counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Вересня
6 Вересня
Всі новини...

Східний календар та його особливості


Переглядів: 7


Східний календар та його особливості

Всі знають, що щороку відповідає певній тварині, згідно зі східним календарем. Крім того, кожному звіру властива своя стихія та колір. Усе це разом і визначає характер наступного року.

Чи замислювалися ви колись про виникнення східного календаря та принципи його роботи? За легендою цей календар з'явився завдяки Будді, який запросив усіх звірів до свого палацу. Однак у гості до нього завітали лише 12 тварин. За вірність і відданість Будда нагородив своїх чотирилапих підданих і назвав щороку на честь цих 12 звірів.

За іншою версією циклічність календаря була побудована на основі руху планет Юпітера та Сатурна. Завдяки багаторічним дослідженням у галузі астрології та астрономії, давнім ученим вдалося з'ясувати закономірність кругообігу Юпітера та Сатурна. В результаті астрологи співвіднесли рух цих планет і прийняли за основу календарного циклу період двох обертів Сатурна, 60 років, і 5 обертів Юпітера, які він здійснює за цей час.

Це співвідношення чисел відповідало світогляду східної філософії. Цифра п'ять – це символи п'яти елементів Всесвіту: вода, земля, дерево, вогонь та метал. Цим елементам відповідали і кольори: білий, жовтий, зелений, червоний та чорний.

Таким чином, кругообіг Юпітера був розділений на 12 частин, і кожна частина отримала свою символіку у вигляді тварини. З того часу щороку проходить під заступництвом певного звіра і має свою стихію та колір.

Залежно від стихії рік отримує певні характеристики. Наприклад, елемент Дерево пов'язані з початком зростання, молодістю, енергією та розвитком. Рік під цією стихією приносить удачу у всіх починаннях, надає сили та сприяє всім активним людям.

Метал, виходячи з китайської філософії, символізує надійність, силу та міцність. Рік цього елемента ознаменований спокоєм та внутрішньою гармонією. Особливе заступництво отримують мудрі, зрілі та врівноважені люди.

Вода – символ мудрості та таємничості. Рік стихії Води сприятиме звільненню від ілюзій та страхів. У період впливу цього елемента людині легше повірити у свої сили та стати більш рішучим.

Вогонь – розквіт сил, популярність, творчі здібності та потенціал. Рік цього елементу розкриває великі можливості цілеспрямованих людей.

Земля посідає у східній філософії центральне місце. Це символ зростання, енергії та влади. Рік цього елемента сприяє зміцненню своїх позицій. Люди, які мають владу, будуть перебувати під особливим заступництвом.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Завжди бути в тонусі, випромінювати успіх, досягати поставленої мети і виконувати свої мрії можливо, володіючи....
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Перший місяць осені — не час для смутку Про те, що чекає на Знаки Зодіаку у вересні, розповість відомий астрол....
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Чистий будинок — це обитель добра, затишку та удачі Експерти в галузі біоенергетики розповіли, чому потрібно п....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Провести черговий день з користю для себе та обійти стороною пастки долі допоможуть астрологи Їхні рекомендаці....
більше матеріалів
/-0,47907090187073-/ /-pc-/
Top