counter
Архів Повернутись назад 03 Лютого 2017
3 Лютого
За кордоном NASA розповіло, як рік життя в космосі омолоджує людину Космічне агентство NASA вирішило провести експеримент з астронавтами-близнюками, який показав, як змінюється організм людини в космосі. Вчені підвели підсумки експерименту за спостереженнями за здоров'ям Скотта Келлі, який перебував у космосі понад один рік, і його брата Марка, який в цей час перебував на Землі, пише Space.com. Фахівці виявили, що теломери - ділянки на кінцях хромосом - у білих кров'яних клітинах Скотта стали більше під час місії. Теломери захищають хромосоми від пошкоджень і стають коротшими протягом десятиліть, тобто зменшуються з віком людей. Подовження теломер «можливо пов'язано зі збільшенням фізичних вправ і зниженням споживання калорій в ході космічної місії», - відзначили співробітники НАСА. «Тим не менше, після повернення астронавта на Землю вони почали знову скорочуватися. Цікаво, що теломери сильно скоротилися в обох близнюків в листопаді 2016 року, що може бути пов'язано зі значною, стресовою подією в їхній родині», - додали в NASA.
Події Загострення на Донбасі: зранку зафіксовано 24 обстріли, двоє бійців загинули На Донбасі за сьогоднішній день, 3 лютого, російсько-окупаційні війська 24 рази обстріляли позиції сил АТО, загинули двоє українських військовослужбовців, один поранений, повідомили в прес-центрі штабу АТО. «Станом на ранок 3 лютого обстановка по всій лінії розмежування загострюється. Практично у всіх напрямках російсько-окупаційні війська застосовують заборонені Мінськими домовленостями реактивні системи залпового вогню і важку артилерію», - заявили в штабі. На Донецькому напрямку окупанти обстріляли з РСЗВ БМ-21 «Град» Галицинівку, з 152-мм артилерії, 120 і 82-мм мінометів - Авдіївку, Луганське та Троїцьке. На Маріупольському напрямку терористи застосували РСЗО БМ-21 «Град» по Талаківці, 120 і 82-мм міномети по Водяному, Новотроїцькому та Мар'їнці. На Луганському напрямку вели вогонь по Новозванівці з 152-мм артилерії, а з 120 і 82-мм мінометів - по Попасній і Новозванівці. За минулу добу на Донбасі зафіксовано 114 обстрілів, четверо українських бійців загинули, 17 поранені.
Події У ДСНС розповіли про стан пораненого в Авдіївці рятувальника Глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін спростував повідомлення, що офіцер служби Дмитро Третейкін нібито помер від отриманих травм у результаті обстрілу в Авдіївці. «Наш підполковник Дмитро Третейкін живий. Прооперований. Операція тривала 3,5 години. Вночі його перевезли в Покровськ Донецької області», - повідомив він у Facebook. За його словами, стан пораненого рятувальника важкий. «Сьогодні планується із залученням санавіації доставити його в госпіталь Дніпра», - додав він. Нагадаємо, що ввечері 2 лютого бойовики гібридної російської армії обстріляли район школи №2 та стадіон в центрі Авдіївці, де розгорнуто пункт життєзабезпечення ДСНС. Під час обстрілу отримав поранення в живіт начальник 15-ДПРЗ ГУ ДСНС в Донецькій області підполковник служби цивільного захисту Дмитро Третейкін. Водій аварійно-рятувального загону Сергій Горбань загинув. Крім того, в районі школи загинула жінка і поранено іноземного журналіста.
Події Терористи, прикриваючись живим щитом, стріляють із окупованого Донецька - Bellingcat Міжнародна група слідчих Bellingcat проаналізувала супутникові знімки і свідчення очевидців і прийшла до висновку, що терористи «ДНР» стріляють із реактивних систем залпового вогню, встановлених у житлових кварталах підконтрольного їм Донецька. «Як мінімум 31 січня і 1 лютого 2017 року з району гіпермаркету «Ашан» у контрольованому сепаратистами Донецьку неодноразово здійснювалися пуски РСЗВ», - йдеться в доповіді, опублікованій 2 лютого. Розслідувачі прийшли до висновку, що кількаразове використання місця пуску за 200 м від «Ашану» вказує на те, що ця місцевість була вибрана спеціально, а життя цивільних осіб були навмисно піддані ризику. «З огляду на близькість обох місць пусків до розташованої в цій місцевості цивільної інфраструктури, будь-яка українська контратака, покликана придушити вогонь РСЗВ, автоматично піддала б ризику життя цивільних осіб, які проживають у цьому районі. Для пусків вочевидь використовувалися реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», шасі яких дозволяють машинам пересуватися по бездоріжжю», - резюмують в Bellingcat.
Події Жебрівський розповів, як пройшла ніч в Авдіївці В Авдіївці Донецької області в результаті обстрілу з боку окупантів двоє загинули і троє отримали поранення, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «Двоє загиблих: місцева мешканка і військовослужбовець ДСНС. Троє поранених: офіцер ДСНС, іноземний фотокореспондент і місцева жителька», - заявив він. За його словами, жінка отримала легке поранення в результаті влучення снаряда у п'ятиповерхівку і відмовилася від госпіталізації. Жебрівський повідомив, що після нічного обстрілу по місту працюють патрулі поліції, щоб з'ясувати можливі пошкодження і виявити можливі поранення серед жителів міста. Автопатрулі поліції також виїхали на стару Авдіївку. Війська CIMIC виїхали на допомогу жителям сіл Опитне, Водяне, Піски.
