counter
Архів Повернутись назад 04 Січня 2018
4 Січня
Політика В Аргентині звільнять 160 депутатів "прогульників" Аргентинський конгрес ввів нову систему контролю за відвідуваністю депутатів і співробітників апарату через якого вже знайшли 190 осіб, що довгий час не з'являлися на роботі без поважних причин. Про це повідомляє місцеве видання La Nacion. "Найближчим часом 160" прогульників "будуть зняті зі своїх посад - після залагодження всіх необхідних формальностей. Ще 30 осіб вирішили звільнитися самі. З 160 працівників, яким загрожує звільнення, 83 не з'явились на роботі щонайменше 10 днів поспіль без поважної причини" , - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військово-морський флот Аргентини повідомив про початок пошукової операції одного зі своїх підводних човнів з екіпажем з 44 осіб, який, як повідомляється, зник безслідно під час проходження вздовж південного узбережжя.
Політика У Польщі розповіли, скільки українців взяли з початку війни Голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецкій заявив, що в останні роки країна прийняла у себе понад 1,5 мільйона українців, з яких кілька десятків тисяч – біженці з територій, охоплених війною. Про це він сказав на прес-конференції разом з главою угорського уряду Віктором Орбаном в Будапешті, передає видання Укрінформ. "Ми прийняли 1,5 млн українців, при цьому значна частина з них – це люди, які втекли з територій, де тривають бойові дії – з Донбасу. Оцінюємо, що принаймні кілька десятків тисяч – це люди, які втекли з цих територій", - заявив він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий прем'єр Польщі Матеуш Моравецкій в перший же день затвердження на посаді глави кабінету міністрів заявив, що відносини з Україною треба будувати на історичній правді, згадавши "волинську різанину".
Політика Німеччина вважає за необхідне ввести миротворців ООН на Донбас У Німеччині переконані в необхідності миротворчої місії ООН на Донбасі. ФРН також має спільне бачення з Україною щодо її мандата. Про це повідомляє глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель на брифінгу в Києві, передає Укрінформ. «У нас загальне переконання, що потрібно ввести миротворчу місію ООН на Донбасі, і це вимагає зусиль від нас. Це повинна бути потужна і озброєна місія ООН, яка буде знаходиться на всій частині окупованої території, а не нечисленна група, яка охороняла представників ОБСЄ і знаходиться на лінії зіткнення. Інакше це буде новий кордон України», - повідомив Габріель. За його словами, Німеччина разом з партнерами з Франції, а також з країнами, що входять в Радбез ООН, зробить все, щоб ввести справжню миротворчу місію на Донбасі.
Політика Клімкін нагадав главі МЗС Німеччини про німецький бізнес в Криму Глава МЗС України Павло Клімкін зазначив, що німецькі компанії, які працюють в окупованому Криму з РФ всупереч введеним Євросоюзом санкціям і вважають півострів російським, будуть відповідати юридично і політично. Про це він заявив в Києві на прес-конференції з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем, повідомляє УНІАН. «Знаєте, що ми багато зробили, щоб шахрайство РФ як у випадку з поставками турбін Siemens на територію окупованого Криму не повторилося ніколи», - каже Клімкін. «Я вважаю, що це стало сумним уроком для німецького і не тільки німецького бізнесу. Зараз компанії, що дозволяють своїм рітейлерам, таким як Adidas і Volkswagen, Крим віднести до території Росії. Ми їх безумовно дістанемо, дістанемо як політичними, так і юридичними методами», - повідомив Клімкін.
Події ЗМІ: Google в 2016 році вивела в офшори 16 млрд євро Американська компанія Google перевела в 2016 році на рахунок офшорної фірми, яка зареєстрована на Бермудських островах 15,9 млрд євро, щоб за допомогою легальної схеми уникнути сплати податків. Про це говорять документи, які були передані компанією в нідерландську торговельну палату, інформує Bloomberg. Агентство відзначає, що Google використовує дві схеми, щоб звільнити від оподаткування основну частину міжнародного прибутку, під назвою «подвійний ірландський і нідерландський сендвіч». Так, Google через «дочку» в Ірландії переводить доходи на рахунок нідерландської фірми, а звідти гроші надходять в офшорну компанію на Бермудських островах, яка належить іншій компанії, зареєстрованій в Ірландії. Згідно із заявкою, яка була подана компанією в нідерландську торговельну палату, обсяг виведених коштів в 2016 році на 7% більший, ніж в 2015.
Суспільство У штабі АТО повідомили хороші новини з Донбасу У зоні проведення бойових дій на Донбасі починаючи з 15:30 середи не зафіксували жодного обстрілу вздовж лінії розмежування сторін. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook. «Друга половина минулої доби, починаючи з 15:30, в районі проведення бойових дій пройшла без порушень режиму припинення вогню - уздовж лінії розмежування не зафіксовано жодного обстрілу», - сказано в повідомленні. У першій половині дня середи окупаційні війська п'ять разів порушували перемир'я на Донецькому напрямку. «З мінометів калібру 82-мм терористи стріляли по нашим укріпленням навколо Мар'їнки і біля шахти Бутівка. Гранатомети і легке піхотне озброєння застосовувалися біля Водяного та Авдіївки, а зі стрілецької зброї вели стрілянину по захисникам Широкіно», - повідомили військові.
Події оформление ленты  На Європу обрушився ураган "Елеонор", є загиблі На країни Європи обрушився найпотужніший ураган «Елеонор», у результаті стихійного лиха щонайменше три людини загинули, ще 15 отримали травми. Про це інформує BBC. Як повідомляється, ураган охопив більшу частину Північної Європи, а також її західну територію. На даний момент відомо про смерть лижника у французьких Альпах, а також про загибель двох осіб на узбережжі Країни Басків в Іспанії. Повідомляється про 15 постраждалих в інших частинах Франції. Четверо з них перебувають у важкому стані. За інформацією BBC, швидкість вітру в Британії досягала 160 км/год, у Франції - 147 км/год. У Франції ураган знеструмив понад 200 тис. будинків, а на сході країни і в Парижі було скасовано кілька авіарейсів. Як очікується, протягом дня «Елеонор» пошириться на інші регіони, в тому числі Корсику.
Кримінал оформление ленты  Під Харковом жінка під час звільнення мало не вбила начальника Мешканка Кегичівського району Харківської області під час звільнення  ножем трохи не вбила свого начальника. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Інцидент стався 27 грудня минулого року. За даними правоохоронців, 36-річна раніше судима жінка прийшла до голови одного з сільськогосподарських підприємств району з наміром звільнитися. Вона вимагала виплатити їй гроші, і коли її 29-річний начальник телефонував до бухгалтерії, вдарила його ножем в ділянку шиї. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 п. 13 ч.2 ст. 115 (замах на вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув'язнення. Жінку затримали, їй оголошено про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Політика Польща вже прийняла 1,5 млн українців - Моравецький Польща за останній час прийняла у себе 1,5 мільйона українців, з яких кілька десятків тисяч - з окупованих територій Донбасу. Про це заявив глава Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ. Він зазначив, що країни Центральної Європи роблять багато для міграції та «ослаблення напруженості на східному фланзі ЄС, адже йде війна Росії з Україною, у нас дуже багато мігрантів та біженців з Чечні». «Ми прийняли 1,5 млн українців, при цьому значна частина з них - це люди, які втекли з територій, де йдуть бойові дії - з Донбасу. Оцінюємо, що принаймні кілька десятків тисяч - це люди, які втекли з цих територій», - підкреслив Моравецький. За його словами, Польща докладає значних зусиль для послаблення міграційного тиску на сході Європи. Відзначимо, що на Заході Європи мислення країн зміщується у бік позиції, яку представляють Польща й Угорщина: необхідно надавати допомогу в місцях конфліктів, а не приймати біженців в Європі.
Політика Названо таємницю зачіски Дональда Трампа Незвичайна зачіска американського президента Дональда Трампа є результатом процедури з пересадки волосся. Про це це повідомив журналіст Майкл Вулф, посилаючись на на дочку глави США Іванку, інформує The New York Post. Подробиці журналіст розкрив у себе в книзі «Вогонь і лють: Білий дім Трампа зсередини». «Часто вона розповідала друзям про технічну сторону даного питання. Після пересадки волосся лиса верхівка була оточена кучерявим волоссям спереду і по боках. Волосся спрямоване з усіх боків так, щоб зійтися в центрі, а потім зачесане назад і зафіксоване гелем», - сказав журналіст. Він також пише, що Іванка Трамп часто розповідає кумедну історію про причини такого дивного кольору волосся батька. За її словами, виною є засіб Just for Men: чим довше його тримати на волоссі, тим виходить темнішим колір. Але через те, що Дональд Трамп нетерплячий, у нього виходить блонд з помаранчевим відливом.
Суспільство За рік у Києві нарахували 24 температурні рекорди Метеорологи Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського зафіксували у 2017 році в Києві 24 температурних рекорди. Вони констатують, що минулий рік був одним з найтепліших, починаючи з 1881 року. «Середньорічна температура в 2017 році в столиці становила +9,8 градусів, що на 2,1 градуса перевищує кліматичну норму. Минулий рік посів третє місце серед найтепліших років з 1881 року», - сказано на сайті обсерваторії. Як наголошується, всі місяці 2017 року мали значне перевищення середньомісячних температур щодо кліматичної норми, особливо це стосується березня - на 5,5 градуса. Найхолоднішим було 7 січня, коли температура опустилася до -18,7 градусів, а найспекотнішим днем ​​було 4 серпня (+34,7). Всього в Києві в минулому році було зафіксовано 24 температурних рекорди.
