counter
Архів Повернутись назад 12 Січня 2018
12 Січня
Суспільство Єлизавета II розірвала контракт з фірмою, яка 60 років постачала їй бюстгальтери Королева Єлизавета II розірвала договір з компанією, яка постачала їй нижню білизну протягом 60 років. Про це передає ВВС. Відзначається, що дане рішення монарх прийняла в зв'язку з виходом книги, яку написала начальниця фірми Rigby & Peller Джун Кентон. Дана компанія з 1960 року займалася поставкою білизни для королівського двору. Однак недавно Кентон видала автобіографічну книгу «Буря в чашечках 4 розміру» ( «Storm in a D-cup»). Про випуск книги повідомлялося ще в березні 2017 року. Відразу після виходу книги компанію позбавили права поставляти нижню білизну королівського двору. Кентон зазначила, що в книзі вона тільки розповіла про її враження від зустрічі з монархом, причому ніяких деталей примірок вона не подавала. «Мені дуже сумно, що Букінгемський палац образила ця історія. Я тільки писала про те, що відбувалося в моєму житті. Я розповіла, що я була там, але не розповідала, що там відбувалося. Це неймовірно засмучує мене в кінці мого життя, але я не можу боротися з Букінгемським палацом, і я б не хотіла», - заявила Кентон. У Букінгемському палаці відмовилися коментувати цей інцидент. Book signing tonight #nottinghill #booklaunch #autobiography #junekenton @NottingHillBook from 7 pm see you there ! #storminaDcup pic.twitter.com/YilHdAOp0U — June Kenton (@june_kenton) 30 марта 2017 г.
Політика Україна не брала участі в атаці на авіабазу РФ в Сирії – Міноборони Україна не причетна до атаки на авіабази країни-агресора в Сирії, звинувачення з боку Росії є інформаційною атакою. Про це повідомила прес-секретар міністра оборони України Вікторія Кушнір, передає УНІАН. «Ми відкидаємо ці звинувачення, і звичайно, ця інформаційна атака робиться перш за все, щоб прикрити дії РФ зараз в Криму і в Донецьку і Луганську, куди поставляють озброєння з Росії», - сказала Кушнір. Нагадаємо, раніше Генштаб ЗС РФ заявив, що українці нібито брали участь в «виготовленні вибухівки». Зокрема, в РФ заявляли, що за основу вибухової речовини в боєприпасах використовувався пентрит, який могутніший гексогену. Нібито така вибухова речовина виготовляється низкою країн, в тому числі в Україні на Шосткинському заводі хімічних реактивів. Нагадаємо, авіабазу «Хмеймім» РФ в провінції Латакія (Сирія) 6. січня ввечері атакували 13 ударних безпілотників. У генштабі РФ заявили, що їх військовим нібито вдалося перехопити управління 6 БПЛА, ще 7 безпілотників було знищено. Разом з тим, в ЗМІ писали, що були знищені 7 літаків і 1 вертоліт ЗС РФ. Загинули тільки за офіційними даними 2 військових РФ.
Політика Геращенко: Крим за кораблі не продаємо і не міняємо Україна не має наміру продати Крим за кораблі. Про це на своїй сторінці в Facebook заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у відповідь на пропозицію президента РФ Володимира Путіна віддати Україні кораблі і військову техніку з окупованого Криму. «Крим за кораблі не продаємо, чи не здаємо і не міняємо. Так, це наші кораблі, вкрадені Путіним. Доведені до жахливого стану, як і сам Крим, окупантами. Все, до чого торкається "русский мир", стає непридатним», - підкреслила Геращенко. За її словами, Україна поверне собі Крим і всю свою власність, включаючи кораблі. «Як і на Донбасі», - додала вона. Нагадаємо, раніше командувач ВМС України Ігор Воронченко повідомив, що в окупованому Криму залишилася військова техніка, яка практично повністю була відремонтована. Так, російським окупантам дісталися 8 бойових кораблів, і не на ходу був тільки великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», тому що тоді була потреба в ремонті головних двигунів.
Культура оформление ленты  Журналісти розсекретили ім'я дружини Винника: співак лютує Відомий український співак і улюбленець жінок Олег Винник ніколи не говорив про своє особисте життя, але вперше журналістам вдалося розсекретити подробиці його сімейної таємниці. Ім'я дружини і деталі їхнього особистого життя були озвучені в сюжеті ТСН. Як повідомляється, коханою співака є загадкова блондинка Таїсія Сватко, вона носить сценічне ім'я Таюне. Дівчина багато років біля Олега Винника і виступає з ним на сцені в якості бек-вокалістки. Його односельці розповіли журналістам, що жінка є дружиною виконавця. «Як неодружений, якщо вони разом сюди приїжджають! Картоплю вибирали, гуляли тут і віталися», - сказали селяни. Сватко на рік молодша за Олега Винника, їй 43 роки. Одружилася парочка ще на початку 1990-х, а весілля зіграли на два села: від нареченої гості їздили за 100 км на батьківщину співака. Згідно з чутками, молоді познайомилися в училищі. «Приїжджають, скуповуються навіть в моєму кіоску - уявіть собі», - сказала одна з мешканок села. Односельці скаржаться, що Винник рідко відвідує свою 80-річну маму і не допомагає родині фінансово. Після виходу цього сюжету продюсер співака Олександр Горбенко сказав, що журналісти оббрехали Олега Винника і перекрутили все. В результаті артист розірвав усі контракти з каналом «1+1». «У сюжеті ви цілеспрямовано і безцеремонно влізли в особисте життя співака, образили його гідність і честь, тому мені доведеться розставити всі крапки над«і». Я почну з того, що конфлікти і непорозуміння будь-якого роду, у взаєминах з 1+1 відсутні, не вашими стараннями і молитвами розвиваємося і працюємо, в фінансових, сімейних, дружніх відносинах не перебуваємо. Коли випускаються такі замовні сюжети, необхідно розібратися в причинах», - пише продюсер.
Політика Путін розповів, як бачить вирішення конфлікту на Донбасі За словами російського президента Володимира Путіна, ситуація на Донбасі дуже схожа на заморожений конфлікт, а Москву це не влаштовує. Він бажає бачити вирішений конфлікт. Про це Путін повідомив на зустрічі з головними редакторами друкованих ЗМІ, повідомляє РІА "Новости". За словами Володимира Путіна, він не бачить іншого виходу, крім як реалізація Мінських домовленостей в повному обсязі. «Що ж стосується перспектив врегулювання ситуації на Донбасі, то це набуває характеру замороженого конфлікту, ніхто в цьому не зацікавлений, в тому числі РФ. Ми хотіли б, щоб ситуація вирішилася. Але сталося це так, щоб не викликати стурбованості ні у кого, хто проживає на цій території», - сказав Путін. Він зазначив, що зараз не хоче вирішувати наперед щось в донбаській кризі. «Я зараз не хочу наперед нічого, я багато разів говорив про це, і хочу повторити: РФ цілком би влаштувало, якби мінські угоди були повністю реалізовані, в повному обсязі, не вибірково, а саме в повному обсязі, так щоб це влаштувало людей , які проживають на Донбасі», - зазначив він.
Події Доба на Донбасі: є загиблий і поранені Терористи обстріляли бійців ЗСУ із заборонених Мінськими домовленостями мінометів, один військовий загинув, ще четверо отримали поранення. Про це інформує прес-центр штабу АТО в Facebook. «На Луганському напрямку вогнева активність бойовиків спостерігалася в районі Світлодарської дуги. Окупанти стріляли з мінометів калібру 120 і 82 мм, а також великокаліберних кулеметів навколо Луганського, а з гранатометів різних видів і стрілецької зброї стріляли по захисників Новолуганського», - сказано в повідомленні. Як зазначається, біля Новолуганського військові змушені були придушувати вогневу активність терористів. Крім цього, НЗФ обстрілювали бійців з великокаліберних кулеметів поблизу Новозванівки. «На жаль, є втрати. В ході виконання бойових завдань один український військовий загинув, ще двоє отримали травми і двоє - отримали поранення», - відзначили в штабі.
Події оформление ленты  Останній учасник повстання в таборі смерті Собібор помер в Києві У четвер, 11 січня, в Києві помер останній з учасників і організаторів повстання в таборі смерті Собібор Аркадій Вайспапір, йому було 96 років. Про це інформує голова Українського єврейського комітету Едуард Долинський. Вайспапір народився в селі Бобровий Кут Херсонської області в 1921 році. Через 20 років він був призваний в Червону армію, і взяв участь в обороні Києва. У боях отримав важке поранення і, перебуваючи в госпіталі, опинився в полоні. У 1943 році його направили в табір смерті Собібор, в якому в період з 1942 по 1943 р було знищено понад 250 тис осіб. Вайспапір брав участь в організації повстання в концтаборі в жовтні 1943 року. Він зміг пробрався на територію Радянського Союзу, де вступив до партизанського загону. Вайспапір є одним з 53 учасників повстання в Собіборі, які дожили до кінця війни. Вся його сім'я була знищена - старший брат загинув на фронті, мама, 5-річна сестра та родичі в Бобровому Куті були розстріляні нацистами.
Події Відмова УПЦ МП відспівувати дитину: священик "добив" батьків новим випадом Скандальний запорізький священик УПЦ МП Євген Молчанов, який не захотів відспівувати дитину, сказав, що люди спочатку хрестять дітей в Київському патріархаті, а потім вони гинуть. Це цинічна заява прозвучала в інтерв'ю «Фактам». «Я ж, поки ще до них їхав, готувався до спеціальній службі. Для дітей особлива служба, не така, як для дорослих людей. По дорозі я намагався цю службу згадати, але не зміг. Хоча служу вже 24 роки. Там був не один такий знак ... Це треба було, щоб приїхав священик і сказав їм про це. На жаль, я не перший раз стикаюся, що люди хрестять дітей в Київському патріархаті — і після цього діти гинуть», - каже Молчанов. За його інформацією, навіть відьми цей факт підтверджують. «До мене приходять люди, які хрестили дітей в «псевдоцеркві», і кажуть:«Повели дитину до бабки, а та сказала, що дитина не хрещена». Навіть відьми визнають, що ці діти нехрещені, розумієте?»- говорить він.
Політика Злякався протестів: Трамп скасував поїздку в Лондон Не зважаючи на те, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей вважає що Дональд Трамп діє в інтересах США, американський президент відмовився від ідеї відвідати Британію в наступному місяці на тлі побоювань масових протестів. Відзначимо, візит повинен був відбутися, щоб відкрити нове посольство Америки в Лондоні, про це інформує The Guardian. Як повідомляється, Тереза ​​Мей запросила Дональда Трампа з державним візитом, коли та стала першим світовим лідером, яка відвідала президента в Білому домі рік тому. Як очікувалося, Дональд Трамп зробить короткий, «робочий візит» в наступному місяці, щоб відкрити нове посольство США замість кількох консульств, скоротивши фінансування, а також проведе зустріч з Терезою Мей. Урядові джерела вважають, що Вашингтон дає зрозуміти, що держсекретар Рекс Тіллерсон замість нього відкриє посольство. Трамп у себе в Twitter підтвердив, що поїздка була скасована.