Події У штабі АТО відповіли на звинувачення про танки в Авдіївці У штабі АТО спростували повідомлення ЗМІ, що українські війська ведуть обстріл на лінії зіткнення. «Зазначена бронетехніка перебуває в оперативному резерві українських військ із метою адекватного реагування в разі спроби противника прорвати оборону українських військ. Танки участі в бойових діях не беруть», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, що в репортажі кореспондента Бі-бі-сі Тома Барріджа були показані українські танки, які стоять в Авдіївці Донецької області. У Кремлі встигли заявити, що танки в місті є підтвердженням порушення Мінських угод.   We met Ukrainian troops and tanks in #Avdiivka who seemed ready for action - and we could hear that there is no ceasefire here #Ukraine pic.twitter.com/9HGDrNAkWJ — Tom Burridge (@TomBurridgebbc) 1 февраля 2017 г. A bleak picture in #Avdiivka, east ukraine as serious battle rages. Most significant escalation since February 2015 #ukraine pic.twitter.com/CJWfqb5HmO — Tom Burridge (@TomBurridgebbc) 1 февраля 2017 г.
Економіка ГПУ на хабарі затримала директора департаменту платіжних систем Нацбанку Головне слідче управління Генеральної прокуратури України затримало директора департаменту платіжних систем Національного банку України та трьох його спільників при отриманні хабара в 25 тис. доларів, повідомили в прес-службі відомства. «2 лютого при отриманні останньої частини неправомірної вигоди в сумі 25 тис. доларів затримали директора одного з департаментів Національного банку України і трьох його спільників, які виступали в ролі посередників. Однна із зазначених осіб є громадянином Республіки Азербайджан», - повідомили в ГПУ. За даними слідства, керівник департаменту платіжних систем НБУ в корисливих цілях розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання через зазначених посередників від директора однієї з компаній хабара на загальну суму 35 тис. доларів в два етапи. Хабарник обіцяв видати компанії відповідне свідоцтво про реєстрацію в НБУ внутрішньодержавної платіжної системи «Платисервіс» для здійснення готівкових та безготівкових переказів у межах України. Затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України, а також його спільникам за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Економіка Зростання вартості підключення до електромереж. Вигода для обленерго і збитки для бізнесу Підвищення тарифів на нестандартне приєднання до електромереж в шість разів, через яке в середовищі експертів, бізнесу і депутатів останніми днями піднявся шум, є необґрунтованим і призведе до погіршення бізнес-клімату в Україні. Таку думку в коментарі АСН висловив голова Всеукраїнської громадської організації «Союз захисту підприємництва» Сергій Доротич. «Ми вважаємо, що обґрунтування недостатнє, воно формується на формулі, яка не витримує ніякої критики!» - підкреслив він. Експерт нагадав, що до недавнього часу тарифу на нестандартне підключення взагалі не існувало і розрахунок вартості підключення до електромереж робився в ручному режимі, безпосередньо кожним менеджером середньої ланки енергопостачальної компанії. Тому підприємці неодноразово скаржилися на непрозорі процедури та корупційні прояви в цьому сегменті. «Ми зробили опитування і з'ясували, що тариф при таких умовах становив 1-2.5 тис. грн за кВт. Затверджений же зараз тариф, більше 6 тис. грн за кВт, взагалі не вкладається в рамки здорового глузду. Тобто з усіма вигодами менеджменту виходило максимум до 3 тисяч, а тут ми отримуємо 6 тисяч», - порахував Доротич. Він додав, що процедура прийняття цих тарифів суперечить закону про основи регуляторної політики, оскільки не було дотримано процедуру оприлюднення. Тобто НКРЕКП повинна спочатку оприлюднити відповідний проект рішення, обговорити його з бізнесом і тільки тоді приймати рішення, вважає експерт. До того ж, на думку Доротича, істотне збільшення тарифів на нестандартне підключення до електромереж призведе до зменшення інвестиційної привабливості країни, а відповідно, до зменшення інвестиційних надходжень і навіть - до згортання інвестиційних проектів, які вже почали реалізувати в Україні. «Буде завдано дуже серйозного удару по альтернативній енергетиці, яка в принципі абияк, але розвивалася в Україні. Бо підключення сонячної електростанції, гідроелектростанції, а це тільки нестандартне підключення, буде майже неможливо. Розміщення нових промислових потужностей так само, тому що переважно це теж нестандартне підключення», - додав експерт. За словами Доротича, передовсім вигоду від такого рішення отримають власники мереж, зокрема обленерго. «Найбільше отримають олігархи, які певною мірою, я думаю, пролобіювали це рішення. Як це не дивно виглядає, але там дуже багато російських інвесторів, які є власниками енергопостачальних компаній, зокрема обленерго. Вони отримають вигоду. Якоюсь мірою отримує вигоду і держава, бо в такі тарифи закладені і чималі податки, мінус отримає бізнес», - вважає він. На таке рішення НКРЕКП вже відреагували народні депутати. Зокрема, як написав на своїй сторінці в Facebook депутат від БПП Олександр Домбровський, парламентарії вже обговорюють постанову про недовіру всьому діючому складу Нацкомісії з регулювання ринку електроенергії і комунальних послуг. Однак Сергій Доротич вважає, що парламентарії навряд чи дійдуть до реальних рішень про відставку всього складу комісії. «Ми повинні розуміти реалії, хто цю людину призначав і для чого. Це політичне питання. І, на жаль, хочемо ми цього чи не хочемо, ми живемо в країні, яка чітко підпорядкована, саме в цій галузі це однозначно рішенням Президента. І рішення парламентаріїв, якщо воно буде йти в розріз з рішенням Президента, я думаю, не змінить  ситуацію - або не назбирають голосів, або Президент не підпише», - сказав експерт. Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг 31 січня на своєму засіданні затвердила питому вартість нестандартного приєднання до електричних мереж на 2017 рік на рівні 3,7-11,3 тисяч грн за кВт. Таким чином, якщо споживачеві необхідно приєднатися до джерела електроенергії, а відстань до нього перевищує 300 метрів, то вартість послуги складе від 3,7 тисячі до 11,3 тисячі гривень. Таке ж правило поширюється і на ситуацію, коли споживачу потрібна електрична потужність понад 50 кВт.
