counter
Архів Повернутись назад 01 Вересня 2017
1 Вересня
Події оформление ленты  Постраждалого в перестрілці в Харкові прооперували Постраждалого в результаті стрілянини в Харкові вже прооперували. Про це пише Depo.Харьков, посилаючись на джерело в правоохоронних органах. У поліції зараз з'ясовують обставини події. Чоловіків прооперували станом на 4-ту ранку п'ятниці, 1 вересня. За даними співрозмовника агентства, у потерпілого вистрілили з гладкоствольної зброї, той отримав множинні вогнепальні поранення. Зараз його стан оцінюється як важкий, неконтактний. Поки що невідомо, чи є потерпілий членом будь-якої організації. Станом на ранок ніхто з учасників стрілянини затриманий не був. Раніше ми повідомляли, що вчора близько 20:40 біля входу на завод «Турбоатом» стався інцидент між групами чоловіків, в результаті чого почалася стрілянина. Сейчас проводяться необхідні слідчі заходи і оперативно-розшукові дії.
Політика Генконсульство РФ у Сан-Франциско припиняє прийом з 1 вересня Генеральне консульство Росії в Сан-Франциско (США) припиняє прийом відвідувачів з п'ятниці, 1 вересня. Про це сказано в заяві на сайті  консульства. «З 1 вересня Генконсульство РФ у Сан-Франциско припиняє прийом відвідувачів з консульських питань», - сказано в повідомленні. Як зазначається, видача готових паспортів буде відбуватися до 13:00 1 вересня. «Ми вважаємо, що рішення про закриття Генконсульства РФ в Сан-Франциско є черговим недружнім кроком з боку влади США, який, перш за все, сильно вдарить по російських громадянах, які проживають у консульському окрузі, і по американських громадянах, так як значна частина росіян має американське громадянство», - сказано в заяві. Раніше повідомлялося, що американська влада зажадала закрити консульство РФ у Сан-Франциско.
Політика оформление ленты  Глава Кабміну Гройсман і мер Кличко відкрили в Києві "супершколу" У п'ятницю, 1 вересня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і мер Києва Віталій Кличко взяли участь в урочистостях з нагоди Дня знань і відкрили навчально-виховний комплекс «Ерудит». Про це передає кореспондент АСН. Зокрема, сучасний навчальний комплекс включає в себе дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) і школу I ступеня - гімназії Солом'янського району. «Ви будете вчитися в новій, сучасній школі, яка укомплектована так, як повинна бути укомплектована будь-яка українська школа... Кожна дитина повинна відкрити свою індивідуальність і знайти своє місце в житті нашої країни... Десять років ця школа чекала те, щоб її добудували. Десять років ніхто її не добудовував. Але ми знайшли гроші і добудували цю школу», - розповів прем'єр на відкритті. Гройсман нагадав, що в минулому році Кабмін на 50% підняв зарплату вчителям. І в наступному році, з його слів, українських вчителів чекає ще одне підвищення заробітних плат. «Я бажаю успіхів всіх нас! З Днем знань!» - звернувся прем'єр до учнів, їхніх батьків та вчителів. У свою чергу, мер Києва Віталій Кличко почав виступ з того, що попросив першокласників привітати його. «Якось мляво! Напевно, ви не їли?» - запитав мер, на що першокласники та учні відреагували більш гучним привітанням. «Інша справа!» - прокоментував глава столиці. Мер Кличко підкреслив, що навчальний заклад «Ерудит» - один з кращих у Києві. Але не єдиний. У столиці в День знань відкрили ще кілька сучасних шкіл. «Такого давно не було!» - запевнив Кличко. Після чого урочисто передав символічні ключі директору школи, а учні виконали кілька танців з національною символікою. Також на відкритті супершколи були помічені нардеп з БПП Дмитро Андрієвський, багато урядової охорони з кінологічною службою, яка ретельно перевіряла всі кущі і авто перед приїздом глави Кабміну.
Суспільство У Львові з 1 вересня вдвічі підвищуються тарифи для населення на вивезення сміття У Львові сьогодні, 1 вересня, тарифи на вивезення сміття для населення піднімуться вдвічі - згідно з новими тарифами, мешканці платитимуть по 1,4 гривні за кожен квадратний метр житлової площі. Таке рішення виконком Львівської міської ради погодив 4 серпня, передає Zaxid. «Ми чудово розуміємо, що коли майданчики зі сміттям переповнені, то виносити на виконком питання про коригування тарифів на вивезення ТПВ було б не коректно, бо людина повинна платити тоді, коли чисто, коли сміття уже вивезене. Перевізники більше року працювали у збиток собі. Вони не отримували коштів, які повинні були б отримувати», - заявив мер Андрій Садовий. Ініціаторами підвищення тарифів стали міські перевізники, які назвали чинні тарифи «економічно необґрунтованими». Зміни були подані до міськради ще до передачі ЛОДА функцій з вивезення сміття.
Події Співак Єрмак затриманий за вбивство юриста, який запропонував йому інтим У Москві поліція затримала продюсера і співака Олександра Єрмака. Про це вчора, 31 серпня, передає «Московский комсомолец». Виконавець підозрюється у вбивстві знайомого юриста. Злочин стався 23 серпня 2017 року у квартирі загиблого на півночі Москви. Єрмаку вже було висунуто звинувачення. 35-річний артист був у гостях у свого 45-річного товариша, уродженця Абхазії. За даними видання, якоїсь миті чоловік роздягнувся і почав натякати на інтимні стосунки, після чого співак завдав 11 ударів ножем юристу. Як зазначається, Єрмак поранив руку і після вбивства пішов в аптеку. Підозрюваний заявив, що повернувся в квартиру і прийняв душ, щоб змити кров. У поліцію звернувся водій співака, якому той зізнався у вбивстві дорогою додому. Шофер записав на диктофон слова Єрмака.
Політика Гройсман дав напуття старшокласникам у День знань Прем'єр України Володимир Гройсман в День знань поспілкувався зі старшокласниками однієї зі столичних шкіл "Ерудит", передає кореспондент АСН. "Україна повинна бути успішною, розвиненою і країною щасливих людей. Для цього ми повинні відновити територіальну цілісність України і забезпечити успіх країни", - заявив він. Прем'єр звернувся до старшокласників, які цього року закінчують середню освіту, визнавши, що сьогодні "багато молодих людей намагаються знайти гідну роботу, зарплату і їдуть за межі України", - сказав він. За його оцінками, на всі ці виклики - необхідно дати відповіді. "Ситуація змінюється на краще. Не так швидко, як хотілося б. Але ситуація змінюється", - упевнений прем'єр. Гройсман запевнив, що "в Україні можна отримати гідну роботу, гідну зарплату і своє місце". Після вступного слова глава Кабміну запропонував школярам перейти до спілкування. "Я знаю, що ви готували питання. Але готувати питання не треба. Запитуйте те, що вас хвилює!" - спробував перейти до неформального спілкування прем'єр. Проте старшокласники почувалися  явно скуто перед телекамерами і в присутності керівництва виконавчої влади. Тільки з третьої спроби одна з учениць запитала прем'єра про ситуацію з державним замовленням у ВНЗ, на що прем'єр розповів про новий підхід Уряду у фінансуванні вищої освіти за державні кошти. Потім один із старшокласників поскаржився прем'єру на великі навантаження під час навчального процесу. На що той пообіцяв, що в парламенті, де є консенсус, найближчим часом будуть проголосовані необхідні закони для забезпечення реформи освіти. "Щоб не трамбувати знаннями, а дати можливість кожному учневі розкрити свою індивідуальність", - визнав прем'єр.
