counter
Архів Повернутись назад 04 Травня 2016
4 Травня
Події На Одещині в ДТП загинув чоловік В Одеській області в аварії загинув водій автомобіля. Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС в області. «3 травня о 20:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на 309 км автодороги Київ - Одеса сталася дорожньо-транспортна пригода, необхідна допомога рятувальників із ліквідації наслідків. Встановлено, що вантажний автомобіль «Мерседес Актрос 2541» з напівпричепом під час руху в напрямі Одеси не впорався з керуванням. Виїхавши на зустрічну смугу, автомобіль вдарився об придорожній відбійник. В результаті ДТП водій від отриманих травм загинув на місці пригоди», - сказано в повідомленні. Вантажний автомобіль був завантажений технічним вуглецем, який використовується для виготовлення автомобільних шин. З проїжджої частини дороги рятувальники змили з використанням пожежно-технічного обладнання залишки пально-мастильних матеріалів.
За кордоном Рада безпеки ООН запланувала термінове засідання щодо сирійського Алеппо Рада безпеки ООН проведе термінове засідання 4 травня. Про це повідомили в прес-службі організації, передає AFP. Термінове засідання проведуть, щоб обговорити кризу в прифронтовому місті Сирії Алеппо. Там активізувалися бойові дії, і вони становлять загрозу для міжнародних зусиль зі встановлення миру. Провести засідання запропонували представники Франції і Великої Британії, цю ідею підтримали делегації США і України. Нагадаємо, що попри те, що на днях у Сирії почала діяти угода про припинення бойових дій, в провінції Алеппо були нанесені авіаудари. Повстанці з Сирії повідомляють, що удари завдавалися російською авіацією. У сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини поки не знають, літаки якої країни наносили удари. В результаті авіаударів по госпіталю в сирійському Алеппо загинули як мінімум 27 осіб.
За кордоном Норвегія відправляє 60 інструкторів для підготовки сирійської армії Норвегія оголосила про намір відправити 60 солдатів для навчання сирійців у боротьбі проти «Ісламської держави». Про це повідомляє видання The Local. Норвезькі солдати-спецназівці проводитимуть навчання в Йорданії. «Жорстокі дії ІДІЛ коштували багатьом мирним жителям життів і призвели до того, що ще більше число людей покинуло свою країну», - заявила прем'єр Норвегії Ерна Солберг. Крім того, вона нагадала, що ісламісти для поповнення своїх лав вербують молодих людей у Європі. Сирійських військових, яких навчатимуть норвежці, не було названо, проте, за словами міністра оборони країни Іне Сорейде Еріксен, вони були обрані після «ретельного і систематичного» відбору. «Однією з умов нашої підтримки є те, що їхня діяльність буде спрямована проти ІДІЛ і що вони не завдадуть шкоди нинішнім зусиллям щодо мирного процесу в Сирії», - сказала міністр. Норвегія вже бере участь в коаліції з боротьби з ІГІЛ, зокрема, шляхом підготовки курдських бойовиків в іракському Курдистані.
Суспільство На Дніпропетровщині ліквідували канал постачання сировини для наркотиків У Дніпропетровській області правоохоронці виявили канал постачання сировини для виробництва наркотиків. Про це повідомили в прес-службі ГУ НП в області. Сировину поставляли з-за кордону для виробництва метамфетаміну. «28 квітня правоохоронці встановили автомобіль, водій якого мав при собі велику партію підконтрольних медичних препаратів. Правоохоронці вилучили під час огляду автомобіля та особистих речей водія пакет з білими пігулками невідомого походження і близько двохсот блістерів із підконтрольними таблетками несертифікованого в Україні медичного препарату CIRRUS, що має в своєму складі псевдоефедрин. За оперативною інформацією, ця партія медичних препаратів, які не оформлені належним чином, була доставлена ​​в Кривий Ріг з-за кордону транзитом через місто Львів. Так, партія медичних препаратів передбачалася для одного зі злочинних угруповань із метою виготовлення психотропної речовини «метамфетамін» в особливо великих розмірах і подальшого її розповсюдженні на території Дніпропетровської і Запорізької областей», - сказано в повідомленні. Крім цього, в авто знайшли сумку зі скляними пробірками і ємностями різних конфігурацій, а також електронні ваги. Один CIRRUS може оцінюватися в суму близько 300 тисяч гривень за мірками «чорного» ринку. Відкрито кримінальне провадження за ст.311 КК України.
Суспільство Деканоїдзе повідомила, коли нова поліція остаточно запрацює в усіх облцентрах України До 29 травня нова патрульна поліція з'явиться в усіх обласних центрах України, а також у містах поблизу зони проведення АТО, зокрема в Краматорську, Лисичанську, Маріуполі та інших. Про це заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, повідомляє Радіо Свобода. Крім того, за словами Деканоїдзе, зараз обговорюється можливість розширення штату поліції. Вона зазначила, що тільки в Києві хочуть набрати ще 200 патрульних, планується додатковий набір в Одесі та інших містах-мільйонниках, також нових патрульних треба ставити на національні і міжнародні траси.У столиці новий конкурс у поліції планують оголосити вже наступного тижня - і в патрульну службу, і в карний розшук, і в інші департаменти. «У нас також є ідея створити додаткові патрульні групи підкріплення патрульних поліцейських. Вони займатимуться складними ситуаціями, виїжджатимуть для прикриття і працюватимуть на масових заходах. Вони будуть працювати за новими стандартами управління натовпами, і якщо нам вдасться розширити бюджет, то ми оголосимо конкурс на участь у цих групах. Це - 300-400 поліцейських», - розповіла Деканоїдзе.
Події У Парижі відбулися сутички між поліцією і противниками виселення біженців Поліція Парижа в середу вранці зробила спробу виселити мігрантів і біженців з покинутої будівлі старшої школи Jean-Jaurès. Про це повідомляє видання Le Figaro. Мігранти, переважно еритрейці, суданці, сомалійці, афганці і єменці, зайняли будівлю школи 21 квітня, після того як поліція ліквідувала їхній табір. У будівлі школи жили близько 150 осіб, в тому числі жінки і діти. Повідомляється, що перед будівлею школи також зібралися десятки тих, хто хотів перешкодити виселенню мігрантів. У результаті спалахнули сутички. Поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати протестувальників, багато з яких були в балаклавах. У відповідь демонстранти кидали в поліцію різними предметами. Поліції вдалося швидко заспокоїти ситуацію. Мігрантів посадили в автобуси під свист демонстрантів. Минулої п'ятниці адміністративний суд Парижа ухвалив рішення про виселення незаконно займаного приміщення.
