counter
Архів Повернутись назад 08 Серпня 2016
8 Серпня
Події оформление ленты  У Львівській області на залізниці попередили три вибухи, в перестрілці поранено працівника СБУ У Львівській області попередили підрив залізничних колій на трьох ділянках міжнародних сполучень. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, в результаті спецоперації оперативники виявили та затримали п'ятьох членів терористичної групи, які планували одночасно підірвати залізничні колії в трьох різних напрямках від обласного центру. «Один із терористів був затриманий під час закладки вибухівки на мосту біля села Дубляни Львівської області. Він намагався чинити опір і відкрив стрілянину. В результаті поранення отримав один із співробітників СБ України. Правоохоронці поранили і затримали зловмисника. Зараз життю офіцера СБУ і терориста нічого не загрожує», - йдеться в повідомленні. В СБУ відзначили, що під час проведення обшуків у затриманих співробітники спецслужби вилучили велику кількість вогнепальної зброї, вибухівки та комплектуючих для її виготовлення, зокрема: гранатомети РПГ-7 і РПГ-26, гранати РГО, Ф-1, РГД-5, п'ять кілограмів вибухівки марки IХ 25 і 600 грамів тротилу, три електродетонатори, три пістолети та велику кількість патронів різного калібру. Зараз тривають обшуки та інші невідкладні слідчі дії.  
За кордоном оформление ленты  Чалий не виключає, що Україна отримає летальну зброю після виборів президента США Питання поставок в Україну літальних озброєнь із США може бути ще раз розглянуто після виборів президента Сполучених Штатів. Про це заявив посол України в США Валерій Чалий, пише РБК-Україна. Зокрема, Чалий нагадав, що рішення про надання Україні летальних оборонних озброєнь було прийнято в Конгресі і демократами, і республіканцями. «У нас зараз є підтверджена можливість виділення коштів для закупівлі такого типу озброєнь на суму 50 млн доларів. Але немає політичного рішення Білого дому. Не виключаю, що це питання може бути ще раз розглянуто після виборів президента США», - зазначив посол. За його словами, серед американських політиків і експертів все більше переважає думка, що саме слабка Україна може спровокувати Росію на подальші агресивні дії. Отже, в інтересах США надати нам летальне озброєння, бо якщо Україна буде посилюватися, то тоді, навпаки, це може привести до мирного вирішення конфлікту.
Події Бойовики обстріляли з «Градів» житловий сектор у Залізному У Донецькій області в районі проведення АТО бойовики обстріляли житлові райони з установок «Град-П». Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Житловий сектор обстріляли в смт Залізне (Артемове) з переносних установок 9П132 «Град-П». В результаті були пошкоджені стіни та вікна п'яти будинків на вулиці Мирній. «Використання реактивних снарядів ще раз підтверджує факт, що незаконні збройні формування ОРДО/ОРЛО «успішно» освоюють переносну реактивну систему «Град-П» і все частіше її використовують у своїх провокаційних і руйнівних діях. З огляду на це можна припустити, що подібні «витівки» бойовиків псевдореспублік спрямовані на дестабілізацію ситуації в регіоні, а також вони докладають зусиль, щоб змусити ЗС України діяти у відповідь і використовувати зброю, заборонену Мінськими домовленостями», - сказано в повідомленні.
Економіка Кабмін створив Офіс підтримки інвестицій Кабінет міністрів створив Офіс підтримки і супроводу інвестицій. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, пише 112. Постанову презентував у Кабміні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. «Ми повинні створити точку входу для подальших інвестицій: той, хто хоче інвестувати, або там, де ми бачимо інвестиційні можливості будь-якої країни і вона готова інвестувати, ми за руку повинні привести, створити нормальні умови для того, щоб ключовий будь-який проект був реалізований і був реалізований успішно», - заявив Гройсман. За його словами, цей офіс співпрацюватиме з Міністерством економіки, Міністерством фінансів, МЗС, з торговими представництвами, тобто з усіма інститутами, які задіяні в економічному житті України. «Окремо хотів сказати, що ми будемо взаємодіяти з усіма бізнес-асоціаціями, зокрема і міжнародними - Американською торговою палатою, Європейською бізнес-асоціацією, посольствами», - підкреслив прем'єр. За прогнозами прем'єра, Офіс почне роботу з вересня.