Суспільство У Британії розгорівся скандал через рішення прибрати з вулиць бездомних перед весіллям принца Радник Королівського округу Віндзор і Мейденхед Саймон Дадлі запропонував прибрати з вулиць бездомних перед весіллям принца Гаррі та актриси Меган Маркл. Однак цю пропозицію було з обуренням сприйнято правозахисниками, передає Sky News. Дадлі вважає, що присутність жебраків на вулицях міста може представити його в «несприятливому світлі» під час весілля, призначеного на 19 травня. Він звернувся з листом в поліцію, де поскаржився на «агресивне жебрацтво» і попросив вирішити проблеми до королівського весілля. Однак дії Дадлі викликали обурення у місцевої благодійної організації, що займається допомогою бездомним, яка назвала його слова «огидними». Після скандалу, що розгорівся, правоохоронці відповіли чиновнику, що в їх обов'язки входить захист вразливих верств населення міста, а забезпечувати людей житлом - це не компетенція поліції.
Суспільство оформление ленты  У РФ почастішали відкриття кримінальних справ проти робітників з України - Лутковська На території країни-агресора почастішали випадки відкриття кримінальних справ стосовно працівників з України. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, передає телеканал «112 Україна». «Збільшується кількість тих, хто затриманий, хто виїхав на роботу на територію РФ, був незадоволений умовами контракту і, як тільки збирався повернутися назад і розірвати контракт, опинявся за гратами із звинуваченнями... в перевезенні курильних сумішей з наркотичними речовинами або іншими звинуваченнями. Кількість таких людей збільшується», - повідомила Лутковська. Вона підкреслила, що вкрай небажано учасникам АТО виїжджати до РФ, чи то на роботу, чи побачитися з ріднею. Нагадаємо, напередодні глава СБУ Василь Грицак зазначив, що в Росії затримували учасника АТО на Донбасі Олега Негоду. Він підкреслив, що російські спецслужби «полюють» на українців на території РФ.
Суспільство Порошенко підписав закон про протидію домашньому насильству Президент України Петро Порошенко підписав закон № 2229-VIII «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Про це повідомили в прес-службі глави держави. Даний закон передбачає введення комплексного підходу до боротьби з домашнім насильством. Документ передбачає створення і функціонування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства. Будуть узгоджені положення законів у сфері протидії домашньому насильству та насильству над жінками, а також адаптації його до стандартів Євросоюзу. Всі ці заходи повинні підготувати базу для ратифікації Стамбульської конвенції. Нагадаємо, Рада прийняла цей закон 6 грудня, його підтримав 241 нардеп. Вперше введено визначення «домашнє насильство», покарання передбачає 150-240 годин громадських робіт або арешт до півроку, або обмеження волі до 5 років, або позбавлення волі до 2 років. Вчинення згвалтування по відношенню до дружини або колишнього чоловіка, або особи у зв'язку з виконанням ним службового, професійного або громадського обов'язку, або вагітної жінки передбачає покарання на строк 5-10 років. Згвалтування людини молодше 14 років карається тюремним строком на 8-15 років.
Політика Турчинов: Путінська «перемога» в Сирії перетворилася на ганебний фарс Путінська пропагандистська «перемога» в Сирії перетворилася на ганебний фарс. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО. Турчинов нагадав, що 31 грудня російські війська в Сирії зазнали найбільших втрат за весь час проведення військової операції. Так, за його словами, на російській авіабазі в Хмеймімі мінометним обстрілом було знищено щонайменше 4 бомбардувальники Су-24, 2 винищувачі Су-35С, військово-транспортний літак Ан-72 і склад боєприпасів. «У цей же день під час виконання бойового завдання був знищений російський вертоліт Мі-24», - сказав він. Турчинов також додав, що російському Генштабу та Міноборони не вдалося приховати такі масштабні втрати. «Путінська пропагандистська заява про перемогу російських військових в Сирії, з якою він почав свою четверту президентську виборчу кампанію, перетворилася на ганебний фарс, а військовий парад, який він приймав на сирійській землі - на похоронну процесію», - резюмував Турчинов. Нагадаємо, що Міноборони РФ заперечує масштабні втрати на авіабазі Хмеймім. Повідомляється, що в результаті мінометного обстрілу загинули 2 військові РФ у Сирії. Однак інформація про втрати росіян з'явилася вже не тільки в світових ЗМІ, а й у російських.
Здоров`я Гороскоп 2018: що зірки приготували для вашого здоров'я і душі Британський астролог Рассел Грант для кожного знака зодіаку приготував свій гороскоп здоров'я на 2018 рік. ОвниВи відчуєте позитивні зміни завдяки взаємодії з іншими людьми. Ваша самооцінка буде пов'язана з роботою і громадською діяльністю. Допомагаючи іншим, ви будете почувати себе краще. Погасивши борги влітку і вигідного вклавши кошти в заощадження, ви відчуєте більшу впевненість у собі і що краще контролюєте ситуацію. Вересень - час неспокійний, коли впаде багато роботи на ваші плечі. Це виснажить енергетичні запаси. Так що цього місяця варто краще стежити за своїм здоров'ям і добре харчуватися. До кінця року знайдіть час, щоб відпочити, змінити обстановку і побути наодинці і подумати. ТелецьТільці будуть дещо розчаровані і зазнають невдачі в період з середини січня до кінця місяця. Але побороти цей стан допоможе пошук нових, захоплюючих можливостей на горизонті. І вони будуть! Дивіться тільки вперед, не тримайтеся за минуле. Ті, хто займеться спортом з початку року або перейде на новий режим харчування, не відразу побачать результати, ви повинні бути терплячими і чекати. Влітку ви зустрінете багато веселих людей, які допоможуть вам поповнити енергетичні запаси і зберегти позитивний настрій. Також Тільцям пощастить у коханні і грошах. Зміни та виклики з'являться восени, так що ви повинні в цей період зібратися, мати план і працювати цілеспрямовано. БлизнюкиНа початку року сильні емоції можуть почати впливати на ваше здоров'я. Вони збиралися довгий час і не знаходили виходу. Потрібно позбавлятися від вантажу минулого, адже він почав виявляти глибокий вплив на ваше самопочуття і щоденні думки. Це час для позитивних змін. Відірватися від старої звички і позбутися від речей, які більше не слугують вашій головній мети. У січні Близнюкам потрібно зібратися з думками і заново оцінити те, що ви дійсно хочете від життя. Потрібно уникати надмірних витрат з березня по липень, оскільки проблеми з грошима можуть також вплинути на ваше здоров'я. До кінця року успіхи в кар'єрі будуть піднімати вам настрій РакСлідкуйте за своїм здоров'ям дуже ретельно з лютого і до кінця року. Раки в 2018 можуть бути перевантажені через тиск, пов'язаний з роботою, і важкими соціальними зобов'язаннями. Все, що ви будете хотіти цієї весни - тиші і спокою і щоб вас залишили в спокої. Друзі збиратимуться навколо і даватимуть свої поради, хоча ви не просили про це. Вам потрібно зійти з соціальної каруселі в червні, щоб перезарядити батареї. Це може ознаменувати початок зміни свого способу життя, щоб зміцнити здоров'я. Деякі прості кроки, такі як зниження споживання цукру і жирів, вживання більше білка, свіжих фруктів і овочів, матимуть значний вплив на самопочуття і продуктивність праці. ЛевВаше здоров'я може стати більш непередбачуваним, ніж зазвичай. Ви станете більш уразливі для захворювань, пов'язаних з професійною діяльністю. Емоційні розлади і стреси наваляться на вас через те, що ви не давали собі відпочинку і не намагалися розслабитися.  Варто у керівництва попросити допомоги навесні, обговорити, як ваше робоче навантаження може бути зменшено, а великий тиск зменшиться, перш ніж остаточно вас зламає. Як підтримуючі фізичні вправи вам показані спортивна ходьба, йога і плавання. ДіваНа початку року ви будете дуже чутливими до чужих настроів і реакцій. Вам важко сказати "ні", тому що ви не хочете нікого образити або підвести. Піклуючись про оточуючих, у якийсь момент ви повинні визнати, що ваші почуття теж важливі. Біжіть від всього туди, де зможете відпочити і розслабитися в тиші. Відпочинок від рутини творитиме чудеса з вашим розумом, тілом і духом. Червень-метушливий місяць, дуже енергійний - цього місяця постарайтеся завершити всі свої справи. Це може бути шансом реалізувати заповітну мрію, якої ви завжди прагнули, але вона була раніше абсолютно недосяжною. ТерезиВи здаєтеся згустком енергії, і в період з січня по березень і ваше здоров'я буде у відмінній формі. Після недавніх проблем, зараз ви відчуваєте, що можете краще контролювати свої емоції і здатні впоратися з більшістю речей, подивившись на них з нової точки зору. Ваги повинні бути обережні зі своїми емоціями в період між червнем і листопадом, адже напруга може почати зростати, і важливо розпізнавати ранні ознаки стресу, щоб вжити відповідних заходів. Обов'язки на роботі і вдома все ще будуть обтяжувати вас, бо вони непомірні. Не варто працювати до безсилля. Вам треба знайти місце в житті для веселощів і відпочинку з друзями. Тоді ви почуватиметеся набагато щасливіше і здоровіше. Скорпіон2018 рік буде роком, сповненим оптимізму, впевненості в собі і великих сподівань. Багато сфер вашого життя покажуть ознаки зростання і вдосконалення, і до весни ви почуватимете себе успішним. Саме в цей період ви зрозумієте, що все стало на свої місця і у вас є сили рухатися далі, до нових цілей. Ви захочете бути кращими у всьому, але будьте обережні в період з березня по липень, оскільки є небезпека, що ви неправильно використовуєте енергію і можете розтратити дорогоцінний час. Стрілець Постарайтеся розслабитися і зосередитися на основній справі в кінці січня. Ви можете відчути себе досить неспокійно, і міцний сон може покинути вас у цей період. Направте свою невгамовну енергію в мистецьке русло - пишіть картини і вірші, музику. Спробуйте відсунути ваші турботи і проблеми, що стосуються роботи і грошей, подалі в лютому. Зробіть крок назад і спробуйте поглянути на речі з нової точки зору. Деякі люди занадто багато будуть вимагати й очікувати від вас цього літа. Так, ви завжди раді допомогти друзям і сусідам, але вони просять дійсно занадто багато. Ваше здоров'я може постраждати, якщо ви будете продовжувати в такому темпі, потрібна перерва. Зміни у вашій дієті і вправи допоможуть полегшити проблеми зі здоров'ям у кінці року. Козеріг 2018 рік зіштовхне вас із важкими проблемами. Життя буде до вас менш поблажливим, ніж зазвичай, і багато ситуацій доведеться долати з великими зусиллями. Вам не раз доведеться зіткнутися з суворими реаліями, які раніше обходили вас. Однак зрештою все закінчиться добре, якщо ви будете залишатися зосередженим і не відступите за першої невдачі. Щоб і далі домагатися цілей, доведеться делегувати частину роботи іншим людям, звільнити для себе деякий час. У квітні, серпні та в кінці листопада Козероги повинні виділити час на захоплення, які приносять радість і задоволення. Це відновить вашу психологічну рівновагу. Водолій Невирішені емоційні проблеми і почуття вийдуть на перший план у лютому. Час, проведений на самоті за роздумами, допоможе зцілити вашу душу. Прощення-це дуже сильна емоція, подумайте про те, на кого ображені. Можливо, вам знадобиться зустріч з професійним психологом або психотерапевтом. Можливо, вам доведеться визнати, що ваша мета - лише привид. Подруга Діва допоможе вам розробити більш реалістичний план і запропонує свою допомогу. Восени ви зустрінете потрібних для реалізації своїх цілей людей та почнете рух уперед - у всіх сферах вашого життя, роботи і відносинах. Риба 2018 рік підштовхуватиме вас слідувати за  мрією - подорожувати, вчитися або творити. Якщо ви думали про переїзд на нове місце, то весна буде прекрасним часом, щоб знятися з місця і рухатися далі.Однак, переконайтеся, що те, що ви робите - це ваша справжня мета і мрія, перш ніж приймати такі важливі рішення, які можуть перевернути ваш світ. Наполегливе бажання сховатися від усього цього буде наростати восени. Одночасно інтенсивності в цей період зросте і рівень відповідальності, який звалить на ваші плечі нову ношу. За матеріалами видання Еxpress.