Економіка Гройсман: Зараз неможливо будувати в Україні такі дороги, як Новообухівське шосе Зараз фінансово неможливо будівництво в Україні таких доріг, як Новообухівське шосе. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час інспекції будівництва траси в Київській області, передає «112 Україна». «Я б дуже хотів, щоб ми будували такі дороги, як тут. Але це сьогодні неможливо, оскільки вимагає великих коштів. Тільки об'їзна Києва коштуватиме близько 200 млрд грн. Зрозуміло, що зараз це зробити нереально. Насправді завдання дуже важливе і непросте, оскільки автодорожнє господарство, на превеликий жаль, перебуває в критичному стані. Ми консолідували необхідний ресурс для того, щоб почати і поточний, і середньо-поточний ремонт українських доріг і почати будівництво нових», - сказано в повідомленні. Також прем'єр розповів, що в травні і червні буде розпочато поточний і середньо-поточний ремонт доріг. Для цього передбачено 19 мільярдів гривень.
Суспільство Відомство Холодницького анонсує швидке розкриття кількох гучних справ Спеціалізована антикорупційна прокуратура незабаром оприлюднить серію розкриття гучних справ. Про це заявив народний депутат Борислав Береза, передає 112 Україна. За його словами, всі новостворені антикорупційні інституції не можуть працювати одночасно результативно і швидко. «Курочка по зернятку клює. Вони не можуть до дати, до 1 травня, до Великодня, до Дня незалежності, це радянська звичка така, надати результат. Я, наприклад, зараз чітко знаю, що Назар Холодницький дійсно перебуває в процесі розробки декількох досить гучних справ», - заявив Береза. У самій Антикорупційній прокуратурі підготовку кількох звинувачень у нових гучних справах нам підтвердили, проте розкривати деталі поки відмовилися, щоб не злякати потенційних фігурантів. «Всьому свій час. Зараз буде декілька гучних справ, але почекайте. Не можна лякати людей», - заявив антикорупційний прокурор Назар Холодницький.
Суспільство У НАБУ розповіли про кількість розслідуваних кримінальних проваджень Національне антикорупційне бюро України сьогодні розслідує близько 120 кримінальних проваджень. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє Фокус. За його словами, десять кримінальних справ вже доведено до суду. «У них фігурують 13 осіб. Самий високопоставлений фігурант - керівник держустанови, підозрюваний у розтраті 16 мільйонів гривень (йдеться про керівника Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. - Ред). Серед підозрюваних є колишні судді, але найцікавіші і найбільш гучні справи у нас ще попереду», - сказав він. За його слова, один із пріоритетів НАБУ - представники судової гілки влади. «За короткий період ми змогли викрити шістьох суддів в одержанні неправомірної вигоди. На жаль, було багато «зливів» інформації, ще чотири операції були зірвані. Вже після третьої спецоперації кількість звернень в НАБУ щодо корупції в судовій гілці влади різко зросла, у нас є декілька цікавих проваджень», - додав він.
Події У страшній ДТП у Києві загинули двоє призерів авторалі У середу близько п'ятої години ранку в Києві на вулиці Саперно-Слобідській у страшній аварії загинуло двоє чоловіків. Автомобіль розірвало на частини після зіткнення з опорою шляхопроводу, повідомляє LB.ua. За попередніми даними, водій Volkswagen, рухаючись у напрямі проспекту Науки, не впорався з керуванням, автомобіль вилетів на тротуар і на повній швидкості протаранив опору шляхопроводу. Удар був такої сили, що автомобіль розірвало на шматки. Двигун машини відлетів на десятиметрову висоту на одну з конструкцій естакади. На жаль, двоє чоловіків, які перебували в авто, отримали травми, несумісні з життям. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на місце, лише констатували смерть. Очевидці кажуть, що швидкість автомобіля була дуже великою. Обставини аварії з'ясовує слідча група. Загиблими виявилися гонщик Олексій Долот (4-е місце в чемпіонаті України з ралі сезону 2015 року) і штурман Тарас Колесник (2-е місце в чемпіонаті України з ралі сезону 2015 року).
