counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Юрій Луценко
Юрій Луценко

МВС стане політичним холдингом силових структур


Найближчим часом до Верховної Ради буде внесено революційний законопроект про створення Національної поліції. Про це «Аналітичній Службі Новин» (АСН) заявив народний депутат, екс-міністр МВС Юрій Луценко.

«На сьогодні вже є узгоджений текст законопроекту про Національну поліцію, який готувала моя команда, команда Еки Згуладзе і безпосередньо міністра Арсена Авакова. У ньому багато революційних моментів», — заявив Юрій Луценко.

За словами народного депутата, після ухвалення цього закону «МВС стане політичним холдингом силових структур». Йому буде підпорядковуватися, і воно координуватиме центральний орган виконавчої влади — Національну поліцію, яка фактично стане таким собі міністерством.

«Начальника Національної поліції призначатиме Кабінет Міністрів за поданням міністра внутрішніх справ. Передбачається, що з ним буде укладено п'ятирічний контракт. Таким чином, начальник поліції стане захищеним від політичних рішень, — перераховує «плюси» Юрій Луценко. — Також керівник Національної поліції без узгодження з політиками, в тому числі і з міністром внутрішніх справ, самостійно призначатиме всіх своїх підлеглих і підписуватиме з ними контракт на п'ять років. Цим ми поставимо крапку в політизації поліції в усіх областях».

За словами екс-голови МВС, всі призначення в Національній поліції «знизу вгору» проводитимуть за певним графіком на конкурсній основі поліцейськими комісіями, до яких увійдуть представники громадянського суспільства. Особливий порядок призначення (звільнення) хочуть передбачити для керівника патрульної служби.

«Ще один важливий нюанс, керівника патруля призначатимуть після затвердження відповідною місцевою радою. Тобто начальник поліції Львівської області може призначити заступника з патрулю (колишній даїшник, дільничний, ППС) тільки після затвердження кандидатури облрадою, міськрадою тощо. Навіть більше, за рішенням відповідної ради патрульним можна висловити недовіру. Це, в свою чергу, призведе до його відсторонення до з'ясування в МВС його професійної придатності. Це розширить контроль за поліцейськими. Адже міністр не може контролювати 150 тисяч своїх підлеглих, а разом із депутатами місцевих рад — цілком», — говорить пан Луценко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 47



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів


/-0,48191690444946-/ /-pc-/
Top