Суспільство Іноземці забезпечать школи України електронними книгами - Гройсман Українська школа повинна стати цифровою. Про це в ході спілкування зі старшокласниками однієї з київських шкіл «Ерудит» заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Ми передбачаємо 1 млрд грн на наступний рік для модернізації шкільних програм для 1-4 класів», - заявив прем'єр. За словами глави Кабміну, українська сторона веде переговори з іноземними партнерами для забезпечення українських шкіл електронними книжками. Крім того, потрібно провести оцифровування книжоу. «Електронні дошки, планшети в школах - це наше завдання. Я вважаю, що українська школа повинна стати цифровою. Але так само знаю, що книжку ніщо не замінить», - зазначив він. Нагадаємо, цього навчального року школярів і вчителів чекає багато нововведень. Найбільші поновлення торкнуться програми для 5-9 класів.
Політика оформление ленты  На Калінінград: у Генштабі ЗСУ назвали мету навчань у Білорусі Росіяни можуть спробувати прокласти собі коридор на Калінінград під час навчань «Захід-2017», які проходять у Білорусі. Таке припущення висловив в ефірі телеканалу "Еспресо" спікер Генштабу ЗСУ Владислав Волошин. За його словами, Росія ввела в Білорусь величезну кількість військових, реальне число яких невідомо. Офіційно ж заявила, що введено в Білорусь 1000 російських військових. «(Скільки. - АСН) Росія насправді ввела, ніхто не знає, вона може три тисячі вивести. Три ввела, три вивела... А скільки реально вона там може залишити?»- підкреслив Волошин. За його словами, Білорусь та Калінінградську область Росії роз'єднує лише вузький Сувалкський коридор виходить на Польщу і Литву. "Провести в цьому коридорі операцію з «іхтамнєтами» досить просто. Як показали події в Криму і на Донбасі... Їх там теж «не буде». Вони так само можуть заховати їх у Білорусі і сказати: «Це не наші військові», - припустив Волошин.
Суспільство оформление ленты  Кличко в День знань вирізнився новим «перлом» про свою пам'ять У п'ятницю, 1 вересня, в День знань мер Києва Віталій Кличко спільно з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом поспілкувався зі старшокласниками однієї зі столичних шкіл «Ерудит», передає кореспондент АСН. Мер Києва розповів учням «реальну історію» про те, як своїм однокласникам у далекому 1986 році він пообіцяв рано чи пізно перемогти всесвітньо відомого боксера Майка Тайсона. Однак, за словами прем'єра, тоді йому не повірили його однолітки. «Але вони не знали, що у мене дуже хороша пам'ять!» - сказав Кличко, що викликало тривалий сміх всіх присутніх у залі. «Минуло 15 років. І я запросив всіх цих хлопчиків і дівчаток у кафе, куди приніс той пояс, яким у 1986 році володів Тайсон! Але тепер він належав мені. Чому я розповідаю цю історію? Дуже важливо вірити в мрію... Так само ніхто не вірив, що боксер може стати мером Києва. Але я вірю в Київ, у столицю, яка має європейське майбутнє», - сказав він.
Політика Хрещений батько Пашиніна про війну на Донбасі: "Він дурень і сволота" Хрещений батько російського актора українського походження Анатолія Пашиніна, режисер і сценарист Віктор Мережко облив брудом свого хрещеника, назвавши його "дурником", також він заявив, що не знав, що його хрещеник за національністю - українець, про це він заявив в інтерв'ю КП. "Я запитав одного разу: «Ти ж росіянин?», він відповів: «Росіянин!». Тоді я запитав:« Чому хрестика немає? Ми пішли до церкви на Річковому вокзалі... і він став моїм хресним сином. Він взагалі був дурнуватий, недалекий... у нього було багато, наскільки я знаю, випадкових... романів", - тут же несподівано зізнається режисер. Також він говорить, що позичав гроші Пашиніну, а на Донбасі того "вочевидь наздожене куля, так як він зрадив своїй країні". "Чи то там наркотики, чи то він взагалі ідіот повний. Думаю, що його куля наздожене, на жаль. А може, не на жаль. Бог дав тобі таку долю, ти став помітним артистом... і що ж ти, сволота така, робиш?!" - розійшовся Мережко. Також він поміркував про те, що акторських перспектив у Пашиніна в Україні немає, так як "фільмів на Україні мало знімається".
Економіка Порошенко: 40% зовнішньої торгівлі України припадає на Євросоюз За півроку дії всеосяжної зони вільної торгівлі з Євросоюзом, Україна до 40% збільшила частку ЄС у структурі зовнішньої торгівлі. Про це заявив президент Петро Порошенко, вітаючи набуття чинності Угоди про асоціацію України та ЄС. Глава держави нагадав, що сьогодні, 1 вересня, в повному обсязі набуває чинності Угода про асоціацію. «За 6 місяців цього року зовнішня торгівля товарами і послугами України з країнами ЄС зросла на 22%. Майже 40% нашої торгівлі припадає саме на Європейський Союз», - додав Порошенко. Він підкреслив, що сталася історична зміна географічної структури українського експорту на користь ЄС. «Це вже незворотні процеси інтеграції української економіки в ринок Євросоюзу», - резюмував президент. Нагадаємо, до 2014 року основним торговим партнером України була Росія. Однак після агресії ситуація змінилася: у 2016 році на ЄС припало 37,1% українського експорту, а на Росію - 9,9%.
Політика Анкара vs Вашингтон: між країнами розгоряється скандал Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав скандалом рішення влади США заарештувати турецьких охоронців, які брали участь у травні в бійці у Вашингтоні. Прокурори США звинуватили десятки турецьких охоронців і поліцейських у нападі на протестувальників під час візиту Ердогана до столиці США, передає Reuters. «Це скандал. Це ознака того, як справедливість працює у Сполучених Штатах», - заявив глава Туреччини журналістам після молитви на честь мусульманського свята Курбан-Байрам. Нагадаємо, 16 травня у Вашингтоні відбувся конфлікт між охоронцями президента Туреччини і протестувальниками. Охоронці стріляли в людей, 11 осіб отримали поранення. Інцидент ще більше загострив і так непрості двосторонні відносини США і Туреччини. Як відомо, союзники Америки по НАТО різко не згодні з політикою Ердогана в Сирії. Очільник поліції Вашингтона назвав стрілянину охорони Ердогана по демонстрантах жорстокої атакою на мирних жителів. У свою чергу глава Туреччини заявив, що США не змогли забезпечити йому захист від членів Робочої партії Курдистану під час його візиту. Він також додав, що обговорить це питання з президентом Дональдом Трампом. Разом з тим у заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона йшлося, що американці не будуть терпіти персон, які «використовують залякування і насильство, щоб придушити свободу слова». Як відомо, після невдалої спроби державного перевороту минулого року в Туреччині були звільнені з роботи понад 150 тисяч чиновників, у тюрми посадили близько 50 тисяч осіб, чищення торкнулося солдатів, поліцейських і цивільних службовців. Влада Туреччини підозрює, що переворот намагалися влаштувати послідовники проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який перебуває в США. «Сполучені Штати, як і раніше, є країною, де охороняється банда FETO (послідовники Ґюлена). Сполучені Штати буквально перетворилися на країну, де терористична організація РПК перебуває під захистом», - заявив Ердоган.
Політика Головним суперником Путіна на виборах може стати жінка - ЗМІ У Москві замислилися над сценарієм привернення інтересу до виборів, у якому головним конкурентом на пост президента країни буде жінка. Про це повідомляє прокремлівська газета Ведомости, посилаючись на джерела в адміністрації президента Росії Володимира Путіна і знайомих з цим питань експертів. За інформацією видання, розглядається від п'яти до семи кандидатур, три з яких входять у партію Справедлива Росія. Це, лідер Національного батьківського комітету Ірина Волинець, голова Соціал-демократичного союзу жінок Росії Наталія Велика, а також член центральної ради партії Ірина Петеляєва. Як зазначається, інформацію підтверджують кілька джерел. Про кандидатуру жінки, яка не перебуває в жодній партії, передає інша людина, близька до адміністрації президента Росії. Один зі співрозмовників назвав оптимальним варіантом Ксенію Собчак.
