counter
Архів Повернутись назад 04 Вересня 2017
4 Вересня
Кримінал За кордоном заарештували півтонни золота, що належить «сім'ї» Януковича За кордоном була заарештована партія золота, яке вкрали і вивезли з України представники оточення екс-президента Віктора Януковича. Про це повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін в інтерв'ю Insider. Єнін не уточнив, в якій саме європейській країні заарештували півтонни золота Януковича, однак зазначив, що загальна сума за шкоду, заподіяну режимом Януковича, становить близько $40 млрд. При цьому $1,5 млрд було заарештовано в Україні, гроші вже повернуто в державну казну. За словами заступника генпрокурора, на сьогодні в різних юрисдикціях заарештовано активів оточення Януковича на суму в еквіваленті близько $200 млн. «Рано говорити, що нами втрачено всі можливості для знаходження інших активів, вкрадених режимом Януковича», - додав Єнін. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за кордоном заблоковані активи екс-чиновників часів Януковича на загальну суму $107,19 млн, 15,87 млн ​​євро і 135,01 млн швейцарських франків. Гроші були виявлені в Австрії, Великій Британії, Латвії, Кіпрі, Італії та інших країнах.
Політика Партія президента пропонує знову підвищити "мінімалку" Блок Петра Порошенка просить уряд підвищити мінімальну заробітну плату до 4 тисяч гривень. Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "Пріоритети 7-ї сесії очевидні... Фракція БПП буде повністю підтримувати ухвалення в цілому вже на першому тижні роботи парламенту базового закону про реформу освіту. Ми всі об'єднатися навколо цього пріоритету - якісної освіти", - заявив він. Герасимов також уточнив, що депутати повинні прийняти вже з першого пленарного тижня пакет законів щодо реформування судової влади. А також закони для впровадження пенсійної реформи. "Крім підвищення пенсій, ми звертаємося до уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 4 тис. Грн", - підкреслив він. Також, за його словами, найближчим часом необхідно ухвалити законопроекти для медичної реформи. "Дебати на рахунок реформи тривають, але реформу потрібно впроваджувати", - додав Герасимов. Голова фракції підкреслив, що депутати повинні вирішити багато кадрових питань.
Суспільство оформление ленты  Український льотчик переміг на міжнародному авіаційному показі Czech International Air Fest-2017 Заступник командира з льотної підготовки 831-ї бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗСУ полковник Олександр Оксанченко отримав трофей «За бездоганний кращий динамічний показ» на авіапоказі CIAF 2016 в Чехії. Причому минулого року льотчик теж отримав високу нагороду на цьому шоу, повідомляє прес-служба його бригади.Авіапоказ відбувся минулими вихідними в чеському місті Градец-Кралове. Україна була представлена ​​на показах двома літаками-винищувачами Су-27 і військово-транспортним літаком Іл-76 Повітряних Сил ЗСУ. Надзвичайний і Повноважний Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс назвав виступ українського військового пілота на Су-27 найбільш очікуваною подією нинішнього шоу.
Політика Генпрокуратура практично розкрила вбивство екс-депутата РФ Вороненкова Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що розслідування вбивства екс-депутата невизнаної Державної думи Росії Дениса Вороненкова майже завершилося. Про це він сказав в інтерв'ю виданню INSIDER.За його словами, вбивство фактично розкрито. "Як тільки це дозволять інтереси слідства, результати будуть відкриті громадськості. Можу лише сказати, що з цього вбивства майже поставлена ​​жирна крапка", - підкреслив Енин. Він зазначив, що слідство вже знає всі ключові моменти злочину. Нагадаємо, Дениса Вороненкова вбили 23 березня на вулиці Пушкінській у центрі Києва. Його охоронець також був поранений, але встиг підстрелити кілера. Нападника госпіталізували, але лікарі не змогли врятувати йому життя. Дениса Вороненкова застрелив громадянин України, уродженець Севастополя Павло Паршов 1988 року народження. Слідство вважає, він був завербований російськими спецслужбами.
Події оформление ленты  Чоловік спалив себе на очах у глядачів фестивалю в США На популярному американському фестивалі Burning Man чоловік стрибнув у величезне опудало палаючої людини на очах у багатотисячного натовпу. Рятувальники змогли витягти його з полум'я, але пізніше він помер, повідомляє The Independent. Близько 70 осіб щороку відвідують фестиваль, який проходить у пустелі Блек-Рок, в американському штаті Невада, і одним з головних моментів фестивалю є спалювання величезної дерев'яної статуї. Захід описується як «тимчасовий центр культурного життя, присвячений світу, мистецтва, самовираження і впевненості в собі». Але цієї суботи чоловік, якимось чином обійшовши охоронців і пожежну бригаду, підбіг до палаючої статуї і кинувся у вогонь. Пожежні змогли витягнути його і він був доставлений в опікове відділення лікарні Каліфорнійського університету в Девісі, де пізніше помер. Організатори фестивалю випустили офіційну заяву: «Приблизно о 10:30 вечора в суботу учасник чоловічої статі прорвав периметр безпеки і кинувся у вогонь. Персонал пожежної бригади врятував його від вогню. Чоловіку було надано допомогу на місці події, після чого він був доставлений в опіковий центр».  
Політика Через "гламурний" Кабмін 30% українців виїхали на заробітки Глава фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що дії Кабінету міністрів України спровокували виїзд 30% українців на заробітки. Про це він сказав на погоджувальній раді Верховної Ради, передає кореспондент АСН. "Члени Кабміну і прем'єр говорять, що українці багато їдять. Або не всім українцям потрібна вища освіта. Люди щоразу при цьому відчувають відірваність цієї влади від реальності. І люди відчувають тільки невдоволення і злість, розчарування і апатію", - заявив він. Березюк зазначив, що уряд тільки на словах реалізує реформи, тоді як українці просто виїжджають на заробітки за межі країни. "Поки гламурний уряд щось для себе робить, 30% українців - на заробітках, 40-60% - сіл - порожні, тому що теж на заробітках", - сказав він. Березюк упевнений, що за обіцянками провести медичну, пенсійну реформу, в реальності "ховається одне: хочеш допомогти країні в медичній і пенсійній реформі - просто помри".
Політика Опублікований прощальний лист Обами до Трампа Екс-президент США Барак Обама написав листа наступному президентові Америки Дональду Трампу. Текст листа з порадами Обами вперше оприлюднила телерадіокомпанія CNN. Як повідомляється, Обама залишив лист Трампу перед інавгурацією 20 січня 2017 року. Барак нагадує Дональду, що його завдання зробити все, що потрібно для щастя американців. У ньому Обама каже про те, що світ не зможе обійтися без американського лідерства. Тому США повинні стежити за порядком на світовій арені. Також він нагадує Дональду, що перебування в Білому домі не вічне і саме це робить Америку хранителем демократичних інститутів. "І наостанок, попри вир подій і тягар відповідальності завжди знаходите час для друзів і для сім'ї. Вони допоможуть вам подолати неминучі труднощі", - порадив екс-президент Трампу.