оформление ленты  Блог: 
Економіка Володимир Орлов Кадрова політика на митниці: підсумки року роботи керівництва ДФС У переддень звіту про результати року перебування на своїй посаді Роман Насіров завів свій блог на одному з інтернет-ресурсів. Вважаючи, напевно, що найбільші успіхи Державної фіскальної служби за рік досягнуто саме в питаннях кадрової політики, голова ДФС почав свій звіт розповіддю про те, «Як змінилася ДФС: кадрова реформа». Перше, що кидається в очі, так це вже знайома обіцянка, що у керівництва ДФС є «чіткий план і бачення кінцевого результату реформування служби». При тому, що цілий рік керівництва Романа Насірова вже минув. І настав час не тільки «мати план і бачення», а показати конкретні результати роботи. Хоча б кадрової. Тим більше з огляду на те, що рік тому новопризначений керівник ДФС брався навести лад за три місяці. Принаймні на митниці. А також дав одну з гучних обіцянок - повністю змінити керівництво всіх митниць протягом трьох місяців. А що ми бачимо в реальності?У реальності сьогодні половина посад начальників митниць (а це 13 з 26) - вакантна. Чи можна це назвати ефективною кадровою політикою? Яких високих результатів можна вимагати від людей з приставкою «тимчасово виконуючий обов'язки», якими сьогодні є половина начальників митниць? Чи керівництво ДФС боїться втратити контроль над тими, хто буде повноцінно призначений на посаду? Як це сталося у випадку, наприклад, з Юлією Марушевською. Днями, нагадаю, регіональний керівник фактично влаштувала істерику своєму безпосередньому начальнику. Публічне протистояння керівника служби і однієї з підлеглих, що вилилося фактично в поразку першого, остаточно підірвало авторитет пана Насірова і нівелювало його здатність забезпечувати управлінську вертикаль і субординацію. Ті ж «передвиборні» обіцянки керівника служби про «запровадження системи мотивації працівників ДФС» через рік так і продовжують залишатися в стані «чіткого плану». Мотивація у більшої частини працівників ДФС відсутня, а професійні кадри продовжують залишати службу. Нагадаю, що зарплата митного інспектора залишається незмінною з 2005 року. Це приблизно 2,5 - 3 тисячі гривень. Тільки 10 років тому це було 500 доларів, а тепер - близько ста. Про провали кадрової політики Романа Михайловича також красномовно говорить конфлікт на Волинській митниці. Та й останній скандал із «контрабандою лісу», порушений прем'єром Гройсманом, в кадрових питаннях дуже показовий - звільнено рядового інспектора, а начальник митниці, ніби нічого й не було, «сховався на лікарняному». Трохи про широко рекламоване паном Насіровим тестування працівників ДФС. Бюджетні гроші були витрачені на передові системи тестування, а в результаті - нічого конкретного. Якщо ще в лютому керівництво ДФС голосно заявило, що тестування на благонадійність не пройшли 39% керівників ДФС, то зараз - скромно обмежується фразами про загальну кількість протестованих людей. Цікаво, яка все ж таки доля тих «неблагонадійних»? І наостанок трохи про майстерність «скорочень» у центральному апараті ДФС. Як пише в своєму блозі Роман Насіров, «станом на сьогодні укомплектування штату відповідно до оновленої структури завершено на 91%». Примітно, як проходило таке «укомплектування» минулого року. Як відомо, тоді в ДФС повідомили про скорочення штату в центральному апараті на 30%. Але до початку таких «скорочень» у керівництві ДФС спочатку потурбувалися про те, щоб штат центрального апарату максимально «роздути». Наприклад, для цього в штат центрального апарату ввели всіх працівників регіональних підрозділів внутрішньої безпеки, довівши чисельність цього Головного управління до 466 осіб. Таким чином, при 30% скороченні апарату «в жертву» переважно і були принесені 376 осіб Головного управління внутрішньої безпеки, які так і не встигли насолодитися статусом «працівників центрального апарату». Пізніше працівники внутрішньої безпеки без труднощів знайшли собі місця в структурі регіональних органів ДФС. Частково відсутність реформ у кадровій політиці також є фактором, через який митниця не демонструє особливих успіхів у роботі. І року було цілком достатньо, щоб навести в цій галузі лад. Хоча це - вже тема для іншої статті.
Суспільство Розвідка: За добу в зоні АТО загинув бойовик, троє отримали поранення За добу в зоні АТО бойовики понесли втрати. Про це повідомляє прес-центр головного управління розвідки Міноборони України. Один бойовик загинув, ще троє були поранені. Втрати - небойового характеру. «11-й стрілецький батальйон «другої окремої мотострілкової бригади» з місцем дислокації в Луганську «другого армійського корпусу» - один поранений в результаті необережного поводження зі зброєю в районі Новокиївки. «6-й окремий механізований полк» з місцем дислокації в Стаханові - один загиблий у результаті порушення техніки безпеки при маневруванні бойової техніки. «100-а окрема мотострілецька бригада» з місцем дислокації в Донецьку - двоє поранених в результаті внутрішнього конфлікту із застосуванням вогнепальної зброї», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, що Дмитро Тимчук (ІС) повідомляв про те, що бойовики намагаються приховати небойові втрати, звинувачуючи в смерті своїх бійців силовиків ЗСУ.
Події На Львівщині невідомі пограбували мера одного з райцентрів на 50 тисяч гривень Працівники ГУ Національної поліції у Львівській області шукають грабіжників, які вкрали близько 50 тисяч гривень із будинку одного з мерів. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в області. «Працівникам поліції надійшла заява від мера одного з міст Львівської області про крадіжку коштів і золотих виробів з його житлового будинку. Слідчо-оперативною групою встановлено, що вночі 2 травня невідомі розбили віконне скло на першому поверсі житлового будинку і викрали золоті вироби, 400 польських злотих, $300 і годинник. Загалом збитки складають 50 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка). За вчинення подібного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до крадіжки. Ведеться слідство.
Суспільство Жителі окупованих Свердловська і Луганська провели самосуд над двома п'яними військовими РФ Головне управління розвідки Міністерства оборони України зазначає, що серед місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України продовжує наростати невдоволення присутністю і діями російських окупаційних військ. Про це повідомляє прес-служба відомства. Так, за даними військової розвідки, 2 травня 2016 року жителі міста Свердловська затримали і «завдали тяжких тілесних ушкоджень оператору-радіотелеграфісту відділу протиповітряної оборони штабу 2-го АК ЗС РФ прапорщику Є. Дорошеву. «Він, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп'яніння, погрожував використати ручну гранату проти місцевих жителів», - йдеться в повідомленні ГУР. Наступного дня, 3 травня 2016 року, жителі Луганська відібрали зброю і побили військовослужбовця 9-ї мотострілецької роти 7-ї окремої мотострілкової бригади 2-го АК ЗС РФ І. Кочубея, який, перебуваючи в нетверезому стані, намагався вчинити стрілянину в бік густонаселених районів міста «на честь травневих свят».
За кордоном У Туреччині стався вибух: загинув один військовий, більше десятка поранених Курдські бойовики підірвали начинений вибухівкою автомобіль біля військової бази на південному сході Туреччини, загинув один військовослужбовець, десятеро отримали поранення. Про це в середу повідомляє Reuters з посиланням на заяву збройних сил країни. «Атака відбулася вночі о 00:50 за місцевим часом поряд із базою жандармерії в районі Дерік провінції Мардін поблизу сирійського кордону», - йдеться в заяві. Зазначається, що четверо з поранених - солдати. Як відомо, в останні декілька місяців на території південно-східних районів Туреччини відбуваються збройні зіткнення між силами безпеки і членами Робочої партії Курдистану, яка відновила свою збройну кампанію проти Турецької держави в липні 2015 року. Раніше повстанська організація Робітнича партія Курдистану (РПК) заявила, що готова розширити бойові дії проти урядових сил Туреччини, оскільки Анкара намагається змусити їх здатися.
