counter
Архів Повернутись назад 15 Квітня 2015
15 Квітня
Широкино може бути демілітаризовано Представники Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін від України (СЦКК) разом з ОБСЄ відвідали Широкино під Маріуполем, щоб обговорити питання про розмінування селища, повідомили в прес-центрі АТО. Широкино - селище в Донецькій області в маріупольському напрямку, яке останнім часом постійно піддавалося обстрілу. Під час робочої поїздки інспекційна група та ОБСЄ вивчили ситуацію конкретно на місці, щоб потім на практиці повністю дотримуватися режиму припинення вогню. «Учасники робочої поїздки вивчили поточний стан щодо відведення важкого озброєння, обговорили питання розмінування територій поблизу місць компактного проживання мирного населення, безперешкодного проведення інспекцій представниками СММ ОБСЄ тощо», - сказали в прес-центрі. Представники СЦКК та ОБСЄ окрему увагу приділили питанню демілітаризації Широкино та прилеглих районів. Зокрема, сторони обговорили пропозицію заступника голови СММ ОБСЄ Олександра Хуга.
Події Міноборони: У полоні у бойовиків перебувають 300 українців У полоні у бойовиків «ДНР» і «ЛНР», незважаючи на заяві про відсутність полонених, досі утримується близько 300 полонених українських громадян. Про це в ефірі телеканалу «112» заявив глава Центру звільнення полонених при Міноборони Юрій Тандит. «Ми знаємо, де перебувають наші хлопці, незважаючи на те що та сторона каже, що ці 16, яких ми забрали минулого тижня, були останні», — сказав Тандит. Він зазначив, що має інформацію про те, що полонені перебувають «на території сусідньої держави». «Ми знаємо місця, де перебувають наші хлопці, — це прикордонні області, обласні центри, крім Москви і Санкт-Петербурга, Ростов і Курськ, де ми бачили сліди наших хлопців», — розповів Тандит. Крім того, він зазначив, що українська сторона підготувала кілька груп бойовиків, готових до обміну в будь-який момент. « Там (у «ЛНР », «ДНР ». — Ред.) є посадові особи, які заважають зараз відновити цей процес. Ми сподіваємося, що Росія як учасник Мінських домовленостей внесе свій внесок, щоб далі виконувати ці домовленості, не тільки щодо відведення важкого озброєння, а й зі звільнення заручників», — підсумував Тандит.
Суспільство Суд зобов'язав будівельну компанію повернути державі майже мільярд гривень Вищий господарський суд України зобов'язав будівельну компанію ВАТ «Мостобуд» виплатити на користь держави майже мільярд гривень кредитних коштів, які були виділені на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. За інформацією прес-служби, в 2010 році державний банк виділив компанії 560 мільйонів гривень на спорудження Подільсько-Воскресенського мосту через річку Дніпро. Компанія не виконала своїх зобов'язань, у даний час міст не добудований. Крім того, компанія не виплачувала відсотків за кредитом, у результаті чого виникла майже мільярдна заборгованість. Як повідомили в прес-службі, прокуратура Голосіївського району столиці звернулася до суду з вимогою стягнути з боржника зазначені кошти, суди всіх трьох інстанцій задовольнили дану вимогу.
Економіка Українські підприємства за рік утратили 408 мільярдів гривень Великі та середні підприємці України за минулий рік отримали збитки на 408,169 мільярда гривень (це до оподаткування без банків та бюджетних установ), повідомили в Держстаті. Статистичні дані були зібрані, не враховуючи тимчасово окупований півострів Крим і Севастополь, а також території Донбасу, підконтрольні «ДНР» і «ЛНР». Фінансовий результат підприємств зі збитками збільшився в 4,5 разу і становив 578,426 мільярдів гривень. Найзбитковішими стали операції з нерухомістю — збитки зросли у 8 разів. Далі йдуть — підприємства інформації та телекомунікацій зі зростанням збитків у 7 разів. У сфері професійної наукової та технічної діяльності зростання збитків додало 6,3 разу. У підприємств охорони здоров'я та соціальної допомоги збитки зросли в 5,3 разу, оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту — в 4,6 разу, тимчасового розміщення та організації харчування — в 4,6 разу. У 2014 році відносно 2013-го збиткових підприємств стало на 40,1% більше. Згідно з даними Держстату фінансовий результат прибуткових підприємств зріс на 1,6% відносно даних 2013 року — до 170,257 мільярдів гривень. Найбільш прибутковими виявилися підприємства спорту, мистецтва, сфери відпочинку та розваг. Там показники зросли в 2,7 разу. Хороші показники фінансового зростання в сільському, лісовому, рибному господарствах — збільшилися майже в 2 рази. Транспорт, поштова та кур'єрська діяльність, складське господарство змінилися на 30,4%.