Суспільство Українці переходять на курятину, відмовляючись від дорогого м'яса Українці все частіше вживають м'ясо курки, яке замінює в їх раціоні інші види м'яса. Курятина продовжує залишатися найпривабливішою для громадян України за рахунок своєї доступності. Про це інформує прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», - передає Hyser. В середині 2000-х років на курку в загальних обсягах споживання м'ясних продуктів припадала частка в 38%, а на свинину і яловичину 34% і 26% відповідно. Але останнім часом ситуація змінилася. «У минулому році частка м'яса курки зросла до 47% – в основному за рахунок яловичини. Частка останньої в обсягах споживання м'яса зменшилася до 16% при раціональній нормі в 25%», - говорить Леонід Тулуш, заввідділом фінансово-кредитної та податкової політики інституту. Експерти вважають, що зростання споживання курячого м'яса пов'язане з тим, що поголів'я домашньої птиці, в 2017 році не знизилося. Кількість птиці навпаки зросла на 4,7%, а обсяги вирощування інших сільськогосподарських тварин зменшилися.
Події "Небезпечний бокс": уболівальник може сісти у в'язницю за перегляд бою Джошуа - Кличко Перегляд бою Ентоні Джошуа і Володимира Кличка закінчився серйозними наслідками для британця, який в компанії друзів вирішив насолодитися боксом. Крейг Фостер - звичайний уболівальник з м. Скарборо, який став жертвою помилки одного зі своїх друзів. Молодий чоловік заплатив 20 фунтів за підписку на Sky Sports, після чого зайшов на платформу з планшета, щоб подивитися бій. До нього прийшла компанія друзів, один з яких запустив трансляцію в Facebook - картинка передала екран планшета з логотипом Sky в ході трансляції поєдинку. До кінця бою за онлайном в соцмережі спостерігало більше чотирьох тисяч осіб, що стало приводом для Sky Sports звинуватити Фостера в незаконному розповсюдженні контенту. WBN передає, що компанія готова піти на поступки і закрити це питання за суму близько п'яти тисяч фунтів. Фостер вже вибачився і зазначив, що не хотів влаштовувати незаконну трансляцію, а просто дивився бокс і пив пиво з друзями. Якщо чоловік не заплатить, то справа піде в суд, де сума збільшитися до 85 тис. фунтів. За підсумками судового розгляду чоловік зовсім може опинитися у в'язниці до десяти років.
Суспільство Спалах кору: кількість охочих вакцинуватися виросла вп'ятеро У Києві протягом четверга, 11 січня, від кору вакцинували в п'ять разів більше дітей, ніж зазвичай. Батьки, які проігнорували своєчасні щеплення або яких пропустили, надолужують згаяне, а дитячі садки і школи почали перевіряти дитячому медичні довідки. Про це передає ТСН. Хтось пояснив пропуск вакцинації збитим графіком через інші хвороби, а хтось злякався можливої ​​епідемії. Зараз дітей вакцинують безкоштовно бельгійською сироваткою, один флакон розрахований на двох пацієнтів. Термін придатності препарату закінчується наступного року, а вакцину після відкриття зберігають у холодильнику зі спеціальним температурним режимом не більше шести годин. За словами лікарів, змушувати вони нікого не можуть, але створили умови і чекають свідомих батьків і їхніх дітей. Керівник МОЗ Уляна Супрун вважає ненормальною ситуацію з пробілами в щепленні. «Це трагедія в європейській країні, де ми повинні мати більше 95% щеплення від кору. Є вакцини і вони нормальні, вони вакцинуються по всьому світу», - сказала Супрун.
Події оформление ленты  Вдарила молотком ветерана: поліція затримала божевільну сепаратистку Поліція Дніпра затримала Марину Меньшикову, яка підозрюється в побитті українського військового молотком у жовтні 2016 року. Про це повідомила прес-секретар ГУ Нацполіції по Дніпропетровській області Анна Старчевська, передає "Радіо Свобода". Жінку, яку до цього було затримано двічі, після чого вона знову ховалася, знайшли за місцем проживання. Суд обере їй запобіжний захід. Співробітники поліції будуть просити про утримання підозрюваної під вартою. За інформацією Старчевської, слідство планує перекваліфікувати справу на статтю з більш суворим покаранням. Щодо Меньшикової було розпочато кримінальну справу за ст. 125 ч. 1 (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень) КК України. 24 жовтня 2016 року в Мережі з'явилося відео з оперного театру Дніпра, де жінка молотком ударила військового. Як пишуть журналісти, жінку знають у місті як учасницю сепаратистських мітингів.
Дозвілля оформление ленты  Як купити якісні і стильні меблі без переплат Тепер, щоб оснастити свій будинок сучасними і якісними меблями, не потрібно переплачувати за іноземний бренд і вибирати вироби від європейських виробників, вартість яких зазвичай дуже висока. Існує стереотип, що меблі імпортного виробництва більш якісні і трендові, тому ще недавно багато цінителів стильних меблів віддавали перевагу виключно виробам іноземних брендів і деякі навіть готові були платити за них втридорога. Однак, зараз немає необхідності ганятися за брендом і переплачувати, адже існує чимало українських фабрик, які виготовляють приголомшливі меблі, що відповідають вимогам сучасної моди і визнані за кордоном. Яскравий приклад тому - дизайнерські меблі від виробника Сube44. Виробник створює колекції меблів у співпраці з визнаними дизайнерами. Дизайн кожного виробу приваблює своєю лаконічністю, виразними формами, чудовим почуттям стилю і майстерною роботою. Якісна фурнітура та приголомшлива обробка всіх деталей надає виробам респектабельності і гарантує тривалий термін експлуатації. Сучасний вигляд моделей і різнопланові колекції відмінно вписуються у широкий спектр інтер'єрів: від квартир і будинків до офісів і шоурумів. Локальне виробництво в Україні гарантує конкурентну ціну на вироби відмінної якості.    Меблі від Cube44 - поєднання актуального дизайну і першокласної якості Предмети меблів з колекцій Cube44 отримали кілька міжнародних нагород конкурсу Design and Design International Awards by Marc Praquin, 2016, а також недавно міжнародне журі присудило їм перші місця на конкурсі Ukrainian Design: The Very Best of, 2017. Вибираючи меблі від майстерні, ви можете бути повністю впевнені в тому, що ваші апартаменти будуть виглядати сучасно і стильно. Предмети меблювання від Cube44 - це: - поєднання витонченості і простоти - вдалий діапазон кольорів - якість у кожній деталі - використання екологічно чистих матеріалів - актуальні дизайнерські рішення Гарні меблі привнесуть у приміщення енергію міста і доповнять будь-який інтер'єрний ансамбль. Кожна деталь, перш ніж надійти у виробництво, проходить ретельний контроль якості, що забезпечує надійність конструктивів і покриттів. Чому варто замовити меблі від виробника Cube44? Майстри, які працюють у Cube44, сфокусовані на створенні кращих меблевих рішень для дому та публічних просторів. Більшість предметів розроблені в колекціях, завдяки чому предмети прекрасно поєднуються і доповнюють один одного. При розробці нових моделей враховуються потреби ринку і світові тенденції дизайну. Компанія не тільки постійно вдосконалює виробництво, але і за час роботи змогла налагодити високий рівень сервісу: ·  - замовлення на сайті доступне в режимі 24/7 - можливе придбання в розстрочку; · - швидка доставка у будь-який куточок України; · - легке повернення виробів; · - гарантія на всі товари. Майстерня Cube44 створює дизайнерські меблі з якісних і міцних матеріалів за новітніми технологіями. Завдяки цьому вироби мають не тільки особливу зовнішню привабливість, а й тривалий термін служби. У продажу колекції ліжок, столів, стільців, крісел, диванів, тумб, пуфів, стелажів. Завдяки своїй універсальності меблі можуть ідеально вписатися в апартаменти найрізноманітніших розмірів і конфігурацій. Вироби відразу звертають на себе увагу своїм шармом, якістю і здатні підкреслити індивідуальність будь-якого приміщення.
Події "Хоч інтернет у цій дірі є": мешканці ОРДЛО скаржаться на відсутність мобільного зв'язку У захопленому терористами Луганську після того, як напередодні зник зв'язок мобільного оператора Vodafone, свою роботу призупинив і оператор проросійських терористів «Лугаком». За інформацією LIGA.net, в захопленому обласному центрі практично добу взагалі немає ніякого мобільного зв'язку. «Це кошмар якийсь. Тільки можна спілкуватися через інтернет», - говорить сьогодні місцевий житель Сергій, ім'я якого було змінено з метою безпеки. Місцева мешканка Марина зазначила, що серед тих, у кого є рідні на підконтрольній Києву території, ситуацію оцінюють цілком адекватно. «А ті, хто вірить російським і місцевим каналам, звинувачують у всьому Україну, як завжди «ведуться на фейк», - говорить вона. Житель Донецька Олексій зазначає: «Добре, що поки інтернет хоч у цій дірі не відключили».