Події ОБСЄ зафіксувала пересування понад 70 вантажівок терористів «ЛНР» Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували пересування терористів «ЛНР» на вантажівках в декількох окупованих населених пунктах Луганської області, повідомили ЛІГА.net у прес-службі місії. За словами спостерігачів, 31 січня недалеко від окупованого села Комісарівка (18 км на південний схід від Луганська) були зафіксовані 47 тентованих вантажiвок військового типу. Машини прямували на південь по автодорозі M04 в супроводі терористів. Біля селища Біле (22 км на північний захід від Луганська) спостерігачі побачили автоколону з 11 вантажівок військового типу (один Урал, десять КамАЗів), які рухалися на північний схід. Поблизу села Весела Тарасівка (17 км на захід від Луганська) - ту ж автоколону. «У другій половині дня СММ бачила автоколону з 16 напівпричепів транспортних вантажівок військового типу, що рухалися на південь в Луганську», - відзначили в прес-службі. За інформацією агентства, в окупованому Луганську все частіше на вулицях можна помітити військові вантажні машини російських найманців.
Політика Росіяни взялися розслідувати «військові злочини» в Донецьку Російський Слідчий комітет взявся розслідувати факти загибелі людей в результаті артилерійських обстрілів Донецька, повідомляє ТАСС з посиланням на представника СК Світлану Петренко. За її словами, вони будуть розслідувати факти нібито застосування заборонених методів війни і «артобстріли українськими військовослужбовцями Донецька, Ясинуватої та Макіївки, в результаті чого загинули три людини і 15 госпіталізовані». Представник Росії стверджує, що це українська сторона навмисно порушує домовленості про перемир'я і що «СК продовжить документувати всі факти злочинів проти миру і безпеки людства». У той же час незрозуміло, яку юрисдикцію мають слідчі органи Росії на території України. Нагадаємо, напередодні під час засідання Радбезу ООН представник України заявив, що терористи в Донецьку збираються евакуювати населення, ймовірно, готуючи провокації щодо обстрілу мирних районів.
Події Ватажок «ДНР» відправив на лінію фронту свою охорону - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що через бойові втрати і відсутність підготовлених ресурсів ватажок терористів «ДНР» Олександр Захарченко наказав направити на передову бойовиків зі своєї охорони. «2 лютого ц.р. глава т.зв. «ДНР» О. Захарченко віддав розпорядження відправити на лінію зіткнення особовий склад зі складу підрозділу особистої охорони», - йдеться в повідомленні ГУР в Facebook. За даними української військової розвідки, укомплектованість передових підрозділів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, які беруть участь у бойових діях на Донецькому напрямку, на сьогодні становить не більше 50%. З урахуванням «некомплекту» ватажки терористичних організацій дали вказівку набрати місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях Луганської області. «Мобілізовані» без підготовки направляються на лінію фронту на Авдіївському напрямку. У 9 окремому штурмовому мотострілковому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ на військову службу почали приймати тих, кого раніше звільнили за грубі порушення військової дисципліни (невиконання наказів, крадіжка і пияцтво). У Росії, зокрема в Ростовській області і Ставропольському краї, активізувалося вербування «на війну на Донбас», зокрема серед місцевих козацьких організацій.
За кордоном Лукашенко звинуватив Росію в грубому порушенні договору щодо кордону Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що глава Федеральної служби безпеки Росії «одним розчерком пера» перекреслив міждержавну угоду між Білоруссю і РФ щодо кордону, передає Інтерфакс. «Існують міждержавні договори і угоди, і один якийсь міністр, нехай навіть сильний, ФСБешник та інше, одним розчерком пера поставив хрест на всіх домовленостях, видавши свій наказ - 801, 802, 803. Я називаю навіть номери цих наказів», - сказав він. Лукашенко також назвав введення Росією прикордонної зони на кордоні суто політичним випадом. «Введення Росією прикордонної зони - це суто політичний випад, не можна цього робити», - цитує його заяву БЕЛТА. Нагадаємо, що наказом директора ФСБ РФ Олександра Бортнікова була встановлена ​​прикордонна зона на кордонах Смоленської, Брянської і Псковської областей з Білоруссю.
Події Обстріли в Авдіївці: прокуратура відкрила кримінальні справи Прокуратура Донецької області почала розслідування чергових артобстрілів з боку російсько-окупаційних військ в Авдіївці Донецької області, в результаті яких загинули мирні жителі, пошкоджені житлові будинки. Зокрема, прокуратура відкрила кримінальні провадження з кваліфікацією за ч.3 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України за фактами загибелі двох осіб, поранень трьох людей і руйнувань 28 житлових будинків. Увечері 2 лютого під час артобстрілу снаряд влучив у житловий 5-поверховий будинок в Авдіївці, в результаті чого загинула місцева мешканка 1980 року народження. Пошкоджено газову трубу і вибите скло. Під час розвантаження гуманітарної допомоги біля загальноосвітньої школи №2 постраждали співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Від осколкових поранень загинув водій ДСНС, один співробітник отримав поранення, третій - начальник Авдіївської ДСНС з отриманими осколковими пораненнями госпіталізований у військовий госпіталь. В результаті чергового обстрілу осколкові поранення отримав іноземний журналіст - громадянин Великої Британії 1983 року народження.
