counter
Архів Повернутись назад 15 Липня 2016
15 Липня
Події оформление ленты  У Мар'їнці та Красногорівці бойовики застосували заборонену артилерію Минулої доби бойовики 64 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, на маріупольському напрямку під вогонь з забороненої Мінськими угодами 152-мм артилерії потрапили українські опорні пункти в Мар'їнці та Красногорівці. Крім того, у Красногорівці бойовики застосовували 122-мм самохідні установки. Зі 120-мм мінометів вони били по Широкиному та Мар'їнці. 82-мм міномети застосовували у Водяному, Лебединському і Березовому. «Не припинялися збройні провокації на донецькому напрямку. Найгарячіше було під Авдіївкою. Тут бойовики застосовували 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також з мінометів калібру 120 мм ворог бив по Новоселівці-2 і захисниках Опитного. У Зайцевому застосовували 82-мм гранатомети», - йдеться в повідомленні. У Луганській області бойовики вели як прицільний, так і хаотичний вогонь по Новоолександрівці, Станиці Луганській і Новозванівці.
Події оформление ленты  Під час обстрілу контрольного пункту поранено прикордонника Сьогодні, 15 липня, бойовики здійснили обстріл КПВВ «Майорськ» і «Мар'їнка», на яких несуть службу прикордонники, внаслідок чого один прикордонник дістав поранення. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. Для обстрілів російські найманці використовували артилерію та стрілецьку зброю. Зокрема, вчора після 20:00 терористи відкривали вогонь по позиціях контрольного поста «Мар'їнка». Обстріл вівся зі стрілецької зброї. Читайте також: Українські правоохоронці та прикордонники стають важливим елементом загальноєвропейської системи безпеки «Крім того, сьогодні бойовики з артилерії відкривали вогонь по позиціях контрольного поста «Майорськ». Обстріл вівся з боку Горлівки близько 1:00 ночі. В результаті дістав осколкові поранення один з військовослужбовців Держприкордонслужби», - йдеться в повідомленні.
Події Бойовики щільним вогнем накрили Станицю Луганську Протягом вечора минулої доби і після півночі бойовики з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вели щільний обстріл смт Станиця Луганська. Про це повідомляє прес-служба обласної військово-цивільної адміністрації. Зокрема, ворог намагався влучити в КПВВ, пішохідний міст і житловий масив. Внаслідок обстрілу пошкоджено будинок по вулиці Ломоносова та газопровід низького тиску. Інформації про жертв не надходило. Крім того, терористи зі стрілецької зброї відкривали вогонь у напрямку села Болотене Станично-Луганського району. «Також протягом минулої доби і після півночі в Попаснянському районі бойовики з використанням зброї, забороненої Мінськими домовленостями, п'ять разів відкривали вогонь у напрямку позицій наших військовослужбовців. Терористи з 82-мм і 120-мм мінометів били в напрямку села Новозванівка та південних околиць міста Попасна», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  Парламент розпочав засідання з хвилини мовчання Народні депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв теракту у Ніцці. Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив французькому народові співчуття від імені парламенту. «У тероризму немає національності, щодня на Донбасі гинуть українські хлопці від рук кремлівських терористів. Це зло, яке ми повинні подолати. Прошу вшанувати пам'ять жертв тероризму хвилиною мовчання», - сказав Парубій. Щонайменше 84 людини загинули внаслідок теракту в Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії. Вантажівка, в якій була зброя і ручні гранати, в'їхала у натовп людей на набережній і проїхала близько двох кілометрів, перш ніж поліцейські застрелили водія. Водієм виявився 31-річний громадянин Франції, який народився в Тунісі. Він перебував у полі зору поліції, але не як терорист.