Суспільство ГПУ передала в НАБУ 40 томів кримінального провадження щодо Миколи Мартиненка Генеральна прокуратура України передала Національному антикорупційному бюро матеріали, яких не вистачало для розслідування «справи Мартиненко». Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає прес-служба відомства. За його словами, детективи Антикорупційного бюро почали вивчення 40 томів матеріалів, переданих Генеральною прокуратурою України в одному з епізодів низки проваджень, фігурантом яких є колишній народний депутат України Микола Мартиненко. Цих матеріалів у НАБУ чекали з кінця січня. Зараз триває досудове розслідування зазначених проваджень із залученням механізмів міжнародної правової допомоги. «Одним з чиновників, справу якого незабаром почнуть розглядати в суді, є керівник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Йому повідомлено про підозру у розтраті державних коштів на суму понад 16 мільйонів гривень. Серед фігурантів інших переданих до суду справ - судді-хабарники, а також виконавчий директор, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Пасішник», - розповів А.Ситник. Директор Бюро зазначив, що детективи НАБУ завершили досудове розслідування і разом з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали в суд десять кримінальних проваджень щодо 13 осіб, підозрюваних у скоєнні кримінальних корупційних правопорушень.
оформление ленты  Блог: 
Політика Андрій Новак Після Майдану за всіма соціально-економічними напрямами триває погіршення показників Наразі після Майдану українська система майже не змінилась. Очікування українців були знівельовані. Соціальні та економічні показники засмучують і не демонструють жодного поліпшення. Єдиний приклад змін після Майдану – підписання Асоціації України з ЄС. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак. «Треба сьогодні визнати, що після другого Майдану, який вже був не мирним, а кривавим, через дії попереднього скинутого президента практично всі сподівання, з якими люди виходили на майдани по всій країні (не лише в Києві), знівельовані. Єдина річ, яка відбулась, яка була формальним приводом для початку Майдану, – це Асоціація з ЄС, непідписання якої попереднім президентом Януковичем і дало початок Революції Гідності. Єдине, що відбулося, – це асоціація з ЄС і Зона вільної торгівлі з ЄС. А в країні усі ті зміни, на які люди сподівалися, вони відбуваються, але поки що в гірший бік, а не в кращий. Про це свідчить динаміка соціального стану більшості громадян України, майже всіх секторів української економіки, українських підприємств в різних галузях, деградація банківської системи, стан курсу гривні. Тобто за всіма соціально-економічними напрямами після Майдану, на жаль, триває погіршення показників, єдина віддушина – це формальна асоціація з ЄС і ЗВТ з Євросоюзом, яку дуже важко відчути на собі громадянину України», - розповів економіст. На думку Новака, єдине покращення та виправдане сподівання, що може відчути на собі кожен українець, – це безвізовий режим у разі його прийняття. Саме скасування віз - це те, що може матеріалізуватись для кожного українця  в конкретні життєві переваги.
За кордоном Після закінчення режиму перемир'я в Сирії активізувалися бої Після завершення дії режиму тимчасового припинення вогню в Сирії бойові дії знову загострилися. Так, розташовані на схід від Дамаска підконтрольні опозиції райони зазнали авіаударів після того, як у регіоні закінчився термін дії узгодженого раніше «режиму тиші». Про це повідомляє Сирійський центр спостереження за дотриманням прав людини. Крім того, за даними правозахисників, авіаудари здійснювалися і в окремих районах регіону Східна Гута, в якому теж вводилося тимчасове припинення вогню. Також там мали місце бої між прихильниками і противниками президента Башара Асада. Згодом правозахисники повідомили про 22 авіаудари на схід від столиці Сирії. Водночас триває битва між урядовими силами і повстанцями в місті Алеппо. Бойові дії в західній частині цього міста тривали протягом усього вівторка, 3 травня, і тривають з перервами 4 травня, інформує агентство Reuters. Бої призвели до загибелі десятків людей. За попередніми даними, сутички почалися рано вранці напередодні в західній частині міста Алеппо. Повстанці заявляють, що їм вдалося захопити окремі позиції, а представники урядових військ кажуть, що відбили атаки.
Події Невідомі кинули три гранати на територію храму в Донецькій області Вночі невідомі кинули в будівлю для обслуговуючого персоналу на території храму Всіх Святих в селі Георгіївка Мар'їнського району (Донецька область) бойові гранати. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП України в Донецькій області. «Повідомлення надійшло від послушника храму. Чоловік розповів, що, перебуваючи в приміщенні, почув спочатку один вибух, потім ще декілька, потім пролунав шум металевого предмета, який падав із даху на двір, і пролунав ще один вибух. Послушник не постраждав», - йдеться в повідомленні. В результаті вибуху в будівлі пошкоджено дах. За попередньою версією правоохоронців, зловмисники кинули в приміщення три гранати, імовірно РГД-5. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до семи років. Поліція шукає зловмисників.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Цибулько Кожен день провисання реформ робить багатшою певну групу людей Після Майдану в українців було багато очікувань щодо змін. Певні очікування справдились, система змінилася, але не повністю. В деяких секторах зміни так і не відбулися, керування в них залишилось в ручному режимі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Очікування справдилися, бо енергетичну залежність від Росії, можна сказати, ліквідовано. Це складний процес. Однак варто зазначити, що електронне повернення ПДВ не встановлено, там працює ручний режим. На митниці теж  працює ручний режим. У нас є сегменти, де запрацювало сучасне управління української інфраструктурою, а є сегменти, які провисають. Кожен день і тиждень провисання реформ робить багатшою певну групу людей. На цих схемах хтось постійно наживався. Але разом з тим держава не може існувати на бюрократичних рейках, тому або держава з’їсть цих отримувачів ренти, або отримувачі знищать державу – тут вибору немає», - розповів політолог. За його словами, є певні зміни і в політичному середовищі. Нові політики виникають за нових суспільних історичних запитів. «По суті, кожне покоління політиків генерує, з одного боку, суспільний запит, а  з іншого - пропонує розв’язку цього запиту. Тут основне завдання актуальних політиків в тому, щоб розпізнати основні тренди, спробувати діяти з лідерських позицій і передбачати, швидко пропонувати ефективні рішення. У живій конкуренції одне покоління політиків дуже швидко заміщається іншим – більш далекоглядним, яке здатне на довгу дистанцію», - відзначив експерт.  