Політика Мінрегіонбуд обіцяє муніципальне орендне житло, дешевше за ринкове на 30-40% Мінрегіонбуд обіцяє муніципальне орендне житло, дешевше за ринкове на 30-40%.  Про це під час громадського обговорення проекту Концепції закону України про орендну на житло 3 лютого заявив заступник міністра з питань будівництва Лев Парцхаладзе, передає кореспондент АСН.  «55% українців сьогодні потребують поліпшення житлових умов. Катастрофічне становище із забезпеченням житлом молодих спеціалістів та сімей, внутрішньо переміщених осіб. Ситуацію погіршує недостатність прийнятих кредитних програм», - заявив він.  За його словами, на сьогодні в Україні забезпечено біля 500 млн кв житла, з них третина - це застаріле житло. І якщо держава не буде будувати нове житло, дуже швидко в подальшому усі зусилля буде необхідно направляти на ремонт застарілого житла. «І відсоток застарілого житла у нас дуже великий... Ми маємо прискорити темпи будівництва в 2 рази. Зрозуміло, що це можливо не відразу, а поступово... Ми хочемо ввести поняття "муніципального орендного державного житла". Тобто, щоб люди, які в першу чергу працюють в державному секторі, забезпечувалися таким житлом... Сьогодні маємо визначити базові позиції, філософію цього поняття», - додав він.  Парцхаладзе зазначив, що відповідний проект закону щодо запровадження програм по будівництву такого муніципального орендного житла вже підготовлено. Але, якщо в результаті діалогу з експертами та громадськістю необхідне його доопрацювання, це буде забезпечено. «Завдяки такому муніципальному орендного житлу ми хочемо досягнути, щоб оренда такого житла була дешевше на 30-40%, ніж ринкова», - прогнозує він.  Так, під час обговорення проблеми, експерти та представники громадськості наголосили, що на сьогодні в Україні вартість оренди житла в середньому дорівнює мінімальній зарплатні. Тоді як в країнах Європи цей показник в середньому складає 25%. Зрозуміло, що для більшості українців ринкова оренда житла є дорогою.  У свою чергу, перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний підкреслив, що «прийняття закону щодо орендного житла може докорінно змінити цю ситуацію». 
За кордоном Теракт у Парижі: біля Лувра невідомий напав на солдата У Парижі недалеко від музею Лувр у п'ятницю, 3 лютого, солдат вистрілив і серйозно поранив чоловіка, який намагався напасти на нього з ножем, повідомляє AFP з посиланням на джерела в поліції. Агентство у своєму Twitter повідомило, що нападник крикнув «Аллах Акбар» і був озброєний мачете. Солдат отримав незначні поранення, нападник живий, повідомили агентству в поліції. Прем'єр-міністр Франції Бернар Казньов назвав напад на військового терактом. Всіх відвідувачів і працівників Лувра евакуювали з міркувань безпеки, площа оточена правоохоронцями. Солдати зі зброєю постійно патрулюють у районі Лувру, який є однією з головних туристичних визначних пам'яток у Парижі.   What we know about the Louvre attack at 10:20 GMT pic.twitter.com/9gyGqqmlkg — AFP news agency (@AFP) 3 февраля 2017 г. #UPDATE Soldier shot and seriously injured man who tried to attack him with a knife near the Louvre museum in Paris https://t.co/0cS3fm3SMK pic.twitter.com/0bpH03pIPm — AFP news agency (@AFP) 3 февраля 2017 г.
За кордоном Лукашенко вимагає порушити кримінальну справу стосовно голови Россільгоспнагляду Олександр Лукашенко зажадав від слідчих органів Білорусії порушити кримінальне провадження стосовно голови Россільгоспнагляду Сергія Данкверта за аналогією зі справою щодо колишнього глави «Уралкалію» Владислава Баумгертнера. «Потрібно вивчити питання, Ігор Анатолійович (глава МВС Білорусі Ігор Шуневич. - Ред.) і порушити кримінальне провадження щодо Данкверта, як колись щодо Баумгертнера і Керімова було, за нанесення збитків державі», - сказав Лукашенко під час зустрічі з представниками громадськості та ЗМІ, передає Інтерфакс-Україна. На думку Лукашенка, російські виробники не можуть конкурувати за якістю з білоруськими. «Тепер ви розумієте, чому встановлюються такі бар'єри», - додав він. Лукашенко звернув увагу, що РФ закуповує за кордоном майже 7 млн ​​тонн молочної продукції, Білорусія при цьому постачає понад 4 млн тонн. «Чому ви блокуєте білоруський товар? Нам треба його продати, щоб заплатити вам за газ і нафту», - зауважив він.
Суспільство Через негоду в Україні в чотирьох областях обмежено рух транспорту У чотирьох областях України було введено обмеження руху автотранспорту через різке погіршення погодних умов та ожеледицю на дорогах. Про це інформує прес-служба «Укравтодору». Службою автомобільних доріг у Черкаській області з 10:30 п'ятниці, 3 лютого, на дорогах загального користування місцевого значення Черкаської області було введено тимчасове обмеження руху великогабаритного, пасажирського та великовагового транспорту. Перевізників і водіїв закликають утриматися від поїздок, а також бути обережними й уважними за кермом. За даними «Укравтодору», через погіршення погодних умов з 5:00 п'ятниці, 3 лютого, у Вінницькій і Хмельницькій областях було введено обмеження руху для вантажного транспорту і автобусів всієї мережею доріг місцевого значення. У Київській області з 8:30 були введені обмеження руху великовантажних транспортних засобів та автобусів на дорогах загального користування місцевого значення в Київській області.
