counter
Архів Повернутись назад 10 Березня 2016
10 Березня
За кордоном До кінця 2023 року NASA планує здійснити перший пілотований політ на Марс Космічне агентство NASA планує в 2023 році здійснити перший випробувальний політ на Марс з астронавтами на борту. Про це повідомив у середу, 9 березня, директор американського відомства Чарльз Болден під час вашингтонської конференції із супутникового зв'язку Satellite 2016, передає ТАСС. «Оріон» має приземлитися не пізніше квітня 2023 року. А в 2018 році має відбутися запуск корабля за допомогою носія SLS. Спочатку на Червону планету буде відправлено автоматичні апарати, які вивчатимуть атмосферу Марса та його поверхні. Саме вони визначать місце майбутньої посадки пілотованого корабля. «Ми маємо намір продовжити діалог на цю тему з усіма учасниками програми МКС - космічними агентствами Росії, Канади, Японії та країн Європи. Ми хочемо дізнатися, що думають інші країни з приводу того, як здійснити подорож на Марс», - сказав директор NASA.
Суспільство Мінсоцполітики підтвердило розмороження рахунку Азарова, однак пенсію йому не платитиме Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що Апеляційний суд Києва лише відновив рахунок колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, однак зазначив, що пенсія Азарову виплачуватися не буде. Про це він написав у своєму Twitter. «Пенсія Азарову не нараховується і нараховуватися не буде, не виплачувалася і виплачуватися не буде. Суд лише відновив йому рахунок у банку», - написав Розенко. Він наголосив, що Азарову відновили доступ до старого пенсійного рахунку в Ощадбанку, але на нього вже більше року не здійснюється жодних нарахувань пенсії. Нагадаємо, що вчора за рішенням Печерського районного суду м. Києва екс-прем'єр-міністру Миколі Азарову відновили доступ до його особистих рахунків, заморожених з грудня 2015 року.
Події Поліція Києва відкрила кримінальне провадження через нічну атаку на посольство РФ Столична міліція відкрила провадження через спроби пошкодити будівлю посольства Росії в Києві, на територію якої кинули коктейлі Молотова, за статтею «Умисне знищення або пошкодження майна». Про це повідомляє ГУ Національної поліції в місті Києві. У поліції повідомили, що в ніч на четвер, близько четвертої години ранку, жінка і двоє чоловіків кинули на територію посольства іноземної держави три пляшки з невідомою речовиною, яка згодом почала горіти. На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. Під час огляду слідчі вилучили запальничку, залишки скляного посуду і дві пляшки з рідиною. Всі ці предмети відправили на експертизу. «За деякий час правоохоронці встановили трьох осіб, причетних до скоєння правопорушення. Жінка 1984 року народження представилася головним редактором друкованого засобу масової інформації. Разом з нею були двоє чоловіків 1964 і 1979 років народження. Правопорушників було доправлено до Солом'янського управління поліції, опитано і відпущено», - йдеться в повідомленні. Слідчим відділом Солом'янського управління столичної поліції за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Поліція встановлює всі обставини цієї пригоди.
Суспільство Телефонні шахраї виманили у довірливих закарпатців майже 50 тисяч гривень Поліція Закарпатської області розслідує факти телефонного вимагання. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в області. «Вчора до поліції звернулася 55-річна жителька с. Тячівка Ужгородського району Закарпатської області. Жінка розповіла, що її мати, 79-річна пенсіонерка, яка мешкає в с. Калини на Тячівщині, потрапила на гачок телефонних шахраїв. Зловмисники діяли за стандартною схемою - налякали матір, що її син, який проживає в Краснодарі (РФ), потрапив у ДТП. Необхідно терміново переказати гроші на банківський рахунок, щоб урятувати сина в лікарні. Жінка того ж дня знайшла 48 тис. гривень і переказала через термінал на зазначений рахунок», - йдеться у повідомленні. Про «нещастя» і втрачені гроші пенсіонерка розповіла доньці пізніше - через п'ять днів. Та одразу ж зв'язалася з братом. З ним виявилося все гаразд. Ще один подібний випадок стався в Ужгороді. Цього разу «рятувати» довелося онука, якому нібито загрожувала кримінальна відповідальність за скоєний злочин. «Жертвою крадіїв стала 83-річна місцева жителька. На домашній номер їй зателефонував невідомий і представився міліціонером. Чоловік начебто намагався витягнути онука пенсіонерки з біди. Але для цього треба було 2000 гривень, які візьме водій таксі. Жінка виконала всі доручення: винесла гроші, передала, кому треба. І лише потім зв'язалася з онуком», - уточнюється в повідомленні.