оформление ленты  Блог: 
Політика Андрій Артеменко Якщо за два-три місяці не запустимо процес децентралізації, будуть дострокові парламентські вибори Децентралізація в Україні поки не проводиться, але активно готується. Про це в коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) сказав заступник голови комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Андрій Артеменко. «І парламент, і уряд, і Адміністрація Президента готують цілий блок законопроектів, які будуть представлені у Верховній Раді найближчим часом. У всіх цих документах йдеться, що перерозподіляється центр зборів податків, на місцях залишається 65-70% податків », - сказав Артеменко. За його словами, місцева влада повинна займатися економікою, самостійно розподіляти грошові кошти. А ось функції «центру» - зовнішня політика, обороноздатність, адміністративні функції. Народний депутат підкреслив, що важливо не тільки прийняти ці закони, а й негайно приступити до їх виконання. «Якщо ми не запустимо децентралізацію за два-три місяці, то будуть дострокові парламентські вибори», - застеріг Андрій Артеменко.
Політика Депутати хочуть продовжити термін роботи групи з розслідування корупції у Кабміні Депутати мають намір продовжити термін подачі звіту робочої групи з розслідування звинувачень, озвучених екс-головою Держфінінспекції Миколою Гордієнком. Про це в коментарі «Аналітичній Службі Новин» заявив народний депутат Дмитро Добродомов. «До 7 травня ми фізично не встигнемо вивчити всі документи, заслухати всіх фігурантів цієї справи. Півтора тижні — це дуже мало, потрібно ще хоча б кілька тижнів», — сказав він. Він наголосив, що робочу групу буде створено сьогодні, вона складатиметься з 14 осіб: сім — від комітету з правоохоронної діяльності, і сім — від комітету з питань протидії корупції. «Всі засідання робочої групи проходитимуть у відкритому режимі, щоб нічого не приховати від суспільства, а висновки будуть мати винятково рекомендаційний характер», — сказав депутат.
Події Проти екс-глави СБУ порушено кримінальну справу Порушено кримінальну справу проти екс-керівника СБУ Олександра Якименка. Про це під час засідання Антикорупційного комітету заявив глава СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє кореспондент «Аналітичної Служби Новин». «Незважаючи на те, що європейські правоохоронні органи до цього часу вагаються, чи застосовувати санкції проти колишнього керівника СБУ, нами відкрито кримінальну справу щодо фінансування терористів на території України», — сказав він. Він повідомив, що екс-керівника відомства підозрюють в постачанні зброї, вибухівки та грошових коштів для здійснення диверсійних і терористичних дій у Запорізькій області. За словами пана Наливайченка, СБУ також має намір звернутися в міжнародні структури щодо введення санкцій проти Олександра Якименка. «Його перебування на території нашої держави, у тимчасово окупованому Криму, не перепона для того, щоб міжнародне співтовариство допомагало нам і переслідувало його, його активи і його спільників», — зазначив він.
За кордоном Скасування віз з ЄС для України в травні не буде У Латвії на саміті Східного партнерства 21—22 травня не ухвалять політичного рішення про безвізовий режим для українців, незважаючи на очікування української сторони, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу на парламентських слуханнях. Голова українського МЗС зазначив, що на ризькому саміті буде ухвалено рішення про «просування України до безвізового режиму», конкретно скасування віз на саміті у відомстві вже не чекають. «Ми послідовно працюємо над тим, щоб під час цього саміту ухвалили принципове рішення про просування України до безвізового режиму. Звичайно, за виконання певних умов», — сказав пан Клімкін. Раніше Петро Порошенко заявляв, що Україна чекає рішення щодо скасування віз саме на саміті. Тоді Україні залишилося б пройти тільки технічні процедури для запровадження безвізового режиму з ЄС.