Суспільство оформление ленты  Жителі Красного Луча пригрозили бойовикам, що здадуть силам АТО координати їхніх позицій Жителі окупованого Красного Луча висловили відкритий протест проти дислокації у прилеглих до житлових масивів районах великокаліберної артилерії і пригрозили бойовикам здати силам АТО координати розташувань терористів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. За інформацією розвідки, 13-14 липня жителі Красного Луча висловили відкритий протест проти дислокації у прилеглих до житлових масивів районах великокаліберної артилерії, реактивних систем залпового вогню «Град» і «Ураган» окремої артилерійської бригади і накопичення боєприпасів великої руйнівної сили на території ВАТ «Краснолуцький машинобудівний завод». «Обурені городяни заявили, що здатні організовано залишити місто і надати силам АТО координати тих казарм, складів і ангарів, знищення яких завдасть мінімальної шкоди об'єктам цивільної інфраструктури», - йдеться у повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Охріменко Ті, хто бореться з бурштиновою мафією, просто хочуть її очолити Боротьба з бурштиновим бізнесом, яку зараз активно демонструють, - це всього-на-всього спроби змінити один «дах» на інший. Генпрокурор Юрій Луценко хоче просто взяти цей видобуток під своє крило, а не справді легалізувати бурштиновий бізнес або побороти контрабанду сонячного каменю. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. «Відбувається банальний переділ власників. Ті, хто бореться з бурштиновою мафією, просто хочуть її очолити. Є багато бажаючих підім'яти під себе цей бізнес. Жодної боротьби з контрабандою або нелегальним видобутком там немає. Під виглядом таких активних дій, нібито боротьби зі схемами видобутку, проводиться лише стандартний, звичайний переділ сфер впливу», - розповів економіст. За словами Охріменка, легалізувати бізнес з видобутку сонячного каменю цілком можливо. «Ні для кого не таємниця, що в бурштиновому бізнесі існує кришування. Щодо доходів від легалізації на рівні оборонного бюджету, то генпрокурор, звісно, не має рації. Все, що хоче Луценко, - взяти бізнес під дах, щоб набити собі кишені. Врешті-решт нічого не зміниться: як був нелегальний видобуток і контрабанда бурштину, так і буде», - підсумував експерт.
За кордоном оформление ленты  Німеччина запроваджує перевірки на кордоні з Францією Поліція Німеччини оголосила про введення перевірок на кордоні з Францією після теракту в Ніцці. Про це повідомляє Медуза. Перевірки здійснюватимуться на наземних пунктах перетину кордону, в поїздах і аеропортах. На який термін запроваджуються перевірки, поліція ФРН не уточнила. Раніше стало відомо, що ввести перевірки на кордоні з Францією планує Іспанія. Поки що офіційне рішення про це не прийнято. Щонайменше 84 людини загинули внаслідок теракту в Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії. Вантажівка, в якій була зброя і ручні гранати, в'їхала у натовп людей на набережній і проїхала близько двох кілометрів, перш ніж поліцейські застрелили водія. Водієм виявився 31-річний громадянин Франції, який народився в Тунісі. Він перебував у полі зору поліції, але не як терорист.
За кордоном МЗС: Сьогодні Україна - це Ніцца Міністерство закордонних справ України висловлює глибокі співчуття й підтримку уряду та народу Франції, рідним та близьким загиблих і потерпілих внаслідок терористичного акту, скоєного в ніч на 15 липня в Ніцці. Про це повідомляє прес-служба МЗС. «Перетворивши урочистості з нагоди національного свята Французької Республіки на криваву трагедію, терористи вчинили замах на святе для кожного француза і знехтували найбільшою цінністю - людським життям», - йдеться в заяві МЗС. Як повідомляється, Україна категорично засуджує будь-які прояви тероризму і закликає міжнародне співтовариство дати рішучу відсіч будь-яким проявам насильства й ненависті, які несуть у собі ці злочини. Жоден причетний до цього трагічного терористичного акту не повинен уникнути справедливого покарання. «Звертаємося сьогодні до французького народу, який протягом останніх років зазнав жахливих втрат від рук терористів, - Україна сьогодні з вами. Українці разом з вами оплакують невинних жертв жорстокого терору. Ця трагедія є спільним болем України і Франції. Сьогодні Україна - це Ніцца», - наголосили в МЗС. Щонайменше 84 людини загинули внаслідок теракту в Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії. Вантажівка, в якій була зброя і ручні гранати, в'їхала у натовп людей на набережній і проїхала близько двох кілометрів, перш ніж поліцейські застрелили водія. Водієм виявився 31-річний громадянин Франції, який народився в Тунісі. Він перебував у полі зору поліції, але не як терорист.
Суспільство оформление ленты  На Житомирщині зловили вісьмох копачів бурштину У двох районах Житомирської області спіймали вісьмох нелегалів - копачів бурштину. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП в області. «Першу групу виявили вчора, 14 липня, на території Ємільчинського району, чоловіки намагалися налагодити видобуток сонячного каменю за допомогою спеціальної техніки. Як з'ясувалося, затримані виявилися жителями Рівненської області. Близько півночі біля с. Обище Олевського району було затримано місцевого жителя, який також намагався добути бурштин за допомогою мотопомпи», - сказано у повідомленні. За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України. За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.