За кордоном оформление ленты  Спецслужби Великобританії отримали список понад 20 тисяч бойовиків ІДІЛ Британські спецслужби отримали доступ до 22 тисяч особистих справ бойовиків, які воюють на боці радикального ісламістського угруповання «Ісламська держава». Про це повідомляє британське видання The Sky News. Видання повідомляє, що таку інформацію передав колишній член угруповання. Він нібито дезертирував і викрав USB-флешку з секретними даними. Читайте також: Пентагон заявив про ліквідацію одного з ватажків ІДІЛ Зараз експерти британської служби зовнішньої розвідки МІ-6 і контррозвідки МІ-5 вже почали аналіз інформації. За їхніми даними, в базі містяться імена, адреси і дані родичів 22 тисяч бойовиків ІДІЛ з 51 країни світу. Також у списках вказується країна, в якій бойовики здійснюють свою діяльність. Крім того, в документах міститься інформація про бойовиків, які мають здійснювати теракти, підриваючи себе.
Суспільство Вищий спецсуд України визнав арешт нардепа Мосійчука незаконним Вищий спеціалізований суд виніс рішення про незаконність арешту народного депутата Ігоря Мосійчука. Про це повідомляє gazeta.ua. Адвокат народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука Леонід Сіваков зазначив, що рішення ВР України від 17 вересня 2015 року є незаконним. «Сьогодні Вищий спеціалізований суд виніс рішення, що затримання Ігоря Мосійчука 17 вересня 2015 року було проведено незаконно і з численними порушеннями. Документи, які були задіяні ГПУ для проведення арешту, також були незаконними. Рішення апеляційного суду остаточне і оскарженню не підлягає», - підсумував захисник Мосійчука. Нагадаємо, що Ігоря Мосійчука заарештували 17 вересня 2015 року в стінах Верховної Ради після внесення ГПУ прохання про зняття недоторканності й арешт нардепа. Депутата звинувачують у хабарництві, хуліганстві, тиску на суд і погрозах працівникам правоохоронних органів. Однак пізніше стало відомо, що провадження за фактом тиску на суд було закрито, а в обвинувальному акті зникло звинувачення в корупції.
За кордоном оформление ленты  Одного з ватажків терористів «ДНР» помітили в Москві Одного з керівників терористичної організації «ДНР», Дениса Пушиліна, помітили в Москві біля Адміністрації президента РФ Путіна. Про це повідомляє ТСН. Відомо, що так званий голова «парламенту ДНР» потрапив в об'єктив камери журналістів, які вийшли на акцію протесту проти побиття журналістів на кордоні Чечні та Інгушетії. Протестувальники впізнали Пушиліна, який ішов у підземний перехід у районі адміністрації Володимира Путіна. Відповіді на запитання, що він робить у Москві, громадські діячі не почули. Також Пушилін відкинув пропозицію активістів виступити разом з ними на знак протесту проти свавілля щодо журналістів. Нагадаємо, що Денис Пушилін є представником «ДНР» у Тристоронній контактній групі. Крім того, СБУ звинувачує його в низці злочинів, серед яких тероризм, фінансування і пособництво в терористичній діяльності.
Політика Козаченко назвала прізвища суддів, які приймають рішення про люстрацію в прокуратурі Всі рішення судів про звільнення від люстрації в прокуратурі приймають троє суддів Окружного адміністративного суду Києва: Келеберда, Качур і Данилишин. Про це під час засідання антикорупційного комітету заявила директор Департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). За її словами, Генеральна прокуратура сприяла люстраційній перевірці і надала всі документи. Вона зазначила, що під дію закону про люстрацію потрапляє 401 особа, з яких 311 - під автоматичну люстрацію. Ще 90 мали бути звільненими протягом двох років. «Хочу зазначити, що 4 людини з цього переліку і далі перебувають у лавах прокуратури. Зокрема головний бухгалтер-заступник, яка обіймала цю посаду при всіх генеральних прокурорах з 1996 року», - сказала Козаченко. При цьому вона зауважила, що ще три прямих кандидати на люстрацію зберегли посади завдяки рішенню суду.
Політика Ердоган: Україна і Туреччина продовжуватимуть відстоювати права кримських татар Глава Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна готова разом з Україною відстоювати права кримських татар і домагатися законності на території анексованого Криму. Про це на свій сторінці у Facebook написав уповноважений Президента України з прав кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. «Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час спільної прес-конференції з Президентом України за результатами міждержавних переговорів зазначив, що одним з найважливіших аспектів українсько-турецьких відносин є кримські татари», - написав Джемілєв. На думку турецького президента, зараз кримські татари змушені вести складне життя в умовах окупації та переслідувань. Саме тому необхідно тримати на міжнародному порядку денному тему порушення прав людини в Криму в усіх спільнотах. «І в цьому питанні ми на одній позиції з Україною. Ми скоординовано докладатимемо спільних зусиль, використовуючи дипломатичні і правові заходи, спрямовані на подолання незаконних дій у Криму. Ми не визнавали і не визнаємо незаконну анексію Криму Росією», - заявив Ердоган.