Суспільство оформление ленты  У Києві знайшли арсенал зброї з АТО У Києві був виявлений великий арсенал зброї і боєприпасів, привезений із зони АТО. Про це на своїй сторінці в Facebook написав начальник столичного управління Національної поліції Андрій Крищенко. «Сьогодні зранку оперативники Шевченківського управління поліції вилучили черговий арсенал зброї: автомати, гранати, патрони. Хто і навіщо все це везе до Києва? Ми відповімо і на ці запитання», - написав Крищенко. У прес-службі столичної поліції повідомили, що правоохоронці отримали інформацію про те, що житель Києво-Святошинського району зберігає вдома автоматичну зброю і гранати. В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України, на подвір'ї було проведено обшук. «В результаті вилучили шість автоматів Калашникова, пістолет-кулемет, пістолет Макарова, вісім гранат, дві тротилові шашки, електродетонатор та понад 2 тис. патронів різного калібру. За словами господаря, зброю і боєприпаси йому передали знайомі із зони проведення АТО. Всі перераховані вище предмети вилучено та направлено на експертизу. Правоохоронці проводять досудове розслідування, в рамках якого встановлюють призначення зброї і боєприпасів. Чоловікові, який їх зберігав, загрожує до семи років позбавлення волі», - сказано в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  У Полтавській області затримано жінку-військовослужбовця, яка перейшла на бік окупантів Працівники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримали в селищі Котельва Полтавської області жінку-військовослужбовця, яка після незаконної анексії Криму перейшла на бік окупантів. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, жителька Полтавської області в 2013 році переїхала до Криму. Вона проходила військову службу в частині, яка дислокувалася в Севастополі, на посаді механіка радіорелейної станції. «Після захоплення півострова жінка отримала громадянство Росії і перейшла на військову службу до окупантів. Працівники спецслужби встановили, що колишня військовослужбовець Збройних Сил України в кінці липня приїхала до батьків на Полтавщину. Зрадниця планувала отримати український паспорт на інше прізвище, щоб вільно пересуватися країною», - йдеться в повідомленні. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.
За кордоном оформление ленты  Росія знову застосувала авіацію для бомбардувань у Сирії Сьогодні, 8 серпня, шість дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які злетіли з території Російської Федерації, завдали зосередженого удару осколково-фугасними боєприпасами по об'єктах терористичного угрупування «Ісламська держава» в районах на схід і на північний захід від Пальміри, поблизу населених пунктів Ес-Сухне і Арак . Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони РФ. Як повідомляється, в результаті удару поблизу міста Ес-Сухне знищено пункт управління і великий польовий табір бойовиків. «У районах Пальміри і Арака знищені пункти управління та скупчення терористів, підземний склад боєприпасів і озброєння, три бойові машини піхоти, 12 автомобілів підвищеної прохідності з великокаліберними кулеметами, велика кількість живої сили противника», - йдеться в повідомленні. Після успішного виконання бойового завдання всі російські літаки повернулися на аеродром базування.
Події У Житомирській області водій збив трьох пішоходів, є загиблі Іномарка збила трьох пішоходів на трасі Житомир - Могилів-Подільський. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Житомирській області. За інформацією правоохоронців, аварія сталася ввечері 7 серпня. «Водій автомобіля Volvo С-80, 36-річний житель Київської області, рухаючись у напрямі м. Житомира, на нерегульованому пішохідному переході скоїв наїзд на трьох пішоходів, які перетинали проїжджу частину. В результаті наїзду 55-річна жителька Коростенського району від отриманих травм загинула на місці події. Двоє інших пішоходів, 46-річний житомирянин і 41-річна жителька обласного центру, отримали травми і були госпіталізовані», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Політика Луценко підписав наказ про підбір кадрів для Генеральної інспекції ГПУ Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав наказ про підбір кадрів у Генеральну інспекцію ГПУ. Про це повідомляє «112 Україна». «Комісія складається з семи осіб, з яких п'ять - представники громадськості. Голова комісії призначається генпрокурором, і, відповідно до закону, головою комісії я маю призначити представника прокуратури Анжелу Стрижевську, але прошу вас (Богдана Вітвицького. - Ред.) бути лідером цієї комісії. Спробувати перенести американський досвід і, якщо можна, навіть дух при співбесідах кандидатів», - сказав Луценко. Генпрокурор повідомив також про те, що поряд із наказом про першочергові заходи забезпечення формування кадрового складу Генеральної інспекції він також підписує лист до голови СБУ з проханням делегувати одного члена комісії, а також поінформувати своїх працівників про подачу заяв на близько десятка оперативних посад тих, хто співпрацюватиме з прокурорами, виявлятиме хабарників і зрадників в органах прокуратури. «Термін подачі заявок до 10 вересня, з 10 вересня запрацює комісія на чолі з двома гідними працівниками», - сказав очільник ГПУ.