Економіка оформление ленты  Мінінфраструктури підвищить штрафи за сміття на дорогах - міністр Міністерство інфраструктури України буде ініціювати підвищення штрафів за сміття на дорогах. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр Володимир Омелян. «Сміття розкидає не "Укравтодор", не міністр або прем'єр-міністр, а переважно самі автомобілісти: недопалки, пляшки, цілі мішки. Прибираємо і будемо ініціювати високі штрафи за таке неподобство і нехлюйство», - зазначив Омелян. Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні починає діяти заборона на поховання неперероблених (необроблених) побутових відходів. Крім цього, українці відтепер повинні сортувати сміття. Це передбачається в законі України «Про відходи». Великогабаритні, ремонтні та небезпечні відходи у складі побутових необхідно збирати окремо від інших видів. Небезпечні відходи повинні відділятися на етапі збирання чи сортування і передаватися спеціалізованим підприємствам.
Суспільство Втратимо субсидії: Жителі Немирова відмовилися йти працювати на японський завод Японська компанія Fujikura Automotive Europe GmbH, яка виробляє кабельну продукцію для автомобілів, ще в грудні 2017 року мала запустити вже третій в Україні завод - на Вінниччині. Як повідомляла раніше прес-служба Вінницької ОДА, переговори про відкриття провадження йшли більше року. Компанія має намір працевлаштувати на завод близько 700 місцевих жителів, але поки навчання проходять лише 400. Як повідомив мер містечка Віктор Качур, місцеві жителі не бажають влаштовуватися на роботу офіційно, оскільки автоматично втратять усі пільги і субсидії. "Є проблема з працевлаштуванням. Пропонуємо людям роботу, а вони відмовляються офіційно працювати на заводі. І це при тому, що середня зарплата буде 7100 гривень. Люди бояться втратити субсидію або іншу соціальну допомогу. Прямо кажуть, що їм вигідніше сидіти вдома", - каже Gazeta.ua мер Немирова Віктор Качур. "Днями особисто видзвонював багатодітного батька. А він каже, що йому не вигідно офіційно працювати, бо не буде отримувати соціальну допомогу. Потім ще і доведеться в повній мірі платити за газ, світло. А таких людей море", - сказав міський голова . Нагадаємо, раніше заводи японської компанії з пафосом відкрилися в Сумській і Львівській області. В їх відкритті брав участь президент Петро Порошенко. Раніше АСН розповідала про те, що ціни на газ і електрику в новому році істотно зростуть.
Політика Українці їдуть до Польщі на заробітки, це не біженці - Лутковська Більшість українців їдуть до Польщі на заробітки і не просять притулку. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, передає телеканал «112 Україна». «По обидва боки відбувається маніпуляція терміном. Наразі йдеться не тільки про статус, що надається державою людині, мова йде про те, що люди приїхали на територію Польщі на заробітки, щоб пожити трохи, відпочити. Я б не говорила про біженців», - сказала вона. Нагадаємо, раніше глава Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща останнім часом прийняла 1,5 млн українців, з яких кілька десятків тисяч - переселенці з окупованого Донбасу. У свою чергу, в посольстві України у Варшаві спростували заяву прем'єра про десятки тисяч українських біженців. Навпаки, за останній рік кількість українських біженців у Польщі або бажаючих отримати міжнародний захист зменшилася. Так, у січні-листопаді 2017 роки тільки 625 громадян України звернулися до польської влади з проханням надати їм міжнародний захист. Зате багато українців їдуть до Польщі на роботу, і це правда.
Суспільство Як почати життя з чистого аркуша в новому році Проводи старого року і зустріч нового - відмінний привід для підведення підсумків і побудови планів на майбутнє. Та й хто з нас не обіцяв собі з 1 січня всі робити правильно, а не так, як попередні 365 днів? Однак передсвяткова суєта, новорічне гуляння, привітання, доїдання салатів, похмілля і вихід на роботу 2 січня дають мало часу для аналізу прожитого і плани майбутніх звершень. Для тих, хто не зміг почати жити по-новому з понеділка, 1 січня, але, як і раніше, хоче якісно змінити своє життя, АСН підготував кілька порад. 1. Складіть докладний алгоритм Для початку необхідно усвідомити, чи точно вам потрібне нове життя або ж досить внести деякі корективи, щоб ви відчули радість і щастя від того, що вже є? Взимку, особливо такої дощової і вогкої пори, як зараз, від поганого настрою і депресії не застрахований ніхто. Може позначитися ще й втома - кінець року, звіти, підсумки, плани - і, як результат, невдоволення собою, своїм життям, оточенням, роботою. Чітко сформулюйте і опишіть, що саме ви хочете змінити. Схуднути протягом року - завдання на перший погляд цілком просте, проте без чіткого плану (в якому обов'язково будуть враховані походи в спортзал, басейн або пробіжка, дієта, відмова від безлічі шкідливих продуктів і напоїв) виконати її навряд чи вдасться. Також психологи радять визначити для себе, навіщо вам це горезвісне схуднення (куди більш важливу роль відіграє саме правильне харчування і помірні фізичні навантаження), до якого розміру або на скільки кілограмів ви хочете схуднути. Також важливо уявити себе з новою зовнішністю і змириться з тим, що від деяких звичок доведеться відмовитися. Всі ці пункти повинні бути ретельно продумані і зафіксовані у вашому плані. 2. Візуалізуйте своє нове життя Коли план готовий, спробуйте намалювати, описати або "склеїти" ваше нове життя. Можна зробити це на папері, можна на комп'ютері, самостійно зобразити або створити аплікацію за допомогою картинок, вирізаних з глянцевих журналів. Психологи радять також оточити себе атрибутами вашого "нового" життя: навіть якщо ви ще тільки мрієте про підвищення по службі, обзаведіться дорогим костюмом або сумкою/портфелем, окулярами, які додадуть вам солідності і впевненості в собі. Якщо ще не записалися до "тренажерки", почніть з купівлі красивої спортивної форми - обновки стануть додатковим стимулом для походу на тренування. 3. У нове життя - з легкістю Щоб почати нове життя, позбудьтеся старого вантажу - речей, думок, емоцій і звичок, які заважають вам вести той спосіб життя, до якого ви прагнете. Якщо вас переслідують невдачі в особистому житті, постарайтеся "відпустити" негативний досвід, пробачити "колишніх", можливо, попросити прощення і сконцентруватися на тому, що вам заважає зустріти свій ідеал. Можливо, саме ваш підсвідомий страх і невпевненість перешкоджають у створенні міцних відносин. Те саме стосується і речей. Психологи вказують на те, що без відмови від старого з'явитися новому в житті дуже складно, і якщо ви хочете багато нових суконь, звільніть шафу від застарілих і давно забутих нарядів. Зайвий мотлох у будинку або на робочому місці займає життєвий простір, забирає час і ресурси, тому варто хоча б періодично (деякі фахівці радять щодня) наводити порядок вдома і регулярно позбавлятися від мотлоху і всього того, що не використовується, а стоїть чи лежить мертвим вантажем. 4. Дійте Сидіти на дивані, очікуючи натхнення для звершень, не варто. Відразу після складання плану і візуалізації вирушайте в магазин/спортзал/бібліотеку/кадрове агентство або університет - для початку, досить просто ознайомиться з пропозицією. Якщо ви вирішили правильно харчуватися, складіть список "корисних" продуктів і йдіть за покупками, якщо у вашому плані з'явився пункт "спорт", виберіть відповідний клуб, секцію, ознайомтесь з розкладом - і вперед. Важливо не затягувати, а робити хоча б по одному маленькому крокові вперед - з кожним таким кроком повинен з'явиться і азарт, звичка чогось досягати. 5. Хваліть себе Не варто засмучуватися і тим більше - лаяти себе, якщо щось піде не за планом (а непередбачені обставини обов'язково внесуть корективи до вашого початкового списку завдань). Виправте дату, кількість кілограмів, кілометрів або годин і сміливо продовжуйте. Не встигли сьогодні - завжди є шанс надолужити згаяне завтра. Іноді вечірка або пізні посиденьки з родичами дають далеко більший приплив енергії, ніж тренування в спортзалі. І обов'язково похваліть себе за будь-які результати - навіть якщо вони в підсумку виявляться набагато нижчими за очікувані. Це теж перемога - над собою, над лінню, долею, обставинами. Ні в якому разі не концентруйтеся на невдачах, думайте про те, що у вас усе вийде, про ту радість і результати, які ви досягаєте, і про те, що наступний рік буде ще більш вдалими.
