counter
Архів Повернутись назад 13 Червня 2017
13 Червня
Суспільство Суд не дає Київраді перейменовувати проспект Ватутіна на Шухевича У понеділок, 12 червня, Окружний адмінсуд столиці заборонив Київраді подавати на підпис і публікувати рішення про перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича. Про це заявила директор Інституту правової політики та соціального захисту Олена Бережна у себе в Facebook. За її інформацією, це рішення суду означає, що мер столиці Віталій Кличко не підпише постанову Київради про перейменування проспекту Ватутіна, тому воно не набрало чинності. Отже, у нас є можливість зібрати другу половину голосів за петицію і таки довести, що Київрада повинна зважати на нашу думку», - зазначила Бережна. Крім того, вона опублікувала резолютивну частину рішення адміністративного суду, в якій сказано, що Київраді заборонено підписувати рішення про перейменування проспекту Ватутіна до закінчення розгляду справи по суті.
Культура Forbes опублікував список найбагатших світових знаменитостей Журнал Forbes опублікував рейтинг сотні найбагатших представників шоу-бізнесу і спорту, які заробили найбільше за останній рік. З повним рейтингом ТОП-100 ви можете ознайомитися на сайті Forbes. На першому місці виявився репер Шон Комбс, також відомий під псевдонімом Puff Daddy. За останній рік він заробив 130 млн дол. Друге місце займає співачка Beyonce, яка збільшила капітал на 105 млн дол. Сказано, що цьому сприяв альбом Lemonade, який вийшов минулого року. Ну і третє місце обіймає письменниця Джоан Роулінг, яка в 2016 році презентувала книгу «Гаррі Поттер і прокляте дитя». Також вона написала сценарій до фільму «Фантастичні тварини і де вони мешкають». Письменниця змогла заробити 95 млн дол. Четверте місце займає музикант Drake з капіталом 94 млн дол., а замикає ТОП-5 футболіст Кріштіану Роналду - 93 млн дол.
Події Смертельний ботулізм: у Запоріжжі отруїлося 10 осіб Після вживання в'яленої риби в Запоріжжі за останні кілька днів на ботулізм захворіли десять осіб. В реанімацію були госпіталізовані відразу п'ять людей. Про це інформує Інтерфакс-Україна. За інформацією головного інфекціоніста Запорізької області, заступника голови головного лікаря Запорізької обласної інфекційної лікарні Ірини Іванової, в лікарню були госпіталізовані три жінки віком 53, 40 і 30 років. Двоє з них зараз перебувають на штучній вентиляції легенів, ще в однієї постраждалої є ознаки порушення мови і ковтального рефлексу. Вони кажуть, що їх хтось пригощав рибою нелегального виробництва. На сьогодні в Запорізькій області на ботулізм захворіло десять осіб. За останні кілька днів - п'ятеро людей потрапили в реанімацію», - сказала вона. Запорожці, які захворіли на ботулізм, мають шанси одужати, хоча ботулізм важко перебігає і може закінчитися летальними випадками.
Події оформление ленты  У Харкові п'яний чоловік відкрив стрілянину по перехожих, є поранений У районі перетину вул. Льва Ландау і вул. Ньютона в Харкові в понеділок, 12 червня, ввечері сталася стрілянина. Правоохоронці затримали чоловіка, який, імовірно, вчинив стрілянину. Про це інформує прес-служба патрульної поліції міста. Виклик про інцидент надійшов до правоохоронців близько 20:00 понеділка. На місце прибули одразу кілька екіпажів поліції. Правоохоронці побачили чоловіка, який за орієнтуванням був схожий на ймовірного злочинця. Невідомий помітив поліцейських і почав тікати, викинувши пістолeт. Патрульні затримали чоловіка. На місце викликали слідчо-оперативну групу. За словами очевидців правоохоронці встановили, що перед цим між невідомими стався конфлікт, в ході якого було госпіталізовано чоловіка. Встановлюються обставини події. За інформацією 057.ua, п'яний житель Харкова розгулював по району з травматичним пістолетом і погрожував перехожим. В якийсь момент він відкрив стрілянину.
Політика Турчинов закликає визнати ОРДЛО окупованими Росією територіями Секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що треба визнати окремі райони Донецької і Луганської областей окупованими Росією, а також на законодавчому рівні визначити засади державної політики щодо їх звільнення. Про це Турчинов написав у себе в Facebook. «Згідно з нашим законодавством, введення воєнного стану передбачає тільки введення особливого правового режиму в Україні або в окремих регіонах, але не надає автоматичного права на застосування Збройних Сил України та інших військових формувань. Законодавство було сформовано на основі уявлень минулого століття про класичну війні. Воно не враховує особливості гібридної агресії Росії проти України», - пише Турчинов. «Прийшов час визначити такий правовий формат, який дозволить захистити Україну від гібридних засобів війни, які застосовує РФ проти нас, а не втискувати масштабні проблеми в формат АТО, який обмежений. Потрібно не просто визнати деякі райони Донецької і Луганської областей окупованими Росією, але і на законодавчому рівні визначити засади держполітики щодо їх звільнення», - резюмував він.
Суспільство У РФ порушили кримінальну справу проти Парасюка СКР порушив кримінальне провадження щодо позафракційного депутата українського парламенту Володимира Парасюка. Про це передає прес-служба СКР. Депутата Парасюка звинувачують в участі в нападі на Генконсульство Росії у Львові минулого року, а також нарузі над прапором РФ. «Під час розслідування кримінального провадження, крім причетності до вищевказаних злочинів, слідство отримало достатні докази, які говорять про те, що Володимир Парасюк 9 березня минулого року схиляв присутніх біля Генконсульства РФ людей до вчинення нападу на диппредставництво", - йдеться в повідомленні. У СКР зазначили, що у зв'язку з цим стосовно Володимира Парасюка було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, що передбачений ст. 205.1 ч. 1 (залучення осіб до вчинення нападу на установи, які користуються міжнародним захистом) КК РФ.
Кримінал оформление ленты  В Івано-Франківську на дні озера у валізі знайшли тіло студентки з Болгарії У Рогатинському районі Івано-Франківської області в понеділок, 12 червня, було знайдено тіло студентки з Болгарії Дишлі Еля Зія. Про це повідомило місцеве видання «Фіртка». Як повідомив заступник начальника міського відділу Нацполіції Володимир Гаврилаш, за цим фактом порушено кримінальну справу. Правоохоронці вже затримали підозрюваного, який є громадянином Туркменістану. Його посадили в СІЗО і повинні найближчим часом обрати запобіжний захід. Батьки дівчини не можуть приїхати в Україну з Болгарії, проте в пошуках студентки брав участь її рідний брат. У поліції повідомляли, що громадянка Болгарії Лишлі Еля Зія, 1993 р.н., тимчасово жила в Івано-Франківську. Дівчина була студенткою 4-го курсу стоматологічного факультету Івано-Франківського Державного медичного університету. 1 червня 2017 року вона пішла з дому і не повернулася.
Суспільство Безвіз у дії: за три дні 3000 осіб виїхали і шість отримали відмови Близько 3000 громадян України перетнули кордони країн Євросоюзу без віз. За три дні дії безвізового режиму було отримано лише шість відмов на в'їзд. Про це заявив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян у себе в Facebook. «Третій день безвізу... Станом на 6:00 вівторка, 13 червня, кордон України в країни Євросоюзу в рамках безвізу перетнуло 2910 українців. Це ті, які мали з собою тільки біометричні паспорти. З них лише 70% перетнули кордон на західній ділянці, в автомобільних пунктах пропуску, ще 7% - в залізничних. 23% скористалися послугами авіаційних портів», - пише Слободян. За інформацією речника прес-служби ДПСУ, відомо про шість випадків відмов у в'їзді. Чотирьом громадянам України відмовили у в'їзді через порушення міграційного законодавства країни Євросоюзу в ході попереднього перебування, а двом у зв'язку з непідтвердженням мети перебування.