Суспільство ГУР оприлюднила імена ще двох полковників ЗС РФ, які керують терористами на Донбасі Головне управління розвідки Міністерства оборони України опублікувало персональні дані керівників терористів на Донбасі, які є полковниками регулярних військ РФ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУР МО України. «На даний момент встановлено імена двох кадрових офіцерів ЗС РФ, які беруть безпосередню участь у воєнній агресії Росії на території України. Так, на посаді «начальника інженерної служби 1-го АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ» перебуває полковник ЗС РФ Усманов Залібек Касумович», - ідеться в повідомленні. У ГУР зазначають, що на посаді «начальника протиповітряної оборони 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2-го АК (Луганськ, Україна) Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ» перебуває полковник ЗС РФ Фролов Денис Ігорович.
Події У Вінниці біля будівлі Головного управління поліції спалили шини Члени товариства «Автомайдан» з різних міст України, а також вінницькі активісти зажадали усунення начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Антона Шевцова на час перевірки СБУ за звинуваченням у сепаратизмі. Після чого протестувальники підпалили шини біля входу до будівлі відомства, повідомляє агентство Укрінформ. «Ми вже півтори години чекаємо Шевцова, але він прислав когось зі своїх підлеглих і каже, щоб ми записувалися на прийом. До людей вийти не хоче - то ми допоможемо», - заявили учасники акції. Після цього учасники пікету підпалили шини. Пожежні загасили полум'я, проте деякий час спостерігалося значне задимлення. Тим часом рух по вулиці Театральній, де розташована адміністративна будівля, заблоковано. Активісти не пропускають жоден транспорт, на одного з учасників акції навіть наїхала «Газель», завдавши йому легких тілесних ушкоджень. Вхід до будівлі ГУ Нацполіції у Вінницькій області захищають кілька рядів поліцейських.
Події У Києві жорстоко вбили підприємницю У Києві невідомі жорстоко вбили жінку-підприємницю на очах у її дочки. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в місті Києві. «О 6:28 до чергової частини надійшло повідомлення від місцевих жителів про те, що в сусідній квартирі звуть на допомогу. За кілька хвилин на місці пригоди були правоохоронці. У квартирі знайшли побиту мертву жінку та її трьох неповнолітніх дітей. Молодші (чотирьох та шести років) спали, а 15-річна дівчинка стала свідком страшних подій», - ідеться в повідомленні. У поліції попередньо встановили, що 46-річна жінка-підприємниця починала робочий день на світанку. Тому на неї напали в під'їзді і заштовхали в квартиру. У поліції зазначають, що зловмисників було двоє, на головах - балаклави. За попередньою інформацією, чоловіки били потерпілу по голові і вимагали назвати код від сейфа. «Коли старша дівчинка прокинулася, її зв'язали, закрили в кімнаті і, погрожуючи, питали потрібну їм інформацію. Згодом забрали сейф і поспіхом залишили приміщення», - зазначили в поліції. На місці пригоди працюють слідчо-оперативні групи Нацполіції. Правоохоронці досліджують місце злочину, опитують сусідів, розшукують можливих свідків. Відомості про пригоду внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Суспільство Сакварелідзе створить штаб з контролю справи «діамантових прокурорів» Заступник генпрокурора і прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе закликав усіх небайдужих приєднатися до наглядового штабу для контролю за справою «діамантових прокурорів». Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, зараз критично важливо забезпечити максимальний громадський контроль за подальшим процесом, аби припинити спроби будь-яких маніпуляцій з боку недоброзичливців. Він закликав усіх бажаючих - активістів, блогерів, народних депутатів, громадських діячів і просто зацікавлених у справедливому правосудді людей - долучитися до роботи наглядового штабу. «Ваша присутність на судових засіданнях і активний медіамоніторинг процесу буде важливим фактором контролю за його об'єктивністю. Ми не повинні дати ані найменшого шансу розвалити цю знакову справу - справу честі нової України», - написав Сакварелідзе. За словами прокурора, поки що ідчувається значний тиск системи, яка намагається зам'яти справу «діамантових прокурорів» (заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна).
Політика Фейгін розповів, що лист Порошенка для Савченко - підробка Адвокат українки Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що лист, який отримала Надія нібито від Президента України Петра Порошенка, - підробка. Про це адвокат повідомив на своїй сторінці у Twitter. «Щоб дискредитувати Надію у зв'язку із закінченням її сухого голодування, було передано підробленого листа Президента України для Наді», - написав Фейгін. Він зазначив, що він і Генконсульство України стали «об'єктом досить безпардонної спецоперації» Росії. У плани Кремля входить дискредитація як самої Савченко та її адвокатів, так і українських держорганів. «Я прошу вибачення в усіх, хто читав зазначеного листа. Ми є об'єктом оперативної розробки і мало що цьому можна протиставити... Просто зараз мій твіттер ламають», - написав у кількох постах адвокат. Нагадаємо, що льотчиці Надії Савченко 21 березня в Росії винесуть вирок. Її звинувачують у вбивстві двох російських журналістів на Донбасі і в незаконному перетині кордону. Також із сьогоднішнього дня, 10 березня, Савченко відмовилася від свого сухого голодування, яке вона почала 4 березня, і почала пити воду.
