counter
Архів Повернутись назад 06 Квітня 2017
6 Квітня
Наука і технології До Землі наближається небезпечний астероїд НАСА заявило про наближення до нашої планети небезпечного астероїда 2014 JO25, діаметр якого близько 1000 метрів. Імовірність зіткнення із Землею дуже мала, але Агентство назвало його потенційно небезпечним, передає «Новое время», посилаючись на CNET. Побачити цей астероїд можна в ніч на 20 квітня за допомогою телескопа. Астероїд пролетить на відстані майже 1,8 млн км від Землі, що майже в 4,5 разу більше, ніж відстань до Місяця. Небесне тіло офіційно вважається «потенційно небезпечним», так як в цю категорію НАСА заносить всі астероїди, які наближаються до нашої планети на відстань ближче, ніж 19,5 відстані між Місяцем і Землею. Італійський астрофізик Джанлука Мазі заявив, що астероїд є одним з 10 відомих астероїдів, які проходили коли-небудь так близько до нашої планети.
Події Прокурор прийшов у тернопільську поліцію і зізнався у вбивстві Один із співробітників прокуратури Тернопільської області здався правоохоронцям, зізнавшись у вбивстві жінки-адвоката, повідомили в прес-службі прокуратури Рівненської області. Трагедія сталася 1 квітня в приватному будинку в місті Дубно, там правоохоронці знайшли застреленими жінку-адвоката і важко пораненого її чоловіка - пенсіонера органів внутрішніх справ. Його перевезли в реанімацію місцевої лікарні. Поліція встановила причетність до вбивства жителя Тернопільської області - працівника прокуратури цієї області. Він сам з'явився до правоохоронців Рівненської прокуратури для надання свідчень. 4 квітня йому висунули підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 15 п.1 ч.2 ст.115 КК України (замах на умисне вбивство двох або більше осіб). До суду направили клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
За кордоном РБ ООН не ухвалила резолюцію щодо застосування хімзброї в Сирії Росія не підтримала резолюцію, так як не бачить в ній «особливої ​​необхідності». Проект резолюції Великої Британії, Франції і США, що закликає провести розслідування застосування хімічної зброї в провінції Ідліб (Сирія), не був винесений на голосування в ході екстреного засідання РБ ООН. Про це сказано в повідомленні Центру новин ООН. «Все, що нам відомо, дозволяє зробити висновок, що під час вчорашнього нападу хімзброю було використано режимом Башара Ассада. Ми знаємо, що раніше він вже застосовував подібну зброю проти сирійців. Це підтверджено незалежною групою слідчих , - повідомляє постійний представник Америки Ніккі Гейлі. За даними високого представника з питань роззброєння Кіма Он Су, якщо дані про інцидент в Ідлібі підтвердяться, то «він буде найбільшим нападом із застосуванням хімічної зброї в Сирії з часу трагедії в Східній Гуті в 2013 році». Заступник постпреда Росії при ООН Володимир Сафронков повідомив, що «особливої ​​необхідності» в прийнятті резолюції поки що немає. Він вважає, що «раніше прийнятих рішень досить для проведення розслідування інциденту».
За кордоном В Європарламенті більшість виступила за надання безвізу Україні В Європарламенті закінчилися дебати щодо питання надання Україні безвізового режиму. Сьогодні, 6 квітня, євродепутати проведуть відповідне голосування, передає Інтерфакс-Україна. Багато депутатів ЄП виступили за надання Україні безвізу, вказавши на те, що Україна виконала умови, які були поставлені перед нею. Депутат ЄП від Німеччини, член Комітету у закордонних справах Міхаель Галлер, повідомив, що в Україні відбулися як технічні, так і політичні зміни. За його словами, хоча реформи втілюються повільно, потрібно враховувати бойові дії на Донбасі. «Безвізовий режим для громадян України - це не подарунок, а результат боротьби населення з корупцією і реформ, які були здійснені в умовах війни», - сказав євродепутат від Польщі Міхал Боні.
За кордоном У РФ вбили чотирьох підозрюваних у нападі на патрульних Минулої ночі в Астрахані четверо озброєних злочинців напали на трьох співробітників Росгвардії, в результаті чого останні були поранені. Про це передає Коммерсант. За інформацією правоохоронців, співробітники Росгвардії в ході оперативно-розшукових заходів знайшли підозрюваних у вбивстві двох працівників ДПС в ніч на 4 квітня 2017 року. В результаті збройного конфлікту троє співробітників Росгвардії були поранені, одного нападника застрелили. У поліції встановили особу вбитого, це Рамзан Кукулаєв 1996 року народження, якого оголосили в розшук за вбивство працівника ДПС. Інші нападники втекли, заволодівши зброєю росгвардійців. Ленінський район після нападу був оточений, закритий на в'їзд і виїзд. Один із нападників був поранений, незабаром він помер. Пізніше двоє його спільників були затримані.
За кордоном оформление ленты  Опубліковані відео бійні спецназівців і бойовиків в Астрахані Бойню в Астрахани спецназовцев Росгвардии и боевиков сняли на видео. Кадры с места происшествия опубликовала Газета Волга, ссылаясь на одного из читателей издания. Спецоперация началась после того, как ночью трое неизвестных напали на патруль сотрудников Росгвардии. Одного нападавшего убили, по горячим следам был обнаружен брошенный автомобиль террористов. Потом микрорайоны Бабаевского и Астрахань-2 оцепили, внутрь стянули специальные силы и бронетехнику.  Вооруженных террористов вскоре блокировали на территории спиртового завода. кадры записал один из спецназовцев, которые прикрывал пути отхода боевиков с территории спиртзавода, пока основные силы вели перестрелку. На видео слышны крики «Аллах акбар». Бійню в Астрахані спецназівців Росгвардії і бойовиків зняли на відео. Кадри з місця події опублікувала Газета Волга, посилаючись на одного з читачів видання. Спецоперація почалася після того, як вночі троє невідомих напали на патруль співробітників Росгвардії. Одного нападника вбили, за гарячими слідами був виявлений покинутий автомобіль терористів. Потім мікрорайони Бабаєвського і Астрахань-2 оточили, всередину стягнули спеціальні сили і бронетехніку. Озброєних терористів невдовзі блокували на території спиртового заводу. Кадри записав один зі спецназівців, які прикривав шляхи відходу бойовиків з території спиртзаводу, поки основні сили вели перестрілку. На відео чути крики «Аллах акбар».