Політика Президент вимагає від Ради ухвалити пакет реформ і закон про реінтеграцію Донбасу Президент України Петро Порошенко вимагає від Верховної Ради якнайшвидше ухвалити пакет реформ і закон про реінтеграцію Донбасу. Про це на брифінгу після погоджувальної ради заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "Президент України вважає одним з основних пріоритетів парламенту - прийняття судової реформи. А також закону щодо е-декларування громадських організацій. Нарешті знайшли консенсус щодо інформування суспільства про всі гранти і транші громадських організацій", - заявила вона. Також президент наполягає на ухваленні законів з медичної, освітньої та пенсійної реформ. Також, за її словами, вже на 90% готовий законопроект щодо реінтеграції Донбасу. Допрацьовується пункт про миротворчу місію, статус миротворців у межах реінтеграції. "Експертами обговорюється можливість місій ОБСЄ або Об'єднаних націй. Це єдиний пункт, який не прописаний в законопроекті ще", - сказала вона. Луценко підкреслила, що в законопроекті чітко прописані пункти щодо повернення двох областей і відновлення української влади на цих тимчасово окупованих територіях. У документі чітко буде закріплена військова агресія РФ, а також заперечення громадянської війни на території України. Додатково будуть прописані повноваження української влади, статус збройних сил України і права тих, хто проживають на тимчасово окупованих Донецької і Луганської областей. Законопроект не стосується повернення АРК. "Законопроект буде презентовано найближчим часом, там 11-12 сторінок", - додала вона.
Події оформление ленты  Скандальний магазин "Емпоріум" на Грушевського "евакуюється" після погрому Магазин люкс-меблів "Емпоріум", який розташований на вулиці Грушевського в Києві, з'їжджає з приміщення після того, як невідомі активісти розбили в ньому всі вікна через знищення графіті часів Революції гідності. Про це повідомляє видання "Четверта Влада" з місця події. Зараз у магазині перебувають тільки охоронці. За їхніми словами, магазин з'їжджає, але куди саме, вони не уточнили."Нікого з керівництва немає, охоронці говорять лише, що" просто меблі вантажать ", - повідомляє кореспондент видання.   Нагадаємо, 2 вересня стало відомо, що орендар магазину "Емпоріум" на Грушевського замалював графіті на фасаді будівлі. Вдень 3 вересня на вулиці Грушевського в Києві невідомі розгромили вхід у магазин люкс-меблів "Емпоріум", а прокуратура пообіцяла "взятися" за бізнес власника магазину. Після цього автор графіті пообіцяв відновити "Ікони Революції". Варто зазначити, що під час активних зіткнень між протестувальниками і співробітниками спецпідрозділу "Беркут" скло в магазині залишалося цілим.
Політика Скільки мільярдів Януковича вдалося повернути в Україну Ще в травні цього року заступник генерального прокурора України Євген Єнін повідомив, що екс-президент Віктор Янукович і його оточення вивели з державного бюджету близько $40 млрд. Чиновник уточнив, що тільки за 2,5 року був вкрадений приблизно річний бюджет всієї нашої країни. Однак у Генпрокуратурі наполягають, що рано здаватися, ще не вичерпані можливості повернути хоча б частину вкрадених активів. «Рано говорити, що нами втрачено всі можливості для знаходження інших активів, вкрадених режимом Януковича», - додав Єнін. В останньому інтерв'ю виданню Insider він заявив, що недавно в одній європейській країні були заарештовані півтонни золота, що належить оточенню побіжного Януковича. Більше того, за словами заступника генпрокурора, на сьогодні в різних юрисдикціях заарештовано активів оточення Януковича на суму в еквіваленті близько $200 млн. Заступник генпрокурора уточнив, що всі рішення судів про конфіскацію грошей перебувають під грифом «секретно», так як деякі особи, якими займається ГПУ, є фігурантами кількох проваджень одночасно. Оприлюднення прізвищ може зашкодити поверненню інших грошей у бюджет країни. Конфіскація $1,5 млрд «активів Януковича» Прокуратурі вдалося конфіскувати перші мільярди з вкрадених Януковичем і його оточенням українських грошей. Так, 28 квітня 2017 року в Раді національної безпеки України повідомили, що державний «Ощадбанк» почав процедуру конфіскації коштів. Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що рішення про конфіскацію ухвалив Краматорський міський суд Донецької області, опівночі 28 квітня закінчився термін подачі апеляції. За його даними, заблоковані на рахунках Януковича кошти зберігалися як у доларах, так і в цінних паперах. Луценко тоді уточнив, що до держбюджету було конфісковано $1,5 млрд «активів Януковича». Заблоковані ці гроші були з кінця 2014 року. 18 листопада Держфінмоніторинг відзвітував, що виявив на території України рахунки, пов'язані з Януковичем, його родичами і підлеглими йому чиновниками. Сума виявилася на рахунках 44 компаній-нерезидентів, підконтрольних «сім'ї». Як зазначив заступник генпрокурора Єнін, $1,17 млрд були «живі гроші в американських доларах», ще кілька сот мільйонів гривень, а решта коштів -  непогашених облігації внутрішньої держпозики. Кабмін ухвалив використовувати ці гроші на армію і підвищення обороноздатності, на це мали піти 25,86%: Нацгвардія отримувала 6% від надходжень, Міноборони - 5,5%, Державне космічне агентство - 4%, МВС - 4,3%, Мінекономрозвитку для нарощування оборонно-промислового комплексу - 3,45%, Держспецзв'язку - 1,7%, CБУ і ГСЧС - по 0,86% відповідно. Решта - 51,81% і 22,2% - мають бути спрямовані на «регіональний розвиток» і «фінансову підтримку сільськогосподарських товаровиробників» відповідно. Знайдено нові «активи» Генпрокурор Юрій Луценко раніше повідомляв, що в Латвії також були знайдені € 50 млн, які належать Януковичу. Вже ухвалено рішення Краматорського суду про повернення цих грошей в Україну. «Пам'ятайте, 50 млн, які Латвія списала у свій бюджет, це останній транш, який не встигли завести з Латвії до Києва для викупу облігацій державної позики. Вони застрягли в Латвії після революції. За нашим українським документам були арештовані, але з огляду на на тривалі процедури міжнародної допомоги латиші не дочекалися конкретного рішення українського суду і списали ці 50 млн до себе в бюджет. Звертаю вашу увагу, що в рішенні Краматорського суду згадуються ці кошти. Таким чином, ми маємо тепер можливість у рамках міжнародної конвенції звернутися до Латвії з проханням повністю або частково повернути ці кошти в український державний бюджет», - розповів Луценко. Раніше в ГПУ відзначали, що ці гроші належали колишньому віце-прем'єру Сергію Арбузову. Однак невідомо, чи просувається ця справа зараз. Вдалося також повернути більше $560 тисяч, які були виведені за кордон Міністерством юстиції України за часів президентства Януковича. Виведені гроші зберігалися на гарантійному рахунку однієї американської фірми. 16 червня 2017 року гроші повернулися на рахунок Мін'юсту. Як зазначив заступник генпрокурора Єнін, для повернення грошей співробітники ГПУ кілька місяців спілкувалися з представниками американської компанії і переконали їх співпрацювати з Україною. Єнін раніше також уточнював, що виведенням грошей з України за кордон займалося злочинне угруповання, очолюване Януковичем. Він об'єднав 7 груп впливу. Зокрема, одна група діяла під прикриттям бізнесмена Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Водночас залишається недоторканим цілий пласт справ, що стосуються майна і компаній, які до цього часу належать чиновникам-втікачам - Януковичу, Азарову, Клименку та іншим.