Політика оформление ленты  Четверта сесія Ради закрилася, наступна почнеться у вересні Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій закрив четверту сесію Верховної Ради. «Четверту сесію восьмого скликання оголошую закритою. Ми (парламент. - Ред.) готові й далі боротися з корупцією... Цей парламент створив Антикорупційну прокуратуру, Національне антикорупційне бюро і цей парламент прийняв, у тому числі, рішення про арешт депутата Онищенка... Український парламент продемонстрував, що він готовий... ухвалювати закони, які не могли ухвалити депутати жодного попереднього скликання Верховної Ради... Ми перейменували понад тисячу населених пунктів в Україні. Ми не закінчуємо роботу Верховної Ради України... наступного тижня на нас чекає робота в комітетах. Я переконаний і твердо знаю, що в разі загострення ситуації на сході ми швидко зберемо 150 підписів, аби призначити позачергове засідання», - сказав спікер. Нагадаємо, що чергова, п'ята, сесія восьмого скликання почне роботу у вівторок, 6 вересня 2016 року.
Суспільство оформление ленты  Чиновника філії «Укрзалізниці» заарештував суд за розкрадання коштів У Києві Солом'янський райсуд заарештував заступника директора держпідприємства «Укрзалізничпостач» (філія «Укрзалізниці») за підозрою у розкраданні держкоштів. Про це сказано в повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро України. «Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в сумі 2 млн 856 тисяч гривень. Заарештованого підозрюють у заволодінні бюджетними коштами під час держзакупівель. Схема реалізувалася шляхом штучного завищення вартості предметів закупівлі на суму понад 20 млн грн (при ціні договору поставки близько 55 млн грн)», - сказано у повідомленні. Напередодні для начальника профільного відділу ДП «Укрзалізничпостач», який був виконавцем у корупційній схемі, суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
оформление ленты  Блог: 
Політика Денис Шкіптан Справа Коцаби: торжество правди чи ручні суди? 14 липня 2016 р. Апеляційний суд Івано-Франківської області, несподівано навіть для обвинуваченої сторони, повністю задовольнив скаргу адвокатів Руслана Коцаби, визнавши його невинним у державній зраді і ухваливши негайно звільнити з-під варти. Нагадаємо, журналіст і блогер з Івано-Франківська публікував у мережі заклики ухилятися від мобілізації і не брати участі у «братовбивчій війні на Донбасі». У лютому 2015 року суд ухвалив заарештувати Коцабу за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого статтями 111 (держзрада) і 336 (ухилення від мобілізації) КК України, а в травні цього року його було засуджено до трьох із половиною років ув'язнення за ст. 114-1КК (перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період). Тільки по тому, що людину затримали за одними статтями, а зрештою вона отримала термін за іншою, може свідчити про те, що справу було «притягнуто за вуха». Після арешту журналіста на його захист одразу встали правозахисні організації Amnesty International і Українська Гельсінська спілка з прав людини. Однак після оголошення вироку Івано-Франківським міським судом прокуратура подала апеляцію, вимагаючи засудити Руслана Коцабу на 13 років із конфіскацією за держзраду. І от сьогодні апеляційний суд, який за очікуваннями самого обвинуваченого мав посилити або залишити без зміни рішення суду першої інстанції, несподівано прийняв рішення повністю виправдати обвинуваченого. Знаючи стан справ у нашій судовій системі, а також спостерігаючи сильне прагнення прокуратури посадити Коцабу (незважаючи на очевидну відсутність достатніх доказів про наявність зв'язку журналіста з «агентами Кремля»), одразу виникає питання, що ж спонукало служителів Феміди винести таке рішення? Я бачу два варіанти: різке прозріння і розуміння того, що в країні діється беззаконня; вказівка ​​«згори», тому що вирок журналісту міг виставити Україну не в найкращому світлі в очах західних партнерів. Особливо з огляду на непросту ситуацію з ходом реформ в Україні, підвішений статус Мінських домовленостей і т.д. Кожна така, здавалося б, незначна справа в масштабах держави і геополітики може переважити чашу терезів не на бік нашої країни. Перший варіант приємний, але малоймовірний - забагато у нас накопичилося прецедентів за останні десятиліття, коли рішення судів з юридичної точки зору виглядали, м'яко кажучи, «дивними». Другий варіант означає, що прийняття судових рішень досі залежить від думки чиновників і впливових людей, а не від букви закону. Ну що ж, виходить, у нас з'явився один з небагатьох прикладів, коли «ручні» суди можуть бути й корисними і можуть приймати правильні рішення з юридичної точки зору. Залишається побажати, щоб усім так щастило і за кожного незаконно засудженого громадянина України могла заступитися як громадськість, так і міжнародні організації.