Суспільство оформление ленты  В Ялті на День Росії хлопчик вийшов на площу з прапором України Під час святкування дня Росії в окупованій Ялті хлопчик вийшов на площу з українським прапором. Таким чином дитина хотіла показати свою любов до України. Відео про святкування в окупованому Криму опублікувало видання «Крим.Реалії». На відео відображена головна площа Сімферополя. Стоїть сцена, грає музика, але люди абсолютно не в курсі, що за свято. Журналіст звернувся до матері хлопчика з українським прапором, щоб вона пояснила вчинок сина. Жінка розповіла: хлопчик вважає, що всі повинні дружити. «У нього якесь уявлення, якийсь стереотип створився, що всі повинні дружити... У нас родичі в Києві, йому якось прикро за все, що сталося. І якщо ми в Криму, треба показати, що ми Україну продовжуємо любити», - заявила жінка. Ця подія викликала ажіотаж серед користувачів мережі. Читачі іронізували, зазначивши, що дивно», що на площі немає автозаків, що маму з хлопчиком не скрутили і не заарештували. Нагадаємо, в ході протестів, які пройшли по всій Росії 12 червня, було затримано більше 1500 осіб.
Суспільство У Києві опинився під загрозою опалювальний сезон 2017-2018 Опалювальний сезон 2017-2018 у Києві під загрозою. Про це на прес-брифінгу заявив голова Наглядової ради ПАТ "Київенерго" Іван Плачков, передає кореспондент АСН. «Якщо ми не починаємо підготовку до опалювального сезону вже з 20 січня, то це ставить під загрозу нормальний початок нового опалювального сезону», - заявив він. Сьогодні всі підрядні організації, які ремонтує всі мережі і готують їх до опалювального сезону, ремонтують обладнання, на даний момент працюють на безкоштовній основі», - підкреслив він. Плачков впевнений, що новий опалювальний сезон все одно почнеться. Але температура в будинках столиці буде нижче, ніж зазвичай у зимовий період. «Нинішня ситуація призведе до того, що «Київенерго» просто не зможе тримати теплоносії і температуру. Тобто батареї будуть не такими теплими, як хотілося б. І це суттєво знизить надійність теплоенергозабезпечення в цілому», - прогнозує він.
Суспільство На станції «Університет» на ескалаторі з дівчини мало не зірвало сукню У Києві на станції метро «Університет» сталася чергова НП, яка пов'язана з довгою спідницею, що застрягла в сходинках ескалатора. Про це пише «Сегодня». «Вчора, 12 червня, близько 18:00 дівчина, яка спускалася вниз по ескалатору, не помітила, як її довга сукня потрапила в гребінку ескалатора. Ескалатор був зупинений на 10-15 хвилин, а іншим пасажирам довелося йти вниз пішки, поки працівники метрополітену звільняли дівчину і її сукню. Одяг зазнав ушкоджень», - заявили джерела в метрополітені. Там відзначили, що це не перший випадок на станції метро «Університет» і на інших глибоких станціях. «Дівчата одягають довгі сукні для прогулянок ботсадом і не слухають поради по гучному зв'язку, де ми постійно просимо їх притримувати поли одягу. Ось і страждають», - додали в метрополітені. Нагадаємо, Київський метрополітен поскаржився на пасажирок у довгих спідницях
Політика оформление ленты  Від Чапаєва - до вчительки молодших класів. Топ-5 найбільш вражаючих нарядів Тимошенко Лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Юлія Тимошенко завжди одягається зі смаком. Не дивно, що за змінами в її іміджі стежать всі таблоїди і обговорюють навіть на телебаченні. В останні дні Тимошенко знову здивувала українців образом - змінила пудрово-зефірні кольори на костюм у стилі «мілітарі». Часто можна зробити висновок, що Юлія Володимирівна спілкується зі своїми шанувальниками не тільки вербально, але й "подає потенційним виборцям сигнали" одягом. Ось цей, імовірно, є реакцією на протистояння її партії з перевіряючими органами НАБУ. Популярні блогери не пропустили цей вихід Тимошенко, активно обговоривши явне захоплення Юлії Володимирівни військовою тематикою. Так, активіст Клим Братковський у своєму Facebook пожартував з Тимошенко. «Це що за генерал? Що це за форма?»- написав він. У свою чергу, журналіст Мілан Лєліч зазначив: «Нарешті хунта прийшла!». Не проґавили новий костюм Тимошенко і в Twitter. Блогер «Страшний БЕНДЕРівець» вважає, що парламентарій виглядає «як в анекдоті про Штірліца, який біжить у будьонівці по Берліну...» Как в анекдоте про Штирлица бегущего в буденовке по Берлину... pic.twitter.com/BqWSEsibQU — Страшный БЕНДЕРовец (@Realuran) 12 июня 2017 г. Але це далеко не перше вбрання Тимошенко, що вразило бувалих українців. Досить нагадати шкіряну сукню м'ятного кольору, в якій Юлія Володимирівна покрасувалась в травні 2016 року. Вона дуже щільно обтягувала фігуру, а крихітне болеро і пояс вочевидь мали на меті пом'якшити образ владної жінки. Навіть ув 56 років політик активно використовує для підвищення свого іміджу зовнішність. Що не властиво більшості європейських та й українських дам при владі. Але найбільш помітною зміною в іміджі Тимошенко стала її відмова від звичної для багатьох коси. З середини лютого 2016 року політик розпустила і випрямила волосся, а також - одягла окуляри. Перша її поява у костюмі «шкільної вчительки» вразила всю Раду. Відтоді Тимошенко більше жодного разу не «згадувала» про "коровай", як прозвали її зачіску в соцмережах. Юлія Володимирівна ніколи не соромилась епатувати публіку і використовує свою зовнішність як частину політичного іміджу. Чого варта біла відверта сукня, яку парламентарій одягла на своє 55-річчя в листопаді 2015 року. Тоді образ Тимошенко порівняли з одягом Лілу з фільму «П'ятий елемент». Білий колір - один з улюблених у лідера «Батьківщини», що не дивно - він виділяє особистість з натовпу і акцентує увагу на тому, хто його носить. Власне, чого Тимошенко і домагається. Ще одне незабутнє враження Тимошенко залишила білою сукнею з глибоким декольте. У серпні 2009 року своєю родимкою на грудях тоді ще прем'єр-міністр України вразила Одесу. Тимошенко взяла участь у відкритті 200-го театрального сезону в Одеському національному академічному театрі опери та балету.
Події оформление ленты  Екс-командир київського «Беркута» тепер розганяє мітинги в Москві Екс-командир київського «Беркута» Сергій Кусюк, який командував силовим розгоном мітингом у Києві, був помічений у формі російського ОМОНу в ході антикорупційного мітингу в Москві. Фото екс-беркутівця було опубліковано в галереї «Дождя». Сергій Кусюк - одіозний заступник командира київського «Беркута», який, за даними ЗМІ, керував розгоном учасників мітингу на Майдані в Києві в ніч на 30 листопада 2013 року. Після Революції Гідності Сергій Кусюк втік до Криму, а влітку 2015 року Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в причетності до масових вбивств активістів на Майдані в столиці. Крім того, в Twitter виявили, що одним з тих, хто в День РФ розганяв активістів з мітингу, був екс- «беркутівець». Як пише у соцмережі користувач Elena В., жителів Москви б'ють хлопці з українського «Беркута».
