країнах також працюють економічні та енергетичні санкції. Третій рівень включає країни, що є серцем західного світу: Німеччина, Франція і США. Будь-які військові дії на їхній території неможливі. Але Росія все ж намагається впливати на політичну ситуацію, використовуючи дезінформацію в ЗМІ, пропаганду і кібератаки, як під час останніх американських виборів. Головна мета Росії в цьому випадку - дестабілізувати політичну обстановку будь-яким способом, а також послабити західну єдність у Європейському союзі і НАТО. Прийоми, які Росія використовує в країнах третього рівня, мають деякий успіх, але вони також тягнуть за собою відповідну реакцію. Європейські країни об'єднуються, створюючи центри кібербезпеки для боротьби з російською пропагандою. Також ці країни розширюють свое військове представництво в світі. Зараз ми бачимо, що становище  Росії у світі стає все більш нестабільним. Усередині цієї країни спостерігається зростання суспільного невдоволення, економіка страждає через санкції і низьку ціну на нафту. Тому можна з упевненістю сказати, що її стратегічний вплив ослабне згодом, але вона, безумовно, розробить нові гібридні військові стратегії і адаптує їх під майбутні реалії.
Суспільство Найближчим часом в Україні буде жарке тропічне повітря Найближчої доби погоду в нашій країні визначатиме жарке повітря тропічного походження і поле підвищеного тиску, на заході України нестійка погода. Про це передає Укргідрометцентр. Вночі та вранці в Житомирській області, вдень у Карпатах місцями очікується короткочасний дощ з грозою, в окремих районах шквали 15-20 м/с і град; на решті території України без опадів. Вітер буде північно-східний, 5-10 м/с. Вночі температура 14-19 градусів тепла, на узбережжі морів до +22 градусів, удень + 28-33 градуси, в Карпатах вночі + 10-15 градусів, вдень + 19-24 градуси. У Києві буде без опадів; температура вночі складе + 17-19 градусів, а вдень + 30-32 градуси. За інформацією Центральної геофізичної обсерваторії, в столиці 17 серпня найвища температура вдень зафіксована на позначці +35,7 у 2010 році, а найнижча вночі +8,8 градуса в 1909 році.
Події В Одеській області на хабарі в $5 тис. затримано місцевого прокурора Генеральна інспекція ГПУ разом з співробітниками СБУ затримали прокурора Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області при отриманні п'яти тисяч доларів хабара. Про це інформує прес-служба відомства. «Під час досудового розслідування було встановлено, що цей співробітник прокуратури, будучи посадовою особою, зажадав від адвоката передати йому хабар на суму 5 тисяч доларів за непритягнення його підзахисної до кримінальної відповідальності, а також закриття кримінальної справи. 15 серпня цього року під час особистої зустрічі з адвокатом прокурор Іллічівської місцевої прокуратури отримав від нього грошові кошти», - сказано в повідомленні прес-служби ГПУ. Готується повідомлення про підозру працівнику прокуратури у злочинах за ст. 368 ч. 3 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ст. 15 ч. 2 (замах на злочин), ст. 27 ч. 4 (підбурювання), ст. 190 ч. 2 (шахрайство), ст. 369 ч. 3 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України.
Економіка оформление ленты  Ахметов скупив майже всі акції «Донецькобленерго» Фонд державного майна України 16 серпня в ході аукціону продав блокуючий пакет з 25% акцій «ДТЕК Донецькобленерго». Покупцем стала компанія Ornex, що входить в ДТЕК олігарха Ріната Ахметова. Згідно з даними торгів, акції продали за стартовою ціною 143,8 млн гривень. Всього було продано 16,379 млн акцій, ціна продажу за акцію - 8,78 гривні. У торгах брала участь тільки компанія Ахметова і більше ніхто, торги проходили на фондовій біржі «Іннекс». У групі СКМ, в яку входить ДТЕК, підкреслили, що придбання на приватизаційному аукціоні 25% пакета акцій «Донецькобленерго» стало для групи портфельною інвестицією. «Стратегічне управління було і залишається за ДТЕК як мажоритарним акціонером, що володіє 71,5% акцій ВАТ «ДТЕК Донецькобленерго», - заявили в СКМ. Багато експертів відзначали, що після окупації Ахметов втратив більшу частину своїх статків, так як більшість підприємств, що належать йому, розташовані на окупованій території Донбасу. З 1 березня цього року на його підприємствах російські терористи ввели «зовнішнє управління», тобто фактично вони перейшли під управління Кремля. Ще в березні група СКМ заявила про повну втрату контролю над своїми активами в «ДНР» і «ЛНР». На окупованих територіях Ахметову належало 47 підприємств. Це і вугільні шахти, і електростанції, і багато інших об'єктів. Через «націоналізацію» ДТЕК позбувся 11 підприємств, «Метінвест» - 8. Крім того, СКМ повідомила про втрату контролю над активами в секторі нерухомості - бізнес-центрами «Пушкінський» і «7-ма лінія», а також у промислово-сировинному секторі - Докучаєвським флюсо-доломітним комбінатом. Були втрачені також такі активи, як машинобудівна група Corum Group, активи сільськогосподарської групи «Харвіст» у регіоні, оператори «Укртелеком» і Vega, готелі «Донбас Палас» і «Парк Інн», стадіон «Донбас Арена» і навчально-тренувальна база «Кірша». Зазначалося, що навряд чи олігарх очікував такого розвитку подій, він не був готовий до блокади Донбасу з українського боку, сподівався, що влада України відмовиться від цієї ідеї. За фактом же криза завдала бізнесу Ахметова відчутного удару. Нагадаємо, в 2015 році статки Ріната Ахметова оцінювалося фахівцями Forbes в$ 6,7 млрд, в 2016 році ця цифра впала до $2,3 млрд.
Кримінал оформление ленты  У найбагатшого українського міністра суд відібрав квартиру і будинок за борги Печерський районний суд Києва заарештував квартиру і будинок міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, повідомляє Ліга з посиланням на відповідне рішення суду. Судячи з рішення, воно було прийняте за заявою президента футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського, який вимагає повернути йому грошовий борг. Як його забезпечення, бізнесмен просить суд заарештувати нерухомість вугільного міністра: квартиру (287,7 кв. м) у Києві, житловий будинок (561,4 кв. м) і земельна ділянка (1510 кв. м) у Козині.. Суд частково задовольнив прохання Димінського - квартира і житловий будинок міністра арештовані до 26 липня 2020 року. Наступне засідання у справі заплановано на 3 жовтня 2017 року. У той же час у своїх деклараціях міністр не вказував жодних позичених грошей. За 2016 рік він задекларував 1200000 грн доходів, а також 900 тис. дол. та 1400000 грн грошових активів. На Насалика зареєстровано три автомобілі, кілька квартир і земельних ділянок. Насалик був призначений на посаду міністра енергетики та вугільної промисловості в середині квітня 2016 року.