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Євген Магда Теракт у Ніцці - це черговий привід для Росії сказати Заходу, що їм потрібно бути разом Теракт у Ніцці показав, що система безпеки є неефективною і державі потрібно змінювати концепцію боротьби із тероризмом. Крім того, це можливість для РФ запевнити Захід, що необхідно триматися разом. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт, директор Центру суспільних відносин Євген Магда. «Теракт у Ніцці - це показовий крок, показове побиття Франції представниками «Ісламської держави». Вони фактично за допомогою цього терористичного акту з жахливими наслідками показали, що система безпеки є неефективною. Відповідно, Франції потрібно робити нові висновки, діяти більш ефективно і змінювати концепцію боротьби із тероризмом. Крім того, для всього західного світу це необхідність шукати відповідь на існування «Ісламської держави». Для Росії це чергова можливість сказати Заходу, мовляв, «нам потрібно бути разом», «забудьмо всі наші суперечності» тощо. Тобто це системна подія, яка, думаю, матиме серйозні наслідки для архітектури безпеки загалом», - розповів політолог. Магда зазначає, що навряд чи Захід піде назустріч Росії після всього, що було. «На Заході люди, які повільно розгортають дипломатичну та військово-політичну машину, все ж таки не дурні», - підсумував експерт.
Суспільство оформление ленты  Від Кожум'яки до кластера Майже третину надходжень до бюджету Києва давали у 1991 році підприємства легкої промисловості. Столичні заводи та фабрики не лише забезпечували високоякісною продукцією місто, область, інші регіони України, а й відправляли її за кордон. Колишнє Київське виробниче шкіряне об'єднання імені М.В. Фрунзе, наприклад, експортувало на початку 90-х майже 80% натуральної шкіри. Сьогодні ж ПАТ «Чинбар» – один зі шкіряних лідерів України, найкращий експортер 2015 року серед підприємств легкої промисловості міста Києва, виробничі потужності якого дають змогу переробляти до 500 тонн сировини щомісяця і сертифікована продукція якого відповідає міжнародним стандартам ISO 9001:2000 та ISO 14001:2006, - працює лише в одну зміну. П'ята частина ринку До речі, провідні світові країни розвитку легкої промисловості приділяють особливу увагу та надають їй істотну інвестиційну підтримку. Бо цій галузі притаманна висока мобільність виробництва. Останнє дає змогу підприємствам швидко розширювати асортимент продукції за будь-яких кон'юнктурних змін ринку, пов'язаних із сезоном чи модою. Більше того, обсяги випуску та продажу товарів «легковики» постійно збільшують, нарощуючи податкові відрахування. Україна ж фактично з перших років незалежності обрала не зовсім правильний шлях розвитку легкої промисловості: зростання споживчого ринку та задоволення потреб населення в товарах вона забезпечує в основному за рахунок імпорту. Вітчизняному виробнику за таких умов залишилося лише 20% ринку, що суперечить принципам економічної безпеки держави (згідно з ними, частка власної продукції стратегічного призначення має становити не менше 50%). Як наслідок - в обсязі промислового виробництва України в цілому частка «легковиків» становить сьогодні 0,8%, у той час, наприклад, як у США, Німеччині та Італії - 8-12%. Падіння гривні допомогло? Миритися з такою ситуацією більшість підприємств галузі вже не бажає. І на рішучі дії їх підштовхнула, як не дивно... девальвація гривні. Вона створила сприятливі можливості для відвоювання внутрішнього ринку, оскільки зробила вітчизняні товари конкурентними за ціною, що посилило ефект імпортозаміщення. І першими цим скористалися «легковики» Києва. «На моє переконання, столиця може стати стартовим майданчиком для відновлення галузі, - говорить один із найпалкіших столичних патріотів, генеральний директор ПАТ «Чинбар» Віктор Ліщук. - Бо хоч частка зайнятих працівників на наших підприємствах і скоротилася з 2000-го до 2012 року у 3,8 разу, але 4,9 тисячі висококваліфікованих робітників та «ітеерівців» сьогодні все ж працюють на київських заводах і фабриках. До речі, якби керівництво міста переглянуло у бік зниження для підприємств хоча б питання орендної плати за користування землею, ми змогли б запрацювати значно потужніше й надати високооплачувану роботу багатьом киянам. Особливо молодим людям у віці від 15 до 45 років та жінкам. У «Чинбарі» представниць слабкої статі нині працює майже 63%». З такими пропозиціями керівники ПАТ «Чинбар», ТОВ «Український взуттєвий альянс», ТОВ «Науково-виробнича компанія «Гідростиль», ТОВ «РА.