counter
Архів Повернутись назад 04 Липня 2017
4 Липня
Події У Миколаївській області обвалилася частина будівлі школи - губернатор У місті Новий Буг Миколаївської області обвалилася частина будівлі школи №1. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко. Губернатор підкреслив, що будівля школи була побудована в 70-ті роки минулого століття, з тих пір проводилися ремонти. Через обвал школи відбудеться засідання комісії з надзвичайних ситуацій. За словами Савченка, буде зібрана вся інформація про будівельні роботи, які проводилися в будівлі школи, хто їх виконував, проводив технагляд і брав роботи. Нагадаємо, 2 липня у Львові на території школи №15 було знайдено саморобний вибуховий пристрій. Експерти вибухово-технічного відділу знешкодили предмет на території школи, після чого взяли його для дослідження. Встановлюються обставини події.
Кримінал У померлої дівчини вкрали золоті сережки в обласній лікарні Житомира В обласній лікарні імені Гербачевського в Житомирі у померлої 20-річної дівчини вкрали золоті сережки. Поліція Житомирської області проводить розслідування злочину. Як повідомляє місцеве видання «ЖЖ», дівчина два роки боролася з хворобою нирок. Їй вже в липні мали проводити трансплантацію нирки за кордоном, але вона не дожила і померла у відділенні інтенсивної терапії в Житомирській обласній лікарні. Двоюрідна сестра дівчини повідомила, що пропажу виявили вже вдома. «Батькам було не до того, тільки родичі побачили, що на Насті немає сережок. Того ж дня я повернулася у відділення, думала, прийду, скажу: люди, тут померла моя сестра, можливо, в сейф зняли її сережки, дайте. Коли я прийшла, мені сказали: вона заїжджала сюди без сережок, шукайте в нефрології. Я побігла в нефрології, дві години бігала туди-сюди», - повідомила сестра померлої дівчини. У сім'ї не знають, коли сережки встигли вкрасти, тому що до останнього моменту поруч з Настею перебувала її мама, лікар-реаніматолог і медична сестра. Коли родичі зрозуміли, що самі не знайдуть пропажу, вони звернулися в поліцію. У лікарні інцидент назвали «дуже неприємним з людської точки зору» і пообіцяли, що, якщо злодій буде знайдений, його звільнять без права надалі працювати в медицині. Зараз слідчі перебувають у лікарні й опитують медиків і вилучають записи камер відеоспостереження. Відкрито кримінальне провадження за ст. 185 КК.
Суспільство оформление ленты  Екс-соліст Ні-Fi потрапив у "Чистилище" через заяви про Крим Екс-соліст популярної в 90-ті групи Ні-Fi Дмитро Фомін потрапив у базу злочинців українського сайту "Миротворець". Він опинився у розділі "Чистилище". Як повідомляє Миротворець, у "чистилище" артист потрапив через заперечення російської агресії і свідоме порушення державного кордону України при в'їзді на територію окупованого Росією Криму. Нагадаємо, 2 липня Фомін у Львові на Alfa Jazz Fest в інтерв'ю Каті Осадчій заявив, що для нього окупований Крим є російською територією. "Завжди говорив про те, що музика не має кордонів, я їздив до Криму і в минулому, для мене Крим - територія Росії. Артист, як птах, він вільний співати там, куди прилітає. Ніхто з артистів не має жодного стосунку до того, що відбувається на кордоні і на фронтах. Я "голуб миру", тому мене не слід забороняти", - заявив Фомін.  
Події оформление ленты  У Херсоні водій маршрутки побив підлітка-пільговика У Херсоні водій маршрутки вдарив по обличчю 15-річного Артура Турчина, після того як він показав посвідчення пільговика. Про це повідомляє ТСН. Як повідомляється, підліток зайшов у маршрутку і показав посвідчення дитини з багатодітної сім'ї. Водій взяв подивитися документ і відмовився його повертати. Коли хлопчик спробував відібрати його, чоловік вдарив його по обличчю.Підліток відразу ж викликав поліцію. Правоохоронці, які прибули на місце, попередньо оцінили ушкодження хлопчика як легкі. "При встановленні всіх свідків, допиту всіх учасників цієї події будуть направлені матеріали в місцеву прокуратуру про вирішення питання про висунення підозри", - заявив заступник начальника слідчого відділення Дніпровського відділу поліції Херсона Денис Лелюк. Якщо провина водія буде доведена, йому загрожує штраф або рік в'язниці.
Політика Генпрокуратура взялась за Садового і викликала на розмову Мер Львова Андрій Садовий сьогодні, 4 липня, піде на допит у Генеральну прокуратуру у справі про виділення землі під індустріальний парк "Рясне-2" для іноземної компанії. Про це він сам повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "О 10:30 йду на допит у Генпрокуратуру. Справа "Держава Україна проти індустріального парку у Львові". Історія триває вже близько року і я дивуюся терпінню інвесторів, які до цього часу не розвернулися і не грюкнули дверима", - заявив він. Мер Львова наполягає, що голландська девелоперська компанія CTP виграла право управляти індустріальним парком у промзоні "Рясне-2". Нагадаємо, минулого разу Садового допитували в Генпрокуратурі у кримінальному провадженні про спробу підкупу депутатів від "Самопомочі" перед голосуванням за внесення змін до Конституції.
Політика Довгий несподівано попросив Раду зробити його беззахисним Позафракційний народний депутат, екс-секретар Київської міськради Олесь Довгий попросив регламентний комітет Верховної Ради України зняти з нього депутатську недоторканність. Про це він заявив під час засідання зазначеного комітету парламенту, який сьогодні, 4 липня, розглядає подання генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди Верховної Ради на притягнення Довгого до кримінальної відповідальності, передає Інтферфакс-Україна. Свою заяву нардеп зробив після того, як Луценко розповів про позицію Генпрокуратури з цього питання. "Я звертаюся до вас: підтримайте подання і дайте мені можливість поставити раз і назавжди крапку на цих спекуляціях у судовому порядку", - заявив Довгий. Нагадаємо, 21 червня в Раду були подані подання про позбавлення недоторканності п'яти народних депутатів: Олеся Довгого (група "Воля народу"), Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Максима Полякова, Євгенія Дейдея (обидва - фракція "Народного фронту"), а також Борислава Розенблата (фракція "Блоку Петра Порошенка"). Варто відзначити, що Довгого підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді секретаря Київради, що призвело до виведення земель заказника "Жуків острів" з власності громади Києва вартістю 81 млн грн.
Економіка Кабмін України дав старт впровадженню системи 4G Кабмін України запустив процедуру впровадження системи 4G. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Є пропозиція підтримати рішення і рухатися вперед у створенні мережі нового покоління 4G! Рішення приємне!.. Ми проведемо аукціон. І отримаємо не менше 10 млрд цього року. Це дуже гарне завдання на цей рік. Уряд підтримуватиме це рішення!" - сказав прем'єр. У свою чергу, міністр інфраструктури Володимир Омелян закликав прописати зобов'язання для участі в тендері - "покриття всієї території України", адже саме відсутність покриття всієї території є одним з основних нарікань на 3G. Прем'єр підтримав цю пропозицію, зазначивши, що дуже часто особисто стикається з поганим покриттям одного з операторів в системі 3G по Україні. Глава профільного парламентського Комітету Олександр Данченко подякував Кабміну за підготовку документа і висловив підтримку з боку парламенту.
Політика Трамп запропонував Китаю розібратися з ядерними замашками КНДР Президент США Дональд Трамп запропонував Китаю зробити серйозний крок у відповідь на сьогоднішнє випробування Північною Кореєю балістичної ракети в Японському морі. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. "Цьому хлопцю що, більше нічим зайнятися? Важко повірити, що Японія і Південна Корея будуть далі з цим миритися. Можливо, Китай зробить серйозний крок і покладе край цьому абсурду раз і назавжди!" - написав американський президент. North Korea has just launched another missile. Does this guy have anything better to do with his life? Hard to believe that South Korea..... — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 липня 2017 р. ....and Japan will put up with this much longer. Perhaps China will put a heavy move on North Korea and end this nonsense once and for all! — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 липня 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північна Корея запустила ракету зі свого східного узбережжя в напрямі Японського моря. "Північна Корея в черговий раз запустила непізнаний снаряд", - заявляють південнокорейські військові. За даними джерел, запущена ракета була балістичною.