Політика Дострокових виборів не буде, але довіра до влади продовжить знижуватись Ні парламентських, ні президентських дострокових виборів до 2019 року очікувати не варто. Про це 4 вересня під час прес-конференції заявила політолог Українського незалежного центру політичних досліджень Світлана Конончук, передає кореспондент АСН. «Та політична сила, яка піднімала питання дострокових виборів, зараз позбавлена ​​такої можливості впливати дуже сильно в цьому аспекті. Крім цього, для дострокових виборів немає жодних об'єктивних політичних підстав», - впевнена експерт. Водночас Конончук наголосила, що складне економічне становище багатьох українців і відсутність реакції на деякі економічні процеси в країні з боку Кабміну можуть позначитися на підтримці громадянами чинної влади. «Є проблема з ускладненнями економічного становища для багатьох громадян України і ми бачимо відсутність управлінської реакції уряду на питання, скажімо, підвищення цін на скраплений газ. А таке різке зростання цін на скраплений газ може викликати невдоволення у громадян і негативну реакцію з точки зору підтримки громадянами діючої влади », - вважає політолог. Нагадаємо, наступні президентські вибори в Україні мають відбутися навесні 2019 року, а парламентські восени того ж року.
Політика Рада повинна обрати Рахункову палату, ЦВК, КСУ і омбудсмена Верховна Рада України повинна цієї осені обрати Рахункову палату, Центральну виборчу комісію, Конституційний суд України і омбудсмена. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. "Також на порядку денному цієї осені дуже важливими будуть кадрові питання, які залишилися у нас ще з весни минулого року", - заявив спікер. Серед перших кадрових питань: обрання складу Рахункової палати і уповноваженого з прав людини, а також призначення нового складу ЦВК. "Я впевнений, це теж повинно бути серед пріоритетів цієї осені, на цей пленарний період. І я також переконаний, що ми повинні консолідуватися навколо цих питань", - закликав він. У свою чергу глава фракції БПП Артур Герасимов нагадав, що до цих же кадрових питань приєдналося обрання суддів Конституційного суду.
Політика Парубій: Бюджет на 2018 рік буде внесено в Раду до 15 вересня і розглянуто прозоро Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що бюджет у парламент буде внесено до 15 вересня. Про це він заявив на брифінгу після погоджувальної ради, передає кореспондент АСН. "Ми повинні узгодити з урядом проходження всього бюджетного процесу. Нагадаю, що ми минулого року чи не вперше змогли пройти бюджетний процес за всіма законодавством передбаченими процедурами: від першого читання в комітетах до другого читання. Ми також плануємо цього року, що точно також процес буде прозорим", - заявив він. При цьому, з його слів, всі п'ять ключових реформ, починаючи з медичної та освітньої, передбачають додаткове фінансування, що має бути відображено в проекті державного бюджету на 2018 рік. "Але, я думаю, це не зіб'є наш план і етапи розгляду бюджету". Парубій нагадав, що, згідно з Бюджетною резолюцією, головний фінансовий документ має бути внесений до 15 вересня. "І ми в цих рамках працюємо, щоб до 15 числа бюджет вже був розданий депутатам".
Події оформление ленты  У РФ за фільм про царя Миколу II протаранили і спалили кінотеатр У ніч на понеділок, 4 вересня, в Єкатеринбурзі водій автомобіль УАЗ протаранив вхід у кінотеатр «Космос» і спалив його. Як передає місцеве видання Znak, таким чином чоловік вирішив висловити протест проти показу фільму «Матильда», якому раніше депутат нелегітимною Держдуми РФ і кримський колабораціоніст Наталія Поклонська оголосила «хрестовий похід». В салоні авто були газові балони і бочка з бензином. Будівля майже дотла вигоріла. Затриманим по гарячих слідах виявився 39-річний житель м. Ірбіт Денис Мурашов, повідомляє виданню джерело в силових органах. За інформацією відомства, хвилювання в Росії щодо фільму «Матильда» тривають кілька місяців. Картина була присвячена останньому царю Миколі II і його відносинам з балериною Матильдою Кшесинською.
Економіка оформление ленты  А батон же - золотий! Попри хороший урожай хліб дорожчатиме Урожай зернових в Україні, незважаючи на примхливу погоду, великі перепади температури і урагани, багатий. Мінагропрод підрахував - ранніх зернових і зернобобових культур зібрали 37,3 млн тонн. Це за результатами обмолоту 9,6 млн га. При цьому, за даними міністерства, аж 15 областей отримали максимальну середню врожайність пшениці, ячменю та ріпаку з гектара. Валовий збір пшениці станом на 28 серпня становив 26,6 млн тонн при врожайності 41,8 ц/га. Традиційно величезна частина врожаю вивозиться на експорт. Тільки за підсумками 2016-2017 маркетингового року Україна встановила новий абсолютний рекорд з експорту зернових - 43,8 млн тонн. Що залишиться в Україні - продадуть втридорога. Принаймні у цьому впевнені експерти. Всі тенденції ринку, кажуть вони, вказують на те, що зупиняти зростання цін ніхто не збирається. Вже у вересні ціни на борошно в Україні виростуть, а до кінця року знову подорожчає хліб Виробники і зерна, і муки, і хліба рівняються на світові ринки, де вартість зернових весь час зростає. Ціни на нього в цьому році особливо швидко піднімаються в США. Там через нечувану посуху зафіксований рекордний неврожай. Суто з комерційних міркувань українських зернотрейдерів можна зрозуміти - навіщо їм продавати в Україні щось дешево, якщо за кордоном за той же товар дають в два-три рази дорожче? Особливо підхльостує виробників піднімати ціни той факт, що Кабінет міністрів скасував державне регулювання цін на соціальні продукти і вважає правильним свій крок. Про це неодноразово заявляв і сам прем'єр Гройсман та його підлеглі. Цим кроком уряд навмисне чи ні немовби дає дозволяючий сигнал на гонку цін. Нівелювати удар від постійного дорожчання їжі нинішній Кабмін намагається обіцянками чергового підняття мінімальних зарплат, реалізацією медичної реформи тощо. Втім, прагматична частина населення давно не сприймає ці обіцянки серйозно. Адже перше підняття мінімальних зарплат минулого року вже підняло ціни, а значить - друге і всі наступні приречені мати той же ефект. Час сушити сухарі Отже, до нового року хліб піднімається в ціні щонайменше на 10%. Багато хто скаже - це не так і багато, та ще тільки хліб. На жаль, традиційно подорожчання будь-якого соціального продукту тягне за собою ланцюгову реакцію нерегульованого зростання інших продуктів. Тобто фактично варто бути готовим до подорожчання всього ряду продуктів харчування в Україні. Власне, цей процес за останні кілька років і не припинявся. Зростання вартості зерна вплине не тільки на хліб, але і на вартість м'ясної продукції - кури, свині, рогата худоба - все це вигодовується зерном зокрема. Через подорожчання зерна слід очікувати і значного подорожчання молочної продукції І до цього часу виробникам молока - приватному сектору і нечисленним молочним фабрикам жилося не солодко. Величезна вартість кормів і пального давно зробила виробництво молока невигідним. У селах приватні молочники здають дійних корів на м'ясокомбінати сотнями - їх нічим годувати. До цього часу переробники закуповують у населення незбиране молоко по 3 гривні за літр. При такій вартості продукту тримати тварина не виходить навіть "за собівартістю". Їжа для корови стала коштувати дорожче, ніж молоко, вироблене нею. Антимонопольний комітет неодноразово закликали звернути увагу на факт явної змови на ринку закупівель молока, проте найменша реакція цього органу відсутня донині. Генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко пише на своїй сторінці в соцмережі, що станом на 21 серпня за останній рік подорожчали двадцять дві позиції з двадцяти трьох у списку соціальних продуктів харчування, а це майже 96% від загального числа. Причому з абсолютно незрозумілих причин продукти дорожчають навіть випереджаючи торішню інфляцію - 12,4%. При цьому всі види м'яса подорожчали більш ніж на 30%: яловичина - на 31%, курятина - на 34%, а свинина - на 44%. Якщо ж брати овочі, то подорожчання становить від 47 до 115%, молочних продуктів - від 31 до 37%, цукру - 20%. "Абсолютним лідером з подорожчання можна вважати молочну продукцію і м'ясо, масло вершкове, яке додало в ціні 38,5 грн на 1 кілограм, свинина - 30,3 грн, яловичина - 25,3 грн, сир м'який - 22,4 грн, сало - 13,6 грн, тушка куряча - 13,4 грн", - говорить Олексій Дорошенко. «Соціальний» білий хліб подорожчав на 1,8 грн, і середня його ціна становить 12,2 грн, а чорний додав 1,9 грн і коштує 12 грн за кілограм.  