За кордоном Єврокомісія підтримала скасування візового режиму з Туреччиною Європейська комісія в Брюсселі погодила рішення про введення безвізового режиму з Туреччиною. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії. «Туреччина досягла вражаючих успіхів, особливо в останні тижні після досягнення контрольних показників у дорожній карті з лібералізації візового режиму. Ще багато чого потрібно за короткий термін зробити, і якщо Туреччина продовжить прогрес, то рішення про скасування віз буде підтримано. Саме тому наша пропозиція про введення безвізового режиму відкриває шлях для того, щоб Європейський парламент і держави - члени ЄС прийняли остаточне рішення про скасування візового режиму, після того як будуть виконані Туреччиною всі умови», - зазначив перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс. Нагадаємо, рішення про введення безвізового режиму з Туреччиною є частиною домовленості між Брюсселем і Анкарою, в рамках якого Туреччина погодилася приймати мігрантів, повернутих із Греції, куди вони прибули нелегально.
Суспільство Ситник звинуватив ГПУ в спробах зриву роботи НАБУ Генпрокуратура України намагається постійно «щось знайти» проти Національного антикорупційного бюро. Про це в інтерв'ю виданню Фокус сказав директор НАБУ Артем Ситник. «Проти нас постійно намагається щось знайти Генпрокуратура. Бажаю їй успіху. Адже це той орган, який тримає нас в тонусі. Крім того, в НАБУ створили підрозділ внутрішнього контролю, який займається моніторингом способу життя наших співробітників і перевіряє їхню порядність. Велика роль також відводиться Раді громадського контролю, що діє при НАБУ. Її членів - представників неурядових організацій - обирають шляхом відкритого онлайн-голосування щорічно», - розповів Ситник. За його словами, відомство «потроху» почало отримувати справи з ГПУ. «Думаю, велику роль тут відіграє тиск громадськості. Бо раніше в ГПУ придумували відписки, відмовлялися передавати справи, аргументуючи це тим, що «директор НАБУ не є співробітником НАБУ» тощо. ГПУ не може змиритися з тим, що частина її повноважень перейшла до нас. Адже раніше, щоб посадити прокурора, було потрібне рішення іншого прокурора. А зараз з'явився орган, який зруйнував цю гегемонію. Тому проти НАБУ регулярно ведуться дискредитаційні інформаційні кампанії», - сказав директор бюро.
Події На територію колонії в Кіровоградській області намагалися пронести півкілограма наркотиків У Кіровоградській виправній установі №14 було припинено спробу потрапляння на режимну територію заборонених речей. Про це повідомили в прес-службі Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області. «1 травня близько 2:00 з зовнішнього поста №5 Кіровоградської установи виконання покарань надійшов сигнал від молодшого інспектора відділу режиму і охорони про те, що невідомі особи намагаються через основну огорожу з боку фортечних валів доставити на територію установи заборонені речі», - йдеться в повідомленні. Працівниками оперативної групи біля оглядової вежі №3 було знайдено поліетиленовий пакет білого кольору, в якому містилися: пакет, обмотаний клейкою стрічкою з речовиною зеленого кольору рослинного походження з характерним запахом, три ін'єкційних шприци з рідиною коричневого кольору. Також було виявлено поліетиленовий пакет, в якому містилася сипуча речовина з характерним запахом дріжджів вагою близько 500 грамів і капсула зеленого кольору циліндричної форми, запаяна з двох боків, у якій містилася сипуча речовина білого кольору. За цим фактом було викликано слідчо-оперативну групу Кіровоградського відділення поліції ГУ Національної поліції України в Кіровоградській області.
За кордоном В ЄС запропонували нову схему розподілу біженців Єврокомісія в середу запропонувала нову схему розподілу біженців між країнами - членами ЄС. Про це заявив єврокомісар з питань внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос, передає Укрінформ. Згідно з його словами, нова схема внесе зміни в так звану «Дублінську систему» ​​розподілу біженців. Зокрема, згідно з новим планом, біженці будуть розподілятися пропорційно між усіма 28 країнами-членами відповідно до даних про населення кожної країни і рівень ВВП. У разі, якщо країна отримає більшу кількість заяв про надання притулку, ніж становить її частка, вона зможе перемістити біженців в інші держави ЄС. Кожна країна також зможе протягом першого часу не приймати біженців, в такому випадку вона буде змушена заплатити 250 тисяч євро за кожного мігранта тій країні, яка погодиться його прийняти. Крім того, пропозиція включає заходи щодо прискорення процесу обробки заяв про надання притулку і посилення контролю над пересуванням самих мігрантів. Як відомо, план ЄС щодо розселення 160 тисяч біженців був прийнятий восени минулого року. Як повідомлялося, зараз за цим планом розселено тільки 1441 біженця.
За кордоном Єврокомісія має намір скасувати візовий режим для Косова Європейська комісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту скасувати візовий режим для жителів Косова. Про це повідомляє прес-служба ЄК. Візовий режим планується скасувати шляхом внесення Косова до безвізового списку для короткого перебування в Шенгенській зоні. «Сьогодні ми запропонували безвізовий режим із ЄС для народу Косова. Це є результатом напруженої роботи і успішних зусиль влади Косова в досягненні реформ у галузі юстиції та внутрішніх справ... Я знаю, як важливо для народу Косова мати безвізові поїздки, і я дуже задоволений досягнутим прогресом. Сподіваюся, що Європейський парламент і Європейська рада прийме нашу пропозицію найближчим часом», - розповів комісар з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріс Аврамопулос. Після того, як пропозиція буде прийнята Європейським парламентом і Радою ЄС, громадяни Косова зможуть їздити в країни ЄС без віз на короткий термін перебування (до 90 днів).