Політика СБУ: Помічник Путіна був у Києві під час розстрілів на Майдані Радник російського президента Владислав Сурков 20—21 лютого перебував у Києві разом з екс-головою СБУ Олександром Якименком і користувався урядовим зв'язком. Про це під час засідання Антикорупційного комітету заявив глава СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент «Аналітичної Служби Новин». «Разом з Генеральною прокуратурою та МВС ми переконані, що необхідно розслідувати злочини не тільки українських високопосадовців, але й участь російських високопосадовців у переслідуваннях, акціях проти активістів під час подій у Києві», — сказав він. Зокрема, за його словами, СБУ підготувала матеріали щодо перебування пана Суркова на території України 20—21 лютого. «Наше розслідування звертає увагу на те, що пан Сурков 20—21 лютого не просто перебував в Україні, але й мешкав разом із паном Якименком на одному з об'єктів СБУ. Він користувався урядовим зв'язком і виїжджав до адміністрації президента», — зазначив він. Водночас пан Наливайченко наголосив, що необхідно розслідувати, в якому статусі перебував Владислав Сурков в Україні, оскільки ні МЗС, ні інші дипломатичні канали не мали інформації про його візит до Києва.
Економіка Яценюк: Гроші для погашення боргу перед шахтарями вже на рахунку казначейства 400 мільйонів гривень, наданих за Законом «Про держбюджет» на виплату заборгованості по зарплаті гірникам, уже на рахунках казначейства. Про це заявив на засіданні уряду 15 квітня Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Прем'єр доручив Мінфіну не зволікати з виплатами і заявив, що гроші на казначейському рахунку вже є, їх тільки треба відправити в регіони й виплатити вугільникам. Арсеній Яценюк відзначив важливість реформування вугільної галузі, щоб надалі не доводилося погашати борги із зарплати на тих підприємствах, які або неефективно працюють, або у яких відмовляються купувати вугілля. Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 14 квітня підписав закон, яким внесено зміни до Держбюджету, які передбачають скорочення на 400 мільйонів гривень видатків за програмою реструктуризації вугільної галузі. Ці гроші будуть спрямовані на погашення заборгованості по зарплатах перед шахтарями.
Події Депутати вирішили поставити правоохоронцям низку завдань Депутати Антикорупційного комітету попросять громадськість підготувати перелік завдань із розслідування справ Майдану і економічних злочинів колишніх чиновників, які повинні будуть виконати СБУ, МВС і Генпрокуратура. Про це в ході засідання Антикорупційного комітету заявив його голова, народний депутат Єгор Соболєв, передає кореспондент «Аналітичної служби новин». За його словами, в тому випадку, якщо протягом двох місяців правоохоронці не зможуть реалізувати завдання зі списку, депутати ініціюватимуть відставку керівників силовиків. Депутати, які входять до складу Антикорупційного комітету, одностайно підтримали дану пропозицію. Крім того, депутати мають намір створити робочу групу, котра повинна буде фіксувати факти халатності представників правоохоронних органів, які будуть вести розслідування.
Події У Міноборони випробують електронну медицину для солдатів Для військовослужбовців ЗСУ за естонським зразком вводять новий пілотний проект для медичного забезпечення під назвою «Е-Здоров'я», повідомили в прес-службі Міноборони. У найближчі три місяці інформаційну систему перевірять на базі Київського військового госпіталю. «Мета створення медичної інформаційної системи — поліпшення якості надання медичної допомоги в установах Міноборони та підвищення їх ефективності з використанням передових європейських інфотехнологічних рішень, які вже впроваджені в Естонії», — сказала радник заступника міністра оборони з питань медицини Наталія Воронкова. Зокрема, нова інформаційна система — це електронні історії хвороб, результати обстежень та інформація про пацієнтів. Електронні історії хвороб дозволять швидше допомагати солдатам. За словами експерта Агентства електронного управління України Яніки Мірило, естонські компанії безплатно нададуть програму електронної медицини для госпіталів у Києві та Харкові. Якщо проект удасться, то надалі він буде розширюватися не тільки на сферу Міноборони, але й на всі медустанови України.