Політика Ми змусимо Рахункову палату працювати на суспільство - Продан Депутати БПП контролюватимуть діяльність складу Рахункової палати до її оновлення.  Про це перед ранковим засіданням парламенту 6 квітня заявила нардеп фракції БПП Оксана Продан, передає кореспондент  АСН.  «Ми будемо продовжувати боротьбу з корупцією і ми не дозволимо старому, збереженому складу Рахункової палати продовжувати прикривати собою корупційні справи при витрачанні державних коштів. Тому ми вже сьогодні починаємо роботу, контроль за діяльністю кожного члена Рахункової палати», - заявила вона.  «Навіть у збереженому корупціонерами складі «ми примусимо Рахункову палату працювати на громаду і на народ України», - сказала нардеп. Продан нагадала, що під час рейтингового голосування за кандидатів до складу Рахункової палати у вівторок найбільшу кількість голосів - 291 - отримав нардеп БПП Валерій Пацкан, однак парламенту не вистачило голосів для призначення всього складу Рахункової палати. Нагадаємо, раніше АСН публікувала численні матеріали по ревізій, здійсненим рахунковою палатою. Наприклад, вказувалося, що на ремонт Маріїнського палацу в Києві вже витрачено величезну суму - 1,5 млрд грн, в той час як роботи в ньому виконані лише частково. Також Рахункова палата вказувала на те, що Податкова і Держгеонадр не контролюють, хто і скільки видобуває нафти в Україні через що Держбюджет недоотримує мільярди. Також Рахункова палата вказувала, що У 2015 році державні органи освоїли лише трохи більше 45% коштів, виділених на забезпечення житлом учасників АТО, які втратили ноги, а в 2016 році - менше 64%. Також - що закупівлі ліків міжнародними організаціями містять численні факти корупції, зловживань і безгосподарності. 
Події У Полтавській області зафіксовано спалах АЧС Держпродспоживслужба України за останні кілька днів отримала позитивний результат дослідження на африканську чуму свиней в Полтавській області. За інформацією, яка була опублікована на сайті відомства, в підсобному господарстві жителя села Пустовійтове Полтавської області зареєстровано захворювання і загибель свині. В ході дослідження відібраних проб біоматеріалу в науково-дослідному інституті був встановлений діагноз АЧС. Для координації дій з локалізації та ліквідації спалаху чуми було проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Глобинській РДА, рішенням якої було затверджено план з ліквідації африканської чуми свиней, а також визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду. В осередку спалаху АЧС проводяться заходи щодо недопущення розповсюдження збудника чуми.
Політика У парламенті готові розглянути кандидатуру нового голови Нацбанку У Раді готові розглянути кандидатуру нового голови НБУ. Про це в кулуарах Верховної Ради України 6 квітня заявив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. «Народний фронт» готовий розглянути будь-яку кандидатуру, яку запропонує президент на пост глави Нацбанку. Адже це право і прерогатива президента подавати кандидатуру на пост голови НБУ», - заявив він. У свою чергу, у фракції БПП вважають, що новим головою Нацбанку має стати не політик, а професіонал у фінансах і банківському секторі. Так, нардеп БПП Борислав Розенблат сказав, що на пост голови Нацбанку претендує чимала кількість людей. Але це винятковою право президента - призначати голову НБУ. «Є дуже багато прізвищ... Але головою Нацбанку маэ бути у першу чергу не політик, а професіонал в банківській і фінансовій діяльності». Нагадаємо, в НБУ говорять, що заяви про відставку Гонтаревої немає.
Суспільство оформление ленты  Супрун опублікувала карту аптек з безкоштовними ліками. Поки тільки в Києві В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці в соцмережі опублікувала посилання на інтерактивну карту, на якій позначено всі аптеки, які беруть участь у програмі "Доступні ліки". Карта доступна за цим посиланням. Правда, варто зауважити, що на карті вказані лише аптеки в Києві. "Тепер знайти аптеку, що бере участь у програмі "Доступні ліки", ще простіше - на google-карти!Поки тут позначений Київ, але найближчим часом ми додамо сюди всі аптеки України, які приєдналися до програми", - написала Супрун. Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що буде рости кількість аптек, в яких будуть поширювати безкоштовні ліки. Водночас час програма «Доступні ліки», старт якої анонсований з 1 квітня, не запрацювала вчасно, оскільки реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, не був сформований. Про це АСН повідомили в Аптечній професійній асоціації України. Також Міністерство охорони здоров'я оприлюднило перелік лікарських засобів, які українці можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою за програмою "Доступні ліки".  
Суспільство оформление ленты  Pepsi вибачилась за свою рекламу з сестрою Кардашьян і видалила її з мережі Компанія Pepsi вибачилась за рекламу з сестрою Кардашьян - Кендалл Дженнер і стерла її зі свого офіційного сайту. У свою чергу Дженнер стерла із соцмереж всі згадки про співпрацю з Pepsi. На офіційному сайті компанія вибачилася за невдалу рекламу, визнавши, що дійсно упустила якісь важливі моменти, хоча і намагалася створити якесь глобальне послання світу, хоча і не збиралися висвітлювати будь-яку серйозну проблему. Нагадаємо, останній рекламний ролик Pepsi викликав справжній шквал критики. Користувачі соцмереж розлютилися від того, що компанія напоїв відверто спекулювала на правах людини на протест, люди вказували на фальшивість всього, що відбувається в ролику, і огиду, яку викликало вихваляння газованої води як напою, здатного зупиняти війни.  