Політика Кличко про підроблений диплом чиновника КМДА: Я не зобов'язаний перевіряти всіх працівників Мер Києва Віталій Кличко прокоментував скандал, який вибухнув навколо підозр, висунутих правоохоронцями керівнику апарату КМДА Володимиру Бондаренку. Нагадаємо, чиновнику закидають підробку диплома про вищу освіту і сприяння в його виготовленні. У поліції підозрюють, що той підробив диплом Львівського національного університету імені Івана Франка. Вчора ввечері у прес-службі мера Києва повідомили, що Володимир Бондаренко звільнений. Віталій Кличко в цьому повідомленні зазначив, що Володимир Бондаренко був призначений керівником апарату КМДА в порядку переведення з секретаріату Київради. У секретаріаті Київської міської ради він працював на посаді керуючого справами. А в секретаріат Бондаренко був призначений переведенням з апарату Верховної Ради України. Втім, нагадаємо, у Верховній Раді Бондаренко також працював на Віталія Кличка. Володимир Бондаренко раніше заявляв, що отримав вищу юридичну освіту. До призначення в КМДА Бондаренко пропрацював радником Віталія Кличка протягом майже 10 років і весь цей час Кличко нібито навіть не здогадувався, що у його радника немає освіти. Принаймні так стверджує сам київський голова в ексклюзивному коментарі АСН. Під час свята 1 вересня мер Києва підтвердив, що кримінальне розслідування у справі Бондаренко ведеться, проте заявив, що він не зобов'язаний перевіряти наявність вищої освіти у своїх підлеглих. "Зараз розпочато кримінальне розслідування, і за його результатами ми вже... вже прокурори повинні робити висновки. Я, як керівник, не можу перевірити, і це не мої повноваження перевіряти освіту у всіх працівників КМДА. Це - відповідальність правоохоронних органів", - заявив Кличко.
Події У РФ під час зйомок сюжету пропагандисту «Первого канала» зламали ніс Пропагандиста «Первого канала» Олексію Іванову, який знімав сюжет про виділенку на Рози Люксембург і Малишева, один з водіїв зламав ніс. Про це передає, передає е1.ru. Олексій Іванов зняв а / м Mercedes, що рухався по виділенці. Іномарка зупинилася, з машини вийшли водій і пасажир, після чого сталася бійка. Інформація про інцидент надійшла до Слідчого комітету РФ. «В автомобілі було двоє чоловіків» - заявили в Слідчому комітеті по Свердловській області. «Журналіст поцікавився у чоловіків, чому ті їдуть по виділеній смузі. Однак чоловікам не сподобалося те, що їх знімали, і вони побили Іванова», - сказано в повідомленні. Зараз пропагандист перебуває в лікарні. Про стан його здоров'я відомо лише те, що йому зламали ніс. Поліція порушила кримінальну справу за статтею «Умисне заподіяння легкої шкоди здоров'ю, вчинене з хуліганських спонукань» КК РФ.
Політика WP: Трамп незадоволений роботою Тіллерсона Американський президент Дональд Трамп незадоволений роботою держсекретаря Рекса Тіллерсона, а також низки інших своїх прихильників. Про це інформує газета Washington Post, посилаючись на джерела з оточення Дональда Трампа. Зокрема, за інформацією джерел, Дональд Трамп все більше і більше незадоволений роботою Рекса Тіллерсона, зокрема через розбіжності з питань про чисельність військ США Афганістані, а також щодо блокади Куби і Катару. Крім того, за словами співрозмовника, президент Трамп буквально «кипить від обурення» через нелояльність директора Національної економічної ради Гері Кона. Останній розкритикував позицію Трампа щодо подій у Шарлоттсвіллі. «У президента США дуже важкі часи. Йому не подобається, як з ним поводяться ЗМІ. Йому не подобається, як з ним обходиться глава апарату Білого дому Джон Келлі», - повідомило анонімне джерело. Але колишній радник Дональда Трампа Беррі Беннет назвав невдоволення стилем поведінки лідера США.
Суспільство Синоптик розповів, коли в Україну прийдуть заморозки Вересень і жовтень цього року будуть холодним, а листопад може здивувати незвичайним теплом. Цей прогноз зробив синоптик Леонід Горбань, передає Сегодня. За його інформацією, в перший тиждень вересня середньодобова температура в Україні складе +18 - +19 градусів, удень повітря прогріється не більше ніж до +22 градусів. Але 7 вересня вже похолодає і середньодобова температура знизиться на чотири градуси. Бабине літо в Україну прийде на кілька днів у середині вересня. Але з 17 числа «спека» закінчиться, і до кінця місяця температура буде зменшуватися. Початок осені обіцяє бути сухим. Жовтень буде холоднішим, ніж вересень. Перші два тижні жовтня майже кожен день йтиме дощ. З 15 числа очікуються перші заморозки. Синоптик додав, що з огляду на той факт, що середня температура за добу опуститься до +5 градусів, вночі стовпчик термометра може впасти нижче нуля. А ось листопад буде відносно теплим. Температура буде ще плюсова.
Політика Собчак відповіла на повідомлення про участь у виборах президента Відома телеведуча і журналістка Ксенія Собчака повідомила, що не збирається брати участь у президентських виборах у РФ в 2018 році і за домовленістю з адміністрацією президента Росії ставати спаринг-партнером Путіна. Про це Ксенія Собчак написала у себе на сторінці в Instagram. Журналістка повідомила, що не збирається йти у політику, так як для неї це «нудно і бридко», відкинувши будь-які контакти з представниками адміністрації президента Росії. «Я незалежна людина і ні з якою« апешечкою» (адміністрація президента РФ. - Ред.) та іншим пеклом у зносинах ніколи помічена не була і не буду. Я цим дуже пишаюся. Що там хто обговорює у високих кабінетах, я не знаю», - пише Ксенія Собчак в Instagram.     "Как определить что такой "вброс", и отделить "намеренный слив" с целью дискредитации от реальной информации?"-этот вопрос мне часто задают на мастерклассах по журналистике.Там много признаков я называю,но один из важнейших запомните: серьезные издания всегда обязаны взять комментарии или получить отказ от них от лица,о котором они пишут из неких таинственных "источников" . Ни РБК ,ни Ведомости не посчитали нужным получить хоть какой-то комментарий от меня,так что из деловой прессы я их мысленно вычеркиваю и перевожу в корзинку "Комсомольская Правда" и "Бабка во дворе сказала". Теперь по сути: Я человек независимый,и ни с какой "апешечкой" и прочим адом никогда в сношениях замечена не была и не буду . Чем очень горжусь. Что там кто обсуждает в высоких кабинетах -не знаю, но давно и внимательно наблюдаю за нашим политическим ландшафтом. И диагноз у меня один- Унылое Гавно ваша политика сегодня,Господа! Скучно и Мерзко. И вот теперь уже бросаться за комментариями ко мне поздно,ушла в апешечку на брейнсторм с казаками, Хирургом и православными активистами. Волнуйтесь,подробности-письмом:)))) Публикация от Ксения Собчак (@xenia_sobchak) Сен 1 2017 в 12:12 PDT
Політика У ЄС назвали набрання чинності Угодою про асоціацію з Україною «святом для європейського континенту» Чиновники Європи схвалили набрання чинності Угодою про асоціацію України і Євросоюзу від 1 вересня. Про це сказано прес-релізі зовнішньої дипломатичної служби Євросоюзу. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав набрання чинності Угодою «святом для європейського континенту». «Угода про асоціацію, зокрема глибока і всеосяжна зона вільної торгівлі, є головним інструментом зближення Європейського Союзу та України. Угода сприяє більш глибоким політичним і економічним зв'язкам, а також повазі до спільних європейських цінностей. Вона забезпечує основу для модернізації економічного розвитку і торгових відносин України шляхом відкриття ринків і гармонізації законів відповідно до положень і стандартів Європейського Союзу», - сказав Юнкер.