Політика "Все або нічого" В Україні відповіли на пропозицію Путіна повернути техніку з Криму Думки українських політиків, військових і експертів щодо пропозиції президента Росії Володимира Путіна повернути Україні з окупованого Криму кілька одиниць техніки розділилися. Так в ефірі телеканалу 112 журналіст Дмитро Гордон висловив думку, що така несподівана пропозиція Путіна - частина його передвиборної кампанії, а чогось цінного для України в Криму вже не залишилося. Схожу думку висловив і російський політолог Дмитро Орєшкін. "Це - чиста піар-акція в стилі "інформаційна війна". Зрозуміло, що ці залізні речі ніякої військової цінності давно вже не становлять. Все, що там було цікавого, вже давно витягли. Він сам сказав, що ця техніка в жалюгідному стані. Проте вирішив зробити ось такий крок "миротворчий", мовляв, дивіться - ми вам поступаємося. І п'яти років не пройшло. Путіну доводиться робити щось подібне, бо на нього підсилюють тиск з боку Заходу, у нього ускладнюється й економічна ситуація,  по-третє - у України дуже серйозні юридичні позиції в судових процесах щодо вилучення українських державних підприємств у Криму", - заявив Орєшкін. На думку російського експерта, швидше за все, цей крок у Путіна можуть використовувати для того, щоб пом'якшити ситуацію в пропагандистському полі, мовляв, "дивіться, ми ж їм навіть зброю повернули, а нас ображають у суді". "Я думаю, що на цю його пропозицію навіть звертати уваги не треба - це навіть не хід, так, дрібний щабель в інформаційних іграх", - заявив Орєшкін. Колишній прем'єр-міністр України і екс-міністр оборони Юрій Єхануров теж вважає, що в Криму залишився лише металобрухт, яким не повоюєш. І чи варто його забирати - велике питання. У свою чергу командувач ВМС Ігор Воронченко висловив думку, що не варто поспішати приймати пропозиції Путіна, оскільки можна потрапити "в пастку Кремля". За його словами, всю цю ситуацію треба оцінити, і окремо дати їй ще й політичну оцінку. Також він нагадав, що всі літаки і вертольоти встигли відлетіти на материкову частину України. Нагадаємо, під час анексії з 8 бойових кораблів не був на ходу тільки десантний корабель "Костянтин Ольшанський" - у нього були зламані головні двигуни. "Корвети "Тернопіль", "Придніпров'я", "Хмельницький" на ходу, два тральщики "Черкаси" та "Чернігів" на ходу... Підводний човен на 70% був відремонтований, була потреба в заміні клапанів", - сказав Воронченко. За даними Воронченка, в Криму залишилося техніки на 2 батальйони БМП і 2 батальйони БТРів. Прес-секретар Кримського регіонального медіа-центру Міноборони (2010-2014 рр.) Владислав Селезньов повідомив, що сьогодні на території Криму перебуває 31 корабель Військово-морських сил, які на момент анексії Криму Росією були в робочому стані і були здатні здійснити перехід на материкову частину України. Також, за словами Селезньова, на території Криму перебуває величезна кількість боєприпасів і багато військової техніки. "Йдеться про БМП і БТРи. Вся ця техніка була на той час у робочому стані. І вона активно використовувалася під час проведення навчань на території Криму". За словами Селезньова, що саме через небажання Росії віддати техніку Україні на момент анексії, наша військова техніка залишилася на півострові. Також Селезньов нагадав, що, крім військової техніки, в Криму залишилося дуже багато українського військового майна. "Військові містечка, споруди та обладнання організацій та інститутів, які діяли в Криму на період анексії. Залишилося на території Криму багато службового військового житла Міністерства оборони України, яке зараз використовується Міноборони Росії. Тут варто розглядати питання більш широко - про повернення всіх анексованих територій" , - сказав Селезньов. На думку експерта, така пропозиція Путіна продиктована обставинами - мовляв, подіяли санкції проти Росії. Також у питанні повернення нашої техніки з Криму слід враховувати і економічний бік питання. Як заявив Сергій Гайдук, командувач ВМСУ (2014-2016 рр.): "Модернізація корабля і встановлення туди, наприклад, імпортного обладнання коштуватиме приблизно як будівництво нового корабля такого ж класу. Однозначно, Україні потрібні нові кораблі. Але ці кораблі повинні з'являтися в рамках державної програми кораблебудування, якої зараз в Україні немає". Водночас офіційні особи України поки ніяк не відреагували на пропозицію Путіна.
Політика "Чорні списки є": відносини Польщі та України далекі від ідилії - експерт Відносини України і Польщі після кадрової рокіровки будуть далекі від ідилії. Про це на прес-конференції заявив директор Інституту світової політики, політолог, експерт-міжнародник Євген Магда, передає кореспондент АСН. "Ще 7 грудня минулого року Матеуш Моравецький став прем'єром Польщі, а вже 9 числа там з'явився новий уряд... Думаю, що цей алгоритм показує в цілому зміни в польському політикумі. З огляду на те, що в Польщі цього року відбудуться місцеві вибори", - заявив він. За його словами, правляча партія "Право і Справедливість" напередодні виборів активізувала роботу. Друга причина рокіровок - це необхідність поліпшення відносин Польщі та ЄС. "Що ж стосується перспектив польсько-українських відносин, то Моравецький вже кілька разів заявив про те, що Польща прийняла кілька десятків тисяч біженців з України... І я не виключаю, що ми будемо бачити маніпуляції в цьому контексті", - вважає він. Експерт нагадав, що також відбулася відставка міністра закордонних справ Ващиковського, який дозволяв собі досить різкі висловлювання на адресу України. А призначення Чапутовича главою МЗС Польщі - стало певною несподіванкою. "Це людина з дипломатичною кар'єрою і міжнародним досвідом. Але він не настільки відомий у міжнародних колах. Тому ходять чутки, що тепер президент Дуда буде більше впливати на міжнародні відносини. Думаю, що більшої ескалації відносин України і Польщі, ніж було при Ващиковському, що не буде. Але не думаю, що відносини України і Польщі стануть ідилією. Зокрема з огляду на наближення дати - 75-річчя Волинської трагедії. Це говорить про те, що проблеми між Україною і Польщею нікуди не поділися, хоча, можливо, вони не будуть такими гострими, як це ми спостерігали восени 2017 року», - вважає він. Політолог упевнений, що Україна і Польща ще не скоро скасують взаємні "чорні списки" персон нон ґрата, які є по обидва боки. "Такі персонажі є. Про них не люблять говорити й афішувати. За моєю інформацією, з українського боку таких польських персон більше. Що ж стосується поляків, то це той же наш В'ятрович, наш історик Шеремета. Тобто списки є. Насамперед це ті, хто з польського боку дозволяв собі відверто антиукраїнські висловлювання", - підкреслив він. Водночас Магда вважає, що українська сторона повинна зайняти більш чітку та принципову позицію для збереження стратегічних українсько-польських відносин. "І Польща потрібна Україні. І Україна потрібна Польщі", - запевнив він.
Наука і технології оформление ленты  Електрокар Tesla перетворили на найшвидший броньовик у світі Американська компанія Armormax допрацювала електрокар Tesla Model S, перетворивши його на найшвидший бронеавтомобіль у світі. У будь-якому разі так стверджує компанія у відео. Бронеелектрокар став важчим на 250 кг, тепер вага автомобіля становить 2 289 кг. А ось швидкість модифікованої Tesla не називають. Початкова версія Model S розганяється з місця за 2,3 сек. до 96 км/год, максимальна швидкість обмежена - 250 км/год. Максимальний запас ходу електромобіля перевищує 400 км. Кузов транспортного засобу було посилено особливим волокном, завдяки чому Tesla може витримувати влучення куль, випущених з великокаліберної вогнепальної зброї. Посилення зазнали дах, підлога, двері і стійки Model S. Як зазначається, фахівці змогли домогтися підвищення міцності кузова авто завдяки ламінованому синтетичному волокну і за допомогою особливого балістичного сплаву. Вікна автомобілі оснащені багатошаровим оргсклом, а також ламінованим полікарбонатом.
Економіка Атовці готують всеукраїнську акцію протесту через блокування виділення їм земельних ділянок Атовці готують наймасовішу акцію протесту через саботаж виділення землі. Про це в інтерв'ю АСН повідомив голова Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України Віктор Толочко. "На момент проведення нашої акції цієї середи під будівлею Кабмину до нас ніхто не вийшов від представників влади. Тобто провладні структури не захотіли з нами спілкуватися і прийняти у нас документи, які ми принесли для скасування "горе-постанови" №413 (Постанова КМУ № 413 від 07.06.17. - АСН), що блокує виділення землі учасникам АТО, як це передбачено законом. Тому ми передали всі документи з нашими вимогами до приймальні Кабміну. ​​Але подальша доля цих документів нам невідома", - заявив він. З його слів, всі вимоги численні організації учасників АТО, ветеранів та інвалідів щодо необхідності скасування дискримінаційного і корупційного постанови про порядок виділення земельних ділянок через "псевдоаукціони" вже давно узгодили між собою і оформили належним чином. Для цього кілька разів збиралися робочі групи, які напрацювали цілісний документ з конкретними вимогами, які вони вимагатимуть винести на засідання Кабміну і прийняти у вигляді постанови для розблокування процесу видачі землі військовим. "Але на засіданні Кабміну в четвер це питання знову навіть не внесли до порядку денного. Тому, як ми і обіцяли, учасники АТО вже планують потужнішу акцію протесту. Поки що дата акції не визначена, оскільки ми хочемо, щоб це був не простий протест. Ми хочемо активізувати максимальну кількість людей. І мобілізуємо максимальну присутність всіх учасників наших організацій", - додав він. У свою чергу, Михайло Карпа - представник ВОУ АТО "Українці разом!" додав у коментарі АСН, що військові налаштовані рішуче. Військові заявляють, що у владі прекрасно знають про проблеми з виділенням землі і навмисно ігнорують їх або займаються саботажем, наприклад, оформляють заявки на видачу землі, але саму землю не видають. "Якщо влада не піде на виконання наших вимог, озвучених за останнім круглим столом у Києві, то ми почнемо такі акції, що це торкнеться кожного українця. Система повинна працювати. Влада сама знає і бачить, що земля не видається військовим. Ми стикаємося з цим повсюдно в регіонах. Землю навіть якщо і оформляють, то в підсумку не видають. Тобто весь процес - це фікція. Тотрібно навести порядок, потрібно взяти всіх так званих "смотрящих" у Держкадастрі на місцях під контроль, адже саме вони в регіонах займаються беззаконням", - зазначив він. Раніше АСН розповідала, що після введення так званої процедури аукціонів видача землі, зокрема й учасникам АТО, практично припинилася. Водночас представники Кабміну, зокрема і Володимир Гройсман, неодноразово заявляли, що задоволені роботою нової процедури з виділення землі.
Політика На Донбасі почалася фаза ескалації конфлікту - ОБСЄ Ситуація на Донбасі знову перейшла в фазу ескалації. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає кореспондент АСН. "23 грудня набуло чинності рішення про підтвердження угоди припинення вогню, про що було домовлено за три дні в Мінську. Результат був дещо обнадійливим. Адже 19 грудня наша місія зафіксувала 3500 порушень цієї угоди. А вже 24 грудня було тільки 64 таких порушення. Згідно з цим рішенням, настав відносний мир на період новорічних і різдвяних свят. Люди могли відзначити свята у відносно нормальних умовах", - заявив він. При цьому, за його словами, за цей час не було жодного дня без порушення угоди про припинення вогню. "Сторони не повною мірою виконують взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню. Фактично з 28 грудня наша місія фіксувала по 500 порушень щодня. Ці показники нижчі в порівнянні з попередніми періодами... Але такі періоди ми вже бачили. Це добре відпрацьований сценарій насильства... І це веде до повільного і невідворотного зростання порушень", - додав він. Хуг констатував, що вже почалася фаза ескалації. "Про це свідчать зафіксовані 2000 порушень з 17:00 вівторка до 17:00 середи. І такий цикл насильства ми спостерігали неодноразово", - підкреслив він.