Закон і Право Мешканці гуртожитків тепер зможуть безкоштовно приватизувати приміщення 5 квітня Верховна Рада прийняла закон №1076 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», який передбачає можливість приватизації житла в гуртожитках.    Проживаєш в гуртожитку більше 5 років - маєш право приватизувати приміщення Згідно з документом, громадяни та члени їхніх сімей, одинокі громадяни, які не мають власного житла, не використали право на безкоштовну приватизацію державного житлового фонду і які на правових підставах вселити в гуртожиток і фактично проживають у ньому протягом тривалого часу, мають право приватизувати приміщення, в якому проживають. Зокрема, право приватизації поширюється на тих осіб, які стоять у черзі на житло і мали трудові відносини з підприємством, яке надало житло, і мають договір оренди. Спочатку будуть розглядати питання про надання житлової площі в гуртожитку саме тим жителям, які працюють або працювали на тих підприємствах, які надали їм право проживати в гуртожитку. Приватизувати приміщення можуть ті громадяни, які зареєстровані в гуртожитках більше п'яти років. Ці терміни не стосуються учасників АТО. Зокрема їм надається право приватизації, якщо вони до того, як взяти участь в антитерористичній організації, не менше року проживали в гуртожитку. Хворим на туберкульоз приватизація заборонена На тих, хто, проживає в гуртожитку менше п'яти років, дія закону не поширюється. Так само як і на тих громадян, які проживають в гуртожитку, але не перебувають у трудових відносинах з підприємством, яке надало їм право проживати в гуртожитку. Заборонена приватизація і тим мешканцям гуртожитку, які проживають там без правових підстав, і тим, хто потребує медичної допомоги у зв'язку із захворюванням на туберкульоз. Дія закону також не поширюється на гуртожитки зі статусом соціальних і на спеціальні гуртожитки, які призначені для тимчасового проживання осіб, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі. Мешканці гуртожитків, які проживають в ньому на умовах надання їм койко-місця, теж мають право на приватизацію окремого житлового приміщення в гуртожитку. Гуртожитки правоохоронців під приватизацію не підпадають Приватизувати приміщення в гуртожитку його мешканці зможуть тільки після того, як вони будуть передані у власність територіальної громади. Під дію закону підпадають гуртожитку, які перебувають у державній або комунальній власності, і ті, які були включені до статутних капіталів організацій, створених за радянських часів в процесі приватизації або корпоратизації, зокрема й ті, які в подальшому були передані до статутних капіталів інших юридичних осіб або відчужені іншим способом. У той же час заборонено приватизувати приміщення в гуртожитках військових частин, Національної гвардії України, СБУ, Державної прикордонної служби, ЗСУ, Державної спеціальної служби транспорту, МВС, Державної кримінально-виконавчої служби, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, системи захисту. Ця заборона не стосується гуртожитків, які перебувають за межами цих формувань і структур. Приватизувати також можна приміщення в гуртожитках державних навчальних закладів і Національної академії наук, але тільки в тих, яким надано статус гуртожитків сімейного типу і призначених для проживання сімей викладачів і працівників. Водночас дія цього Закону не поширюється на гуртожитки, побудовані або придбані за радянських часів (до 1 грудня 1991 року) приватними або колективними власниками за власні або залучені кошти. За передачу деяких гуртожитків держава буде доплачувати власникам Передбачається, що гуртожитки державної форми власності передаються у власність територіальних громад на безкомпенсаційній основі. Гуртожитки ж, які включені до статутних капіталів товариств, передаються у власність територіальних громад або на безкоштовній основі, або з компенсацією за згодою власника. Кошти власнику відшкодовує держава. Якщо власник відмовляється передати гуртожиток, він може бути відібраний за рішенням суду. Мораторій на відчуження та виселення Документом також передбачено, що в разі виселення, переселення та відселення мешканців гуртожитків, власник повинен надати їм інше, придатне для життя приміщення. Щоб попередити незаконне виселення жителів або відчуження гуртожитків, з 2017 до 1 січня 2022 року запроваджується мораторій на виселення з гуртожитків мешканців і відчуження гуртожитків. Протягом цих років власники гуртожитків повинні видати ордери всім жителям, які на законних підставах проживають там більше 5 років. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.  Протягом трьох місяців після набрання чинності цим законом Кабінет міністрів має подати на розгляд Верховної Ради проект Закону України про затвердження Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2017-2021 роки. А органи місцевого самоврядування протягом шести місяців повинні видати ордери жителям гуртожитків, щодо яких вже були прийняті законні рішення про надання їм житлової площі в гуртожитку.
Політика «Самопоміч» закликала НАБУ відкрити кримінальну справу стосовно Гонтаревої «Самопоміч» закликає НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо Гонтаревої. Про це в кулуарах Верховної Ради України 6 квітня заявив голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, передає кореспондент АСН. «Ми вважаємо, що НАБУ має терміново розпочати кримінальне провадження щодо всіх голів НБУ за 10 останніх років. Тому що схеми про рефінансування, всі інші схеми - це придумано не вчора. Гонтарева нічим не відрізняється від інших. Вона такий ж васал, як і всі інші», - заявив він. Він зазначив, що фракція «Самопоміч» не розглядала питання про призначення нового голови НБУ. «Це право президента. І сьогодні складно сказати, хто буде наступним головою... Але наша фракція в будь-якому випадку підтримає голосування за її звільнення. Якщо людина хоче, ми підтримаємо», - сказав він. Нагадаємо, в парламенті готові розглянути кандидатуру нового голови Нацбанку.
За кордоном У «ДНР» під час суботника на гранаті підірвалися діти Стали відомі подробиці вибуху в окупованому Новоазовську Донецької області. Як з'ясувалося, на гранаті підірвалися учні музичної школи під час прибирання території біля хлібного заводу. Про це в Facebook пише Головне управління розвідки Міноборони України. Сказано, що в результаті вибуху загинула жінка, чотири особи отримали поранення. Розвідка встановила, що окупаційне командування РФ виявило численні факти недостачі боєприпасів і пального на бронетехніці в передових підрозділах. «При цьому було встановлено, що командуванню надавалася неправдива інформація для приховування фактів розкрадання боєприпасів і пально-мастильних матеріалів для продажу їх місцевому населенню», - заявили в Міноборони. Раніше повідомлялося, що на суботнику в «ДНР» стався вибух, є загиблий і поранені.
Події МВС хоче анулювати ліцензію охоронної фірми, яка брала участь у бійці в Полтаві МВС України ініціюватиме анулювання ліцензії охоронній фірмі Полтави, яка напередодні брала участь у силовому конфлікті в обласному центрі. Про це передає департамент комунікації МВС України, повідомляє Інтерфакс-Україна. «У зв'язку з подіями, які відбулися в Полтаві вчора, 5 квітня, МВС України звернулося до Державної регуляторної службі з проханням погодити перевірку дотримання вимог ліцензійних умов провадження охоронної діяльності ТОВ «Приватна охоронна фірма «Скорпіон 2016», - передає департамент, посилаючись на першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового. За даними відомства, рішення було прийнято за підсумками робочої наради в МВС, де було проаналізовано інцидент. Яровий додав, що перевірка буде проводитися відповідно до ст. 3 ч. 2-3 закону «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду у сфері господарської діяльності». Раніше ми повідомляли, що в Полтаві в результаті бійки активістів і працівників охоронної фірми постраждали три людини, зокрема співробітник поліції, якому зламали ніс.
Політика «Батьківщина» вимагає відставки заступника Омеляна та порушення кримінальної справи «Батьківщина» вимагає відставки заступника Омеляна та порушення кримінальної справи за втручання в роботу украінських портів.  Про це в кулуарах парламенту 6 квітня заявив заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, передає кореспондент АСН.  Він звинувачує заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка у втручанні в роботу морських портів, має намір звернутися в Національне антикорупційне бюро України. «Ми наголошуємо про пряме втручання заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка в роботу морських портів. Тому я звертаюся в НАБУ з вимогою розібратися в цьому та припинити тиск заступника міністра на украінські порти», - заявив він.  Соболєв наголосив, що міністерство інфраструктури пролобіювали прийняття  Закону "Про морські порти", норми якого - дають можливість прямого втручання заступнику міністра інфраструктури Лавренюку в господарську діяльність цих портів». Соболєв підкреслив, що «це втручання вже завдало збитків на сотні і сотні мільйонів гривень. Через дії Лавренюка порти розірвали прямі угоди з компаніями, які здійснювали перевалку вантажів, і передали ці документи в так звані адміністрації морських портів, внаслідок чого порти стали втрачати ключові замовлення. Думаю, це буде предметом розгляду НАБУ. Відповідне звернення я направляю в цей орган», - сказав він.