Суспільство оформление ленты  Скандал у КПІ: як "еліта нації" за добу перетворилася на ораву п'яничок і шибайголів Студенти «Київського політехнічного інституту» вразили країну своїм "посвяченням у студенти". У соцмережах були опубліковані світлини бурхливого святкування Дня знань студентами одного з провідних вишів країни. Найбільш вражаючі фото у себе в Facebook опублікував патрульний поліцейський Дмитро Крештофов. Він нагадав, що лише вдень віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко урочисто заявив, що в "КПІ навчаються молоді люди, які через кілька років візьмуть у свої руки важелі економіки, науки і техніки, від яких залежатиме майбутнє України". Однак вже ввечері свято перетворилося на справжній розгул свинства і пияцтва. На фото з місця "свята" видно гори сміття, порожні пляшки, що валяються перед навчальним корпусом, і навіть закинуті на дерево візки з найближчого супермаркету. Крім того, для  п'яних студентів довелося викликати кілька бригад «швидкої допомоги», а для шибайголів  - кілька патрулів поліції. «І це так святкували не десяток студентів... На момент приїзду поліції таких студентів було кілька сотень», - зазначив Крештофов. Поліцейський сумно зіронізував, що така нині еліта. «І поки вам у руки не потрапили важелі економіки, візьміть у руки себе», - додав він. Цю ситуацію прокоментував нардеп Борислав Береза. «Це не студенти влаштували погром у парку КПІ. Ні! Це все гади-депутати ВР! Або Путін! Ну, або поліцаї продажні. Але тільки не наші співгромадяни, які відзначали посвячення в студенти. Ні, тільки не вони. Це все брехня і брудні інсинуації. 100% винні нардепи, так?» - обурився він. Інші користувачі соцмереж також відзначили низький рівень культури нинішніх першокурсників, зазначивши, що впиватися на лаві в парку - це як мінімум неестетично. Удивительно, как такие чудесные дети за один день превратились в позор своего заведения. Реакции  руководства КПИ на скандал на момент написания статьи не было. 
Політика Дональд Трамп пожертвує $1 млн постраждалим від урагану «Гарві» Дональд Трамп пообіцяв виділити $1 млн з власних коштів для допомоги жертвам урагану «Гарві». Він попросив свого прес-секретаря вибрати, якій громадській організації пожертвувати значну суму, повідомляє The Independent. «Він з гордістю передасть мільйон доларів зі своїх особистих грошей, щоб допомогти постраждалим з Техасу і Луїзіани», - заявила прес-секретар президента Сара Хакабі Сандерс. «Він хотів би приєднатися до мільйонів людей, які працюють на благо нашої країни». Президент ще не вирішив, куди саме спрямує ці гроші. При цьому Трампа не раз критикували в минулому за те, що він мало жертвує на благодійні цілі, особливо в порівнянні з іншими американськими мільярдерами. «Попросив мене поговорити з журналістами, оскільки вони добре знають про роботу громадських організацій і розбираються, як найбільш ефективно можна було б витратити ці гроші. Тому найближчим часом ми будемо активно приймати пропозиції», - розповіла Сандерс на брифінгу.
Події Справа Княжичів: Куряті призначили цілодобовий домашній арешт Колишньому керівнику управління карного розшуку Києва Леоніду Куряті, якому раніше було висунуто підозру у справі про стрілянину в Княжичах, Печерський райсуд столиці обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а також носіння електронного браслета. Про рішення в п'ятницю, 1 вересня, оголосила суддя Наталія Васильєва, передає «Укрінформ». «Суд постановив застосувати до Леоніда Куряти запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем його проживання в столиці», - заявила Васильєва. За її словами, згідно з постановою суду, Леонід Курята також зобов'язаний з'являтися за першим викликом до прокурора, слідчого або в суд. Він зобов'язаний також носити електронний браслет і здати свої паспорти та документи для виїзду за кордон на зберігання. Курята не може виїжджати з Києва без дозволу слідчих, прокуратури або суду. Нагадаємо, Луценко назвав трьох підозрюваних у справі про стрілянину в Княжичах
Суспільство оформление ленты  Філарет вручив ранці дітям ветеранів АТО Сьогодні, 1 вересня, у Києві, на території Михайлівського Золотоверхого монастиря в Михайлівському соборі Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у межах Всеукраїнської акції #ранецьдоброти передав ранці дітям ветеранів, які захищали Україну від російської агресії на Сході України, передає кореспондент АСН. «Я вітаю вас з Днем знань. Головне, що ви повинні - це отримувати знання, без знань у цьому світі не можна. Знання - це головне», - сказав Філарет, звертаючись до дітей. Патріарх також закликав дітей любити Україну. «Стати її гідними доньками і синами. І як благословення від церкви ми хочемо вручити вам ранці», - додав він. Як розповіли АСН у прес-службі УПЦ КП, в портфелях, зібраних на кошти церкви і благодійного фонду ветеранів, зібрано все необхідне для навчання в школі.
Економіка оформление ленты  Гройсман попросить у ЄС 100 млн євро для чергового Фонду енергоефективності. Куди витратять гроші Кабінет міністрів України активно зайнявся питанням створення Фонду енергоефективності. Це питання назване одним із пріоритетів нашої країни. За словами прем'єр-міністра Володимир Гройсмана, в уряду «все готово для запуску цього проекту - ухвалені необхідні законодавчі акти, підготовлені й узгоджені відповідні установчі документи». Створення Фонду Гройсман по телефону обговорив з віце-президентом Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефчовичем. «Домовилися про залучення 100 млн євро з боку наших європейських партнерів - цільових коштів, які дадуть можливість наповнити Фонд і почати фінансування конкретних проектів з енергоефективності», - підкреслив прем'єр. Гройсман зазначив, що найближчим часом будуть продовжені переговори про фінансову підтримку цього проекту з боку Брюсселя. В середині вересня Мароша Шефчовича чекають з візитом у Києві. Як відомо, закон про Фонд енергоефективності був прийнятий Верховною Радою України від 8 червня 2017 року. Цей законопроект підтримали 278 депутатів. «Це дозволить заощадити на модернізації житлових будинків до 50%. Це також дає можливість зняти бар'єри для зовнішньої підтримки та фінансування енергоефективності в країні», - заявив тоді віце-прем'єр міністр Геннадій Зубко. Крім того, Радою були ухвалені ще два законопроекти, що стосуються сфери обліку енергоресурсів, впровадження механізмів і технологій економії і ефективного використання енергії. У Кабміні вважають, що Фонд енергоефективності допоможе знизити споживання населенням дорогого газу, допоможе оновити будівлі і заощадити на енергоресурсах близько $3 млрд. За оцінками Зубка, успішна робота фонду дозволить економити 1,5 млрд куб. м газу щорічно, забезпечить створення 75 тисяч нових робочих місць. Передбачається, що Фонд наповнюватимуть з держбюджету, за допомогою донорів і приватних інвесторів, а також шляхом монетизації субсидій. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства підрахувало, що за 5 років Фонд енергоефективності може отримати 16,5 млрд грн, з яких 5 млрд грн - від донорів. Керувати Фондом повинен комітет, до якого увійдуть представники Кабміну, держав-донорів і міжнародних фінансових організацій. Статут Фонду і положення про його Наглядову раду мають бути затверджені у вересні. Членів ради оберуть за допомогою конкурсу, до проведення якого залучать представників Євросоюзу і фінансових організацій. Відзначимо, що в Україні вже існує Фонд енергоефективності, проте робота його далека від ідеалу так само, як і від поняття ефективності. Альтернативна енергетика в Запоріжжі В Україні поступово почали розвивати проекти з енергозбереження, впровадження нових джерел енергії. У четвер, 31 серпня, стало відомо про новий договір між Україною і американською інвестиційною компанією OPIC (Overseas Private Investment Corporation), яка готова вкласти кошти в розвиток альтернативної енергетики на території Запорізької області. Переговори з головою OPIC Реєм Вошберном вів прем'єр Володимир Гройсман. Американська компанія має намір розвивати вітрову енергетику в південних областях України. Загальна сума цих інвестицій становить $400 млн. Переговори про надання коштів вже увійшли у свою фінальну стадію. Зараз OPIC вже співпрацює з енергохолдингом «Енергоатом», займається модернізацією рухомого складу «Укрзалізниці». Обсяг фінансування проектів «Енергоатому» складає не менше $250 млн. Свою діяльність в Україні компанія почала ще в 1995 році, зараз вже реалізовано близько 20 різних спільних проектів.