Економіка Протриматися рік. Гройсман не скоро обіцяє підняти пенсії людям з маленькою зарплатою Пенсії для українців, які мають великий трудовий стаж, але все життя отримували дуже маленьку зарплату піднімуть, але тільки через рік. Як заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Маріуполя, це буде першочерговим завданням уряду. "Сьогодні ще залишається завданням підвищити пенсію тим, хто мав великий стаж роботи, але маленьку заробітну плату. Ми в 2019 році цю проблему вирішимо. Ми зробимо все, що потрібно для того, щоб пенсії автоматично почали рости. Ми починаємо повертати повагу до тих людей , які працюють", - заявив він. При цьому прем'єр повідомив, що в Кабміні не прагнуть до "зрівнялівки пенсій", тому люди все одно будуть отримувати пенсії в залежності від того, де працювали раніше і скільки отримували. Нагадаємо, в ході так званого осучаснення пенсій практично не отримали підвищення пенсій ті люди, які мали невеликі заробітні плати. Зараз мінімальна пенсія в Україні становить 1452 грн.
Економіка оформление ленты  Урізання субсидій. На скільки в 2018 році знизили соцнорми споживання електрики З 1 січня 2018 року в Україні набрали чинності нові норми споживання електричної енергії, на які нараховуються субсидії. Це означає, що всім українцям, які отримують субсидії, вже найближчим часом їх перерахують. Величина обов'язкової плати при цьому залишається незмінною, однак варто врахувати, що в межах норми в результаті надання субсидії громадянам і пільговикам доведеться витрачати на 20 кВт менше, ніж раніше. Для низки домогосподарств зниження складе майже чверть від норми минулого року. Також з 1 січня 2018 за використану понад норму електроенергію пільговикам доведеться заплатити по 1,67 грн. Так, норму для житлових приміщень тепер скорочено з 90 до 70 кВт/год, норму для приміщень, які обладнані електроплитами і мають централізоване постачання гарячої води, скоротили з 130 до 110 кВт/год. З 150 до 130 кВт/год зменшили норму для тих приміщень, які обладнані електроплитами і не мають централізованого постачання гарячої води. З 150 до 100 кВт/год - для тих приміщень, в яких немає ні гарячої води, ні газової колонки. Таким чином, якщо житло оснащене газовою колонкою, то ще місяць тому на одного прописаного мешканця належало 90 кВт + ще 30 кВт на кожного члена сім'ї. Таким чином, сім'я повинна була витратити не більше 210 кВт. У поточному році норму знизили до 70 кВт на одну людину, таким чином, загальна норма для них складе не більше 190 кВт. Якщо житло не має газової колонки, то на одного прописаного дадуть 100 кВт + ще 30 кВт. Стара норма для сімей, які проживають у такому житлі, - 240 кВт, з поточного місяця вона знизиться до 220 кВт. Все, що сім'я витратить понад цю норму, оплачуватиметься за повною вартістю - по 1,67 грн. Для мешканців квартири, де встановлена ​​електроплита, соціальна норма на одну прописану людину складе 130 кВт + ще 30 кВт на кожного члена сім'ї. У поточному році субсидіанти або пільговики, які проживають у такому житлі, зможуть користуватися електроенергією в межах 250 кВт, замість 270 кВт, як минулого року. Очевидно, що новими нормами уряд змушує українців перейти до жорсткої економії, однак навіть вона не рятує сферу комунальних послуг від колапсу. Як зазначив директор Інституту міста Олександр Сергієнко, влада завела ситуацію з тарифами в глухий кут. Якщо вартість будь-яких комунальних послуг буде і далі підвищуватися, а "пільгові" норми споживання знижуватися, це буде призводити тільки до зростання заборгованості перед постачальниками комунальних послуг. За його словами, за останні три роки, коли спостерігалося стрімке зростання тарифів, рівень платежів з боку населення вперше опустився нижче 90% і склав всього 83%. Сьогодні сукупний борг населення за комунальні послуги вже досяг рекордних 30,6 млрд грн (дані на листопад 2017 року). Водночас, згідно з даними Держстату, середній розмір субсидій у листопаді 2017 зменшився на 51,1% до 540,3 грн у порівнянні з відповідним періодом 2016 року. І зниження соціальних норм споживання електроенергії лише посилить нинішнє й тяжке становище комунальної сфери в Україні.        
Економіка Ціна на бензин А-95 до кінця місяця виросте в середньому ще на 1 гривню Ціна на бензин А-95 до кінця місяця виросте в середньому ще на 1 грн. Про це в інтерв'ю АСН заявив заступник директора НТЦ "Психея", енергетичний експерт Геннадій Рябцев. "По-перше, критичний і психологічний рівень ціни на бензин для кожного українця свій. Тому не можна стверджувати, що психологічним порогом стане 35 грн за 1 л бензину марки А-95, євро-5. А тих експерти, хто прогнозує ціну в 35 грн за 1 л уже найближчим часом, можна відправляти займатися іншими справами. Я вважаю, що до кінця місяця, а саме це є найближчим часом, найбільш обґрунтованою економічно ціною бензину буде плюс ще 1 грн до нинішньої вартості", - заявив він. З його слів, зараз середня ціна на нафтопродукти в Україні не добралася ще до позначки 29 грн за 1 бензину А-95. "Але треба пам'ятати, що різні мережі продають нафтопродукти за різними цінами. Тобто до кінця місяця не деяких заправках бензин може перевищити вартість 30 грн, а на інших ні. Тут кожен споживач буде вибирати сам. Адже зараз можна знайти заправки, де бензин популярної марки продають по 26 грн, отже до кінця місяця вартість тут виросте на 1 грн... Тому, бензин може коштувати 35 грн за 1 л, якщо гривня знецінитися до 40 грн за 1$. Ймовірно, що колись гривня і буде 40 грн за 1$, але не в найближчій перспективі", - упевнений він. Тобто середня ціна на бензин А-95 евро 5 до кінця місяця може досягти 30 грн за 1 л. Але не на всіх, зазначив експерт.
Події оформление ленты  Груповий секс за кермом закінчився великою ДТП в Росії У російському місті Кірові секс утрьох в авто під час руху закінчився великою ДТП. Як пише портал Gorodkirov.ru, напередодні потрійної аварії двоє чоловіків непогано проводили час у гаражі c «пустотливою дамою». Компанія випила, а потім збиралася зайнятися сексом. «Жінку не довелося довго вмовляти - вона була згодна на будь-які сексуальні втіхи, при цьому вона добре розуміла і просила чоловіка не сідати п'яними за кермо, а викликати таксі», - передає видання. Напідпитку чоловікам захотілося екстриму, тому вони не послухали свою супутницю і влаштували п'яні гонки по Жовтневому проспекту. Під час поїздки, дівчина ублажала водія, що, мабуть, і відволікло його увагу від дороги, в результаті чого компанія в'їхала в замет», - пише видання. В результаті в ДТП загалом було розбито три автомобілі. В одній з розбитих машин були активісти місцевого нічного патруля, які чергували у місті.
Політика Рада почне пленарний тиждень з закону про реінтеграцію Донбасу Пленарний тиждень Верховної Ради у вівторок, 16 січня, почнеться з розгляду закону про реінтеграцію Донбасу. Крім того, нардепи мають намір внести до порядку денного закон про Антикорупційний суд. Такий порядок денний стоїть на сайті ВР на 16-19 січня. Передбачається, що вівторок нардепи почнуть з питань нацбезпеки і оборони. Зокрема, буде розглянуто закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». На четвер, 18 січня, заплановано розгляд питань економічної політики, приватизації держмайна, підвищення ефективності процедур банкрутства, про Установу бізнес-омбудсмена; створення і ведення Кредитного реєстру Національного банку та інші. Нагадаємо, президент Петро Порошенко 4 жовтня 2017 року вніс у парламент законопроект №7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Парламент 6 жовтня 2017 року проголосував за нього в першому читанні.
Економіка Через подорожчання пального відразу подорожчає проїзд, а пізніше - продукція нового врожаю - експерт Зростання вартості автомобільного пального, яке прогнозують експерти незабаром, а також - електроенергії потягне за собою подорожчання деяких інших товарів і послуг. Однак, що стосується пального, то таке підвищення можна вважати більше спекулятивним, ніж обґрунтованим. Про це в інтерв'ю АСН заявив заступник директора НТЦ "Психея", енергетичний експерт Геннадій Рябцев. "З огляду на те, що нафтопродукти є інфраструктурними товарами, це означає, що від їхньої вартості залежать ціни на інші перевезення і транспортні послуги. Але в товарах і послугах транспортна складова не перевищує 5-7%. Тобто, тільки якщо нафтопродукти подорожчають удвічі, це відразу відіб'ється на вартості продуктів харчування, товарів і послуг. Тобто в першу чергу від подорожчання на 1 грн до кінця місяця за 1 л А-95 піднімуться ціни на послуги перевезень. Насамперед це стосується маршрутних таксі та таксі. Але це все одно буде спекулятивним подорожчанням", - пояснив Рябцев. Рябцев також звертає також увагу, що набагато більшу роль у подорожчанні товарів і послуг гратиме підвищення вартості електрики. "Саме це відіб'ється на вартості товарів і послуг більше, ніж нафтопродуктів. Хоча подорожчання нафтопродуктів однозначно відіб'ється на вартості вже нового врожаю. Якщо ростимуть ціни на нафтопродукти, на імпортні добрива, ростиме вартість зерна, тваринництва, адже худобу годують тим же зерном. І це в цілому вплине на рівень інфляції, тобто показники в 9% однозначно будуть перевищені", - прогнозує він.
Кримінал У Запоріжжі на вулиці впритул розстріляли бізнесмена У Хортицькому районі Запоріжжя невідомі посеред вулиці впритул розстріляли і пограбували підприємця. Про це передає місцеве видання 061.ua. Інцидент стався в п'ятницю, 12 січня, близько 12:00. Чоловікові, який приїхав з Кам'янця-Подільського, перегородили дорогу невідомі на автомобілі «Ланос», вони кілька разів вистрілили в підприємця, пограбували його і після цього зникли. Постраждалого забрала «швидка допомога», а правоохоронці ввели план-перехоплення «Сирена». Поліція шукає автомобіль, на якому поїхали злочинці. Відзначається, що підприємець займався торгівлею м'ясом і при собі у нього була денна виручка, яку забрали нападники. Нагадаємо, в місті Дергачі Харківської області невідомий хлопець відкрив стрілянину з автомата. Інцидент стався 10 січня, до правоохоронців зателефонував житель міста і повідомив, що невідомий йому парубок на вулиці стріляє в різні боки. Поліцейські знайшли молодика на залізничній зупинці: він був п'яний і намагався чинити опір.