Суспільство Чому елітним районам Києва залишили гарячу воду, а спальні масиви будуть без неї до зими Чиновники і депутати залишилися з гарячою водою, а решті киян її відключили до зими. Про це на прес-брифінгу заявив голова Наглядової ради ПАТ "Київенерго" Іван Плачков, передає кореспондент АСН з ТЕЦ-6, куди журналістів скликали на брифінг. "Дії НАК "Нафтогаз" сьогодні - ситуативні і рефлекторні. Вони просто взяли і відключили газ. При цьому відключили тільки ТЕЦ-6, але не відключили ТЕЦ-5! Чому? Тому що ТЕЦ-5 забезпечує поставки гарячої води на Печерську", - заявив він. Нагадаємо, що на Печерську якраз розташований урядовий квартал, відомчі будинки народних депутатів і заможних киян. Тобто чиновники і нардепи залишилися з гарячою водою, на відміну від великої кількості жителів спальних районів - Деснянського та Дарницького. "Якщо вже такі сміливі, то нехай насамеперд відключайте гарячу воду і ТЕЦ-5!" - закликав Плачков. При цьому він визнав, що гарячої води у відключеним районах, найімовірніше, не буде до початку опалювального сезону. "Поки є велика ймовірність, що гарячої води не буде до початку опалювального сезону", - додав він.
Події оформление ленты  На Львівщині СБУ затримала головного редактора місцевого сайту за вимагання У Львівській області працівники СБУ спільно з поліцією і прокуратурою викрили на вимаганні головного редактора місцевого інтернет-видання. Про це інформує прес-центр СБУ. «Правоохоронці з'ясували, що головний редактор, який є також головою однієї з громадських організацій, вимагав від керівника філії держпідприємства 500 доларів США. У цю суму він оцінив припинення журналістського розслідування, а також непублікацію інформації про чиновника у виданні», - сказано в повідомленні. Вказану суму в гривневому еквіваленті головний редактор отримав на банківську карту, після чого повідомив чиновнику, що підготовку матеріалу замовили конкуренти, щоб його звільнили з посади. За цим фактом порушено кримінальну справу за ст. 189 ч. 2 (вимагання) КК України.
Економіка оформление ленты  У "Київенерго" заявляють, що в їхніх боргах винен Кабмін, який не компенсує субсидії Припинення газопостачання столичної ТЕЦ-6 може привести до збою стабільної роботи всієї енергосистеми, оскільки енергетичні об'єкти Києва становлять єдину систему. Про це на прес-брифінгу попередив голова Наглядової ради ПАТ "Київенерго" Іван Плачков, передає кореспондент АСН. "Енергетичний комплекс столиці України - це єдина комплексна система централізованого теплопостачання та виробництва електроенергії, яка створювалася ще з 60-х років... Столиця в середньому споживає 1200-1500 МВт. І якщо зупиняються ТЕЦ-6 та ТЕЦ-5, це створює в цілому загрозу для стабільності всієї енергосистеми через велику кількість перетоків електроенергії", - заявив він. Плачков нагадав, що з 29 квітня ТЕЦ-6 вперше за свою історію залишилася без газу і сьогодні київська теплоелектроцентраль відключена "Київтрансгазом" за борги з транспортування блакитного пального. Борг "Київенерго" перед компанією становить 60 млн грн, а загалом енергетична компанія накопичила боргів на 3 млрд 30 млн грн. У «Київенерго» пояснюють, що розраховуються невчасно, оскільки і держава, і населення вчасно не платять. "На сьогодні держава заборгувала "Київенерго" - 1,5 млрд грн у вигляді субсидій за різницею в тарифах. Причому за цим боргом нараховується пеня і штраф. Заборгованість населення становить - 1 млрд 400 млн грн. Чому така велика сума боргу у населення? Люди не можуть платити через високі тарифи. Але навіть у цих умовах ми спостерігаємо тенденцію погашення заборгованості киянами. Оскільки ще недавно заборгованість населення була 2 млрд, а сьогодні вже знизилася до 1 млрд 400 млн", - сказав він. Однак в "Київенерго" запевняють, що навіть після позитивної тенденції щодо погашення боргів населенням не встигають так швидко перевести кошти і покрити борг перед НАК "Нафтогазом". "Тому НАК "Нафтогаз" просто взяла і відключила газ... Всі блоки ТЕЦ-6 - відключені. Ці блоки виробляють як електроенергію, так і забезпечують підігрів води для цілої низки районів столиці, починаючи з Троєщини, Оболоні та Деснянського районів", - зазначив Плачков. Він додав, що за останні 10 років ТЕЦ-6 зупиняли лише двічі, і то на два дні. За його словами, в таких екстраординарних випадках відразу відпрацьовувався план підтримки системи. Але випадок тривалого відключення ТЕЦ ніколи не розглядався навіть як позаштатний. "Ні енергетиками, ні проектантами такий режим відключення не передбачався ніколи! Вони не розуміють всю складність енергетичної системи. Але НАК "Нафтогаз" у нас сьогодні - "священна корова", - обурився Плачков. Він підкреслив, що через відключення теплоелектроцентралі "Київенерго" за тиждень зазнає збитків на 1 млн грн, бо все одно змушене підтримувати ТЕЦ-6 і всю енергетичну систему Києва. Нагадаємо, 30 травня в компанії "Київенерго" заявили, що "Київтрансгаз" прийняв рішення повністю зупинити газопостачання столичної ТЕЦ-6, яка забезпечує гарячою водою і електроенергією чотири райони столиці: Оболонь, Троєщину, Райдужний і Воскресенку.
Політика Київ готовий приєднатися до будівництва газопроводу з Хорватії в Україну Київ готовий приєднатися до формування газового коридору з Хорватії на територію України, який пройде через Угорщину. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив за підсумками зустрічі з прем'єром Хорватії Андрієм Пленковичем, передає «Урядовий портал». «Ми повністю зацікавлені в тому, щоб створити газовий коридор Хорватія - Угорщина - Україна. Ми робитимемо все для того, щоб проект наблизився до повноцінної реалізації. Ми зацікавлені в таких поставках газу на територію України», - заявив Володимир Гройсман. Сказано, що проект входить у пакет ініціатив хорватського президента Колінди Грабар-Кітарович з формування вертикалі співпраці «Адріатика- Балтика - Чорне море». Він передбачає як організацію поставок пального, так і можливе об'єднання газотранспортних систем трьох держав.
Закон і Право Поки без контролю тверезості та швидкості. Як працюватиме нова дорожня поліція України З 12 червня дорожня поліція приступила до виконання обов'язків - почала контролювати ситуацію на дорогах країни. Щоправда, поки патрулюватимуть поліцейські лише на 4 трасах: Київ - Харків, Київ - Зборів, Луцьк - Ковель і Ягодин - Сарни. А після додаткового набору інспектори мають охопити увагою ситуацію на 9 тис. км доріг. По суті, дорожня поліція замінила ліквідовану 2015 року Державтоінспекцію. Однак відмінність у роботі цих служб все ж є. Новим поліцейським заборонено стояти тривалий час на одному і тому ж місці або ховатися в кущах, як це часто робили старі інспектори. "Патрульні не стоятимуть на місці. Вони патрулюватимуть певну ділянку траси, перебуваючи в постійному русі. Так, десь зупиняючись через необхідність реагування на правопорушення, але 90 відсотків часу патрульний екіпаж перебуватиме в русі", - пояснив заступник голови патрульної поліції України Олексій Білошицький. Більше функцій, ніж у даішників Але дорожній поліцейський має більше функцій і повноважень, ніж його попередник - інспектор ДАІ. Так нові екіпажі дорожньої поліції реагуватимуть на всі порушення, а не тільки ПДР, що відбуваються в їхньому полі зору. «Також дорожня поліція нестиме службу на восьми колишніх стаціонарних постах ДАІ. У майбутньому ці пости стануть дорожніми станціями патрульної поліції. Крім поліції, в них будуть міститись інші служби, наприклад, рятувальники або медики. Наприклад, якщо на дорозі станеться НП, вони повинні максимально швидко допомогти громадянам і ліквідовувати її наслідки»- розповів Білошицький. Деякий час дорожня поліція не зможе зупиняти водіїв за перевищення швидкості, оскільки фіксувати такі порушення поки нічим. Патрульним можна використовувати для фіксації порушення лише ті засоби, які працюють в автоматичному режимі. І зараз лише розробляється технічний регламент таких пристроїв, якими планують обладнати автомобілі поліцейських. Зокрема в машинах будуть встановлені спеціальні камери вимірювання швидкості. А водій, який перевищив швидкість, притягатиметься до відповідальності просто на місці зупинки. Причини, за якими можуть зупинити дорожні патрулі вже зараз:    - водій порушив правила дорожнього руху;    - автомобіль несправний або вантаж на ньому закріплений небезпечно;    - водій або пасажири мають відношення до вчинення аварії, кримінального або адміністративного порушення;    - автомобіль перебуває в розшуку;    - є необхідність опитати водія чи пасажирів як свідків або поліцейським потрібна допомога водія;    - світлові або звукові сигнали використовуються з порушенням. У поліції хочуть розширення повноважень щодо перевірки водіїв на тверезість Покарати водія, який сів за кермо п'яним, теж поки що непросто. Зараз, якщо поліцейський зупинив водія на дорозі і просить пройти тест на рівень алкоголю в крові, той має право відмовитися від процедури, якщо нічого не порушив. Тому в патрульній поліції вважають, що треба узаконити сліпі перевірки водіїв на тверезість, бо підвищення штрафів не подіяло. З початку 2017 року за керування у нетверезому стані склали вже понад 20 тисяч протоколів. І всіх п'яниць за кермом змогли затримати лише тому, що вони порушили правила або потрапили в аварію. Допомогти виявити п'яних водіїв допоможуть також так звані «пункти тверезості», які будуть встановлені на конкретних ділянках дороги - там усі без винятку водії зобов'язані будуть проходити «алкогольний» експрес-тест. Повноцінно дорожня поліція почне працювати восени. Всього ж на дороги країни вийде більше 2,5 тисячі поліцейських.