Суспільство оформление ленты  У Могильові до школи пішов єдиний білоруськомовний школяр У білоруському місті Могильов у 1 «В» клас середньої школи пішов вчитися єдиний білоруськомовний учень Валентин Осипчук. Про це повідомляє «Радіо Свобода». Журналісти з'ясували, що в цій же школі білоруською вчиться у 8 класі Ялинка Соловйова. Вчителька у Валентина буде та ж, що і в Ялинки. Крім того, білоруською в Могильові вчаться ще три другокласниці. Все, що відбувається, вписується в недавно сказані президентом Білорусі Олександром Лукашенком слова про те, що російська мова є національним надбанням Білорусі так само, як і Росії. «Хочу підкреслити, що російська мова для нас не чужа. Це і наше національне надбання. Білоруси за свою багатовікову історію внесли чималий внесок у її розвиток, збагатили її», - заявив білоруський лідер. Однак у лютому 2017 року глава держави доручив опрацювати питання про створення вищого навчального закладу з білоруською мовою навчання. «Йдеться про вищий навчальний заклад, де було б викладання білоруською мовою. Ви знаєте, я не можу сказати «ні» і не можу сказати «так», бо це треба пропрацювати. Можливо, на базі якогось університету, якщо це буде нормально сприйнято, якщо туди будуть охочі йти за конкурсом тощо», - додав Лукашенко. Як відомо, в Білорусі російська мова має статус державної нарівні з білоруською. Однак офіційна двомовність призвела до того, що білоруськомовна меншість частіше почала скаржитися на російськомовних громадян. Після початку російської агресії в Україні в Білорусі почали замислюватися про те, що мова давно є засобом для російської пропаганди. У 2015 році в школах Білорусі спробували скасувати викладання російською мовою. Як заявив тоді глава Міністерства освіти Білорусі Михайло Журавков, процес дерусифікації буде відбуватися поступово. «Початком стане вивчення дітьми рідною мовою двох загальноосвітніх предметів - історії Білорусі та географії», - додав він.
Економіка Новації вересня: подорожчання газу, монетизація субсидій і підвищення зарплат вчителям Від сьогодні в економіці України з'являться кілька важливих новацій. І майже всі вони скоріше позитивно позначаться на житті українців. Громадяни отримають компенсацію за зекономлений за опалювальний період газ, педагогам збільшать зарплату, газ для населення поки що не подорожчає. Більше газу з Польщі З 1 вересня оператори газотранспортних систем України та Польщі розширять потужності для поставок газу в Україну. Зокрема, з осені і до кінця квітня постачання газу з Польщі збільшать до 6 млн кубів на добу, тоді як у літній період воно буде знижуватися до 4 млн кубів. Таким чином пропускна потужність ГТС на польському напрямі протягом опалювального сезону зросте на 40%. В "Укртрансгазі" заявили, що такий крок взимку надасть додаткові можливості для покриття піків попиту на природний газ споживачам в Україні. Ціни на газ З 1 вересня "Нафтогаз" підвищує мінімальні ціни на газ для промисловості на 6,7%, а максимальні - на 6,3%. Таким чином мінімальна ціна виросте з 7420 грн за тис. кубів до 7921 грн. За оцінками експертів, це підвищення все ж торкнеться пересічних українців, оскільки через два-три місяці воно відіб'ється на споживчих цінах. При цьому подорожчання газу для населення, яке було заплановано на жовтень, швидше за все не відбудеться, оскільки при затвердженні фінансового плану "Нафтогазу" в липні уряд не погодився з підвищенням ціни. Чиновники заявили, що для цього немає передумов, а прем'єр-міністр Володимир Гройсман взагалі заявив, що вартість газу для населення не повинна збільшуватися протягом наступного опалювального сезону. Гроші за заощаджену субсидію Навесні уряд ухвалив постанову, якою передбачалося, що ті, хто заощадив на газі протягом минулого опалювального сезону, зможуть отримати від держави до 700 грн компенсації. Таким чином Кабмін вирішив почати процес монетизації комунальних субсидій. Заощаджені гроші мали повернути до 1 вересня. Проте 29 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що виплати будуть здійснені восени. Ліцензування небезпечних вантажів на залізниці З 1 вересня набуває чинності наказ Мінінфраструктури про ліцензування перевезення небезпечних вантажів залізничним транспортом. Такий крок у відомстві пояснюють турботою про безпеку і навколишнє середовище і наводять статистику - за 2015-2017 роки відбулося більше 60 аварій з небезпечними вантажами. Серед небезпечних вантажів, які підпадають під ліцензування, і пальне, зокрема і зріджений газ для авто, який стрімко подорожчав протягом останнього місяця. Самі трейдери запевняють, що таке рішення може на час заблокувати роботу постачальників пального, а також призведе до збільшення витрат трейдерів, а значить, і до підвищення цін на пальне. Зарплати освітян виростуть З 1 вересня педагоги дитячих садків і профучилищ отримають надбавку до зарплати в розмірі 763-843 грн. Крім того, має вирости і зарплата тренерів спортивних шкіл. На початку цього року Кабмін збільшив на 50% зарплату вчителів. До цього посадовий оклад педагога без категорії становив 2149-2309 гривень. Наступне підвищення зарплати для вчителів на рівні 25% заплановане вже з початку 2018 року. На сьогодні середня зарплата працівника освіти в Україні становить від 4800 до 6800 грн.
Політика На День знань Гройсман заявив, що не всім потрібна вища освіта Не всім українцям потрібна вища освіта. Цю думку висловив під час святкування Дня знань у київському навчальному комплексі «Ерудит» прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Ліга. «Я вважаю, що не кожен може бути вченим, не кожній людині потрібна вища освіта», - заявив він. Голова уряду зазначив, що традиція мати диплом про вищу освіту утворилася в 1990 роки, проте зараз насамперед треба мати знання і уявлення, як такі знання можна застосувати в реальному секторі. «На ринку праці є запит на кадри, проте система підготовки таких кадрів не пристосована до ринку праці», - зазначив прем'єр. Володимир Гройсман і нагадав, що Україні не вистачає кваліфікованих фахівців робітничих спеціальностей, проте більшість коледжів не можуть підготувати конкурентноздатних фахівців.
Економіка Державний «ПриватБанк» обмежив продаж валюти в «Приват24» Державний ПриватБанк у п'ятницю, 1 вересня, обмежив тимчасово валютно-обмінні операції в системі «Приват24», а також інших дистанційних каналах. Про це повідомив сам банк, передає Інтерфакс-Україна. «У зв'язку з вимогою українського законодавства здійснювати безготівкові валютно-обмінні операції тільки через Міжбанківський валютний ринок регламент проведення подібних операцій приводиться у відповідність до правил МВР», - сказано в повідомленні. За інформацією ПриватБанку, з 1 вересня цього року його клієнти можуть продати валюту в дистанційних каналах установи в робочі дні з 10:00 до 16:00 за поточним курсом на момент проведення операції. Купити валюту для переказу за кордон можна в цей же час на дистанційних каналах ПриватБанку на сторінках «Перекази» і «SWIFT-платежі».