Події Мама у 12 років: породілля зі Львівщини зізналася, хто батько дитини За словами мами 12-річної Тані (дівчинка, яка у Львівській області пару місяців тому народила малюка - Ред.), батько дитини - двоюрідний брат Тані 14-річний Остап. Він теж живе в Бориславі. ДНК-тести пройшли вітчим дівчинки Іван, її рідний і зведений брати. Потім тест здав і Володя, сирота, який який живе з сім'єю, і рідний брат Тані - Михайло (проживає на першому поверсі). Результат тесту показу, що жоден з них не є батьком малюка. Тим часом 12-річна Таня наполегливо мовчала і не зізнавалася, хто батько дитини, повідомляє «Високий замок». У поліції сказали, що якщо Таня не зізнається, вона буде визнана неадекватною і дитину заберуть. Тоді дівчинка зізналася. Провели нову ДНК-експертизу, яка підтвердила, що батьком дитини є її двоюрідний брат Остап, якому 14 років. Він з мамою та її співмешканцем проживають у Бориславі. Остап розповів, як усе було. Сказав, що надивилися фільмів для дорослих в інтернеті.
Кримінал «Народного мера» Маріуполя посадили на 6 років за сепаратизм У Маріуполі за сепаратизм до 6 років і 9 місяців ув'язнення засудили так званого «народного мера». Рішення суду було оголошено 28 грудня 2017 року, говориться в реєстрі судових рішень. Оприлюднено рішення 3 січня. В матеріалах справи зазначається, що з травня 2014 року директор приватного підприємства «Альянс ПС» Олександр Фоменко активно займався легалізацією терористичної організації «ДНР» в Маріуполі. Фоменко вступив у змову з російськими терористами з метою захоплення влади в місті. Чоловік хотів зайняти місце «народного мера» і виступав за зміну конституційного ладу України. 1 червня 2014 року Фоменко проголосив себе «народним мером», заручившись підтримкою «ДНР» і «приступив до своїх фіктивних обов'язків». У суді Фоменко частково заперечував свою провину, стверджуючи, що все життя займався громадською діяльністю, на мітинги потрапив випадково і йому пропонували посаду «мера» присутні на мітингу люди. Також обвинувачений говорив, що ні з ким із «ДНР» знайомий не був.
Спорт Два футбольні клуби України увійшли до рейтингу найбагатших у світі Українські футбольні команди «Шахтар» і «Динамо» потрапили до рейтингу 100 найбагатших клубів світу. Про це повідомили на сайті Soccerex Football Finance. У «Шахтаря» фінансовий індекс 0,993, а загальна вартість гравців 108 млн євро, команда зайняла 22 місце в рейтингу. «Динамо» ж розташувалося на 41 сходинці з фінансовим індексом 0,547 і загальною вартістю гравців у 87 млн ​​євро. До першої десятки увійшли «Манчестер Сіті» (індекс 4,883, вартість гравців - 637 млн ​​євро), «Арсенал» (4,559; 592 млн євро), ПСЖ (4,128; 485 млн євро), «Гуанчжоу Евергранд» (3,423; 46 млн євро ), «Тоттенхем» (2,591; 463 млн євро), «Реал» (2,579; 771 млн євро), «Манчестер Юнайтед» (2,314; 524 млн євро), «Ювентус» (2,260; 470 млн євро), «Челсі» (2,073; 624 млн євро) і «Баварія» (2,086; 603 млн євро). Російський «Зеніт» (1,756; 130 млн євро) опинився на 11 місці. Футбольний фінансовий індекс враховує ігрові активи (вартість футболістів), фіксовані активи (стадіон, бази та іншу нерухомість), банківські рахунки, інвестиційний потенціал власника, борги клубу.
Наука і технології Китайська космічна станція скоро впаде на Землю - вчені Найближчими місяцями на Землю впаде китайська космічна станція вагою 8,5 тонн. Про це повідомляє The Independent. Спочатку з'явилися чутки про те, що космічна лабораторія Tiangong-1 або «Небесне місце» припинила контролюватися з Землі. Тепер же з'ясувалося, що зв'язок було втрачено ще в вересні 2016 року, і за попередніми оцінками, в березні станція почне падіння в земну атмосферу. За словами вчених, після введення в атмосферу лабораторія згорить, але деякі елементи все ж можуть досягти Землі. У станції величезні розміри, тому від неї залишиться в космічному просторі чимало сміття. Крім того, небезпека лабораторії полягає в її непідконтрольності. Китайські вчені не зможуть маніпулювати її рухами під час падіння. На борту космічного пристрою також знаходиться високотоксична та корозійна речовина гідразин, яка потенційно досягне поверхні планети. Передбачається, що уламки станції впадуть в океан. Вчені заспокоюють статистикою: ймовірність того, що шматок Tiangong-1 потрапить у людину, приблизно в мільйон разів менша, ніж шанси на отримання джекпоту в американській лотереї Powerball, найбільший виграш якої становить $ 550 млн.
Суспільство На Різдво транспорт у Києві працюватиме на 3 години довше У Києві в Різдвяну ніч з 6 на 7 січня метро і наземний пасажирський транспорт працюватимуть на 3 години довше. Про це повідомили в прес-службі КМДА у Facebook. «У ніч з 6 на 7 січня роботу наземного пасажирського транспорту і метрополітену буде продовжено на 3 години. Фунікулер працюватиме до 2:00», - заявили в КМДА. Влада міста нагадала, що 7 січня з 12:00 до 15:00 зміняться маршрути тролейбусів № 6, 16, 18. Зокрема, тролейбуси маршруту № 6 курсуватимуть від Мінського масиву до ст. м. «Лук'янівська». Тролейбуси маршруту № 16 будуть курсувати від вул. Академіка Щусєва до Повітрофлотського шляхопроводу. Тролейбуси маршруту № 18 будуть курсувати від вул. Сошенка до Повітрофлотського шляхопроводу. Також у Різдвяну ніч продовжується робота автобусних маршрутів у режимі маршрутного таксі: № 150, 155, 157, 166, 181, 182, 183, 193, 208, 220, 433, 500, 502, 516, 530, 537, 550, 586.
Кримінал Бойовики «ДНР» били і морили голодом 58-річного жителя Макіївки На пункті пропуску «Новотроїцьке» під час перевірки правоохоронці встановили, що 58-річний житель Макіївки перебуває в розшуку з червня 2014 року. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі Донецької області. Пенсіонер майже місяць перебував у полоні у бойовиків батальйону «Схід», де його систематично катували і били. У червні 2014 роки родичі пенсіонера звернулися в ще чинне Макіївське відділення міліції і повідомили про зникнення людини. Чоловік розповів, що по дорозі додому його підрізав військовий мікроавтобус з розпізнавальними знаками батальйону «Схід». За його словами, більше 10 чоловік в масках з автоматичною зброєю витягли водія з автомобіля і почали бити, забравши при цьому цінні речі і гроші. Зв'язаного чоловіка залишили в багажнику власного автомобіля. Подальший місяць потерпілий пам'ятає розмито, бо його залишили в підвальному приміщенні, десь у районі мотелю, де морили голодом і систематично били. «Через 26 днів мене випустили, коли я вже не мріяв про спокійне життя», - розповів потерпілий. Всього на території Волноваського району в розшуку знаходяться 210 осіб, з них безвісти зниклих - 84.
Кримінал оформление ленты  У Житомирі жорстоко побили 19-річну студентку, дівчина в реанімації У Житомирі ввечері 3 січня жорстоко побили студентку державного університету імені Франка. Дівчина у важкому стані в реанімації, повідомили в прес-службі університету на своїй сторінці в Facebook. «Друзі, вночі жорстоко побили студентку 3 курсу природничого факультету Шилюк Вікторію. Зараз дівчина у важкому стані перебуває у відділенні реанімації обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського», - відзначили в прес-службі. На лікування Вікторії потрібні гроші. Їх можна перерахувати за такими реквізитами: Шилюк Світлана Василівна (мама Вікторії) 5168757274107004. В поліції Житомирської області відзначили, що 19-річну дівчину без свідомості госпіталізували з вулиці Вильский Шлях близько 20:45. Вікторія поверталася додому, коли на неї напали. Попередня правова кваліфікація - стаття 187 КК (Розбійний напад).