Суспільство Дембель із відпускними Президент Петро Порошенко підписав закон, котрий регулює деякі питання соціального та правового захисту демобілізованих громадян. Тільки до 1 травня понад 35 тисяч військових повернуться додому, тому така законодавча новація нині дуже актуальна. Зазначимо, що Закон із довгою назвою «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації та соціального захисту громадян, які підлягають звільненню з військової служби в особливий період або у зв'язку з оголошенням демобілізації» — насправді невеликий. Він вносить деякі зміни до так званого КЗпП, оскільки раніше в Кодексі законів про працю України 1971, звісно, були відсутні норми, що регулюють трудові гарантії демобілізованих сьогодні військовослужбовців, які приймали участь в антитерористичній операції. Як сказано в пояснювальній записці до закону, його реалізація розширить надані державою відповідні гарантії, соціальний та правовий захист на громадян України, які призвані на строкову службу, службу за призовом, за мобілізацією, на особливий період або прийняті на військову службу за контрактом при виникненні кризової ситуації, що загрожує національній безпеці. Якщо простіше, то закон нібито повинен допомогти демобілізованим військовим повернутися до мирного життя, дати їм відчуття захищеності. Адже тепер вони отримають привілеї при вступі на держслужбу, а також при працевлаштуванні через Центри зайнятості. А якщо до призову/ мобілізації військові мали роботу — місце і середня зарплата за ними повинні зберігатися не один рік, а цілих 18 місяців. Такі доповнення внесено до статті 119 КЗпП. Вони поширюються також на поранених, які перебувають на лікуванні в медичних установах, а також на тих, хто потрапив у полон (до дня визволення) і кого визнано безвісти зниклими (до повернення або рішення суду про визнання їх померлими). Осучаснено також і деякі положення Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Військовослужбовцям, які проходять службу за призовом, за мобілізацією, на особливий період і підлягають звільненню, повинен надаватися відпочинок із розрахунку 1/12 частини тривалості їх відпустки (за кожний повний місяць служби в рік звільнення). Знову ж таки, якщо відпускних більше 10 календарних днів, вартість проїзду в межах України повинна оплачуватися, правда — в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (що може означати — грошей немає і не чекайте). Також прописано грошову компенсацію за невикористану відпустку і утримання з грошового забезпечення військовослужбовця за дні відпустки, використані в рахунок тієї частини календарного року, яка залишилася після звільнення військовослужбовця в порядку, визначеному в абзаці четвертому пункту 14 статті 10-1, наприклад, запізнілим виключенням зі списків частини або смерті. Крім того, документ прописує порядок надання щорічної відпустки. Встановлено гарантії відстрочки від повторного призову на півроку (6 місяців) у разі проведення часткової мобілізації, призову на військовозобов'язаних, звільнених зі служби в запас після проведення заходів попередньої мобілізації. Виняток один — особиста згода на здійснення такого призову (зміни торкнулися Закону «Про відпустки» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»). Що стосується особливого періоду або воєнного стану, то норми щодо них також уточнено, але вже в Законі «Про військовий обов'язок і військову службу». Так, у разі настання особливого періоду або введення воєнного стану доведеться служити довше. А саме: з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану (настання воєнного часу) — до термінів, визначених рішенням президента України; з моменту введення воєнного стану (настання воєнного часу) — до оголошення демобілізації. А для військовослужбовців-контрактників дія контракту продовжується понад установлені строки на період до оголошення демобілізації. Винятки прописано в ст. 26, ч. 8 Закону «Про військовий обов'язок і військову службу». Закон № 259-VIII набуде чинності в день його опублікування, і Кабінету Міністрів України відводиться всього місяць, щоб привести нормативно-правові акти КМУ, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади у відповідність до нього. А чи буде закон працювати, залежить від багатьох чинників, зокрема від зміни/незміни статусу АТО та наявності коштів у Держбюджеті України.  
Політика Депутати визначилися зі складом робочої групи з розслідування корупції в Кабміні Став відомий склад робочої групи, яка займеться розслідуванням корупції в Кабінеті Міністрів. Про це повідомляє кореспондент «Аналітичної служби новин». Так, від Комітету по роботі правоохоронних органів до робочої групи увійшли: Микола Паламарчук (БПП), Ігор Мосійчук (Радикальна партія), Антон Геращенко («Народний фронт»), Владислав Бухарєв («Батьківщина»), Яків Безбах (позафракційний), Ігор Котвицький («Народний фронт»), Павло Костенко («Самопоміч»). Від Антикорупційного комітету до складу робочої групи увійшли: Дмитро Добродомов (БПП), Олег Осуховський (позафракційний), Іван Мельничук (БПП), Костянтин Матейченко («Народний фронт»), Борислав Береза ​​(позафракційний), Володимир Парасюк (позафракційний) та Ігор Попов (Радикальна партія).