Політика З 1 січня росіяни зможуть потрапити в Україну за біометричними даними Президент Петро Порошенко повідомив, що з 1 січня 2018 року в Україні почнуть діяти нові правила перетину держкордону за біометричними паспортами особам з країн, які становлять ризики для України. Про це президент повідомив журналістам під час поїздки в Харківську область, передає Адміністрація президента. «Найближчим часом має бути опубліковано рішення РНБО України, яким передбачено, що, починаючи з 1 січня наступного року, перетин кордону з країн, що становлять ризики для України, повинна бути відбуватися за біометричними паспортами. Або у тих, у кого немає їх, мають бути зафіксовані біометричні дані на кордоні», - повідомив він. За його інформацією, зараз Кабмін затверджує перелік цих країн. Порошенко зазначив також, що сьогодні створюється система фіксації біометричних даних у пунктах пропуску через держкордон. «Це не означає, що буде повна заборона, але при перетині державного кордону пункти пропуску повинні бути оснащені таким обладнанням і буде забезпечення фіксації біометричних даних», - уточнив Петро Порошенко. Процедура проходитиме в три етапи. Перший - людина може подати попереднє повідомлення, що вона збирається відвідати Україну і перетнути держкордон, відповідно - прикордонники і база даних будуть до цього готові. Другий - фіксація даних на кордоні, біометричних даних, або біометричного паспорта і третій спосіб - фіксація людини в місці, де вона планує перебувати. Як пише Інтерфакс-Україна, Росія була внесена у список країн, громадянам яких потрібно буде проходити такий контроль.
Події оформление ленты  У Харківській області сталася серйозна аварія: двоє загиблих, 17 поранених У Харківській області зіткнулися два мікроавтобуси, в результаті двоє людей загинули, ще 17 отримали поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області. Як повідомляється, дорожньо-транспортна пригода сталася в п'ятницю, 1 вересня. "На 411-м км дороги Київ - Харків - Довжанський неподалік села Рідкодуб Валківського району області сталася дорожньо-транспортна пригода. Зіткнулися 2 мікроавтобуси "Форд Транзит" і "Фольксваген Т-4", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що два пасажири автомобіля "Форд" загинули на місці, а ще 17 осіб отримали різні травми. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харківській області автомобіль Mitsubishi в'їхав в бетонну опору лінії електропередачі.
Економіка У серпні держбюджет недоотримав 8 млрд грн через "сильну" гривню - експерт Через літнє зміцнення гривні доходи державного бюджету впали, і в серпні були виконані на 90%. Про це 1 вересня під час прес-конференції заявив економіст Віктор Скаршевський, передає кореспондент АСН. «У серпні доходи державного бюджету виконано на 90%, недоотримано 8 млрд грн. Це перший місяць, коли не виконуватимуться доходи бюджету», - уточнив експерт. Він додав, що доходи держбюджету на 40% залежать від курсу, оскільки ввізні мита, акцизи, ПДВ на імпортні товари прив'язані до курсу валют. При цьому в бюджет закладено курс 27,20 грн за долар, тому нинішній показник загрожує серйозним недовиконанням держбюджету за зборами. «Тому дії уряду і Нацбанку будуть спрямовані на те, щоб девальвувати курс як мінімум до 27,2 грн за долар, які закладені в бюджеті», - вважає Скаршевський. Експерт вважає, якщо уряд ще неправильно і недалекоглядно буде витрачати бюджетні кошти, то в грудні курс може досягти і 28 грн за долар.
Спорт Зірку англійського футболу заскочили на "п'яному" керуванні авто Нападника англійської футбольної команди "Евертон" Вейна Руні підозрюють у керуванні автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомляє видання Daily Mirror. Як повідомляється, інцидент стався в четвер, 31 серпня. 31-річного футболіста зупинили правоохоронці біля його будинку в графстві Чешир. Футболіста затримали, привезли в найближчу поліцейську дільницю, допитали і відпустили. Представники Руні і поліції не коментують подію.  Варто відзначити, Руні - найрезультативніший гравець в історії збірної Англії. Він забив 53 голи за 119 ігор. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американського боксера, чемпіона світу у важкій вазі, за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC), Деонтея Вайлдера заарештували в місті Таскалуса (штат Алабама, США) за те, що в його автомобілі знайшли марихуану.
Здоров`я Хотіла груди, а отримала - труну. Австралійка померла під скальпелем китайської туристки Власниця косметологічної клініки померла від серцевого нападу через два дні після операції зі збільшення грудей, проведеної китайською туристскою, яка видавала себе за лікаря. 35-річна Джин Хуан померла в п'ятницю після того, як у середу лікар Жи Шао провела операцію в сіднейській клініці, повідомляє The Daily Telegraph. Шао, яка не має ліцензії на медичну практику в Австралії, постала перед Центральним місцевим судом у четвер, де їй висунули звинувачення у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень і використанні отрути. Судові документи підтверджують, що Шао використовувала «п'янкі речовини: трамадол і лідокаїн» для анестезії під час операції. Адвокат Шао, Мері Андервуд, розповіла суду, що її клієнтка є випускницею Кантонського медичного університету і фахівцем з дерматології, яка практикувала медицину в Китаї і Великій Британії. Шао прибула до Австралії чотири або п'ять днів тому з двома китайськими паспортами, тому її туристична віза, яка закінчувалася в листопаді, була прикріплена до старого паспорта. Суд відмовився випустити Шао під заставу. На сайті клініки, де працювала незареєстрований лікар, йдеться, що компанія пропонує найсучасніші послуги в галузі краси та косметології, засновані на новітніх медичних технологіях.
Наука і технології оформление ленты  Скандал у НАН України: вчених розкритикували за статті про вплив ікон і мощей на здоров'я У науковому середовищі розгорається скандал. Провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України Семен Єсилевський розкритикував «наукову» статтю «Медико-психологічний аспект чудотворних ікон» авторства В.І. Ігнатьєвої і А.В. Чернишова з Національної академії медичних наук України. «Автори цієї статті - шарлатани і псевдовчені, ганебні залишки іміджу української науки та медицини. Автори повинні бути негайно звільнені з займаних наукових і/або лікарських посад на підставі повної профнепридатність, пропаганди антинаукового мракобісся і відкритої реклами шарлатанських медичних практик і приладів», - написав розлючений Єсилевський. А йдеться ось про цю працю: Більше того, він запропонував закрити для псевдонаукових публікацій журнал «Астма та алергія», а також у повному складі звільнити вчену раду Інституту фтизіатрії і пульмонології і Наукового центру радіаційної медицини НАМН України через профнепридатність. Далі Єсилевський цитує уривки зі статті, що особливо йому сподобалися. «Виховання людини в дусі православного християнства є основою гігієни психічного і соматичного здоров'я більшості слов'янських народів», - йдеться в статті. «Що таке «гігієна здоров'я»?! Спасибі, б..ть, що не «профілактика здоров'я», - прокоментував науковець. Він зазначає, що в медичній статті йде «велика проповідь з коротким (і, підозрюю, кривим) викладом основ православного християнства, що плавно перетікає в короткий (і, підозрюю, настільки ж кривий) екскурс у концепцію архетипів Юнга (раптово, так)». «У житті доводиться стикатися з різними труднощами, але саме православні таїнства і звичаї допомагають нам гармонійно пройти складні етапи життєвого шляху, зберегти в «чистоті совість», не втратити зв'язок з попередніми поколіннями, поповнити вже наявні знання і досвід, гідно передати їх наступним поколінням, що і закріплюється генетично і на інформаційному рівні. У психології цю ділянку нервової системи людини, представлену гіпокампом і зв'язками лімбічної системи, прийнято називати «колективним несвідомим», - процитував Єсилевський вчених медиків. Науковий співробітник не втримався від в'їдливого коментаря: «Почнемо з того, чому совість у лапках, а - таїнства без? Мабуть поняття совісті авторам не знайоме. Яким раком махання кадилом дозволяє «поповнити вже наявні знання і досвід»? Досвід у чому? «Достойно передати їх наступним поколінням» - критерій «достойності» де? Що це суб'єктивні оціночні судження, вчені хе... и?» - матюкається їхній колега. Він підкреслив, що статтю писали дипломовані медики, які, тим не менш, говорять про те, що «знання і досвід закріплюються генетично і на інформаційному рівні». «На тлі оплесків з сумним дзвоном падають на підлогу щелепи генетиків і еволюціоністів», - написав Єсилевський. Дальше більше. Науковий співробітник приводить його "улюблений" фрагмент статті: «Зарз доведено, що звукові хвилі здатні змінювати розташування молекул води та інших рідин [24]. Кожен звук має вібрацією, і в залежності від того, який частоти буде ця вібрація, він буде надавати різні впливу на навколишній світ. Вібраціям схильне все: рідини, тканини людини, природні явища, Космос і Галактика [3, 4] ». «Звук, громадяни, володіє вібрацією, у якій, громадяни, є частота! (Нагадую - пишуть люди з вищою медичною!) До речі, хтось мені пояснить, хоча б з суто формальної точки зору, як «природні явища» можуть бути «схильні до вібрацій»? Хто кому куди вібрує? Космос і галактика теж схильні до вібрацій! До речі, якого х ... ра космос і галактика з великої літери? Це такі рідкісні єврейські прізвища?» - підкреслив Єсилевський. Після цього в статті викладається життєпис Агапіта Печерського, а далі, за словами Єсилевського, опис "шарлатанських апаратів для вигнання з організму неіснуючих паразитів". На завершення в статті згадується, що в храмі «Святої Трійці», який розташований на території ДУ «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України» у Києві з'явилася нова святиня - ікона Святого Агапіта з частинкою його мощей. «Вдумайтеся: на території медичного НДІ з'явилася ікона з сушеним шматочком тканин трупа якогось бомжа, що видається за останки якогось Агапіта... Цікаво, з якою швидкістю обертається в труні засновник інституту Ф.Г. Яновський?» - їдко резюмував Єсилевський.