Суспільство Немиря розповів, які процедури українцям треба виконати для безвізового перетину кордону ЄС Безвіз з ЄС - важливе рішення, але не кінець процесу. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції "Батьківщина" Григорій Немиря, передає кореспондент АСН. "Це важливий крок, але це не кінець процесу. Новина хороша. Але давайте дочекаємось, коли безвіз із ЄС стане дійсно реальністю. Також потрібно уникнути спроб приписати це як заслугу одній людині (президенту. - АСН)... Процес не завершений, треба це пам'ятати, що як мінімум 3-4 рішення мають бути ухвалені. Якщо це станеться, то до початку літа українці отримають можливість перетинати кордони ЄС без віз", - заявив він. Голова Комітету з прав людини і нацменшин зазначив, що сьогодні ж набирає чинності Директива ЄС про посилення заходів безпеки при перетині всередині країни. Це говорить про те, що всередині самого ЄС, для самих європейців виникнуть додаткові перепони вільного перетину. "Україна зможе скористатися безвізовим режимом пізніше, ніж Молдова і Грузія. Хоча ці ж країни отримали пізніше план дій щодо лібералізації візового режиму". Також Немиря нагадав, що для безвізового перетину кордону необхідно виконати низку процедур. "Потрібно мати біометричний паспорт. Надати всі квитки, документи, що підтверджують проживання в готелі, страховку, ваучери тощо. Це все коштує грошей... Чи зменшаться від цього черги на кордонах? Ні, черги не зменшаться. Але зменшиться фінансове навантаження на бюджет сім'ї, не потрібно платити за візу. Буде прибраний принизливий момент для українців як другосортних, коли нам потрібно було стояти в чергах для отримання віз і під час паспортного контролю", - прогнозує він.
Суспільство МЗС України відреагує на погрози організаторів Євробачення виключити її з конкурсу Український прем'єр Володимир Гройсман переконаний, що МЗС відреагує на заяви гендиректора Європейської мовної спілки (ЄМС) Інгрід Делтенре, яка погрожувала санкціями Україні за введення заборони на в'їзд учасниці пісенного конкурсу Євробачення-2017, росіянки Юлії Самойлової. Про це він заявив агентству УНІАН. «МЗС України відреагує. Ми діємо в рамках законодавства. До Євробачення готуємося дуже інтенсивно. Я розумію, що, можливо, в РФ хотіли б нас якимось чином дестабілізувати в цьому питанні. Вони розуміють, що людина, яку вони обрали, за законодавством України не може в'їхати на територію країни, тому так відреагувала СБУ, це в її компетенції. Але я підкреслюю, що ми готуємося повністю, а решта питань будуть вирішуватися», - сказав Володимир Гройсман. На запитання, коли буде реакція зовнішньополітичного відомства, він сказав: «Найближчими днями».
За кордоном Турчинов нагадав НАТО, що Росія погрожує не лише Україні Росія нарощує військовий потенціал біля кордону з Україною. Про це на зустрічі з головою Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов, передає пресс-служба  РНБО, Турчинов зазначив, що українські спецслужби проаналізували нарощування військового потенціалу на західному і південному напрямках і не виключають, що можливе розширення військової агресії проти України на Донбасі. Голова РНБО підкреслив, що російський військовий потенціал загрожує не лише Україні, а й західним партнерам. Він додав, що бойовики «ДНР» і «ЛНР» демонстративно нехтують оголошеним перемир'ям, вперто не виконують Мінські домовленості. «Вони військовим шляхом намагаються змінити лінію розмежування», - заявив Турчинов.Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Росія стає агресивнішою перед президентськими виборами 2018 року.
Політика Захоплення українського судна в Криму. Капітана погрозами змусили підписати акт про порушення "кордону Росії" Російські прикордонники змусили капітана українського судна «Рибак Херсона», яке вони незаконно захопили в Криму, підписати так званий "акт про порушення державного кордону Росії". У разі відмовив росіяни погрожували заарештувати корабель та відбуксирувати його в Севастополь, повідомляє Укрінформ. «Ми перебували  в економічній зоні. Ніхто не заходив у так звані "територіальні води Росії", я вже не кажу про те, що вони ніякі не російські... До сейнера підійшов російський вельбот, і прикордонники висадилися з нього на борт нашого судна і почали обшук, який тривав п'ять годин. Після переговорів вони змусили капітана підписати протокол про порушення державного кордону Росії", - уточнив співрозмовник. До того ж, капітана українського корабля притягнули до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 18.1 КоАП РФ ( «Порушення режиму державного кордону Росії»). Він повинен виплатити штраф у розмірі близько 12 тисяч грн (60 000 рублів). Як повідомляла АСН раніше, в окупованому Криму прикордонники затримали риболовецьке судно «Рибак Херсона» (Україна) за порушення адміністративного кордону. Про це інформує прес-служба прикордонного управління ФСБ РФ.
Суспільство оформление ленты  Бойовики на Донбасі катують і б'ють ув'язнених, примушуючи воювати Бойовики на окупованих територіях Донбасу били, катували і навіть розстрілювали засуджених, змушуючи їх вступати у «війська ДНР», повідомили в прес-службіНацполіції в Донецькій області. Один з арештантів розповів, що спостерігав, як одного разу керівництво колонії разом з озброєними терористами «ДНР» вивели засуджених на плац, де розстріляли з автоматів. В результаті двоє чоловіків загинули, один був поранений. У поліції також повідомили, що в одній з колоній чоловіка катували настільки сильно, що йому ампутували обидві кінцівки. У побитті та катуванні арештантів брали участь особисто ватажки бойовиків, зокрема ліквідований недавно «Гіві». «Зайшов Гіві, з ним 20 осіб озброєних, пропонував вступати в їхню бригаду, і тоді всі будемо вільні - хто піде з ним. Весь ізолятор відмовився. Сам Гіві бив особисто мене», - розповів поліції один ув'язнений. За його словами, ніхто не знає, що сталося з тими, хто не підкорився бойовикам. Він розповів, що в бойовики йшли тільки ті, кому було нічого втрачати. «У мене на бараці сидів чоловік. За вбивство. Йому вперше давали довічне, потім він відсудив, дали 15 років. Ось його забрали. З моєї зони пішли воювати близько 10 осіб, а всього було в колонії більше тисячі», - додав він.