ДА», ТОВ «Дана-мода» звернулися до столичної мерії. 22 грудня 2015 року Київська міськрада, Київський національний університет технологій та дизайну, Черкаський державний бізнес-коледж та згадані столичні підприємства підписали угоду про співпрацю, предметом якої стало формування освітнього інвестиційно-технологічного кластера легкої промисловості як ефективного інструменту інноваційного розвитку через більш ефективне використання наявних потенціалу та ресурсів. «Це був без перебільшення історичний крок для Києва, - веде далі Віктор Іванович. - Бо нам вдалося нарешті переконати міську владу в тому, що підприємства легкої промисловості - з їхньою великою ємністю внутрішнього ринку товарів (40-50 мільярдів гривень щороку), наявністю та можливістю нарощування експортного потенціалу, високим рівнем доданої вартості, високою швидкістю обороту капіталу, використанням сировини та напівфабрикатів вітчизняного виробництва, наявністю висококваліфікованих кадрів, значним науковим та інноваційним потенціалом - зможуть перетворити Київ на місто з високотехнологічним виробництвом. Та головне, що підприємства кластера (за умови реалізації кластерних ініціатив) здатні збільшити свою частку на внутрішньому ринку до 50% упродовж п'яти наступних років». Перші проекти Сьогодні столичний кластер легкої промисловості вже робить перші кроки: відповідно до рішення його ради (протокол №1 від 18 лютого 2016 року), до плану науково-інноваційних проектів включено такі напрями, як «Шкіра та взуття спеціального призначення», «Київська броня» (засоби індивідуального бронезахисту для столичної поліції), «Блакитний захист» (спеціальний одяг для рятувальних та інших робіт), «Шкільна форма для киян», «Енергоефективність у технологічних процесах виробництва шкіри, взуття, трикотажних та швейних виробів», «Взуття для дошкільнят». Науковий супровід цих проектів здійснює Київський національний університет технологій та дизайну. «З цим вишем, - генеральний директор ПАТ «Чинбар» наголошує із задоволенням, - ми співпрацюємо особливо плідно: студенти кафедри біотехнології шкіри та хутра проходять практику на заводі. Багато випускників відтак поповнюють лави чинбарівців. Фактично наш завод - єдиний у Києві, який дає для студентів і практику, і роботу. На інших столичних підприємствах кластера легкої промисловості, переконаний, теж відчують незабаром прогрес у комплектації кадрів. Бо освітній інвестиційно-технологічний кластер стане ефективним інструментом інноваційного розвитку для концентрації та поширення нових знань і технологій». Витіснити імпорт Віктор Ліщук так захопився, розповідаючи про сьогодення та завтрашній день кластера, що виробнича діяльність самого «Чинбара» якось відійшла на другий план. Але я (до приходу на підприємство) володіла вже інформацією про успіхи заводу: у 2000 році тут, наприклад, відбулася масштабна модернізація: на виробництві запрацювало новітнє обладнання з комп'ютерною системою керування відомих європейських фірм, а відпрацювання ресурсозберігаючих технологій дало змогу не лише знизити собівартість, а й підвищити конкурентоспроможність продукції. «Наша шкіра хромова - для верху модельного, військового та спеціального взуття, для галантереї, одягу, меблів та ременів, шкіра рослинного дублення - для низу взуття, галантерейних, протезно-ортопедичних виробів, ременів, водостійка шкіра - для робочого та спеціального взуття, - генеральний директор заводу стає суворішим, - давно вже за якістю обігнала подібний китайський товар, який заполонив столичний ринок. Але допоки влада (і не лише київська) не віддасть хоча б половину вітчизняного ринку українському виробнику, всі наші старання будуть марними. З 1918 (!) року, наприклад, наше підприємство було основним постачальником шкіри для тодішньої Червоної армії: понад 70% продукції заводу йшло на пошиття взуття та спорядження для солдатів і офіцерів. Сьогодні ж українські вояки ходять у взутті з імпортної шкіри далеко не найкращої якості. 