Події У Києві на хабарі в 60 тисяч гривень погорів директор держпідприємства Слідчі Подільського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримали директора одного з державних підприємств Київської області та його посередника. Про це повідомляє ГУ Національної поліції в місті Києві. «Чиновник вимагав у жителя столиці хабар у розмірі $60 тисяч за виділення лісової земельної ділянки для будівництва кемпінгу. Після отримання частини грошей, а це $4 тисячі і 150 тисяч гривень, чоловіка та його спільника затримали», - йдеться у повідомленні. За даним фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За скоєння злочину зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.
Політика Яценюк закликає Порошенка «або підтримати його, або звільнити» Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Президента Петра Порошенка підтримати його уряд або сформувати новий Кабінет Міністрів. Про це він заявив в інтерв'ю Financial Times. «Якщо Президент не хоче працювати зі мною і якщо його фракція так протидіє цьому уряду і його прем'єр-міністру... я попросив би з усією повагою взяти відповідальність за формування уряду, представлення програми нового уряду народу України і сформувати нову коаліцію. Підтримайте мене або звільніть», - зазначив глава Кабміну. Яценюк також поскаржився, що коаліція, 136 членів якої представляють президентську партію, не підтримала 60% урядових законопроектів, і додав, що було дуже неприємно отримувати такі «удари в спину». Також він запевнив, що робить усе, аби не допустити повторення 2005 року, маючи на увазі конфлікт між тодішнім президентом Віктором Ющенком і прем'єром Юлією Тимошенко. «Я ніколи не скаржився на мого президента... Я мовчатиму до кінця, але кінець ще дуже далеко», - заявив Яценюк. Прем'єр розповів, що йому доводилося просити й умовляти, щоб домогтися підтримки законопроектів уряду в парламенті. При цьому він заявив, що країна за останніх два роки дуже змінилася на краще. «Ця країна стала зовсім іншою, ніж була два роки тому... Нова поліція, нова армія, нова фіскальна політика, нова енергетична політика, нова соціальна політика, нові люди сидять в уряді... дуже сильні люди. Я зробив усе, що міг у нинішніх умовах. Я можу більше, але нам слід натиснути на педаль газу», - додав Яценюк.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ангела Бочі Україна повною мірою не використовує можливості ЗВТ За останній рік роботи Міністерство економічного розвитку і торгівлі показало як певні здобутки, так і низку недопрацювань. Щоб пожвавити українську економіку, слід працювати в напрямку просування інтересів вітчизняних експортерів на зовнішніх ринках. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила експерт з економічних питань Міжнародного центру перспективних досліджень Ангела Бочі. «Порівняно з іншими міністерствами Міністерство економічного розвитку і торгівлі виглядає досить прогресивно. Певних здобутків було досягнуто торік. Передусім це стосується реформи державних закупівель. Це реформа, про яку йдеться з часів здобуття незалежності. Але тільки нині її було вперше застосовано в проєвропейському форматі – це повний перехід на електронні аукціони, що зменшує корупцію в органах влади. І це позитив. Інше питання, що хотілося б більше роботи в напрямку просування якраз інтересів вітчизняних експортерів на зовнішніх ринках. Скажімо так, робилося багато заходів, але поки що якихось ефективних здобутків досягнути не вдалося. Багато йшлося про вихід на ринки Ірану, Китаю, була низка зустрічей, але ми не бачимо, щоб за тим з’явилися значні успіхи», - розповіла економіст. Експерт зазначає, що  нині Україна повною мірою не використовує можливості зони вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами Євросоюзу. На її думку, це через неефективну інформаційну кампанію серед малих та середніх підприємств. «Такі підприємства цілком здатні експортувати до країн ЄС. Але в них немає розуміння основних проблем, правил, вони не знають, як робити той чи інший сертифікат. Та системної роз’яснювальної роботи, на жаль, не проводиться. Немає й роботи з брендування такої продукції на зовнішніх ринках. У Польщі, наприклад, є досить активна кампанія просування польської продукції на іноземних ринках під брендом «Польська». Це єдине маркування, воно визнане, його дотримуються всі польські виробники, й це дає певні гарантії. Але це великі державні стратегії, підтримувані органами влади, бюджетами цих країн. Україна задля цього могла б залучати іноземні ресурси. Тут, знову ж таки, Мінекономіки має бути одним із ключових двигунів. Але потрібно розуміти, що одне міністерство не може розвиватись ізольовано від решти. Якщо загальна система не працює, намагань одного міністерства недостатньо», - підсумувала Бочі.  