Економіка Кабмін розібрався, що продаватиме, а що поки притримає, і затвердив програму приватизації Кабмін попередньо схвалив проект закону про приватизацію. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Перед розглядом законопроекту ми розглянемо його на Раді реформ. Є пропозиція його підтримати", - сказав прем'єр. У свою чергу, заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов розповів про суть нового закону про приватизацію. "Ми пропонуємо розглянути дорожню карту реформи 3 тис. 446 підприємств, які перебувають у державному управлінні. Ми вибрали символічну назву цього документа - "порятунок на полы бою", бо наші підприємства втрачають багато "крові"... А ми як платники податків часто змушені покривати їхні збитки з власних кишень", - сказав він. Основний принцип нового законопроекту полягав у тому, що "державна власність повинна стати винятком тільки там, де це необхідно: для забезпечення оборонної спроможності, інфраструктури або інших проектів. Всі інші підприємства мають бути продані". За словами міністра, майже 3500 держпідприємств поділені на групи: - стратегічна, наприклад, "Нафтогаз", "Укрзалізниця" та інші енергетичні, авіакосмічні компанії, які в середньостроковій перспективі ще повинні залишатися в державній власності;  - 1255 об'єктів, які взагалі не працюють. Це взагалі фантомні підприємства, де директори ховаються або ж перебувають у стані постійного банкрутства. Цей процес треба завершити.  - 363 підприємства - це важливі об'єкти загальнодержавного значення, які забезпечують соціальну, регуляторну та охоронну функції. Пропонується ще 359 об'єктів передати в концесію. Це лісгоспи, підприємства, які займаються ремонтами доріг, аеропорти. "І нарешті 893 підприємства ми пропонуємо віддати на приватизацію. Цей перелік ми будемо щоквартально переглядати, уточнювати", - пообіцяв Нефьодов.
Політика Польща через Бандеру виступила проти України в ЄС Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Україна не зможе увійти в Європейський Союз, поки її героєм залишається Степан Бандера і не буде визначений статус польських меншин. Про це він сказав в інтерв'ю польському виданню wPolityce. "Економічне співробітництво, на жаль, не виглядає добре. І найгірше, звичайно, історичні питання. Наше послання дуже чітке: з Бандерою в Європу не ввійдете", - сказав він. За словами МЗС Польщі, їхня країна говорить про це і голосно, і тихо. "Ми не будемо повторювати помилок 1990 років, коли були певні проблеми в стосунках з Німеччиною і Литвою. Я маю на увазі статус польських меншин у цих країнах. Вже маючи такий досвід, ми будемо твердо вимагати від України, щоб всі справи були улагоджені до того, як Київ буде стояти біля воріт Європи з проханням про членство ", - заявив він.
Суспільство оформление ленты  Чому бідняки купують предмети розкоші. Рейтинг найзнаменитіших марнотратів і дбайливців світу У Deutsche Bank Research вивели цікаву статистику витрат в американських сім'ях - чим бідніша сім'я, тим більше вона витрачає на предмети розкоші. Так найбільш забезпечені американці, які заробили в 2014 році понад $134,3 тисяч, витратили 35% грошей на предмети першої необхідності і 65% - на предмети розкоші. Сім'ї з середніми доходами ($47,3-134,3 тис.) розподілили витрати 50% на 50%. При цьому найбідніші громадяни, з доходами до $47,3 тисяч, витрачають на предмети розкоші 40% своїх доходів. Тема витрачання грошей на предмети розкоші і раніше хвилювала дослідників. Зокрема, психологи з'ясували, що люди з більш низькою самооцінкою схильні більше витрачатися на брендові речі, ніж ті, у кого з самооцінкою все добре. Дослідники відзначили, що людина, у якої будь-яка невдача викликає самобичування, схильна бездумно купувати люксові речі і дорогі покупки. Людина намагається більше використовувати предмети, які говорили б про успіх, дорога річ допомагала компенсувати низьку самооцінку. Компенсаторна поведінка включає в себе пошук конкретних продуктів або активної діяльності, щоб «відремонтувати» постраждале почуття власної гідності. Цей механізм часто втілюється у так званому компенсаторному споживанні або шопінгу. Така поведінка властива і знаменитостям, частина з яких при мільйонних доходах поводиться вкрай скромно в побуті. Однак деякі популярні люди, навпаки, схильні до показово шикарного життя і намагаються ні в чому собі не відмовляти. Найзнаменитіші «дбайливці» 1. Кіану Рівз Навіть коли Кіану став знаменитим голлівудським актором, він вважав за краще жити в готелях або орендувати квартиру. Одягається він вкрай скромно, їздить у метро, ​​охорони у нього немає. 90% свого гонорару від «Матриці» (близько $80 млн) актор віддав гримерам, фахівцям зі спецефектів та іншим колегам по проекту, а 12 каскадерам подарував по новенькому мотоциклу. Історія з порваним черевиком актора, який він замість викинути просто перемотав скотчем, відома всьому світу, так само як і фото Кіану, який самотньо обідає фаст-фудом на лаві в парку. 2. Стів Джобс Один з найбагатших американців, засновник компанії Apple Стів Джобс, який помер у 2011 році, мав статки приблизно в $7 млрд. При цьому у нього була «уніформа» - сині джинси і чорна водолазка. Стиль одягу розробив для Джобса японський модельєр і дизайнер Іссей Міяке. «Я попросив Іссея придумати для мене щось просте і зручне, але водночас індивідуальне. Він посміхнувся і відповів: «У мене для тебе вже давно є такий одяг!» Потім показав мені чорну водолазку. Я приміряв її і відразу закохався. Міяке зшив для мене сотню таких водолазок! Вони стали моєю уніформою», - розповів Джобс. 3. Кіра Найтлі Голлівудська актриса максимально уникає непотрібних покупок, а заміж вийшла в сукні, в якій з'являлася на червоній доріжці за 5 років до заміжжя. На одяг і косметику зірка майже не витрачає грошей, так як вважає, що щастя не вимірюється фінансами. 4. Брітні Спірс Поп-діва Брітні Спірс майже ніколи не залишає чайових офіціантам і спеціально розплачується банківською карткою. Максимум, на який Спірс готова, - «скинути» як чайові весь дріб'язок з кишень. 5. Костянтин Хабенський У 2008 році у відомого актора Костянтина Хабенського від пухлини мозку померла дружина. Це стало відправною точкою для Благодійного фонду Хабенського, який зайнявся допомогою дітям з онкологічними захворюваннями головного мозку. Фонд допоміг врятувати більше 150 дитячих життів. Майже весь заробіток актора йде на порятунок життя дітей. Найзнаменитіші марнотрати світу 1. Поп-королева Мадонна є високооплачуваною артисткою вже не перше десятиліття. У 2015 році на банківському рахунку Мадонни було $800 млн. У співачки є примхи, на які вона не скупиться витрачати гроші. Зокрема, тільки на святу воду для пиття і купання Мадонна витрачає більше 10 тисяч доларів на місяць. Крім того, під час свого візиту в Лондон вона заплатила $14 тисяч за те, щоб їй літаком доставили улюблений сорт чаю з іншого кінця світу. 2. Президент США Дональд Трамп тільки за перші 80 днів на посаді витратив на переміщення в приватний клуб у Флориді $20 млн. Журналісти підрахували, що поїздки Трампа за рік можуть перевищити суму, витрачену на подорожі його попередника Барака Обами за 8 років. Мало того, броньований автомобіль Трампа не зміг проїхати через ворота королівського палацу в Бельгії. Броньований лімузин, двері якого виготовлені з 20-сантиметрової броні, не зміг в'їхати у ворота палацу, адже вони виявилися занадто маленькими для такого транспортного засобу. 3. Співачка Бейонсе, як і всі дівчата,  - модниця, і вважає за краще витрачати свої гроші на одяг. Одного разу вона витратила 100 тисяч доларів на пару золотих футболок, які одягла кілька разів. 4. Тільки один політ за покупками в Мілан Вікторії Бекхем обійшовся їй більше $1,6 млн. Стільки дружина відомого футболіста встигла витратити до обіду, і в цю суму не входила їжа і напої. Вікторія також легко розлучається і з одягом, який часто віддає на благодійність. 5. Голлівудський актор Ніколас Кейдж у 2007 році купив 28-кімнатний замок у Баварії за $10 млн, але через два роки через фінансову скруту змушений був його продати. Крім замків Ніколас має схильність до коміксів, його колекція оцінюється в мільйон. Ще одна дорога покупка актора - череп динозавра, який обійшовся йому в $276 тисяч.