Суспільство У Києві затримали серійного маніяка Працівники київського МВС спіймали в Києві узбека, який ґвалтував і вбивав жінок в трьох країнах, про це розповів начальник Головного управління МВС України в Києві Олександр Терещук, повідомляє прес-служба МВС. 41-річний уродженець Узбекистану в Україні, Росії та Узбекистані вбивав, гвалтував і грабував жінок. Маніяк зізнався в п’яти вбивствах, скоєних ним в Росії. Крім того, він напав на двох жінок у Києві. 4 березня в Голосіївському районі знайшли жінку 1968 року народження, яка померла внаслідок колото-різаних ран. Її було зґвалтовано і пограбовано. 6 березня в Дарницькому районі Києва знайшли ще одне тіло жінки 1938 року народження (маніяк убив її ножем та зняв золоті сережки). «Затриманий скоїв 14 березня розбійний напад на продавця кіоску з продажу квітів в Шевченківському районі Києва. Жінка-продавець, яка отримала кілька ударів ножем, лишилася живою і вчора впізнала нападника», — розповів начальник столичного управління. Затриманий чотири рази був засуджений за розбій, з місць позбавлення волі чоловік вийшов у листопаді минулого року. Всього маніяк убив п'ять жінок у Росії, три — в Узбекистані, дві — в Україні, до того ж на території України він вчинив розбій. Затримали злочинця в кафе на Подолі. Злочинець зізнався правоохоронцям, що найпевніше вчинив би ще одне вбивство вночі.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Марина Воротнюк Не можна забувати, що в Криму живуть громадяни України Україні необхідно розробити державну стратегію щодо Криму. Про це, як передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН), заявила провідний науковий співробітник Одеського філіалу Національного інституту стратегічних досліджень Марина Воротнюк. «Україна самоусунулася від вироблення конкретної політики стосовно Криму. Цьому є і об'єктивні, і суб'єктивні причини. Об'єктивно ми перебуваємо в стані війни на Донбасі і у нас немає достатніх ресурсів, щоб бути залученими на всіх фронтах. Але це не позбавляє від необхідності розробляти стратегію щодо Криму», — акцентувала експерт. Воротнюк наполягає, що Крим повинен бути присутнім у публічній дискусії. Вона впевнена, що гуманітарна складова проблеми недооцінена, а держава часто забуває про те, що в анексованій АРК живуть громадяни України. «Почався розвиватися стереотип кримських зрадників, сепаратистів. Ми накладаємо на них колективну відповідальність за анексію РФ. Один із політиків назвав це перевихованням окупацією», — додала вона. Також аналітик підкреслила, що для повернення Криму Україні потрібно користуватися логікою не деокупації, а реінтеграції. «Це — багаторівнева система заходів. Ми повертаємо не просто територію, а серця і уми людей, що живуть у Криму. Важливо зрозуміти, що ці люди теж хочуть повернутися», — впевнена Воротнюк.
За кордоном Мінагропрод братиме приклад з Естонії Міністерство аграрної політики та продовольства України перейматиме досвід Естонії у просуванні сільськогосподарської та харчової продукції на ринок Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства. За інформацією прес-служби, профільний міністр Олексій Павленко під час робочого візиту до Естонії зустрівся зі своїм колегою Урмасом Круусом і обговорив досвід естонських переговорів з ЄС. Українську сторону цікавить зокрема й досвід організації семінарів щодо поліпшення сільської інфраструктури та навчання фермерів удосконаленню земельного права. Крім того, Павленко зазначив, що Україна зацікавлена ​​у збільшенні поставок в Естонію, в першу чергу, зернових, тваринницької продукції, соняшникової олії, кондитерських виробів і молочки.
Суспільство Частина Львова залишилася без води через борги Деякі райони Львова опинилася без води через борги водоканалу перед ВАТ «Львівобленерго», повідомили в прес-службі місцевої міськради. ВАТ «Львівобленерго» відключило від електропостачання дві головні насосні станції. Тож без водопостачання залишилися жителі Франківського, Залізничного районів, частини Сихівського (Новий Львів) району, мікрорайону Левандівка, обмеженого вулицями Широка, Сяйво, Рудненська. У центральній частині міста, по вулиці Привокзальній та прилеглих до неї воду подають слабким напором через знижений тиск.   У водоканалі розповіли, що не встигли попередити львів'ян про відключення, оскільки ВАТ «Львівобленерго» не повідомило, які саме райони залишить без водопостачання. Скільки людям доведеться перебуватися без води, поки теж не знають, але обіцяють організувати підвіз води.