Хлібна монополія старої влади і як з'явився "золотий батон" Так чому хліб росте в ціні більше за інфляцію? Є одна причина, не пов'язана з врожайністю або світовими тенденціями. Річ у тім, що кількість хлібокомбінатів в Україні постійно знижується. Звичайно, це не означає, що українці стали їсти менше хліба або що його не вистачає. Випікається хлібобулочної продукції навіть більше, ніж будь-коли. Просто ринок виробництва хліба вже кілька років поспіль, а якщо бути точним - то шість років, монополізується. Малі хлібзаводи закриваються, замість них відкриваються нові величезні комбінати, які диктують свої умови ринку. Ще за часів президентства нині побіжного Віктора Януковича наближені до влади проявили певну кмітливість, зробивши ставки саме на виробництво найбільш споживаних соціальних продуктів - хліба, молока і м'яса. Немає ніякого геніального розрахунку, крім того, що люди можуть відмовитися від авто, від нової квартири і пальто, але їсти будуть завжди. Саме в цих галузях активно формуються величезні монополії, залишаючись поза увагою Антимонопольного комітету. Простий приклад: коли в 2012 році наближений до клану Януковича "і нині нардепствуючий" Володимир Мисик відкривав свій величезний хлібзавод у селі Крушинка Васильківського району, всі інші пекарні в околицях просто закрилися. Тоді ще місцеві жителі, які втратили роботу, журилися - на новий "завод Януковича", так вони його називали, беруть далеко не всіх, хоча зарплати там дуже хороші. Уявити розмах виробництва нескладно, дізнавшись кількість його співробітників - 600! І дійсно, відкривати підприємство з'явився сам Віктор Янукович з пошаною. Його назвали "найбільшим хлібозаводом Європи".   Після відкриття комбінату тодішній прем'єр Микола Азаров радісно пророкує розширення мережі саме комбінатів з цією торговою маркою по всій Україні, що і сталося, незважаючи на революцію і війну. І таких прикладів монополізації ринку безліч в Україні. А ось нинішній мер Чернігова, багаторазовий нардеп і також наближений до Януковича Владислав Атрошенко є головою Наглядової ради ВАТ «Хліб Києва». Свого часу журналісти встановили, що золотий хлібобулочний виріб Віктору Януковичу подарував саме цей булочний олігарх.
Суспільство оформление ленты  Криваве побоїще в М'янмі і в чому винна Росія Мусульмани народності рохінджа проживають в штаті Ракхайн у М'янмі. Влада країни називає їх нелегальними мігрантами з Бангладеш. 25 серпня ситуація в М'янмі загострилася: сотні бойовиків руху «Араканська армія солідарності рохінджа» напали на 30 опорних пунктів поліції. Після цього почалися зіткнення між буддистами і мусульманами на заході М'янми, а збройні сили країни почали проведення каральної операції на півночі Ракхайна. Тільки за один тиждень число загиблих перевищило 400 осіб, не менше 90 тисяч рохінджа були змушені бігти в сусідній мусульманський Бангладеш і на безлюдні острови в Бенгальській затоці, які вважають «нічийними землями» на берегах тропічних річок біля кордону двох країн. Надходить інформація про те, що десятки людей потонули в прикордонній річці Наф. Історія конфлікту До 2011 року М'янма перебувала під диктатурою військових, які керували країною з 1962 року. Кілька десятиліть у країні відбувалися міжнаціональні, політичні, кримінальні та релігійні конфлікти, розросталися партизанські і підпільні рухи. На владу країни впливали сусідні сильніші країни - Китай, Індія, Таїланд. М'янма є другою після Афганістану країною з виробництва та збуту опіуму, вона входить у так званий «Золотий трикутник». Країна є багатонаціональною - в семи провінціях живуть бірманці, араканці, китайці, індійці, шани та інші національності. М'янма також і багатоконфесійна країна, буддисти складають майже 90% населення, проте живуть тут мусульмани, християни і представники інших релігій. До 40-х років XX століття М'янма була Британської колонією - Бірмою. Адміністрація Великої Британії, що відходила, пообіцяла надати незалежність майже всім національним околицям, але не виконала обіцянку. В результаті штат Аракан або Ракхайн так і залишився у складі країни. На думку народу рохінджа - це їхня батьківщина, в той час як влада М'янми вважає етнос незаконними іммігрантами з Бангладеш. У влади є історичні підстави так вважати, рохінджа дійсно є етнічними бенгальцями-мусульманами, яких британці переселили в Аракан в XIX - початку XX століття. Рохінджа були їх дешевою робочою силою. Зараз їхня чисельність - близько 1,5 млн осіб, більшість живе у штаті Ракхайн, проте тільки у невеликого числа цих людей є громадянство М'янми. Вчені вважають, що ненависть між буддистами і мусульманами-рохінджа в М'янмі спалахнула після Другої світової війни, коли країну захопила Японія. Мусульмани залишилися на боці британців, а буддисти підтримали японців. 4 червня 2012 у штаті Ракхайн оголосили надзвичайний стан через загострення конфлікту. Зокрема, були спалені понад 4600 будинків, мусульмани почали масово тікати в Таїланд. Погроми тривали і в 2013 році. Новий виток конфлікту розпочався 9 жовтня 2016 року, а ще сильніше він вибухнув 25 серпня 2017 року, коли бійці збройного угруповання «Армія порятунку Аракан рохінджа» напали на 30 армійських об'єктів і поліцейських ділянок, убивши 15 осіб. Біженці рохінджа повідомляють про тисячі убитих людей, про спалені села, тортури, групові зґвалтування та інші звірства військових на їхній батьківщині. Фотографії закривавлених трупів з відрізаними частинами тіла заполонили соцмережі. Водночас у світових ЗМІ є фото аналогічних звірств з боку мусульман проти буддистів, які живуть у штаті Ракхайн. Так, за даними газети Global New Light of Myanmar, бойовики «Араканської армії порятунку рохінджа» спалюють буддійські монастирі і руйнують статуї Будди. Міжнародна підтримка У штаті оголошено військовий стан, журналістів і співробітників гуманітарних місій туди не пускають. Крім того, М'янма відмовила всім установам ООН у постачанні продовольства, води і медикаментів для тисяч жителів штату Ракхайн. Співробітники ЮНІСЕФ, Фонду ООН в галузі народонаселення і Управління Верховного комісара ООН у справах біженців не проводили ніяких робіт на місцях в північній частині штату більше тижня. Влада також відмовила в доступі міжнародного персоналу, затримуючи видачу віз. Минулого тижня Велика Британія зажадала від Ради безпеки ООН розглянути становище народу рохінджа в М'янмі. Однак ця пропозиція була відкинута Китаєм. Свої претензії до уряду М'янми