Події оформление ленты  У Дніпре після сварки з дружиною чоловік вирішив підірвати себе гранатою У Дніпрі після сварки з дружиною чоловік вийшов на вулицю з гранатою без чеки, після чого почав погрожувати підірвати її. Хуліган був затриманий правоохоронцями. Про це передає прес-служба місцевої поліції. За інформацією поліції, інцидент стався у понеділок після обіду на вулиці Гуртовій. На місце прибули правоохоронці, які приступили до евакуації жителів найближчих будинків, а також почали вести переговори з хуліганом. У поліції зазначили, що чоловік був у стані алкогольного сп'яніння. Переговори з ним тривали майже півтори години, зрештою чоловік віддав правоохоронцям гранату. Боєприпас відразу передали вибухотехнікам для знешкодження. «43-річний чоловік був затриманий і доставлений у відділення поліції. Як з'ясувалося, у 90-х роках його вже притягали до відповідальності за вбивство», - сказано в повідомленні.
Події У Києві екс-працівники ПриватБанку заволоділи 200 тис. грн фінустанови У Києві екс-працівники  Приват-Банку організували схему, за допомогою якої заволоділи 200 тис. грн фінансової установи. Про це сказано в повідомленні прокуратури столиці в Facebook. У повідомленні йдеться, що київські правоохоронці викрили злочинне угруповання з колишніх працівників ПриватБанку, які шахрайським чином заволоділи банківськими коштами. Зловмисники купили підприємства з ознаками фіктивності, яким банк видав POS-термінали для розрахунків платіжними картами. «Шахраї через ці термінали проводили фіктивні операції з продажу різних товарів, а після зарахування коштів - знімали через картку ключ-рахунок у банкоматах. Надалі учасники угруповання проводили фіктивні операції з нібито поверненням товару, після чого ПриватБанк здійснював операцію з повернення коштів на банківську картку за свій рахунок, так як на банківських рахунках фіктивних підприємств кошти вже були відсутні», - сказано в повідомленні. Поки встановлено 200 тисяч гривень збитків.
Події У Бангладеш у результаті злив і зсувів загинула 61 людина Важкий мусонний дощ викликав потужні зсуви на південному сході Бангладеш. В результаті цього, за офіційною інформацією, загинула 61 людина. Про це інформує BBC. Зсуви на пагорбах відбулися відразу в трьох районах округу Читтагонг після найсильніших за останні роки опадів. Місцеві чиновники повідомили, що проведенню рятувальних операцій зараз заважають зливи. У зв'язку з цим кількість жертв може зрости. Сказано, що телекомунікаційні повідомлення і електрика в регіоні були відрізані, з деякими громадами зв'язатися неможливо. «Ми не змогли дістатися багатьох місць, які постраждали... Як тільки дощі закінчаться, у нас буде повна картина пошкоджень і повністю відновимо роботи з відновлення», - заявив глава Департаменту по боротьбі зі стихійними лихами Реаз Ахмед.
Суспільство Саркофаг мумії давньоєгипетської співачки може міститись у Ватикані Міжнародна група вчених ідентифікувала єгипетську мумію, яка довгі роки демонструвалася в одному з музеїв Єрусалиму. Відкриттям для вчених стало не тільки ім'я і рід діяльності єгиптянки, а також те, що зовнішній її саркофаг з великою часткою ймовірності розташований у Ватикані. Про це інформує газета El-Youm El-Sabaa. Вивчення муміфікованої єгиптянки і невеликого дерев'яного саркофага, в якому вона була, тривало більше року. Експерти встановили, що це останки жінки, яка проживала у Верхньому Єгипті майже 3000 років тому. Судячи з ієрогліфічних написів, це уродженка долини річки Ніл на ім'я Гадмут, яка була танцівницею і співачкою. Вистави вона давала перед найближчим оточенням фараона і жерцями в одному з храмів бога Сонця - Амона. Гадмут була представницею вищої касти танцівниць, в зв'язку з чим була удостоєна почесті бути похованою за «вищим розрядом».