Суспільство оформление ленты  У Дніпрі чиновники розікрали держмайно на 10 мільйонів гривень У Дніпрі працівники Служби безпеки викрили схему розкрадання держмайна. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Гроші розкрадали під час переробки військового обладнання. Керівництво дніпровського держпідприємства з переробки брухту та відходів брало на утилізацію списані металеві вироби з вмістом золота, срібла, міді і паладію. «Лабораторія підприємства визначала занижені обсяги добування дорогоцінних і кольорових металів, після чого відходи відправлялися на переробку в комерційну структуру в Покровськ (колишній Красноармійськ) Донецької області. Там ділки переробляли лом і повертали на користь держави значно занижений відсоток дорогоцінних і кольорових металів. Незаконний дохід, що виник у результаті внесення в фінансово-господарську документацію помилкових даних, залишався в розпорядженні власників комерційної структури і розподілявся між учасниками злочинної оборудки», - сказано в повідомленні. Згідно з оцінками експертів, зловмисники встигли завдати шкоди державі на суму понад 10 млн гривень. Під час обшуків вилучили понад 380 кг дорогоцінних металів вартістю до 6 млн грн., більш ніж 10 тонн кольорових металів вартістю понад 1 млн грн., кілька тонн металомісткої сировини, кошти таємного зняття інформації, зброю і фінансово-господарську документацію. Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.191 КК України.
Суспільство оформление ленты  У Хмельницькому патрульні двічі зупинили одного і того ж п'яного водія У Хмельницькому патрульні поліцейський двічі за день зупинили одного і того ж п'яного водія. Про це повідомляє прес-служба міської патрульної поліції. Патрульні помітили автомобіль Chevrolet Aveo, який порушив правила дорожнього руху. «Під час спілкування з водієм інспектори помітили явні ознаки сп'яніння. Підозру підтвердили лікарі - вміст алкоголю в крові майже в 10 разів перевищив норму! Патрульні склали на водія протокол за керування в стані сп'яніння і передали авто його товаришеві, переконавшись, що той тверезий і має посвідчення водія», - йдеться в повідомленні. Пізніше вже інший екіпаж зупинив той же Chevrolet на вулиці Чкалова за вимкнений покажчик повороту. Водієм виявився той самий чоловік, на якого дві години тому склали протокол за ст. 130 КУпАП. Цього разу стан сп'яніння підтвердили за допомогою алкотестера. Згідно зі ст. 130 КУпАП на громадянина повторно склали протокол.  
Економіка Кабмін затвердив Стратегію подолання бідності Кабінет міністрів України підтримав проект розпорядження про затвердження плану заходів на 2016-2017 роки щодо реалізації Стратегії подолання бідності. Відповідне рішення було прийнято сьогодні під час засідання уряду, пише РБК-Україна. «В цьому випадку йдеться про конкретні заходи щодо виконання та реалізації зазначеної Стратегії. Проект документа обговорювався, схвалений урядовим комітетом», - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. Згідно з пояснювальною запискою проекту, реалізація Стратегії здійснюватиметься шляхом розширення доступу до продуктивної зайнятості; сприяння зростанню доходів населення від зайнятості і виплат в системі державного соціального страхування для забезпечення умов гідної праці; забезпечення доступу населення до послуг соціальної сфери незалежно від місця проживання; мінімізації ризиків соціального відчуження сільського населення; мінімізації ризиків бідності найбільш вразливих категорій населення; запобігання бідності та соціального відчуження серед внутрішньо переміщених осіб.