Закон і Право оформление ленты  Карго-культ для ідіотів. Що кажуть українці про обмеження швидкості до 50 км/год Уже в перші дні нового року українці, переважно - водії, почали висловлюватися з приводу того, як працює закон про обмеження швидкості автомобілів у населених пунктах до 50 кілометрів на годину. Потрібно зауважити що думки користувачів соціальних мереж радикально розділилися. Ті, у кого невеликий досвід водіння і пішоходи - в основному - "за". Водії зі стажем - "проти". Причому, ті, хто "за" - в абсолютній меншості. Для початку уточнимо, позаяк існує поширена думка, що закон вступив у силу таки з 1 січня 2018 року. Отже, з цього дня звичні для нас цифри в 60 за годину змінили на 50. І на даний момент це все, що примудрилися прийняти законотворці. Підвищення штрафів за порушення, зниження "бонусних" 20 км на годину, якими часто користуються водії, до 10 км на годину, запровадження системи фото- і відеофіксації - досі не проголосовано парламентом і існує лише на папері. Про це пишуть юристи та журналісти. Тобто поки що від українців вимагають їздити повільніше, сподіваючись, що це благотворно вплине на якість водіння і зменшить кількість аварій. МВС заговорило про зменшення швидкості руху в містах після кошмарної аварії аварії в Харкові в жовтні 2017 року, в результаті якої загинуло шість осіб. Однак спроба чиновників зробити хоч щось, щоб заспокоїти оскаженілу громадськість, схоже, вилізе їм ще більшими проблемами. Оскільки неможливість реалізувати вимогу про обмеження швидкісного режиму виставляє владу на посміховисько. Адже і 100 кілометрів на годину, на яких мчала Зайцева Харковом - теж давно заборонена в наших містах швидкість. І трагедія сталася саме тому, що навіть цю вимогу поліція виконати не в змозі. Користувачі соцмереж задаються справедливими питаннями: як система, яка не здатна вирішити проблему "євроблях", покупки водійських прав і навіть таку примітивну проблему, як неправильна парковка, збирається змусити відразу всю країну знизити швидкість? Дійсно, поліція поки не може штрафувати за перевищення швидкості в автоматичному режимі, так як просто не має відповідного обладнання. Передбачений законом інструмент фіксації порушників - система спеціальної відеофіксації порушень повноцінно запрацює тільки в середині або в другій половині цього року.   Нове правило вже обізвали "законом третьої передачі". Багато користувачів соцмереж вказують на те, що шукали, але так і зустріли на дорозі того, хто ризикне в загальному потоці, що рухається зі швидкістю 80 км \ год, знизити її майже вдвічі. Деякі навіть намагалися провести експеримент. Деякі користувачі так вказують на те, що з введенням нових безглуздих правил доведеться міняти майже половину дорожніх знаків в країні. І припускають, що "на цьому хтось із своїх неодмінно почне працювати". Також користувачі вказують, що при порушенні правил дорожнього руху що на 50 км на годину, що  на 80 км на годину - практично одне і те саме. Адже головним завданням поліції повинно бути змусити всіх без винятку учасників дорожнього руху дотримуватися правил. Про те, що "помазані" чиновники і представники влади продовжуватимуть їздити зустрічною смугою і перевищувати дозволений швидкісний ліміт мінімум у 2,5 рази, користувачі соцмереж не сумніваються. Деякі жартують, мовляв скоро закордонні автовиробники почнуть випускати спеціально для українських товстосумів авто з обмеженням швидкості, а марштурки "для простих смертних" будуть прив'язувати тросом у крайньому правому ряду.
Культура Діти Галкіна і Пугачової радують батьків своїми успіхами в спорті і рукоділлі Пародист і телеведучий Максим Галкін опублікував відео, на якому його чотирирічна донька Ліза, яка нещодавно отримала свою першу нагороду в спортивній кар'єрі, демонструє прекрасні навички підводного плавання. Відео Галкін розмістив в Instagram. «СінхроЛІЗАція», - написав гордий батько. У свою чергу дівчинка коментує свої навички, кажучи: «Я вмію ще, як рибка, стрибати». Однак Галкін пишається не тільки вмінням дочки, але і її брата-близнюка. Ще одне відео, опубліковане телеведучим, показує, яким господарським і вмілим чоловіком зростає Гаррі. Спритно вправляючись з викруткою, плоскогубцями і іншими інструментами, син знаменитої співачки і шоумена збирає верстак (зрозуміло, іграшковий), при цьому демонструючи і свій музичний талант.   Публикация от Максим Галкин | Official (@maxgalkinru) Янв 2, 2018 at 11:22 PST   Публикация от Максим Галкин | Official (@maxgalkinru) Янв 3, 2018 at 2:56 PST
Кримінал Вбивство Ноздровської розслідують приватні детективи - адвокат До розслідування вбивства юристки Ірини Ноздровської залучені приватні детективи. Про це повідомив адвокат Віталій Мацелюк, передає Укрінформ. «Моє адвокатське об'єднання «Артес» буде розслідувати цю кримінальну справу самостійно і, крім того, ми залучили приватних детективів з охоронної фірми «Шериф», - сказав Мацелюк. За його словами, фахівці в даний час збирають інформацію, якої згодом планують поділитися з офіційним слідством. На даний момент розглядають 4 версії вбивства, три з яких - офіційні. Однак детективи мають підстави вважати, що мотиви для вбивства могли бути особистого характеру. «На відміну від офіційного слідства, у нас є деякі моменти, які дають підстави вважати, що мотиви для вбивства могли бути особистого характеру. Це її особисте життя», - зазначив Мацелюк. Нагадаємо, 1 січня було знайдено тіло Ірини Ноздровської. Попередня причина смерті - численні ножові поранення, після чого її тіло скинули в воду. Офіційне слідство розглядає три версії вбивства Ноздровської: це вбивство у зв'язку зі справою Дмитра Россошанського, вбивство на професійному ґрунті і побутовий конфлікт.
Економіка Виробники курятини маніпулюють цінами на м'ясо - експерт За 2017 рік індекс м'ясного кошика в Україні зріс на 36%. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі народний депутат і директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. "Всі види м'яса стали дорожчими на 28 - 67%, а саме: сало - на 67%, свинина - на 39%, яловичина - на 33% і курка в тушці - на 28%.У минулому році свинина і яловичина додали в ціні по 28 грн. за кілограм, сало - 27 грн., ковбаса варена - 15 грн., а курка в тушці - 12 грн. Тепер кілограм яловичини з кісткою можна купити в середньому за 116 грн., свинини - по 101 грн., сала - по 68 грн., варену ковбасу - по 76 грн., а курку - по 54 грн", - написав Дорошенко. Тобто якщо взяти по кілограму всіх видів м'яса, зараз воно коштує 415 грн., а рік тому - 305 грн. Тобто індекс м'ясного кошика за рік виріс на 36%. Експерти асоціації звертають увагу на те, що виробники м'яса "можуть жонглювати цифрами". "Державному моніторингу підлягає курка тільки в тушці. Найбільший виробник курятини оцінює свою частку в промисловому виробництві курятини в 55%. П'ять найбільших компаній з виробництва курячого м'яса займають 90% ринку. Тому уряд може показати невелике зростання ціни на прикладі курки в тушці, яка виросла з березня 2017 року на 16%. За той же час філе, яке не підлягає державному моніторингу, зросло в ціні на 30%. І хоча воно ще дешевше, ніж у сусідніх країнах, але можна припустити думку про можливе утримання цін на той продукт, який моніториться, заради гарної статистики. А втрати від цього компенсуються швидшим подорожчанням вартості інших видів курки", - написав Дорошенко. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що уряд виділяє щорічно виробникам курятини мільярдні дотації.
Політика оформление ленты  Розслідування катастрофи МН17: оператор «Бука» міг переплутати цілі Оператор російської ракетної установки «Бук» міг переплутати цілі. Про це йдеться в розслідуванні катастрофи пасажирського Boeing 777, що летів у 2014 році рейсом МН17 через окупований російськими терористами Донбас. В ході програми телебачення Нідерландів екс-командир фінського батальйону ЗРК «Бук» Еса Келонімі зазначив, що брав участь у розслідуванні трагедії. За його словами, «Буком» керували 3 людини. Комплекс складається не тільки з пускової установки, але і мобільного командного поста, який керує системою і радарів, що передають дані про повітряні об'єкти. Келоніні уточнив, що «Бук» може здійснити постріл, але оператор «не знатиме, куди стріляє». У ракетної установки є свій радар, який відстежує ціль. Однак навіть при наявності досвідченого оператора, радар не дуже точний, у зв'язку з цим складно відрізнити військовий літак від пасажирського і взагалі визначити тип літального апарату. Нагадаємо, «Боїнг» був збитий 17 липня 2014 року ракетою з «Бука», привезеного на Донбас з Росії. Загинули 298 осіб, які перебували в літаку, серед яких 192 піддані Нідерландів, 44 малайзійці, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії, 4 німці і 4 бельгійці, 3 філіппінці, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії. Пізніше Bellingcat встановили імена російських військових, які перевозили «Бук».
Події Опубліковано відео масштабного ДТП у Росії, в якому загинули 10 осіб У Росії на автодорозі «Ханти-Мансійськ - Нягань» в ДТП зіткнулися два легкових автомобіля. В результаті аварії загинули 10 осіб, у тому числі четверо дітей. Про це передає ТАСС. Аварія сталася в Жовтневому районі, в 40 км на схід від населеного пункту Талінка, близько 15:30 за київським часом на 159 км траси. У лоб зіткнулися Renault Duster і Mazda 6. На даний час з'ясовуються причини страшної ДТП. Правоохоронці намагаються встановити, хто був винуватцем аварії. До ліквідації наслідків ДТП було залучено понад 50 осіб. Через розкидані деталі автомобілів рух на автодорозі було тимчасово обмежено. Відзначається, що влада Ханти-Мансійського автономного округу-Югра виплатить родичам загиблих у ДТП югорчан 225 тис. рублів на організацію похорону. Рішенням губернатора Югри кошти будуть виділені з резервного фонду уряду Ханти-Мансійського автономного округу. З родичами загиблих працюють психологи. Слідчі СК РФ шукають очевидців ДТП.