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Марія Золкіна Донбас не є цілісним конструктом Фрагментарність підходу державної системи до конфлікту на Донбасі є проблемою. Про це, як передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН), заявила аналітик Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Марія Золкіна. «На ситуацію з громадянами України, які опинилися на тимчасово окупованій території, ми зараз маємо обмежений механізм впливу, проте, щоб повною мірою розпочати політику реінтеграції, ми повинні визначити проблеми, зробити акценти. Розуміти, що робити з людьми, які хотіли б покинути ту територію тимчасово або навіть назовсім. І що робити на тих територіях, які побували під контролем самопроголошених формувань», — акцентувала аналітик. За її словами, головною проблемою є фрагментарність підходу державної системи до конфлікту на Донбасі. «Є моменти, які потрібно вирішувати ще під час гарячої фази конфлікту. Щоб сформувати стратегію реінтеграції державному механізму потрібно дуже чітко розуміти, що відбувається в регіоні, тренди громадських оцінок, настроїв, думок. Це дуже важливо, оскільки формуються образи та стереотипи. Потрібно розуміти, що відбувається в головах людей. З міфами, які вже починають формуватися, боротися буде важко », - акцентувала вона, додавши, що громадська думка не можна недооцінювати. «У грудні після звільнення нашумілих на півсвіту Слов'янська і Краматорська дослідження в цих містах показало, що у людей дійсно сконцентровано два страхи. Перший — відновлення військових дій на цих територіях. Другий — соціально-економічні побоювання. Люди бояться втратити роботу, засоби до існування. Днями ми будемо мати результати аналогічного дослідження в Луганській області», — додала вона і зазначила, що вивчення страхів дуже важливо для формування довгострокової стратегії, в тому числі і психологічного аспекта. Населенню, за словами аналітика, важливо розуміти, що їхні потреби отримують реакцію місцевих і центральних властей. До того ж вона звернула увагу на неоднорідність Донецької та Луганської областей, необхідність диференційованого підходу до їх проблематики, необхідність використання проукраїнського потенціалу місцевого активу. «І з політичної, і з ідеологічної, і навіть з культурно-історичної точок зору Донбас не є цілісним конструктом, цілісним середовищем. До нього не можна застосувати якийсь один механізм», — нагадала Золкіна.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Черненко Фінансування політичних партій з держбюджету обійдеться в 400-500 мільйонів гривень на рік Народним депутатам слід прислухатися до пропозиції Кабміну і проголосувати за закон про фінансування політичних партій з держбюджету. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат, колишній голова Комітету виборців України Олександр Черненко. «За нашими підрахунками, фінансування політичних партій з держбюджету обійдеться в 400-500 мільйонів гривень на рік або 10 гривень з людини на рік за те, щоб партії не залежали від олігархів», - сказав Черненко. За словами парламентарія, українцям слід роз'яснити, або партії фінансуватимуться прозоро і з держбюджету, або - за тіньовими схемами олігархами. «Для чого олігарх вкладає гроші в партію? Щоб проводити своїх людей до Верховної Ради, місцевих рад, які потім будуть відстоювати цікаві йому ініціативи, щоб відбити ці гроші», - говорить Олександр Черненко. У разі прийняття урядового закону про фінансування парламентських партій з держбюджету, нововведення запрацює з 1 січня 2017 року. «Ще потрібно провести роз'яснювальну роботу серед виборців: для чого це робиться, хто від цього виграє», - уточнив депутат. Також Олександр Черненко коротко пояснив, які партії можуть розраховувати на державне фінансування. «Розподіл коштів буде здійснюватися залежно від результату партії на виборах. Ми пропонуємо давати гроші не тільки тим партіям, які пройшли в Раду, але й ті, які змогли подолати 2-3% поріг. Їм, звичайно, передбачити менше фінансування. Це потрібно зробити, щоб молоді партії мали шанс набирати політичну вагу», - розповів він.
оформление ленты  Блог: 
Політика Сергій Куніцин Доведеться прийняти ще дуже багато законів Одна з головних цілей децентралізації - змінити бюджетні відносини між центральною владою і владою на місцевому рівні. Більше грошей має йти на місця. Таку думку висловив «Аналітичній службі новин» (АСН) народний депутат, екс-прем'єр-міністр Автономної Республіки Крим Сергій Куніцин. «Не можна, щоб області, регіони, міста і села клянчили у Києва те, що вони заробляють. Коли говорять про децентралізацію, я вам, як губернатор, прем'єр, можу сказати: найголовніше для регіонів - це бюджет», - заявив Куніцин. На другому місці, за словами парламентарія, знаходиться гуманітарна сфера. «Не має місцева влада содержати міліцію, тюрми. Її завдання підтримувати заклади культури, охорони здоров'я, освіти, дороги », - говорить Сергій Куніцин. Але для того, щоб децентралізацію поставити на рейки, як стверджує народний депутат, «потрібно прийняти ще дуже багато», в тому числі, внести зміни до Конституції.