Кримінал "Робін Гуд" на зоні: росіянин хитро доставляв наркотики у в'язницю У Калінінграді (Росія) поліція затримала 35-річного чоловіка, який хотів перенаправити наркотики в колонію за допомогою арбалета. Про це повідомляє прес-служба регіонального управління Федеральної служби виконання покарань. "Чоловік мав намір доставити своєму знайомому, який відбуває покарання у ВК-13, заборонені речовини. Встановлено, що він підготував вісім полімерних пакунків з наркотичним засобом, які заховав у стрілу для арбалета "Скорпіон", - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, чоловік приїхав на автомобілі в колонію і під час огляду у нього знайшли арбалет зі стрілою, в якій містилося 3,59 г суміші наркотичних речовин. Експертиза з'ясувала, що у згортку була суміш карфентанілу і героїну. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кувейті митники впіймали поштового голуба, завдяки якому драгдилери з Іраку переправляли наркотики.
Політика оформление ленты  Подвійний удар. Окупанти в Криму не змогли встановити турбіни, через які посварилися з Європою Кабмін Росії переніс введення в експлуатацію Сімферопольської і Севастопольської ТЕС в окупованому Криму. Про це повідомили на сайті комерційного права. Спочатку передбачалося, що перший запуск кримських ТЕС відбудеться сьогодні, 1 вересня 2017 року. Однак тепер пуск перенесли на 19 травня 2018 року. Інші два блоки повинні запустити 18 червня. Ймовірно, установка складного обладнання без фахівців компанії Siemens російським майстрам не вдалася. Проектна сумарна потужність двох черг ТЕС мала скласти 940 МВт. Таким чином, жителі окупованого півострова і цю зиму проведуть без електрики, так як в України з Кримом у 2015 році завершився контракт на поставку електроенергії, а підписувати новий влада нашої країни погодилася тільки з умовою, що в документі Крим буде значитися українським. В результаті Україна припинила постачати електрику на півострів. Згідно з Женевською конвенцією, забезпечення жителів окупованої території всім необхідним лягає на плечі агресора. Нагадаємо, агентство Reuters у липні з'ясувало, що дві турбіни виробництва Siemens прибули в порт окупованого Севастополя. Після цього вибухнув міжнародний скандал, компанія Siemens заявила, що не постачала турбіни в Крим і судиться з Росією. Також Siemens припинила поставки обладнання в Росію для державних замовлень. Скандал спричинив нові санкції Євросоюзу проти РФ. У соцмережах висміяли росіян, зазначивши, що тільки країна-агресор могла всупереч забороні таємно поставити турбіни на півострів, потрапити в міжнародний скандал, отримати нові санкції ЄС і після цього не встановити турбіни.
Політика оформление ленты  Навальний показав «секретну» дачу Путіна, де знімали "Шерлока Холмса" Російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував кадри повітряної зйомки секретного особняка Володимира Путіна, розташованого біля фінського кордону. Особняк, відомий як Вілла Сельгрена, розташований на мальовничій ділянці площею 200 м2 на острові Лодочний у Фінській затоці. Він використовувався як декорації для радянського серіалу про Шерлока Холмса, знятого у 1980 роках, повідомляє The Guardian. Зйомка, зроблена за допомогою дрона, показує кілька великих будівель на ділянці, включно з недавно розширеною віллою, вертолітним майданчиком і пірсом. Навальний сказав, що ділянка серйозно охороняється, зокрема великим парканом і що місцевим жителям не можна наближатися до території. У відеоролику Навальний стверджує, що власність належить близьким друзям російського президента, але вони утримують її для його використання. «Всі докази ясно вказують на одну зі стандартних корупційних схем Володимира Путіна. Його особисті активи зареєстровані під іменами його близьких друзів, які неймовірно виросли за останні 17 років», - сказав Навальний у відеоролику, який менш ніж за 24 години після його завантаження на YouTube переглянули майже 2 мільйони людей. За словами Навального, земля, на якій розташована нерухомість, належить бізнесменові Сергію Руднову. Він є сином одного Путіна, а також працював на російського віолончеліста Сергія Ролдугіна, який вже багато років знає Путіна і пов'язаний з офшорними компаніями з грошовими потоками до $1,8 млрд. Вілла Сельгрена - не перший заміський особняк, який приписують Путіну. Деякі стверджують, що палац, побудований на узбережжі Чорного моря, також був призначений для особистого використання російського лідера. У березні в інтернеті з'явилося відео про розкішну нерухомість, нібито пов'язану з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим, його переглянули понад 24 мільйони разів. У ньому показаний особняк за 5 млрд рублів з виноградником, розташований під Москвою.