Політика Інтерв'ю з Путіним. Як кремлівська пропаганда пробирається в уми американців і хто такий Олівер Стоун У США кабельний канал Showtime увечері 12 червня продемонстрував першу з чотирьох серій фільму «Інтерв'ю з Путіним» (The Putin Interviews), автором якого є американський режисер Олівер Стоун. Його стараннями, американським глядачам піднесли на блюдечку, нібито «з перших вуст», думку лідера Кремля про американо-російські відносини, про звинувачення на адресу Росії щодо втручання в американські вибори, про розгортання американської системи ПРО. Загалом всюди йдеться про питання, залагодити які дуже зацікавлена ​​Росія, щоб позбутися санкцій, що обтяжують її все більше. Путін у фільмі розслаблений, часто посміхається і жартує, грає в хокей, водить авто і тут же за кермом розповідає Стоуну про те, що його "спецслужби працюють у рамках закону". Ні тобі незручних запитань про напад на сусідню Україну, ні про бомбування в Сирії. Все більше схоже на рекламний ролик, ніж на правдивий документальний фільм. Яким же чином лідеру Кремля вдалося перетворити знаменитого американського режисера на «ретранслятора» своєї думки в США? Примітно, що в США фільм про Путіна почали транслювати з 12 червня - якраз у день Росії. Заодно з'явилася можливість перебити інформаційну хвилю про масові затримання опозиції, яка в державне свято вийшла протестувати проти корупції. До Росії фільм дійде 19 червня. Виходить, самих росіян його автори вважають другорядною, не головною аудиторією. Але інтерес до "шедевра" розігрівається в різних пропагандистських ЗМІ. Мовляв, "у ньому немає заборонених тем, а лише вся правда про Путіна". Так, дійсно, Путін розговорився у фільмі не на жарт. Наприклад, заявив, що «Аль-Каїда» - це результат діяльності американських друзів, що вони самі виростили і «Аль-Каїду», і бен Ладена, але це все вийшло з-під контролю. Далі Путін поскаржився, що ще при Горбачові офіційні особи США і генеральний секретар НАТО запевнили Радянський Союз, що східний кордон НАТО не буде відсунуто далі, ніж східна межа Німецької Демократичної Республіки. «Це не було зафіксовано на папері. Це помилка вже з боку Горбачова. У політиці потрібно речі фіксувати», - розмірковує лідер Кремля. На думку Путіна, РФ і США - рівні великі держави, у них «загальні загрози, пов'язані з міжнародним тероризмом, з бідністю в усьому світі, з деградацією навколишнього середовища, яка реально загрожує всьому людству». Тільки борються вони з цими погрозами по-різному, мав спитати Стоун у Путіна, але не зробив цього. А той бере вище: хвалиться, скільки у Росії ядерної зброї! "Війну не пережив би ніхто", - посміхається диктатор. А потім вкрадливо висловлює сподівання на поліпшення відносин з США: «Надія завжди є. Поки нас не понесуть у білих капцях на кладовище». Загалом у фільмі з Путіна ліпили звичайну людину, наскільки це взагалі можливо, навіть намагалися ставити дивні запитання, наприклад - про потенційне купання у душі з геєм на підводному човні. Думаєте, у них вийшло, і американці повірять, що Путін, як він каже, все робить правильно, в інтересах своєї країни? Ну принаймні один - сам режисер вірить, віддано зазираючи в очі Путіну. В його погляді немає ні сумніву, ні подиву, ні, тим більше, засудження. Режисер, що знімає передсмертну документалку диктаторів У кінематографі Стоуна знають за такими фільмами, як «Волл Стріт: Гроші не сплять» (2010), «Вежі-близнюки» (2006), «Взвод» (1986). Він був удостоєний призів Берлінського і Венеціанського кінофестивалів і тричі отримував премії Американської академії кіномистецтв "Оскар". Одним словом, так, Стоун - талановитий режисер і сценарист. А ще - він любить диктаторів і так прямо про це і говорить: "Так, я люблю диктаторів. Дійсно!". Він зняв три документальних фільми про Фіделя Кастро, а також стрічки про багатьох лідерів Латинської Америки - Уго Чавеса, Ево Моралеса. З огляду на це специфічне коло інтересів не дивуєшся, що американець писав інтерв'ю навіть з нашим президентом-втікачем Віктором Януковичем. Той у грудні 2014 року, вже будучи в Росії, наговорив Стоуну про «причетність іноземних елементів, зокрема ЦРУ», до вбивств на Майдані в Києві. Так-так, все це ми вже чули: "хунта", "фашисти в Києві", "громадянська війна". А ще, частина "клієнтів" Стоуна вже пішла на той світ. Майже відразу після фільму про них. Так що Мережа наповнилася іронічними нотатками на зразок цієї: В 2009 Оливер Стоун снял фильм про Чавеса - в 2013 Чавес умер.В 2012 Оливер Стоун снял фильм про Кастро - в 2016 Кастро умер.4 года. — Авербух Максим (@rus_analit) 12 июня 2017 г. А ще Стоун любить знімати документалку про покійних політиків, наприклад, багато хто пам'ятає його фільм «Джон Ф. Кеннеді: Постріли в Далласі», в якому висловлюється альтернативна версія вбивства американського лідера. Ну і ще, син режисера - Шон Стоун - веде щоденне ток-шоу Watching the Hawks на американському підрозділі Russia Today - телеканалі RT America. Публіка в Україні іронічно поставилась до інтерв'ю Путіна. Ми давно звикли чути про паралельну реальність від Путіна. А ось для американців фільм Стоуна став справжнім одкровенням. Преса США розкритикувала режисера за необ'єктивність. Стоун же заявив журналістам, що мав на меті «запобігти подальшому погіршенню відносин між Москвою і Вашингтоном». Так все-таки він - зацікавлена ​​особа? Деякі користувачі назвали Стоуна відеобіографом Путіна, а багатьох цікавила «ціна», яку Кремль заплатив за пропаганду. Після перегляду фільму залишається неприємне відчуття, яке буває, коли в документальному фільмі про природу бачиш кадри, як хижак вбиває свою жертву. Документаліст, який знімав ці кадри, ніколи не втручається в те, що відбувається, - так картинка виглядатиме більш натуралістично і правдиво. Але чи стосується це правило світу людей? Ні. Адже даючи слово диктатору, вистеляючи  йому зручний шлях в уми людей, ти стаєш співучасником насильства, яке він чинить.
Політика Генпрокуратура обшукує офіс «Укрзалізниці» Співробітники Генеральної прокуратури України прийшли з обшуками до будівлі «Укрзалізниці» у справі і розкраданні коштів. Про це повідомив заступник начальника відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Олександр Цилюрик в ефірі телеканалу NewsOne. «Триває обшук з метою фіксації кримінального правопорушення, що стосується розтрати коштів ПАТ в особливо великих розмірах. Одному з керівників локомотивного господарства оголошено підозру, однак, так як він відсутній, повідомлення про підозру передано одному з членів правління», - сказав він. Цилюрик уточнив, що кримінальне провадження вивчає розкрадання на сотні мільйонів гривень, а в рамках цієї підозри фігурує сума в 12 млн грн. Також заступник начальника відділу процесуального керівництва Генпрокуратури додав, що підозру висуватимуть одному із заступників департаменту «Укрзалізниці». Наразі його ім'я не називається.
Суспільство оформление ленты  «Жизневський - українець у душі»: Порошенко посмертно присвоїв активісту Майдану звання Героя України Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героя України громадянину Білорусі Михайлу Жизневському, який загинув на Майдані. Про це президент повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. «Для нас Герой Небесної Сотні білорус Михайло Жизневський - не іноземець, він - українець у душі!» - написав глава держави. Порошенко зазначив, що він присвоїв Михайлу звання Герой України посмертно і вручив Зірку Героя України його батькам - Михайлу Петровичу і Ніні Василівні. «Коли загинув Михайло, тисячі українців прийшли прощатися з білорусом, який боровся за свободу України. Пишаюся, що сьогодні він приєднався до славної когорти українців, які носять звання Герой України», - додав президент. Нагадаємо, 22 січня 2014 року Жизневського застрелив снайпер у Києві на вулиці Грушевського. Він був другим загиблим учасником протесту з початку Революції Гідності.
Політика оформление ленты  Українські соцмережі про буйство колишнього «Беркута» у Москві: «Ми вас попереджали» Користувачі соціальних мереж активно обговорюють той факт, що бійці колишнього українського підрозділу «Беркут», які брали участь у побитті активістів на Майдані під час Революції Гідності, тепер б'ють росіян на мітингах проти корупції в Москві. За словами відомого блогера Олександра Тверського, треба максимально широко оприлюднити фото командира «Беркута» Сергія Кусюка, який керував розгоном протестувальників на Майдані, а тепер тим же займається в Москві. «Нехай його знають всі, щоб, коли прийде час, не помилитися», - додав блогер. У свою чергу, професор Державного університету Ілії в Грузії, автор 37 книг, 9 фільмів і більше п'яти тисяч публікацій у газетах і журналах багатьох країн світу Олег Панфілов підкреслив, що Кусюку 12 червня в Москві було небезпечно займатися улюбленою роботою, так як «росіяни - це не українці». Політтехнолог Олексій Голобуцький зазначив, що він міг би поспівчувати москвичам, яких розганяли на мітингу колишні українські беркутівці, але «Навальний не хоче віддавати Крим. Так вам і треба. Ці морди ще й постріляють вас!» - попередив Голобуцький. Не підбираючи слів, висловив свою думку і народний депутат Борислав Береза. Він привітав росіян, що тепер їх «винтить і хреначить ексберкут, а нині вірний служака путінського режиму Кусюк». «Продовжуйте і далі приймати покидька у себе. Сміттєзвалище має залишатися звалищем. Його брутальні дії призвели до того, що ми вигнали Януковича. Сподіваюся, що він діятиме так само і в Росії, що призведе до падіння режиму Путіна. Цікаво, а куди він потім поїде???» - поставив Береза ​​риторичне запитання. - Такое ощущение, что это бывший украинский Беркут: понимают что их должны бить, но не понимают почему их не бьют. pic.twitter.com/Dzq4qo63CR — Четкий ТАСС (@ChetkiyTASS) 13 июня 2017 г.   Ran into Tovarishch Polkovnik yesterday) pic.twitter.com/jNR1EIwNus — Oksana Boyko (@OksanaBoyko_RT) 13 июня 2017 г.