Політика Європарламент вимагає від Росії звільнити Навального і всіх затриманих активістів Європарламент закликав Росію звільнити всіх громадян, яких у кінці березня затримали під час мітингів проти корупції. Як сказано в зверненні на сайті Європарламенту, парламентарії різко засудили арешт російського опозиціонера Олексія Навального, а також сотень протестувальників. Владу РФ закликали зняти з усіх затриманих активістів політичні звинувачення. У Європарламенті нагадали, що в 80 містах РФ на мітинги вийшли 33-93 тисячі росіян. «Парламент висловлює підтримку ініціативи Навального щодо боротьби з корупцією і засуджує зусилля, спрямовані на те, щоб він замовк», - підкреслили в ЄП. Євродепутати також сумніваються в незалежності та неупередженості російських судів, тому закликали їх виконувати свою роботу, незважаючи на політичне втручання. Нагадаємо, мітинги проти корупції пройшли по всій Росії 26 березня. Тільки в Москві поліцейські затримали понад 1000 осіб. Активісти вимагали відставки прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва у відповідь на розслідування щодо нього Фонду по боротьбі з корупцією.
Коронавірус оформление ленты  Як живе радіаційно-екологічний заповідник у Чорнобилі У Чорнобильській зоні створено радіаційно-екологічний природний заповідник. Після деяких юридичних формальностей він почне роботу в межах 30-кілометрової зони ЧАЕС. «2017 рік буде для нас знаковим, адже саме зараз повинні завершитися всі основні інфраструктурні проекти, які реалізуються на чорнобильській станції, - говорить голова Держагентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук. - По-перше, в листопаді має бути введений в експлуатацію новий безпечний конфайнмент, а на грудень попередньо заплановано підсумкове засідання країн-донорів. По-друге, буде завершено будівництво сховища для відпрацьованого ядерного пального. Крім того, ми встановимо і перші сонячні панелі в зоні відчуження. Територію зони відчуження ми ділимо на дві частини. 10-кілометрова навколо ЧАЕС буде зоною спеціального промислового використання, яка, я сподіваюся, буде визначена спеціальним законом. Решта - дві третини території зони відчуження - буде Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником». Вся ця територія, за словами Петрука, не буде придатна для проживання і господарської діяльності ще 24 тисячі років. У держагентстві кажуть, що частина Полісся, яка була забруднена радіацією, до цього була одним із найбільш інтенсивно розвинених регіонів. А за останні тридцять років сільськогосподарські землі заросли лісом, на місці каналів з'явилися болота, населені пункти практично зникли. Як наслідок - відновлення в 30-ти кілометровій зоні флори і фауни. Вчені підрахували - в забрудненій зоні тільки рослин з Червоної книги України - 19 видів, а тварин - 17. Найзнаменитіший чорнобильські ліс - рудий. Ці площі, колись засаджені хвойними деревами, взяли на себе найбільший радіаційний удар. «Якщо в перші роки після аварії досліджувати його було вкрай складно, це було дуже небезпечно, то починаючи з 1990 років, коли дозові рівні впали в приблизно тисячу разів, рудий ліс став відвідувати досить часто. Тут, на дорозі, приблизно 2-3 мікрозіверти на годину», - говорить заступник директора з науки Чорнобильського центру з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів і радіоекології Сергій Гащак і показує цифри на дозиметрі. Для людини вважається безпечним опромінення приблизно 0,2-0,5 мікрозіверта на годину. Але і в цьому лісі з дороги можна побачити багато тварин. «Є сліди всіх парнокопитних - лосів, козуль, коней Пржевальського, оленів. Живуть хижаки - вовки, рисі, лисиці. Буквально півгодини тому я бачив зайця. Не виключаємо ми і присутність ведмедя. Але ймовірність того, що він буде тут жити постійно, дуже невисока - не найзручніші для нього умови», - продовжує Гащак. Цікаво, що час від часу тварини заходять у покинуті людиною житла. «І вовки теж, - стверджує начальник групи радіаційно-екологічного моніторингу ДСП «Екоцентр» Денис Вишневський. - Одного разу взимку ми спостерігали цікавий візит рисі - з чорного входу зайшла в магазин «Струмочок», вийшла через парадний вхід. Але це, скажімо так, був більше візит ввічливості. Тому що великі тварини використовують Прип'ять швидше як транзитну територію. Тут багато бетону, мало трави. Куди більше тут живе птахів, теж не дуже великих. Живуть борсуки. Куди цікавіше тварини використовують покинуті будови за межами міста, в селах або на полях. Наприклад, коні Пржевальського дуже люблять покинуті ферми, там вони рятуються від вітру, від дощу, ночують там». У водоймах багато риби. Фахівці спеціально розводять мальок і запускають його у воду. «Є амур, густера, сом канальний, - продовжує Денис Вишневський. - Риба тут важлива тим, що є елементом, який приваблює птахів - кулик, сорока, досить великий набір чайок і крячків. За його словами, в зоні мешкає безліч червонокнижних птахів. Можна побачити чорного лелеку, сірого журавля, орлана, лежня, пугача, гоголя. Наприклад, орлани в'ють гнізда на пожежних вишках у лісах. Людина їх використовує тільки з літа. Тому птахам не заважає. Розвінчують представники заповідника і популярні міфи про гігантські рослини і мутації тварин у зоні відчуження. Нічого подібного вчені не зафіксували не тільки на території України, а й навіть у Японії після ядерних ударів по Хіросімі і Нагасакі. Як і величезної кількості вовків, про яких ходять легенди. Насправді в цьому районі мешкає 5-7 сімей вовків, тобто близько 35-50 тварин. Це нормальна кількість особин для ділянки таких розмірів.
Суспільство Верховна Рада дозволила державним лікарням брати з пацієнтів гроші Верховна Рада України прийняла в цілому закон №2309-д «Про вдосконалення законодавства в питаннях діяльності закладів охорони здоров'я», передає кореспондент АСН. За це рішення проголосували 280 народних депутатів. Цей закон передбачає надання автономій клінікам. Як заявила голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, законом передбачено комплексно реформувати систему охорони здоров'я для створення в Україні мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я з достатнім рівнем самостійності, для надання ефективного і своєчасного медичного забезпечення населення. Зокрема, в законі визначено, що заклади охорони здоров'я зможуть використовувати кошти, отримані від юридичних і фізичних осіб. При цьому наголошується, що зміна основного виду діяльності державного та комунального закладу охорони здоров'я для медичного обслуговування населення в зв'язку зі зміною його організаційно-правової форми забороняється. Також, згідно з ухваленим законом, при державних і комунальних закладах охорони здоров'я будуть утворені наглядові ради.
Політика Росія з травня має намір перекрити доступ українським кораблям до Чорного моря Росія з травня має намір перекрити доступ українським кораблям до Чорного моря, про це повідомляє агентство Укрінформ, посилаючись на джерело в компанії ТОВ "Бора", яка є власником українського риболовецького сейнера, захопленого росіянами. Нагадаємо, український корабель зупинили російські прикордонники, заявивши, що той нібито "заплив у територіальні води Росії". Джерело також повідомило агентству, що під час інциденту із захопленням українського корабля росіяни заявили, що "з травня місяця весь український флот зможе ловити рибу тільки в Дніпрі, оскільки всю економзону в Чорному морі Росія закриває". Нагадаємо, раніше прикордонники в окупованому Росією Криму затримали українське риболовецьке судно "Рибак Херсона", що нібито порушило адмінкордон з окупованим півостровом.