Економіка Експерт розповів, скільки ще дорожчатиме долар і чому не варто вкладати в євро Валютний ринок України лихоманитиме до кінця січня. Про це в інтерв'ю АСН заявив економіст Олександр Охріменко, передає кореспондент АСН. "Лихоманить валютний ринок в Україні буде до кінця січня. Весь січень триватимуть скачки курсу. Чому? Тому що саме в січні потрібно платити зовнішні борги. І тому Мінфін зараз активно скуповує валюту, що і провокує девальвацію", - заявив він. Економіст прогнозує, що після січня можна очікувати стабілізацію ситуації на валютному ринку. "Не виключена навіть деяка ревальвація. Але відкат курсу і ревальвація зазвичай у нас не перевищує 5-7%. Тобто, якщо курс зараз 29 грн, то в лютому він може відкотитися до 28 грн за 1$", - припускає експерт. При цьому Охріменко пояснив, чому українцям "не варто прив'язуватися" до євро. "Ми бачимо девальвацію євро на світовому ринку. І це пов'язано з політикою Трампа. Це пов'язано і з різними обліковими ставками, і з податковою реформою Трампа, і з відновленням санкцій щодо європейських товарів. І знецінення євро триватиме, як прогнозують міжнародні експерти. Але наш курс євро залежить від нашого курсу "євро-долар", тому у нас він росте", - сказав він. Нагадаємо, курс гривні в Україні тільки сьогодні побив антирекорд. Українська валюта щодо євро опустилася нижче історичного мінімуму. За добу курс євро виріс відразу на 21 копійки, переступивши психологічну позначку в 34 грн, і встановив новий історичний рекорд в 34,18 грн.Минулий рекорд євро становив 34,04 грн і був зафіксований в 2015 році. Також до рекорду наближається курс гривні до долара. Зараз 1 долар США коштує 28,44 грн. Історичний рекорд його подорожчання був встановлений у лютому 2015 року - 30,01 грн. Крім того, гривня в кроці від психологічного курсу "2 до 1" щодо рубля. Зараз за 10 російських рублів дають вже 4,99 грн. Нагадаємо, раніше повідомлялося, різкого обвалу гривні не варто очікувати, вона буде поступово знецінюватися.
Суспільство оформление ленты  Виснажені й замерзлі: дніпряни протестують проти знущань над тваринами в цирку У Дніпрі зоозахисники провели акцію протесту перед будівлею міськради. Вони вимагали звернути увагу на жорстоке поводження з тваринами в цирку, передає місцеве видання «Інформатор». Активісти кажуть про те, що в Дніпропетровському цирку тигри і леви виснажені і замучені, що видно неозброєним оком. «Нам дуже пощастило, що Борис Філатов видав указ про заборону розміщення пересувних цирків у Дніпрі. Але навіть стаціонарні цирки не обходяться без приїжджих звірів: їх перевозять у залізних машинах без опалення, нормального кондиціонування, освітлення. В таких умовах тварини хворіють, отримують інфекції - крім того, що самі страждають, ще й наражають на небезпеку глядачів, як дітей, так і дорослих», - заявила член товариства захисту тварин «Вірність» Лера Ковальова. Вона зазначила, що тварини - не іграшки, які можна використовувати для задоволення публіки. Активісти зазначають, що суспільство переросло таку жорстоку розвагу так само, як колись відмовилося від гільйотини в центрі міста. Новий мітинг зоозахисники вже збирають на 20-ті числа січня. Вони також мають намір протестувати проти використання натурального хутра.
Політика У всьому винен Парасюк. Гройсман у Маріуполі раптом згадав про нардепа-забіяку Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман засудив поведінку скандального нардепа Володимира Парасюка. Глава Кабміну заявив, що парламентарія треба позбавити недоторканності і притягнути до відповідальності, передає Укрінформ. В ході зустрічі з ветеранами підприємства «Азовсталь» у Маріуполі і відповідаючи на запитання громадян про те, чому Парасюк досі є нардепом, Гройсман заявив: «Це великий сором, коли людина, уповноважена від держави, дозволяє собі так поводитися. Я хочу сказати, що тут і слабкість, зокрема, правоохоронної системи». За словами прем'єра, Рада може забрати мандат у Парасюка. І якби це питання вирішувалося Кабміном, то його б уже давно вирішили. Нагадаємо, у вересні 2015 року Парасюк побив співробітника СБУ Василя Пісного. У березні 2016 року під час проведення акції на підтримку Надії Савченко депутат зірвав прапор Росії з будівлі Генконсульства у Львові. Згодом в офісі українського телеканалу Парасюк зчепився з Олександром Вілкулом. Після цього між Парасюком і журналістом Андрієм Дзиндзею виник конфлікт у Бахмуті в Донецькій області. Депутат намагався виламати двері в номер журналіста і погрожував йому. Також він спровокував напад на поліцейських на блокпосту Слов'янська. У нападі брали участь 40-45 осіб.
Економіка Наглядову раду «Нафтогазу» очолила британка Головою наглядової ради НАК «Нафтогаз України» стала екс-голова регуляторного органу Великої Британії з питань газопостачання Клер Споттісвуд. Про це повідомили в  прес-службі компанії. Відзначається, що в грудні було проведено перше засідання нового складу наглядової ради, в ході якого Клер обрали на посаду голови. Заступником залишився Володимир Демчишин, який виконує ці повноваження з 18 квітня 2017 року. Клер Споттісвуд раніше була головою регуляторного органу Великої Британії з питань газопостачання (Ofgas) протягом 1993-1998 років. На час її правління припали поділ компанії British Gas і лібералізація ринку газу в Британії. Новий склад наглядової ради "Нафтогазу" був затверджений у грудні 2017 року. До нього увійшли Клер Споттісвуд (Велика Британія), Бруно Лескуа (Франція), Амос Гогштайн (США), Стівен Гейсом (Канада) і представники України Володимир Кудрицький і Сергій Попик.
Політика оформление ленты  Парасюк порадив Гройсману "не рити собі могилу" Народний депутат Володимир Парасюк рекомендував прем'єр-міністру Володимиру Гройсману займатися економікою України, а не рити собі політичну могилу. Про це він повідомив в ефірі каналу NewsOne. Коментуючи заяву глави Кабміну про те, що Парасюка треба позбавити мандата нардепа, політик сказав: «Володимире Борисовичу, займайтеся економікою України, а не політиканством, яким звикли займатися все життя. Країна переживає суперважку сторінку історії». Крім того, Парасюк вважає, що Гройсман «викопав собі політичну яму» словами про те, що корупція - не дуже важлива проблема України. «Він сам нагріб над собою курган. Років через 10 про нього навіть не згадають. Він був на «Азовсталі» Ахметова. Що він може там сказати інакше? Вони разом сиділи на потоках, отримували відкати від незаконного перетину лінії розмежування», - підкреслив Парасюк. Нагадаємо, в ході зустрічі з ветеранами підприємства «Азовсталь» у Маріуполі і відповідаючи на запитання громадян про те, чому Парасюк досі є нардепом, Гройсман заявив: «Це великий сором, коли людина, уповноважена від держави, дозволяє собі так поводитися. Я хочу сказати, що тут і слабкість, зокрема, правоохоронної системи».
Культура оформление ленты  Волочкова на Мальдівах зробила шпагат на пенькові Знаменита російська балерина Анастасія Волочкова продовжує радувати шанувальників своїм фірмовим шпагатом у будь-якому місці земної кулі, де б вона не була. Зараз зірка відпочиває на Мальдівах. У своєму Instagram Волочкова поділилася масою фотографій з відпочинку, тут і фото на пеньку, і в кущах, і на березі океану. «Ховаюся в красі від злих, заздрісних і недолюблених людей... І ви знаєте, допомагає. Краса рятівна. Адже всім не догодиш», - написала Настя, коментуючи недобрі слова, які їй пишуть у соцмережах. Вона порадила людям жити своїм життям, а не її. «Ми можемо бути худими і повними, красивими і некрасивими, тверезими і п'яними, самотніми і велелюбними, різними... Важливо бути людяними і зберігати в серці доброту і милосердя», - зазначила блондинка.   Публикация от Анастасия Волочкова (@volochkova_art) Янв 10, 2018 at 8:50 PST  
Суспільство В Україну йдуть 25-градусні морози. Синоптики назвали дату різкого похолодання В Україну йдуть сильні морози, і вже до кінці місяця очікується серйозне похолодання. Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру України Микола Кульбіда, передає РБК-Україна. За словами Кульбіди, з 25 січня очікується пониження температури до 14-19 градусів морозу, а 27-28 січня - до 20-25 градусів морозу. Разом з тим це поки не точний прогноз, так як 18 січня через центральну частину України пройде кілька активних циклонів. Вони приведуть до значного випадання снігу, місцями дуже сильному, налипання мокрого снігу, посилення швидкості вітру, метелям. Синоптик додав, що сніговий покрив збільшиться на 10-20 см в більшості областей України. Так, 15-17 січня спочатку на Лівобережжі, а потім і на решті території України очікується випадання снігу товщиною до 10 см. Вже 21-22 січня з Балканського півострова буде переміщатися активний циклон, саме він принесе ускладнення погодних умов. У найближчі дні температура по Україні в середньому знизиться в нічні години до 4-9 градусів морозу, на північному сході до 10-14 морозу.
Економіка Без паніки: Нацбанк розповів про причини зниження курсу гривні Зараз причиною зниження курсу гривні стали сезонні чинники. Про це заявив заступник голови Національного банку Олег Чурій, повідомили в прес-службі НБУ. «Після переходу України на плаваючий обмінний курс гривні в 2015 р. на валютному ринку спостерігається певна сезонність. Уже третій рік поспіль у перші місяці року зростає попит на валюту», - розповів Чурій. За його словами, імпортери зараз формують запаси товарів на новий рік, і одночасно знижуються надходження валюти, зокрема з боку аграріїв. Чурій додав, що, як наслідок, на початку кожного року тимчасово посилюється девальваційний тиск на курс гривні. У Нацбанку уточнили, що ці сезонні фактори і є ключовою причиною посилення коливань курсу гривні на міжбанківському валютному ринку і з початку січня 2018 року. Для пом'якшення впливу цих факторів НБУ зберігає присутність на міжбанківському валютному ринку. З початку року Нацбанк продав валюти на суму $53,5 млн, щоб запобігти надмірним коливанням обмінного курсу гривні. «Минулий рік Україна завершила з обмінним курсом на рівні, приблизно рівному курсу на початок року - курс гривні девальвував за минулий рік лише на 3%», - заявив Чурій.
Політика Кабмін відреагував на пропозицію Путіна віддати техніку з Криму Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував президенту країни-агресора Володимиру Путіну разом з українською військовою технікою повернути Україні тимчасово окупований Крим. Про це прем'єр заявив під час поїздки в Донецьку область, передає УНІАН. У відповідь на пропозицію Путіна повернути Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму Гройсман сказав: «Зустрічна пропозиція президенту РФ - разом з флотом повернути Крим. Готові прийняти найближчим часом». Нагадаємо, 11 січня Путін заявив, що Росія готова передати Україні військові кораблі і авіатехніку з Криму. Однак, за словами лідера Кремля, вся техніка перебуває «у жалюгідному стані, але це вже не наша справа». Як відомо, в Криму залишилося 17 кораблів, катерів і суден, зокрема 11 бойових кораблів, серед яких великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», корабель управління «Славутич», протичовнові корвети «Тернопіль» та «Луцьк», морські тральщики «Черкаси» і «Чернігів», великий підводний човен «Запоріжжя», рятувальний буксир «Кременець» тощо.
