counter
Архів Повернутись назад 06 Травня 2016
6 Травня
Суспільство Росіянин намагався перетнути український кордон із пістолетом і патронами Прикордонники виявили у росіянина травматичний пістолет і патрони. Про це повідомили в ДПСУ. Чоловік із РФ в'їжджав на територію України. «Так, 5 травня в пункті пропуску «Бачівськ» на українсько-російському кордоні прикордонники Сумського загону виявили у водія транспортного засобу Toyota Land Cruiser Prado травматичний пістолет і патрони до нього, коли він в'їжджав на територію України. Під час проведення спільного з працівниками митниці поглибленого огляду автомобіля правоохоронці виявили в ніші для зберігання інструменту дві коробки з патронами в кількості 45 штук калібру 9 мм до травматичної зброї», - сказано в повідомленні. Крім цього, правоохоронці вилучили у правопорушника травматичний пістолет марки «МР-79-9ТМ» калібру 9 мм та 6 набоїв до нього, заряджених у магазин.
Суспільство Селезньов: Військові, які постраждали від вибуху гранати на полігоні у Львівській області, перебувають у стабільному стані Стан військових - стабільний. Вони постраждали в результаті вибуху гранати на полігоні у Львівській області. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив спікер генштабу ЗСУ Владислав Селезньов. «Вчора в районі першої години дня на Яворівському полігоні проходили планові заняття з військової підготовки. В результаті проведення стрільби з автоматичного гранатомета АГС-17 «Полум'я» одна з гранат розірвалася буквально за три метри від стріляючих. У результаті розриву один військовий отримав смертельне поранення, двоє отримали поранення різних ступенів тяжкості. Один отримав осколок в ногу, у іншого осколок у грудях. Вони перебувають у лікарні. На місці трагедії продовжує роботу слідча група, представники військової прокуратури. Завдання слідчої групи - встановити причини трагедії. За попередньою інформацією, порушень техніки безпеки з боку військових, з боку інструкторів, які організовували ці заходи, не зафіксовано», - розповів Селезньов. Також він зазначив, що на зараз стан військових стабільний. Лікарі роблять усе необхідне. Нагадаємо, на Яворівському полігоні у Львівській області внаслідок розриву гранати загинув один військовослужбовець і двоє отримали поранення.
Події У Костянтинівці стріляли з РПГ по приміщенню міграційної служби У Костянтинівці Донецької області вранці 6 травня невідомий з РПГ вистрілив у приміщення відділу міграційної служби. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції в області. Приміщення міститься в житловому будинку. «Зловмисник здійснив постріл із РПГ у приміщення відділу міграційної служби, яке розташоване в житловому будинку. Повідомлення про подію надійшло в поліцію о 5:00 від продавця продуктового магазину, який міститься на першому поверсі двоповерхової прибудови до висотки. На другому поверсі розташований відділ міграційної служби», - сказано в повідомленні. На щастя, постраждалих немає. Будівлю пошкоджено. На місці пригоди працює поліція, вживаються заходи із встановлення та затримання підозрюваного. На місці події поліцейські виявили використаний РПГ-22. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258 «Теракт» КК України.
Політика Москаль попросив Гройсмана звільнити його з посади губернатора Закарпаття Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль попросив прем'єр-міністра Володимира Гройсмана направити подання Президенту про його звільнення з посади губернатора. Про це повідомляє BBC. Своє прохання пан Москаль пояснив «повторенням ситуації, яка призвела до подій 11 липня 2015 року в Мукачевому», коли сталася смертельна перестрілка між представниками «Правого сектора» і правоохоронцями. Тоді, за даними ЗМІ, в центрі конфлікту опинилася саме контрабанда. «Подолати контрабанду в окремому регіоні в умовах, коли центральні структури не тільки не допомагають, а навпаки - намагаються відновити тіньові схеми, - неможливо», - заявив Москаль. «З огляду на це, я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА. Тому прошу Вас скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст. 118 Конституції України, і направити подання Президенту України про моє звільнення з займаної посади», - підкреслив Геннадій Москаль. Москаль очолив Закарпатську область невдовзі після конфлікту в Мукачевому.