Політика Гройсман просить депутатів розв'язати "пенсійне питання" до канікул Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман просить народних депутатів ухвалити пенсійну реформу до літніх канікул. Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Зараз ми стоїмо на порозі останнього пленарного тижня цієї сесії", - заявив він. Прем'єр підкреслив, що в Кабміні дуже розраховують на ухвалення законопроекту щодо пенсійної реформи до кінця поточної сесії. "Ми дуже розраховуємо, що пенсійна реформа, яку очікують 9 млн пенсіонерів, дасть можливість цим 9 млн українських пенсіонерів з 12 млн отримати підвищення пенсій вже з 1 жовтня. Ми дуже розраховуємо, що ця реформа буде розглянута парламентом і підтримана", - зазначив він . Гройсман нагадав, що "це те завдання, яке повинні виконати спільними зусиллями парламент, президент і уряд". Нагадаємо, 21 червня Кабінет міністрів України схвалив пакет законопроектів щодо Пенсійної реформи. Читайте також: Тонкощі пенсійної реформи: що будуть отримувати ті, кому не вистачає стажу
Наука і технології Повний перехід на цифрове телерадіомовлення відкладений до 30 червня 2018 року Кабмін продовжив використання аналогового телерадіомовлення до 30 червня 2018 року. Про це на засіданні Кабміну заявив голова Держспецзв'язку Леонід Євдоченко, передає кореспондент АСН. "Згідно з планом заходів щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення, остаточний перехід від аналогового до цифрового телебачення передбачає порядок поетапного відключення аналогового телерадіомовлення, який має розробити Національна рада з питань телебачення і радіомовлення", - заявив він. При цьому Євдоченко підкреслив, що, за інформацією Нацради, на сьогодні існує низка нерозв'язаних  фінансових і соціально-економічних проблем. "Це стримує розробку такого порядку і процес переходу від аналогового до цифрового телерадіомовлення. У зв'язку з цим пропонується продовжити терміни використання радіотехнологій аналогового телевізійного мовлення до 30 червня 2018 року", - зазначив він. Прем'єр Володимир Гройсман запропонував підтримати відповідне рішення.
Економіка Уряд подбав про постраждалих через пожежу в Балаклії Кабінет міністрів України виділив гроші на житло постраждалим через пожежу в Балаклії Харківської області. Про це на засіданні Кабміну заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. "Ми говоримо про здійснення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Балаклії", - сказав він. При цьому Кубів додав, що йдеться про спрямування коштів з резервного державного фонду на придбання житла постраждалим жителям. У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав підтримати це рішення, за що одноголосно проголосували члени уряду. Раніше Кабмін виділив 45 млн грн на ліквідацію наслідків пожежі у Балаклії. Нагадаємо, 23 березня на складах ч А1352 в Балаклії почалася пожежа, що супроводжувалася вибухами і розльотом боєприпасів. З прилеглих населених пунктів евакуювали близько 20 тисяч місцевих жителів. Вигоріла третина арсеналу. В результаті загинули двоє людей, десятки отримали поранення.
Політика Після зустрічі Путіна і Трампа Тіллерсон прилетить в Україну "перезапустити" Мінський формат Однією з головних тем під час візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Україну стануть переговори щодо Донбасу. Про це розповів "Обозревателю" дипломат Вадим Трюхан. На думку експерта, приїзд американського чиновника в Україну буде свідченням того, що США реально налаштовані реалізувати попередні домовленості Дональда Трампа і Петра Порошенка. "Якщо інформація про візит підтвердиться, це буде доказом того, що домовленості, досягнуті під час поїздки президента Петра Порошенка у Вашингтон, вже почали виконуватися. Очевидно, Тіллерсон летить не на прогулянку. Він летить вести предметні переговори з декількох питань", - зазначив Трюхан . На його думку, Тіллерсон на зустрічі з українським керівництвом обговорюватиме оновлення формату переговорів стосовно Донбасу. Перш за все може йтися про посилення  ролі США, а також - напрацювання альтернативного Мінському варіанту - Вашингтон - Київ і Вашингтон - Москва. Також, на думку Трюхана, під час свого короткострокового візиту Тіллерсон заведе розмову про боротьбу з корупцією і активізації реформ в Україні. Нагадаємо, за попередньою інформацією, Рекс Тіллерсон приїде до Києва 9 липня, а Путін і Трамп зустрінуться в Гамбурзі 7 липня.
Здоров`я ПРООН поставила в Україну в рамках гуманітарної допомоги перші 25 курсів сироватки від ботулізму В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що ООН забезпечила Україну системами лікування від ботулізму. Про це вона заявила на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Протягом останніх місяців в Україні фіксується збільшення кількості випадків захворювання на ботулізм. З початку 2017 року зафіксовано 76 випадків зараження ботулізмом і 8 з них були смертельними", - заявила вона. Супрун наголосила, що Україна не закуповує вакцини від ботулізму виробництва РФ, оскільки це підтримка економіки агресора, а також вакцини не перевіреної якості. Тому українська сторона звернулася до Представництва Програми розвитку ООН в Україні. В результаті чого в Україну надійшла перша партія антитоксину проти ботулізму, який Програма розвитку ООН надає Україні як гуманітарну допомогу. В.о. міністра пояснила, що щорічно в Україні ботулізмом заражається близько 100-120 осіб: "Ми не можемо передбачити, скільки точно нам буде потрібно таких систем від ботулізму ще цього року. 25 осіб вже отримали такі системи і ліки. Ми також сподіваємося, що наші люди будуть більш обережними і не будуть вживати в'ялену рибу, неперевірені консервовані продукти", - додала вона. Чиновниця запевнила, що за підтримки ПРООН Україна забезпечена необхідними сучасними системами лікування ботулізму. Глава Представництва Програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра  пояснив, що в бюджеті України не були передбачені кошти на закупівлю такої вакцини проти ботулізму, тому ПРООН надала їх як гуманітарну допомогу. "Сьогодні Європа не потребує таких ліків проти ботулізму, бо там немає такої проблеми. І в цілому це питання і проблема безпеки продуктів харчування. Ми сподіваємося, що і в Україні в майбутньому не буде такої необхідності", - сказав він. Також учасники прес-конференції нагадали, що вакцини, яка б попереджала зараження ботулізмом, немає. Є лише системи для лікування після зараження. Зокрема, сироватку потрібно ввести протягом доби після зараження, щоб уникнути летального результату. Читайте також: Ботулізм в Україні. Географія постраждалих розширилась
Політика оформление ленты  Нацкорпус приніс до посольства Італії фото їхніх громадян, які воюють проти України на Донбасі Близько двох десятків молодих людей під прапорами «Національного корпусу» прийшли до будівлі Посольства Італії в Києві. Вони вимагають негайно звільнити бійця Нацгвардії Віталія Марківа, заарештованого італійською поліцією за підозрою у вбивстві італійського фотокора Андреа Роккеллі. В руках протестувальників як плакати із зображенням Марківа, з закликом справедливого розслідування інциденту, так і фотографії італійців, які, на думку активістів, на боці терористичних організацій беруть участь у війні проти України. Свої вимоги у письмовому вигляді активісти хотіли вручити особисто послу. Але той не побажав спілкуватися з мітингувальниками. Тому вони передали їх представнику диппредставництва. Після чого перед входом до консульства на асфальті розклали фото терористів-італійців. «Зараз ми піднімаємо прапор, і це перший постріл війни за звільнення людини, - говорить кандидат філософських наук Едуард Юрченко, представник партії «Національний корпус». - Звичайно, ми будемо залучати і діаспорян, і широкі кола громадськості в Україні. І, безумовно, ми вимагаємо жорсткішої, рішучішої реакції з боку нашої влади. Ми плануємо боротися до переможного кінця. Для партії «Національний корпус» не існує такого слова, як поразка». Він зазначає, що звинувачують Віталія у так званому вбивстві досить сумнівного італійського журналіста, який на момент своєї загибелі перебував безпосередньо разом з терористами. «А їх, що цікаво, також терористами визнає і італійський уряд, і італійська держава, - продовжує Юрченко. - За великим рахунком, такими журналістами мали цікавитися самі італійські правоохоронні органи. До того ж загинув він під час артилерійського обстрілу. Навіть якби на той момент дійсно вівся артилерійський обстріл з боку українців по позиціях терористів, ця загибель була б нещасним випадком. Але абсурд ситуації в тому, що безпосередньо підрозділ, в якому перебував Марків, просто фізично не мав такого озброєння». «Наші хлопці, які сьогодні воюють на фронті, знайшли десятки італійських найманців, які зараз воюють на боці «ДНР» і «ЛНР», одягаються в російський однострій, озброюються російською армією і стріляють по наших, українських, позиціях, - розповідає речник «Національного корпусу» Олександр Алфьоров. - Ми хочемо передати ці портрети їхніх «героїв». Можливо, вони разом з Гарібальді повісять цих першопрохідців, які воюють за якусь Італію, напевно, на території «ДНР» і «ЛНР».