Події оформление ленты  СБУ затримала бойовика, якого було завербовано в терористи силовими структурами РФ На Луганщині в районі села Троїцьке українським правоохоронцям здався бойовик терористичної організації «ЛНР», після чого Служба безпеки України отримала докази залучення структур РФ до вербування найманців для терористів. Про це повідомляє прес-центр СБУ. «Уродженець міста Славута Хмельницької області в січні 2014 виїхав до Росії, де нелегально працював різноробочим на будівництві. У серпні 2015 року він втратив документи і звернувся до російських правоохоронних органів з метою їх відновити. Представники спецслужб РФ, погрожуючи ув'язненням, завербували чоловіка. Йому видали довідку на право тимчасового перебування на території РФ, квиток до Ростова-на-Дону й відправили до зони воєнного конфлікту на Донбасі», - зазначається в повідомленні. Після місячного навчання в тренувальному центрі в місті Стаханов бойовик приєднався до одного з угруповань терористичної організації «ЛНР». З ним було підписано фейковий контракт і обіцяно 15 тисяч рублів щомісяця. «Через нелюдське ставлення ватажків до підлеглих і невиплату грошей чоловік розчарувався в ідеях «русского мира» і вирішив скористатися програмою Служби безпеки України «Тебе чекають вдома». Він самовільно, зі зброєю залишив позиції терористів і перейшов на територію, підконтрольну українським підрозділам», - ідеться в повідомленні прес-центру СБУ.
Економіка Інвестори назвали найперспективніші сектори економіки України в 2016 році Американська торгова палата в рамках підготовки щорічної публікації «Україна: огляд економіки - 2016» провела дослідження інвестиційного клімату України. В опитуванні взяли участь 166 респондентів - членів палати, які поділилися оцінками прогресу й баченням подальшого розвитку ключових сфер економіки країни. Під час дослідження бізнес визначив перспективні аспекти для зростання в 2016 році, йдеться у звіті АТП. Більшість (64%) відзначили сільське господарство як сферу, що має найвищий потенціал для поліпшення цього року. Водночас бізнес вважає, що цей сектор економіки потребує розвитку альтернативних інструментів фінансової підтримки для дрібних та середніх фермерів, у подальшій дерегуляції (спрощення процесу отримання дозволів) і введення ринку земель сільськогосподарського призначення. До перспективних секторів також було віднесено інформаційні технології, ринок товарів широкого вжитку, банківські та фінансові послуги тощо. Крім того, бізнес вимагає подальших змін у податковій політиці (73%), митному регулюванні (64%), правовій політиці (62%), охороні здоров'я (61%) та інвестиційній політиці (53%). «Корупція вже давно є проблемою №1 для ведення ефективного і прозорого бізнесу в Україні. З механізмів, покликаних змінити ситуацію на краще, можна в першу чергу виділити необхідність впровадження практики проведення відкритих тендерів за участю незалежних аудиторів, потребу в кадрових змінах та впровадження дієвих механізмів відповідальності за корупційні дії і реформування системи державного управління», - зазначається у звіті Американської торговельної палати в Україні. Крім корупції, до проблемних аспектів бізнес відніс правову систему (16%) і значну бюрократизацію (9%). Шляхом до вирішення останньої члени палати вважають спрощення системи комунікації між бізнесом та державними органами за допомогою введення електронних сервісів на всіх стадіях обміну інформацією, а саме: автоматизацію реєстрів, відомств, централізацію інформації та відкритий загальний доступ.
Суспільство Уряд погасить борг кримськотатарського телеканала ATR Уряд України має намір погасити борги кримськотатарського телеканала АТR перед компанією-оператором. Про це розповів на засіданні Кабінету Міністрів міністр інформаційної політики України Юрій Стець. За його словами, раніше шведська компанія, яка володіє супутником Astra 4A, через який здійснюється мовлення телеканала ATR, за борги збиралася відключити цей телеканал. «Я зв'язався з представниками цієї компанії, уряд України гарантував, що протягом двох тижнів ми вирішимо цю проблему. Зі свого боку вони надали гарантію, що сигнал телеканала ATR не завершить роботу до розв’язання проблеми», - сказав міністр. У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк нагадав, що в держбюджеті на 2016 рік на підтримку кримських татар передбачено близько 60 мільйонів гривень. «Прошу Мінфін спільно з Мінінформполітики вирішити це питання і знайти 5 млн... для того, щоб цей канал і далі функціонував», - заявив прем'єр. Як повідомлялося, на початку березня Мінінформполітики заявило про намір відправити листа шведській компанії SES ASTRA AB щодо відстрочки часу погашення боргових зобов'язань з боку компанії «Атлант-СВ» (телеканал ATR).