Події Смертниці в Нігерії влаштували три вибухи: 27 загиблих За повідомленнями поліції, вибухи були організовані місцевою повстанською організацією Боко Харам. Одна терористка підірвала себе у вівторок на території місцевого ринку, в той час як дві інших організували одночасні вибухи біля воріт табору для біженців. В цілому 27 осіб загинуло та 83 були поранені в результаті трьох вибухів. Цей район є центром конфлікту між урядом країни і Боко Харам, яка веде війну за створення ісламської держави. У 2014 році вони організували викрадення 200 школярок, чим привернули міжнародну увагу до конфлікту. Бойовики часто вербують жінок і дітей як терористів-смертників, вибухи організовуються і в мечетях, і на ринках. Поліція стверджує, що діяльність Боко Харам фінансується ІДІЛ. В результаті війни загинуло близько 20 000 осіб і близько 2,7 мільйона людей залишили свої будинки.
Суспільство оформление ленты  У Бельгії приготували величезний омлет з 10 тис. яєць У Бельгії до дня Успіння Богоматері приготували омлет «Дружби», який складався з 10 тис. яєць. Центральна вулиця м. Мальмеді на день перетворилася на імпровізовану кухню. Посеред неї розклали багаття і поставили величезну чотириметрову сковороду. У ній т.зв. «кухарі омлетного братства» засмажили 25 кг бекону, приправляючи все спеціями. Омлет смажився недовго, а ось на розбивання яєць пішло близько години. Приготуванням гігантської страви зайнялися 80 осіб. Слід відзначити, що свято було проведено попри яєчну кризу в Європі. У деяких постачальників з Голландії був виявлений інсектицид у курячих яйцях. «Ми впевнені в якості своїх яєць, так як ми перевірили його. Крім того, ми беремо їх у місцевого постачальника. Ніякої загрози немає», - сказала співзасновник свята «Гігантського омлету» Бенедік Маті.
Події Поліція Філіппін вбила 32 людини під час нічного затримання наркоторговців у Манілі Під час поліцейської операції, яка пройшла в ніч з понеділка на вівторок, загинуло 32 людини. Раніше під час рейду 30 липня співробітники поліції вбили ще 16 осіб, включаючи мера міста, повідомляє The Guardian. Всього поліція Філіппін провела вже близько 67 антинаркотичних рейдів у різних частинах провінції Булакан, в результаті яких 109 осіб були арештовані. У злочинців вилучили всього 100 г метамфетамінів і 21 одиницю вогнепальної зброї. Згідно з даними, опублікованими урядом, за рік президентства Родріго Дутерте в країні було вбито в цілому 3450 наркоторговців. Незважаючи на попередження правозахисників про те, що Дутерте перевищує свої повноваження в масових вбивствах, він, як і раніше, користується популярністю на Філіппінах. У минулому році президент Філіппін Родріго Дутерте здобув перемогу на виборах саме через те, що обіцяв безпрецедентну війну з наркотиками.
Події У «ДНР» затримані «українські диверсанти», які нібито збиралися підірвати телевежу У терористичної організації «ДНР» повідомили про затримання «українських диверсантів», які нібито збиралися знищити телевізійну вежу. Про це сказали в прес-службі «МДБ ДНР». «Під час проведення спільної операції правоохоронними органами «ДНР» було припинено спробу проведення диверсійно-терористичного акту, який був підготовлений українськими спецслужбами. Метою був один з найважливіших об'єктів інфраструктури «республіки», - заявили сепаратисти.«Під час заходів було встановлено, що з метою підготовки диверсії співробітниками контррозвідки СБУ була підібрана і спрямована в «ДНР» група осіб, лідером якої став військовослужбовець 8-го полку сил спеціальних операцій ГУР Міноборони України з Хмельницького - Сугерія Олег Вікторович, 1976 р. н. Перед скоєнням підриву група диверсантів і її лідер були затримані», - зазначено в повідомленні бойовиків. За даними сепаратистів, одним з основних «завдань» було знищення телевізійної вежі в Петровському районі Донецька.
Суспільство Бійці з України братимуть участь у Марафоні Морської піхоти США Українські бійці візьмуть участь у Марафоні Морської піхоти США. Про це на прес-конференції заявив уповноважений Президента з питань реабілітації Вадим Свириденко, передає кореспондент АСН. «Українська команда в кількості 10 бійців від нашої армії візьме участь у 42-му Марафоні Морської піхоти США. З них 5 бійців бігтимуть 42 км, а також 5 бійців по10 км », - заявив він. За його словами, бажаючих українських бійців взяти участь в марафоні було багато. «В результаті пройшов відбірковий тур. І Україна буде представлена ​​в цьому марафоні», - додав він. Він підкреслив, що "деякі бійці - з ампутованою однією ногою, а деякі - з двома ногами. Всі вони будуть бігти на протезах". Нагадаємо, що перший етап загальнонаціонального відбору українських військових на участь в 42-му Марафоні морської піхоти США розпочався 29 червня і тривав до 30 липня. Сам марафон відбудеться 22 жовтня у Вашингтоні. Крім бігового заходу, бійцям покажуть Пентагон, Конгрес та інші цікаві місця.