За кордоном Bloomberg повідомив, коли валюта РФ зможе повернутися до досанкційного рівня На думку експертів, відновити бюджет Росії вдасться лише після 2025 року. Про це повідомляє Bloomberg. Такі висновки аналітики зробили, ознайомившись із прогнозом Міністерства економічного розвитку Росії, згідно з яким ціна нафти в 2017-2019 роках швидше за все буде вище $40 за барель. Так, 23 із 28 опитаних висловили думку, що російський бюджет не буде збалансований раніше 2020 року, а може, і довше. Четверо експертів вважають, що це станеться після 2025 року. За даними агентства, російська влада має намір досягти збалансування бюджету до 2019 року за рахунок податково-бюджетних заходів. Серед заходів, які можуть допомогти економіці Росії, аналітики називають пом'якшення антиросійських санкцій і, як наслідок, поліпшення відносин із Заходом, а також суттєві економічні реформи.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ростислав Кравець Міністри стануть «весільними генералами» при міністерствах Поява інституту держсекретарів - це фактично продовження політики Президента щодо побудови ланцюжка тоталітарної держави і паралельної Кабміну гілки влади. Таку думку в коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив керуючий партнер ЮК «Кравець і партнери» Ростислав Кравець. Він нагадав, що в 2001-му подібне намагався ввести Леонід Кучма, коли за допомогою інституту держсекретарів у міністерства і різні держоргани Кабміну вводилися так звані «наглядачі від Президента». Те ж саме зараз намагається повторити і Порошенко, але цим він перевищує свої повноваження і порушує Конституцію, зазначив експерт. «Для того, щоб законно вести інститут держсекретарів, потрібно внести зміни до Конституції і законів «Про Кабінет міністрів» і «Про центральні органи виконавчої влади». По суті, сьогодні держсекретарів наділили повноваженнями міністрів, вони мають право призначати і звільняти апарат, затверджувати бюджет, представляти міністерство як юрособа тощо. Але скажіть, де написано, що міністр це політична фігура? Без законодавчих змін міністри будуть «весільними генералами» при міністерствах і їхню роботу буде паралізовано через невизначеність із повноваженнями», - зазначив Ростислав Кравець. «Двовладдя ні до чого хорошого не призведе і принесе тільки бюджетні витрати на утримання управлінського апарату, які не зроблять міністерство більш гнучким і оперативним у розв’язанні будь-яких питань», - переконаний експерт. Адже, по суті, з'явиться ціла армія держслужбовців з високим рівнем заробітних плат, при цьому нікуди не подінуться заступники міністрів і міністри.
Політика оформление ленты  Парубій: Реформування ВР - пріоритет Реформування Верховної Ради - в пріоритеті. Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій під час презентації пропозицій щодо змін до Регламенту ВР, передає кореспондент «Аналітичної служби новин». «Реформування роботи ВР - пріоритет. На жаль, довіра дуже низька. Треба підняти продуктивність роботи парламенту і дисципліну депутатів», - сказав він. Парубій розповів про зміни в Регламенті ВР: тепер замість двох пленарних тижнів буде три. Крім того, буде збільшено час роботи в комітетах для поліпшення підготовки законопроектів. «Пленарний тиждень буде змішаним. А напрацювання комітетів повинні завершуватися радою голів комітетів, яка рекомендуватиме порядок денний на пленарний тиждень», - сказав Парубій. Законовпроект про зміни поки не зареєстрований і тільки напрацьовується. Законовпроект об изменениях пока не зарегистрирован и только нарабатывается.
Політика МВФ нагадав Україні про чотири ключові зобов'язання Міжнародний валютний фонд, який є основним кредитором нашої країни, вважає пріоритетними завданнями української влади боротьбу з корупцією, судову і податкову реформи, реформу управління державними підприємствами, а також пенсійну реформу і продовження реформування енергосектору країни. Про це йдеться в оновленій доповіді фонду з питань розвитку економік країн Східної Європи і Балтії, включно з Україною. «Також для України актуальні підвищення продуктивності праці, стимулювання виробництва, поліпшення умов на ринку праці і поліпшення ділового середовища з метою залучення інвестицій. Політика країни повинна фокусуватися на інституційні реформи, мета яких - виключити неефективні заходи і нарощувати прямі приватні інвестиції», - наголошується в доповіді МВФ. Нагадаємо, що Місія МВФ працюватиме в Україні з 10 по 18 травня.
За кордоном ЗМІ: Екс-міністра Едуарда Ставицького затримали в Ізраїлі Екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького було затримано в Ізраїлі. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах, передає УНН. Джерело повідомляє, що співробітники Служби внутрішньої безпеки Ізраїлю (Шабак. - Ред.) затримали колишнього міністра Едуарда Ставицького при спробі покинути Ізраїль під ім'ям громадянина Ізраїлю Натана Розенберга. Як повідомляє УНН, після затримання в аеропорту Ізраїлю вдома у Едуарда Ставицького було проведено обшуки, під час яких вилучено закордонні паспорти, $400 тисяч, 200 тисяч євро, коштовності і годинники на загальну суму $500 тисяч. За інформацією джерела, працівники спецслужби Ізраїлю проводили спецоперацію в рамках кримінального провадження проти Едуарда Ставицького за підозрою у відмиванні коштів та іншого майна, одержаного злочинним шляхом на території України. Нагадаємо, що Едуард Ставицький перебував в міжнародному розшуку. Відзначимо, раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю запит ГПУ про вручення повідомлення про підозру Ставицького. У свою чергу, ізраїльська сторона в особі міністра юстиції запевнила в організації розгляду зазначеного клопотання в найкоротші терміни.