Події оформление ленты  Школяра в Дніпропетровській області ледь не зарізали за новий комп'ютер Двоє неповнолітніх хлопців у місті Верхівцеве Дніпропетровської області побили і кілька разів ударили ножем 14-річного школяра, повідомили в прес-службі  Нацполіції області. Подія сталася 5 квітня. Хлопчик був ледве живий, коли його знайшов сусід. Чоловік викликав поліцію і «швидку допомогу». У лікарні у хлопчика діагностували порізи шиї, грудей і легенів. Слідчі знайшли молодих злочинців, які навчалися з потерпілим хлопцем в одній школі. Вони заздалегідь змовилися напасти на хлопчика, тому прийшли до нього на подвір'я, попросили води і, коли він відвернувся, вдарили його каменем по потилиці. Хлопчика непритомного зв'язали і затягли в будинок, де побили ногами і вдарили тричі кухонним ножем. З будинку нападники винесли новий комп'ютер, монітор та інші девайси. Зараз підозрювані зізналися в скоєнні злочину. Одним із нападників виявився раніше судимий за крадіжку 16-річний хлопець. Також у підозрюваних вилучено всі викрадені у потерпілого речі. Їм загрожує покарання за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Міру покарання визначить суд.
Закон і Право Платні послуги, головлікар за контрактом та фінансування юрособами. Парламент дав більше свободи медустановам 6 квітня Верховна Рада ухвалила закон №2309-д  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров'я», який передбачає, зокрема, надання автономій лікарням. На зекономлені лікарнею гроші ліки не купують У пояснювальній записці до закону зазначається, що на сьогодні більшість бюджетних медичних установ не мають достатнього рівня самостійності при ухваленні рішень з питань поточного управління та діяльності установи. Зокрема, лікарні не можуть самостійного визначати, на що використовувати бюджетні ресурси, оскільки їх використання жорстко регламентовано. Навіть у разі екстреної необхідності установи охорони здоров'я не можуть перерозподіляти кошти з однієї статті бюджету на іншу. Наприклад, на зекономлені на комунальних послугах гроші медустанова не має права придбати додаткові ліки. Це, в свою чергу, не стимулює керівників установ до економії та оптимізації процесу надання медичної допомоги населенню. Тому народні депутати вирішили дати установам охорони здоров'я більше свободи. Державні та комунальні лікарні стануть більш самостійними Так, згідно з прийнятим у четвер законом, медичні установи державної власності можуть реорганізуватися в казенні підприємства, а комунальні - в некомерційні підприємства. Тобто з державної власності ці установи переведені в статус некомерційних і неприбуткових. Водночас приватизація таких лікарень заборонена. Не підлягають реорганізації в казенні підприємства та комунальні некомерційні підприємства установи охорони здоров'я Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної пенітенціарної служби України, тощо. Фінансувати лікарні буде не тільки держава, а й приватні особи Що стосується фінансового забезпечення державних і комунальних медичних установ, то законом передбачено, що, крім коштів державного та місцевих бюджетів, фінансувати лікарні можуть юридичні та фізичні особи, а також фонди медичного та соціального страхування, благодійні фонди. Гроші, виділені з державного та місцевих бюджетів, будуть використовуватися для лікування населення і на фінансування державних цільових і місцевих програм охорони здоров'я. Разом з тим для підвищення рівня якості медичного обслуговування населення лікарні можуть використовувати кошти, які отримали від юридичних і фізичних осіб. У лікарнях на офіційному рівні з'являться платні послуги Медичні установи будуть укладати договори про медичне обслуговування населення з розпорядником бюджетних коштів. В такому випадку медпослуги будуть надаватися пацієнтові безкоштовно. Послуги з медичного обслуговування, які не ввійдуть до переліку тих, за які платить держава, будуть платними. Їх вартість буде визначати сам заклад. Разом з тим, якщо протягом року медичний заклад використав не всі виділені йому кошти, залишок не буде повертатися до держбюджету, як це відбувається зараз. Ці гроші можуть використовуватися в подальшому закладом для потреб лікарні. Однак це не буде підставою зменшувати обсяг фінансування наступного року. Головного лікаря обиратимуть на конкурсі Керівників реорганізованих державних і комунальних лікарень обиратимуть на конкурсній основі і укладатимуть з ними контракт терміном від 3 до 5 років. Розпоряджатися лікарняними коштами буде саме головний лікар. А контроль за тим, як він це робить, здійснюватиме наглядова рада, яка складатиметься з місцевих жителів і представників місцевої влади. Також наглядові ради контролюватимуть дотримання такими закладами прав пацієнтів. Закон почне діяти через півроку після того, як набере чинності. Дія ж норм щодо укладення договорів на безкоштовне надання медичних послуг населенню набирає чинності з 1 січня 2018 року.
Суспільство Верховна Рада заборонила звільняти працівників за три роки до пенсії Рада прийняла закон «Про внесення змін до статті 42 Кодексу законів про працю України щодо захисту трудових прав працівників передпенсійного віку», передає кореспондент АСН. За це проголосували на вечірньому засіданні 239 депутатів. Народний депутат від БПП та один із авторів закону Оксана Білозір, доповідаючи з трибуни, нагадала, що в останні роки в Україні було прийнято чимало законодавчих актів, спрямованих на захист трудових прав окремих категорій працюючих. «Водночас поза увагою держави залишається така соціально незахищена категорія працюючих, як працівники, яким залишилось кілька років до настання пенсійного віку, при досягненні якого особа має право на отримання пенсійних виплат. Часто при скороченні робочих місць такі працівники звільняються роботодавцем з огляду на поширені помилкові стереотипи, що зазначена категорія працюючих демонструє нижчий коефіцієнт праці порівняно з іншими працівниками», - сказала вона. Слід зазначити, що основним законодавчим актом України, який регулює питання захисту трудових прав громадян України - Кодексом Законів про працю України, заборонено дискримінацію працівників за віком (стаття 21 набула чинності 26.11.2015 року), водночас, як показують соціологічні та наукові дослідження, така практика продовжується, зокрема при звільненні працівників. Особливу тривогу викликає той факт, що особам, яким залишилося кілька років до досягнення пенсійного віку, досить складно знайти нову роботу. Тому законом пропонується внести зміну до статті 42 Кодексу законів про працю України, доповнивши частину другу статті новим пунктом, відповідно до якого, до переліку категорій працюючих, яким надається переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату працівників додається категорія працівників, яким залишилося менше 3 років до настання пенсійного віку.