виставила і представник США в ООН Ніккі Гейлі. У свою чергу президент Індонезії Джоко Відодо направив в М'янму спецпосланця, главу МЗС республіки Ретно Марсуді для обговорення з владою країни питань врегулювання ситуації навколо рохінджа. Заяву президента країни, велика частина населення якої сповідує іслам, було прийнято після того, як минулими вихідними в Джакарті пройшли мітинги з вимогами зупинити насильство проти рохінджа. Разом з тим влада сусідніх країн не так тепло ставиться до біженців-мусульман. Так, у мусульманській Малайзії відмовилися видавати посвідчення біженців всім без винятку рохінджа, так як це призведе до масового притоку мусульман з М'янми. Уже зараз у Малайзії не менше 120 тисяч біженців-рохінджа. Влада Індії також заявила, що збирається вислати 40 тисяч рохінджа, які перебувають у країні нелегально. Такі дії заборонені статутом ООН, але індійців це, схоже, не хвилює. В останні дні біженці рохінджа намагаються переправитися в Бангладеш. На території цієї країни є табори біженців, де майже немає води, їжі та ліків. Там зараз перебуває від 300 до 400 тисяч рохінджа. Влада Бангладеш піддається тиску з боку міжнародного співтовариства через небажання приймати біженців. Чиновники давно виношують ідею розселити біженців на майже безлюдному і фактично неконтрольованому острові Тенгара Чар, що має погану славу прихистку піратів і контрабандистів, де немає ніякої інфраструктури. Це викликало обурення правозахисників і світових політиків. Мітинги у Москві і Грозному У столиці країни-агресора Москві 3 вересня відбувся мітинг на підтримку мусульман-рохінджа. За даними правоохоронців, на мітинг прийшло не менше 800 осіб, які просто в центрі міста кричали: «Аллах Акбар». У зв'язку з цим було оточено будівлю посольства М'янми на Великій Нікітській вулиці в Москві. У понеділок, 4 вересня, на мітинг у столиці Чечні Грозному зібралися понад 1,1 млн жителів. Брав участь і глава Чечні Рамзан Кадиров, муфтій Інгушетії Іса Хамхоєв, представники муфтіяту Північної Осетії, Карачаєво-Черкесії та Ставропольського краю. Учасники мітингу проголосували за прийняття резолюції-звернення до президента РФ Путіна із закликом припинити кровопролиття в М'янмі. Разом з тим прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль поки не коментує переслідування мусульман у М'янмі, оскільки не володіє «реальною інформацією». «Я не можу нічого сказати зараз з цієї проблеми. Ми бачили повідомлення ЗМІ, ці повідомлення викликають стурбованість», - додав він. Свого часу саме Росія раніше завадила ООН захистити бірманських мусульман. У березні 2017 року ООН був представлений проект резолюції про допомогу мусульманам М'янми. Документ повідав світовій спільноті про тортури, зґвалтування і вбивства, у ньому містилася вимога надати гуманітарним організаціям доступ до проблемних регіонів країни. Резолюцію заблокували Китай і Росія.
Події оформление ленты  У Харкові п'яний поліцейський з Києва влаштував смертельну ДТП Сьогодні, 4 вересня, в Харкові сталася ДТП за участю працівника поліції, в результаті чого одна людина загинула, ще одна була госпіталізована в лікарню. Про це інформує прес-служба прокуратури області. ДТП сталася близько 8 ранку на вул. Дерев'янка. За словами начальника управління обласної прокуратури Анатолія Булича, 23-річний водій а/м BMW-323, не впоравшись з керуванням, врізався в електроопору. Дівчина-пасажир, яка сиділа на задньому сидінні, померла, хлопець був госпіталізований у важкому стані в лікарню. Водій авто значних пошкоджень не отримав. У нього при собі було виявлено службове посвідчення співробітника поліції УПП в м.Києві ДПП МВС України. «Це співробітник поліції Києва, капрал. При ньому було виявлено посвідчення. Сам він не заперечує, що працює в поліції. Крім цього, водій був у стані алкогольного сп'яніння», - говорить прес-секретар обласної прокуратури Віта Дубовик в ефірі телеканалу  112 Україна.
Політика Угода з Євросоюзом - це щось середнє між «нічим» і заявкою на членство в ЄС Угода з ЄС - щось середнє між "нічим" і заявкою на членство в Євросоюз. Про це на прес-конференції заявив експерт-міжнародник Андрій Бузаров, передає кореспондент АСН. "Ніяких швидких результатів від Угоди про асоціацію з ЄС не варто очікувати. Вона розрахована на багато років. Помилково також договір вважають прологом членства в ЄС", - заявив він. Зараз, з його слів, можна говорити тільки про спроби зближення з низки параметрів України з ЄС. "Угода про асоціацію - це не що середнє між "нічим" і заявкою на членство в ЄС. Адже у нас немає ніяких реальних підстав для членства в ЄС. Тому угода - це лише політико-економічний документ, спрямований на реформування України з цілої низки галузей. І його виконання в більше ніж 90% залежить саме від України, від намірів влади тут впроваджувати реформи. Від ЄС в угоді не потрібні ніякі фінансові зобов'язання, що важливо. Але українська влада робить усе, щоб максимально пропіаритися на цій темі. Тому цей документ - не більше, ніж просто декларація, без будь-яких реальних підстав для членства в ЄС", - вважає він.
Події Через ураган повітря у Х'юстоні повністю отруєне Наслідки урагану Гарві призвели до того, що нафтохімічна промисловість Х'юстона виділяє тисячі тонн атмосферних забруднень, а райони, що знаходяться поблизу пошкоджених заводів, схильні до високих рівнів токсичної пари і потенційного забруднення питної води, повідомляє The Guardian. Нафтопереробні і хімічні заводи виділяють понад 2700 тонн атмосферних газів через збитки, завдані ураганом, а також превентивного закриття багатьох очисних об'єктів у зв'язку з їх аварійним станом. У п'ятницю над Х'юстоном був зафіксований найсильніший смог. Вчені закликають людей, які допомагають у прибиранні вулиць, проводити менше часу на повітрі, особливо це стосується людей похилого віку, дітей і астматиків. Згідно з аналізом Центру біологічного різноманіття, в повітрі над Техасом  висить коктейль з приблизно 500 тисяч кг особливо небезпечних речовин, таких як бензол, гексан, діоксид сірки, бутадієн і ксилол (група кислотних барвників для поліамідного і вовняного волокна). У штаті розташовано близько 60 заводів нафтової промисловості таких компаній як ExxonMobil, Shell, Chevron. Всі вони зараз перебувають в аварійному стані. Хімічні речовини, що виділяються, при тривалому впливі на людину тягнуть за собою безліч проблем зі здоров'ям, включно з підвищеним ризиком розвитку раку, шлунково-кишкових захворювань, нудоти і м'язової слабкості. Жителі районів, розташованих поруч з великими промисловими об'єктами, масово звертаються до лікарень через проблеми з диханням.
Політика Тимошенко хоче зібрати президента, прем'єра і голів фракцій для підготовки стратегії розвитку України Тимошенко вимагає зібрати нараду президента, прем'єра і голів фракцій для підготовки стратегії розвитку України. Про це вона заявила на погоджувальній раді, передає кореспондент АСН. "Я прошу вас, пане спікере, будьте ініціатором того, щоб зібрати президента, прем'єра, голів фракцій, керівників позапарламентських демократичних партій, щоб разом розробити стратегію розвитку", - заявила вона. Відсутність реальної стратегії розвитку держави, за її словами, призвела до того, що Україна займає останні позначки в міжнародних рейтингах, починаючи з економічних показників, закінчуючи "індексом щастя", де Україна перебуває поруч з Венесуелою. "Адже ми рухаємося на знищення української нації. А українську націю потрібно терміново рятувати!" - вважає вона.