Культура Зірка "Гри Престолів" звинуватила Голлівуд у дискримінації Британська актриса, зірка культового серіалу "Гра престолів" Емілія Кларк розповіла про величезний рівень дискримінації в американському Голлівуді. Про це вона розповіла в інтерв'ю журналу Rolling Stone, на обкладинці якого вона вже скоро з'явиться. "У мене таке відчуття, ніби стикаєшся з расизмом. Ви обізнані, що це таке, а потім одного дня: "Боже, та він же всюди!" Мене дивує, що хтось може ставитися до мене інакше, тому що у мене є груди. Це реально відбувається?" - розповіла актриса. За її словами, їй знадобилося дуже багато часу, щоб побачити інше ставлення до себе.Кларк зазначила, що мріє створити таку справу, яка об'єднала б веселих і приємних жінок. Нагадаємо, прем'єра першого епізоду сьомого сезону серіалу "Гра престолів" відбудеться 16 липня. Раніше стало відомо, що в заключному восьмому сезоні суперпопулярного серіалу "Гра престолів" заплановано лише 6 серій замість 10. Як відомо, серіал на екранах з 2011 року. Сюжет написаний за книгами Джорджа Мартіна.
Політика США в 241-й раз відзначають День незалежності У вівторок, 4 липня, США відзначають День незалежності - національне свято і офіційно вихідний день. Американці називають цей день «Четверте липня» і вважають днем ​​народження Америки, який у 2017 році відзначається в 241-й раз. За традицією, що склалася, більшість жителів США вважає за краще цей день провести не вдома - відвідати родичів, на природі, взяти участь у міських святкових заходах, ходах, парадах, супроводжуваних барвистими салютами, феєрверками і концертами популярних артистів, а також подивитися визначні пам'ятки. Влада великих міст значно посилює заходи безпеки, особливо в транспорті і на дорогах, так як мільйони американців цього дня їдуть відвідати родичів і друзів в інші штати країни. 4 липня 1776 року в Філадельфії (штат Пенсильванія, США) Другим Континентальним Конгресом було ухвалено Декларацію Незалежності, яка була підготовлена ​​комісією з п'яти парламентаріїв на чолі з Томасом Джефферсоном, майбутнім 3-м президентом Америки. Тоді 13 британських колоній східного узбережжя Північної Америки, «штатів», оголошувалися незалежними від Великої Британії.
Події оформление ленты  СБУ затримала у Києві на хабарі підполковника Нацполіції Старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого управління ГУ Нацполіції в Києві було викрито на хабарі співробітниками СБУ спільно зі столичною прокуратурою, а також внутрішньою безпекою Нацполіції. Про це повідомляє прес-служба відомства. Підполковник поліції вимагав від жителя столиці 75 тисяч гривень за непритягнення його до кримінальної відповідальності за фактом аварії і закриття справи щодо нього. «Співробітники СБУ затримали злочинця в центрі Києва на стоянці для авто недалеко від місця роботи, коли зловмисник отримував другу частину неправомірної вигоди (хабара) у розмірі 50 тисяч гривень», - повідомили у відомстві. Ведуться невідкладні слідчі дії, зараз вирішується питання про оголошення затриманому про підозру за ст. 368 ч. 3 КК України.  
Політика «Нафтогаз» і «Газпром» проводять переговори щодо рішення Стокгольмського арбітражу ПАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» проводять переговори щодо рішення Стокгольмського арбітражу. Про це інформує прес-служба НАК. «На виконання окремого рішення Стокгольмського арбітражу проводять серію переговорів у спробі дійти згоди щодо змін до контракту, а також остаточних розрахунків між сторонами щодо рішення арбітрів. Переговори ведуться на нейтральній території», - сказано в повідомленні. У НАК нагадали, що окреме рішення Трибуналу при арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма від 31 травня цього року містить принципи, згідно з якими має бути розрахована сума ретроактивної компенсації за переплату, здійснену «Нафтогазом», і ціна, яка має бути застосована до обсягів газу, отриманих «Нафтогазом», але не оплачених у повному розмірі. «Якщо під час переговорів «Газпром» і «Нафтогаз» не дійдуть згоди щодо нових формулювань і визначення сум, які підлягали сплаті, остаточне рішення прийме арбітраж», - відзначили у НАК.
Суспільство оформление ленты  Опубліковані фото Кім Чен Ина, який радіє запуску балістичної ракети У мережі було опубліковано фото, як лідер Північної Кореї Кім Чен Ин радіє запуску балістичної ракети. Фото емоцій північнокорейського лідера опублікувало видання Reuters. Зокрема, на знімку лідер КНДР Кім Чен Ин посміхається і виглядає дуже задоволеним, сказано в Twitter-акаунті агентства. Відзначається, що політ балістичної ракети тривав майже 40 хвилин, після чого вона впала у води Японії. Ракета пролетіла майже 930 км. Раніше ми повідомляли, що запуск відбувся 4 липня в рамках випробувальних стрільб. Японія відреагувала на пуск Північною Кореєю балістичної ракети, заявивши, що запуск став порушенням резолюції Ради безпеки ООН.   North Korea says first intercontinental ballistic missile test successful https://t.co/oT8IxZqdmi Via @ReutersTV pic.twitter.com/gpNTyFbInS — Reuters Top News (@Reuters) 4 июля 2017 г.
Економіка У Пенсійну реформу закладено зменшення пенсій на третину і приховане підвищення пенсійного віку Попри гучні заяви чиновників, що Пенсійна реформа не передбачає збільшення пенсійного віку, експерти все ж знайшли в документі підводні камені, через які українцям доведеться довше працювати, перед тим як вийти на пенсію. Більше того, пенсійні зміни призведуть ще й до зменшення пенсій. Пенсійна реформа майже нічого не змінює кардинально, вважає директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, оскільки залишається діяти солідарна система, логіка якої полягає в тому, що пенсіонер отримує пенсію за рахунок працюючих. При цьому пенсіонерів в Україні 12 млн, а офіційно працюючого населення, яке сплачує внески до Пенсійного фонду, лише 10 млн. На його думку, при такому підході, для того щоб зменшити дефіцит Пенсійного фонду, без підвищення пенсійного віку не обійтися. «Оскільки таке рішення сьогодні є дуже непопулярним у суспільстві, уряд, запропонувавши пенсійну реформу, пішов на збільшення віку у прихований спосіб», - зазначив Пендзин. Зокрема, чиновники пропонують, що з 2028 для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, потрібно мати страховий стаж 35 років. Зараз це 15 років. Якщо стажу не вистачає, потенційний пенсіонер повинен попрацювати ще 3 роки - до 63 років. Тоді він матиме можливість вийти на пенсію, маючи страховий стаж 25 років. Але і це ще не все. Якщо і в такому випадку стажу для виходу на пенсію не вистачає - працювати доведеться до 65 років. «У такому випадку людина має можливість вийти на пенсію, маючи 15 років страхового стажу. Якщо і цих років стажу у неї немає, їй нараховується соціальна допомога, яка буде меншою, ніж пенсія. Таким чином відбувається приховане підвищення пенсійного віку з метою зменшення витрат Пенсійного фонду», - зазначив експерт. Найважче доведеться тим людям, яким сьогодні 40-45 років і в яких початок їхньої трудової діяльності припав на 90-ті роки, пояснює він. Тоді далеко не всі організації та самозайняті підприємці платили податки до Пенсійного фонду. Тому страхового стажу їм, швидше за все, не вистачити для виходу на пенсію. Ще одна категорія людей, які можуть постраждати, це люди, які виїхали на заробітки за кордон, пересилаючи щороку в Україну близько 6 млрд доларів. Ці люди взагалі не потрапляють під українську систему пенсійного забезпечення. При цьому передбачається можливість придбання страхового стажу - 17 тис. грн за 1 рік. Але придбати можна не більше 2 років. Однак експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко не бачить у цьому необхідності. За його підрахунками, українцю вигідніше відкладати собі на пенсію самостійно. Оскільки, навіть пропрацювавши 35 років, маючи середню по країні зарплату, яка зараз складає 6400 грн, вийшовши на пенсію, людина отримуватиме 2240 грн. При цьому, якщо щомісяця відкладати з зарплати на депозит ту суму, яка сплачується до пенсійного фонду, за 35 років можна накопичити близько 600 тис. грн. «При 16% річних це дає можливість отримувати дохід щомісяця 7900 грн. Тобто, накопичуючи собі пенсію самостійно ці 35 років, що ви працюєте, ви будете отримувати пенсію в 3,5 разу більше, ніж може пообіцяти держава», - порахував Гаврилечко. Крім того, з впровадженням пенсійної реформи пенсії зменшаться на третину, переконаний експерт з соціальних питань Андрій Павловський. Все тому, що буде змінена формула нарахування пенсій і зменшений коефіцієнт страхового стажу. «Зменшення коефіцієнта страхового стажу з 1,35% до 1% призведе до того, що пенсії зменшаться на 35% для тих пенсіонерів, які виходитимуть на пенсію після введення реформи. Як наслідок, пенсійна реформа зменшить на третину розмір пенсій», - зазначив експерт. А ще планується скасування пенсії за вислугу років. Це торкнеться майже 2 млн осіб, насамперед бюджетників: лікарів, вчителів, працівників соціальної сфери, культури тощо. Разом з тим експерти назвали і позитивні зрушення, які очікують пенсіонерів з настанням реформи. Це передовсім осучаснення пенсій, яке останній раз проводилося 2012 року Воно дозволить збільшити на 200-800 грн виплати 5 млн пенсіонерів. Також на 60-70 грн зростуть пенсії через збільшення розміру соціальних стандартів, що заплановане на 1 жовтня цього року. Нагадаємо, 22 червня Кабмін зареєстрував у парламенті пакет законопроектів щодо пенсійної реформи. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 4 липня, на засіданні уряду попросив депутатів розглянути їх до літніх канікул, тобто протягом наступного пленарного тижня.