За кордоном У «Роскосмосі» озвучили причину аварії космічної вантажівки "Прогрес" Глава російської державної корпорації «Роскосмос» Ігор Комаров заявив, що основною версією аварії космічного вантажного корабля «Прогрес МС-04» визнано руйнування двигуна блоку третього ступеня ракети-носія, передає Інтерфакс. «Залишилася у нас версія, яка фактично була визнана основною, - це розтин баків окислювача, який, швидше за все, стався через руйнування двигуна і, швидше за все, пожежа яка виникла в насосі окислювача двигуна третього ступеня», - сказав він. Нагадаємо, що вантажний космічний корабель «Прогрес МС-04» був запущений 1 грудня 2016 року з космодрому Байконур за допомогою ракети-носія «Союз-У». Його втратили на висоті 190 км над республікою Тува. Більшість уламків корабля згоріли в щільних шарах атмосфери, деякі з них були знайдені на землі.
Суспільство З початку обстрілу Авдіївки бойовики випустили 6 тис. снарядів За період активних бойових дій в районі Авдіївки по підрозділах Збройних сил України противник здійснив близько 40 довготривалих обстрілів наших позицій і випустив близько 6 тисяч снарядів. Про це повідомив  заступник начальника Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ генерал-майор Андрій Цвєтков під час засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ситуації в м. Авдіївка. «По підрозділах Збройних сил України противник здійснив близько 40 довготривалих обстрілів наших позицій і випустив близько 6 тисяч снарядів. За визначений період втрати військовослужбовців ЗСУ склали - безповоротні  10 осіб, поранених - 66», - повідомив Цвєтков. «Станом на 6 годину сьогодні втрат наших військовослужбовців немає. Противник здійснив обстріл, застосувавши 15 мін та снаряд. Обстановка продовжує залишатися складною», - підкреслив він.
Політика СБУ розкрила схему, за якою одеські митники поставляли контрабандне пальне Служба безпеки України в Одеській області розкрила контрабандну схему поставок нафтопродуктів, організовану митниками, повідомляє СБУ. Правоохоронці встановили, що з 2012 до 2014 року митники в змові з комерційними структурами при оформленні вантажів надавали в митні органи фальсифіковані документи, за якими продукція начебто переміщається транзитом через територію України. Але насправді нафтопродукти відвантажувалися і зберігалися на українських підприємствах, а потім реалізовувалися на внутрішньому ринку. Внаслідок угоди до державного бюджету не надійшло понад 1,2 мільярда гривень обов'язкових платежів. СБУ встановила, що роботі нелегальної схеми сприяла низка посадових осіб Одеської митниці, здійснювали «прикриття» угоди. Трьом митникам і двом керівникам комерційних структур оголошено про підозру у вчиненні злочину.
Суспільство оформление ленты  Дизайнери показали, як виглядатиме логотип «Євробачення-2017» за 420 тис грн Розробники логотипу Євробачення-2017 - компанії Banda і Republique - опублікували промо-ролик, де демонструється логотип майбутнього пісенного конкурсу. На відеоролику показано, як будуть виглядати сітілайти і білборди з логотипом на вулицях столиці, ручки і шкарпетки з логотипами конкурсу, а також квитки на конкурс. У ролику заявлено, як буде виглядати анімація в номерах виконавців. Автори логотипу пояснили, що головним завданням було виведення образу українського намиста на інший рівень. За словами творців, вони хотіли знайти символ, який автентичний для української культури і передасть місію конкурсу, про який ідеться в слогані. Тому вибір припав на намисто, елементи якого символізують різних учасників конкурсу. Хочемо відзначить, що розробка логотипу обійшлася в 420 тисяч гривень.  
Події У Рівненській області на 3 роки засудили бойовика «ЛНР» У Рівненській області був засуджений учасник терористичної організації «ЛНР». Колегія суддів Рівненського міськсуду з урахуванням позиції прокурора засудила 40-річного жителя Луганщини за участь у терористичній організації «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області. Державним обвинувачем було доведено в суді, що чоловік у січні 2015 року вступив у терористичну організацію «ЛНР» і протягом місяця був у її складі на території Слов'яносербського району Луганської області. Але в зв'язку з незадовільним фінансовим забезпеченням він добровільно покинув лави бойовиків. Чоловіка затримали рацівники управління СБУ в Рівненській області в жовтні того ж року при перетині кордону і спробі повернутися на територію України. З огляду на те, що чоловік безпосереднього не брав участі в бойових діях проти ЗСУ, а також те, що під час розслідування щиро розкаявся, співпрацював з органами слідства і надав дані про інших членів «ЛНР», суд засудив його до трьох років позбавлення волі.
Події На Львівщині у вагоні зі щебенем знайшли тіло новонародженої дитини У місті Броди Львівської області у вагоні з щебенем було виявлено тіло новонародженої дитини. Про це інформує прес-служба управління НП по області. У Бродівське відділення поліції вчора, 2 лютого, о 16:45 подзвонив 30-річний місцевий житель, який заявив, що під час розвантаження вагонів зі щебенем він помітив поліетиленовий пакет з тілом дитини. На місці працювала слідчо-оперативна група. У пакеті було тіло новонародженого хлопчика без ознак життя. Правоохоронці з'ясували, що вагон прибув до Бродів з Рівненської області. Робочі пояснили, пакет вони знайшли під час розвантаження вагону - він лежав у купі щебеню. Тіло немовляти було направлено на експертизу. За цим фактом порушено кримінальну справу за ст. 117 ч. 1 (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) КК України.