2000-го ми спільно з чеськими фахівцями розробили гідрофобну шкіру для армійського взуття, яка відповідала натовським стандартам (до 180 хвилин у ньому можна стояти сухим у воді), але Міністерство оборони України цю шкіру в нас не купує, хоча щороку бере її зразки для пошиття експериментальних пар». Зробімо як поляки Чи не тому 2015 року імпорт взуття до Києва (вдумайтеся, маючи у Броварах потужний виробничий взуттєвий центр), залишився досить вагомим. «Мабуть, потрібен Україні вже новий Кожум'яка, аби перемогти внутрішнього Змія і аби не лише столиця, а й інші регіони жили заможно, спокійно, - і Віктор Ліщук згадав казкового героя, який поборов під Києвом чудовисько, котре забирало на вечерю по черзі з кожного двору молодих хлопців та дівчат (пам'ятник Кирилу Кожум'яці, до речі, встановлено на території заводу). - Знаєте, як поляки віднадили зі свого внутрішнього ринку китайське взуття? Вони у кожну пару, наприклад спортивного взуття, вставляли дві фотокартинки: одну - з власного виробництва з телефоном відділу маркетингу і другу - тієї майстрині, що пошила взуття. А по вечорах по телевізору розповідали про неякісну імпортну дешеву продукцію, від якої болять ноги в дітей та дорослих. Подібні передачі закінчувалися закликом купувати польський товар за 5 доларів і тим самим давати роботу сотням поляків та податкові надходження до державної казни, аніж платити 1 долар за китайську продукцію. Як сім баб пошептало!» Цілком згідна з Віктором Івановичем! Вітчизняному виробникові набридли вже промови популістів про любов до всього українського. Краще допоможіть нашим промисловцям ділом, або ж не заважайте працювати!    
Суспільство На хабарі попався столичний патрульний поліцейський У п'ятницю, 15 липня, було затримано на хабарництві співробітника Управління патрульної поліції в м. Києві Національної поліції України. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. Інспектор роти вимагав у громадянина неправомірну вигоду в сумі три тисячі гривень за непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Поліцейського затримали біля однієї з АЗС після одержання другої частини обумовленої суми. Слідчим управлінням прокуратури міста Києва за даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Крім того, як з'ясувалося, затриманий раніше притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності, зокрема за ст. 122 КК України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). Зараз патрульного затримано в порядку ст. 208 КПК України, тривають першочергові слідчі дії.
оформление ленты  Блог: 
Політика Євген Магда Луценку доведеться показувати все кращий і кращий результат Швидше за все, боротьба Юрія Луценка з незаконним видобутком бурштину не тільки показова діяльність для медіа, а й досить серйозна активність. Зараз дії у боротьбі з бурштинової мафією оголошуються не заздалегідь, як це робилося завжди для піару, а вже після того, як були проведені. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт, директор Центру суспільних відносин Євген Магда. «В принципі, оскільки для Юрія Луценка Рівненська область - це мала Батьківщина, то він би не став там робити якісь суто медійні кроки. До того ж, якщо ви помітите - на відміну від попередніх дій Генеральної прокуратури інших генеральних прокурорів, більшість оголошень робляться постфактум, а не заздалегідь. Тобто, думаю, що все це досить серйозно. Розумію, що звучатимуть слова, що Луценко, мовляв, збирає вершки і бореться не з тими, хто все це контролює. У будь-якому випадку дії Генпрокуратури, на мій погляд, заслуговують на увагу. Варто зазначити, що ситуацію з видобутком бурштину треба міняти - це абсолютно очевидний факт. Те, що там відбувається, - це фактично екологічна катастрофа, і потрібно на це реагувати. Не можна допускати подальшого розвитку цієї ситуації», - розповів експерт. Магда зауважив, що бурштин є досить важливою частиною українського експорту і тому повністю відмовлятися від експорту не варто. Але політолог зазначає, що потрібно навести лад. «Потрібні відповідні зміни, які перетворили б Рівненську область, яка зараз нагадує Дикий Захід у творі Джека Лондона, на все ж більш цивілізоване місце для видобутку бурштину. Думаю, що вже тепер не прокурорів саджати треба, а робити наступні кроки. Зміна керівництва прокуратури Рівненської області - це хороший крок, але суспільство має потребу в усе більш високому рівні викриттів. Луценко як у комп'ютерній грі: він проходить все нові і нові рівні. Тому, відповідно, йому доведеться показувати все більший і більший результат», - резюмував Магда.