Суспільство оформление ленты  Ще один колишній бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома» (відео) Завдяки програмі Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» ще один колишній учасник сепаратистського збройного угруповання повернувся до мирного життя. Про це повідомляє прес-центр спецслужби. «З травня 2014 року 36-річний житель Сєверодонецька перебував у складі «козачого» бандформування Дрьомова. За словами чоловіка, приєднатися до проросійських сепаратистів його спонукали певні «ідеї», але в них він швидко розчарувався. Бойовики грабували і катували мирних громадян, відбирали у них бізнес і майно. Побачене суперечило його моральним принципам, і вже за півтора місяця чоловік прийняв рішення піти від спільників. Побоюючись кримінальної відповідальності, він спочатку виїхав за межі України, а, повернувшись, безвилазно сидів удома, ховаючись навіть від сусідів і друзів», - йдеться в повідомленні. Дізнавшись про програму СБУ «На тебе чекають вдома», колишній бойовик зрозумів, що для нього це шанс повернутися до нормального життя. Оскільки перевірка підтвердила, що він займався тиловим забезпеченням і не брав участі у бойових діях на боці терористів, його звільнено від кримінальної відповідальності у встановленому законодавством порядку.
оформление ленты  Блог: 
Політика Віктор Небоженко До Майдану в Україні не було елементів громадянського суспільства Головні зміни після Майдану - це те, що проявилися елементи громадянського суспільства, населення продемонструвало, що може організовуватися. Крім того, Україна перестала бути жорстко централізованою. Проте бюрократизм і олігархізація суспільства так і не припинилися. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. «Дуже сильно змінилася політична система. З 2010 по 2013 рік практично не існувало жодних елементів громадянського суспільства, не було волонтерів, волонтерських організацій, великих самоврядних активних груп населення. Все це було затиснуте. Але слід зазначити, що все-таки після Майдану влада деградує і повторює те, що було 2013 року, і це викликає негативну оцінку населення. Але, з іншого боку, вже не можна відібрати у людей ЗМІ, не можна відібрати зброю і здатність самоорганізовуватися. Все це прийшло після Майдану, що вкрай важливо», - розповів політолог. Небоженко зазначає, що раніше Україна була жорстко централізована і трималася виключно на волі однієї «регіональної мафіозної групи». Однак є деякі негативні тенденції в українському суспільстві, які Майдан не зміг зупинити. «Та Україна дуже відрізняється від цієї, і той факт, що ми дозволяємо собі різко критикувати, обурюватися, висловлювати свій протест, свідчить про те, що відмінності існують дуже значні. Однак, на жаль, при цьому процес посилення влади не зупинився. Майдан не зупинив найголовнішого - бюрократизації та олігархізації українського суспільства. Ті люди, які були на периферії владних груп, тепер посіли місце колишньої донецької групи і активно контролюють владу. Але суспільство вже це бачить і з цим не погоджується. Тому насправді відмінність між 2013 і 2016 роками колосальна», - підсумував експерт.
Політика Ігор Коліушко Интервью
Якби Порошенко намагався створити інститут «наглядачів», то вже щось би ініціював
Чого чекати від інституту держсекретарів, у скільки він обійдеться бюджету і коли запрацює, «Аналітична служба новин» (АСН) поцікавилась у Ігоря Коліушка, голови правління Центру політико-правових реформ, співавтора закону «Про держслужбу». Документ набрав чинності з 1 травня 2016 року і вводить посаду держсекретаря. — Коли запрацює інститут держсекретарів при міністерствах в Україні? — Не раніше вересня 2016 року. Насамперед Кабміну треба утворити  Комісію з питань вищого корпусу державної служби, яка проводитиме конкурси для держслужбовців категорії «А» (вищого ешелону). На це піде не менше двох місяців. Крім того, уряд має встигнути сформувати свою організацію, вирішити питання із зарплатами вищих держслужбовців, а також внести зміни у закони «Про центральні органи виконавчої влади» та «Про Кабінет міністрів України». Інакше  держсекретарі не зможуть належним чином виконувати свої повноваження. Згідно з законом «Про держслужбу», повноваження держсекретарів до їхнього призначення за конкурсом виконуватимуть заступники міністрів — керівники апаратів, але не пізніше ніж до 1 січня 2017 року. — Можете пояснити, навіщо нам новий владний інститут? Адже фактично держсекретар наділений тими самими повноваженнями, що й заступники міністрів — керівники апаратів? — Керівники апаратів були