Суспільство У травні уряд розгляне проект ліцензування книжок із РФ У травні поточного року Кабінет міністрів розгляне законопроект про ліцензування книжкової продукції з Росії. Про це сказано в повідомленні прес-служби КМУ. «29 квітня відбулося перше засідання спеціально створеної робочої групи при Держкомтелерадіо, яка займається напрацюванням закону щодо обмеження доступу російських книжок антиукраїнського змісту на ринок України. У складі комісії - видавці, письменники, громадські діячі та експерти», - сказано в повідомленні. Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко зазначив, що найбільш дієвим і демократичним варіантом буде введення ліцензування на російську книжкову продукцію, а не просто заборона всіх видань із РФ. «У моїх планах упродовж двох тижнів, тобто в травні, запропонувати на розгляд Кабінету міністрів законопроект про ліцензування книжкової продукції, яка має походження з країни-агресора. Якщо це наукові видання, привезені з Росії, то, безумовно, після ліцензування вони повинні доходити до споживача. Якщо це підривна, антиукраїнська і пропагандистська книжка, вона не повинна перебувати на полицях наших магазинів. Хочу підкреслити, що закон про ліцензування не поширюватиметься на українські та іноземні книжки, а лише на ті, які привезені з країни-агресора», - розповів Кириленко.
Політика Рада введе новий формат роботи Спікер Верховної Ради Андрій Парубій представив новий формат роботи парламенту, покликаний підвищити її ефективність. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Цензор.НЕТ. «Зокрема, нами передбачається зробити на місяць не два пленарних тижні, а три. Але в пленарні тижні днями голосувань будуть тільки вівторок і четвер (так звані змішані тижні). Середа, яка зараз є скороченим днем ​​з подальшою роботою депутатів у комітетах, буде повністю відведена для роботи в комітетах. А наприкінці дня - нарада з головами комітетів, які б давали результати своїх напрацювань», - розповів Парубій. Замість години запитань до уряду, що зараз проходить у п'ятницю, планується проводити в понеділок тригодинні дебати з урядом. У п'ятницю ж буде проводитися погоджувальна рада (зараз проходить у понеділок). Парубій розраховує, що протягом двох наступних пленарних тижнів зміни в регламент будуть прийняті.
Політика У Франції затвердили календар президентських і парламентських виборів Наступні президентські вибори у Франції відбудуться 23 квітня і 7 травня 2017 року, водночас парламентські вибори заплановано провести 11 і 18 червня того ж року. Про це в середу за підсумками засідання Ради міністрів Франції заявив офіційний представник уряду країни Стефан Ле Фоль, повідомляє Укрінформ. «Наступні президентські вибори пройдуть у неділю 23 квітня і 7 травня 2017 року, в той час як вибори в Національні збори пройдуть у неділю 11 і 18 червня», - сказав офіційний представник уряду. За його словами, вибори вищої парламентської палати - Сенату - очікуються в неділю, 24 вересня 2017 року. Відповідний виборчий календар на наступний рік було затверджено після представлення міністра внутрішніх справ Франції Бернара Казньова під час засідання Ради міністрів Франції в Єлисейському палаці.
Політика Порошенко підписав закон про продовження мораторію на виплату «боргу Януковича» Порошенко підписав закон про продовження мораторію на виплату «боргу Януковича». Президент України підписав ухвалений Верховною Радою Закон «Про особливості здійснення правочинів з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом», що дозволяє безстроково продовжувати мораторій на здійснення виплати боргу України перед Російською Федерацією обсягом в $3 мільярди, взятого в 2013 році урядом Януковича. Як наголошується на сайті Верховної Ради, закон повернуто до парламенту за підписом Президента. Нагадаємо, в 2015 році Україна внесла російський кредит в реструктуризацію держборгу, яку успішно завершила в листопаді 2015 року. Водночас Росія відмовилася брати участь у реструктуризації, і тому «російські» облігації не увійшли до переліку облігацій, які пройшли реструктуризацію і підлягають обміну на нові папери з погашенням в 2019-2029 роках. Україна неодноразово надавала Росії можливість скористатися умовами реструктуризації, запропонованими іншим кредиторам. Однак російська сторона в публічних заявах наполягала на отриманні кращих умов, ніж у інших кредиторів - учасників реструктуризації. А це заборонено меморандумом про обмін облігацій, укладеним між Україною та власниками реструктуризованих облігацій.
Події СБУ ліквідувала канал конспіративного зв'язку терористів із російськими кураторами Служба безпеки України ліквідувала неконтрольований міжнародний канал зв'язку, яким користувалися терористи, і заблокувала незаконну роботу програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу, який працював у Дніпропетровську. Про це повідомляє прес-центр СБУ. «Зловмисник через Інтернет за допомогою IP-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації отримував міжнародний телефонний трафік, який надходив із Росії. Потім він оброблявся за допомогою спеціалізованого програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу під виглядом місцевих телефонних розмов і надходив на мережі українських операторів мобільного зв'язку. Телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися терористами «ДНР/ЛНР» на тимчасово окупованих територіях для спілкування з російськими «кураторами», - йдеться в повідомленні. Під час обшуку працівники спецслужби вилучили комп'ютерну техніку, бездротові модеми, більше 200 карт операторів стільникового зв'язку України і банківські картки вітчизняних і зарубіжних банків, за допомогою яких переводилися в готівку гроші, отримані від злочинної діяльності. В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування.