Економіка Суд обязал предприятие Фирташа вернуть государству 283 миллиона гривен Суд обязал вернуть государству более 283 млн грн, которые были незаконно получены ЗАО «Укргаз-Энерго». Об этом «Аналитической службе новостей» сообщили в пресс-службе Генеральной прокуратуры Украины. По информации пресс-службы, ГПУ обратилась с иском о взыскании в пользу государственного «Родовид банка» более 283 млн грн, незаконно полученных ЗАО «Укргаз-Энерго», которое СМИ связывают с Дмитрием Фирташем. Как поясняли в ведомстве, исковые требования обоснованы тем, что на основании договора срочного банковского вклада указанное общество разместило на депозите банка 552 млн грн под 9% годовых, однако в дальнейшем сторонами было безосновательно увеличено процентную годовую ставку 48% годовых, что позволило коммерческой структуре незаконно получить дополнительные 283 млн грн. «Противоправность повышения процентной ставки подтверждена судебными решениями, которыми дополнительное соглашение к договору банковского вклада признано недействительным. Однако указанные средства банковскому учреждению возвращены не были», - отметили  в ведомстве. Хозяйственный суд г. Киева в удовлетворении иска прокурора отказал, однако апелляционный суд принял новое решение, которым удовлетворил исковые требования Генеральной прокуратуры Украины. Решение суда вступило в законную силу и подлежит исполнению.
Політика Геращенко назвав основні версії вбивства Калашникова Народний депутат Антон Геращенко озвучив основні версії вбивства екс-народного депутата Олега Калашникова. Як написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook, міліція розглядає такі версії: 1. Політична діяльність Калашникова, «у тому числі пов'язана з участю в організації, фінансуванні та модерації так званого тітушечного Антимайдану в Маріїнському парку». 2. Його бізнес-інтереси, в тому числі питання позик і боргів. 3. Особистісні відносини. 4. Вбивство з метою пограбування. Також, за словами Геращенка, будуть розглянуті інші версії злочину. « Без сумніву, покійний дуже багато знав про те, хто і як фінансував Антимайдан, який коштував Януковичу і його камарильї кілька мільйонів гривень на день», — написав Геращенко. Нагадаємо, сьогодні в Києві був убитий колишній народний депутат від Партії регіонів Олег Калашников.
Політика Як створювалася «Група-14» Свого часу один зі старожилів української політики негласно ділився з журналістами тонкощами, як звести нанівець гучні скандали: «Все дуже просто. У Верховній Раді слід створити тематичну спеціальну тимчасову комісію. Депутати, котрі будуть входити до неї, заговорять будь-яку проблему або доведуть її до абсурду». Дивлячись на те, як народні депутати створюють робочу групу з розслідування фактів корупції в Кабміні Арсенія Яценюка, розумієш, що Верховна Рада восьмого скликання оновилася наполовину, але принципи роботи залишилися тими, що і були раніше. Розсварилися на старті 10 квітня за рекомендацією народних депутатів Верховна Рада проголосувала за створення робочої групи з вивчення фактів корупції на державних підприємствах при заступництві прем'єра Арсенія Яценюка, які раніше озвучив екс-глава Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко. Парламентарі домовилися, що до цієї групи увійдуть 14 осіб: 7 представників Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, 7 — від Антикорупційного комітету Ради. І на стадії, кого ж делегувати в робочу групу, парламентарі посварилися вщент. «Комітет із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності делегував нардепів: Миколу Паламарчука ("Блок Петра Порошенка "), Ігоря Мосійчука (Радикальна партія), Павла Костенка ("Самопоміч"), Антона Геращенка ("Народний фронт"), Владислава Бухарєва ("Батьківщина" ), Якова Безбаха (позафракційний) та Ігоря Котвицького ("Народний фронт"). Від нашого комітету попередньо було домовлено: Борислав Береза ​​(позафракційний), Ігор Попов (Радикальна партія), Віктор Чумак (БПП), Дмитро Добродомов (БПП), Олег Осуховський (позафракційний), Іван Мельничук (БПП), Володимир Парасюк (позафракційний)» , — озвучив прізвища кандидатів представник секретаріату Комітету з питань протидії корупції. І почалося... Представники «Народного фронту» Юрій Тимошенко, Юрій Савчук та Костянтин Матейченко почали голосно заявляти, що теж хочуть бути серед представників робочої групи. Тягнув руку, висловлюючи таким чином своє бажання вивчати корупцію в Кабміні, і Ігор Луценко («Батьківщина»). «Так, у нас одинадцять