заступниками міністрів, а заступники міністрів —  це політична посада. Їх, як і міністрів, призначають за політичною квотою. Повноваження керівників апарату і держсекретарів справді у більшості випадків співпадають. Але керівник апарату, згідно з чинним законом, у час відсутності міністра виконував його обов’язки. Держсекретар такого робити не може. Бо державний секретар — це державний службовець, який призначається на конкурсних засадах, є аполітичним і не може бути  членом якоїсь партії. Якщо хочемо, щоб у нашій виконавчій владі з’явилась інституційна пам'ять, щоб там десятками років за різних урядів працювали професіонали, треба мати держслужбовців і не втягувати їх у політику. У міністерствах має бути чітке розмежування на політичні і не політичні посади. Міністр і заступники міністрів виконують політичні функції, ходять у парламент і на засідання уряду, визначають політичний курс розвитку галузі чи сектора. Натомість державний секретар і весь апарат уряду нікуди не ходить, а працює, готує необхідні документи, впроваджує реформи тощо. — По суті, від зміни обгортки цукерка не стане смачнішою. Що зміниться від зміни назви посади? — Змінилась не лише назва посади, а суть! Ще раз наголошую, держсекретар – це держслужба, яка має лишатись незмінною при зміні політичних посад – уряду, міністра і заступника міністра. Це відповідний статус. — Але ж держсекретар, за законом, підзвітний і підконтрольний міністру… І якщо він не влаштовуватиме міністра з якихось причин, то той може подати заяву у Кабмін і держсекретаря звільнять? — Так, але для цього є Комісія вищого корпусу держслужби, яка перевірятиме факти і даватиме згоду на звільнення держсекретаря. Міністр повинен обґрунтувати, чому державний секретар його не влаштовує. Якщо міністр дає незаконні доручення, а той відмовляється виконувати, то він не буде звільнений, а ще й премію отримає.    — Але Комісія працює на громадських засадах... Не думаєте, що її членів спробують купити? Та й роботи там стільки, що навряд чи хтось працюватиме на громадських засадах… — Не думаю. Та це й не буде так просто зробити. Комісія — колегіальний орган. І фактично він буде сформований із різних сфер. Туди увійдуть по представнику від парламенту, Президента, уряду, Державної судової адміністрації; Всеукраїнської профспілки, об’єднання роботодавців, громадського об’єднання, наукової установи, навчального закладу, експертного кола, а також керівники Нацагентства з питань держслужби і НАБУ. Щодо роботи, то її буде дуже багато, особливо спочатку. Бо треба буде одразу призначити всіх державних секретарів, а також інших держслужбовців категорії «А».  Загалом близько 200 осіб, з них 120-130 – на центральному рівні. Потім буде легше працювати: з’являється вакансія  – розглядається кандидатура. Зарплата держсекретаря має бути не менше 75 тисяч гривень, аби на ці посади прийшли гарні професіонали і не було спокуси «заробити» на стороні — А якою буде зарплата у держсекретарів? Скільки цей інститут коштуватиме бюджету? — Поки що незрозуміло. Розмір зарплати має визначити Кабмін. Але я вважаю, що зарплата держсекретаря має бути не менше 75 тисяч гривень, аби на ці посади прийшли гарні професіонали і не було спокуси «заробити» на стороні. — Чимала сума. А де брати на це гроші? — З бюджету. Є сподівання, що ЄС допоможе. Коли готувалася реформа держслужби, Єврокомісія заявляла про готовність виділити на її реалізацію 90 мільйонів євро, у тому числі на зарплатний фонд. — Доводилося чути, що Порошенко створює собі інститут «наглядачів» при міністерствах, як свого часу робив Кучма… Якби Порошенко намагався створити інститут «наглядачів», то вже щось би ініціював, а поки що від Адміністрації Президента були лише палки в колеса щодо цього закону — Якби Порошенко намагався створити інститут «наглядачів», то вже щось би ініціював, а поки що від Адміністрації Президента були лише палки в колеса щодо цього закону. Ми найбільше боролись саме з Адміністрацією Президента, яка на двох етапах намагалася не допустити його ухвалення. Якщо вже на те пішло, то на біле завжди можна сказати чорне і використати інструмент по-різному. Взяти, для прикладу, кухонний ніж. Його можна використовувати для приготування їжі і порятунку від голоду, а можна для вбивства. Але чи варто відмовлятись від кухонних ножів і переходити на пилки, якщо ножем можна вбити? Усе залежить від того, в чиїх руках ніж. Сьогодні він — у руках Комісії. Спосіб формування Комісії та спосіб призначення держсекретарів є тими необхідними запобіжниками, які не дозволять зробити зайвого.   