Кримінал В Уругваї заарештований «кокаїновий король Мілана» Міністерство внутрішніх справ Італії оголосило про затримання одного з найбільш розшукуваних мафіозних босів країни. Він був арештований в Уругваї після 23 років розшуку і обвинувачується в організації мафіозних угруповань, торгівлі наркотиками та інших тяжких злочинах, повідомляє The Guardian. Рокко Морабіто вважався найбільш затребуваним втікачем калабрійського мафіозного угрупування «Ндрангета», що вважається найбільш могутньої організованою злочинною групою Італії і одним з найбільших європейських імпортерів американського кокаїну. 50-річний чоловік був заарештований на прибережному курорті Пунта-дель-Есте в спільній операції уругвайської поліції і італійської влади, які вже давно намагалися визначити особистість, під якою він переховувався. Про це йдеться в заяві Міністерства. Морабіто перебував у розшуку з 1994 року. Своє прізвисько - «кокаїновий король Мілана» - він отримав після того, як стало відомо, що він заплатив 13 млрд італійських лір, щоб імпортувати майже тонну наркотиків в Італію. У 1995 році був виданий міжнародний ордер на арешт, метою якого було знайти і передати його італійській владі, яка вже тоді засудила його до 30 років позбавлення волі. Морабіто перебував у списку найбільш розшукуваних злочинців Міністерства внутрішніх справ Італії. Сюди входить сицилійський мафіозний бос Маттео Мессіна Денаро.
Економіка У Броварах прокуратура викрила благодійний фонд, який продавав одяг Прокуратура Київської області викрила організацію, яка замість здійснення благодійної діяльності з метою наживи і ухилення від сплати податків реалізувала «гуманітарну допомогу» підприємцям на ринках на 13 млн грн. Броварською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів). Слідство встановило, що "благодійний фонд" здійснював безоплатну гуманітарну допомогу на адресу установ і закладів соціального спрямування тільки в незначній кількості. Велика частина товарів, яка завезена під виглядом гуманітарної допомоги, реалізується приватним торговцям для продажу через ринки населенню. За минулий рік благодійний фонд ввіз товару приблизно на 13 млн гривень. Зазначене суперечить нормам, що визначають статус гуманітарної або благодійної допомоги, порядок поводження з нею, та дозволяє вести благодійну діяльність без сплати належних платежів. В результаті проведених обшуків вилучено фінансово-господарські документи, договори, печатки, первинні бухгалтерські документи з купівлі і продажу одягу.
Суспільство оформление ленты  «Укроборонпром» показав новий літак, який здатний приземлитися на парашуті «Одеський авіаційний завод» розробив легкий чотиримісний одномоторний літак - Y1 «Дельфін». Про це інформує прес-центр «Укроборонпрому». Легкість керування, а також гнучкість застосування літака дозволяють застосовувати його як перший ступінь у навчанні льотчиків, як патрульний борт для моніторингу прикордонних зон або лісових пожеж і як легкий пасажирських лайнер. Для більшої безпеки на борту була встановлена ​​спеціальна система порятунку, коли, в разі нештатної ситуації, літак з пілотами і пасажирами спускається на парашуті. Завдяки такому рішенню стало можливим врятувати не тільки людські життя, а й літак. Лайнер оснащений двигуном від компанії Societe de Motorisations Aeronautiques (Франція), яка входить у великий авіаконгломерат Safran SA, що виробляє двигуни і авіоніку для літаків Airbus і Boeing. Двигун може розганяти Y1 «Дельфін» до 385 км/год і забезпечує політ на відстань до 1320 км.  
Суспільство «Старі, товсті і страшні»: співробітниці «Аерофлоту» подали в суд на компанію за дискримінацію Дві стюардеси «Аерофлоту» подали позов про дискримінацію за статевою ознакою на свого роботодавця. Це перша в Росії спроба притягнути велику державну компанію до суду в розгляді з подібною тематикою, повідомляє The Guardian. Дві жінки подали до суду після того, як російський авіаперевізник видав внутрішній наказ сфотографувати і виміряти всіх стюардес. І після цього всіх жінок з 48-м розміром одягу зняли з високооплачуваних міжнародних рейсів на далекі відстані. Позивачки є лише одними з сотень співробітниць «Аерофлоту», які стверджують, що піддавалися дискримінації на робочому місці. Обидві жінки програли свої справи в місцевих судах у квітні. 42-річна Євгенія Магуріна і 45-річна Ірина Ієрусалимська заявили, що «Аерофлот» почав кампанію з формування нового персоналу, намагаючись відбирати на кращі рейси тільки молодих і привабливих дівчат. При цьому в уніформу стюардес компанії входять червоні спідниці і жакети, вишиті логотипом серпа і молота. Група позивачки жартома називає себе СТС, абревіатура для «Старі, товсті і страшні». Аерофлот є частиною міжнародного альянсу SkyTeam, до якого входять інші великі авіакомпанії, такі як Delta і Air France. Компанія заперечує претензії російських жінок. Магуріна надала суду платіжні квитанції, які свідчать про зниження зарплати на 20% після зниження на посаді. Вона хоче компенсації від компанії в розмірі півмільйона рублів і також хоче, щоб «Аерофлот» визнав, що дискримінував її за статевою ознакою. Якщо цього тижня вони знову програють у московському суді, обидві жінки планують, в разі необхідності, направити справу до Верховного суду Росії і Європейського суду з прав людини.