За кордоном 5 квітня в Гаазі буде представлено ​​доповідь про військові злочини на Донбасі Доповідь про військові злочини РФ на Донбасі представлять у Гаазькому трибуналі у квітні 2016 року. Про це повідомила депутат польського сейму, заступник голови міжпарламентської асамблеї Польщі та України, співавтор доповіді «Російські військові злочини у Східній Україні в 2014 році» Малгожата Госевська в інтерв'ю «Радіо Польща», передає РБК-Україна. «Вже скоро настане той день, коли доповідь буде представлено в Гаазі. Цей документ містить докази російських військових злочинів в Україні. Доповідь - це лише частина свідчень, але ми представимо повні свідчення конкретних людей - жертв цих злочинів, у яких є імена та прізвища. Ми також представимо досьє на військових злочинців», - розповіла Госевська. Політик вважає, що Гаазький трибунал оголосить їх у розшук і покарає винуватців розв'язання агресивної війни. Вона також зазначила, що доповідь буде презентовано ​​5 квітня.
оформление ленты  Блог: 
Політика Євген Магда Поява «листа» Порошенка до Савченко означає, що питання льотчиці є дуже незручним для Росії Опублікування фейкового листа Порошенка до Савченко показує, що тема суду над українською льотчицею Надією Савченко стає незручною для Кремля. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт, директор Центру суспільних відносин Євген Магда. «Я не думаю, що її буде звільнено раніше винесення вироку. Це з юридичної точки зору практично неможливо. Просто давайте згадаємо прецедент з російським майором Старковим, який заїхав в українське розташування на вантажівці. Його спочатку засудили, а вже потім - обміняли на кіборга «Рахмана». Тобто, якщо якийсь обмін і відбудеться, то, звичайно, це трапиться після вироку, але я не розраховував би сильно на добру волю Росії. Тут швидше треба сподіватися на тиск, який може здійснюватися на РФ», - зазначив Магда. Експерт переконаний, що появу фальшивого листа Порошенка до Савченко слід розцінювати як показник того, що питання судового процесу над Савченко стає надзвичайно незручним для російського суспільства. «Поява такого фейка означає, що в Росії «тема Савченко» - дуже незручна. Вона змушує Кремль діяти подібним чином, він буде намагатися звинуватити українську владу в тому, що вона робить мало задля звільнення Надії Савченко. Треба продовжувати чинити тиск», - підкреслив експерт. Також Євген Магда зазначив, що в цій історії з листом не меншу роль зіграв і захисник Савченко - Марк Фейгін, до якого запитань щодо його участі в цьому процесі залишається дуже багато. «Я вважаю, що Марк Фейгін - дуже мутний персонаж. І його свого часу підсунули Надії Савченко для того, щоб на неї впливати. Чому саме він став першим адвокатом - поки невідомо. І дуже багато запитань до нього. І я б роль Фейгіна в цій провокації не зменшував. Швидше за все, він - виконавець цієї провокації, адже це він оприлюднив лист. Тим більше він сам себе позиціонує як політичного адвоката. Тому і відповідно повинен реагувати», - резюмував директор Центру суспільних відносин Євген Магда.
оформление ленты  Блог: 
Політика Василь Вовк У Росії є ті, хто налаштований агресивніше, ніж Путін Хто виграє від усунення російського президента Володимира Путіна від влади - ще незрозуміло. У РФ імперська форма правління, і замість Путіна прийде інший «цар». Серед російських політиків є люди, налаштовані ще більш агресивно щодо України. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк. «Ми дуже багато уваги приділяємо ідеології Путіна, хоча знаємо, що це не першочергове. Є ідеологія імперська, і вона дуже глибоко сидить в росіянах. І, з огляду на масштабність і ефективність їхніх ЗМІ, можна зазначити, що ця ідеологія з кожним днем ​​все більше і більше залазить у душі і серця російських громадян. Тому яке значення має Путін? Всі з часом підуть і від влади, і з цього життя. І він, звичайно, покине і владу, і життя, може, одночасно. Суть не в його відході. Ще невідомо, кому пощастить, коли він піде. Якщо ми послухаємо російські канали, то побачимо, що в РФ багато таких, які судять жорсткіше за Путіна, які налаштовані агресивніше за Путіна щодо України (хоча, здавалося б, агресивніше нікуди). Ці люди готові до захоплення земель не тільки до Києва, а й узагалі всієї України. Наприклад, Жириновський і до нього подібні клоуни. Тому я не вважаю, що відхід Путіна якось змінить ситуацію навколо України», - розповів експерт. Вовк акцентує увагу на тому, що в разі відходу Путіна доведеться пристосовуватися до нових керівників, бо Росія ще довго сповідуватиме «імператорську» форму правління. «Форма правління в Росії - «імператор», тобто цар, господар