Політика оформление ленты  Хто у світі "призабув", що Крим - український. Повний перелік Минуло більше 3 років після віроломної анексії Росією українського Криму, і за цей час деякі зарубіжні видання, громадські та політичні організації «забули», що Крим - це Україна, так само, як Абхазія і Південна Осетія - це Грузія, а Придністров'я - Молдова, а Нагірний Карабах - Азербайджан. Тільки 13 червня стало відомо про два випадки "політичної амнезії" - у Великій Британії і в Казахстані. Так у центрі столиці Казахстану в рамках арт-фесту розмістили 84 фігури з прапорами і символікою різних країн. Мапа України виявилася без Криму, який дбайливо домалювали до мапи РФ. Після того, як МЗС України відправило ноту протесту в Астану з вимогою виконувати Резолюцію Генасамблеї ООН №A/RES/68/262 про територіальну цілісність України, мапу України терміново замалювали, щоб видалити незручний політичний акцент. Схожа історія трапилася і з відомим британським таблоїдом The Daily Mail, який у матеріалі про вибух бомби часів Другої світової війни в окупованому Севастополі назвав Крим російським. Коли мова зайшла про Севастополь, британські журналісти заявили, що місто розташоване на Кримському півострові, «на південному заході Росії». І тут українським дипломатам довелося втрутитися в «хід думки» британських редакторів і підкоригувати їхні знання географії. «Крим - це Україна. Незважаючи на провокаційний матеріал Daily Mail, це не дасть нічого і не допоможе Путіну збільшити кількість його прихильників», - відзначили в МЗС України. Crimea is Ukraine.Despite the provocative @MailOnline article it achieves nothing&it would not assist Mr Putin in increasing his public fans pic.twitter.com/iDgSyKVecD — Ukraine's Emb. to UK (@UkrEmbLondon) 13 июня 2017 г. З огляду на останнє загострення з визнанням Криму ми вирішили згадати схожі історії. Так у 2015 році прокуратура Нідерландів опублікувала на своєму сайті мапу України без Криму і південної частини Одеської області. Цього голландцям "здалося мало", тому вони також опублікували ще й інфографіку без Криму в Twitter. Ситуацію швидко виправили після втручання Посольства України в Нідерландах. Аналогічна історія сталася в Німеччині в квітні 2017 року, коли компанія TELC випустила підручники для мігрантів, у яких була надрукована мапа з анексованим Кримом, пофарбованим у кольори Росії. Після скандалу в компанії заявили, що дуже шкодують про свою помилку, а також просять вважати цю мапу «політичною заявою». Залишилися "нерозкаяними" італійські журналісти, які також опублікували мапу, де Крим позначений частиною країни-агресора Росії. Так вчинила редакція італійського журналу Limes. Міністерство закордонних справ і посол України в Росії звернулися до редакції журналу з вимогою привести мапу у відповідність до норм міжнародного права. Найбільш гучною стала історія з «помилкою» компанії Coca-Cola, яка на своєму сайті представила мапу з Кримом у складі Росії. Це викликало шквал обурення і простих українців, і української влади. Ситуацію прокоментували в посольстві України в США. Дипломати висловили Державному департаменту США стурбованість діями компанії Coca-Cola. Українські ж нардепи запропонували бойкотувати продукцію компанії в Україні. В результаті у компанії заявили, що мапа не претендувала на географічну точність. Щоб не посилювати резонанс, пост з мапою видалили і вибачилися за «непорозуміння». Разом з тим є і позитивні приклади. Так, додаток Google Maps, згідно з прийнятими змінами в рамках декомунізації, переименовав  населені пункти Криму. Тепер на тимчасово окупованому півострові немає Красноперекопська, а тільки Яни Капу, а замість райцентру Радянське з'явився населений пункт Ічкі.
Економіка У Мінсоцполітики розповіли, коли українці отримають гроші за зекономлений газ З червня сім'ї, які отримували субсидії на житлово-комунальні послуги і які використали за опалювальний сезон газу менше, ніж передбачалося соціальним нормативом, зможуть отримати за зекономлений газ кошти. Про це 13 червня під час прес-конференції повідомив директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, передає кореспондент АСН. Він уточнив, що така можливість існує тільки для громадян, які використовують у своїх будинках індивідуальне опалення. «Цього року ми передбачили можливість монетизації частини невикористаних субсидій для того, щоб стимулювати громадян до економного споживання енергетичних ресурсів. Тобто кожна сім'я, що має заощаджену суму субсидій за підсумками опалювального періоду, вже з червня має можливість звернутися до органу соціального захисту населення із відповідною заявою та отримати еквівалент вартості 100 кубічних метрів газу при використанні індивідуального газового опалення», - пояснив Музиченко. За його словами, на сьогодні таких громадян налічується близько 1,5 млн і вони внесені у відповідні списки. Про можливість отримати кошти за зекономлений газ кожну таку родину інформуватимуть органи соціального захисту населення. «Зараз відбувається інформування цих громадян. І в перспективі за 1-2 місяці вони зможуть отримати на відкриті в банках рахунки або через пошту відповідні кошти», - зазначив Музиченко. Чиновник додав, що орієнтовна кількість громадян, які зможуть отримати кошти таким чином, складе близько 2 млн. Разом з тим у Мінсоцполітики прогнозують, що кількість субсидіантів згодом зменшиться. «Коли у нас не прогнозується істотного зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, а з іншого боку спостерігаємо ситуацію, коли доходи населення зростають, відповідно чисельність одержувачів субсидій у нас буде зменшуватися за рахунок того, що громадяни зможуть самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги», - пояснив Музиченко. Він зазначив, що перейти на монетизацію субсидій для всіх одержувачів, зокрема і для користувачів центрального опалення, Україна зможе тільки тоді, коли кількість субсидіантів стабілізується.
Політика Кремль занервував через плани "кривавого пастора" завершити АТО Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков знову заявив, що Росія нібито не воює на території України. Таку заяву Пєсков зробив журналістам у відповідь на заяви секретаря Ради національної безпеки Олександра Турчинова про те, що Україна повинна змінити формат оборони від гібридної російської агресії для закінчення АТО на Донбасі. За словами прес-секретаря Путіна, Росія не окуповує українські землі, а бойові дії, що відбуваються там, є «громадянською війною», яку під силу зупинити тільки українській владі. Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що Турчинов заявив, що треба визнати окремі райони Донецької і Луганської областей окупованими Росією, а також на законодавчому рівні визначити засади державної політики щодо їх звільнення. Бо законодавство було сформовано на основі уявлень минулого століття про класичну війні. Воно не враховує особливості гібридної агресії Росії проти України.
Події Поліція Донецької області перевіряє алкогольне отруєння дівчини-підлітка Поліція Донецької області перевіряє факт алкогольного отруєння 14-річної дівчини. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції Донецької області. «Близько 22:30 до Лиманського відділення поліції надійшло повідомлення від лікарів швидкої допомоги. Медики повідомили, що в центральну лікарню ними доставлена ​​неповнолітня з гострою інтоксикацією внаслідок вживання алкоголю. Температура тіла у дівчини була нижче 34 градусів, а артеріальний тиск перевищував позначку 170», - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, поліцейські з'ясували, що дівчина приїхала погостювати до своїх родичів у Лиманський район зі Слов'янська. «Там вона зі своїми однолітками купила пляшку горілки, слабоалкогольний напій і енергетик. Під час вживання цього «коктейлю» дівчині стало зле і хлопці викликали «швидку», - додали в прес-службі. Медики надали дівчині першу допомогу, зараз її життю нічого не загрожує. Поліція перевіряє торгову точку, в якій підлітки придбали алкоголь. Власникам загрожує штраф від 6000 гривень.
