counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Вересня
6 Вересня
Всі новини...


Переглядів: 648


Навіть адекватні люди навряд чи зможуть протистояти цим витонченим методам обману. Але шанси у тих, хто прочитає статтю, підвищуються.

Збори на лікування 

Класична картина, яку, на жаль, в Інтернеті бачив майже кожен: тяжкохворий дитина, плаче мама, втрачений тато і повна відсутність грошей на лікування раку. До посту з проханням про допомогу прикладені медичні виписки з діагнозом, і, звичайно, номер карти.

Чимала частина цих оголошень справжня, але також багато з них створили шахраї, які просто вкрали фото і документи, приклавши власні реквізити для збору коштів.

Чому ми віримо: навіть самі обережні люди піддаються емоціям, а нещастя тяжкохворих дітей здатне розчулити кожного. Якраз в такому пориві почуттів ми і переводимо гроші шахраям.

Як перевірити: зателефонуйте в благодійний фонд і уточніть, чи правда збір ведеться від його особи. Уточніть номер лікарні, в якій лікується тяжкохворий дитина, і зателефонуйте ще й туди. Попросіть повний пакет документів і звіти про отримані та витрачені кошти. Пропустіть знімки і скани документів через пошук за картинками. Люди, яким дійсно потрібна допомога, зрозуміють вашу обережність і охоче поділяться доказами.

Збитий пішохід 

Ви повільно їдете по двору, і раптом перед вашою машиною стрімко виявляється перехожий. Глухий удар, крик, ви вибігаєте з машини і застає нещасного під колесами. Тут же знаходиться свідок, який зняв подію на відео. Вони пропонують вам обійтися без виклику поліцейських, якщо ви отстегнёте кругленьку суму.

Чому ми віримо: найчастіше на цей прийом попадаються недосвідчені водії. Або ті, у кого не в порядку документи на машину. Або просто вразливі особистості, які не можуть ясно міркувати в подібній стресовій ситуації.

Як перевірити: купите відеореєстратор, який доведе вашу повну невинність в пригоді. Або скажіть, що не проти виклику поліцейських. Після такого шахраї відразу ретируються в захід.

Ряджені комунальники 

Увечері ви чуєте дзвінок у двері: новоприбулі представляються співробітниками ЖЕКу або газівниками, які перевіряють обладнання. Природно, вони знаходять жахливу поломку. яка загрожує витоком газу або розривом каналізаційних труб. І пропонують встановити дороге обладнання, яке запобігатиме ці жахливі руйнування. У кращому випадку, вони встановлять даремний прилад. У гіршому - пограбують вас.

Чому ми віримо: на цей прийом часто трапляються тривожні і самотні літні люди, які не відчувають себе в безпеці навіть у стінах своєї квартири. Або просто дуже хочуть спілкування. Чи не розбираються в роботі комунальних систем. Або комбо з усього відразу.

Як перевірити: чи не відкривайте двері, поки не дізнаєтеся, з якої організації до вас прийшли і як звуть відвідувачів. Потім зателефонуйте в керуючу компанію або в газову службу і уточніть, направляли чи в ваш будинок таких співробітників.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Завжди бути в тонусі, випромінювати успіх, досягати поставленої мети і виконувати свої мрії можливо, володіючи....
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Перший місяць осені — не час для смутку Про те, що чекає на Знаки Зодіаку у вересні, розповість відомий ....
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Чистий будинок — це обитель добра, затишку та удачі Експерти в галузі біоенергетики розповіли, чому потр....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Провести черговий день з користю для себе та обійти стороною пастки долі допоможуть астрологи Їхні рекомендаці....
більше матеріалів
/-0,36725687980652-/ /-pc-/
Top