Суспільство Режисер Меньшов підтвердив, що давав гроші терористам і жалкує про розголос справи Російський кінорежисер Володимир Меньшов підтвердив журналістам, що передавав гроші російським бойовикам на Донбасі. «Дійсно, я передав певну суму грошей для Донбасу, але я не хочу про це говорити, не хочу оприлюднювати. І мені шкода, що це явище набуло публічного розголосу», - заявив Меньшов  РИА «Новости». Він також зазначив, що Служба безпеки України з ним поки не спілкувалась. Нагадаємо, раніше письменник Захар Прилєпін повідомив, що Меньшов передав терористам 1 млн рублів і ноутбук. Після цього «медчастина батальйону спецоперацій №1» виступила з подяками режисерові. В СБУ пообіцяли перевірити цю інформацію. Зокрема, речник СБУ Олена Гітлянська зазначила, що якщо передача грошей бойовикам підтвердиться, то режисерові «як мінімум буде заборонений в'їзд в Україну».
Суспільство ГПУ проводить обшуки в корпорації S.Group, що належить спонсору Радикальної партії Генеральна прокуратура України проводить обшуки в Києві та Дніпрі на об'єктах, пов'язаних з діяльністю корпорації S.Group. Факт проведення обшуків прес-служба ГПУ підтвердила Інтерфаксу-Україна. Раніше прес-служба народного депутата від Радикальної партії Сергія Рибалки повідомила, що обшуки проходять у всіх філіях і на підприємствах виробника снеків - корпорації S.Group. Представники корпорації скаржилися, що правоохоронці зламали двері, ворота будівель, нещадно розгромили серверну кімнату, після чого закрилися в офісах дніпровської організації Радикальної партії і корпорації S.Group. Нагадаємо, в лютому прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган розповіла, що ГПУ проводила обшуки в офісних приміщеннях S.Group у Дніпрі. Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, замаху на привласнення чужого майна в особливо великих розмірах - 110 млн грн - та службового підроблення. Засновником корпорації є народний депутат від Радикальної партії Сергій Рибалка. До складу корпорації входять компанії «Чиста планета», «Продекспорт-2009», «СнекЕкспорт». Їй належать торгові марки: Snekkin, «Козацька слава», «Мій Рибалка», Semki, «Мачо», KartoFan, Red, Fantasy, Fantee. Журналісти називають Рибалку одним зі спонсорів Радикальної партії.
За кордоном оформление ленты  Депутати одягли стрічки на знак підтримки безвізу з ЄС Народні депутати України одягли стрічки на знак підтримки безвізу з Європейським Союзом. Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. «У парламенті величезна радість, коли спікер оголосив про скасування віз ЄС для України. Депутати одягли стрічки», - заявив він, показуючи стрічки ЄС і України. Герасимов прогнозує, що вже влітку українці їздитимуть у ЄС без віз. «Необхідні ще кілька додаткових технічних рішень, які ухвалять, я сподіваюся, вже до кінця травня», - сказав голова фракції БПП. Нагадаємо, в Європарламенті пояснили умови безвізового режиму з ЄС для громадян України. Згідно з рішенням, громадяни України, які мають біометричний паспорт, зможуть поїхати в Євросоюз без візи на 90 днів протягом 180-денного періоду.
Події оформление ленты  Нова хімічна атака в Сирії: є загиблі й поранені У місті Латамінах у Сирії сталася нова хімічна атака. Є численні жертви серед мирних жителів. Як повідомило видання Jerusalem Post Israel News, атаку провели вертольоти, що належать силам президента Башара Асада. Вертольоти, імовірно, скинули бочкові бомби, які, як стверджується, містять газоподібний хлор.     У свою чергу німецький журналіст Джуліан Репке в мікроблозі Twitter повідомив, що місто Латамінах перебуває під контролем сирійської опозиції. В результаті цієї атаки загинули три людини, ще 25 отримали поранення. First video of Assad's new chemical weapons attack in Lataminah. Several civilians were killed and dozens wounded. pic.twitter.com/T4AckmIDPk — Mustapha Itani (@_mustaphaitani) 6 апреля 2017 г. Нагадаємо, перша хімічна атака сталася 4 квітня в місті Хан-Шейхун в утримуваному повстанцями районі Ідліб на півночі Сирії, близько 60 мирних жителів загинули від отруєння газом, десятки людей були поранені. Серед загиблих було багато дітей. У світі жахнулися від фото і відео страшної смерті людей від хімічного отруєння. Разом з тим офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу в Москві назвала постановочними відео наслідків хімічної атаки.
Суспільство оформление ленты  Під міськрадою Полтави зібрався мітинг з вимогою відставки мера міста Біля будівлі міськради Полтави зібрався мітинг. Люди вимагають покарати винних у вчорашніх сутичках з «тітушками» в центрі міста. Активісти вимагали від міської влади скасувати дозвіл на забудову арки «Газетного ряду», ввести мораторій на нові МАФи, передає місцеве видання «Коло. News». Деякі учасники мітингу вимагають відставки міського голови. Разом з тим журналісти відзначають, що перший заступник мера Полтави так прокоментував вчорашню криваву бійку полтавчан з представниками охоронної фірми «Скорпіон», що прибули з Кременчука : «Я говорив, треба було брати більше людей, щоб розмазати це бидло по асфальту». Зараз під міськрадою зібралося вже більше 100 осіб, прийшли місцеві громадські активісти, учасники АТО, депутати обласної та міської рад. Люди перекрили дорогу навпроти міськради. Активісти сказали, що завтра збирають людей о 9:30 з тією ж вимогою провести позачергову сесію.
Суспільство Бойовики під Луганськом обстріляли дрон ОБСЄ, який виявив «Гради» і «Гвоздики» Бойовики «ЛНР» під Луганськом обстріляли безпілотник місії ОБСЄ. Про це сказано в щоденному звіті місії на сайті організації. Відзначається, що о 16:40 члени патруля СММ запустили свій міні-БПЛА, а через 2 хвилини, коли дрон був орієнтовно за 650 м на схід від позиції патруля місії, спостерігачі почули дві черги зі стрілецької зброї. «Протягом 30 секунд зафіксовано сукупно 10-20 пострілів», - повідомили в звіті. Патруль з чотирьох співробітників місії на двох броньованих автомобілях перебував за 200 м на захід від аеродрому на південно-східній околиці підконтрольного «ЛНР» Луганська. Команда СММ негайно посадила свій безпілотник, видимих ​​пошкоджень на ньому виявлено не було. У місії повідомили, що БПЛА встиг виявили три РСЗВ (БМ-21 «Град», 122 мм), 5 гаубиць (2А65 "Мста-Б», 152 мм), 7 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і 7 танків (Т-72). Крім того, було зафіксовано 7 бойових машин піхоти (БМП-2), 13 бронетранспортерів (п'ять БТР-70, один БТР-80 і сім МТ-ЛБ, на одному з яких була встановлена ​​зенітна установка), 6 вантажівок військового типу і принаймні 35 чоловіків, одягнених у форму військового типу.