країни, якому підпорядковуються всі. Не бачу якихось сильних змін, сильного курсу при зміні президента РФ. Нам треба забути про те, хто прийде до влади. Головне, пам'ятати, хто агресор і що він нескоро перестане таким бути. Всі ми знаємо, що була Велика Вітчизняна війна, але зараз німці найбільші друзі РФ, десь вони проявляють це відкрито, десь не дуже. Але і керівництво Німеччини часто допомагає Росії, зокрема в плані тиску на Україну в переговорному процесі (маю на увазі Мінськ і нормандський формат). Тому ми повинні зараз відгородитися від Росії багатометровим парканом, який будує, наприклад, і Литва. І це має бути паркан не тільки в прямому, а й переносному сенсі цього слова. Ми повинні завершити всі переговори, на яких тільки позиція Заходу і Росії про проведення виборів під егідою Росії. Про це ані слова прямо, але це очевидно. У такому випадку нам обіцяють контроль над кордоном. Але контроль над кордоном у тій частині, яка нами не контролюється, отримають якраз бойовики «ДНР» і «ЛНР», оскільки вони вибори і виграють. Виграють вони й інші російські пахолки. Тоді вже Росія на міжнародному офіційному рівні контролюватиме наш кордон через своїх сателітів в Україні», - підкреслив експерт. Вовк бачить розв'язання ситуації, що склалася, у висуненні ультиматуму бойовикам. Зокрема, вони повинні відпустити всіх заручників, яких насильно утримують. «І друга частина ультиматуму: треба сказати терористам забиратися геть із території України. В Україні їм не місце. Ми потім оголосимо їх у розшук і будемо шукати. Це краще, ніж продовжувати мишачу метушню щодо Мінських переговорів. Природно, ультиматум не буде виконано. Але це буде позиція держави, країни, яка себе поважає. Також варто подумати над тим, чи треба продовжувати дипломатичні відносини з Росією. Я розумію, що багато питань, не хочу бути некомпетентним, але моя освіта дотична до дипломатичної і мені здається, що це мало б великий міжнародний резонанс і велику підтримку в українського народу і міжнародної громадськості. І тоді б Росія почала домовлятися і по-іншому б «заспівала». Це буде сильним важелем впливу», - підсумував Вовк.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ангела Бочі Варто замислитися над тим, що РФ нині активно докапіталізовує українські банки Попри популістські політичні лозунги й різноманітні можливі сценарії розвитку українсько-російських відносин, не варто забувати, що в окремих питаннях Україна й досі міцно пов’язана з Росією. Й це не залежить від того, хто при владі в РФ. Тому вітчизняним політикам варто замислитися над ситуацією, що склалася. Якщо з ринками експорту ситуація більш-менш зрозуміла: від деяких ми можемо відмовитися безболісно, для відмови від інших потрібно багато часу, а от ситуація з фінансовими ринками – підозріла. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила експерт з економічних питань Міжнародного центру перспективних досліджень Ангела Бочі. «Якщо ми кажемо про ринок харчової продукції, сільського господарства, то, як відомо, з 1 січня введено в дію ембарго. Тут ми можемо обійтися без Росії, це однозначно. Тому що відсоток як російської продукції на ринку України, так і принцип експорту України в РФ не був настільки значним. А от якщо йдеться про продукцію машинобудування, де наш експорт є значним, як і імпорт з РФ, про продукцію хімічної промисловості, тут усе складніше. Це все пов’язано з радянським минулим, з тим, що виробництва розташовувалися на території різних республік Союзу. Ці виробничі ланцюги не так легко зруйнувати навіть за 20 років», - пояснила експерт. Економіст наголошує, що основне, на що варто звернути увагу, щоб запобігти впливу РФ на Україну, – це фінансовий ринок. «Ми розуміємо, що близько 30% банківського капіталу так чи інакше пов’язано з Росією. І РФ нині активно докапіталізовує наші банки, які діють на території України. У нас є «Промінвестбанк», ми бачимо досить-таки агресивну політику «Альфа-банку». Тут основне питання – навіщо РФ докапіталізовує українську банківську систему, якщо у неї і в своїй багато проблем? Саме над цим повинні замислитися наші політики, щоб знати, як протидіяти і які мають бути запобіжні заходи, аби не зростала залежність нашої банківської системи від РФ. Тому стверджувати, що ми можемо повністю прожити без Росії, не можна. Є цілі галузі експорту в РФ, які є пріоритетними, але, на жаль, дуже важко знайти ринки збуту. Та ми повинні поступово все ж таки відмовлятися від такого непостійного і ненадійного партнера, як Росія. Втім, варто визнати: хоб би як нам як громадянам хотілося повністю відійти від РФ, в економічному плані прожити буде важко», - резюмувала Бочі.    