Економіка Європарламент підтримав торгові преференції для України Депутати Європарламенту схвалили односторонні торгові преференції ЄС для України. Про це сказано в заяві Європарламенту. Нові торгові преференції для України підтримали 566 євродепутатів, ще 96 виступили проти, 28 утрималися. Згідно з домовленостями, які були досягнуті, квоти на пшеницю, томати, мед і кукурудзу будуть збільшені, але в меншому обсязі, ніж це було запропоновано Єврокомісією. Квоти на безмитне ввезення томатів складають 3 тисячі тонн, меду - 2,5 тисячі тонн, пшениці - 65 тисяч тонн, ячменю - 325 тисяч тонн і кукурудзи - 625 тисяч тонн. Сечовина виключена зі списку пропозицій. Надання додаткових преференцій ставиться в залежність від боротьби з корупцією на території України. Ініціювати розслідування для застосування заходів щодо захисту виробників Європи зможуть не тільки країни - члени Євросоюзу, а й представники промисловості держав, що входять у блок. Преференції діятимуть три роки.
Події У Києві затриманий «Робін Гуд», який 10 років грабував банки, залишаючи касирам цукерки і шоколад У вівторок, 4 липня, Нацполіція затримала злочинця, який з 2007 року грабував відділення банків у Києві та інших регіонах країни, передає Інтерфакс-Україна. За словами заступника голови НП України - начальника ГУ Нацполіції в Києві Андрія Крищенка, чоловік 1967 року народження, уродженець Івано-Франківської області, визнає свою провину у вчиненні злочинів. За інформацією правоохоронців, затриманий здійснив майже 30 пограбувань банків. За 14 епізодами були зібрані докази і після проведення слідчих дій йому буде оголошено про підозру. Грабіжник дуже ретельно готував злочини, вибирав відділення банків без серйозної охорони. Також він не використовував мобільний телефон, приховував обличчя за допомогою капелюха і окулярів. При вчиненні злочинів злочинець поводився чемно, жодного разу не застосовував пістолет, не кричав, а також залишав касирам цукерки або шоколад. «Ми з ним уже спілкувалися і він сказав, що проводив експропріацію таким чином, «грабував награбоване». Чоловік стверджує, що частину грошей він витрачав на благодійність, а частину - на облаштування своєї оселі», - заявив Крищенко. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.
Політика оформление ленты  Довгий vs Луценко: Нардеп вважає справу особистою помстою, нагадавши про старі бійки з Черновецьким Другий день у Верховній Раді киплять пристрасті навколо зняття недоторканності відразу з кількох народних обранців, чиєю діяльністю зацікавилася Генеральна прокуратура України і Спеціальна антикорупційна прокуратура. Ще 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до парламенту подання на зняття недоторканності з 5 нардепів. Серед «щасливчиків» опинився і народний депутат від партії «Воля народу» Олесь Довгий. В ході сьогоднішнього засідання комітету з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради Юрій Луценко заявив, що колишній секретар Київської міської ради і нинішній парламентарій Довгий міг зловживати службовим становищем, в результаті чого громада Києва втратила колосальну кількість земель, громаді завдали збитків на 81,7 млн гривень. «Секретар Київради грубо порушив регламент. Бо добре усвідомлював, що стоїть на кону: на кону стоїть не просто ЖК «Технолог» зі 100 га, на кону стояли 20 житлових кооперативів, через які... роздерибанили тисячі гектарів столиці в один день шляхом порушення регламенту, на яке свідомо пішов Довгий» , - розповів Луценко нардепам на засіданні комітету. Генпрокурор має намір притягнути Довгого до відповідальності за статтею 364 ч.2, санкція якої передбачає позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років. Просив парламентаріїв про зняття недоторканності з Довгого і голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Він висловив надію, що Рада дасть можливість прокуратурі завершити досудове розслідування кримінального провадження проти нардепа до закінчення терміну давності. А термін давності у справі Довгого закінчується в січні 2018 року. «Ми будемо направляти слідство і процесуальних керівників, щоб вкластися в терміни, визначені Кримінальним процесуальним кодексом. Термін давності для притягнення до відповідальності досить нетривалий», - підкреслив Холодницький. Незважаючи на запевнення генпрокурора, комітет Ради відмовився знімати недоторканність з Довгого, вважаючи, що у висновках Луценко містяться недоліки в частині обґрунтування вчинених зловживань. Також комітет ухвалив рішення направити свій висновок, подання і пояснення Довгого спікеру Ради Андрію Парубію. Таким чином, комітет залишив «долю» нардепа в руках спікера парламенту. Довгий так само виступив з несподіваним жестом і сам попросив членів комітету Ради зняти з нього депутатську недоторканність. «Все презентоване сьогодні Юрієм Віталійовичем Луценком є нічим іншим, як початком його особистої кампанії у наступних виборах», - додав нардеп. Він заявив, що на посту секретаря Київради не підписував рішення, а був уповноважений лише ставити візи на ухвалені рішення. Більше того, після засідання комітету Ради журналістам Довгий вирішив розповісти про причини особистої неприязні до нього генпрокурора Луценка, згадавши події десятирічної давнини. Довгий вважає, що вона перебуває у двох площинах, одна з яких лежить в образі за програш у 2008 році. «Тоді він домігся перевиборів, очолив «Нашу Україну», яка мала рейтинг у 10%, довів партію до рейтингу в 2%» , - пригадав нардеп. Друга причина неприязні Луценка до нього, вважає Довгий, - скандал генпрокурора з його давнім другом і соратником, одіозним екс-мером Києва Леонідом Черновецьким. Нагадаємо, в 2008 році під час засідання РНБО за участю тодішнього президент Віктора Ющенка два політики побилися. За версією Олеся Довгого, яку він озвучив сьогодні, Черновецький «з ноги дав Луценку по яйцях, всі це бачили, і Луценко прямо говорить: «Це золоті яйця». Що, мабуть, має означати, що нинішній генпрокурор образ не прощає. «Він не може дістатися до Черновецького і мстить Довгому, який «нікуди не ховається», - стверджує нардеп. Однак, якщо напружитись і все ж згадати, що тоді сталося на РНБО, то справи йшли трохи інакше. На тому засіданні Луценко привселюдно заявив, що розкрадання земель у Києві вже стало загрожувати національній безпеці (що, як ми тепер знаємо, було не далеко від істини). За ці слова, за словами Луценка, "Черновецький під столом вдарив його ногою по хворому коліну". Гарячий політик не залишився в боргу і, діждавшись  кінця засідання РНБО, дав здачі столичному мерові, зокрема по голові і по "місцю, яким чоловіки пишаються", як описав свої травми тоді Черновецький. Відео другої бійки додаємо. Про те, що між Довгим і Луценком з того часу збереглися "високі" відносини, яскраво свідчить той факт, що на засіданні комітету Ради 4 липня вони посперечалися через пляшку води. Довгий потягнувся за пляшкою, але генпрокурор заявив, що її поставили для нього. «Це моя вода. Постав. Звикли не своє брати», - сказав Луценко. Фото: УП
