counter
Стрічка новин
Вибрати все
11 Травня
10 Травня
Всі новини...

Як позбутися втоми та апатії: ефективна медитація


Переглядів: 35


Як позбутися втоми та апатії: ефективна медитація

Зазвичай ми ігноруємо стан «вичавлений лимон», забуваючи про те, що синдром хронічної втоми небезпечний, адже він переростає в апатію — хвороба не тіла, а душі. Позбутися цього можна без таблеток та лікарів. Медитація – ось справжній нешкідливий антидепресант.

Будь-яка людина рано чи пізно втрачає свої життєві сили, і це нормально. Всі ми втомлюємося, і кожному знайомий стан приємної втоми від виконаної за день роботи. Але що робити, коли це вже не приємна втома, а справжнє випробування? Потрібно тримати себе у тонусі, а для цього важливо навчитися вчасно знімати стрес та зміцнювати свій психологічний імунітет.

Насправді причина апатії завжди одна — неправильне розташування пріоритетів. Коли ми хапаємося за безліч завдань відразу, не маючи чіткого розуміння, як саме досягти успіху, ми марно витрачаємо себе, весь свій потенціал та міць. Словом, самостійно створюємо відповідний психологічний фон для розвитку депресії. До цього життя не доданий посібник користувача, але одне відомо точно — все має перебувати в балансі.

Зміцнюємо психологічний імунітет
Є багато неприємних подій, які послаблюють психологічний імунітет і породжують апатію. Стан хронічної втоми обумовлено щоденною нервовою напругою, стомлюваністю, негативними емоціями, відсутністю цілей. Банальний стрес, отриманий на роботі, згодом переростає в апатію. Синдром хронічної втоми - це бич XXI століття, яким люди хворіють поголовно. Зараз ми спробуємо розібратися з тим, що призводить до внутрішнього спустошення. Є три хибні ідеї, що заважають повному одужанню від душевної хандри, їх ще називають негативними установками.

Перша негативна установка – я людина тонкої душевної організації. Посилаючись на свій характер, ви руйнуєте свою особу. Абсолютно будь-хто може змінити свою долю, не кажучи вже про свою натуру. Щоб позбавитися апатії, спробуйте змінити своє уявлення про життя. Ви сильніші, ніж вам здається. Не ховайтеся під цим кліше.

Друга негативна установка - винні всі, крім мене. До тих пір, поки у вашій втомі буде винен хто завгодно, але тільки не ви, депресія не залишить вас. Ви навіть потоваришуйте з апатією, щоб разом обговорювати, як погано живеться вам у цій країні, як мало у вас грошей і як важко жити серед тих, хто вас не розуміє. Перестаньте чіплятися за ці уявні причини, як за рятівне коло. Негативний погляд на речі це спотворений погляд на світ. Навчіться мислити ширше, звертаючи увагу як на негатив, а й у позитивні боку життя. Ви завжди будете нещасливі, якщо не навчитеся цінувати те, що вже маєте. Безумовно, життя необхідно влаштовувати доти, доки воно не почне влаштовувати вас. Але почати треба із себе.

Третя негативна установка: апатія – тимчасове та нешкідливе явище. Апатія тісно пов'язана із станом вашого тіла. Згубні звички, фізична слабкість, стрес призводять до появи цієї хвороби. Причина вашого нещастя всередині вас, а не зовні. Прислухайтеся до себе, що каже ваше тіло?

Як знайти внутрішню гармонію

Медитація — це, мабуть, найкращий спосіб одночасної взаємодії із зовнішнім та внутрішнім світом. Людина звикла жити "на автоматі", без усвідомленості. У нього практично немає вибору – його життям керують емоції та думки. Але завдяки духовній практиці ми отримуємо можливість вибирати, яким почуттям давати хід та які думки розвивати.

Медитація допомагає заспокоїтися, стабілізувати психіку, зняти стрес і набути гарного настрою. Занурюючись у себе, ми починаємо бачити світ тверезим поглядом. Знімаючи окуляри самообману, ми набуваємо почуття задоволення, оптимізму, впевненості у собі та спокій. Медитація допоможе вам усвідомити свої слабкості, недоліки та тривоги, а значить, викоренити їх.

Позбавляємося втоми та апатії за допомогою медитації
Нагадуємо: медитація не дає миттєвого ефекту, це регулярна практика. Щоб відчути перші зміни, вам знадобиться щонайменше 21 день. Для успішного процесу медитації бажано усамітнитися. Вас ніщо не повинно відволікати. Досягти повної концентрації можна шляхом прослуховування спокійної музики: звуків моря, шуму лісу, співу птахів. Перед початком практики скористайтесь будь-якою позитивною установкою. Це потрібно для того, щоб настроїтись на потрібну хвилю. Сядьте зручно. Ваша поза має бути придатною для розслаблення.

Фахівці пропонують медитацію, яка відмінно підходить навіть для початківців - це дихальна техніка. Протягом 10-15 хвилин вам слід стежити за власним диханням. Думки з'являтимуться звідки, головне завдання — ігнорувати їх. Не думайте ні про що, концентруйтеся на диханні, музиці чи рахунку. Зробивши один глибокий вдих, робіть повільний видих. Спина в процесі медитації має бути прямою, а решта м'язів — повністю розслабленими. Коли кількість вдихів сягне тридцяти, почніть вважати спочатку. Після закінчення спробуйте зберегти ясність думок на весь день.

Спостерігайте за собою, абстрагуючись від хвилі почуттів. Відмінна практика — фіксувати свої негативні думки замість того, щоб занурюватись у них. Наприклад: "ось прийшов гнів" або "зараз я відчуваю лють", "мені сумно" або "я в паніці". Не пригнічуйте емоції, дозвольте їм вийти просто озвучте їх. Покажіть їм, що ви усвідомили природу їхньої появи. Коли ви промовляєте свої почуття, не йдучи на них, ви зберігаєте душевний комфорт. Ми бажаємо вам успіхів, гарного настрою,


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто виявити рішучість та енергію у досягненні своїх цілей Б....
Любовний гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 11 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто виявити ініціативу в любовних справах Ваша енергія прив....
Гороскоп від Павла Глоби на 11 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 11 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба рекомендує утриматися від виконання складних завдань у цей день, віддаючи перевагу легшим Перевант....
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини
Для метеочутливих людей магнітні бурі можуть стати справжнім випробуванням У цей час погіршується самопочуття,....
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
6 ознак того, що ви на порозі серйозних змін у вашому житті
Не варто боятися змін, оскільки вони є паливом для руху вперед, чудовим мотиватором та джерелом ентузіазму Є к....
більше матеріалів
/-0,25690603256226-/ /-pc-/
Top