Економіка В Києві вода подорожчає на 12,5%, а в Бердичеві - на 46% Вода в столиці подорожчає на 12,5%. В Бердичеві - на 46%!  Про це на прес-конференції 3 лютого віце-президент української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства Олександр Шкінь, передає кореспондент АСН.  «По своїй вартості послуги водопостачання та водовідведення - це як айсберг - те, що на горі - водопостачання, а те, що внизу - це водовідведення... Наступного четверга національна комісія збереться на засідання та буде розглядати питання щодо підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення... В результаті очікується, що для Києва тарифи на водопостачання піднімуть на 18% та на каналізацію - 7,09%. В середньому - це 12,5%... Тоді як, наприклад, для Бердичева підвищення складе - 46%, тому Києву нема на що ображатись», - сказав він.  Він пояснив, що 1 куб. м буде коштувати, наприклад, в столиці не менше 15 грн, тоді як в ЄС - це 4 євро. Але, для Краматорська, Бердичева тарифи будуть вищі 40 грн.  Наразі вартість складається з витрат на електроенергію - 30%, зарплат - 40%, які "не європейські", податків - 10%, інше - реагенти. «Тому наші підприємства на межі банкрутства. Мережі - зношені. Ситуацією можна управляти на межі підтримання підприємства на плаву».  Чому подорожчала вода? Тому що раніше, починаючи з радянських часів, за водопостачання споживачі сплачували реально лише 10% від реальної вартості. Зараз же національний регулятор «починає потроху вирівнювати ситуацію». 
Економіка Уряд «думає д*пою» - експерт Уряд «думає д*пою». Про це на прес-конференції 3 лютого заявив аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, передає кореспондент АСН.  "Уряд і комунальники "рубають сук, на якому сидять". До чого призвело зростання тарифів? Рівень сплати за житлово-комунальні послуги сягнув історичного мінімуму з 2000 року. При цьому Уряд планує ще раз підняти тарифи, не думаючи, що отримає. А отримає дулю... Це значить, що Уряд думає д*пою!" - заявив він.  Він нагадав, що з 2000 року розрахунки населення ніколи не падали нижче 90%, а лише за три останні місяці - впали до 80%.  Він впевнений, що Уряд в тарифній політиці керується не ринковими принципами та інтересами споживачів, а  "танцює під думку олігархічно-кланових груп, які володіють відповідними підприємствами. Бо в розрахунках тарифів закладене всі витрати такого підприємства. В результаті це підприємство максимально зацікавлено в шалених енергозатратах, вони зацікавлені в тому, щоб труби були - діряві, витрати тієї ж електроенергії при водопостачанні - завищені, не ринкові. Бо всі ці витрати лягають на наші плечі", - наголосив він. 
Політика Єлісєєв: Референдум щодо вступу в НАТО може бути проведений після досягнення ЗСУ критеріїв Альянсу Основною умовою проведення референдуму про вступ України в НАТО є досягнення нашими збройними силами певного рівня, який дозволить їм відповідати критеріям і стандартам Альянсу. Цю думку озвучив під час брифінгу заступник глави АП Костянтин Єлісєєв, передає телеканал 112 Україна.  «Щоб відбувся референдум, треба певні умови. Рішення і тимчасові рамки проведення референдуму залежатимуть від виконання цих умов. Ключова умова - це досягнення Україною достатньої відповідності критеріям Північноатлантичного Альянсу», - сказав він. При цьому Єлісєєв зазначив, що рішення з питання вступу в НАТО повинні прийняти українці. «Президент не сказав нічого нового. Він повторив давно відому позицію, що остаточне рішення щодо вступу України в Альянс має належати українському народові. Саме в цьому контексті треба сприймати той коментар», - заявив Єлісєєв.
Гроші крадуть на тендерах комунальних підприємств - експерт Про це на прес-конференції 3 лютого заявив економіст Олександр Охріменко, передає кореспондент АСН. «Я рекомендую вивчити тендери комунальних підприємств! Так, віники купують по 10 доларів! Наприклад, купівля послуг, таких як «прибирання територій», це по 20 млн грн! Причому тендери виграють фірми, де працює один співробітник! Як це може відбуватися? Я поясню. Просто «трохи» кладуть у кишеню. Крадуть ереважно через тендери», - сказав він. Охріменко зазначив: «З огляду на те, що крадуть багато, залишається мало. Тому у працівників таких зарплати не підвищуються. Платять мало. Але злодійство так зашкалює, що мало не видасться! Тому ви коли-небудь бачили машини, на яких їздять «скромні працівники» водоканалів? Подивіться, на цю зарплату, яку вони заробляють, хіба можна купити такі авто? Але всі посміхаються, все нормально». «У нас завищені тарифи, причому - неадекватно. Нескінченні борги ростуть. Потім включають взаємозаліки, потім включають державні тендери. І всі посміхаються! Всім добре! Але почніть же нормальну реформу. Про це говорили ще з 2014 року. Приберіть монополістів! Але нічого не змінюється! А як же грошики брати з тендерів?», - обурився експерт.