Здоров`я Експерт розповів, що зупинить епідемію кору в Україні Нинішня ситуація з кором в Україні відповідає критеріям епідемії, проте через бюрократичну казуїстику її навіть нікому оголосити. Про це на прес-конференції заявив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, передає кореспондент АСН. "На сьогодні в Україні є епідемія кору, яка відповідає всім епідкритеріям. Але, на жаль, її ніхто не може офіційно оголосити. Бо через неефективні реформи знищені епідструктури і необхідні служби. Немає керівника, відповідального за ситуацію в охороні здоров'я", - заявив він. Протас нагадав, що кір - високо інфекційне захворювання, тобто кілька хворих можуть заразити величезну кількість людей. Зупиниться епідемія тільки коли 90% населення або перехворіють або зроблять щеплення. "Якщо в приміщенні 10 осіб і є хворий, то захворіє 8 осіб. Кір дуже швидко передається. Але ця інфекція стійка до вакцинації. Тому епідемія кору припиниться тоді, коли 90% населення матиме стійкий сформований імунітет. І є два шляхи придбання імунітету: коли людина хворіє на кір і тільки один раз у житті, адже потім виробляється стійкий імунітет. А по-друге, через вакцинацію", - сказав він. Протас рекомендує не панікувати: "Багато хто нагнітає пристрасті, зокрема чиновники. У нас є лікарі, які можуть надати допомогу. Тому кожна людина повинна проаналізувати свій імунітет статус і своїх дітей. Якщо ви не пам'ятаєте: проходили вакцинацію чи ні, її потрібно пройти. Іншого шляху, щоб уберегтися від кору немає", - попередив він. Якщо людина була в контакті з хворим, треба протягом 72 годин пройти екстрену допомогу від інфекції. "Через підвищений попит на вакцину, за моєю інформацією, в деяких регіонах країни є проблеми з нею. Але в цілому, як заявляє МОЗ, вакцин достатньо і вакцинація абсолютна безкоштовна", - підкреслив він.Раніше АСН розповідала, що за 11 місяців минулого року в Україні захворюваність на кір зросла в 43 рази в порівнянні з 2016 роком. Також ми розповідали, як уберегтися від кору.
Суспільство Міноборони РФ відзвітувало про ліквідацію сирійців, які атакували авіабазу Хмеймім Міністерство оборони Росії рапортувало про ліквідацію групи повстанців, які 31 грудня 2017 року провели обстріл з мінометів російської авіабази Хмеймім у Сирії. Про це повідомили в прес-службі оборонного відомства країни-агресора. У Мінборони РФ заявили, що повстанці базувалися поруч із західним кордоном провінції Ідліб. Відзначається, що знищення повстанців проводилося за допомогою високоточного боєприпасу «Краснопіль». «Російською військовою розвідкою в провінції Ідліб було розкрите місце кінцевого складання і зберігання терористами ударних безпілотних засобів літакового типу», - повідомили в Міноборони. Крім того, був знищений склад безпілотників. «Після прибуття терористів на об'єкт, де вони готувалися до пересадки в мікроавтобус, вся диверсійна група була знищена високоточним боєприпасом «Краснопіль», - додали в міністерстві. Нагадаємо, авіабазу «Хмеймім» РФ у провінції Латакія (Сирія) 6 січня ввечері атакували 13 ударних безпілотників. У генштабі РФ заявили, що їхнім військовим нібито вдалося перехопити управління 6 БПЛА, ще 7 безпілотників було знищено. Разом з тим, у ЗМІ писали, що були знищені 7 літаків і 1 вертоліт ЗС РФ. Загинули, тільки за офіційними даними, 2 військових РФ.
Політика оформление ленты  Активістка Femen перелякала старого президента Чехії голими грудьми Напівоголена активістка Femen намагалася провести акцію протесту на виборчій дільниці в Празі, куди прибув голосувати президент Чехії Мілош Земан. Про це повідомляє видання Lidovky. Жінка перебувала серед журналістів. У той момент, коли Земан витягнув документи і підійшов до столу, активістка схопилася з місця, зняла футболку і з криком «Земан - путінська повія!» кинулася на президента. Аналогічна фраза була написана у неї на грудях. Охоронці президента спрацювали оперативно, не минуло й хвилини, як дівчину скрутили і винесли. Самого Земана охорона також вивела, він повернувся через кілька хвилин і проголосував. Коментуючи інцидент, президент Чехії сказав, що для нього честь бути атакованим активісткою Femen, оскільки це угрупування атакувало і Папу Римського.
Події В Омську стався вибух газу в 5-поверховому будинку, введено режим НС У 5-поверховому будинку в Омську стався вибух газу, в результаті постраждали 8 осіб. Про це заявив представник регіонального Міністерства охорони здоров'я, передає «Газета.ру». «Всього 8 постраждалих, зокрема сім'я з 6 осіб. Це двоє дорослих і четверо дітей - троє семирічних і один восьмирічний. У всіх них опікова травма, їх доставляють в опіковий центр ЛШМД №», - повідомили в МОЗ. Також до медиків звернулися двоє чоловіків, один з яких зістрибнув з другого поверху і отримав перелом однієї або обох ніг, ще у одного поріз ноги. Стан шістьох постраждалих оцінюється як важкий. У МНС РФ заявили, що в зв'язку з вибухом газу в Омську введений режим НС. На місці події працюють 134 співробітники МНС і 20 одиниць техніки. За попередніми даними, вибух призвів до порушень конструкції житлового будинку. Відзначається, що в результаті вибуху конструкція будівлі за адресою вулиця 5-та Кордна, будинок 9 була порушена, частково обвалилася стіна в сусідньому під'їзді, обвалився балкон. Крім того, виникла пожежа.
Здоров`я Медики попереджають: Після кору Україну може накрити епідемія дифтерії Після кору Україну може накрити епідемія дифтерії. Про це на прес-конференції заявила лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська. "Епідемії грипу в Україні поки що немає, якщо порівнювати з країнами Європи, де вона вже вирує. Але і ця епідемія буде в Україні. Це закономірний і природний процес. Грип завжди був, є і буде. І передбачити, який саме штам буде, теж складно", - заявила вона.Але грип не такий страшний, як ситуація з інфекційними захворюваннями, каже експерт. "Ми про це попереджали, про це говорили. Україна увійшла до переліку восьми країн, згідно з рейтингом ВООЗ, з найменшим рівнем вакцинації дітей від інфекцій. А саме, у нас менше 50% вакциновані. І якщо поруч, у Румунії вирує епідемія кору, то всім ясно, що це тільки справа часу, коли вона добереться до України. І тут буде сприятливе середовище. Адже якщо імунізація менше 90%, то кір дуже сприятливо потрапляє в популяцію", - пояснила вона. Лікар попередила, що в такій ситуації, коли в Україні вакцинована тільки половина суспільства, є високий ризик поширення не тільки кору. "Боюся, що є небезпека поширення таких захворювань, як дифтерія, вона "підніме голову" в усьому світі, починаючи з Ємену, Бразилії... Інфекційні хвороби завжди б'ють по країнах, де є соціально-економічна криза. Це закон... А протидифтерійної сироватки у нас немає. Завезено тільки 900 доз... і я не бачу, де швидко ми зможемо взяти цю сироватку. Немає такого шляху і країн. У країнах Європи вона безпрецедентно дорога. Це мене дуже турбує", - підкреслила вона. Лікар нагадала, що в 90-ті в Україні вже була епідемія дифтерії. "Вона була дуже складною. Переважно  у дорослих... А у дорослих такі інфекції протікають дуже важко, зі смертними випадками", - попередила вона. Також, з її слів, вірогідне зростання менінгококової інфекції. "Уже є смертельний випадок... А у нас ситуація з поширенням інфекцій набагато гірше, ніж у всьому світі, де вже давно не бачили кору. Особливо у дорослих", - констатувала вона.
Культура оформление ленты  Анджеліні Джолі приписують роман із режисером із Камбоджі У голлівудської актриси Анджеліни Джолі з'явився новий коханий. Американські журналісти підозрюють, що у 42-річної актриси роман з режисером і музикантом з Камбоджі Прачем Лі, передає «Сплетник». Знайомство пари відбулося на зйомках картини Джолі «Спочатку вони вбили мого батька». Після цього Анджеліна нібито встигла представити нового коханого своїм дітям, які швидко знайшли з ним спільну мову. Однак один з інсайдерів заперечує роман пари. Він запевнив, що Джолі, як і раніше, самотня і навіть не думає про те, щоб вирушити на побачення. «Вона ні з ким не зустрічається і ще довго не збирається цього робити. Вона повністю зосереджена на своїх дітях і їхніх потребах», - підкреслило джерело. Що стосується можливого роману актриси і режисера, джерело зазначило, що вони лише друзі.
Здоров`я Медики назвали кількість померлих від кору і попереджають про нову хворобу Медики назвали кількість українців, які померли від кору. Про це на прес-конференції заявив завідувач лабораторії в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського НАМН України Ігор Маричев, передає кореспондент АСН. "Епідситуація в Україні досить складна... Сьогоднішня епідемія кору характерна тим, що хворіють переважно діти молодшої вікової групи. Вже є 6 смертельних випадків: з них 4 дитини віком 2-4, 5 і 17 років. І є два смертельних випадки у дорослих: 44 і 47 років. Тому не знаю, чому рекомендують вакцинувати дорослих до 30-ти років, якщо від захворювання вмирають, зокрема, більш дорослі люди", - заявив він. Маричев нагадав, що в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун рекомендувала не панікувати. Але, за його оцінками, кожному українцеві потрібно розуміти, що в Україні вже давно відбувається млява епідемічна ситуація. "Ми маємо пролонгований процес поширення інфекції. І це треба пам'ятати", - констатував він. Лікар попередив, що особливо уважними повинні бути батьки дітей віком до 9 років, які двічі повинні бути вакциновані. "Про перспективи складно сказати. Думаю, що кір - це тільки "перший дзвінок", - зазначив він. Маричев попередив про загрозу епідемії краснухи. На жаль, з його слів, в Міністерстві охорони здоров'я радикальних і кардинальних заходів, щоб уникнути епідемій досі на робиться. Також раніше АСН розповідала, що медики не виключили епідемії дифтерії в Україні.