Події Смерть розвідника на Донбасі в Міноборони назвали небойовою втратою Інформацію про загибель українського розвідника в зоні бойових дій на Донбасі підтвердив спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник. У той же час спікер зазначив, що Олександр Чегурко загинув не в бою, відмовившись уточнити, що саме сталося з військовим. "Більше інформації я, на жаль, оприлюднити не можу. Цією справою займаються правоохоронні органи - військова прокуратура і Нацполіція. Є кримінальне провадження, яке проводять слідчі органи", - сказав Мотузяник. Нагадаємо, Олександр Чегурко служив у 28-й окремій механізованій бригаді ЗСУ. Глава Кодимської районної ради Одеської області Геннадій Гладенький розповів УНІАН, що батько загиблого бійця - чорнобилець, мати - діабетик. Сам загиблий незабаром збирався одружитися з дівчиною зі східної України. Днями він повернувся із завдання з непідконтрольної території. Олександра Чегурка ховатимуть 5 січня. Нагадаємо, раніше АСН розповідала про те, що 5 січня, відбудеться зустріч з підготовки нового обміну полоненими на Донбасі. Також ми повідомляли про те, що є нові деталі розслідування катастрофи пасажирського Boeing 777, що летів в 2014 році рейсом МН17 над Донбасом.
Кримінал Під Києвом хлопець приниженнями і тортурами довів до самогубства свою дівчину У селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району 33-річна дівчина вистрибнула з вікна через тортури хлопця. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі Київської області на своїй сторінці в Facebook. Правоохоронці з'ясували, що 22-річний хлопець принижував і фізично знущався над своєю 33-річною співмешканкою. Під час чергової сварки дівчина викинулася з вікна третього поверху і впала на сходи підвального приміщення. Отримані травми виявилися несумісними з життя, дівчина померла. «Відразу ж після трагедії хлопець утік з квартири і намагався зробити собі алібі, щоб уникнути кримінальної відповідальності», - заявили в поліції. Пара проживала разом протягом трьох місяців в орендованій квартирі. Суд обрав йому запобіжний захід - арешт. Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі.
Економіка Путін продовжив заборону на перевезення українських товарів через РФ Президент Росії Володимир Путін на півроку продовжив заборону на перевезення товарів з України в Казахстан і Киргизію через територію Росії. Документ опублікували на офіційному порталі правової інформації. Згідно з указом лідера Кремля, заборона буде діяти до 30 червня 2018 року. Вперше заборону ввели 1 січня 2016 року. Росія заборонила транзитні автомобільні та залізничні перевезення з України, щодо яких у Росії застосовуються ставки ввізних мит, відмінні від нуля, а також товарів, включених до переліку «санкційованих». Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що в разі виконання Росією Мінських угод США готові зняти частину санкцій. Волкер уточнив, якщо Росія припинить війну на Донбасі, виконає Мінські угоди, а в США побачать відновлення суверенітету України, тоді «ці санкції буде знято».
Кримінал оформление ленты  Королівська арфистка звинувачується у схилянні до групового сексу 14-річного хлопчика Всесвітньо відома арфистка, яка грала для королеви Великобританії і чотирьох прем'єр-міністрів, давала свідчення перед присяжними у справі про сексуальне домагання до 14-річного хлопчика, повідомляє Експрес. 59-річна Даніель Перрет, яка виступала на 70-му дні народження принца Філіппа, нібито схиляла дитину до сексу втрьох з її колишнім співмешканцем, 68-річним Річардом Бартоном. Пара нібито вступала в сексуальні відносини з хлопчиком неодноразово в період з березня по вересень 1984 року. Хлопчик, можливо, був закоханий у жінку, однак за законом він занадто молодий, щоб давати згоду на інтимний зв'язок. Окремо літній чоловік звинувачується в декількох інших актах насильства над тією ж дитиною. Передбачувана жертва, ім'я якої не розголошується з юридичних причин, можливо, намагалася шантажувати своїх ґвалтівників, а ті боялися звернутися до поліції, оскільки боялися "все втратити". Даніель Перрет описала передбачувану жертву як "хитру, підступну і нечесну". Вона заперечує звинувачення в розпусних діях. Перррет грала в найвищих палацах Британії і Франції, знялася в декількох фільмах. Судовий процес над парою триває.
Культура оформление ленты  Як готувати кутю і що за 12 страв повинні бути на столі на Святвечір У скансені «Мамаєва Слобода» показали, як приготувати справжню кутю і розповіли, які дванадцять страв повинні бути на столі на Святвечір у козацькій Україні. «Спочатку господар будинку в дерев'яній ступі відбивав зерна ячменю чи пшениці. Потім брав макітру і розтирав у ній мак, - розповідає директор скансену «Мамаєва Слобода» Костянтин Олійник. - Господиня варила кашу, змішувала її з маком, медом. Потім усе це розводила теплою водою. Все залишала біля печі. Після господар йшов, брав дідуха. Його виготовляли з останнього снопа жита або пшениці. Дідух ставили біля образів. Потім господар кличе господиню, вона бере кутю і несе в кут. Потім брали чотири зубчики часнику, викладали по одному на кожному розі стола. До столу клали і сіно, а на нього те, чим господар заробляв на життя. Якщо це був коваль, то цвяхи, підкови, якщо козак - то зброя. Зверху все покривалося скатертиною, потім килимом і рушником. Після встановлювалася свічка - найбільша жертва Господу Богу. А далі - кутя, узвар». Після десять страв. Спочатку борщ і карасі або короп. «Риба символізує Ісуса Христа, - продовжує Олійник. - Після пісні голубці, каша, винегрет». А ще - вареники з картоплею чи капустою, капусняк, овочеве рагу або салати з капусти, соління, печені яблука.
Культура оформление ленты  Вілл Сміт ніжно привітав дружину з 20-річчям весілля Знаменитий голлівудський актор Уілл Сміт ніжно привітав свою дружину Джаду Пінкетт з річницею весілля. Своє привітання актор розмістив у Instagram, супроводивши його архівними фото з дружиною. Свого часу він вирішив поєднати два свята і пішов під вінець зі своєю нареченою 31 грудня. Церемонія пройшла в палаці-монастирі Балтімора. Подружжя днями відзначили 20-річчя своїх відносин. «20 років тому ми трималися за руки і наївно йшли до вівтаря. Ось що я дізнався з тих пір... Любов має щось схоже з доглядом за садом. Я зосередився на тому, щоб допомогти тобі цвісти і стати тим, ким ти хотіла, а не тією, ким бачив тебе я. Я навчився отримувати задоволення, підживлюючи твої мрії, замість того, щоб боротися з ними, намагаючись задовольнити свої егоїстичні потреби. Я навчився тому, що любов - це вміння слухати. Любов - це вміння віддавати. Любов - це свобода. З річницею, моя королево», - написав Сміт.
Здоров`я Їжте ввечері і відмовтеся від "геркулесу". Розвінчуємо 5 міфів про здоровий спосіб життя Здоровий спосіб життя став справжнім трендом сучасності. Ще років 15 тому молодь спокійно пила "Кока-колу" і поїдала чіпси, нинішні ж молоді люди часто мають тривалий стаж вегетаріанства, а то й сироїдіння. Ну, і, звичайно ж, у нашому житті міцно влаштувалися регулярні заняття спортом, йогою, медитації. Про здоровий спосіб життя написано безліч книг, статей, знято величезну кількість телепередач, роликів, соціальної реклами. Однак у народі вкорінилося і безліч міфів, які часом тільки шкодять здоров'ю. АСН зібрав найпопулярніші з них. 1. Каші корисні для організму Вівсяні пластівці, які вранці заливають окропом або молоком в якості приготування швидкого і корисного сніданку, містять украй мало поживних речовин. Геркулес виробляють з вівса, який пропарюють і розплющують, щоб прискорити приготування. Понад те, оброблене зерно всмоктується дуже легко і швидко, а таке засвоєння призводить до небажаної метаболічної реакції - підвищується рівень глюкози в крові, організм намагається його знизити шляхом вироблення інсуліну. В результаті відкладається більше жирової тканини. Сам овес вариться близько години, проте в цілісному зерні зберігаються не тільки вітаміни і мікроелементи, а й оптимальне співвідношення білків, жирів, вуглеводів. Те саме стосується і таких круп, як гречка і рис. На прилавках магазинів широко представлені вже оброблені зерна, які містять набагато менше поживних речовин. Так, наприклад, зелена гречка з'явилася порівняно недавно і вважається абсолютно живим продуктом. Не піддаючись тепловій обробці, гречане зерно зберігає в собі максимум закладених у нього природою поживних і необхідних для життєдіяльності людини речовин, тоді як більш звична для нас коричнева крупа менш багата вітамінами. Білий рафінований рис у великих кількостях протипоказаний при діабеті, він також може спровокувати розвиток атеросклерозу, каменів у нирках. Обволікаючий і навіть закріплюючий ефект цього злаку теж може зіграти на шкоду - білий рис періодично призводить до закрепів. І навпаки, необроблений, кольоровий рис набагато корисніший, проте знайти його не завжди просто, та й ціна на такий продукт "кусається". 2. Їсти після 6 вечора не можна Якщо ваш день закінчується рано, і вже о 20-21 годині ви йдете в ліжко, то, природно, щільно вечеряти о 19.00 не варто. Однак багато хто не лягають спати раніше 12 ночі, тому і вечеря, і вечірній перекус у них цілком виправдано проходить у більш пізній час. Крім того, заснути на голодний шлунок буває дуже складно. Якщо перед сном ви відчуваєте голод, чому б не з'їсти яблуко, шматочок сиру, банан або не випити кефір? Головне, не затримуватися надовго біля холодильника. Та й, власне, вечеря не повинна бути важкою - перевагу потрібно віддавати овочам, нежирному м'ясу або рибі. Важливо також не падати відразу після прийому їжі на диван, а вийти на прогулянку перед сном або зробити невелике прибирання будинку. 3. Щодня потрібно випивати 2 л води Для огрядних людей зустрічається норма навіть у 3 л. Проте дієтологи стверджують, що надмірне вживання води загрожує набряком, вимиванням солей з організму і, як наслідок, - збільшенням ризику серцево-судинних захворювань. Вода дійсно дуже важлива для організму, проте норми споживання для кожного індивідуальні, і вживати її через силу не варто. Багато дітей навідріз відмовляються пити воду, вважаючи за краще компот, а то і пакетований сік, але це не призводить до зневоднення. 4. З рослинних масел корисне тільки оливкове Бренди компаній, що виробляють оливкову олію, "розкрутили" його до лідерських позицій, проте звична нам соняшникова олія набагато корисніша. Важливо пам'ятати, що для заправки салату не підходить рафінована олія, бо майже всі корисні речовини, включаючи вітаміни А і Е, зникають за її термічної обробки. Тому вживати в їжу потрібно тільки нерафіновану олію першого холодного віджиму. Багато користі і в інших «нерозкручених" оліях. Так, гірчична і льняна незамінні в меню жінок у період менопаузи, гарбузова корисна для чоловіків різного віку. 5. Чорний хліб корисніший, ніж білий Темний колір хліба може свідчити про дію карамельних барвників, а не про високий вміст у ньому клітковини. Причому калорійність практично однакова - і у білого, і у чорного хліба. По-справжньому ж корисний хліб з висівками і цільнозерновий, а для більш швидкого засвоєння його можна підсушити. Те саме стосується і різниці між білим і коричневим цукром. В останньому дійсно містяться деякі вітаміни і мінерали - наприклад, калій і магній, але їх кількості недостатньо для того, щоб ваш організм відчув різницю.