Політика Мустафа Джемілєв Интервью
Мустафа Джемілєв: Росія поводитиметься все гірше й гірше — загнаний звір іде на відчайдушні кроки
Верховна Рада пішла на літні канікули і у звичайному сесійному режимі запрацює у вересні. Депутати кажуть, що в разі необхідності готові працювати й улітку, яке може бути спекотним не лише температурно. Адже на сході триває війна, не виключено, що агресор знову спробує пробити собі шлях по суші до окупованого Криму. Та й на 25-річний ювілей незалежній Україні, можливо, підготувати неприємні «подарунки». Ризиків багато. Що відбувається і що буде далі — в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» (АСН) розповів уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв. — Закінчилася чергова сесія Верховної Ради. Які основні досягнення та провали відзначите? — Не бачу ані особливих досягнень, ані провалів. Нормально минула. — А дисципліна як вам? — Вона завжди у нас була такою. І особливого сюрпризу не було. Але дуже прикро, що країна в такому стані, а багато хто займається популізмом. І начебто неозброєним оком видно, що це за люди, чому вони так роблять. Таким чином, думаю, вони розраховують підвищити свою популярність у певному середовищі. Шкода. Це не що інше, як безвідповідальність. Також прикро, що траплялися в парламенті неприємні ексцеси, які важко уявити деінде. Як то, коли хапали прем'єр-міністра (11 грудня 2015 року нардеп від БПП Олег Барна з букетом троянд пішов до Яценюка і намагався винести його з-за трибуни. — Авт.). Що тут поробиш? Це хвороба росту. — Чого чекати від наступної сесії ВР, яка має початися 6 вересня 2016 року? Згодні з прогнозами, що осінь буде протестною? — Росія поводитиметься все гірше й гірше. Загнаний звір, як відомо, йде на відчайдушні кроки. Зверніть увагу на прогнози, які є в Україні, на Заході і в самій Росії. Нещодавно Степан Демура стосовно Росії сказав: «До кінця літа серйозних потрясінь не буде. Потім закуповуйте тушонку». Тому Україна має бути готовою до всього. І не лише Україна. Країни Балтії та інші також. Росії потрібен постійний ворог, щоб якось консолідувати свою спільноту. — Рада на канікулах. А якщо влітку щось трапиться? — Ми зможемо зібрати депутатів у разі такої необхідності на позачергове засідання парламенту. Хоча не знаю, чому роботу не було продовжено до осені. — Ще більше загострення ситуації на фронті буде? — Цього якраз ми й боїмося. Можлива нова спроба створення «коридору» для з'єднання Криму із сушею Росії. Але складно передбачити дії диктаторів такого роду: вони, як правило, не керуються базовими інтересами. Адже виходячи з міркувань інтересів країни, Росія не мала б вплутуватися у війну з Україною. Але вона вплуталася. — У нас ще з одними сусідами виникли проблеми. Поляки порушили питання минулого, говорять про Волинську трагедію як про геноцид. І Сенат Польщі ухвалив відповідну постанову. Що відбувається? Внутрішні польські процеси? Чи — «спасибі» Росії за спекуляцію на темі минулого? — У цьому питанні, напевно, кілька факторів. Мені казали, що є слід російських спецслужб. Гадаю, тут є і перше, і друге, і ще третє. Я був у Польщі. І ми це питання обговорювали з президентом Анджеєм Дудою теж. Щоправда, в обтічній формі. Ми говорили про те, що у нас є події, які нас пов'язують, наприклад Конотопська битва. А ось драматичні події треба залишити, прийняти рішення потім в узгодженій формі. Він говорив, що в принципі згоден. І знаю, що в ці ж дні з Дудою розмовляв Президент України Петро Порошенко. І була відповідь, що він (Дуда. — Авт.) не може впливати, що рішення приймає парламент. Це не зовсім так. Адже Дуда — лідер партії Prawo i Sprawiedliwość, яка зараз при владі. Шкода, що країна в такому стані, а багато хто займається популізмом У будь-якому випадку не на часі це зроблено (верхня палата польського парламенту закликала Сейм встановити 