Політика оформление ленты  Саакашвілі: У 2008 році Грузія збила 12 російських бомбардувальників завдяки Україні Грузія не змогла б протистояти російській агресії без допомоги України Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі, передає Еспресо.TV. «Ще в 2006 році Путін пригрозив мені війною, і в 2006 році він дав розпорядження готуватися до війни. Звичайно, коли вони готувалися, ми теж готувалися. Якби не було допомоги України, Грузія тоді б не вистояла. Війна почалася з так званої Південної Осетії - це дві вузькі гірські ущелини і декілька десятків сіл. За територією це 1/10 частина Одеської області. Звичайно, коли Путін зайшов зі стотисячною армією і бомбив нас із 200 літаків, він не мав на меті захопити дві гірські ущелини, він хотів захопити всю Грузію», - підкреслив він. Саакашвілі додав, що Грузія готувала своїх військових в Україні. «В Україні ми готували своїх військових. Україна нам дала ППО, яка була для нас критичною в перші дні вторгнення. Україна дала систему «Бук», і ми збили 12 російських бомбардувальників Ту-22 М3, які ніхто ніколи не збивав», - сказав він.
Суспільство Лікарі не беруться судити про терміни відновлення Плотницького Ватажок бойовиків «ЛНР» Ігор Плотницький, на якого вранці в суботу було скоєно замах, не отримав важких поранень. Про це повідомила «міністр охорони здоров'я ЛНР» Лариса Айрапетян, пише ТАСС. «Дійсно, було кілька ушкоджень, що не загрожують життю і здоров'ю. Однак всю необхідну допомогу було своєчасно надано в повному обсязі», - сказав вона. Айрапетян не уточнила, які ушкодження отримав Плотницький, зазначивши, що навколо його стану здоров'я в засобах масової інформації з'явилася велика кількість інсинуацій. «Все це - чутки. Вказувати конкретні ушкодження я не буду з міркувань лікарської етики - це питання особистого життя Ігоря Венедиктовича», - підкреслила вона. Айрапетян додала, що поки про терміни відновлення Плотницького «судити складно».
Політика оформление ленты  Порошенко: Напад РФ на Грузію був прологом російської війни проти України Напад Росії на Грузію був прологом російської війни проти України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав Президент Петро Порошенко. За його словами, політика умиротворення агресора провалилася ще 2008 року, більше того, вона тільки розпалила апетити Кремля. «Тоді спільними зусиллями трансатлантичне співтовариство ще могло локалізувати хижого ведмедя в його барлозі. Це був повчальний урок історії, вчасно не засвоєний», - написав Порошенко. «Суворі випробування посилили відчуття дружби і солідарності між українським і грузинським народами. Ми, як ніхто інший, щиро і послідовно підтримуємо відновлення територіальної цілісності Грузії. І ясно, що ніколи не визнаємо російських маріонеткових режимів в Абхазії і Південній Осетії», - додав глава держави.  