Дозвілля оформление ленты  Не все втрачено: де і за скільки восени відпочити тим, хто не встиг улітку Часто так буває, що літо пролітає як один день, настає осінь і холоди, а ти ще й не починав відпочивати. У цій ситуації не варто хвилюватися: завжди можна знайти країну, де восени все найцікавіше тільки починається. Кіпр Кіпр цікавий для українців дешевими авіаперельотами і простим оформленням візи. Ціни на Кіпрі трохи вищі, ніж на Криті і Родосі, проте у вересні-листопаді тут все набагато дешевше, ніж у розпал курортного сезону з червня по серпень. Розміри острова порівняно невеликі, проте це компенсується величезною кількістю пам'яток різних епох, від стародавніх до античних, від пізнього середньовіччя до нового часу. На острові можна поєднувати відпочинок і розваги, отримати гастрономічне задоволення і влаштувати шопінг. Зараз гарячий тур на Кіпр можна купити від 270 євро, включно з авіаперельотом. Сицилія, Італія Пляжний сезон в Італії закінчується в середині осені з настанням холодів. У Північній частині країни холодно і дощитиме вже у вересні, а ось на острові Сицилія цілком можна відпочити на морі і в жовтні. Температура повітря буде +24 ... +30°С, а води +22°С. Для туристів регулярно проводять екскурсії в Рим, Мілан і Венецію, можна відвідати діючий вулкан Етна, древнє місто Сіракузи. Береги Сицилії омивають три моря - Іонічне, Середземне і Тірренське. Сицилія - ​​один з найкрасивіших островів Середземного моря з дивовижними піщаними пляжами, химерними скелями, численними бухтами і затоками, що потопають у зелені оливкових гаїв і цитрусових садів. Вартість турів з України на Сицилію коштують від $450. ОАЕ В ОАЕ восени так само жарко, як і влітку. Температура повітря вдень +34 ... + 36°С, а води + 28°С, тому всю осінь тут триває відпочинок на пляжі, біля басейнів і барів, у шикарних аквапарках. В Абу-Дабі, Фуджейрі, Дубаї і Шарджі функціонують дайв-центри. Відпочинок в ОАЕ - це можливість зануритися в атмосферу розкоші і багатства. Тут найкращі у світі готелі та вражаючі хмарочоси. У туристів, крім відвідування місцевих визначних пам'яток, також особливо популярні поїздки на джипах в пустелю. Тут можна спробувати страви арабської кухні і зробити покупки у великих торгових центрах. Вартість проживання, перельоту і харчування на 8 днів і 7 ночей в ОАЕ починається від $650. Ібіца, Іспанія Іспанська острів Ібіца є одним з найвідоміших островів, він розташований майже на однаковій відстані від Барселони і узбережжя Алжиру в Північній Африці. Назва острова перекладається як «острів Біса», Біс - давньоєгипетський бог еротики і розваг, Ібіца вважається всесвітнім центром розваг. На острові регулярно проводяться музичні фестивалі, вечірки. Тут їздять шикарні яхти, розташовані магазини стильного одягу і аксесуарів, безліч ресторанів і нічних клубів. На острові восени приємні погодні умови: вдень +23 ... + 26°С, вночі +17 ... + 19°С, вода + 22°С. Відпочивальники можуть зробити екскурсії до Іспанії, а також займаються дайвінгом, кайтсерфінгом, парасейлінгом, грають у гольф і їздять на конях. Відпочинок на Ібіці для українців стартує від $600. Туніс Вересень у Тунісі - це пік оксамитового сезону і розпал пляжного відпочинку. Восени тут приємно тепло, вдень +25 ... + 27°С, вода в океані +22 ... + 25°С. Проте слід пам'ятати, що в кінці жовтня погода в Тунісі різко псується і часто йдуть зливи. Тут можна побачити лагуни з рожевими фламінго, з'їздити в пустелю Сахару або влаштувати караванні тури, побувати з екскурсією в стародавньому Карфагені, Дуггі і місті романтиків Сіді-бу-Саїд. У Карфагені проходить Міжнародний кінофестиваль і фестиваль класичної музики. Любителі нічного життя зможуть знайти розваги в Суссі або Хаммаметі. Пальмові гаї на півдні країни змінює пустеля Сахара, де Джордж Лукас знімав епізод фільму «Зоряні війни». Тур у Туніс з Києва можна купити мінімум за $370. Шрі Ланка Екзотичний острів, який з часів португальського вторгнення і до здобуття незалежності в європейських мовах називався Цейлон, восени зустріне гостей теплою погодою. Сезон дощів тут тільки пройшов, так що прохолодно буде тільки в горах Нувара-Елія. Температура на узбережжі вдень +30°С, вода +28°С. В середині осені на Шрі-Ланці проходить фестиваль вогнів, день повного місяця і міжнародний фестиваль пряної їжі. Туристи розважаються поїздками по острову, відвідують стародавні храми, водоспади і барвисті місцеві церемонії. Мінімальна ціна туру на острів з Київ - від 12,5 тисячі гривень. Таїланд Якщо вибратися у відпустку неможливо навіть у жовтні, і тільки в листопаді вас обіцяють відпустити на тиждень з роботи, то тури в Таїланд - для вас. Ще в жовтні тут дощитиме, проте в листопаді починається туристичний сезон, який завершиться в лютому. У Таїланді можна взяти напрокат мопед і покататися по околицях Паттайї або острову Пхукет, а можна просто позасмагати на пляжі. Відпочинок у Таїланді поєднує в собі бурхливе нічне життя в численних нічних клубах і екстремальні види спорту, традиції тайського масажу і мальовничі екскурсії на природу. Вартість поїздки в Таїланд з Києва - не менше $600.
Події Луценко: Замовник вбивства Вороненкова перебуває в РФ Замовник вбивства колишнього депутата нелегітимною в Україні Держдуми РФ Дениса Вороненкова зараз перебуває на території Росії. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу, передає УП. «Я можу коротко зараз сказати одне: замовник перебуває на території РФ. Він має належить до злочинних кіл Росії, а також має жваві контакти з російськими спецслужбами», - заявив Луценко. Глава ГПУ зазначив, що переважно були українці. «Більшість з них були ідентифіковані. Ті, на кого є відповідні докази, були затримані», - сказав він. Також Юрій Луценко повідомив, що слідство близько двох місяців тому отримало «всю потрібну інформацію», щоб зрозуміти, хто є замовником і виконавцями вбивства. Нагадаємо, Генпрокуратура практично розкрила вбивство екс-депутата РФ Вороненкова.
Економіка За рік зростання цін на продукти харчування практично нівелювало збільшення доходів українців - експерт Продукти, які складають основний раціон пересічного українця, за останній рік істотно подорожчали. Зокрема, хліб за рік виріс у ціні на 17-19%, овочі - від 47 до 115%, молочні продукти - від 31 до 37%, яйця на 18%, м'ясо - від 31 до 44%. Такі дані на своїй сторінці в Facebook оприлюднив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Експерт нагадав, що українці витрачають на їжу більше 50% доходів, а друга найбільша стаття витрат - комунальні послуги. Тому не розуміє, звідки в уряді взялася цифра, що реальне зростання доходів громадян за рік становить 19%. «Останні дані уряду показали, що в липні 2017 року, в порівнянні з 2016 роком, працююча людина отримала на 38% більше, причому реальне зростання, за вирахуванням інфляції, склало 19%. Але виходить, що зростання номінальних доходів у 38% практично нівелювався зростанням цін. Тому важко зрозуміти, де можна побачити зростання життя на 19%», - написав Дорошенко.