Суспільство оформление ленты  Хворих дітей у школах тепер можуть замінювати роботи Багато школярів зустрічають 1 вересня з небажанням йти в школу. Яке, втім, швидко випаровується в перші ж дні навчання. Але що робити, якщо ходити на заняття фізично неможливо? У Норвегії знайшли відповідь, створивши робота, який перебуватиме в класі замість, наприклад, хворої дитини, розповідає The Telegraph.. У британської школярки Джейд Гадд пішло 11 годин, щоб закінчити свій перший іспит з англійської мови. Вдома з наглядачем і батьками вона провела більшу частину запланованих 45-хвилинних перерв, долаючи напади судоми, спровоковані стресом, і якоїсь миті втратила пам'ять через амнезію. Вона не просто забула, що писати, вона забула, хто вона. Джейд 17 років, і вона хворіє на синдром Ехлерса-Данлоса, рідкісне спадкове захворювання, яке змушує різні системи в організмі зупинятися без попередження. Вона може втратити свою мову, зір, слух або здатність рухатися в епізодах, які можуть тривати від секунди до трьох місяців. Якщо вона коли-небудь перестане концентруватися на тому, щоб утримувати своє тіло в правильному положенні, її кістки змістяться. Іноді вона може втратити контроль над мізинцем, іноді - над спиною. Джейд також хворіє на синдром Аспергера, діагноз їй поставили в 14 років. До того, як лікарі повідомили їй жахливі новини, Джейд сподівалася стати спортсменкою і була інструктором з бойових мистецтв в Академії Вабі-Сабі, яка належить її родині. Незважаючи на виснажливий стан, Джейд, за допомогою сім'ї, друзів і викладачів, склала вже три іспити. У минулому році вона отримала 3 з математики, і хоча цього року здоров'я не дозволило їй займатися вищою математикою, вона отримала четвірку з англійської літератури і п'ятірку з англійської мови. Неможливо переоцінити подібне досягнення: більшу частину минулого року Джейд була не в змозі навіть встати з ліжка. Це, в свою чергу, призвело до того, що у неї з'явилися симптоми неспокою і депресії. У Великій Британії фінансування навчання на дому припиняється після здачі випускних шкільних іспитів, тому для того, щоб отримати вищу освіту, Джейд довелося б фізично ходити до ВНЗ щодня. Їй часто потрібні три бригади швидкої допомоги, щоб просто вийти з дому, тому перспектива піти в університет здавалася їй неможливою. Але тепер у неї є помічник. Бі - це телеметричний робот. Маленький, легкий і на вигляд іграшковий. Він уміщається навіть у рюкзак. Досить поставить його на стіл у класі і він діятиме як очі, вуха і голос, поки дитина перебуває вдома. Таким чином можна стежити за уроками в прямому ефірі через додаток на своєму IPad, і, на відміну від таких додатків, як Skype або FaceTime, робот може крутити головою на 360 градусів. Якщо дитина захоче виступити в аудиторії, вона може подати сигнал, що попереджає вчителя, а потім зв'язатися з класом через вбудований динамік. У нього навіть є «режим шепоту», який дозволяє студенту перешіптуватися з однокласниками. Бі, офіційна назва якого - AV1, був розроблений в Норвегії компанією No Isolation, і зараз вже більше 200 Бі використовується в скандинавських школах. Його ціна становить £2200 (плюс щомісячна плата за збереження даних і страховку). Сім'я і друзі Джейд організували фонд Jade Aid для покупки потрібних їй речей. У соціальному аспекті AVI також незамінний: «Я хочу знайомитися і спілкуватися зі своїми однокласниками, але я не хочу, щоб люди бачили побічні ефекти мого стану, коли я не можу прийняти душ і мати належний вигляд», - говорить вона. До того, як у їхньому житті з'явився Бі, батьки Джейд доклали величезних зусиль, щоб показати своїй дочці навколишній світ. Вони фотографували вулиці і парки, використовували FaceTime, перебуваючи на цікавій події, а одного разу навіть прив'язали GoPro до свого собаки. Робот навіть зміг піти в гості до друзів Джейд, в будинки, де сама вона ні разу не була. «Кілька разів Бі повернувся зі слідами від помади. Тепер, навіть якщо я не можу кудись піти, я знаю, що Бі зробить це за мене».
Суспільство оформление ленты  Дітям тут не раді: у світі зростає нетерпимість до дитячих істерик Суспільство стає менш терпимим до дітей, пише видання The Telegraph. Журналіст газети розповів, як разом із дружиною і двома дітьми - 5 і 7 років - вони гуляли Парижем. «Ми відпочивали цілий день, піднімалися на Ейфелеву вежу, фотографувалися. Після цього ми вирушили в піцерію в Парижі, де наш настрій був зіпсований неприємною поведінкою однієї британки. Наші діти були зосереджені на своїх піцах, але за сусіднім столом сиділа роздратована 60-річна жінка», - зазначив журналіст. Автор статті підкреслив, що жінка вбивчо поглядала на сім'ю, а коли їм принесли десерт, голосно сказала чоловікові навпроти: «Єдина проблема цього ресторану в тому, що дітей тут надто багато». Журналіст зазначив, що, можливо, він мав би заперечити, але, як батько, він знає, що кращий спосіб впоратися з істерикою - ігнорувати її. За словами автора, думку роздратованої британки поділяє все більше людей. Так, цього тижня Боб Хіггінсон - власник кафе The Chart Room в Бріксхемі - заявив, що в його заклад заборонений вхід дітям молодше 12 років. Причому він не самотній у своєму рішенні. Так, президент США Дональд Трамп, який є батьком 5 дітей, в серпні 2016 року під час одного з мітингів різко відсахнувся від матері з дитиною, яка раптово почала кричати. З тих пір по обидва боки Атлантики почали задаватися питанням: чи повинні деякі громадські місця стати доступними тільки для дорослих? Разом з тим, як зазначає автор, це не повинно призвести до того, що суспільство перестане бути орієнтованим на дітей. Адже вже зараз складається враження, що люди стають нетерпимими до дітей і їхньої непередбачуваної поведінки.Крім того, виникла серйозна проблема, де знайти веселі, доступні сімейні заходи, щоб заповнити цікавими подіями весь тиждень. В цілому можна зрозуміти як батьків, яким потрібно проводити час з дітьми, так і тих людей, які не хочуть мати справу під час свого відпочинку з галасливими і некерованими дітьми. На відео двоє дітей розбивають безцінну скляну китайську скульптуру в музеї. Але водночас багато батьків занепокоєні, як їм виховувати в ізоляції дітей, а потім у 18 років випускати їх у доросле життя? Інші вказують - багато дорослих також часто поводяться гамірно й агресивно у громадських місцях, в такому випадку - їх повинні теж просити піти. Цікавий факт: у США деякі батьки, які подорожують з маленькими дітьми, заздалегідь роздають сусідам "хороші сумки" - в них є пробки для вух, жувальна гумка, шоколадні батончики і письмове вибачення за можливі незручності. Мабуть, питання не стільки в підвищеній агресивності суспільства, скільки у зміні поведінки сучасних дітей, які стали більш збудженими. Вчені провели вже досить досліджень, щоб дійти висновку, що на нервову систему дітей впливають сучасні гаджети: планшети і смартфони. Так, згідно з дослідженням британських вчених, близько 45% дітей шкільного віку мають проблему «електронного безсоння», що призводить до слабкої концентрації на уроках і підвищеної збудливості. Особливо критично впливають мобільні пристрої на малюків до 3 років.
Кримінал Росіянин "вкрав" вулицю у власному селі У селі Долгоруковського району Липецької області Росії 36-річний місцевий житель вкрав вулицю. Використовуючи трактор, чоловік зняв дорожнє покриття і перевіз його на свою ділянку. Про це повідомляє місцеве видання gorod48.ru. Як повідомляється, про крадіжку правоохоронцям повідомив представник адміністрації сільського поселення. За його словами, невідомий вкрав дорожнє покриття зі щебеню з однієї з вулиць села Гризлово. "За незвичайне викрадення правоохоронці затримали 36-річного місцевого жителя. На момент виявлення пропажі "домовитий" селянин встиг укласти і прикатати щебінь біля свого будинку", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в магазині АТБ на Привокзальній площі Дніпра хлопець намагався порізати собі вени після невдалої крадіжки в магазині.
Культура оформление ленты  Розкішний маєток Пікассо виставили на продаж за 20 млн євро Будинок у французькій Рив'єрі, де жив і помер художник Пабло Пікассо, виставили на продаж після того, як він 30 років простояв пусткою. За останні два роки маєток відреставрували і тепер за нього хочуть виручити 18 млн фунтів стерлінгів (більше 20 млн євро), повідомляє Dailymail. Мас де Нотр-Дам де Віє в Мужені, на Лазурному березі, був куплений іспанським художником в 1961 році, і він жив і працював там до своєї смерті в 1973 році. Після того як художника не стало, будинок перейшов у власність його дружини Жаклін Роке Пікассо. А після її смерті в 1986 році в маєтку 30 років ніхто не жив.  Заїхавши в будинок, Пабло Пікассо істотно його змінивши, зробивши з 24 кімнат, всього 5. Мабуть, художник любив простір. Він облаштував велику терасу і зробив студію, в якій і працював. Також у будинку є винний льох з місцем для 5 тис. пляшок. Загалом площа шикарного маєтку становить 1,225 кв.м. На його території є професійний тенісний корт, басейн тренажерний зал і спа-салон з роздягальнями та масажним кабінетом.

Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Прийнято вважати, що для досягнення щастя необхідно докладати багато зусиль Насправді, достатньо робити кілька....
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Вхід до будинку — сакральне місце, яке споконвіку оберігали Огородити своє житло від бід і проблем зможе кожен....
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
більше матеріалів




/-1,3678150177002-/ /-pc-/
Top