Події У Вінниці заарештували чоловіка, який ніс у пакеті бойові гранати Працівники поліції Вінниці затримали нетверезого чоловіка, який у поліетиленовому пакеті ніс три бойові гранати РГД-5 з запалами. Про перехожого з вибухонебезпечними предметами в поліцію повідомили вінничани, які побачили, як одна граната випала з його пакету на землю, повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в області. «Близько 6:30 в поліцію надійшло повідомлення, що вулицею Короленка ходить п'яний чоловік із гранатами в пакеті. На місце події миттєво прибули патрульна поліція, слідчо-оперативна група і вибухотехніки. За лічені хвилини правопорушника було затримано. У нього правоохоронці вилучили пакет з вибухонебезпечним вмістом», - йдеться в повідомленні. За словами заступника начальника вибухотехнічного відділу ГУНП Ігоря Снігура, в пакеті правопорушника містилися бойові гранати РГД-5 з запалами, які становили небезпеку і в будь-якої миті могли вибухнути. Зараз 28-річного правопорушника затримано. Він перебуває у стані сильного алкогольного сп'яніння. Походження боєприпасів і мету їх зберігання з'ясує слідство. Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами). Правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі.
оформление ленты  Блог: 
Політика Сергій Таран У політичній системі з’явилась конкурентність та змінився дискурс Після Майдану в політичній системі відбулися три головні зміни, дві – позитивні, одна – негативна. Перші – це поява конкурентності та зміна політичного дискурсу. Він перемкнувся з фокусування на ідентичності на реформи. Негативна зміна – це те, що конкурентність низької якості. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір», директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран. «Загалом політична система змінилася, бо вона стала більш конкурентною. І якщо до Майдану все було надзвичайно жорстко і входження в політику для окремих партій було надзвичайно складним, то зараз відкрилися ліфти і відбувається серйозна конкурентність у політиці. Вона нікому не дає уявлення про те, що хтось буде при владі, а хтось в опозиції довгий час. Величезною проблемою не тільки Януковича, а і його оточення було те, що вони чомусь були переконані, що вони при владі назавжди. Зараз усі розуміють, що будь-яка влада тимчасова, і опозиція теж. Це серйозна зміна, яка означає, що ми швидше йдемо до Європи. Друга зміна відбулася в дискурсі. У політиці зараз питаннями дискурсу не є питання ідентичності, мови, культури, куди ми рухаємося - в Європу чи в Москву. Такі питання, в принципі, дуже погані для будь-якої політики, бо якщо теми крутяться довкола  ідентичності, то така політика приречена, адже компромісів щодо ідентичності знайти неможливо. Неможливо знайти й компроміси щодо того, чия церква, чия мова кращі.  Зараз дискурс у політиці відбувається довкола теми реформ і боротьби з корупцією. Це є достатньо системне позитивне зрушення», - розповів політолог. На переконання Тарана, ці дві головні зміни в політичній системі можна розглядати в позитивному ключі. Втім, є й  негативні тенденції. А саме те, що цей дискурс та конкурентність на недостатньо високому рівні. Ніхто в суспільстві не розуміє, що являє собою якісна політика. «Третя зміна: цей дискурс і конкурентність доволі низької якості в тому сенсі, що ні громадяни, ні політики не розуміють, що таке якісна політика. У нас зараз найбільше цінуються яскраво сказані фрази та емоційні слова на якомусь черговому шоу, а не конкретні дії, не прискіпливе  виконання того, що було сказано, не механізми виконання обіцянок. І відповідно, на верхівку політики виходять не якісні менеджери, а звичайні популісти, які прийшли за рік на вибори. Тобто ми бачимо два позитиви і один негатив», - зазначив експерт. Політолог також пояснює, що зараз немає узурпації влади, якщо порівнювати з часами Януковича. Втім, є одна серйозна проблема: консолідація влади потрібна заради реформ, але у суспільстві не сприймають навіть будь-яких спроб концентрації влади. «Янукович та його оточення контролювали все у владі, і було неможливо уявити, що на Першому національному телеканалі УТ-1 були б програми, присвячені корупційним схемам колишнього президента. Натомість зараз журналісти проводять розслідування на тому ж Першому національному, що б’ють по тих зв’язках, які має Президент країни. Я не згоден з тим, що зараз відбувається узурпація влади. Це абсурд. У порівнянні з тим, що було досі, – узурпації немає. Втім, є інше питання: будь-які реформи завжди відбуваються за умов серйозної консолідації влади. Це було за європейською моделлю консолідації влади, як наприклад у Франції за часів де Голля,  у Європі також відбувалася консолідація влади під егідою Брюсселя, який казав країнам, як проводити реформи. Просто ця консолідація влади має бути спрямована на реформи, а українському суспільству дуже важко пояснити, що консолідація потрібна саме для реформ. З одного боку,  є влада, яка не змогла завоювати довіру, а з іншого - є суспільство, яке не сприймає будь-яких спроб концентрації влади, навіть якщо це потрібно для реформ», - підсумував Таран.