Юмор оформление ленты  МОЗ не вистачає 234 млн грн на лікування важкохворих українців за кордоном. Троє вже не дочекалися Родичі тяжкохворих пацієнтів, які потребують лікування за кордоном, прийшли 16 серпня під стіни Кабінету міністрів з вимогою розібратися, чому програма «Лікування громадян України за кордоном» виконується не в повному обсязі і чому її фінансування було скорочено. За словами члена ініціативної групи Юрія Андрєєва, Міністерство охорони здоров'я, під час ухвалення Верховною Радою змін до бюджету, просило на ці цілі 420 млн грн, втім у підсумку ця сума з невідомих причин скоротилася до 186 млн грн. «Цієї суми, за словами Лінчевського (заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський. - АСН) мало  вистачити на 93 пацієнтів. Але на сьогодні ми маємо ситуацію, що з 119 осіб на операції за кордон їдуть тільки 47. Іншим пацієнтам сказали чекати. Але тут такі діагнози, з якими чекати просто неможливо», - підкреслив він. 4 тяжкохворих українця вже не дочекалися лікування за кордоном Грошей або хоча б гарантійного листа від МОЗ про забезпечення лікування сина Олександра чекає і Алла Гурбач з Ніжина. Зараз її синові 20 років. У 13-річному віці йому поставили діагноз гострий лімфобластний лейкоз. За останні сім років це захворювання шляхом хіміотерапії довелося лікувати тричі. Під час одного з таких лікувань хлопця заразили гепатитом С, крім того лікарі виявили некроз у кістках обох стегон. Через ускладнення врятувати життя Олександру може тільки пересадка кісткового мозку. Робити її потрібно якомога швидше. «В Україні таких не роблять, але погодилася прийняти турецька клініка. Коштує операція 79 тисяч доларів, мій старший син підійшов донором. Є донор, є клініка, нам тільки не вистачає цього гарантійного листа. Турецька клініка готова чекати рік, поки держава перерахує кошти. Але нам навіть не говорять, які ми в черзі», - розповідає мати Олександра. Схожа ситуація і в дворічної Ксенії Дорошенко. Дівчинка народилася з пороком серця і потребує термінової його пересадки. Дві операції, які зробили після народження, не допомогли, і лікарі констатували, що у 5-6 років Ксенії потрібно буде робити пересадку. «Але два місяці тому почалися ускладнення і тепер ми потребуємо її терміново. Дівчинка зараз вже не встає і навіть не сидить. Документи в МОЗ ми подали і сьогодні дізналися, що нас поставили в чергу на лікування за кордоном, але які ми в черзі, не знаємо, нам не говорять», - розповідає тітка дівчинки Оксана Половецька. Член ініціативної групи Юрія Андрєєва призводить сумну статистику - від початку 2017 року цей гіркий список вже скоротився на три пункти - люди не дочекалися допомоги ні від благодійників, ні від держави. «Наші пацієнти по півроку чекають у черзі на фінансування, і все тільки тому, що Міністерство охорони здоров'я не може дати точні розрахунки, вони не можуть взяти рахунки з зарубіжних клінік і порахувати. Вони називають суму, якої не вистачає на всю кількість пацієнтів у черзі», - обурюється активіст. На лікування за кордоном потрібно додатково 300 млн грн За підрахунками ініціативної групи, щоб пролікувати пацієнтів, які сьогодні є в черзі і яким не вистачило фінансування, потрібно ще від 250 до 300 млн грн. Взяти ці кошти активісти пропонують з резервного фонду. Лист з відповідним проханням і підписами родичів тяжкохворих українців активісти передали прем'єр-міністру Володимиру Гройсману. Крім того, у своєму листі люди просять з'ясувати, чому до цього часу при Кабміні не створено спільну робочу групу з питань лікування важкохворих пацієнтів. Відповідне доручення прем'єр-міністр 14 липня в парламенті під час години запитань до уряду дав віце-прем'єр-міністру Павлу Розенку. Серед прохань - також зобов'язати Міністерство охорони здоров'я надати точну інформацію, скільки на сьогоднішній день людей потребують лікування за кордоном і точну суму, необхідну для покриття цих витрат, а також інформацію про список пацієнтів, яким була узгоджена оплата лікування на засіданні 7 серпня 2017 року. «Зараз цей список закритий і ми реально не знаємо, скільки там людей і чи немає там "мертвих душ". Також ми просимо дати оцінку діям заступника міністра Олександра Лінчевського і розглянути його відповідність займаній посаді. Саме його некомпетентність і неправильні розрахунки комісії, яку він очолює, призвели до того, що Верховна Рада виділила недостатнє фінансування», - резюмував Андрєєв. Альтернатива закордонному лікуванню Разом з тим активісти вказують на нонсенс - не маючи грошей на оплату лікування хворих українців в зарубіжних клініках, держава забороняє трансплантацію кісткового мозку від нерідного донора. Адже саме за таким лікуванням наші співвітчизники найчастіше звертаються в зарубіжні медустанови і саме ці операції є одними з найдорожчих у світі. Ще навесні цього року завідувач відділенням трансплантації кісткового мозку Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Національної дитячої Спеціалізованої лікарні "Охматдит" Олег Рижак заявив, що все необхідне для проведення таких операцій в Україні - є. «Ще восени минулого року у нас була розмова з в.о. міністра Супрун. Вона сама поставила нам запитання про те, що треба нам зробити для того, щоб перестати спрямовувати дітей на лікування за кордон. Ми відповіли, що потрібно надати нам донорський неспоріднений трансплантат. Бо з технічної точки зору ми робимо зараз і більш складні операції, тому технологічно це не проблема. І з нашого боку були запропоновані конкретні механізми, щоб буквально за кілька місяців почати це робити в Україні. Але поки як було, так і є», - констатував він. За його словами, зараз на направлення дітей за кордон виділяється приблизно в три рази більше грошей ніж потрібно, щоб зробити таку ж трансплантацію в Україні. Собівартість трансплантації кісткового мозку в Україні близько 50 тис. доларів, а в Європі близько 150 тис. євро. Разом з тим, глава комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець тоді зазначила, що законодавчі зміни для того, щоб дозволити трансплантацію кісткового мозку від нерідного донора, не потрібно вносити. Необхідно тільки передбачити в бюджеті кошти на формування відповідного банку донорів та додаткове навчання фахівців.   Загалом, не враховуючи недавно додатково виділених 186 млн грн на програму лікування важкохворих українців за кордоном, в 2017 році з державного бюджету на неї було передбачено понад 203 млн грн. На ці кошти були спрямовані на лікування в зарубіжні клініки 74 людини.  
Здоров`я Стало відомо, коли подорожчає "лікарський кошик" Член Економічного дискусійного клубу Ігор Гарбарук заявив, що восени ліки знову подорожчають. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "У першій декаді серпня 2017 року вартість "лікарського кошика", що складається з 32 основних лікарських засобів, в 5 найбільших містах України в черговий раз подорожчала", - заявив він. А саме: вартість "лікарського кошика" за серпень збільшилася від 0,1% у Львові до 0,7% - в Києві. "Якщо ж порівнювати серпень 2016 року до серпня 2017 року, то можна сказати, що найменше подорожчання спостерігається в Одесі - 7,4%, а 11% - найбільший показник - у Харкові", - сказав він. При цьому спостерігається регіональна відмінність. "Так, у Дніпрі "лікарський кошик" у серпні цього року коштував 1114 грн, а в Києві - 1206 грн", - додав Гарбарук. Експерт також прогнозує подальше подорожчання лікарських засобів вже восени. "Адже більшість ліків - імпортного виробництва. Вони купуються за валюту. У бюджетній резолюції на цей рік закладено курс 27,8 грн за $1. Тому, на жаль, я думаю, що ціни на ліки будуть рости через курсові коливання восени", - вважає він.
Політика Після стрілянини на Троєщині на нардепа Мельничука завели кримінальну справу Прокуратура відкрила кримінальну справу стосовно народного депутата від "Волі народу" Сергія Мельничука після вчорашнього інциденту зі стріляниною на Троєщині в Києві. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. Як повідомляється, працівники прокуратури почали досудове розслідування за фактом умисного перешкоджання народним депутатом України Сергієм Мельничуком виконанню рішення суду про виселення громадської організації з нежитлових приміщень, розташованих у дитячому садку на вул. Сабурова на Троєщині, і їх повернення Управлінню освіти Деснянської районної в м.Києві адміністрації. Такі відомості були внесені до ЄРДР по ч. 3 ст. 382 КК України. "Під час розслідування буде перевірено інформацію, розміщену в ЗМІ, щодо обставин конфлікту, що мав місце 15.08.2017 за участю народного депутата С. Мельничука, а також дано правову оцінку діям його учасників", - йдеться в повідомленні. Також у прокуратурі відзначили, що після інциденту було відкрито ще одне кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). Нагадаємо, раніше повідомлялося, що охоронець народного депутата Верховної Ради Сергія Мельничука влаштував стрілянину на Троєщині в Києві. Пізніше свідки заявили, що стріляв сам Мельничук, але в поліції спростовували такі відомості. 16 серпня в Мережі з'явилося відео стрілянини.
