Меню на новорічний стіл складають заздалегідь, спираючись не лише на смаки домочадців та гостей, а й на майбутнього покровителя. У 2023 році побалувати гостей смачними ласощами зможе кожен завдяки незвичайній подачі та сміливим рішенням.
Незабаром настане 2023 рік, якому судилося пройти під егідою Чорного Водяного Кролика, зустріти якого важливо у позитивному настрої. Астрологи вже готують прогнози, а домогосподарки думають про те, що приготувати до новорічного столу. Задобрити нового покровителя експерти рекомендують незвичайною подачею, а також великою кількістю зелені, свіжих фруктів та овочів. І, звичайно ж, приготувати 3 страви, які обов'язково залучать удачу та процвітання для всієї родини.
Завдяки незвичайній подачі цей салат займе почесне місце на святковому столі. Для його приготування знадобляться:
Цибулю, нарізану невеликими кубиками, посипають цукром, поливають оцтом і залишають маринуватися на 15 хвилин. Відварені продукти нарізають соломкою або натирають на тертці. Салат викладають шарами, надаючи йому форму моркви: спочатку викладають картоплю, трохи солять і змащують майонезом, потім викладають шар огірків і знову майонезу. Третій шар — відварене м'ясо з майонезом, потім маринована цибуля та сир. Шар змащують із майонезом, зверху кладуть яйця з майонезом. Останній шар натерта відварена морква. Її укладають щільно. На готовій «морквині» ножем роблять невеликі борозни, прикрашають хвостиком із петрушки та подають на стіл.
Незвичайна подача гарячої страви прикрасить новорічний стіл. Для приготування знадобляться:
Відварне м'ясо нарізають кубиками або розбирають по волокнах (філе буде соковитим, якщо покласти його в киплячу воду), гриби нарізають дрібним кубиком. На сковороду кладуть шмат вершкового масла, обсмажити гриби пару хвилин, додати м'ясо і смажити ще 2-3 хвилини. У сотейник кладуть 140 г вершкового масла, потім всипають половину столової ложки борошна і ретельно перемішують віночком, щоб не утворилися грудочки. Тонким струменем вливають 150 мл молока і варять до запустіння суміші, помішуючи. Після цього додають 150 грам сметани, прогріваю хвилину, солять і перчать.
Сир натирають на дрібній тертці, наповнюють тарталетки грибами з м'ясом і додають у кожну пару ложок соусу, посипаючи зверху сиром. Готові тарталетки ставлять у духовку, розігріту до 180С, запікають 15 хвилин. Готовий жульєн подають на стіл і за бажанням прикрашають зеленню та кількома икринками.
Не обійдеться новорічний стіл без ласого десерту. Незвичайна подача розважить гостей, а ніжний смак не залишить байдужим нікого. Для приготування знадобляться:
Банани, мед та сир пробивають занурювальним блендером до однорідної маси, яку поміщають у холодильник на півгодини. У готову масу додають кокосову стружку для еластичності. Від сирної маси відщипують шматочки, розминають і додають у центр багато мелених горіхів. За бажанням можна додати цілі горішки чи їх половинки. З коржів катають кульки, з'єднують по три, надаючи їм форму сніговиків. Заготовки обвалюють у кокосовій стружці, прикрашають цукатами та сухофруктами та подають до столу.
Зустріти новий 2023 вдало допоможуть не лише смачні страви, а й прикраса будинку. Дізнайтеся, в якому кольорі найкраще зустріти Чорного Водяного Кролика, щоб отримати щастя та процвітання на довгі 12 місяців.