Наука і технології Bloomberg: Водії електрокарів виявилися занадто розумними, щоб купувати їх Майже 80% електромобілів в США здаються в оренду і не є приватною власністю, повідомляє Bloomberg. Багато американців надають перевагу електрокару виробництва Шевроле, однак більшість не збираються купувати автомобіль. Вони беруть його в оренду по $220 на місяць. На даний момент тільки 1% світового ринку авто припадає на електрокари. І навіть цю малу кількість авто люди не поспішають купувати. Навіть серед гібридних авто в приватній власності в США лише 55 відсотків з гібридів. Примітно, що Тесла наполегливо намагається не розголошувати, за скільки їх автомобілі здаються в оренду. І зовсім вже малий попит на електромобілі на ринку старих авто. Все тому, що при вторинній покупці новий власник не користується пільгами від держави. Одна з причин, по якій американці не поспішають купувати електрокари, як не дивно - це прогрес, який занадто швидко крокує. Дійсно, зараз не можна бути впевненим, що твій вельми не дешевий автомобіль не застаріє безнадійно вже через три роки. Можливо, колись електромобілі не будуть застарівати так само швидко, як і смартфони. Але на даний момент це не так. За останні п'ять років ціни на батареї вже впали в середньому на 20 відсотків. Також в два рази більше виробників тепер пропонують їх різний асортимент. Електричні автомобілі, продані в 2014 році, тепер коштують лише 23% їх початкової ціни.
Суспільство У список «миротворця» потрапив композитор РФ, який підтримав війну на Донбасі Композитор Володимир Бистряков потрапив до бази сайту «Миротворець» у зв'язку з публічною підтримкою російської агресії в Україні. Про це повідомив прес-центр «Миротворця» на своїй сторінці у Facebook. Журналісти відзначили, що Бистряков публічно висловлював антиукраїнську пропаганду і підтримував війська Росії в зоні АТО. Він також заявив, що українська влада вбиває культуру «чорними списками», якими нібито «перевершила часи інквізиції». Нагадаємо, раніше на «Миротворці» вивісили оголошення, що спецслужби країни-агресора планують спецоперацію, в рамках якої може бути показово убитий журналіст, прізвище якого є в «Чистилищі» сайту. Мета керівництва РФ - знищити дуже небезпечний для них ресурс «Миротворець», сервери якого знаходяться у США.
Суспільство У Запоріжжі московські попи відмовилися відспівувати трагічно загиблу дитину Попи УПЦ Московського патріархату відмовилися відспівувати трагічно загиблу маленьку дитину, оскільки її хрестили в церкві Київського патріархату. Про це повідомило місцеве видання Forpost. 31 грудня близько 18:20 на вулиці Історичній у Запоріжжі 39-річний житель міста викинувся з вікна багатоповерхівки і впав на 2-річного хлопчика, який гуляв з татом. Чоловік помер від отриманих травм на місці. Хлопчика намагалися врятувати лікарі «швидкої допомоги», але дитина, не приходячи до тями, померла в реанімобілі. Після цього 3 січня дитину ховали, запросили попа з храму УПЦ МП Євгенія Молчанова, однак той відмовився відспівувати дитину, яку хрестили в «самоназваній» церкві. «Батюшка сказав, що дитина нехрещена, а церква - самозванча. Мати плакала і падала перед ним на коліна, але це не допомогло», - розповів батько загиблого хлопчика. У підсумку на процесію приїхав священик з церкви Святого Миколая, де хрестили дитину, і відспівав покійного. Відзначається, що в Запоріжжі всього два храми Київського патріархату.
Політика МЗС України: подорож українця до РФ - часто квиток в один кінець Департамент консульської служби МЗС України вважає, що поїздки українців на територію країни-агресора часто є «квитком в один кінець». Про це повідомили на сторінці Департаменту в мікроблозі Twitter. «Подорож українців до Росії - нерідко квиток в один кінець. Підтверджено і задокументовано. Так чи варто ризикувати власною свободою і заподіювати біди рідним?»- відзначили в МЗС. Нагадаємо, напередодні Служба безпеки України заявила, що російські спецслужби «полюють» на українських громадян на території Росії. За словами глави СБУ Василя Грицака, в Росії затримали учасника АТО на Донбасі Олега Негоду. У свою чергу омбудсмен Валерія Лутковська уточнила, що на території країни-агресора почастішали випадки відкриття кримінальних справ стосовно працівників з України. Вона підкреслила, що вкрай небажано учасникам АТО виїжджати до РФ, чи то на роботу, чи побачитися з ріднею.
Суспільство Лося в Україні внесено до списку червонокнижних тварин Лось європейський в Україні внесений до списку червонокнижних тварин, і полювання на нього карається законом. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр екології Остап Семерак. За словами міністра, Мін'юст в останні дні грудня зареєстрував наказ Мінприроди про внесення змін до Переліку видів тварин, які заносяться до Червоної книги України. «Буквально тільки що отримав юстований документ. Відтепер лось європейський в Україні відноситься до червонокнижних тварин і увага! полювання на нього карається законом», - підкреслив Семерак. Він також зазначив, що в країні буде вестися боротьба з браконьєрством. «Зменшення проявів цього явища залишиться для нас одним із пріоритетних викликів у 2018 році. Маю на увазі і можливий перегляд розмірів штрафів, і ліквідацію застарілої неефективної системи природоохоронного нагляду і контролю», - заявив Семерак. Нагадаємо, 2 жовтня на своїй сторінці у Facebook чиновник написав, що підписав ліміти використання тварин у цьому мисливському сезоні. Семерак особисто дозволив полювання на лосів і відстріл 160 тварин. Цим рішенням міністр обурив громадськість, а не тільки активістів та екологів, люди почали виходити на протести.
Суспільство Міськрада Одеси ухвалила: дітей без щеплень від кору не пускати в дитсадки У дитячі садки Одеси перестануть пускати дітей, яких батьки не прищепили проти кору. Про це повідомило місцеве видання «Думская». Такі заходи вводяться в зв'язку зі спалахом кору в місті. Медики наполегливо рекомендують батькам не щеплених від цього захворювання дітей у терміновому порядку провести вакцинацію. Рішення про необхідність заборони відвідування дитячих дошкільних установ і шкіл не щепленими від кору дітьми було прийнято на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міськради. Як відзначили в міськраді, вакцина КПК «Пріорікс» виробництва Бельгії від кору, паротиту та краснухи є у всіх дитячих поліклініках Одеси. Згідно з даними лікарів, на 22 грудня 2017 року діагноз «кір» підтверджено у 597 одеситів, з них 373 - діти. Станом на 27 грудня 2017 року в Одесі зареєстровано 12 спалахів кору, в тому числі, два - в організованих дитячих колективах.
Кримінал оформление ленты  Суд залишив під вартою одного з "тітушкек", що напали на "автомайдан" Печерський районний суд Києва на засіданні 4 січня прийняв рішення залишити під вартою Олександра Фурсу, підозрюваного в побитті активістів автомайдану 23 січня 2014. Підозрюваний залишиться під вартою ще на 60 діб, передає кореспондент АСН із залу суду. Рішення ухвалив суддя Роман Новак. Як встановило слідство, Фурса, можливо причетний до нападу на активістів 23 січня біля однієї з київських лікарень у той момент, коли вони охороняли майданівців, остерігаючись, що їх буде насильно відвозити з лікарні міліція. Суддя прийняв рішення не зважаючи на прохання захисників Фурси відправити його під нічний домашній арешт, мовляв, той не має наміру уникати слідства. Прокурор заперечив адвокатам, що Фурсу затримали вже в аеропорту, а до цього він переховувався від поліції у Швеції.