Політика оформление ленты  Соцмережі «вангують»: Трамп встромить Путіну «газовий ятаган», а в Росії оголосять про «новий виток відносин» Російський політикум підбадьорився після заяви помічника президента Юрія Ушакова про майбутню першу зустріч Володимира Путіна і Дональда Трампа, яка через 6 місяців після інавгурації останнього таки відбудеться 7 липня на полях саміту G-20 у Гамбурзі. Ушаков зазначив, що Росія «багато чекає» від першої зустрічі Путіна з Трампом. У Кремлі підкреслили, що сподіваються на «докладну бесіду». «Поки ще не ясно (скільки триватиме зустріч), я думаю, що це буде досить ґрунтовна бесіда, ми так сподіваємося», - уточнив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Він також додав, що після зустрічі не буде прес-конференції. Окремо Пєсков виділив той факт, що зустріч буде не «на ногах» у кулуарах, а «повноцінна «сидяча». Пожвавилося і російське МЗС. Заступник міністра Сергій Рябков повідомив, що в центрі уваги двох президентів будуть Україна і Сирія. «Але цим порядок денний не вичерпується. Ми розраховуємо, що часу першим особам вистачить для того, щоб обговорити й інші питання», - сказав він. У МЗС розраховують, що лідери обговорять стратегічну стабільність і низку двосторонніх питань. Обговорення можливої ​​«швидкої» зустрічі Путіна і Трампа ведеться з моменту інавгурації президента США в січні 2017 року. Останні такі розмови проходили на початку червня. Тоді Пєсков вперше заявив про те, що Трамп і Путін можуть зустрітися на саміті G20 в Гамбурзі, але заяви для преси вони робити не будуть. Цю ж інформацію з'ясувало видання Bloomberg у джерела в Білому домі. У свою чергу заступник прес-секретаря Білого дому Ліндсі Волтерс влаштувала «холодний душ» представникам Кремля, заявивши, що не підтверджується можливість зустрічі. «Мені нема про що оголосити цього разу», - сказала Волтерс на запитання журналіста. Ще більш активно тему зустрічі двох лідерів почали обговорювати перед візитом президента України Петра Порошенка до Вашингтона 19 червня. Експерти і громадськість раділа, що з главою України Трамп зустрінеться першим, а зустріч з Путіним відбудеться трохи пізніше. У відповідь Пєсков заявив, що Москва не влаштовуватиме «перегони» в питанні зустрічі Трампа з Порошенком, яка відбулася раніше, ніж з Путіним. Разом з тим, за інформацією Reuters, на саміті G-20 Трамп використовуватиме швидкозростаючі запаси природного газу в США як інструмент політичного тиску на Росію. Мало того, свій план Трамп зібрався озвучити під час саміту «Три моря» у Варшаві 6 липня. Журналісти повідомили, що Вашингтон хоче допомогти союзникам, гранично спростивши для американських компаній умови поставок зрідженого природного газу (ЗПГ) у центральну і східну Європу. Новини про заплановану зустріч Трампа і Путіна, а також про «газову зброю» США оживили і розвеселили соцмережі. Так, блогер з ніком «Мысли Перзидента» зазначив, що «Володимир Володимирович найвидатніший правитель світу. Саме тому Трамп погодився зустрітися з ним через 6 місяців після інавгурації». У свою чергу користувач Evgeny Tarmaker підкреслив, що «по тілівізіру скажуть, що Пу погодився, а Трамп півроку благав». Не менш в'їдливим був і JulyMorning, який заявив, що «Трамп відвідував тренінги для підвищення самооцінки, навчався витонченим манерам і набирався хоробрості. Це ж найбільша подія в його житті!» Не забули "підколоти" Росію і на тему прагнення позбутися санкцій. Так, користувач Давид Гінзбург вважає, що «карлик знову благатиме зняти санкції з його друзів? Як він просив про це Макрона». Каспер Привидение «навангував», що «Трамп зустрінеться з Путіним. Всі росЗМІ волатимуть про «перемогу і новий виток відносин». А через тиждень США оголосять про нові санкції».  
Політика Кабмін схвалив умови впровадження 4G в Україні Кабмін затвердив стартову вартість ліцензії на продаж частот для впровадження 4G в Україні. Про це на засіданні Кабміну заявив голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації Олександр Животовський, передає кореспондент АСН. "Початкова вартість ліцензії на продаж становитиме в цілому 6,3 млрд грн - 2,3 млрд грн за діапазон 2600 МГц і 4 млрд грн за діапазон 1800 МГц", - заявив він. З його слів, потрібно також враховувати, що сьогодні весь радіочастотний ресурс України розподілений між різними операторами і вільних немає. Тому необхідно узгодження операторів для введення 4G. "У нас є 5 діапазонів, у яких 4G може бути введений. Можу сказати, що чинний оператор підтвердив готовність здачі частот у діапазоні 2600 МГц, в діапазоні 2300 МГц поки такої згоди немає. Є низка рішень щодо діапазону 1800 МГц, вони вже на 70 -80% готові. І після експертизи Мін'юсту буде оголошений відповідний конкурс. І є надія провести його вже цього року", - прогнозує він.
Економіка оформление ленты  Чи стануть імпортні автомобілі доступнішими для українців у межах ЗВТ з Канадою З 1 серпня набуває чинності угода про Зону вільної торгівлі між Україною та Канадою. А це означає, що з цього моменту в нашу країну без мит можна буде ввозити не тільки одяг, електроприлади і деяку сільськогосподарську продукцію, але й автомобілі. Однак з 1 серпня нульовим мито буде не для всіх автомобілів. У пільговому режимі можна буде ввезти лише вже використовувані машини, нові бензинові авто з об'ємом двигуна 2,2-3 л, а також на дизельні моделі з мотором більше 2,5 л. Для всіх інших авто передбачений восьмирічний перехідний період, протягом якого 7% митна ставка буде щороку зменшуватися. Так у перший рік вона становитиме 6,125%, на другий рік - 5,25%, на третій - 4,375%, на четвертий - 3,5%, на п'ятий - 2,625%, на шостий - 1,75% і на сьомий - 0,875%. Однак варто пам'ятати, що нульові і знижені мита поширюються не на всі автомобілі, які експортуються з Канади, а тільки на ті, які виробляються в Канаді. А це 6 концернів, які мають там заводи, уточнив голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко. Йдеться про Toyota, Honda, Ford, Dodge/Chrysler, GM і Volkswagen. Назаренко вважає, що везти з Канади дешевий автомобіль немає сенсу, оскільки доставка, яка становить в середньому 200-300 доларів і займає близько місяця, нівелює всю дешевизну. «Якщо автомобіль коштує 1 тис. доларів, то навіть якщо його доставка обійдеться в 300 доларів, то це 30% вже від вартості. А якщо цей автомобіль коштує 20 тис. доларів, то ці 300 доларів ролі не зіграють», - пояснив експерт. На його думку, найвигідніше буде завозити канадські автомобілі партіями. Тоді і доставка та сертифікація машин буде набагато дешевше. «Тому якщо це і робитимуть, то саме юридичні особи, ті ж дилери або перекупники, які будуть купувати на аукціонах велику кількість автомобілів. Я думаю, що такий бізнес буде рости», - вважає Назаренко. У вузьких сегментах імпорт авто з Канади теж може вирости. Йдеться насамперед про дорогі спортивні, представницькі або ексклюзивні автомобілі американських марок, ціна яких зі скасуванням мит знизиться принаймні на 7%. Однак варто пам'ятати, що при розмитненні автомобіля потрібно буде заплатити ще податок на додану вартість в розмірі 20% від оціночної вартості транспортного засобу і акцизний збір, розмір якого залежить від віку автомобіля, типу і об'єму його двигуна. Нагадаємо, що з 2016 року в Україні були знижені акцизні ставки на ввезення старих автомобілів з-за кордону з 1,094 - 4,985 євро за 1см3 двигуна до 0,1 - 2,2 євро. Однак знижений акциз діятиме лише до 2019 року. Крім того, витратиться доведеться й у випадку придбання американських марок автомобілів, вироблених в Канаді, оскільки ці машини відповідають американським стандартам якості. В Україні ж діють європейські стандарти. «Автомобілі з Канади, які їздили там за європейськими стандартами, я не бачу жодних проблем, щоб їх привезти і розмитнити в Україні. Автомобілі з Канади, які відповідають американським стандартам, у них потрібно світлотехніку переробляти під європейські стандарти», - пояснив Назаренко. Зокрема авто, вироблені групами GM і Ford, не сертифіковані для нашого ринку і не мають червоних поворотників та іншої оптики, тому, щоб отримати сертифікат, потрібно буде внести зміни в авто, а це - додаткові час, гроші і нерви. Варто також пам'ятати, що, відповідно до європейських стандартів, які діють і в Україні, завозити в нашу країну можна тільки авто, які відповідають стандарту Євро-5, а з 2020 року - лише автомобілі, що відповідають стандарту Євро-6.