Суспільство Зворотній бік медалі. Через збільшення «мінімалки» майже мільйон людей може залишитися без роботи Зростання мінімальної зарплати вдвічі, до 3200 грн, призведе до збільшення безробіття. За прогнозами НБУ, загальна чисельність працівників формального сектора економіки в 2017 році скоротиться на 9% в порівнянні з 2016 роком. Про це йдеться в інфляційному звіті регулятора, опублікованому на сайті НБУ. До більш істотного зниження зайнятості, ніж прогнозувалося раніше, призведе збільшені витрат на оплату праці через підвищення мінімальної заробітної плати, вважають в НБУ. «Внесок скорочення за рахунок підвищення МЗП (мінімальної заробітної плати. - АСН) складе 5.4 п.п. (або близько 630 тис. осіб). Зниження офіційної зайнятості буде непропорційним - більшою мірою відбудеться за рахунок МСП (малі та середні підприємства. - АСН) і ФОП, що перш за все пояснюється майже дворазовим збільшенням податкового тиску на підприємства на єдиному податку», - йдеться у звіті. Водночас, за прогнозами Нацбанку частково зниження офіційної зайнятості компенсується збільшенням неформальної зайнятості. Найбільше, за прогнозами НБУ, скорочення кількості працівників очікується в агропромисловому комплексі, добувній промисловості, будівництві, роздрібній торгівлі та на малих підприємствах. В цілому, за оцінками НБУ, зайнятість в Україні в 2017 році скоротиться на 5 процентних пунктів (п.п.) В порівнянні з 2016 роком, а рівень безробіття складе 10%. На думку президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, навіть цей показник рівня безробіття не відображає реальної картини, що склалася в країні з незайнятим населенням. «На сьогодні в реальності безробітних в Україні мільйони і мільйони. Зростання мінімальної зарплати - не спрацювало. Це не призвело до того, що люди відчули покращення добробуту. Навпаки. Ви знаєте, що деякі компанії просто вже скоротили співробітників. Тому їхній фонд оплати праці просто не виріс. Ті, хто ще працює, для них з'явилася ще одна проблема - зрівнялівка зарплат», - зазначив експерт. Водночас науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування Національної академії наук України Ярослав Жаліло переконаний, що скорочення через збільшення мінімальної зарплати торкнуться не тільки приватного сектора. «Якщо говорити про бюджетні структури, то ми знаємо, що фінансування на медицину та освіту збільшено, і там, в принципі враховано це збільшення. Але якщо говорити про бюджетні установи, то далеко не у всіх збільшено бюджети так, що вони можуть забезпечити підвищення зарплати всім працівникам до мінімального рівня», - зазначив він. До того ж, на думку Жаліло, державні службовці перебувають навіть у більшій зоні ризику, ніж приватний сектор, оскільки в останнього є запас коштів через зарплати в конвертах. "У приватному секторі досить часто мінімальна зарплата була формальним приводом влаштувати людини на роботу. Все інше вони отримували в конвертах. Приватнику вже можна буде маневрувати, частину перевести в «легалку», або всю зарплату платити легально. В державному ж секторі та в органах місцевого самоврядування таких доплат, зрозуміло, не було. І тут вже означає точно звільнення, тому що немає ресурсу», - вважає економіст. Тому в недофінансованих державних установах будуть або переводити працівників на неповну зайнятість, або звільняти, додав він.
Політика Президент: Відповідальність за обстріл і смерть жителів Авдіївки лежить на РФ і її бойовиках Петро Порошенко повідомив, що повна відповідальність за обстріл житлових кварталів і смерть мешканців Авдіївки лежить на РФ і терористах, яких вона підтримує. Про це інформує прес-служба Президента України. Під час відеоконференції з главою Донецької ОВГА Павлом Жебрівським Порошенко підкреслив, що за нинішнє жорстке загострення ситуації навколо промзони Авдіївки, обстріл цивільних кварталів і смерть мирних жителів, поранення журналістів, смерть військових ЗСУ відповідальність повністю лежить на Російській Федерації та бойовиках, яких вона підтримує. «Я підкреслюю, що наступ на позиції ЗСУ організовано російськими військами і терористами, які ними контролюються. Україна зробила все можливе, щоб відбити атаки, які були розпочаті в кінці січня 2017 року», - заявив Порошенко. Він зазначив, що теза Росії, що вона не контролює терористів, - помилкова, бо в кожному підрозділі є кадрові військові РФ, які виконують накази РФ.
Події На Хмельниччині п'яний чоловік облив сільраду бензином і намагався підпалити У Деражнянському районі Хмельницької області чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, облив сільську раду бензином і намагався його підпалити. Про це інформує прес-служба обласної поліції. Інцидент стався 1 лютого ввечері. П'яний чоловік приїхав під будівлю сільради. Спочатку він вистрілив із рушниці в землю, а потім розлив біля будівлі кілька  літрів бензину і намагався підпалити. Чоловікові завадили свідки інциденту, які викликали поліцію. Правоохоронці сказали, що він намагався підпалити сільську раду через конфлікт з місцевою владою. «Співробітники Деражнянського відділення поліції вилучили у чоловіка рушницю, яка виявилася незареєстрованою. Зброю направили на дослідження», - сказано в повідомленні. Чоловікові оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 296 ч. 4 (Хуліганство) КК України.