Події У двох областях України зафіксовано випадки африканської чуми свиней В Одеській і Миколаївській областях зафіксовано випадки африканської чуми свиней. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів. Так, 5 серпня в Одеській області в приватних підсобних господарствах громадян, які проживають в с. Білине Балтського району та с. Гетьманівка Савранського району Одеської області, зареєстровано загибель свиней. «При дослідженні відібраних проб біоматеріалу встановлено діагноз африканської чуми свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження №005143 п.м. / 16 від 06.08.2016)», - йдеться в повідомленні. Зараз затверджено план з ліквідації АЧС, визначені межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду. Крім того, при дослідженні 11 зразків матеріалу, відібраних із туш загиблих свиней зі звалища м. Нова Одеса (Миколаївська область), виявлена ​​ДНК вірусу АЧС. В осередках захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС
оформление ленты  Блог: 
Економіка Валентин Землянський Реалізація «Турецького потоку» залежить від того, як не стільки Туреччина, скільки Росія домовлятиметься з Європою Зараз розмови про будівництво «Турецького потоку» - це тільки розмови. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт з питань енергетики Валентин Землянський, коментуючи заяву президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, що Анкара готова негайно вжити необхідних заходів для реалізації проекту газопроводу «Турецький потік», яким російський газ поставлятиметься в ЄС в обхід України. «Звичайно, будуть наслідки для України від Північного, Південного, а потім Турецького потоків. Масштаб цієї біди треба розуміти. І якщо проект «Турецький потік» буде реалізовуватися, почнеться будівництво, то у цього газопроводу буде не більше двох гілок, на які близько 15 мільярдів доларів потрібно Туреччині і ще стільки ж обійдеться гілка, спрямована на Європу. Але поки «Турецький потік» - це розмови. Жодних документів, які мають юридичні наслідки, немає. Завтра його починати будувати ніхто не буде. Потрібно узгодження з Європою. І все залежить від того, як не стільки Туреччина, скільки Росія домовлятиметься з Європою. Переговорний процес буде ще довгим», - пояснив він. Землянський нагадав, що юридично оформлений сьогодні «Північний потік». «Це більш серйозна проблема для України. Адже там є участь Європейських компаній. Протокол про наміри вже підписаний. Не виключено, що будівництво може початися раніше. Тим більше що Німеччина дуже зацікавлена ​​в реалізації цього проекту. Оскільки отримає можливість стати потужним газовим «хабом» у Центральній і Західній Європі», - акцентував він, додавши, що газ - це питання політичне і економіки тут практично немає. Що стосується вітчизняної ГТС, то Землянський підкреслив, що Україна зайняла позицію про підвищення ціни на транзит, який повинен здійснюватися за європейським принципом вхід/вихід, а не за відстанню, як у контракті з «Газпромом», і коштувати повинен втричі дорожче. «Така позиція не на користь України. Адже це для «Газпрому» потужний аргумент у відстоюванні необхідності будівництва другої черги «Північного потоку», необхідності позбавлення залежності від транзитних країн, створення прямих відносин із Німеччиною. Тому думаю, що Україні слід зайняти більш гнучку позицію з урахуванням Європи, європейських споживачів», - сказав він. Крім того, прогнозуючи ймовірність чергового витка газових воєн на початок опалювального сезону і появу заяв, що нібито Україна несанкціоновано відбирає газ, Землянський сказав, що зараз для них немає підстави. «Немає жодних посередників. Представники «Нафтогазу» перебувають на російських газовимірювальних станціях, так само, як представники «Газпрому» - на українських. І Європа активно моніторить ситуацію. Тому очікую конфліктних ситуацій. Єдина проблема, той обсяг газу, який НАК «Нафтогаз» планує закачати в підземні сховища, - нижче мінімуму. Зараз Україна накопичила близько 11 млрд кубів газу в сховищах. Планується до опалювального сезону довести запас палива до 14-14,5 мільярда кубометрів. А краще було б, щоб мінімальні обсяги становили 16 мільярдів», - акцентував він.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олександр Охріменко Щоб подолати бідність, треба викорінити корупцію і створити позитивний бізнес-клімат в країні План заходів Кабінету міністрів щодо реалізації стратегії подолання бідності на 2016-2017 роки - імітація роботи. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. «Це майже пустий піар. Так не можна боротися з бідністю. З бідністю борються іншими методами, а ніяк не за рахунок субсидій і субвенцій. Тому цей план заходів - швидше імітація роботи», - сказав він. Економіст наполягає, що дієвим механізмом зростання добробуту українців є подолання корупції та створення позитивного бізнес-клімату в країні. «Якщо дійсно є бажання, щоб не було бідних, - уряду Гроймана потрібно менше красти грошей з держбюджету і припинити війну проти вітчизняного бізнесу», - зазначив він. За словами Охріменка, серед позитивів можна відзначити лише те, що Кабінет міністрів збільшив пільги для населення в 2016 році на придбання твердого побутового палива до 2 тисяч гривень за тонну і скрапленого газу до 200 грн за балон. «Ціни дійсно виросли за кілька років. Таке рішення мало бути ухвалене ще минулого року. І добре, що хоч зараз воно з'явилося», - додав він.