Політика оформление ленты  М'янма стала патовою ситуацією для Путіна: зіткнення з Кадировим неминуче Криваві події в далекій М'янмі не просто сколихнули світову спільноту, а й призвели до патової ситуації в Росії. Глава Чечні Рамзан Кадиров у відкриту виступив проти офіційної багаторічної позиції Кремля - ​​ігнорувати вбивства мусульман. Кадиров заявив, що готовий виступати проти Кремля задля захисту мусульман-рохінджа. З чого все починалося У М'янмі проживає мусульманська меншина - рохінджа, які борги десятиліття перебувають у конфлікті з буддистським більшістю. З 25 серпня ситуація в країні загострилася: сотні бойовиків руху «Араканская армія солідарності рохінджа» напали на 30 опорних пунктів поліції, убивши 15 осіб. Після цього збройні сили країни почали проведення каральної операції на півночі країни, в штаті Ракхайна, де живуть рохінджа. Число жертв зіткнень між буддистами і мусульманами на заході М'янми за тиждень, за офіційними даними, досягло 402 осіб. Мусульмани намагаються врятуватися в сусідніх країнах, біженці переходять у Бангладеш, Індію, Малайзію і Таїланд. Однак цим людям не особливо допомагають, в таборах для біженців майже немає води, їжі та медикаментів, сусідні з М'янмою країни постійно загрожують біженцям депортацією. Події в М'янмі викликали обурення мусульман Росії Трусливые чмошники - мусора испугались разгонять несанкционированную акцию мусульман у посольства Мьянмы в Москве pic.twitter.com/cMxhsam0lX — Эльшад Бабаев (@Elshad_Babaev) 3 сентября 2017 г. 3 вересня біля посольства М'янми в Москві зібрався мітинг місцевих мусульман, які просто в центрі столиці країни-агресора вигукували «Аллаху Акбар», деякі прийшли зі зброєю. Правоохоронці РФ, що їм абсолютно не властиво, лише люб'язно посміхалися. (НЕ)согласованный митинг... В Москве возле посольства Мьянмы, проходит митинг против преследования мусульман, полиция и росгвардия на месте. pic.twitter.com/tknsG42JQ0 — Press Focus (@Press_Focusnik) 3 сентября 2017 г. Вже 4 вересня багатотисячний мітинг пройшов у Грозному в Чечні. За даними російських ЗМІ, в акції брали участь 1,1 млн осіб. Однак, якщо вірити Держстату РФ, то в Грозному всього проживає не більше 300 тисяч, а в усій Чечні - не більше 1,4 млн людей. Сьогодні ж біля посольства М'янми у Москві затримали 20 осіб, щодо 17 з них складено протоколи про адміністративне порушення. У поліції країни-агресора повідомили, що мітингувальників мусульман затримали за «спробу порушити громадський порядок на вулиці Велика Нікітська». Всі вони доставлені до територіального відділу поліції. Протест Кадирова Глава Чечні Рамзан Кадиров у відеозаписі, опублікованому на YouTube у понеділок, 4 вересня, заявив, що готовий виступити проти курсу політичного керівництва РФ, якщо воно підтримає владу М'янми, що притискає мусульман-рохінджа в штаті Ракхайн. «Якщо навіть Росія підтримуватиме тих шайтанів, які сьогодні вчинюють злочини, - я проти позиції Росії. Бо у мене своє бачення, своя позиція», - сказав Кадиров. Він підкреслив, що вивчить географію, спробує зрозуміти, де розташована М'янма, які держави її оточують. Кадиров уточнив, що відправити туди війська - це прерогатива держави. «Але, якщо б була моя воля, була б можливість, я вдарив би ядерною (зброєю) туди навіть, просто знищив би тих людей, які вбивають дітей, жінок, людей похилого віку», - сказав чеченський лідер. Глава Чечні уточнив, що позиція президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо ситуації в М'янмі - «найкраща і відкрита, ми його підтримуємо». Як відомо, Ердоган назвав «геноцидом мусульман» зіткнення, що відбуваються в штаті Ракхайн у М'янмі між буддистами і мусульманами-рохінджа. Реакція в Кремлі Журналісти передбачувано спробували отримати коментар у прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова про те, що думають у Кремлі про сміливі промови Кадирова. Однак Пєсков виявився не готовий давати оцінку заяві Кадирова. Він повідомив, що в Кремлі знають «про те, що досить емоційно мусульмани сприймають події в М'янмі». «Проте я ще не ознайомився з ними (заявами про ці події) особисто. Я б хотів спочатку ознайомитися, а потім вже якимось чином давати оцінку», - зазначив прес-секретар Путіна. Пєсков також не відповів на запитання про своє ставлення до заяви мусульман у Москві влаштувати «джихад» у відповідь на дії влади М'янми. «Оскільки ми перебуваємо в Сямені, нам складно звідси про це говорити, тому я уникнув би якихось коментарів щодо цього», - сказав прес-секретар лідера Кремля. Він також зазначив, що президент Росії Володимир Путін і президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі засудили прояви насильства в М'янмі, закликали владу країни взяти ситуацію під контроль. «В ході бесіди було обговорено ситуацію, яка складається в М'янмі. І президент Путін, і президент ас-Сісі висловили стурбованість тим, що відбувається в М'янмі, засудили будь-які прояви насильства, від кого б вони не виходили і проти кого б вони не були спрямовані, зокрема і проти мусульман. Вони закликали владу країни взяти ситуацію під контроль якомога швидше», - сказав Пєсков. Російські пропагандисти заплутались У ситуації роздвоєння думки офіційного Кремля і глави Чечні російські ЗМІ не відразу зрозуміли, яку позицію слід озвучувати. Як відзначили журналісти «Новой газеты», з сайту одного з провідних рупорів РФ - РІА «Новости» раптово зникла стаття «Мусульманські небрати: за кого на ділі мітингували активісти в Москві». За даними «Новой газеты», їхні колеги приховали матеріал, в якому йшлося про зв'язок мітингу мусульман у Москві з пропагандою «Ісламської держави», а також про те, що акцію підтримав Кадиров. Разом з тим в інтернеті просто так нічого не зникає і збережену копію матеріалу можна подивитися в кеші Google.   Думка блогерів і політиків На думкународного депутата України Олександра Бригинця, стався публічний конфлікт «батька і сина путінокадирових». «М'янма... Кремль підтримав центральну владу, назвавши мусульман «бунтівниками». Кадиров підтримав мусульман і загрожує тим, хто підтримує «шайтанів». Це перший, але не останній публічний конфлікт батька і сина путінокадирових. Далі буде», - написав він. Російський опозиціонер Ілля Яшин висловив думку, що заява Кадирова може свідчити про суверенітет Чечні. «Росія в Радбезі ООН захищає уряд М'янми. А Кадиров влаштовує істерику і мало не погрожує відправити війська, щоб цей самий уряд покарати. Ще в 2016 році я писав у доповіді «Загроза національній безпеці», що кадировський режим проводить самостійний зовнішньополітичний курс. Це, до речі, одна з явних ознак фактичного суверенітету Чечні. Багато тоді говорили: та ну досить тобі, переоцінюєш. Боюся, що недооцінював», - заявив Яшин. Блогер Карл Волох нагадав, що десятиліття поспіль резолюцію ООН із засудженням М'янми блокують дві країни - Росія і Китай. «З'ясувалося, що резолюції РБ ООН із засудженням М'янми, де війська і націоналісти бадьоренько вирізують мусульман, традиційно блокуються Росією і Китаєм. Тобто і в цій далекій забутій богом точці землі вони примудрилися накласти традиційну смердючу купу. Яка радість, що росіяни згортають свою космічну програму!» - написав він. Не менш красномовним був і російський соціолог Ігор Ейдман. На його думку, вже стало неминучим зіткнення за владу і ресурси між Путіним і Кадировим. Експерт вважає, що Кадиров вже не хоче бути просто сатрапом Чечні, а претендує на роль вождя російських мусульман, захисника ісламу в усьому світі. «Все це нагадує пушкінську казку «Про рибака і рибку». У ролі золотої рибки - Путін, в ролі ненаситної баби - Кадиров. Спочатку Путін робить Кадирова начальником Чечні, потім дає йому фактично диктаторські повноваження, потім надає в безконтрольне розпорядження величезні фінансові ресурси. А Кадирову все мало. Він вимагає все більше і більше. Намагається в Москві поводитися так, як звик у Грозному», - підкреслив Ейдман. Він уточнив, що тепер Кадиров намірився визначати зовнішню політику Росії, наприклад, щодо М'янмі. «Путіну, звичайно, все це не може подобатися. Однак до виборів 2018 року жодних різких рухів він робити не буде. А що потім? Зіткнення за владу і ресурси між ним і Кадировим неминуче. Загнаний російський Болівар двох таких запеклих спиногризів не витримає», - резюмував Ейдман.  

Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Страхи, комплекси та фобії переслідують багатьох із нас, але вам абсолютно нема чого жити з цим Експерти в гал....
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
більше матеріалів




/-1,0874149799347-/ /-pc-/
Top