Суспільство Українець став чемпіоном світу з шашок В Ізмірі (Туреччина) завершився чемпіонат світу з міжнародних шашок (100-клітинна дошка), на якому дві медалі завоювали представники України в чоловічому турнірі. Про це повідомляє Спортивний комітет України. Міжнародний гросмейстер Юрій Анікеєв став чемпіоном світу в швидкій грі (рапід). Харків'янин на шляху до «золотого тріумфу» переміг трьох міжнародних гросмейстерів із Латвії, Сенегалу і Білорусі. Набравши 13 очок, Анікеєв випередив одного з найтитулованіших спортсменів світу - Олександра Шварцмана. Росіянин з іще одним українцем Артемом Івановим мали однакову кількість балів - по 12, але за додатковими показниками саме Шварцман посів друге місце. А спортсмен із Дніпропетровська замкнув трійку, тим самим забезпечивши подвійне представництво України на п'єдесталі пошани. Повідомляється, що в жіночій половині змагань виступали Вікторія Мотричко і Ольга Балтажі. Українські лідери в особистому турнірі посіли 5-6 місця, слідом за чотирма представницями Росії, які поділили між собою призи. Відзначимо, що в командному заліку чоловіча національна збірна стала чемпіоном світу, а жіноча - віце-чемпіоном. Наші чоловіки випередили представників Росії та Сенегалу, тоді як українки поступилися лише росіянкам.
Події На Херсонщині ліквідовано підпільний горілчаний цех Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Херсонській області отримали інформацію про діяльність на території регіону цеху з виробництва фальсифікованої алкогольної продукції. В ході перевірки вона підтвердилася, йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції в області. «Встановлено, що в підпільному цеху виготовляли фальсифіковані алкогольні напої. Рецепт досить простий: до спирту додавали різні ароматизатори та барвники. Фальсифіковані коньячні вироби виготовляли під торговими марками заводів-виробників Республіки Молдова з використанням відповідної фірмової фурнітури. Реалізація фальсифікату здійснювалася в тетрапаках об'ємом 5 і 10 літрів через мережу реалізаторів на території Херсонської області та України, а також з використанням служб доставки», - йдеться в повідомленні. Також встановлено, що спирт у цех поставляли жителі інших областей, який вони незаконно отримували з території Російської Федерації, Молдови та від вітчизняних підприємств-виробників. «Співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції спільно з представниками фіскальної служби в Херсонській області припинили діяльність підпільного цеху з виробництва алкогольної продукції і провели 15 санкціонованих обшуків. Правоохоронці вилучили 22 тисячі літрів спирту, понад 10 тисяч літрів готової фальсифікованої коньячної та горілчаної продукції, обладнання та фурнітуру для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв, а також кошти в сумі 6 800 гривень», - уточнюється в повідомленні. Вартість вилученого становить 6 мільйонів гривень. За матеріалами УЗЕ слідчим управлінням ГУ ДФС в Херсонській області було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. За цей кримінальний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Валентин Бадрак Можливий візит глави Пентагону в Україну носить характер політичної підтримки Заява глави Міноборони США Ештона Картера про можливий візит в Україну може свідчити про те, що він буде на місці безпосередньо дивитися, куди спрямовувати ресурси допомоги і як триває оборонна реформа в Україні. Крім того, такого роду візити завжди наслідок політичної підтримки. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак. «Це процедурна ситуація, наприклад, в порівнянні з візитом Байдена це робочий процес. Можливо, майбутній візит може стосуватися того, що є рішення про виділення понад 300 мільйонів доларів допомоги від США і Картер буде вже безпосередньо дивитися на напрями, куди конкретно можна застосувати ресурси і чим конкретно можна допомогти Україні. Це одна сторона справи, друга сторона може бути пов'язана з оцінкою оборонних реформ в Україні. У нас і силам спеціальних операцій, і Військово-морським силам України надає допомогу якраз НАТО. США як лідируюча держава військово-політичного блоку, безумовно, приймає основні рішення в цій сфері. Тому це теж може бути важливою складовою візиту. Приблизно такі напрями для обговорення можуть бути», - розповів експерт. Рішення про виділення 300 мільйонів Конгрес прийняв наприкінці минулого року, але допомога виділяється не відразу. Бадрак зазначає, що етапи виділення допомоги і питання напрямів виділення допомоги у нас не до кінця відпрацьовані. «Зазвичай військова допомога США виділяється таким чином, щоб були задіяні американські підприємства, я не виключаю, що допомога може стосуватися в майбутньому проектів військово-технічного співробітництва, наприклад, розвитку технологічних ліній в Україні. Потреба така є, наприклад, США нам виділили певну кількість систем або засобів зв'язку компанії Harris. Крім отримання засобів зв'язку, українська сторона, безумовно, зацікавлена в тому, щоб не купувати в подальшому засоби зв'язку, а налагодити виробництво на своїй території. Тим більше що в Україні є чотири заводи, на яких могли б бути розгорнуті технологічні лінії. Це як хотілося б, а як буде реально - невідомо. Таких цікавих напрямів може бути до десятка, серед них і створення високоточних боєприпасів - це вкрай важливо для України і вкрай важливий перехід США від співпраці в галузі нелетальних озброєнь (засобів стеження, засобів розвідки) до створення, зокрема, ударних комплексів, систем або їхніх елементів. Напрямів дуже багато. Але сам візит, безперечно, носить характер політичної підтримки. Має бути певний шлях від якогось політичного рішення до його імплементації, ось цей шлях якраз і передбачає і робочі візити, і офіційні, обмін візитами, ознайомлення», - розповів військовий експерт.    
Суспільство Прийом на конкурс документів на посаду директора Держбюро розслідувань розпочнеться 10 травня В Україні 10 травня почнуть приймати документи для участі в конкурсі на зайняття посади директора Госбюро розслідувань. Про це повідомляє прес-служба КМУ. «Згідно зі статтею 11 закону України «Про Державне бюро розслідувань», комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань, його заступників, директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату Державного бюро розслідувань оголошує конкурс на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань, першого заступника і заступника директора Державного бюро розслідувань», - сказано в повідомленні. Приймати документи будуть до 8 червня включно. Як повідомляється, щоб зайняти посаду директора Бюро, першого заступника і заступника кандидати повинні бути не молодше 35 років, мати громадянство України, вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше 10 років, досвід роботи на керівних посадах не менше п'яти років, володіти державною мовою, не перебувати в політичній партії і не мати судимості.