Події Пособницю «ЛНР» затримано при спробі перетину держкордону України в Луганській області У Луганській області була затримана пособниця бойовиків «ДНР», яка намагалася перетнути державний кордон України. Жінка брала участь у діяльності т.зв. окремого батальйону 2-го армійського корпусу «народної міліції «ЛНР», передає прес-служба прокуратури Луганської області. Слідство встановило, що з 2014 року вона виконувала функції, пов'язані з матеріальним забезпеченням силового блоку т.зв. «Народної міліції «ЛНР». Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальній справі за фактом участі українки в діяльності терористичної угруповання (ст. 258-3 ч. 1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. У березні 2017 року жінці було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу України. Вона була затримана 1 липня за спробу перетину держкордону України.
Події Біля супермаркету в Києві розстріляли чоловіка Біля супермаркету на вулиці Митрополита Андрея Шептицького (кол. Луначарського) в Дніпровському районі Києва, близько 13:15 сталася стрілянина, в результаті чого був поранений чоловік. Про це передає прес-служба поліції міста. Постраждалого з вогнепальними пораненнями з травматичної зброї госпіталізували. Злочинця, який стріляв, розшукують. «На місці інциденту 32-річний киянин розповів, що невідомий підійшов до нього, сказав кілька слів і вистрілив у його бік з невстановленої зброї. Після чого просто пішов. Карета «швидкої допомоги» доставила пораненого з вогнепальним пораненням стегна і кисті руки в лікарню», - заявив начальник Дніпровського управління столичної поліції Олександр Кузьмін. Правоохоронці провели огляд місця події і опитали свідків і очевидців. Перевіряються відеозаписи з камер спостереження. З місця події вилучено дві гільзи. Швидше за все, постріли були здійснені з травматичного пістолета. Раніше повідомлялося, що в столиці розстріляли працівників "Київгазу".
Суспільство 12-річна школа і значне підвищення зарплат вчителям. Особливості майбутньої реформи освіти в Україні В останній пленарний тиждень цієї сесії в парламенті планують зареєструвати законопроект про реформування системи освіти в Україні. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Кирило Сазонов. «Вчора зустрічалися з міністром освіти Лілією Гриневич. Наступного тижня вони вносять до Верховної Ради законопроект, в якому добре розбираються профільні фахівці, вчителі, а ось для широкого загалу це - терра інкогніта», - написав він. Журналіст виписав 12 пунктів, в яких описав, які ж зміни чекають і вчителів, і школярів, і студентів після впровадження реформи освіти. Що стосується шкіл, то тепер директори очолюватимуть одну установу максимум 12 років - 2 каденції по 6 років. «Ця ротація забезпечить приплив молодих і прогресивних кадрів», - вважає Сазонов. Також закон розширює права як вчителів так і учнів, як наслідок варіантів і способів отримання освіти буде більше. Планується, що на освіту щороку з держбюджету виділятимуть 7% ВВП. Це дозволить збільшити зарплату вчителів, які, на думку авторів законопроекту, повинні отримувати мінімум 4 прожиткових мінімуми. Форма навчання в школі теж зміниться. Дітей будуть не просто напихати набором знань, а й вчитимуть їх застосовувати на практиці і працювати в групах. Вчитимуться школярі 12 років, при цьому для того, щоб отримати ступінь бакалавра у вищому навчальному закладі, достатньо буде 3 років, а не 4 - як зараз. Так що після введення реформи дітям не доведеться вчитися довше. Сазонов зазначає, що 11-річні школи на європейському континенті збереглися тільки в Росії, Білорусі та Україні. Після реформування контролювати роботу педагогів будуть не місцеві управління освіти, а нова незалежна Інспекція якості знань. Також, згідно із законопроектом, вчителі самі обиратимуть, де і як вони  підвищуватимуть свою кваліфікацію, журналіст вважає, що це дасть можливість зруйнувати монополію інститутів післядипломної освіти. Потім педагог може добровільно пройти сертифікацію, успішне складання якої дає змогу отримати 20% надбавки до зарплати. На сайті кожного навчального закладу адміністрація повинна буде вказувати, скільки і з яких джерел отримали грошей і скільки на що витратили. Не тільки в школах, але і в вишах вводиться таке поняття, як «академічна доброчесність», а також виписані критерії «академічної недоброчесності». «Це плагіат, фальсифікації, неправильне оцінювання - багато всього. Так що лави липових кандидатів і докторів наук здорово зрідіють», - пише Сазонов. Також буде створено спеціальне агентство, яке займатиметься ПТУ, а також вивчатиме потреби спеціальностей, які викладаються в училищах, на ринку праці. За словами журналіста, щодо ПТУ буде окремий закон, який розробляється спільно з експертами ЄС за їхніми стандартами і під їхнє фінансування. Викладати будуть виключно українською. Мова нацменшин буде використовуватися як додатковий предмет виключно там, де він потрібен для роботи. Не забули в законопроекті і про приватні школи і садки, де вводиться формула «гроші ходять за дитиною». Якщо дитина ходить у приватну школу, яка працює за принципом безприбуткової, - за кожну дитину ця школа отримає гроші з бюджету. Правда, трохи менше, ніж отримають державні школи. Водночас Сазонов зазначив, що питання переведення вчителів на роботу за контрактом до цього часу обговорюється, оскільки цю норму категорично не підтримують профільні профспілки.
Дозвілля Кохання з Мережі. Як шукати другу половинку без ризику стати жертвою збоченців Для багатьох чоловіків і жінок знайомство в Інтернеті стає чи не єдиним способом і можливістю почати нове життя, знайти другу половинку і щастя. Деякі ж просто розважаються, шукаючи спілкування і короткочасних знайомств. Мільйони охочих, мільйони анкет на сайтах знайомств. Кількість їх зростає, а значить - зростає і конкуренція серед шукачів щастя і розваг. Як же правильно себе подати, а головне, безпечно познайомитись і знайти відповідну людину на сайті знайомств? Нас зацікавило це питання після того, як в Одесі знайомство на сайті закінчилося вбивством молодої дівчини. Отож, варто запам'ятати кілька правил, які позбавлять спілкування з шахраями і неприємними особистостями. Почнемо з простого і перейдемо до найскладнішого. 1. Ефективність пошуку партнера значно зросте, якщо одночасно зареєструватися на декількох сайтах знайомств. 2. У спілкуванні обговорюйте не тільки роботу і домашні турботи, розширюйте коло тем, які цікавлять вас, щоб дізнатися про співрозмовника більше інформації, зрозуміти його смаки, звички, характер. У маніяків, збоченців і сексуально стурбованих особистостей добре розвинена фантазія. Вони фонтанують жартами, історіями та ідеями, суть яких завжди зводиться до сексу. Уникайте таких людей, якщо шукаєте партнера на все життя. 3. Не використовуйте для реєстрації на сайті знайомств домашню або робочу адресу електронної пошти. Для цієї мети варто створити окрему поштову скриньку. 4. Першу зустріч з новим знайомим слід провести хоча б за кілька тижнів спілкування. Чим більше ви один про одного дізнаєтеся, тим легше вам буде на першому побаченні. Якщо ж вам здається підозрілою людина, з якою ви спілкуєтесь, дайте собі більше часу, щоб перевірити питання, які хвилюють вас. Але ніколи не намагайтеся розвіяти сумніви особистою зустріччю. Підозрілий тип? Забаньте його. 5. Якщо вас ображають, надсилають інтимні фото або просять надіслати свої - без вагань звертайтесь до модератора сайту, а спілкування з такими людьми припиніть. 6. При оформленні своєї анкети не вказуйте занадто багато особистої інформації, ніколи не пишіть свою домашню адресу, телефон і номер банківської картки. Краще розкажіть цікаві факти про себе, щоб у людини, яка читає про вас, виникло бажання написати. Перечитайте анкети інших людей і створіть власну, залишаючись при цьому індивідуальністю, адже анкета повинна вас рекламувати в хорошому сенсі слова. 7. На сайті знайомств не варто бути занадто скромним, ви цілком можете себе заслужено похвалити, пожартувати, висловити свою думку. Так ви зможете знайти однодумців. 8. Не намагайтеся охопити своєю увагою максимальну кількість потенційних партнерів для спілкування. Буде краще, якщо ви відразу звузите коло спілкування, вказавши в анкеті конкретні побажання або вимоги. Намагайтеся чітко і коротко викласти свої думки, щоб люди зробили правильні висновки. 9. На сайтах знайомств перевагу отримують анкети з фото. Не будьте занадто скромними, покажіться людям, це підвищить ваші шанси. Це не означає, що ви повинні демонструвати фото в купальнику або стилі ню чи ставити світлину з новорічної вечірки. Все, що потрібно, - кілька різнопланових фотографій, де можна добре розглянути і ваше обличчя, і вас в цілому. Пам'ятайте, чим відвертіші фото, тим більше "стурбованих" громадян на них "клюнуть" 10. Якщо ви перейшли до спілкування по відеозв'язку, не базікайте занадто багато, намагайтеся більше слухати, спостерігати за жестикуляцією співрозмовника. Якщо вам будуть ставити запитання, перш ніж відповідати, двічі подумайте, не соромтеся відмовити у відповіді. 11. Особисті побачення призначайте тільки в людному місці і тільки коли будете на 100% впевнені в людині. Розкажіть своєму другові чи рідним про майбутнє побачення, а новому знайомому також повідомте, що рідні знають, де і з ким ви. Не погоджуйтеся на пропозицію заїхати за вами перед побаченням або відвезти вас додому. Ідіть додому завидна. 12. Якщо партнер, який вам подобається, схиляє вас до сексу по телефону або відеозв'язку, погоджуйтеся на цю гру тільки тоді, коли у вас теж є настрій. Якщо ж такі витівки переростають в нав'язливу ідею - варто попрощатися з такою людиною. 13. Варто насторожитись, якщо партнер захоплюється всякого роду фантазіями і вже від початку розмови пропонує вам зануритися в них. Якщо вигаданий світ і обставини його збуджують більше, ніж ваше реальне життя. Це швидко набридає, якщо, звичайно, вам самим не подобається саме ж спілкування. З найнеприємніших особистостей на сайтах знайомств можна виділити таких: - пікапери, сенс дій яких зводиться до зваблення якомога більшого числа дівчат; - шлюбні аферисти, які масово обдурюють довірливих дівчат, а потім просто грабують їхні житла; - тролі, які просто пудрять вам мізки, знущаються і вбивають час у чатах знайомств або ставлять в анкеті чуже фото; - шахраї, які через тиждень після знайомства вже благають вас про допомогу і просять грошей. Якщо вам зустрілися такі, не звертайте уваги. Попереду ще багато хороших людей.