За кордоном оформление ленты  Порошенко подякував главі Європарламенту за безвіз для України Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови подякував президенту Європейського парламенту Антоніо Таяні за надання безвізу українським громадянам, передає прес-служба глави держави. Порошенко висловив подяку Таяні за історичне рішення, яке в Європарламенті сьогодні підтримав 521 депутат. У свою чергу Антоніо Таяні привітав українців із безвізом. Нагадаємо, раніше під час Економічного форуму в Києві Порошенко перебив виступ екс-прем'єра Арсенія Яценюка, щоб повідомити про безвіз. Потім він привітав і подякував Яценюку і прем'єр-міністру Володимиру Гройсману за роботу. Як відомо, Європарламент сьогодні, 6 квітня, проголосував за надання Україні безвізового режиму з ЄС. За проголосував 521 європарламентар, проти - 75, 36 утрималися. Тепер 26 квітня ця рішення повинні затвердити посли ЄС
Політика "Опоблок" у безвізі побачив загрозу для України В "Опоблоці" в безвізі бачать загрозу для України. Про це в кулуарах Верховної Ради України 6 квітня заявив голова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає кореспондент АСН. "Як сигнал, безвізовий режим - це добре. Але завданням має стати створення робочих місць всередині країни. Адже є загроза, що багато молодих українців, незважаючи на те, що можна буде їздити тільки з туристичними цілями, будуть робити все, щоб залишитися в ЄС з метою роботи. Це може призвести до того, що молодь просто виїде з України, в країні залишаться самі пенсіонери", - заявив він. При цьому депутат фракції "Опозиційний блок" Ігор Шурма вважає, що радіти точно рано. "Приводу для остаточної радості українців на сьогодні не має бути. Рішення про безвізовий режим Європарламенту - це тільки один із кроків на шляху отримання реального безвізу", - заявив він. Шурма зазначив, що процедуру остаточного голосування в ЄС змінено. "Посли ЄС повинні ще підтвердити це рішення. Але на сьогодні змінено процедуру ухвалення рішення. Тепер з 28 країн - 16 країн повинні проголосувати "за". Тому радіти ще рано", - вважає він.
Суспільство Припаркувався на місці для людей з інвалідністю - заплатиш штраф За парковку на місцях для інвалідів посилять адмінвідповідальність. Рада прийняла за основу Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за парковку, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для людей з особливими потребами", за що проголосували 266 народних депутатів, передає АСН. Так, глава Нацполіціі Сергій Князєв нагадав, що в нашій державі, як і в інших цивілізованих державах світу, в законодавстві встановлено обов'язок власників спеціально обладнаних або відведених майданчиків для паркування виділяти і обладнати місця для безкоштовного паркування легкових автомобілів, якими керують особи з інвалідністю . "В Україні з кожним роком свідоме громадянське суспільство все частіше в повній мірі долучається до висвітлення в засобах масової інформації та соціальних мережах кричущих випадків загоряння місць, призначених для паркування транспортних засобів осіб з інвалідністю, особами, які не мають на це будь-якого права", - заявив він. Проектом Закону пропонується внести відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", які дозволять законодавчо захистити право осіб з інвалідністю або водіїв, які перевозять інвалідів безкоштовне паркування на спеціально обладнаних місцях, з позначенням цих місць дорожніми знаками та відповідною розміткою. Законопроектом встановлюється, що зупинка або стоянка транспортних засобів на місцях, які призначені для автомобілів водіїв з інвалідністю, буде каратися штрафом у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 грн) Такий же штраф очікує тих водіїв, які незаконно встановлюють на транспортному засобі розпізнавальний знак «Водій з інвалідністю». У той же час до відповідальності за відсутності відповідних документів не можуть бути притягнуті водії з явними ознаками інвалідності або водії, які перевозять пасажирів з явними ознаками інвалідності. Ухвалення цього законопроекту дозволить забезпечити належний захист прав інвалідів та забезпечить паркування транспортних засобів на спеціально відведених для цієї категорії осіб місцях; удосконалити і наблизити до європейських стандартів відносини в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.
Суспільство Рада підвищила виплати сім'ям поліцейських, які загинули або отримали інвалідність 6 квітня Верховна Рада прийняла закон №2406 "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей", яким збільшила одноразові виплати сім'ям загиблих під час виконання обов'язків військовослужбовців. Згідно з документом, одноразова грошова допомога у випадку загибелі поліцейського збільшена з 500 до 750 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому прийнято рішення про виплату. На сьогодні це 1,2 млн грн. Також збільшена одноразова допомога поліцейським, які отримали інвалідність під час виконання службових обов'язків: а) I групи - з 250 розмірів прожиткового мінімуму до 400, що становить 640 тис. грн; б) II групи - з 200 розмірів прожиткового мінімуму до 300, що становить 480 тис. грн; в) III групи - з 150 розмірів прожиткового мінімуму до 250, що становить 400 тис. грн. Водночас ці підвищення виплат не стосуються тих осіб, щодо яких вже прийнято рішення про призначення і виплату їм одноразової допомоги. А також тих, хто вже отримав замість зазначеної допомоги інші компенсаційні виплати відповідно до законодавства.
Суспільство Виплати сім'ям загиблих військовослужбовців підвищили в 1,5 разу 6 квітня Верховна Рада прийняла закон №2406 "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей", яким збільшила одноразові виплати сім'ям загиблих під час виконання обов'язків військовослужбовців. Так, законом в 1,5 разу збільшено розмір одноразової грошової допомоги родині військовослужбовця внаслідок його загибелі під час виконання обов'язків військової служби. Тепер грошова допомога становитиме не 500 прожиткових мінімумів, а 750. Зараз це 1,2 млн грн. Якщо військовослужбовець під час несення служби отримав інвалідність I групи, він має отримати одноразову грошову допомогу в розмірі 400 прожиткових мінімумів, що становить 640 тис. грн. Раніше ця виплата дорівнювала 250 прожитковим мінімумам. Військовослужбовець з інвалідністю II групи отримає замість 200 прожиткових мінімумів - 300. Зараз це 480 тис. грн. А в разі інвалідності III групи виплата складе 250 прожиткових мінімуми, тобто - 400 тис. грн. Також у законі зазначено, що одноразова грошова допомога військовослужбовцю, який отримав інвалідність або став частково непрацездатним, виконуючи службові обов'язки, має становити не менше 150 прожиткових мінімумів. Водночас дані підвищення виплат не стосуються тих осіб, щодо яких вже прийнято рішення про призначення і виплату їм одноразової допомоги. А також тих, хто вже отримав замість зазначеної допомоги інші компенсаційні виплати відповідно до законодавства.

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-2,7798411846161-/ /-pc-/
Top