Політика У Росії назвали «порожньою балаканиною» звинувачення у вербуванні дипломатами бойовиків Заступник голови МЗС Росії Григорій Карасін вважає "порожньою балаканиною" інформацію агентства Reuters про те, що російські дипломати, яких вислали з Молдови, вербували жителів країни для участі в конфлікті на сході України. Про це Карасін заявив у коментарі виданню РИА Новости. "Це абсолютно порожнє базікання, не підкріплена жодними фактами. Це спеціально хтось намагається прогнати інформаційну хвилю. Тим більше, що в Молдові непроста внутрішня ситуація і йде протистояння політичних сил", - сказав Карасін. Нагадаємо, раніше агентство Reuters з посиланням на урядові та дипломатичні джерела в Молдові заявило, що вислані з країни російські дипломати були офіцерами ГРУ під прикриттям і вербували гагаузів для участі у війні на Донбасі. Крім того, повідомлялося, що влада Молдови п'ятьох дипломатів посольства Росії в країні оголосила персонами нон грата. Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що висилка російських дипломатів з Молдови демонструє розвиток ситуації в цій країні.
Суспільство оформление ленты  Соцмережі тролять проросійських кримчан і жителів Сходу, які вже "гуглять тури в Іспанію" Соцмережі вибухнули жартами щодо того, що раніше затяті противники проєвропейського курсу України нині кинулися шукати можливість отримати біометричний паспорт. Однак виявилося, що українцям з пропискою на Донбасі і в Криму біометричні паспорти видаватимуть тільки після спеціальної перевірки. Як заявив раніше прес-секретар держпідприємства «Документ» Володимир Поліщук, для отримання біометричних паспортів громадянам з пропискою на Донбасі і в Криму треба надати додаткові документи для ідентифікації особи. Це пов'язано з неможливістю ідентифікації переселенців за формою №1. У кримських паблік кримчани, наприклад, активно пишуть, що їм "безвіз не потрібен", їм і з окупантами непогано живеться. Ображені жителі півострова навіть запевняють, що це не вони, а до них їздитимуть європейці. Патріотично налаштованих українців це дуже потішило, з огляду на величезну кількість кримчан, які штурмують міграційні служби в Херсонській області. Не забули і про затятих захисників «ДНР» і «ЛНР». У соцмережах порадили шанувальникам "недореспублік" скористатися безвізом через Донецький і Луганський аеропорти.  
Економіка Скоро всі українці сидітимуть без гарячої води. У бюджеті не вистачає грошей на субсидії Передбачених у державному бюджеті 47 млрд грн на субсидії з житлово-комунальних послуг не вистачить, щоб в повному обсязі покрити потреби населення в 2017 році. Це відкрито визнали в уряді. Не минуло ще й півроку, а з цієї суми вже використано 35 млрд грн. При цьому заборгованість держави перед постачальниками послуг вже становить 33 млрд грн, порахували в Мінфіні. Виділити додаткові кошти з бюджету тільки обіцяють, але коли це станеться, невідомо. Тим часом компанії, які надають послуги населенню, хапаються за голову - де брати гроші на підготовку до наступного опалювального сезону ?! Постачальники компослуг заборгували «Нафтогазу» 20 млрд грн За даними Мінсоцполітики, за результатами опалювального сезону 2016-2017 рр. субсидії на житлово-комунальні послуги отримали близько 7,5 млн громадян. Зокрема їм компенсувалася вартість таких послуг:               - утримання будинків і споруд;               - холодна вода і водовідведення;               - електропостачання;               - вивезення побутових відходів;               - газопостачання;               - гаряча вода;               - централізоване опалення. Саме за останніми трьома пунктами, які пов'язані зі споживанням газу, утворилася найбільша заборгованість держави перед постачальниками цих послуг. Останні ж у свою чергу не сплатили майже 20 млрд грн НАК «Нафтогазу» за поставлений їм газ. Держава не платить, а страждають споживачі Страждають від "зайвої щедрості" держави, яка роздає субсидії, не маючи фінансів на їх компенсацію, самі ж споживачі послуг. Зокрема, днями через борги «Київенерго» була відключена від газопостачання столична ТЕЦ-6. Як наслідок чотири величезних райони Києва залишилися без гарячої води. У компанії скаржаться на державу: «Станом на 1 червня підписані, але не профінансовані протоколи щодо пільг та субсидій по всьому «Київенерго» на 1,47 млрд грн, з яких заборгованість за електричну енергію становить 207 млн ​​грн, а за гарячу воду, теплопостачання і центральне опалення - 1,26 млрд грн. Це борг за 5 місяців цього року», - розповіла фінансовий директор ПАТ «Київенерго» Тетяна Грязнова. Ситуація з «Київенерго» насправді така ж, як і з будь-яким іншим теплопостачальним підприємством, відзначає віце-президент міжгалузевої асоціації "Укртеплокомуненерго" Сергій Дунайло. «У нас немає жодного підприємства, яке б повністю отримало кошти за пільги та субсидії за відпущену теплову енергію. Кожна несплачена копійка веде до того, що НАК «Нафтогаз», і він має на це право, буде налічувати штрафні санкції, пені за несплачений газ. Тобто підприємства працюють сьогодні на сплату штрафних санкцій», - зазначив він. Відповідно, наступний опалювальний сезон - під загрозою, оскільки грошей на підготовку до нього у компаній немає. На погашення субсидій хочуть виділити додатково 15 млрд грн У Мінсоцполітики та Мінфіні не заперечують - заборгованість є, але не вважають ситуацію критичною. Більш того, стверджують, що і про конкретну суму боргів говорити рано. Директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко пояснив, що за підсумками опалювального періоду невикористані суми субсидій мають бути повернуті до державного бюджету. «На практиці це виглядає наступним чином: припустимо, соціальний норматив сім'ї становить 400 кубічних метрів на місяць, реально спожито 300 або 350 кубів. Не спожита різниця повертається до державного бюджету. Минулого року було майже 15 млрд грн таких невикористаних сум субсидій, які були повернуті до державного бюджету. Орієнтовні розрахунки цього року показують, що ця сума може бути 10-9 млрд грн», - пояснив він. За його словами, до цих пір триває процес підрахунку суми повернень субсидій. Зауважимо - опалювальний сезон закінчився два місяці тому. Втім, навіть 10 зекономлених мільярдів гривень проблеми не вирішать. У Міністерстві фінансів визнаються, передбачених у бюджеті коштів на субсидії не вистачить, тому готують проект змін до бюджету, де просять виділити додаткових 15 млрд грн на їх погашення. «Станом на 1 січня кредиторська заборгованість у нас була 23 млрд грн, на сьогодні це 33 млрд з урахуванням списання за субсидіями. Додаткової суми в 15 млрд грн має бути достатньо для того, щоб закрити річну потребу», - вважає заступник міністра фінансів Сергій Марченко. У Мінфіні сподіваються, що відповідні зміни будуть ухвалені до кінця поточної сесії парламенту. Гроші в нікуди Експерти ж менш оптимістичні в прогнозах. Віце-президент міжгалузевої асоціації "Укртеплокомуненерго" Сергій Дунайло вважає, що додаткових коштів вистачить хіба що до жовтня. «За розрахунками експертів 75-77 млрд грн потрібно цього року на пільги і субсидії. Тобто 15 млрд грн, які будуть внесені відповідними змінами, вони вирішать ситуацію до жовтня місяця, це в крайньому разі, а далі треба буде знову вносити зміни і шукати кошти. Треба думати про енергозберігаючі заходи. Можливо, всі ці пільги і субсидії потроху варто переводити в ці заходи?» - пропонує він. Слід зазначити, що зараз на енергоефективність у державному бюджеті закладається приблизно в 100 разів менше коштів, ніж витрачається на субсидії.