Політика Британія представила нового флагмана Королівського флоту - авіаносець HMS Queen Elizabeth Тереза ​​Mей прибула в Портсмут сьогодні вранці, щоб привітати екіпаж нового, найбільшого авіаносця Великої Британії «HMS Queen Elizabeth», коли той прибув до свого нового порту. Сотні людей вишикувалися вздовж набережної Портсмута, вітаючи величезне судно завдовжки 280 м і вагою 65 тисяч тонн. Корабель повернувся з військових навчань, на які він відбув у червні. «HMS Queen Elizabeth» стане новим флагманом Королівського флоту, повідомляє The Express. Виступаючи на церемонії, Мей заявила, що корабель є «символом Сполученого Королівства, як великої морської держави». «Це наша заява світу: демонстрація британської військової могутності і наше прагнення до більш активної світової ролі». Корабель оснащений найсучаснішими технологіями і величезною кількістю господарських об'єктів. На борту є п'ять тренажерних залів, а також каплиця, медичний центр, лікарняна палата на 12 ліжок, і пральні. Також на кораблі є п'ять харчових блоків, в яких готують їжу, і кафе-закусочна для екіпажу літака.
Політика СБУ порадила "ДНР" робити фейки правдоподібною У Службі безпеки України назвали фейком заяву терористів "ДНР" про затримання "українських диверсантів" у окупованому Донецьку. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська в коментарі виданню "Тиждень". "Ця інформація є фейком. Перший раз це звучить як трагедія, другий раз це звучить як фарс. Вчора були в Криму співробітники СБУ, сьогодні в Донецьку. При цьому, що найцікавіше, вони повідомляють про затримання співробітників СБУ, а потім у тексті виявляється , що це полк спеціальних сил операцій Міністерства оборони України, а далі пишуть, що за диверсію їм обіцяли вступ до Служби безпеки", - повідомила речник відомства. Гітлянська запропонувала терористам ретельніше готувати фейковий матеріали. "Фейк має бути правдоподібним, а не набір фраз, які між собою навіть не кореспондуються", - розповіла вона. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в терористичній організації "ДНР" повідомили про затримання "українських диверсантів", які нібито збиралися знищити телевізійну вежу.
Політика Розсекречені документи, які вказують на старі зв'язки Трампа з мафією 30 років тому заявку Дональда Трампа на будівництво першого казино в Сіднеї відхилили через його зв'язки з мафією. Фірма Трампа претендувала на проект спільно з будівельною компанією з Квінсленда Kern. Уряд визнав їх небажаними кандидатами 5 травня 1987 року разом з двома іншими учасниками тендеру. Причина відмови не розголошувалася, уряд відмовився публікувати будь-яку інформацію, посилаючись на те, що в ній «містяться конфіденційні і комерційно чутливі матеріали», повідомляє The Guardian. Тепер, згідно з правилами, які розсекречують урядові документи через 30 років після прийняття, дані з'явилися у відкритому доступі. Документи, отримані виданням News Corp, показують, що поліцейська рада визнала групу Kern/Trump «небезпечною». «Атлантік-Сіті є сумнівною моделлю для Сіднея, і, на наш погляд, зв'язкиу Трампа з мафією дозволяють нам виключити групу Kern/Trump з участі в тендері», - йдеться у звіті поліції. Документи також виявили сумніви щодо рентабельності проекту. У звіті, підготовленому незалежним підрядником, написано, що пропозиція Трампа була «фінансово недоцільною», адже прогнозовані доходи були завищені. Підрозділ контролю казино також присудив проекту «некваліфіковану оцінку».
Політика Трамп похвалив північнокорейського диктатора Президент США Дональд Трамп похвалив лідера КНДР Кім Чен Ина за "мудре рішення" відкласти запуск балістичних ракети у район американського Гуаму. Про це Трамп написав на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. "(Лідер) КНДР Кім Чен Ин прийняв дуже мудре і обґрунтоване рішення. Альтернатива була б катастрофічною і неприйнятною!" - написав американський президент. Kim Jong Un of North Korea made a very wise and well reasoned decision. The alternative would have been both catastrophic and unacceptable! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 16 серпня 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник корейської народної армії (KPA) заявив про те, що Північна Корея планує завдати ракетного удару по базі ВПС США на тихоокеанському острові Гуам. У відповідь Трамп пообіцяв КНДР "вогонь і полум'я". Пізніше стало відомо, що лідер КНДР Кім Чен Ин отримав доповідь армії з планом удару по острову Гуам, проте повідомив, ще деякий час спостерігатиме за діями США, перед тим, як приймати рішення.
Економіка Чиновник МОЗ вважає, що зростання цін на ліки неминуче Заступник голови Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення Костянтин Косяченко заявив, що восени в Україні подорожчають ліки. Про це він на заявив прес-конференції, передає кореспондент АСН. "В Україні є об'єктивні причини для росту цін на ліки. Це і зростання цін на енергоресурси, і зростання мінімальної зарплати, який враховується виробниками. І коливання курсу валют. Адже всі контракти на поставку лікарських засобів укладаються на довгострокові періоди, тому в них закладають можливі ризики, що підвищує вартість ліків", - заявив він. Косяченко нагадав, що 75% ринку всіх лікарських засобів в Україні - імпортного виробництва. "Тому навіть не варто сподіватися, що ціна на ліки восени не виросте. Вартість ліків однозначно буде залежати від курсу валют, які підуть вгору", - попередив він. Через перманентне подорожчання лікарських засобів, з його слів, багато дорогих імпортних препаратів взагалі перестали ввозити в Україну. Хоча їх потребують пацієнти. І це, за його оцінками, є істотним недоліком політики МОЗ.
Наука і технології Вчені назвали батьківщину яблук Китайські й американські вчені з'ясували, що батьківщиною яблук є Казахстан. Йдеться про найпопулярніший сорт яблуні домашньої (Malus domestica). Дослідження вчених опубліковано в журналі Nature Communications, передає видання The Guardian. Як з'ясували вчені, сучасні домашні яблуні переважно походять з Казахстану. Саме на захід від Тянь-Шаню до цього часу ростуть дикі предки цих фруктів. На думку вчених, поширення яблук пішло уздовж Великого шовкового шляху, там вони змішувалися з місцевими видами та сортами. Підрахунки фахівців показали, що як мінімум на 46 відсотків геном сучасних яблунь родом з Казахстану. Під час експерименту були проаналізували генетичні дані від 117 різних сортів яблунь (всього 24 види). Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені назвали найефективнішу дієту для здоров'я головного мозку.