Суспільство Після гастролей у Росії співаки повинні відзвітувати в СБУ і платити збір ЗСУ - Кириленко Українські виконавці, що гастролюють у Росії, повинні повідомляти про це СБУ і платити спеціальний збір на користь Збройних сил України. З такою пропозицією виступив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко у своєму блозі на «Українській правді». Кириленко підкреслив, що все це має бути прописано в законі. «Сотні українських артистів добровільно відмовилися від роботи або виступів у Росії. З етичних, а деякі з політичних міркувань. Звичайно, втративши при цьому фінансово. Інші артисти, навпаки, радісно використовують поле, яке навіть стало вільніше, і не безкоштовно веселять російську публіку, незважаючи на російську агресію на Донбасі і анексію Криму», - підкреслив віце-прем'єр. Чиновник додав, що потрібен закон: «Їдеш розважати публіку країни-агресора - повідомляєш СБУ». Кириленко пропонує, щоб під час виступу або відеокліпу артиста, якого занесено до Реєстру, на українських телеканалах постійно висвічувався інформаційний напис: «Цей виконавець гастролює на території країни-агресора».
Здоров`я У Києві працює 66 "безкоштовних" кабінетів вакцинації від кору У Києві працює 66 "безкоштовних" кабінетів вакцинації від кору. Про це на прес-конференції заявив начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям і матерям департаменту охорони здоров'я КМДА Наталія Боднарук, передає кореспондент АСН. "Для недопущення погіршення епідситуації в столиці введені попереджувальні та профілактичні заходи... Зокрема, в дитячих колективах проводять перевірки на наявність щеплень проти кору у дітей та обмеження відвідування. Таке рішення дозволить зменшить ймовірність контактів з хворими і відповідно знизити кількість хворих", - заявила вона. Статистика показує зростання захворюваності на кір: якщо в 2016 році було всього 2 випадки, то в 2017 році зафіксовано 87 випадків і 5 осередків. То станом на 12 січня, на ранок, в столиці захворіли вже 74 людини, з них 57 дітей. Зафіксовані також два осередки захворювання. З них у стаціонарах досі перебуває 20 осіб: 10 дітей і 10 дорослих. "У нас в столиці працює 66 кабінетів, де відбувається вакцинація. у вихідні дні вони теж працюють у режимі - з 9:00 - 15:00... Кожен охочий може прийти і вакцинувати своїх дітей. І ми вже фіксуємо збільшення потоку охочих пройти вакцинацію", - попередила вона. З її слів, вакцини досить і вона безкоштовна. Але для працівників підприємств і тих, кому більше 30-ти років, рекомендують закупити централізовано вакцини і пройти вакцинацію.
Кримінал оформление ленты  У «Союзу православних» в Запоріжжі вилучили незареєстровану зброю і патрони – СБУ У Запоріжжі співробітники СБУ 11 січня провели обшуки в проросійській громадській організації «Союз православних «Радомир». Про це повідомили в прес-службі спецслужби. Відзначається, що в ході обшуків вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, а також значну кількість патронів. Також були знайдені медалі «патріот Росії», проросійська символіка, роздруківки з текстами антиукраїнського змісту. Встановлено, що «Радомир» надавала так звані «охоронні послуги» Запорізької єпархії Української православної церкви. Окремі представники церкви Московського патріархату, за даними СБУ, порушують рівноправність громадян, чим створюють передумови для міжетнічних і міжконфесійних конфліктів. Крім того, вони також виправдовують агресивні дії РФ по відношенню до України. Нагадаємо, 11 січня прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження щодо окремих попів Московського патріархату і громадської організації «Радомир» в зв'язку з розпалюванням релігійної ворожнечі.
Економіка Завод «Морото Січ» в окупованому Сніжному передали в управління за кордон Машинобудівний завод «Мотор Січ» в окупованому російськими терористами Сніжному передали під управління іноземної компанії. Про це передає «Радіо Свобода». За словами екс-глави правління «Мотор Січі» та власника майже 15% акцій підприємства В'ячеслава Богуслаєва, завод на окупованій території залишається під контролем «Мотор Січі», проте його передали в управління іншій компанії. «Ми не можемо там працювати відповідно до законів України. Ми найняли компанію, яка управляє нашим заводом. Але завод знаходиться в повному підпорядкуванні і під повним контролем підприємства «Мотор Січ», - сказав Богуслаєв. Він не уточнив, в якій саме країні зареєстрована керуюча компанія. «Продукцію ми купуємо, але не через лінію розмежування. Наш уряд нам забороняє розвиватися, тому будемо купувати продукцію Сніжнянського заводу в іншій країні», - пояснив депутат.
Економіка оформление ленты  Пенсії військовим. Що вимагають ветерани від Кабінету міністрів 11 січня під Кабінетом міністрів і особисто прем'єр-міністра Володимира Гройсмана перерахувати їм виплати. Цього разу відставники були налаштовані досить рішуче. Кажуть, свої вимоги передали чиновникам напередодні і чекають відповіді, а також сподіваються, що питання обговорять на засіданні уряду, яке якраз проходило в цей час. Однак, принаймні, в відкритій для преси частині засідання уряду тема виплат військовим і відставникам не піднімалася. Як тільки з'явилася перша інформація про те, що виплати військовим пенсіонерам осучаснювати будуть через рік (в 2019-му), чиновники відразу ж запротестували, заявляючи, що ця інформація - відверта брехня. Кабінет міністрів України заявив, що ще 13 грудня 2017 року направив до Ради національної безпеки і оборони законопроект про підвищення пенсій військовим. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман тоді пообіцяв, що пенсії військовим планується підвищити з 1 січня 2018 року. Зміни повинні були торкнутися 550 тисяч осіб, яким би підвищили оплату мінімум на 1,5 тис. грн. Гройсман також додав, що Кабмін пропонує створити автоматичну індексацію пенсій і розмежувати "бойові" і "звичайні" пенсії. "Бойові повинні бути вищими, ніж звичайні пенсій військовослужбовців", - заявив тоді прем'єр. Що конкретно це означає прем'єр не став вдаватися в подробиці. Вже на початку січня 2018 року віце-прем'єр Павло Розенко заявив, що президент особисто доручив уряду зайнятися реформуванням пенсійної системи для військовослужбовців. "Це питання на сьогоднішній день дуже гостро стоїть, адже це категорії людей, яким вже 5-7 років пенсії не перераховувалися. У них своя окрема система пенсійного забезпечення. Тому уряд зробив відповідний проект закону і передав його на розгляд до Ради з національної безпеки і обороні України. І там передбачено зростання або осучаснення пенсій військовим пенсіонерам з 1 січня 2018 року», - заявив Павло Розенко. У той же час віце-прем'єр зробив ще одну досить розмиту ремарку: "Якби це твердження і не відбулося, ми все одно підвищимо пенсії і саме з 1 січня 2018 року. І саме для військових пенсіонерів. Зараз це питання знаходиться в компетенції ВР і РНБО - чекаємо від них рішень". У той же час в уряді замовчують одну дуже неприємну, але важливу деталь. У бюджеті-2018 суму на підвищення пенсій військовим не передбачили. З огляду на те, що в Україні військових пенсіонерів близько 550 тисяч, а підвищать їм виплати мінімум на 1,5 тисячі гривень, виходить на ці потреби необхідно мінімум 825 мільйонів гривень додаткових щомісячних витрат і майже 10 мільярдів - на рік. Військовослужбовців ЗСУ, співробітників МВС, СБУ та інших силовиків, що вийшли на пенсію годують казками про перерахунок пенсій ще довше, ніж вчителів - з 2008 року їх пенсії не індексувалися. Природно, що ця новина від Гройсмана військовими пенсіонерами була сприйнята з великим піднесенням. Не менш зрозуміло і їх розчарування новиною про те, що їх будуть "осучаснювати" не так як інших пенсіонерів. Військові пенсіонери вийшли на акції протесту в Києві, Маріуполі, Львові, Рівному та інших містах. Однак центральні ЗМІ в тему "заглиблюються" неохоче, лише дослівно ретранслюють чергові обіцянки чиновників не намагаючись їх оцінити або хоча б осмислити. Все частіше, в тому числі і в коментарях під статтями на тему пенсій військових на нашому сайті звучать фрази в дусі "нахлібники, сиділи на гражданці, в кабінетах, тилові, від'їлися, ось краще вибивати виплати для тих, хто на фронті" - це несправедливі зауваження. Перш за все тому, що багато хто з військових, які несуть службу зараз, вже знаходяться за кілька років від пенсії, багато хто вийшов на неї по інвалідності. Рано чи пізно вона торкнеться всіх військових в Україні. Військовий експерт і народний депутат Дмитро Тимчук свого часу написав у соцмережі, що коли екс-командир частини отримує пенсію меншу, ніж його колишній підлеглий цивільний на пересічній посаді - це маячня. На переконання Тимчука, в плутанині з перерахунком пенсій військовим винне Мінсоцполітики і особисто його голова А.Рева. Мовляв, останній обіцяв надати в ВР законопроект по військовим пенсіонерам спочатку в вересні, потім - до 1 листопада, потім - до кінця року, але в підсумку в Раду документ так і не потрапив. "... В Раду законопроект так і не подали. Замість цього Мінсоцполітики вдарилося в відверту брехню. Так, депутатам пан Рева раптом почав розповідати, що спочатку законопроект повинна розглянути РНБО. Але до РНБО даний документ відношення не має, за моєю інформацією , ніхто цей документ в РНБО на даний момент також не подавав. Я бачу тільки одне пояснення: Мінсоцполітики проігнорувало всі напрацювання робочої групи при Кабміні і "намалювало" такий документ, що його соромно показати, а тепер думає, як би його під шумок пропхати через парламент. Не вийде", - гнівно заявив Тимчук. Ще більше підливає масла в вогонь і той факт, що за поки не підтвердженими даними Мінсоцполітики планує до 2030 року підвищити пенсійний вік військових до 50 років (зараз 45,5), а термін вислуги - до 30 років (зараз - 23,5). Складно уявити армію що складається наполовину з літніх людей, чи не так? Військові пенсіонери висунули ультиматум Схоже, терпіння військових пенсіонерів закінчується. Понад три роки вони намагалися домовитися з чиновниками з питання збільшення посадових окладів і окладів за військове звання при зменшенні питомої ваги надбавок, підвищень, премій і нагород в структурі грошового забезпечення та приведення його у відповідність з фізичними та моральними витратами військовослужбовців. Коли 30 серпня 2017 року Кабінет міністрів України прийняв постанову №704 «Про грошове забезпечення військових, особ рядового складу і начальства і інших осіб» у військових пенсіонерів з'явилася надія на те, що результати праці державних службовців, військовослужбовців та інших чиновників структур сектора безпеки і оборони нарешті почнуть оцінювати за однаковим принципом, на однаковій основі і умовах з використанням коефіцієнтів, обґрунтованих умовами, в яких вони виконує якусь певну свої службові обов'язки, йдеться в їх зверненні до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Військове співтовариство очікувало, що безлад в системі грошового забезпечення військовослужбовців буде подолано і безпосередньо вплине на пенсійне забезпечення відставників. Однак, прийняте без достатньої правової та фінансового обґрунтування, вивчення і детального аналізу соціальних наслідків та ризиків рішення стосується перенесення вступу в силу постанови №704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» на 1 січня 2019 року нівелює плоди трирічної