Економіка 75% найбрудніших підприємств знаходяться в Донецькій, Запорізькій і Дніпропетровській областях 75% підприємств-забруднювачів знаходяться у трьох областях: Донецька, Запоріжжя та Дніпропетровська області. Перша трійка підприємств-забруднювачів за 2016 рік це: "Арсерол-Мітал", меткомбінат імені Ілліча та Бурштинська ТЕЦ. Про це на прес-конференції заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає кореспондент АСН. "У нас є топ-100 і топ-10 підприємств-найбільших забруднювачів. Вони здебільшого локалізовані у певних регіонах. Це не лише південь України. Такі підприємства є і на Івано-Франківщині, і у Львівській області, і під Києвом - неподалік тих елітних дач, де живе багато заможних киян. Ми підготували новий рейтинг за трьома категоріями: найбільші забруднювачі атмосферного повітря, найбільші забруднювачі води  і найбільші утворювачі відходів. У цьому рейтингу ми порівняли як змінилися показники за останні роки. А щодо відходів, то це не тільки тверде побутове сміття, а й с/г відходи, будівельні, радіоелектроніки і небезпечні відходи", - заявив він. Семерак наголосив, що в ТОП-100 увійшли в першу чергу підприємства-забруднювачі гірничо-металргійного комплексу та енергетики: "75% цих підприємств знаходяться у трьох областях: Донецька, Запоріжжя та Дніпропетровська області. Перша трійка підприємств-забруднювачів за 2016 рік це: "Арсерол-Мітал", меткомбінат імені Ілліча та Бурштинська ТЕЦ у Івано-Франківській області", - підкреслив він. При цьому він нагадав, що Україна взяла на себе  зобов’язання щодо зменшення  викидів в атмосферне повітря, скидів у воду і відповідно, переходу на більш чисту модель розвитку економіки."Ми підписали  Меморандум з державним банком,  залучивши міжнародні кошти,  і запропонували найбільшим підприємствам-забруднювачам  брати пільгові  кредити на екологічну модернізацію виробництв. Це європейський підхід ведення бізнесу. Деякі великі підприємства вже починають брати кредити, але поки що процес не став масовим. Все залежить від свідомості підприємців". Міністр екології та природних ресурсів наголосив також на важливості запровадження в Україні принципу "забруднювач платить": "Це європейський принцип, який передбачає створення загальнонаціональної системи моніторингу, яка фіксує шкідливі викиди в атмосферу. Відповідно той, хто  більше забруднює мусить платити більше". 
Суспільство оформление ленты  У Києві стартували зйомки сімейного фентезі «Фокстер & Макс» На території «Арт-заводу Платформа» повним ходом йдуть зйомки фільму Анатолія Матешка «Фокстер & Макс». На знімальний майданчик запросили не тільки журналістів, а й голову Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка. Кошти на фільм частково виділила саме держава. Жанр фільму - фентезі. Головні ролі віддані дітям. В основі сюжету - пригоди хлопчика Макса. Він бачить, як намальоване ним графіті собаки оживає у вигляді пса-наноробота, що володіє суперможливостями. За хлопчиком і псом полює небезпечний злочинець, який хоче заволодіти нанотехнологією. «Це відносно дорогий продакшн за українськими мірками, - говорить Іллєнко. - Це фільм для сімейного перегляду. У ньому буде багато екшн-сцен. Я, використовуючи свої можливості, подивився вже кілька знятих сцен. У ньому багато комп'ютерної графіки. Багато персонажів будуть намальовані». За його словами, цей фільм за сценарним рівнем, рівнем сюжетної лінії робиться таким чином, щоб його можна було продати на іноземні ринки. «Насамперед у Європу і Азію», - уточнює Іллєнко. «Легше зняти якусь мелодраму, ніж такий фільм, - говорить режисер Анатолій Матешко про свою, як висловилися журналісти, голлівудську роботу. - Ми тут всі вчимося. Бо якщо не будемо знімати фільми для глядача, якщо він не прийде в зал, то дуже складно буде розвивати українське кіно».
Дозвілля оформление ленты  Японець замінив дружину трьома величезними ляльками Після того, як шлюб японця Масаюкі Озакі почав розпадатися, чоловік знайшов для себе несподіване рішення. Тепер 45-річний чоловік живе в одній квартирі з дружиною, дочкою і силіконовою лялькою. Масаюкі стверджує, що силіконова лялька повернула романтику в його життя, пише Daily Mail. Він розповів, що після того, як його дружина народила дитину, вони перестали займатися сексом, так що японець відчув "глибоку самотність". «Але як тільки я побачив Маю у виставковому залі, це було кохання з першого погляду», - повідомив Озакі. З однією зі своїх ляльок, яку він назвав Маєю, він ходить на побачення, возить її в інвалідному кріслі, одягає їй перуки, сексуальний одяг і прикраси. Рідні не були в захваті від того, що відбувається. Озакі зізнався, що його дружина розгнівалась. Не підтримала батька і дочка. «Коли моя дочка зрозуміла, що це не гігантська лялька Барбі, вона злякалася і сказала, що це грубо, але тепер вона достатньо доросла, щоб підтримати моє рішення», - повідомив Масаюкі. Британські журналісти відзначають, що в Японії з кожним роком збільшується число чоловіків, які заводять собі гумових подружок. Продавці відзначають, що в країні щороку продається близько 2 тисяч людиноподібних ляльок. Вартість моделі становить від $6 тисяч. У комплект входять регульовані пальці, знімна голова і "геніталії". Найбільшою популярністю ляльки користуються серед вдівців і людей з тими чи іншими фізичними вадами. Але купують їх і звичайні чоловіки. Технологія виготовлення пройшла довгий шлях - від надувної ляльки в 1970 роках до сучасних екземплярів, які виглядають як сучасні роботи. На дотик також здається, що торкаєшся людської шкіри. Ці відчуття підкуповують багатьох чоловіків, які уявляють, що спілкуються з живою людиною. Озакі зазначає, що японські жінки холодні й егоїстичні. «Чоловіки хочуть, щоб хтось слухав їх без бурчання, коли вони повертаються додому з роботи», - додав Озакі. Він підкреслив, що з якими б проблемами він не приходив додому, лялька завжди його чекає і вислухає. «Я не можу уявити, як повернутися до людини. Я хочу бути похованим з нею», - додав японець. Історій, подібних на випадок  Масаюкі Озакі, досить багато. Зараз влада Японії бореться з різким падінням народжуваності, тому для них поява нового тренда - удар нижче пояса. Дедалі більше чоловіків, яких вже прозвали «травоїдними», нехтують традиційними сімейними цінностями заради спокійного життя без конкуренції. А розробники ляльок вже анонсували вихід нової моделі, яка зможе розмовляти, сміятися і навіть імітувати оргазм.

Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів




/-1,1416308879852-/ /-pc-/
Top