Суспільство Оголошення для євреїв у швейцарському готелі спровокували скандал Адміністрація швейцарського готелю розмістила оголошення для своїх «єврейських гостей», чим викликала обурення в соціальних мережах. В оголошенні їх просять приймати душ до і після басейну. Оголошення розмістили в готелі «Aparthaus Paradies» в Аросі, альпійському курортному селі у східній Швейцарії, повідомляє The Telegraph. «Якщо ви порушите правила, я буду змушений закрити для вас басейн», - написано в оголошенні. Другий знак, також адресований «єврейським гостям», попереджає, що вони можуть користуватися холодильником тільки в певний час дня. Until I saw it, I didn't believe it is real. This is the sign found by a Jewish family in a Swiss hotel in Arosa. https://t.co/FmTf0lp4Ks pic.twitter.com/HjeuRrcFiZ — Sacha Rojtman Dratwa (@SachaDratwa) 14 серпня 2017 р. «Сподіваюся, ви розумієте, що нашому персоналу не подобається постійно на це відволікатися». Фотографії оголошень швидко поширилися в соціальних мережах і спровокували офіційну скаргу Міністра закордонних справ Ізраїлю. Представник швейцарського Міністерства закордонних справ сказав: «Швейцарія засуджує расизм, антисемітизм та дискримінацію в будь-якій формі». Рут Томанн, менеджер готелю, сказала, що оголошення були «помилкою». Вона наполягає на тому, що персонал готелю не хотів нікого образити. Готель, мабуть, користується популярністю у ортодоксальних єврейських відвідувачів, тому що він пропонує дієтичне меню і забезпечує дотримання всіх правил єврейської суботи. Один ізраїльський гість повідомив журналістам, що співробітники готелю були «дуже милі», і вони були вражені, побачивши оголошення. «Це якийсь антисемітський інцидент, з яким ми раніше не стикалися», - сказав він. Відома єврейська правозахисна організація - Центр Симона Візенталя - також висловила обурення у зв'язку з цим інцидентом, опублікувавши у вівторок лист, в якому зажадала, щоб Швейцарія « закрила готель ненависті і покарала його керівництво».
Здоров`я Дієтологи розповіли, як правильно їсти ягоди Склянка ягід на день і жодних серцевих захворювань. Незважаючи на велику кількість цих продуктів у літній час, дієтологи все ж радять вживати їх у помірних дозах. За день варто споживати по 100-150 грамів ягід, при чому бажано різних. А ось діабетикам захоплюватися занадто солодкими ягодами не варто. Їм можна на день вживати не більше 50 грамів ожини або чорниці. Людям, у яких є виразка шлунка, краще готувати зі свіжих ягід компоти і киселі. За кольором ягід можна визначити, які вітаміни в них містяться. Так у темних ягодах найбільше вітамінів групи В і заліза, у світлих - вітаміну А. При цьому у всіх ягодах є вітамін С. Найбільше його у смородині, ожині і аґрусі. Також варто влітку підготувати корисний вітамінний коктейль на зиму. У банку потрібно шарами покласти ягоди, пересипаючи кожен шар цукром або заливаючи медом. Зберігати цю страву треба в холодному місці або в холодильнику. Цей вітамінний коктейль істотно покращує імунітет і позитивно впливає на роботу різних систем організму. Дієтологи констатують, що традиція змішувати ягоди з йогуртом або сметаною виправдовує себе, тому що в такому випадку краще засвоюються поживні речовини. А ось натщесерце таку страву їсти не варто, інакше є ймовірність розладів шлунку. Ягоди зі сметаною краще вживати через півгодини після їжі.
Події П'яний бойовик "ЛНР" протаранив маршрутку в окупованому Луганську В окупованому Луганську п'яний бойовик терористичної організації "ЛНР" врізався в пасажирську маршрутку. Про це повідомляє телеканал "112 Україна" з посиланням на власні джерела. Як повідомляється, інцидент стався 12 серпня, але відомо про нього стало відомо тільки зараз. "П'яний водій легковика їхав на великій швидкості і, не встигнувши загальмувати, зім'яв капот об задню частину салону маршрутного таксі №135. Через зіткнення травми отримали кілька пасажирів автобуса, водій і пасажир легкового автомобіля", - йдеться в повідомленні. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, аварію спровокував військовослужбовець одного з підрозділів 2-го армійського корпусу. Як повідомили свідки, водій був настільки п'яний, що не тримався на ногах.
Суспільство Миколаївські пляжі закрили через загрозу епідемії холери Всі пляжі міста Миколаєва закрили після того, як у воді було виявлено збудник холери. Про це повідомив заступник голови Миколаївської ОДА щодо соціально-гуманітарних питань Віталій Кіндратів в коментарі телеканалу "112 Україна". "У зв'язку з виявленням збудника холери на сьогодні закриті всі пляжі по місту Миколаєву. Ми збільшили кількість точок, де проводиться моніторинг води. Поки випадків захворювань немає", - заявив Кіндратів. Він зазначив, що зараз влада вживає термінових заходів щодо ліквідації місць стихійної торгівлі продуктами харчування, особливо морепродуктами. Варто відзначити, що за інформацією джерел, в пробах води виявлено той же збудник, що викликав в Україні епідемію холери в 1994-1995 році. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в районі Інгульського пішохідного моста в Миколаєві виявили збудник холери - Vibrio cholerea O1 біовар Eltor серовар Ogawa. Це підтвердив Одеський протичумний інститут імені Мечнікова.
Політика оформление ленты  Російські пранкери-пропагандисти, зображуючи Турчинова, телефонували гендиректору "Південмашу" Прес-служба заводу "Південмаш" відреагувала на сюжет пропагандистського телеканалу "Россия 24", автори якого стверджують, що завод поставляв ракети в Північну Корею, ґрунтуючись на розіграші двох пранкерів (люди, які видають себе за інших по телефону). Російський пропагандистський канал використовував в своєму сюжеті запис телефонної розмови Володимира Кузнєцова (Вована) і Олексія Столярова (Лексуса), які телефонували гендиректору заводу "Південмаш" Сергію Войту. При цьому один з пранкерів видавав себе за секретаря РНБО України Олександра Турчинова. Хоча пранкер і намагався говорити повільно, як говорить секретар РНБО, однак його голос на Турчинова не схожий і при розмові чується дуже сильний акцент, якого у Турчинова немає. Пропагандисти змонтували сюжет таким чином, що створюється враження, що йдеться про співпрацю українського заводу з Північною Кореєю, в той час як Войт говорить тільки слово "Корея". "КБ "Південне" багато років співпрацює з Республікою Корея, а недавно до цієї співпраці був залучений і "Південмаш". При цьому ні про яку співпрацю "Південмашу" або КБ "Південне" з підприємствами та організаціями Північної Кореї ніколи не йшлося", - заявили в прес-службі підприємства. Нагадаємо, російських пранкери неодноразово звинувачували у співробітництві з ФСБ. А їхні розіграші стали цінуватися російськими телеканали після того, як українські офіційні особи почали відмовляти російським ЗМІ у коментарях.