Суспільство оформление ленты  СБУ викрила хабарника з екологічної інспекції у Запоріжжі Працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили у хабарництві головного інспектора Державної екологічної інспекції в Запорізькій області. Про це повідомляє прес-центр СБУ. «Чиновник вимагав гроші з керівника запорізької фірми, яка займається посередництвом при підготовці пакетів дозвільної документації. Чиновник оцінив у 12 тис. грн узгодження документів щодо викидів забруднюючих речовин у навколишнє середовище для одного з клієнтів фірми. Правоохоронці затримали головного інспектора в центрі Запоріжжя після отримання частини хабара в розмірі понад вісім тисяч гривень», - ідеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення вимагачеві про підозру у вчиненні злочину. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів вимагання грошей запорізьким екологом.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олексій Кошель Банкова має пояснити затягування з ротаціями в ЦВК Посилення уваги до Центральної виборчої комісії не є інформаційною кампанією. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив генеральний директор ВГО «Комітет виборців України» Олексій Кошель. «Я б не став говорити, що це спрямована інформаційна кампанія. Заява КВУ зроблена тому, що ЦВК була зобов’язана до 3 травня прийняти рішення про проведення виборів у двох округах - №151 та №85. Центрвиборчком має виконувати закон незалежно від того, подобається це комусь із представників влади чи ні», - пояснив він. Читайте також: Президенту Порошенку пропонують повністю змінити склад ЦВК Окрім того, він відзначив, що те, що низка інших експертів та громадських організацій також активно підняла тему ЦВК, зокрема необхідності проведення ротації у складі Комісії, пов’язано з тим, що донині ні експерти, ні громадськість не розуміють, у чому причина затягування призначення нових членів Центрвиборчкому. Читайте також: ЦВК заперечує свою провину з виборами в Раду «Фракції парламенту дали Президенту свої пропозиції щодо кандидатур ще на початку жовтня. Вже пройшло більше п’яти місяців, а Президент не подає кандидатури на розгляд ВР. Тобто ми бачимо свідоме затягування з боку Президента України. Власне, Банкова має давати пояснення, з якою метою це відбувається», - акцентував голова КВУ.
Події У Києві стріляли по вікнах квартири У Києві вночі вистрілили у вікно квартири. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Нацполіції. Інцидент стався на вул. Алма-Атинській. «О 01:27 в поліцію звернувся киянин і повідомив, що почув постріл, а потім виявив пошкоджене вікно. Правоохоронцям, які виїхали за викликом, 48-річний чоловік пояснив, що перебував у квартирі за комп'ютерним столом, коли почув звук, схожий на постріл. Згодом заявник побачив отвір у вікні й одразу зателефонував у поліцію. Також потерпілий додав, що жодних загроз йому не надходило і він нікого не підозрює в такому вчинку», - сказано в повідомленні. На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка виявила кулю калібру 9 мм, а на прилеглій території - гільзу. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України.
Суспільство Деканоїдзе: Нацполіція забезпечить порядок 8-9 травня в деяких містах за принципом роботи в Одесі 2 травня Національна поліція забезпечуватиме громадський порядок 8-9 травня в деяких містах України за алгоритмом роботи в Одесі 2 травня. Про це заявила голова НПУ Хатія Деканоїдзе під час відеоселекторної наради в МВС України, передає прес-служба відомства. Деканоїдзе розповіла, що патрульна поліція і бійці Національної гвардії показали чітку роботу під час масових заходів в Одесі, які пройшли 2 травня. «Хочу сказати, що така робота дає реальні результати. Координація та план роботи, які у нас були (а ми над цим планом працювали вже давно), дають ту «картинку», яка була в Одесі 2 травня», - сказала Хатія. Такий алгоритм використовуватимуть у Дніпропетровську, Харкові, Львові та інших містах, де можуть виникнути якісь провокаційні моменти.
Політика оформление ленты  Джемілєв: У кримську мечеть увірвалися близько 50 осіб зі зброєю і наказали з'явитися в поліцію (відео) Близько 30-50 осіб зі зброєю прибули в мечеть в селі Молодіжне Сімферопольського району і наказали мусульманам з'явитися самостійно в відділення поліції. Про це написав на своїй сторінці в Facebook Уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. У мечеть озброєні люди увірвалися після п'ятничної молитви. «Надійшла інформація, що близько 30-50 озброєних людей нагрянули в мечеть, яка міститься в селі Молодіжне Сімферопольського р-ну, після п'ятничної молитви. За повідомленням адвоката Еміля Курбедінова, мусульманам дали вказівку з'явитися самостійно у відділення поліції», - написав Джемілєв. Також він повідомив, що на відео з місця подій озброєні люди вимагають від парафіян мечеті сісти в автобуси і поїхати в невідомому напрямі. Парафіяни, природно, відмовляються, посилаючись на неправомірність подібних дій з боку силовиків.