Політика Боровик покинув посаду заступника голови Одеської ОДА В.о. заступника голови Одеської обладміністрації Олександр Боровик пішов у відставку. Причиною стала заборона держслужбовцям мати якесь громадянство, крім українського, що міститься в новому законі про держслужбу, повідомив політик на своїй сторінці в Facebook. «1 травня набув чинності новий закон про державну службу. Закон забороняє державним службовцям мати якесь громадянство, крім українського. Я ніколи не приховував того, що я громадянин Європейського Союзу... Сьогодні я виходжу з державної служби і припиняю виконувати обов'язки заступника губернатора Одеської області. При цьому я залишаюся його радником, і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді, куди я був обраний 75 тисячами одеситів і де я є єдиним позафракційним депутатом», - повідомив політик. Боровик також сказав, що уряд Німеччини надав йому «виняток із заборони на подвійне громадянство, яке діє в ФРН», щоб він міг попрацювати в Україні. Він також засмучений, що закон про держслужбу містить заборону на подвійне громадянство.
Суспільство В'ятрович: В рамках декомунізації вже перейменовано 327 населених пунктів В Україні вже було перейменовано 327 населених пунктів в рамках декомунізації. Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Всього ж було 987 населених пунктів, які потрібно перейменувати. «Вже змінено 327 назв населених пунктів, до 21 лютого повинні були змінити решту - разом 987, всі назви опрацьовані з місцевими громадами, Комітетом з питань місцевого самоврядування. Тільки чекаємо, коли це питання буде внесене до порядку денного (Верховної Ради. - Ред.). Спочатку воно не вносилося через перипетії навколо формування нового парламенту, зараз я сподіваюся, що найближчим часом воно все-таки буде внесено, я розмовляв з Парубієм - він є нашим союзником щодо декомунізації», - розповів В'ятрович.
Економіка Міністр з питань окупованих територій повідомив про відсутність бюджету відомства Міністр з питань тимчасово окупованих територій України Вадим Черниш повідомив, що поки не знає, коли буде сформовано бюджет для відомства. Про це чиновник розповів для видання Радіо Свобода. «Це найболючіше для мене питання. Довгий час у мене як у голови агентства з відновлення Донбасу не було ні штату, ні бюджету. Схожа ситуація і зараз. Більше того, щоб запустити роботу міністерства, потрібно мати хоча б рядок щодо виділеного бюджету. Поки ж ми будемо користуватися тими механізмами роботи, які залишилися від агентства», - каже міністр. Він запевняє, що зараз у нього працюють люди, натреновані кращими міжнародними експертами. «Також істотно допомагають нам неурядові організації та міжнародні, які безкоштовно дають людей і експертів. Сподіваюся, що ця співпраця і надалі буде продовжуватися », - зазначив міністр.
оформление ленты  Блог: 
Політика Вадим Карасьов Міністри поділять вплив і відповідальність із держсекретарями Незабаром при кожному міністерстві, відповідно до Закону «Про державну службу», з'явиться держсекретар. «Це еволюційне рішення. Інститут держсекретарів дає спадкоємність і інституційну пам'ять у разі зміни уряду чи міністрів у результаті виборів або переформатування коаліції», - таку думку висловив у коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. При цьому міністри будуть фактично політичними фігурами, що визначають курс, стратегію або концепцію тієї чи іншої галузі, а держсекретарі - адміністраторами. «Якщо раніше держапарат формувався на основі політичного патронажу, коли політсили, які перемогли на виборах, формували не тільки коаліцію в парламенті, але і розбирали за партійними квоти посади в міністерствах, починаючи з перших осіб і закінчуючи директорами держпідприємств, що входять у сферу відповідальності міністерств, то з набранням чинності новим законом «Про держслужбу» такого не буде, - переконаний політолог. - Міністри задаватимуть політичний курс, тобто формуватимуть концепцію і стратегію ввіреної їм галузі та секторів. А адміністративні, технічні та технологічні рішення, які б призводили до ефективного функціонування цих галузей, будуть прийматися міністерським апаратом, колегією держслужбовців, роботу яких координуватиме держсекретар, який призначатиметься на п'ять років», - уточнив він. Це означає, що з приходом нового міністра не буде відбуватися кадрових потрясінь і чехарди в тому чи іншому відомстві. Кадровий апарат, сформований з числа професійних кар'єрних держслужбовців на конкурсній основі, буде відносно автономний і незалежний від політичної кон'юнктури. Остання може змінюватися від різного роду обставин, в тому числі від ситуації в парламенті, електоральних настроїв тощо, але це ніяк не впливатиме на стабільну роботу держапарату і монополію держави на прийняття політичних адміністративних рішень, як це було раніше, переконаний Вадим Карасьов. «Держсекретарю, а не міністру швидше за все будуть також підпорядковуватися керівники держпідприємств, які перебувають під міністерством. При цьому очікується збільшення політичного впливу міністрів і зменшення впливу адміністративного, апаратного, кадрового, фінансового (формування і розподіл бюджету). Це сфера відповідальності держсекретарів. При цьому відповідальність за проведення реформ ділитимуть порівну міністр і секретар. Перший відповідатиме за обраний курс, інший - за техніку його реалізації», - припустив Вадим Карасьов. Позитивним, на думку директора Інституту глобальних стратегій, буде також зменшення політичної корупції в зв'язку із введенням інституту держслужбовців. За словами Вадима Карасьова, раніше політики, які призначаються відповідно до квот на міністерські пости, повинні були фінансово і ресурсно забезпечувати партійну касу з галузі. За цим дуже уважно стежили так звані партійні «спостерігачі». Але в зв'язку з обрізанням впливу і повноважень можливості міністрів будуть обмежені. Вони більше не зможуть втручатися в оперативну і операційну діяльність міністерства. Фактично міністр - це політик, який не обов'язково повинен бути професіоналом у галузі, але повинен вміти поставити політичну лінію міністерству. Як позитивний приклад політика-міністра Вадим Карасьов привів Маргарет Тетчер, яка обіймала різні посади в тіньовому уряді (займаючись питаннями транспорту, енергетики, житлового будівництва, пенсій і державного страхування, освіти), була міністром освіти і науки, а потім стала прем'єр-міністром.

Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Вплив місячної енергетики може допомогти з планами, так і зпутати всі карти, Не помилитися з напрямком діяльно....
більше матеріалів




/-1,2111661434174-/ /-pc-/
Top