Політика Прощавай, люстраціє! Люстрація – все? Інакше з якого доброго дива Комітет з питань запобігання і протидії корупції виніс її на розгляд, ще й запросив узяти учать у засіданні представників силових відомств? До зали засідань на Садовій справді прийшла сила-силенна народу. Це й не дивно, адже тема цікава і заплутана. Списки і відписки Окрім депутатів, переважно були представники ЗМІ. Адже список запрошених в анонсі вражав, обіцяв багато новин, а може, й конфліктів. З очільників прийшов лише голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров. Міністерство внутрішніх справ цей грандіозний захід просто проігнорувало. З ГПУ надіслали листа, в якому вказували, що комітет ВРУ – не той орган, який уповноважений викликати на килим прокурорів, щоб ті звітувалися за люстрацію. СБУ було представлено на рівні заступників. Цікавим був хіба що виступ-звіт керівниці департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяни Козаченко. Вона повідомила, хто і як уникає люстрації, назвала прізвища помічників. Козаченко розповіла, що в Україні вже люстровано 897 посадовців. Зокрема, прокуратуру «очистили» від 201 людини, МВС – від 193, ДФС – 258, СБУ – 48. А обласні/районні адміністрації — від 45 осіб, решту центральних органів влади – від 172. Прокурорські гарантії За словами Козаченко, найякісніше люстрація зачепила прокуратуру. Хоча й там не без проблем. Багатьох ховають від дії закону про очищення влади. Тому нині в лавах прокуратури є шість осіб, які безпосередньо під час Майдану, акцій масових протестів були керівниками прокуратури міста Києва або їхніми заступниками, - це Погорілий, Софіїв, Василів, Безкоровайний, Твердохліб і Кровошецький. «Та щойно почалася люстраційна перевірка, їх було переведено звичайними прокурорами в області», - розповіла Козаченко. Вона також акцентувала, що ще низка співробітників органів прокуратури (а саме головний бухгалтер, який займав цю посаду при всіх генеральних прокурорах з 1996 року, керівник генеральної інспекції внутрішніх розслідувань і безпеки, заступник керівника судового департаменту прокуратури) оминули люстрацію за допомогою суду. І що рятівні рішення було прийнято переважно суддями Київського адмінсуду. І назвала їхні імена: Ігор Качур, Володимир Келеберда та Віктор Данилишин. Згодом члени комітету вирішили уважніше придивитися до їхньої діяльності, як і до мотивів низки інших суддів. Якщо вчергове не "заговорять" тему, знайдуть багато цікавого. Приміром, в архівах є повідомлення ЗМІ про те, що у травні 2015 року писав на своїй сторінці в соцмережі Ігор Качур, чому вважав війну на сході України громадянською, а чинну владу звинувачував у її розпалюванні. Три буксири А ось МВС, СБУ і ДФС Козаченко не хвалила. Зазначила, що там люстрація пробуксовує. Причин багато. Зокрема, комусь дозволили звільнитися за власним бажанням чи згодою сторін, когось заховали на інших посадах, хтось теж має рішення судів на свою користь. Чи не найбільше перепало ДФС, де 42% працівників центрального апарату більше року перебували на посадах усупереч закону про люстрацію. У Міністерстві внутрішніх справ, за її словами, два ганебних випадки: «Це Паскал Василь Федорович, якого, попри все, так і не звільнили, але він був змушений піти під тиском громадськості. Й Сіренко Анатолій Петрович, який підпадає під заборону, бо очолював Департамент ДАІ України. Він відновився завдяки тому, що подав позов через три роки після звільнення, і суд змінив дату його наказу на півроку раніше». У СБУ троє обласних очільників мусять потрапити під пряму дію закону про очищення влади. Це голови СБУ: Ратієв з Вінницької, Будовицький з Хмельницької й Довженко з Чернігівської областей. Медіа-привід Обговорення темпів проведення люстрації тривало понад дві з половиною години. Представники відомств, які все-таки прийшли, намагалися сказати щось на своє виправдання. А депутати, вправляючись в ораторському мистецтві, вносили пропозиції. Це традиційно для Комітету з питань запобігання і протидії корупції, який ще називають комітетом медіа-приводів. Так, питання там порушують важливі. Але часто пошумлять-пошумлять і затихнуть або переключаться на більш рейтинговий контент. Чим не корупцію борють, а медіа гаряченькими сюжетами, скандалами годують. Також відзначимо, що після завершення люстраційної теми деякі «комітетники» на неофіційне запитання, що то була за активізація, яка мета дійства, відповідали: скоріш за все, знайти винуватих у провалі люстрації. Схоже, це так і є. Хоч дуже хочеться вірити, що все ж якась користь із зустрічі буде. Приміром, вона стане поштовхом до руйнації схем «заховай свого» і суддівської підтримки. Прізвища названо. Ними гріх не апелювати публічно. Це й рейтинги підвищить, і країні поможе. А просто заговорювати проблему – то вже застарілий тренд.  

Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогноз пог....
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
більше матеріалів




/-1,0347828865051-/ /-pc-/
Top