Суспільство оформление ленты  Київ увійшов до десятки найбільш непридатних для життя міст Журнал Economist Intelligence Unit опублікував щорічний рейтинг кращих міст світу. Його в сьомий раз поспіль очолив австралійський Мельбурн, з рейтингом 97,5 зі 100. Всього в рейтингу брали участь 140 міст, і враховувалися 5 категорій: стабільність, охорона здоров'я, культура і навколишнє середовище, освіта, інфраструктура, повідомляє The Telegraph. Столиця австралійського штату Вікторія виявився на першому місці, завдяки своїм модним кафе, барам і пішохідним доріжкам. На другому місці опинився Відень (97,4), а на третьому - канадський Ванкувер (97,3). П'ятірку переможців замикають ще два канадських міста - Торонто і Калгарі.На позиціях з 5 по 10 розмістилися Аделаїда, Перт (Австралія), Окленд (Нова Зеландія), Гельсінкі (Фінляндія) і німецький Гамбург. Манчестер втратив 8 позицій, розмістившись на 51-му місці через вибух на концерті Аріани Гранде. Стокгольм тепер теж менш популярний через терористичні атаки. Амстердам, Рейк'явік, Будапешт, Сінгапур і Монтевідео - всі збільшили свої показники. Згідно з рейтингом, найменш придатним для життя містом у світі є столиця Сирії - Дамаск. Замикають гіршу п'ятірку Лагос (Нігерія), Тріполі (Лівія), Дакка (Бангладеш) і Порт-Морсбі в Папуа-Новій Гвінеї. Київ опинився на 131-му місці, входячи з цим показником в десятку найгірших міст для життя. Найпопулярнішими, як правило, є міста середнього розміру в економічно розвинених країнах і з відносно низькою щільністю населення. Шість з 10 кращих міст в Австралії і Канаді мають щільність населення 2,9 і 3,7 людини на квадратний кілометр. Гельсінкі і Окленд мають щільність населення від 15 до 18 осіб/км2. Ці показники порівнюються із середнім світовим значенням в 57 осіб/ км2. Перенаселення веде до високого рівня злочинності та проблем з транспортом, а отже - знижує місто в рейтингу.
Політика Нардеп Мельничук розповів свою версію стрілянини на Троєщині Народний депутат України Сергій Мельничук заявив, що приїхав на Троєщину не для того, щоб встановити в дитячому садку свою приймальню, а щоб запобігти рейдерському захопленню. Також він наполягає на тому, що не стріляв під час конфлікту. Про це йдеться в заяві прес-служби політика, передає УНІАН. Як розповів нардеп, він приїхав на Троєщину після звернення Українського конгресу інвалідів, який повідомив про рейдерське захоплення школи для дітей-інвалідів. Там його зустріли "люди, які представилися громадськими активістами, а насправді, як виявилося згодом, охоронцями фірми "Донбас". За словами політика, саме ці люди хотіли виселити дітей. Мельничук викликав поліцію. "Але "тітушки" з брудною лайкою розбили заднє бічне скло в автомобілі, запустили в салон газ, порізали шини і відкрили стрілянину", - розповів нардеп. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що охоронець народного депутата Верховної Ради Сергія Мельничука влаштував стрілянину на Троєщині в Києві. Пізніше свідки заявили, що стріляв сам Мельничук, але в поліції спростовували такі відомості. 16 серпня в Мережі з'явилося відео стрілянини. А прокуратура Київ відкрила кримінальну справу. Також він розповів про людину, яка супроводжувала його. За словами Мельничука, це представник держохорони, який був змушений діяти відповідно до інструкції і покладених на нього посадових обов'язків.
Політика Чи не буде навіть електронного браслета: cуд відпустив Шабуніна Дніпровський районний суд Києва ухвалив рішення відпустити під особисте зобов'язання главу громадської організації "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Як наголошується, суд частково задовольнив клопотання прокуратури про особисте зобов'язання. Відповідно до рішення суду, Шабунін зобов'язаний повідомляти слідство, прокурора і суду про зміну свого місця проживання або місця роботи. Такі зобов'язання на Шабуніна поклали на термін не більше 2 місяців, до 14 жовтня поточного року. Рішення суду не підлягає оскарженню. Нагадаємо, сьогодні слідчі повідомили Шабуніну про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України - умисне заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Сама бійка сталася 08.06.2017, коли активіст приїхав на вулицю Лебедєва в м. Києві отримати повістку до військкомату. Філімоненко поставив йому запитання, що стосуються "бажання Шабуніна служити в АТО". Від удару в обличчя кулаком Філімоненко впав навзнаки. Цей епізод потрапив на відео.
Події оформление ленты  Дружина президента Зімбабве побила модель на гулянці у своїх синів Дружина президента Зімбабве Грейс Мугабе, яка приїхала в Йоганнесбург для медичного обстеження, побила 20-річну модель, яку застала на розгульній вечірці у двох своїх синів. 52-річна Грейс Мугабе, як заявила сама модель Габріеле Енгелс, кілька разів ударила її по голові електродротом. У дівчини залишилися численні садна, а також - великий і глибокий поріз на лобі. Вечірка була в одному з готелів Йоганнесбурга. Дівчина заявила, що тепер у неї залишаться шрами і її кар'єра моделі буде зруйнована. У поліцію дружина президента Зімбабве з'явилася сама і дала пояснення. Там заявили, що не мають наміру її затримувати, так як вона добровільно пішла на співпрацю з органами порядку. Сини Роберта Мугабе, 25-річний Роберт-молодший і 21-річний Чатунга, раніше проживали в Дубаї в сімейному особняку, однак їх видворили з ОАЕ через проблеми з наркотиками і алкоголем. Зараз обидва навчаються в Йоганнесбурзі, продовжуючи вести і там розгульне життя.
Політика Порошенко наказав розслідувати заяви про постачання в КНДР ракетних двигунів Президент України Петро Порошенко доручив розслідувати інформацію, яку опублікувала газета The New York Times, про те, що Україна поставила Північній Кореї ракетні двигуни. Про це український президент написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Доручив невідкладно, під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони України та із залученням Міжвідомчої комісії з політики ВТС (військово-технічного співробітництва. - Ред.) і експортного контролю, а також ДП "Південмаш" і КБ "Південне", провести ретельне і всебічне розслідування ситуації і доповісти про результати протягом трьох днів", - написав Порошенко. Президент зазначив, що Україна дуже дорожить своєю репутацією. На думку Порошенка, хоч звинувачення і виглядають абсурдно, їх все одно потрібно перевірити. Нагадаємо, раніше The New York Times опублікувала статтю про те, що КНДР могла викрасти ракетні розробки заводу "Південмаш" (Україна). Пізніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна ніколи не постачала ракетні двигуни КНДР. У свою чергу, український завод "Південмаш" спростував інформацію видання The New York Times про те, що завод продав Північній Кореї складові частини ядерних ракет. У Мінінформполітики повідомили, що Майкл Еллеман працював на Росію. Читайте також: Північна Корея така хоробра, бо отримала нові ракети з Росії?