Політика Суд переніс розгляд скарги адвокатів Єфремова Апеляційний суд переніс розгляд скарги захисту екс-керівника Партії регіонів Олександра Єфремова на рішення Печерського райсуду про його арешт на 10 серпня. Про це повідомляє телеканал 24. Суд прийняв рішення про перенесення розгляду скарги захисту Єфремова на його арешт на 10 серпня 15:00. Таке рішення було прийнято для того, щоб ознайомитися з повним текстом апеляційних скарг адвокатів Олександра Єфремова. Як відомо, Апеляційний суд Києва отримав документи тільки сьогодні, 8 серпня. Раніше повідомлялося, що колишній керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заарештований на два місяці. Читайте також: Звинувачення заявило про наявність у Єфремова 33 мільйонів швейцарських франків Нагадаємо, Олександр Єфремов був затриманий в аеропорту «Бориспіль» 30 липня. Він підозрюється у причетності до створення «ЛНР».
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олег Пендзин «Турецький потік» суттєво скоротить обсяги транзиту газу через українську ГТС Реалізація проекту газопроводу «Турецький потік» суттєво скоротить обсяги транзиту газу через українську газотранспортну систему. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Економічної дискусійного клубу Олег Пендзин. «Реальність «Турецького потоку» досить висока. Турки в ньому зацікавлені. Це гарне надходження грошей до бюджету від транзиту газу. Якщо він буде закінчений і запущений, то кількість газу, що проходить по Україні, може з 70 млрд кубометрів скоротитися ще на 40-45 млрд і скласти близько 30 млрд метрів кубічних. Дохід у бюджет може впасти з двох мільярдів доларів до 600-700 млн доларів», - упевнений він. Зокрема, економіст звернув увагу на ситуацію з українською ГТС. «Давайте спочатку про баланс транзиту. Україна доставляє в Європу близько 70 млрд метрів кубічних газу. За це ми отримуємо $2 млрд на рік. Стан газотранспортної системи України задовільний. Всі регламентні роботи проводяться. Обсяг газу, який Україна може зараз прокачувати, становить близько 120-130 млрд метрів кубічних. Технологічна можливість газотранспортної системи ще більша. Близько 150 млрд», - акцентував економіст. Пендзин звернув увагу на те, що РФ для зменшення транзиту газу через Україну вже запустила «Північний потік», трубопровід дном Балтійського моря для покриття потреби в газі північної і частково центральної Європи. Потужність трубопроводу становить 65 млрд метрів кубічних. Він використовується на 66%. Тобто прокачується близько 35-37 млрд на рік. «Як наслідок, ці обсяги пішли з України», - пояснив експерт. «Зараз росіянами піднімається питання, щоб в обхід України покрити потреби в російському газі споживачів Півдня Європи. Розрахункова потужність труби, яка має пройти дном Чорного моря, складе 63 млрд метрів кубічних. Спочатку «Південний потік» повинен був іти через Болгарію. Але влада цієї країни не дала згоди на прохід труби їхньою територією. А турки дали. Таким чином «Південний потік» перетворився на «Турецький потік», - підсумував він.
Суспільство оформление ленты  На Луганщині водойми забруднювали відходами нафтопромисловості У Луганській області було виявлено факт забруднення водних об'єктів відходами нафтопромисловості. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області. «Прокуратурою Луганської області спільно з Управлінням Служби безпеки України в області виявлено факт забруднення водних об'єктів відходами нафтопромисловості. Встановлено, що на території Попаснянського району Луганської області допущено забруднення поверхневих і підземних вод, водоносних горизонтів, джерел питних вод нафтопродуктами, що спричинило зміну їхніх природних властивостей», - сказано в повідомленні. Правил зберігання відходів не було дотримано, забруднюючі речовини потрапляють у водойми, що погіршує якість води і створює загрозу життю і здоров'ю місцевих жителів. Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 242 КК України.