охочих на сім місць. Давайте влаштуємо рейтингове голосування», — запропонував глава Антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв. «Ні, я не буду голосувати. Не буду проти когось голосувати — я всіх люблю і поважаю», — забракував цю ідею народний депутат Володимир Парасюк. «Я перепрошую, але позафракційні не мають представництва в комітетах, також вони не мають представництва в робочих групах. Моя пропозиція, що замість Володимира Парасюка повинен бути Ігор Луценко», — вставив свої п'ять копійок народний депутат Сергій Лещенко, тим самим підлив олії у вогонь дискусії, що розгорається. «Сергій, я готовий поступитися Вам місцем, щоб Ви, крім Коломойського, ще кимось іншим зайнялися, а то Ваша діяльність схожа на замовлення. Я нічого не маю проти і коли своє прізвище почув, то трохи здивувався, я тільки за те, щоб ми всі входили в цю групу», — парирував Парасюк. «Ні, я не буду брати участі в цьому фарсі. Висновки цієї групи вже очевидні. Беру самовідвід», — розлютився позафракційний депутат Борислав Береза, який у цей час вів дискусію з «фронтовиками», які захищали прем'єра Арсенія Яценюка. Після цих слів покинув засідання комітету, голосно грюкнувши дверима. Поривався піти і ображений Парасюк. «Викресліть мене. Я не буду ходити на засідання цієї групи», — емоційно вторив молодий депутат. Далі емоції окремих парламентарів переросли у лайку з використанням ненормативної лексики, із закликами «вийдемо в коридор – поговоримо»... Який результат? «Пропоную такий склад нашої сімки: Борислав Береза ​​(позафракційний), Ігор Попов (Радикальна партія), Костянтин Матейченко («Народний фронт»), Дмитро Добродомов (БПП), Олег Осуховський (позафракційний), Іван Мельничук (БПП), Володимир Парасюк (позафракційний)», — заявив Єгор Соболєв і знайшов підтримку серед присутніх депутатів. До слова, з 14 представників робочої групи 2 без вищої освіти: Володимир Парасюк та Ігор Мосійчук. У цьому світлі дуже парадоксально виглядають слова лідера фракції БПП Юрія Луценка про те, що відмінність робочої групи від тимчасової спеціальної комісії в тому, що до неї увійдуть не популісти, а виключно професіонали. Емоції охололи. Оптимізму мало «Навіщо треба було включати Березу, якщо він узяв самовідвід?» — запитала «Аналітична служба новин» (АСН) Єгора Соболєва. «Береза ​​охолоне. І буде працювати », — відповів Соболєв. І дійсно, Борислав відійшов дуже швидко. Буквально після закінчення засідання парламентського комітету Береза ​​написав на своїй сторінці у Facebook, що він відмовляється від самовідводу. Мовляв, помінялись обставини. «Незважаючи на те що Дмитро Добродомов запропонував мені очолити цю робочу групу, я розумію, що її робота буде саботуватися і розслідування буде зірвано. З робочої групи роблять порожній звук і фарс. За будь-яку ціну намагаються відбілити прем'єра. Правдиве і чесне розслідування цих людей не цікавить. На таких умовах я в цьому брати участі не має наміру. Результат її роботи відомий заздалегідь, — написав Береза ​​і вже в наступному реченні повідомив, що залишається. — Ми залишилися в робочій групі. Від НФ («Народного фронту») тільки одна людина. Але головне тепер — продовжити термін роботи групи і мінімізувати протидію від усіх тих сил, які не зацікавлені у дієвій роботі нашої групи. Бій триває!» Задній хід включив і Парасюк. «На перше засідання групи піду, подивлюся. Якщо коефіцієнт корисності буде хоча б 60%, продовжу роботу в ній», — сказав АСН Володимир Парасюк. Перше засідання робочої групи попередньо заплановано на вівторок, 21 квітня. Очікується, що на ньому будуть вирішуватися суто процедурні питання: обрання голови, можливість збільшення представництва комітетів з 7 до 11 осіб, продовження термінів для надання підсумків діяльності комісії. «До 7 травня, за півтора тижня нереально вивчити всі матеріали справи, заслухати головних фігурантів», — підсумував АСН народний депутат Дмитро Добродомов. Засідати робоча група має намір під чуйним поглядом телекамер. Так що українці мають можливість побачити ще кілька серій політичного серіалу «Перемогти корупцію в Кабміні».    

Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Завтра, 16 травня, зірки обіцяють вам день, наповнений можливостями та новими відкриттями Будьте готові до нес....
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
За попередженням Анжели Перл, 16 травня 2024 року всі знаки зодіаку мають бути готовими до викликів, які може ....
більше матеріалів




/-0,93842601776123-/ /-pc-/
Top