Політика оформление ленты  Парламентський переворот Парламент і народні депутати не мають нині ні довіри, ні поваги. І приказка, що паршива вівця все стадо псує, тут дуже доречна. Адже на тлі популістів і нероб решта якось губиться. А ще як під час пленарного тижня транслюється картинка з порожньої сесійної зали, то взагалі слів нема. Тому ідея переформувати роботу парламенту, презентована 6 травня 2016 року головою ВР Андрієм Парубієм, дійсно зацікавила. З голови на ноги Що ж пропонується? Зокрема, у напрацьованому законопроекті, який, за словами Парубія, після ґрунтовного обговорення з експертами та досягнення узгодженої позиції з усіма лідерами парламентських фракцій, буде зареєстрований у ВР і винесений в зал, запропоновано схему, яка дозволить покращити якість роботи. Задля цього планується збільшити кількість пленарних тижнів з двох до трьох. І цілковито зламати стару схему. Так, у понеділок запропоновано проводити День уряду з 11:00 до 14:00, щоб народні депутати мали можливість дебатувати з урядовцями. Пленарними днями можуть стати лише вівторок і четвер (і ранкове, і вечірнє засідання). Передбачається, що нардепи більше працюватимуть у комітетах і комісіях: у понеділок з 16:00 до 18:00; у середу з 10:00 до 16:00; у п’ятницю з 10:00 до 15:00. Окрім того, хочуть додати роботи Бюджетному та Антикорупційному комітетам: вони мусітимуть розглядати усі без винятку ініціативи і давати свої висновки, що дозволить відсіяти популістські та лобістські законодавчі ініціативи. Окрім того, щосереди (16:00-18:00) має бути ще й новий вид роботи – засідання Ради комітетів, під час якого голови комітетів підводитимуть підсумки і формуватимуть пропозиції для Погоджувальної ради, яка відбуватиметься щоп’ятниці з 15:00 до 16:45. І, як відзначив голова ВР Андрій Парубій, у відкритому для преси режимі. Не штрафом єдиним Спікер сподівається, що відповідні зміни до статті 19 Регламенту ВР депутати внесуть до кінця цієї сесії. А що стосується дисципліни, депутатів-прогульників, то вже наступного пленарного тижня їх каратимуть гривнею. Парубій розповів, що вже дав відповідне розпорядження. А на запитання АСН, чи будуть нероб карати позбавленням мандату, відповів, що це зробити можуть тільки виборці. «Це неможливо (позбавляти депутатських повноважень за прогули. – Авт.). Для цього потрібні зміни у Конституцію. Але ми інші форми впливу застосовуватимемо. Зокрема, звернуся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням: депутатів, які не ходять на засідання, не приймати. А то є такі депутати, що на засідання ходити не можуть, а ось до міністрів, особливо профільних, мають дуже багато питань. Є причинно-наслідковий зв'язок», - напівжартома зазначив він. Та підкреслив, що прізвища тих, хто ігнорує свої депутатські обов’язки, публікуватимуться, що обов’язково матиме ефект, особливо стосовно мажоритарників, з яких вже запитають люди, адже немає нічого сильнішого, ніж суспільний тиск. Саботажем за комфорт У експертному середовищі давно і вперто говорять, що роботу парламенту треба покращити. Як зазначив у коментарі АСН генеральний директор ВГО «Комітет виборців України» Олексій Кошель, запропоновані зміни у ст. 19 Регламенту ВР дозволять наростити ефективність парламенту – коефіцієнт корисної дії може вирости на 10-20%. «Та не варто надто оптимістично говорити про можливість ухвалення змін до Регламенту. Усі ці нововведення роблять професію народного депутата України не зовсім комфортною. Чим більше ми забезпечуємо прозорість, підвищуємо ефективність, скорочуємо канікули, тим більшим буде супротив. Це втручання в зону приватного комфорту. Тому отримати 226 голосів у залі буде важко. Можливо, буде саботаж. Можливо, буде прийнято компромісний сценарій часткової реалізації змін», - сказав він. Водночас Кошель переконаний, що зміни потрібні. З часом також варто вводити й інші, зокрема пряму телетрансляцію з засідань усіх парламентських комітетів на веб-сайті ВР, та передбачити, що один-два народних депутати не можуть бути суб’єктами законодавчої діяльності, а лише група парламентарів, і то не менша, аніж найменша фракція парламенту (зараз це 19 нардепів), що дозволить уникнути популізму і «законодавчого спаму». Логікою єдиною У тому, що ініціатива стосовно зміни формату роботи ВР виглядає логічною, впевнений політичний експерт Євген Магда. «Потрібно змінити усталений графік роботи хоча б з огляду на те, що жити та працювати у напіврозслабленому стані в умовах конфлікту з Росією, що триває, парламентарії не мають права. Морального, навіть якщо ми говоримо про вітчизняну політику», - наголосив він у коментарі АСН. Магда