Суспільство оформление ленты  Хрести Арбузова Мармурова підлога, на якій немов розсипали зоряний пил, рідкісні ікони, розписи на стінах, різьблення по дереву. Цей помпезний храм, побудований соратником-втікачем Януковича, колишнім першим віце-прем'єром Арбузовим, розташований у селі Георгіївці, що за два кілометри від окупованого Донецька. Місцеві розповідають, що зводився він для матері чиновника. І, як з'ясувалося недавно, на території, прилеглій до храму, мав з'явитися з часом чоловічий монастир. Про війну тут нагадує хіба що риштування, що стоїть біля собору, і стіни, розорані осколками. Місцеві кажуть, що на територію потрапило більше сорока мін. Вибоїни вони залишають невеликі, але осколків багато летить. Дві міни вцілили просто в фасад, та й задня стіна відірвана. Розкішний комплекс у кілька гектарів огороджений кованим парканом, на якому хитромудрим візерунком заплетені квіти. Багато квітів і зелені у дворі. Доглянутий виноградник. Людей не видно, тому доводиться буквально кричати, щоб з'ясувати, чи є хто живий. Назустріч виходить високий, худорлявий чоловік. Пояснює, що він трудник і зараз тут міститься скит чоловічого Свято-Микільського монастиря. А поговорити з журналістами може хіба що старший із послушників, якого вони між собою називають дядько Сашко. Незабаром з'являється і він у супроводі худого, змученого хворобою собаки. «Не годуєте?» - машинально запитую. «Ну що ви? Хворіє дуже. Та й не один він у нас такий, всіх приймаємо», - відповідає він і, вислухавши наше прохання показати храми, яких на території кілька, йде за ключами. Перший - церква Георгія Побідоносця, побудований, за словами отця Олександра, десять років тому. У розпал бойових дій батюшка виїхав разом із родиною. Якийсь час він був порожній. Але військові все одно приходили сюди помолитися, говорили, що на війні не потрібні посередники між людиною і Богом. - Ми приїхали в січні, взимку тут вже служили. Храм маленький, його обігріти легше. Он, бачите - ноші для дров і булер'ян. Так і грілися, - розповідає наш співрозмовник. - Собор взимку дуже-дуже холодний. Велетенський який. А тут затишно. І людям добре. Якось по-домашньому. - Військові розповідали, що в деяких церквах бойовиків ховали зі зброєю, вони і вогонь вели звідти... - Такого не може бути, церква не повинна ставати на чийсь бік, тим більше в цьому протистоянні, - м'яко перериває мене отець Олександр. Я не сперечаюся, хоча і дуже хочеться. На той час ми почули вже не одну історію про ставлення місцевих священиків до військових і ситуації в цілому. Переходить на розмову про побут. Виявилося, що він влаштований по-монастирськи. - Пів на шосту підйом. О шостій годині ранкове молитовне правило. Потім благословення і розходимося на послух. Хто трапезу готувати, хто сад обробляти. Бачили наш виноградник? Він теж у війну постраждав... Зараз добре почав рости. Врожаю серйозного цього року не чекаємо, сподіваємося на наступний, - розмовляючи, ми повільно йдемо акуратно викладеними доріжками до дерев'яної будови. На першому поверсі - кімната, яку умовно можна розділити на дві зони. Біля вікна один із братів читає молитву. У центрі - стіл, у кутку - два матраци, прикриті ковдрами. - Що робите, коли починають стріляти? До вас долітає? - Милістю Божою з січня поки не було жодного разу. Коли починають стріляти, пересиджуємо цей час під собором. Там є спеціальне приміщення. А потім розходимося по келіях. - А тут хтось ночує? - Недалеко блокпост. Буває, що люди похилого віку, люди з дітьми не встигають проїхати. Ми поступаємося їм своїми келіями. - Правда, що Арбузов побудував храм для своєї матері? Скільки грошей вкладено в будівництво, знаєте? - Диму без вогню не буває. Але точно не знаю. Нікого з цієї родини тут не бачили. Ми нещодавно ремонтували шафу, повернули її, випав план чоловічого монастиря села Георгіївки. Так і дізналися, що тут хотіли будувати. У соборі Всіх Святих отець Олександр підводить мене до ікони Сергія Радонезького. На ній зображений святий і багато білих голубів. «Вона унікальна. Таку тільки тут бачив». - Голуби - символ миру... - Скоріше, Духа Святого. Але зараз нам дійсно більше потрібен мир. - А дзвін дзвонить? - Залишайтесь, почуєте... Від запрошення змушені відмовитися. Бо попереду - Мар'їнка, якою проходить лінія розмежування, де постійні обстріли і можна будь-якої миті нарватися. Ми сідаємо в машину, хлопці про всяк випадок знімають зброю із запобіжника, а я машинально тягнуся рукою до ладанки. Тут всі під Богом і посередники дійсно не потрібні...
