counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Андрій Єрмолаєв
Андрій Єрмолаєв

Виборча кампанія вже стартувала


На місцевих виборах будуть представлені лише декілька партій. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень, політолог Андрій Єрмолаєв.

«Якщо говорити про місцеві вибори на регіональному рівні та виборах на посади мерів міст та обласних центрів, то тут, на жаль, будуть домінувати тільки декілька політичних сил. Тобто тих партій, які представляють парламент і мають змогу вести дорогу кампанію. А вибори до місцевих рад будуть дорогими. Всі будуть змушені вести активну роботу у своїх округах, а це великі бюджети, витрати. Потягнути таку компанію зможуть лише декілька політичних сил, найпевніше, парламентських. Є ризик того, що в облрадах будуть три, чотири або п'ять політичних сил, які подолають бар'єр і зможуть завести своїх кандидатів. А це означає, що політична карта країни знову буде розфарбована в декілька яскравих кольорів», — наголосив експерт.

На думку Єрмолаєва, на виборах до сільських, селищних рад будуть, найпевніше, мажоритарники.

«Вже наразі очевидно, що буде лінія розколу, нові конфлікти. Буде багато конфліктів навколо укрупнення громад. На виборах будуть погано або мало представлені опозиційні сили, а також практично блоковано змогу участі у виборах лівих партій. Треба зазначити, що великі проблеми в підготовці до місцевих виборів у Оппоблока. А це все може призвести до того, що у багатьох виборців, які були готові віддати голоси за критиків, за опозиціонерів, просто не буде змоги реалізувати своє право. Це може призвести до зниження явки і зростання напруги в ході виборчої компанії», — розповів політолог.

Експерт вважає, що виборча кампанія вже стартувала.

«Сам закон про вибори до органів місцевого самоврядування змушує політиків незалежно від дати висунення вже працювати. Кандидати повинні вийти в люди і завойовувати аудиторію своїм спілкуванням. Вибори по суті розпочалися, оскільки з'явилися передвиборчі плакати, почалися зустрічі, благодійні акції. Наскільки це допоможе депутатам, життя покаже в жовтні, оскільки все почне змінюватися вже у вересні. Якщо найближчими 2—3 тижнями не вдасться віднайти варіанти припинення вогню і обстрілів, то можна очікувати зриву кампанії», — зазначив експерт.

Єрмолаєв упевнений, що причиною зриву може стати і початок опалювального сезону, отримання нових платіжок з новими тарифами, все це буде вести до протестних настроїв і зробить вибори конфліктними і зі спірними результатами за підсумками.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 28



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
більше матеріалів


/-0,27618193626404-/ /-pc-/
Top