відзначив, що роботу народних депутатів варто інтенсифікувати: «Треба прив'язати парламентаріїв до їхніх робочих місць та функціональних обов'язків». Але політолог попереджає, що депутати можуть задіяти щодо спроби навести лад у роботі ВР старі і перевірені методи. «У мене є небезпідставні сумніви, що депутатський корпус підтримає подібні зміни, є ризик, що їх елементарно забалакають», - прогнозує він. Працювати, працювати! В тому, що такі зміни у календар ВР можна тільки вітати, завірив АСН і депутат декількох скликань, президент Інституту виборчого права Юрій Ключковський. «Два робочі тижні на місяць – завелика розкіш для настільки високопоставлених державних діячів, ще й високооплачуваних. Не секрет, що за тиждень так званої «роботи в комітетах» у кращому випадку Комітет працює один день, а решту часу депутати відпочивають. Над законопроектами не працюють, навіть не соромляться сказати, що їх не бачили», - зазначив він. Ключковський також додав, що важко прогнозувати, як проголосують нардепи за такі зміни до Регламенту. «Але кожен депутат тепер має думати, як він виглядає в очах людей. Закінчилися часи закритих, недоторканих депутатів, до яких ніхто не може дістатися, яким байдуже, що про них думають. Якщо хтось із депутатів не хоче працювати в парламенті, то нехай чесно скаже. А тим, хто проголосує проти таких змін до Регламенту, я б пропонував добровільно скласти мандати. Не хочуть, то нехай не працюють, але не заважають іншим», - резюмував експерт. Батіг чи пряник Отож, як бачимо, старт реформі роботи ВР дано. Та чи вдасться дійти фінішу з перемогою, чи дорогою противники змін все розпорошать і вихолостять? У нас можливе все. Але дійсно немає нічого сильнішого, ніж суспільний тиск, а просто критикувати і не любити владу – позиція страуса.
Суспільство Прокуратура озвучила версії загибелі воїна на Яворівському полігоні Військова прокуратура розглядає дві версії причин вибуху на території Яворівського полігону у Львівській області, в результаті якого загинув один військовий і двоє були поранені. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону. Слідство відпрацьовує різні версії, серед яких: порушення порядку проведення стрільб із АГС-17 військовими посадовими особами, які залучені до організації та проведення, а також можливе використання боєприпасів неналежної якості. За даним фактом військова прокуратура Львівського гарнізону почала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України. Досудове розслідування триває. Як уже повідомлялося, вчора на Яворівському полігоні загинув військовий, двоє поранені.
Суспільство Бойовики обстрілюють Комінтернове для дискредитації ЗСУ Російські окупаційні війська з періодичністю у два-три дні обстрілюють з АГС і СПГ околиці Комінтернове з «сірій зоні» під Маріуполем, намагаючись дискредитувати Збройні сили України. Про це повідомляється в співтоваристві «Оборона Маріуполя» в Facebook. «Останнім часом з періодичністю в два-три дня околиці Комінтернового обстрілюють незаконними збройними формуваннями. За словами місцевих жителів, їх обстрілюють з АГС і СПГ. За останній рік жителі, на жаль, навчилися розрізняти багато видів зброї», - йдеться в повідомленні. Бойовики стверджують місцеве населення, село обстрілюють українські війська. Однак, як зазначається, дальність роботи АГС-17 - 1700 метрів, а СПГ-9 - 1300 метрів. При цьому мінімальна відстань від обстріляних будинків до позицій Збройних сил України становить 2 км.
Суспільство Чиновники Хмельницької області розтратили 700 тисяч гривень державних коштів Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції в Хмельницькій області під час проведення заходів з контролю за дотриманням законодавства в бюджетній сфері виявили ряд порушень з боку посадових осіб управління освіти міськради. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в області. Протягом кількох років посадові особи управління нараховували і виплачували премії за рахунок коштів спеціального фонду дошкільних навчальних закладів міста. Працівники, які отримали гроші, не є штатними працівниками цих установ і не надають освітніх послуг шляхом укладення трудових і цивільно-правових договорів. Отже, вони не мали права на отримання цих грошей. Попередня сума збитків становить 745 тисяч гривень. Прокуратурою Хмельницької області відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем. Санкція ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3-х до 6-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, зі штрафом від 8,5 тисячі до 17 тисяч гривень.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,134073972702-/ /-pc-/
Top