Події Виявлений у річці Інгул штам збудника холери 22 роки тому вбив 30 осіб Штам збудника холери, який днями виявили в річці Інгул у Миколаєві, вже був зафіксований у місті в 1995 році. Тоді він призвів до смерті 30 миколаївців, ще сотні людей опинилися на межі смерті. Про це повідомляється в сюжеті ТСН. "Тоді у нас були такі дні, коли до 80 осіб надходило, з них 50-60 у дуже важкому стані", - розповіла головний лікар Миколаївської обласної інфекційної лікарні Світлана Федорова. Тоді збудник холери в місто завезло іноземне судно. Медики не виключають, що хвороботворні мікроби весь час могли перебувати на дні водойми, а через спеку активізувалися. Лікарі називають цей збудник агресивним, тому закликають городян прислухатися до спеціально створеної комісії з надзвичайних ситуацій, яка заборонила купатися і ловити рибу в усіх водоймах біля Миколаєва. Крім того, місцева влада дала доручення ліквідувати місця стихійної торгівлі продуктами харчування. Все тому, що холеру можна підхопити у воді, а також від річкової риби. Холера є гострим діарейним захворюванням, яке через кілька годин у результаті відсутності лікування призводить до смерті. Поки що жодного випадку захворювання на холеру в Україні не зафіксовано.
Коронавірус оформление ленты  Котика шкода. У "Фуршеті" розповіли, куди поділи кота і цукор-пісок Керівництво київського супермаркету "Фуршет" повідомляє, що працівники магазину упіймали кішку, яка нагадила в ящику з цукром на вагу. Про це супермаркет повідомив в офіційному поясненні, передає ТСН. "Відразу після інциденту кішку упіймали працівники магазину, весь цукор, який був у ємності, утилізовано, а обладнання помито і продезінфіковано", - йдеться в повідомленні. Крім того, керівництво магазину провело з персоналом магазину додатковий інструктаж щодо більш ретельної перевірки складських приміщень і торгової зали. Зараз працівники супермаркету шукають господарів тварини. Нагадаємо, раніше користувач соціальної мережі Facebook Антон Комаров написав про те, що кішка нагадила в цукор. "А ви ще купуєте цукор на вагу в Фуршеті?? Миле коте гадить у цукор. Поділіться цим відео, нехай побільше народу побачить. І своїм мамам і бабусям покажіть. Зазвичай саме літні люди, заради економії, купують на вагу. Адреса цього магазину "Фуршет" проспект Перемоги, 94/1", - написав він і додав відео
Здоров`я В Україні за 2017 рік від отруєння грибами померло не менш ніж 6 людей. Як убезпечити себе 14 серпня в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» від гострого отруєння дикорослими грибами померла 17-річна мешканка Семенівського району Чернігівської області. Про це йдеться на сайті Державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України». Медики припускають, що дівчина вжила бліду поганку, яка зовні дуже схожа на сироїжку. Всього за даними Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Міністерства охорони здоров'я з січня по липень цього року внаслідок отруєння грибами померло 5 людей, ще 39 - постраждали. Відзначається, що найчастіше люди труяться невідомими грибами, а також зеленушками, опеньками, зонтиками, печерицями, маслюками, рижиками, підберезниками. Щоб не отруїтися грибами, не варто купувати їх на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. А якщо все ж таки вирушили до лісу збирати гриби, обов'язково врахуйте наступне:       - ніколи не кладіть у кошик незнайомі гриби;       - пластинчасті гриби не варто вживати взагалі;       - не збирайте старих, перезрілих або дуже молодих грибів, а також ті, що ростуть поблизу швидкісних трас;       - під час посухи грибів краще взагалі не збирати, оскільки в спекотну погоду вони втрачають воду, накопичують токсини;       - усі гриби перед приготуванням уважно перевірте;       - перед приготуванням гриби промийте та відваріть не менш ніж три рази протягом 30 хвилин в підсоленій воді;       - готові страви з грибів можна зберігати в емальованому посуді в холоді не більше доби. Страви з грибів є важкими для перетравлення і їх не рекомендується вживати дітям, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки чи з хронічними захворюваннями внутрішніх органів.
Події оформление ленты  У Росії п'яний чоловік поліз годувати ведмедів згущеним молоком і позбувся руки В Іркутській області Росії п'яний чоловік переліз через паркан, щоб погодувати ведмедів згущеним молоком. Про це йдеться в описі до відео, яке опубліковано на YouTube-каналі регіональної поліції. Коли 42-річний чоловік засунув руку з клітку з хижаками, один з них відкусив йому кінцівку. Місцеве видання "ИркСиб" уточнює, що чоловік захотів погодувати диких звірів саме згущеним молоком. П'яного чоловіка врятували працівники кафе, в якому потерпілий відпочивав перед інцидентом. "Бармен взяв лопату і вибив потерпілого з лап ведмедя, а після викликав швидку допомогу", - розповіли в прес-службі обласного главку МВС. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в місті Дуранго в американському штаті Колорадо ведмідь заліз у позашляховик, виїхав на машині з двору і зніс поштову скриньку.
Політика Порошенко запросив у гості авторів скандальної статті в NYT Президент України Петро Порошенко дав завдання запросити в Україну авторів матеріалу, який опублікований в газеті The New York Times, про те, що наша країна поставила Північній Кореї ракетні двигуни. Про це український президент написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Доручив запросити авторів статті відвідати Україну для зустрічей з українськими партнерами, які несправедливо потрапили під безпідставні підозри. Це був би правильний крок з боку поважного видання, що відповідально ставиться до довіри своєї читацької аудиторії", - написав він. За словами українського президента, стаття американського видання привернула увагу всього світу до ракетно-ядерного потенціалу України. "Елегантний, хоча і не найвдаліший спосіб", - додав Порошенко. Раніше Порошенко доручив розслідувати інформацію, яку опублікувала газета The New York Times. Нагадаємо, раніше The New York Times опублікувала статтю про те, що КНДР могла викрасти ракетні розробки заводу "Південмаш" (Україна). Пізніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна ніколи не постачала ракетні двигуни КНДР. У свою чергу, український завод "Південмаш" спростував інформацію видання The New York Times про те, що завод продав Північній Кореї складові частини ядерних ракет. У Мінінформполітіки повідомили, що Майкл Еллеман працював на Росію. Читайте також: Північна Корея так хоробриться, тому що отримала нові ракети з Росії?