Політика РФ відмовилась екстрадувати Шепелєва в Україну Російська Федерація відмовила Україні в екстрадиції екс-народного депутата Олександра Шепелєва. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник генерального прокурора України Євген Єнін. «Місяць тому РФ офіційно відмовила у видачі Шепелєва українській стороні, пославшись на ст.19 Конвенції про правову допомогу 1993 року - видача особи шкодить інтересам нацбезпеки РФ. Вельми рідкісний випадок, бо до цього часу росіяни не балували різноманітністю комбінацій і відмовляли у видачі членів банди Януковича через нібито загрозу політичного переслідування», - написав Єнін. При цьому він зазначив, що ГПУ звернулася до російської сторони за роз'ясненнями з цього приводу. «ГПУ відразу ж офіційно звернулася до РФ про надання пояснень щодо мотивів такої відмови. РФ поки не відреагувала, але неофіційно циркулює інфо про те, що Шепелєв пішов на угоду зі слідством, давши свідчення на низку українських політиків, включно з Тимошенко», - додав він.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Володимир Цибулько Людям потрібно дати можливість реалізувати свої економічні ініціативи Щоб подолати бідність в Україні, потрібно дати можливість людям реалізовувати свої економічні ініціативи. Потрібно лібералізувати економічні відносини в країні і створити умови для кредитування. Тільки в такому випадку буде розвиватися малий і середній бізнес в країні. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Будь-яка концепція подолання бідності полягає в тому, щоб заохотити різні продуктивні сили до самореалізації. Наприклад, система державної влади при Януковичі зводилася до придушення будь-якої економічної ініціативи. За всю історію економічна активність громадян проявлялася хвилями. Вижили тільки найсильніші. Тому зараз треба настільки лібералізувати економічні відносини в країні, щоб жодного тиску з боку держави громадяни не відчули - це дозволить оптимізувати економіку. Це єдиний результативний інструментарій. Уже після Майдану люди сподівалися на звільнення економічної ініціативи громадян, сплеск активності малого і середнього бізнесу. Але цього не сталося. Потім війна взагалі забрала у людей всі можливі оборотні кошти», - розповів політолог. На думку Цибулька, поки немає системи кредитування, банківська система буде в замороженому стані, хоча за своїми макропоказників вона виглядає не зовсім убитою і навіть демонструє певний оптимізм. «Але поки не відновиться система кредитування, жодної боротьби з подоланням бідності не можна буде декларувати. Ухвалення Кабміном стратегії подолання бідності - дуже оптимістичний сигнал, бо, по суті, виконавча вертикаль, формуючи ці заходи, відмовляється від тиску на економічні ініціативи громадян, а це добре. Але поки умов для кредитування, умов для захисту бізнесу у нас не створено», - підсумував експерт.

Щасливі імена: які з них приносять успіх
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Астрологи та екстрасенси стверджують, що від імені людини певною мірою залежить її доля Тому в деяких випадках....
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Існує безліч технік розвитку позитивного мислення Малювання — чудовий спосіб навчитися візуалізувати те, чого ....
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Будь-які сказані нами слова мають особливу енергетику Деякі фрази є руйнівними
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Напевно багато хто помічав, що біль і втома йдуть при спілкуванні з коханою кішкою, але чи правда, що вихован....
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
30 квітня обіцяє принести почуття оновлення та відродження для всіх знаків зодіаку Цей день буде сприятливим ч....
більше матеріалів




/-0,95123195648193-/ /-pc-/
Top