спільної роботи органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства. Військові пенсіонери назвали таке нововведення «азаровщиною» - спробою ручного управління одним з видів забезпечення військ, суб'єктивізм і несправедливість при визначенні та виплаті грошового забезпечення військовослужбовців. Крім того на початку року представникам структур сектора безпеки і оборони кулуарно, без дотримання будь-яких вимог регламенту діяльності органів виконавчої влади, були передані для вивчення та опрацювання давно анонсовані таємно розроблені Міністерством соціальної політики України «реформаторські» зміни системи пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, стверджують пенсіонери. Суть змін полягає в спробі замінити просту і прозору систему обчислення та перерахунку раніше призначених пенсій залежно від розмірів грошового забезпечення військовослужбовців, на багатоскладову формулу залежності від середньої заробітної плати і індексу споживчих цін. При цьому специфіку виконання службових обов'язків, фізичні і психічні навантаження, ризики для життя і наслідки для здоров'я до уваги не беруться. "Мотиви необхідності внесення таких змін неодноразово названі міністром соціальної політики Ревою, свідчать про відсутність професіоналізму у «батьків» цієї реформи, нездатності об'єктивно проаналізувати реальний стан пенсійного забезпечення осіб звільнених з військової служби, недоліки в його системі і оцінити соціальні наслідки можливих рішень, або про цілеспрямовану спробу стати на заваді національній безпеці і обороні воюючою країни", - заявляють відставні військові. Рішень же щодо врегулювання проблеми з пенсійним забезпеченням пенсіонерів органів внутрішніх справ взагалі не пропонується. За всієї риторикою проглядається лише один мотив - таким способом Мінсоцполітики пропонує заощадити бюджетні кошти на військових. Перенесення ж вступу в силу постанови від 30 серпня 2017 року №704 будь-якої економії або додаткового навантаження на державний бюджет України в 2018 році не містить, запевняють пенсіонери. Вони запевняють - ретельно проаналізували чинне законодавство і дійшли висновку, що нині використовується система призначення, обчислення, виплат і перерахунків раніше призначених пенсій, в залежності від зміни розмірів грошового забезпечення, приведення їх у відповідність з розмірами прожиткового мінімуму і ціновій політиці держави, не вимагає кардинальних змін. А вищезгадані рішення Кабміну мають демотивувальний, деморалізуючий і дестабілізуючий характер, підштовхують військовослужбовців і службовців інших структур сектору безпеки і оборони до дострокового розриву контрактів, масового звільнення з військової служби. За нинішньої укомплектованості військових частин і підрозділів, в тому числі, що виконують бойові завдання, це - пряма загроза національній безпеці і обороні. "Ми переконані в тому, що професійну відповідальність за ситуацію, яка склалася в сфері грошового забезпечення військових і пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби несе особисто міністр соціальної політики України Андрій Рева", - заявляють військові пенсіонери. Виходячи із зазначеного ми вимагаємо: 1. Невідкладно скасувати постанову Кабінету міністрів від 27 грудня 2017 року №1052 «Про внесення змін до пункту 10 постанови Кабінету міністрів від 30 серпня 2017 року №704 та з 1 січня 2018 року здійснити перерахунок раніше призначених пенсій особам звільненим з військової служби та деяких інших особам, на умовах чинного Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» - №2262 -ХІІ та інших чинних нормативно-правових актів. 2. Здійснити перерахунок раніше призначених пенсій пенсіонерам органів внутрішніх справ з 1 січня 2016 року відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11 листопада 2015 року №988 та інших нормативно-правових актів. 3. Зобов'язати керівників центральних органів виконавчої влади сектора безпеки і оборони невідкладно розробити і затвердити накази про порядок виплат грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і керівного складу, визначення посадових окладів, окладів за військовим (спеціальним) званням, щомісячних (підвищення посадового окладу, надбавки, доплат, нагород, які мають постійний характер, премії) та одноразових додаткових видів грошового забезпечення. 4. Зупинити приховану від захисників України і українського суспільства розробку законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій військовослужбовців з урахуванням оновленого грошового забезпечення. 5. За несвоєчасне виконання приписів чинного законодавства, що стосуються перерахунку раніше призначених пенсій, що стало причиною негативних суспільних наслідків внести подання на звільнення міністра соціальної політики Андрія Реви з посади. 6. У зв'язку з тим, що країна перебуває в стані війни, встановити морально справедливі, економічно виважені і фінансово обґрунтовані співвідношення розмірів грошового забезпечення заробітної плати та пенсій у всіх сферах державної служби та галузях реального сектора виробництва. 7. Прискорити роботу по створенню Міністерства України у справах ветеранів. (Оригінал документу) А тим часом ... Замість резюме і післямови можна навести для прикладу ситуацію, яка до вищеописаної безпосередньо не відноситься, але досить яскраво зображує, яким може бути майбутнє нашої армії через кілька років, якщо Кабмін не почне насправді працювати на підвищення її іміджу. Як виявилося за підсумками вступної кампанії 2017 року "по ряду обставин об'єктивного і суб'єктивного характеру в 2017 році план прийому до окремих вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів виконані не в повному обсязі". Про це йдеться в наказі Міноборони №678 від 19 грудня 2017 року. Навчатися у вищі військові учбові заклади минулого року вступило всього 4517 учнів.  Нагадаємо, раніше АСН розповідала про хвилю обурення, яка почалася в соціальній мережі після того як стало відомо про рішення Кабінету міністрів перенести підвищення пенсій військовим на рік.
Культура Поліція США почала розслідувати справу про зґвалтування проти Стівена Сігала Поліція Лос-Анджелеса почала розслідування відносно актора Стівена Сігала за підозрою в згвалтуванні. Про це повідомляє видання The Wrap. Актриса Реджина Саймонс заявила в поліції про те, що в 1993 році вона була згвалтована знаменитим актором. Вона тоді працювала в масовці на зйомках фільму «У смертельній небезпеці». Жінка повідомила, що Сігал нібито запросив її до себе в будинок на вечірку, але коли вона приїхала, там був він один. Актриса стверджує, що актор зачинив двері, почав цілувати її, а потім згвалтував. Саймонс підкреслила, що на момент злочину їй було 18 років і вона не була «сексуально активною». Проти Сігала зі звинуваченнями виступили також модель Фавіола Дедіс, журналістки Ліза Герреро і Дженні Маккарсі, а також актриса Рей Дон Чонг.
Політика Екс-регіоналу Єфремову до березня продовжили утримання під вартою Старобільський райсуд Луганської області продовжив арешт екс-главі фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександру Єфремову. Про це повідомляє УНН. «Продовжити Єфремову термін утримання під вартою до 12 березня 2018 року включно», - оголосив рішення суддя Олександр Пелех. Наступне засідання відбудеться 15 січня. На ньому будуть допитувати свідків. Як зазначив суддя Пелех, буде заслухано також клопотання адвокатів Єфремова про скасування запобіжного заходу. Нагадаємо, Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту перед вильотом до Австрії. Наступного дня він був заарештований і перебуває під вартою. Політика підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, створення так званої «ЛНР». 4 січня 2017 року обвинувальний акт щодо Єфремова направили в суд. Прокурор на судовому засіданні 17 листопада 2017 року заявив, що на закордонних рахунках родичів Єфремова знаходиться близько 33 млн швейцарських франків.
Події Миша влаштувала переполох на концерті симфонічного оркестру в США У США маленька миша влаштувала переполох на концерті Національного симфонічного оркестру під керуванням диригента Ютакі Садо. Про це пише The Washington Post. Концерт проходив в Центрі виконавчих мистецтв імені Джона Кеннеді у Вашингтоні. Під час антракту маленький гризун викликав переполох в залі для глядачів. Персонал закликав публіку залишатися на місцях і продовжувати слухати другу частину концерту. Однак глядачі, поруч з якими бігало мишеня, пересували свої сумки і верхній одяг, але намагалися зберігати тишу і спокій. Будівля, в якій проводився концерт, дуже стара. У ній регулярно борються зі шкідниками, проте ці заходи явно не допомагають. Нагадаємо, американські ЗМІ роздобули список замовлень на господарські роботи в Білому домі за останні 2 роки. У ньому є заявки на боротьбу з тарганами, мишами і мурахами в головній резиденції президента країни.
Політика Посол США в Панамі звільнився після заяви Трампа про «смердючі діри» Посол США в Панамі Джон Філі подав у відставку в зв'язку з тим, що президент США Дональд Трамп назвав мігрантів з Гаїті, Сальвадора і країн Африки людьми з «смердючих смітників». Про це повідомляє Reuters. Заяву про відставку посол подав ще 27 грудня, тобто воно не було пов'язано зі словами Трампа. «Будучи молодшим офіцером іноземної служби, я підписав присягу, щоб віддано служити президенту і його адміністрації в аполітичній манері, навіть коли я міг би не погодитися з певними політиками. Мої інструктори ясно дали зрозуміти - якщо я вважаю, що не можу цього зробити, я зобов'язаний піти у відставку. Цей час настав», - сказав Джон Філі. Нагадаємо, раніше на зустрічі в Білому домі Трамп назвав мігрантів з Гаїті, Сальвадора і Африки людьми з «країн-смітників». Це викликало скандал, в результаті Трамп заявив, що не ображав жителів названих країн. Проте влада Ботсвани попросили США уточнити, чи вважають їх «смердючої дірою». Офіційних пояснень зажадав і уряд Гаїті.
Суспільство оформление ленты  Позбавлений права на служіння священик відмовився каятися перед УПЦ МП Запорізький священик УПЦ Московського патріархату отець Анатолій відмовився каятися перед церквою за свою підтримку бійців АТО і висловлювання проти церкви, представники якої відмовилися відспівувати трагічно загиблого 2-річного хлопчика. Про це передає inforesist.org. О.Анатолій додав, що не має наміру каятися в спілкуванні виключно українською мовою, у відмові від проповідей російською. Він уточнив, що після скандалу подзвонив владиці Запорізькому Луці, щоб поговорити, як син з батьком і вибачитися за різкість і попрощатися. Але незабаром побачив в соцмережах оголошення про прес-конференцію, на якій він, нібито, буде публічно каятися. Священик підкреслив, що каятися йому нема в чому, бо його різкі слова – відповідь на ганебні дії його колег, зокрема, на ситуацію з відспівуванням дитини, на яку впав самогубець.

Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття ініціативи та рішучості допоможе ....
Сон у ніч з 2 на 3 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 2 на 3 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
3 травня о 3:33 розпочнеться 25-й місячний день Фаза Місяця - спадна
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе більш енергійним та пристрасним, що допоможе....
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
більше матеріалів




/-1,2184851169586-/ /-pc-/
Top