11 липня Національним днем ​​пам'яті жертв геноциду, скоєного українськими націоналістами проти громадян Польщі. — Авт.). Потрібно було виробити спільну позицію. Адже якщо і ми зараз почнемо згадувати про минуле, пов'язане з Польщею, знайдеться багато проблемних питань. А чи треба це робити? Дуже шкода, що так сталося. Україна має бути готовою до всього. І не лише Україна. Країни Балтії та інші також — Є побоювання, що російські спецслужби стягують до Києва провокаторів, маскуючи їх під учасників мирної хресної ходи. Про це заявляв голова ВР Андрій Парубій. На вашу думку, чи вдасться уникнути радикалізації ситуації в розрізі ходи представників УПЦ Московського патріархату? — Я вважаю ненормальним, коли церква підпорядковується іншій державі. Мені незрозумілі ті політики, в тому числі депутати Верховної Ради, котрі, як і раніше, є прихильниками Московського патріархату. Це ж жодним чином не впливає на релігійні переконання. Це суто політичне питання. І в цьому є, звісно, небезпека. Складно передбачити дії диктаторів такого роду Зверніть увагу, що досі жодного осуду відвертої агресії, окупації від церкви Московського патріархату не було. Вони довбають те саме, що й московська пропаганда. Неначе це громадянська війна. Але що більше вони чинитимуть антиукраїнських дій, то більше втратять парафій. Уже триває цей процес. Мені незрозумілі ті політики, в тому числі депутати Верховної Ради, котрі, як і раніше, є прихильниками Московського патріархату — Скоро незалежній Україні виповнюється 25 років. «Дружні сусіди» люблять робити «подарунки» до свят: то бойові дії активізують, то провокацію намагаються закинути. Що думаєте буде цього разу? — Дякувати богу, зараз не все залежить від одного бажання Росії. Хоча, як я вже казав, вона — загнаний звір. Здатна піти на будь-які непродумані речі. Але Україна зараз — не Україна 2014 року, коли вони змогли зайти, відкраяти у нас території. Країна дуже змінилася. І вони мають десять разів подумати, перш ніж робити якісь необачні кроки. — А якщо такі кроки РФ будуть? — Це просто прискорить розв'язку. І розв'язка, вважаю, це як мінімум зміна режиму в Російській Федерації. Або те саме, що сталося з Радянським Союзом, — подальший розпад. Розв'язка, вважаю, це як мінімум зміна режиму в Російській Федерації. Або те саме, що сталося з Радянським Союзом, — подальший розпад — А Україні що пророкуєте? — Знаю, що Україна буде демократичною державою, членом європейської сім'ї народів. Країною, інтегрованою у Північноатлантичний блок. Бо без цього, як показало життя, гарантувати нашу безпеку, територіальну цілісність, маючи такого сусіда, нам дуже важко. У цьому напрямку ми будемо рухатися. Ми досягнемо мети. — І систему протиракетної оборони (ПРО) у Криму встановимо? — Що стосується Криму — його обов'язково буде звільнено. У мене немає сумнівів щодо цього. Питання тільки в строках. — Але хочеться знати: коли і як? — Терміни залежать знову ж таки від розвитку подій у самій Росії, існування режиму Путіна. Якби Путін керувався національними інтересами, він мав би шукати якісь шляхи, домовитися, щоб мирно залишити окуповану територію. От є у чеченців пісня, в якій є такі слова: «...І щоб чоловік був, який може сказати, що був він неправий». Путін цього не скаже. — Доведеться відбивати? Є сили для цього у нас? Що стосується Криму — його обов'язково буде звільнено. У мене немає сумнівів щодо цього. Питання тільки в строках — Я не думаю, що силою. Я скрізь кажу: мають бути дуже потужні санкції, які змусять Російську Федерацію рахуватися із міжнародними нормами і поводитися принаймні пристойно. — Терміни осяжні? Ми з вами приїдемо до українського Криму? — Не люблю робити прогнозів. Бо я скажу зараз, що за півтора року. А за кілька місяців усе станеться.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-0,85357403755188-/ /-pc-/
Top