Кримінал Виштовхнув з вікна. 22-річному вбивці з Боярки загрожує 15 років за смерть дружини 22-річний чоловік, який спочатку заявив, що його 33-річна співмешканка викинулася з вікна сама, виявився замішаним в її смерті. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району хлопець приниженнями і тортурами довів 33-річну дівчину до суїциду. Таку версію спочатку озвучила поліція. Там також повідомили, що підозрюваний намагався втекти і придумати собі алібі. Однак був затриманий. Тепер за клопотанням прокуратури Київської області, він узятий під варту. В ході досудового розслідування встановлено, що між цивільним подружжям виникла сварка, під час якої чоловік виштовхнув 33-річну потерпілу з вікна третього поверху. В результаті падіння жінка померла на місці події. Разом пара жила тільки три місяці. Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.
Кримінал Тіло убитого юриста Ноздровської відправили на додаткову експертизу За наполяганням родичів убитого юриста Ірини Ноздровської її тіло було направлено на додаткову комплексну експертизу, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на керівника прес-служби поліції в Київській області Миколу Жуковича. Той пояснив, що експертиза повинна показати, чим саме вбили жінку і встановити більш точний час смерті. Також, за його словами, буде досліджено склад крові і вміст шлунка покійної. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що до розслідування вбивства юриста Ірини Ноздровської залучені приватні детективи. 1 січня в річці в районі Вишгороду Київської області знайшли тіло жінки з численними колотими ранами. Тіло Ноздровської плавало в річці, навпроти будинку колишнього судді - дядька Дмитра Россошанського. Нагадаємо, саме Дмитро 30 вересня 2015 року в с. Демидів на смерть збив на своєму авто сестру адвоката.
Кримінал Перед Різдвом бойовики на Донбасі "зірвалися з ланцюга" Місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі істотне збільшення кількості вибухів. Так тільки в районі Світлодарська спостерігачі зафіксували близько 80 вибухів з невстановленого типу озброєння. Всього за минулу добу було зафіксовано понад 130 вибухів в Донецькій і Луганській областях, йдеться в звіті місії в період з 19:30 2 січня до 19:30 3 січня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ. Так на початку тижня спостерігачі зафіксували лише 35 вибухів. Так ввечері і вночі з 2 на 3 січня камера біля Донецької фільтрувальної станції зафіксувала 16 снарядів в польоті зі сходу на захід, шість невизначених вибухів і три снаряди в польоті із заходу на схід, після яких було ще 5 вибухів з невстановленого озброєння. В окупованій Ясинуватій спостерігачі зафіксували 19 вибухів з невстановленої зброї і близько 20 пострілів зі стрілецької зброї, а в Світлодарську — близько 50 вибухів з невстановленої зброї і близько 260 черг вогню з великокаліберного кулемета.
Кримінал оформление ленты  Депутат Чернівецької міськради від БПП купив за день 31 квартиру, 6 машиномісць і 2 нежитлових приміщення Найщасливішим шопером від пропрезидентської партії БПП можна по праву вважати депутата Чернівецької міськради від БПП Ромео Скрипу, так як йому випала нагода в один день придбати відразу 31 квартиру, а згодом ще 32. Про це пише рух ЧЕСНО. Всього Ромео Скрипа за один день зміг придбати 39 об'єктів нерухомості в Чернівцях - 31 квартиру, 6 машиномісць і 2 нежитлових приміщення. На питання журналістів, навіщо йому одному стільки нерухомості в Чернівцях той відповів: "Придбав. Потім я її реалізую. Після здачі будинку". Примітно, що всі квартири обійшлися БПП-шнику всього лише в 10,3 млн грн. Очевидно, що депутату їх продали за оптовою ціною - один квадратний метр житла йому обійшовся в 5250 грн. Нагадаємо, Мінрегіонбуд затвердив мінімальну ціну квадратного метра житлової площі в Чернівцях на позначці в 7867 грн. Пояснити ж журналістам суть такої величезної знижки Скрипу не зміг: "І що? Це довго пояснювати зараз по телефону. Я вам це все не має пояснювати. Я готовий пояснити це при зустрічі, але незнаю, коли. Зараз купа всього". За три тижні депутат так і не спромігся знайти час для пояснень журналістам. При цьому його компанія ТОВ "Ромтіс Строй" продає квартири в Чернівцях вартістю в 900 доларів США за квадратний метр. Таким чином Скрипа витратив на скупку різного майна в 2016 році майже 121 млн грн. У той час як його офіційний дохід за рік склав трохи більше ніж 643 тис грн, з огляду на 381 тис грн доходу від відчуження нерухомості. 9 млн грн Скрипа взяв в борг у двох людей, які швидше за все, є його батьками. Юрист Юрій Брикайло пояснив Руху ЧЕСНО, що такі маніпуляції з нерухомістю можуть бути пов'язані з мінімізацією оподаткування. До слова, у 2016 році Ромео Скрипа ще й зіграв пишне весілля.
Політика Романтично і пафосно: НАТО вперше в своїй історії затвердив гімн Вперше в історії Північноатлантичного альянсу, НАТО прийняв офіційний гімн. Ним стала композиція, написана ще в 1989 році на 40-ву річницю НАТО композитором Андре Ріхлінгом, диригентом військового оркестру Люксембургу. З того часу її грали на багатьох заходах НАТО, в тому числі і на травневій зустрічі союзних глав держав і урядів. Композицій, які могли претендувати на гімн Альянсу було кілька. Однак композиція капітана Рейхлінга виявилася в числі безперечних фаворитів, пробувши в НАТО де-факто гімном протягом майже тридцяти років. Цей "Гімн НАТО" схвалений на засіданні Північноатлантичної Ради. У ньому немає слів і грають двадцять музичних інструментів: пікколо, флейта, гобой, три кларнета і три саксофона, два корнета, дві труби, валторни, баритон ріг, тромбони туба і барабан. Прослухати гімн можна за цим посиланням.
Політика оформление ленты  Хто з народних депутатів їздить на авто Ради прямо в Москву Авто зі знайомими номерами Верховної Ради України свідки помітили у вівторок, 3 січня, в центрі Москви. Про це написав на своїй сторінці в соцмережі нардеп від Радикальної партії Андрій Лозовий. Він також виклав на сторінці фото, які за його словами, підтверджують "зраду" когось із нардепів. На фото видно, що жовто-блакитний прапор на держномері заклеєний. При цьому Лозовий попросив допомоги у користувачів в ідентифікації автомобіля. "Друзі, допоможіть ідентифікувати московського зрадника. Відомо комусь, хто реально їздить на" Mercedes S500" з номерними знаками АА 0070 ВР? Видані вони якимось дивом на наступного персонажа: Нестеренко Костянтин Миколайович, 1984 року народження, який проживає Київ, Академіка Вернадського 16-б, приватний будинок в Святошинському районі Києва. UPD: ймовірно, це народний депутат від Івано-Франківської області Юрій Дерев'янко до Курченка їздив?", - написав народний депутат. Примітно, що в коментарях до посту один з користувачів опублікував фото скрін зі списком "радівських" авто. У ньому номера авто і його марки на ім'я нардепа Дерев'янко збігаються.
Події оформление ленты  Відома українська модель розбилася в жахливій аварії в США 4 січня, стало відомо про те, що відома українська модель потрапила в страшну аварію в США. Про це повідомив в соцмережі її друг Кирило Дубровін, пише "Политека". «Новий рік почався з неприємної новини. Мої подруги потрапили в страшну аварію. Одна з них Єлизавета Кузьменко. Вона дуже сильно постраждала, стан зараз критичний. Черепно-мозкові травми, переломи кісток обличчя, печінку пошкоджена, і багато іншого», - зазначив він. Дубровін уточнив, що до постраждалої дівчини в лікарні зараз пускають тільки родичів: «Вона в комі. Пускають тільки родичів і близьких. На даний момент є хороша новина. На квиток мамі Лізи гроші знайшли», - підкреслив він. На даний момент подробиці аварії не відомі. Користувачі соцмереж повідомляють тільки, що автомобіль, в якому була дівчина протаранило авто злочинців, що втікали від погоні. В аварію дівчина зі своєю подругою фотографом потрапила в Лос-Анджелесі. Дівчина часто знімалася в еротичних фотосесіях під псевдонімом Bambi.
Кримінал оформление ленты  Гниле болото: Аброськін показав місце загибелі адвоката Ноздровської Поліція робить все для розкриття вбивства адвоката Ірини Ноздровської. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін. За словами Аброськіна, для розслідування справи про вбивство Ірини Ноздровської створено посилену слідчо-оперативну групу. До її складу входять працівники апарату Національної поліції, Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку Нацполіціі та інших департаментів, задіяних для розкриття умисного вбивства правозахисниці. Також Аброськін опублікував кілька фото з місця трагедії. На вигляд це мілка річка, навіть болото. Над місцем трагедії підноситься невисокий залізний міст. Нагадаємо, раніше поліція повідомляла, що жінку вбили кількома ударами по голові і скинули з моста.
Суспільство оформление ленты  Життя неможливо дороге: луганчанка шокувала цінами в "Л/ДНР" Людям в "ЛНР" і "ДНР" не вистачає грошей на основні потреби, поїздки і посилки з контрольованих владою території України для них велике благо. Як розповіла в блозі для "24 каналу" мешканка Луганська Ольга Черненко, дешево в окупованих територіях тільки знімати житло. "Середня зарплата медсестри в 3500 рублів, жити на гроші, що залишилися, практично неможливо. Це вкрай маленька сума, щоб відчувати комфорт життя в своїй квартирі в своєму місті навіть з такими цінами за комуналку. Самий шик – отримувати щось з України", - написала Черненко. "24 канал" склав рейтинг цін на продукти в окупованих Донецьку і Луганську, а також – на вільній території. Дуже мало продуктів на окупованих територіях залишилися дешевшими ніж в інших містах України. Це наприклад хліб і борошно. А ось макарони і рис дорожче в окупації на 2-5 грн, яловичина і свинина – на 20-25 грн. Але при цьому на Донбасі дешевший бензин.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,9840440750122-/ /-pc-/
Top