Політика Протистояння Росії та Білорусі. Путін "покарав" Лукашенка за контрабанду з ЄС? Перекриттям кордонів із Білоруссю Путін "покарав" Лукашенко за потік контрабанди з ЄС, але це протистояння не перейде на політичний рівень. Про це АСН заявив політолог Віктор Небоженко. "Чому Лукашенко так активно пішов проти Росії, заявляючи про необхідність кримінального провадження стосовно голови Россільгоспнагляду Сергія Данкверта, а також про те, що Федеральна служба безпеки Росії "одним розчерком пера" перекреслила міждержавну угоду між Білоруссю і РФ щодо кордону? Це в економічному плані , але не політичному нагадує те, що ми бачили і бачимо по лінії відносин України і Росії. Але Білорусь сама винна", - сказав він. З його слів, коли стосовно Росії були застосовані санкції, "весь потік вишуканих сирів, шампанських та інших заборонених для РФ товарів, хлинув контрабандою в Росію. Але одного прекрасного дня це закінчилося для Білорусі". На думку політолога, Білорусь почала приймати рішення, які прямо суперечать Митному союзу, відкриваючи вільні торгові зони на своїх кордонах для забезпечення потоку контрабанди з країн ЄС. "Тому Путін дуже швидко дав по руках Лукашенкові. Я думаю, що далі економічного плану, на політичному рівні, це протистояння Білорусі і Росії не продовжиться. Путіну зараз невигідно псувати відносини ще й з Білоруссю. Але Путін дуже злопам'ятний, тому, якщо Лукашенко буде продовжувати поводитися в такою ж дусі, це спричинить для нього наслідки", - припускає політолог. Нагадаємо, 1 лютого директор Федеральної служби безпеки Росії Олександр Бортніков підписав наказ, який встановлює прикордонну зону на кордонах Смоленської, Псковської і Брянської областей з Білоруссю, повідомляє Інтерфакс. На такі дії з російського боку емоційно відреагував президент Білорусі Олександр Лукашенко, заявивши, що введення Росією прикордонної зони - це політичний випад. Також Лукашенко зажадав від слідчих органів Білорусії порушити кримінальне провадження стосовно голови Россільгоспнагляду Сергія Данкверта за завдання збитків державі. В кінці січня Россільгоспнагляд ввів заборону на поставки в Росію яловичини від деяких білоруських виробників. На думку президента Буларусі, такі бар'єри встановлюються, оскільки російські виробники не можуть конкурувати за якістю з білоруськими.
Індійські шахраї на «лайках» заробили півмільярда доларів Троє шахраїв з індійського штату Уттар-Прадеш потрапили до в'язниці за створення фінансової піраміди, яка працювала за схемою внесення попереднього внеску усіма її учасниками, повідомляє РИА Новости. Організатори піраміди обіцяли виплачувати всім учасникам певні гроші (приблизно по 1 грн) за кожен лайк. Настільки спокуслива пропозиція в результаті зібрала в компанії клієнтську базу в 650 тисяч людей. Фірма шахраїв - Ablaze Info Solutions Limited, позиціонувала себе як посередника для третіх компаній в розкручуванні їхніх акаунтів у соцмережах. У фірми потрібно було купити "підписку" вартістю від 85 до 855 доларів. Потім вкладники отримували посилання на сторінки, які треба було "лайкать". Насправді ніяких акаунтів фірма не просувала, всі акаунти створювала сама, і клієнтам розсилала фальшиві посилання. Шахрайство було викрито, коли в Індії почалася грошова реформа. Компанія почала обмінювати величезні суми грошей, що привернуло увагу податківців. До того ж вкладники, які не отримали своїх дивідендів, звернулися в поліцію. Зараз на рахунках одного з шахраїв зберігається близько 77 мільйонів доларів. Решту він витратив на елітну нерухомість і автомобілі.
Суспільство оформление ленты  На Україну насувається епідемія небезпечного кору. У сусідній Румунії вже загинуло 15 осіб До України з сусідньої Румунії наближається епідемія кору. Там від хвороби вже загинуло 14 осіб, випадки хвороби зареєстровані в 34 округах країни, на неї захворіло понад 2300 осіб. Про це, посилаючись на румунські ЗМІ, на своїй сторінці в Facebook пише відомий педіатр Євген Комаровський. Ще в листопаді минулого року про можливу епідемію кору в Україні в 2017 році говорила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона повідомила, що для боротьби з епідемією Україна закупила вакцину через ЮНІСЕФ та ПРООН. Оскільки найчастіше на кір хворіють діти дошкільного і шкільного віку, Комаровський закликав батьків вакцинувати своїх дітей. Саме вакцинація є найкращим способом уберегтися від хвороби, констатують інфекціоністи. Основні ознаки початку захворювання: млявість, головний біль, нежить, сухий кашель, різь в очах, висип по всьому тілу і різке підвищення температури. Кір може викликати серйозні ускладнення, такі як ураження центральної нервової системи, розвиток енцефаліту або пневмонію.
Події У парку Львова затримали ексгібіціоніста-педофіла У Львові було затримано збоченця, який кілька днів переслідував дівчаток у парку, роздягався перед ними і пропонував гроші. Про це інформує прес-служба патрульної поліції міста. Про чоловіка розповіла 9-річна дівчинка. Вчора, 2 лютого, вона заявила, що невідомий чіплявся до неї і її подружок. «Через кілька хвилин в парку Горіховий гай поліцейських зустріли заявниця і ще дві дівчинки віком 8 і 10 років - діти плакали. З ними була мати однієї зі школярок. Неповнолітні розповіли, що в парку вже кілька днів їх переслідує якийсь чоловік, показує статеві органи і пропонує їм гроші», - сказали в поліції. Правоохоронці посадили дівчаток в патрульну машину і вирушили перевіряти прилеглу територію. Незабаром дівчатка вказали на одного з пішоходів - який різко змінив напрямок руху, помітивши поліцію. Він спробував втекти, але інспектори завадили йому. Мати однієї з дівчаток написала заяву на 50-річного чоловіка. У присутності психолога і матері дівчинку опитали слідчі. Розглядається відкриття кримінальної справи за ст. 156 ч. 2 (Розбещення неповнолітніх) КК України.

7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
1 Ви відчуваєте себе поряд з ним "як вдома"
більше матеріалів




/-1,2538540363312-/ /-pc-/
Top