Дозвілля оформление ленты  Медовий місяць на Батьківщині. Список найромантичніших місць в Україні та їхні легенди Весілля - знаменна подія для двох люблячих душ, важлива віха в житті молодої сім'ї. Хочеться, щоб сам обряд і медовий місяць запам'яталися і про них можна було розповісти онукам. Але не варто думати, що мальовничі і красиві місця є тільки десь там, за кордоном. Не забувайте, що в Україні теж є маса маловідомих і "незаїжджених" романтичних місць, куди можна вирушити у весільну подорож. Ми вирішили нагадати про найкрасивіші місця України, де можна відсвяткувати весілля. 1. Медовий місяць у Карпатах Своєю дивовижною романтичною природою вас порадують Коломия, Трускавець і Моршин, Ворохта та Микуличин. Тут можна як влаштувати пікнік на природі, так і провести яскраву фотосесію на тлі прекрасних карпатських пейзажів. Завжди можна організувати романтичні прогулянки на конях і смачно поїсти у місцевих ресторанах. Примітно, що в Карпатах можна захоплююче відпочити будь-якої пори року - в Буковелі покататися на лижах взимку або відпочити на березі Синевиру - найбільшого озера в Карпатах. До речі, Синевир привертає закоханих з усіх куточків України. Вода в озері надзвичайно чиста і вражає синявою. Місцеві жителі кажуть, що озеро зміцнює любов і біля нього часто проводять весільні церемонії. За існуючою легендою, графська дочка на ім'я Синь і пастух Вир покохали один одного. Однак батько дівчини - багатий граф - наказав вбити Вира, і селяни скинули на нього камінь зі скелі. Гірко плакала Синь, обнявши той камінь, і від сліз утворилося озеро, кольору її синіх очей. 2. Старовинні замки  В Україні збереглося багато старовинних замків і палаців. Одним з них є прекрасний замок у містечку Радомишль на Житомирщині. Весільна подорож у теплу пору року подарує багато яскравих спогадів. Біля замку є ландшафтний парк з водоспадами і озерами. У колишніх чернечих келіях влаштовані гостьові кімнати - ви зможете провести неповторну ніч у замку, що обріс красивими легендами. У парку на одному з численних озер є Острів Кохання у вигляді серця. За легендою, якщо пройти 138 сходинок замку, подивитися на острів з замкової вежі і вдарити у дзвін, здійсниться будь-яке бажання, особливо якщо воно про велике і міцне кохання. Замок Кохання Сент-Міклош у селищі Чинадієве поблизу Мукачева на Закарпатті. Сент-Міклош зажив слави замку кохання, який з'єднує серця. З ним пов'язана драматична історія кохання княгині Ілони Зріні та графа-повстанця Імре Текелі. До шлюбу вони зустрічалися в замку Сент-Міклош. Імре був на 14 років молодший за княгиню, і незвичайна пара опинилася в центрі уваги всієї Західної Європи. Їх поєднала не тільки любов, а й спільні погляди - обидва боролися з австрійською династією Габсбургів. І обидва померли у вигнанні в Туреччині. Луцький замок Любарта - один з найзнаменитіших в Україні. Першим власником замку вважається литовсько-волинський князь Любарт, який одружився з волинською княжною Бушею. Саме він побудував першу вежу в фортеці - В'їзну. А також позаду фортеці звів княжу резиденцію. За роки свого існування замок зазнав багато випробувань - пожежа, повінь і запустіння. Однак навіть зараз дух перехоплює від його величі і могутності, незважаючи на те, що реставрація замку була далеко не повною. Тому, організовуючи весілля в цьому прекрасному старовинному місці, ви відчуєте до глибини душі силу вічності і часу. 3. Відпочинок на березі моря в Одесі Колоритна, жвава Одеса зі старовинними вуличками, знаменитої Дерибасівської, нескінченноми Потьомкінськими сходами, красивими парками і затишними кафе - чудове місце для медового місяця. Влітку обов'язково варто позасмагати на місцевих пляжах або покататися на катері, а взимку - послухати класику в знаменитому Одеському оперному театрі. 4. Українські острови Мало хто знає, що в Україні є фантастичні острови з унікальною флорою і фауною. Поїздка на українські острови буде однією з найбільш пам'ятних подій у житті. Наприклад, на острів Зміїний, який розташований за 120 км від Одеси. Потрапити на нього можна або на вертольоті, або на катері з селища Вилкове - спочатку по руслу Дунаю, а потім по морю. Острів Джарилгач в Херсонській області - найбільший безлюдний острів у центральній Європі. Фауна і флора острова настільки цінна, що більшість видів занесені в Червону книгу. Тут живуть олені, муфлони, єнотовидні собаки, не беручи до уваги зайців, лисиць та інших тварин. Острів Березань у Миколаївській області - невеликий острів у Чорному морі, входить у Національний заповідник «Ольвія». Саме про цей острів, називаючи Буяном, згадує і Пушкін у «Казці про царя Салтана». Екскурсії на острів Березань можна замовити з довколишніх населених пунктів і курортів: Коблеве, Очаків, Рибаківка, Кінбурнська коса, Миколаїв. На незаселених островах можна по-справжньому відчути єднання закоханих сердець.  
Суспільство Дев'ять найбільших риболовних компаній світу почали боротьбу з браконьєрами та забрудненням океану Ініціатива була оголошена в п'ятницю, 9 червня, в рамках Конференції щодо океану ООН, яка пройшла в Нью-Йорку. Це перша конференція, на якій обговорювалися Цілі сталого розвитку стосовно здоров'я океану, пише The Guardian. Вперше рибальські компанії з Азії, Європи і США заявили про спільну волю викорінити браконьєрство в морях, використання рабської праці і запобігти надмірному вилову риби. Також йшлося про боротьбу з забрудненням та окисленням навколишнього середовища, про збереження природної берегової екосистеми. Незважаючи на те, що рибальська індустрія досить активно представлена ​​на місцевому рівні мільйонами маленьких судів і приватними рибними господарствами, 11-16% улову дістається лише 13 компаніям, які контролюють близько 40% найцінніших видів риб. Якщо врахувати, що морепродукти вже зараз займають 20% споживаного людством тваринного протеїну, то влада цих компаній просто величезна. Так само, як і відповідальність. Так що дев'ять компаній, які підписали угоду SeaBOS (Відповідальне керівництво морським промислом), погодилися виключити зі своїх поставок рибу, яку виловлюють браконьєри. Зараз близько половини всієї споживаної риби отримують з нелегальних поставок, що означає, що судно заходить на територію внутрішніх вод держави без дозволу, використовує нелегальне спорядження і забирає улов, що перевищує міжнародні квоти, або ж полює на види, які перебувають під загрозою вимирання. Використання рабської праці теж є проблемою для сучасного рибальського господарства. Трудова експлуатація та позбавлення працівників прав широко поширені в азіатських районах рибного промислу. Нова декларація зобов'язує своїх учасників розробити і застосувати правила трудового розпорядку для своєї роботи і для операцій своїх постачальників. У майбутньому вони сподіваються створити абсолютно прозору систему постачання. Рибні господарства також створюють чимало проблем Світовому океану - вони використовують медичні та дезінфікуючі препарати, що сильно забруднює воду. Членами угоди є: два найбільші виробники морепродуктів Maruha Nichiro і Nippon Suisan Kaisha, дві найбільші компанії, що займаються поставками тунця Thai Union Group і Dongwon Industries, два найбільші постачальники кормів для рибних господарств Nutreco і Cargill Aqua Nutrition і дві найбільші компанії-постачальники лосося Marine Harvest і Cermaq (дочірня компанія Mitsubishi). До угоди також приєдналася японська компанія Kyokuyo, яка займається виловом тунця. Велика частина цих компаній невідома домогосподаркам, але їхню продукцію можна знайти по всьому світу і в будь-якому магазині. Учасники обіцяють лобіювати інтереси угоди в парламентах своїх країн і через рік повідомити про результати роботи.

Все про енергетичних вампірів
Все про енергетичних вампірів
Прийнято вважати, що енергетичний вампір — це тяжкий, неприємний тип Він живиться енергією оточуючих, тероризу....
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
більше матеріалів




/-1,0180571079254-/ /-pc-/
Top