Події Мусульманці виплатили величезну компенсацію за зірваний хіджаб Мусульманка, яку змусили зняти хіджаб під час арешту в поліції, отримала компенсацію від каліфорнійського міста Лонг-Біч у розмірі $85 000. Кірсті Пауелл подала в суд після того, як поліцейський-чоловік образив її релігійні почуття, знявши з неї хіджаб в присутності інших чоловіків, згідно з позовом, поданим від її імені Радою американо-ісламських відносин, повідомляє The Independent. Пауелл була затримана після того, як офіцер виявив ордер на її арешт, виданий за крадіжку в магазині десятирічної давності. Адвокат Пауелл заявив, що, замість того, щоб обшук провела жінка-поліцейський, у відділку вирішили заподіяти їй «дискомфорт, приниження та емоційний стрес» від контакту з поліцейським-чоловіком. Він сказав: «Зняття з неї хіджабу позбавило її релігійної свободи». На додаток до того, що дівчина отримала матеріальну компенсацію, судовий процес допоміг змінити офіційну політику міста. Департамент поліції Лонг-Біч вніс зміни до своїх правил, дозволивши підозрюваним не знімати з голови релігійні головні убори під час затримання.
Дозвілля Автор "Гри престолів" пояснив, навіщо вбиває головних героїв Автор саги "Пісня льоду і полум'я", за якою зняв культовий серіал "Гра престолів", Джордж Мартін пояснив, навіщо вбиває центральних персонажів своїх книжок. На думку письменника, це змушує читача триматися в постійній напрузі. Про це повідомляє "РИА Новости". "Я думаю, єдина можливість зробити це - несподівано вбити когось важливого. Тоді читач знатиме, що ти граєш по-справжньому, що це книжка, в якій може статися що завгодно і, якщо з'явиться небезпека, персонаж може не вижити. Тому я вбив Еддарда Старка", - заявив Мартін. Відзначимо, Еддард Старк - глава будинку Старків і хранитель Півночі. Йому відрубали голову в першій частині "Пісні льоду і полум'я". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери вкрали дані про "Гру престолів" і вимагають у HBO величезний викуп. Раніше хакери виклали в Мережу сценарій ще не презентованої серії "Гри престолів". Відзначимо, прем'єра першого епізоду сьомого сезону серіалу "Гра престолів" відбулася 16 липня на телеканалі НВО. Перший епізод сьомого сезону серіалу "Гра престолів" встановив рекорд за кількістю переглядів серед усіх шоу американського телеканалу НВО. Раніше стало відомо, що в заключному восьмому сезоні суперпопулярного серіалу "Гра престолів" заплановано лише 6 серій замість 10. Як відомо, серіал на екранах з 2011 року. Сюжет написаний за книжками Джорджа Мартіна.
Події Вертоліт берегової охорони США впав на Гаваях Вертоліт Black Hawk берегової охорони США зазнав аварії на Гавайських островах (США). Про це повідомила берегова охорона США. Як повідомляється, зв'язок з вертольотом UH-60 Black Hawk було втрачено у вівторок, 15 серпня. Відзначається, що вертоліт берегової охорони брав участь в навчаннях. У прес-службі повідомили, що п'ять членів екіпажу вважаються зниклими безвісти. У середу, 16 серпня, проходила рятувальна операція, в ній брали участь літаки і кораблі США. Під час операції за 2 милі від острова Оаху в океані було виявлено уламки вертольота. Пошуки тих, хто вижив, тривають. Helicóptero BlackHawk do exército dos #EUA caiu durante treinamento no #Havaí; 5 tripulantes desaparecidos https://t.co/1KrFKC8ga8 pic.twitter.com/fxNUzl5DVN — RENOVA (@RenovaMidia) 16 серпня 2017 р. Cayó un helicóptero militar Black Hawk de Estados Unidos en Hawaii con cinco personas a bordo https://t.co/0vjuCmK4d5 pic.twitter.com/3I8TNgu77B — Infobae América (@InfobaeAmerica) 16 серпня 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тактичний винищувач військово-морських сил (ВМС) Сполучених Штатів Америки F-5N Tiger II впав в океан біля Флориди під час виконання тренувального польоту.
Політика Яценюк з дружиною Авакова придбали на двох український телеканал Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і дружина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Інна увійшли до складу власників телеканалу "Еспрессо" та стали його кінцевими бенефіціарами. Виходячи з даних державного реєстру, Яценюк зазначений в складі засновників-кінцевих бенефіціарів компанії "Астра Фінанс", що є власником ТОВ "Голдберрі", яка виступає власником зазначеного телеканалу, пише "Детектор медіа". У списку кінцевих бенефіціарів "Астра Фінанс" також є дружина народного депутата Миколи Княжицького Лариса Княжицька. А вже частками в компанії "Астра фінанс" володіють: Інна Авакова - 40%, Арсеній Яценюк - 30%, Лариса Княжицька - 30%. Раніше кінцевими бенефіціарними "Еспрессо" були Лариса Княжицька і Вадим Денисенко. Ще на початку цього року народний депутат з «Народного фронту» Микола Княжицький анонсував можливий продаж телеканалу «Еспрессо». За даними ЗМІ, у депутата виникли труднощі з фінансуванням «Еспрессо». Водночас  про продаж телеканалу однопартійцям на той момент не йшлося.
Події В Італії в зачиненому автомобілі померла дитина У північноіталійському містечку Сан-Джованні-Лупатото поблизу Верони (Італія) мати забула чотирирічного малюка в машині, після довгого перебування на сонці він помер. Про це повідомляє "РИА Новости". Відзначимо, в ці дні на Апеннінах відзначають свято Феррагосто. Як повідомляють місцеві ЗМІ, в святковій метушні батьки не відразу помітили відсутність сина, вони кинулися на його пошуки занадто пізно. Хлопчика знайшли в автомобілі, припаркованому перед будинком на пекучому сонці. Потерпілий перебував у важкому стані. Його швидко доставили до медичного закладу, але попри зусилля медиків, він незабаром помер.Лікарі назвали причиною смерті високу температуру в салоні автомобіля, в якому його забули. Поліція почала розслідування інциденту. Правоохоронці збираються з'ясувати, чи залишила мати дитину в машині сама, чи він заліз туди самостійно.
Наука і технології Motorola створила здатне до регенерації скло смартфона Компанія Motorola вирішила запатентувати розумне самовідновлюване скло для смартфонів. Про це повідомляє видання SlashGear. Як повідомила компанія, що ефекту самовідновлення змогли досягти за допомогою прозорого пластика або склоподібного полімеру. Смартфони з новим склом будуть самостійно знаходити пошкодження на екрані і їхній характер. Якщо пристрій помітить пошкодження, він запропонує власнику запустити процес відновлення екрана. Відзначається, що під час відновлення не можна буде користуватися телефоном. Так як ремонт відбувається за допомогою тепла, яке виділяє сам телефон. У Motorola відзначають, що технологія зможе "виправити деякі дефекти", але на серйозні пошкодження вона не поширюється. Нагадаємо раніше повідомлялося, що Motorola в Києві зняла рекламу своїх нових смартфонів.

Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
більше матеріалів




/-1,3381500244141-/ /-pc-/
Top