counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Василь Вовк
Василь Вовк

У Росії був аргумент вважати створення трибуналу по Боїнгу передчасним


Росія частково мала деякі підстави вважати, що створення міжнародного трибуналу по Боїнгу МН17, збитому в небі над Донецькою областю - передчасно. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-очільник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

«Росія оголосила, що рішення про створення міжнародного трибуналу по Боїнгу МН17 вважає передчасним і контрпродуктивним. Чому? Є їхні пояснення: «давайте завершимо розслідування, а потім будемо вирішувати або хоча б скажемо, хто винний». Цей аргумент має місце бути і це слід визнати. Треба було оголосити про підозру декільком особам, серед яких є громадяни РФ, там точно є Гіркин (Стрєлков). І тоді був би аргумент, що осіб вже встановлено, ми йдемо до завершення розслідування, тому давайте створимо трибунал», — сказав Вовк.

При цьому він зазначив, що для створення трибуналу необхідно було заочно пред'явити звинувачення тим особам, які винні за версією слідства.

«Голландське слідство ж точно не підтверджує, кажуть, що є у них лише одна з версій, можливо вона й головна, що літак збив російський екіпаж, який заїхав на територію України. Ця версія може існувати, але давайте оголосимо про підозру. Треба було заочно оголосити про підозру тим особам, причетність яких встановлена. Про це всі заявляють: і ГПУ, і ДП Нідерландів, і Малайзії, і Австралії, що є особи, яким можна пред'явити звинувачення. Треба було це зробити це до засідання Ради безпеки ООН. Тоді був би аргумент: є особи, давайте створювати трибунал», — розповів Вовк.

Він зазначив, що серед встановлених осіб є громадяни Росії. Тож якщо Росія не хоче, щоб її громадян судили в Україні, тоді варто створювати трибунал.

«Серед цих осіб є громадяни Росії і тоді можна зрозуміти, що РФ не хоче кидати своїх громадян, щоб можна було «вбивати» Росію. Ми цього не зробили, на жаль. Наступати треба системно — з обох сторін. Ви що хочете, щоб громадян Росії судила України, немає, тоді створюйте міжнародний трибунал», — розповів експерт.

За словами Вовка, заяви про те, що Росія цим вето визнає себе винною, можна розцінювати лише як політичні.

«Ці політичні заяви до процесуального процесу відношення не мають. Треба тиснути процесом, а не політичними заявами, на які давно не реагує Росія. 11 членів виступили за створення трибуналу, Росія наклала вето, а три утрималося — Ангола, Венесуела і Китай. Восени починається Генеральна асамблея ООН, там задіють план «Б» — буде створено трибунал не під егідою Ради безпеки. А це не ті повноваження, не ті важелі. Але й до цього треба ще підготуватися. І там можна програти. Там буде близько ста країн, я не впевнений, що вони всі проголосують (за створення трибуналу — ред.), коли включаться Росія, Китай і Венесуела. Тоді залишається план «С» — створити трибунал з 5 країн, але це зовсім поганий варіант. Тоді краще вже судити у якійсь одній країні», — підсумував Вовк.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 38



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Який вид спорту підходить вам за Знаком Зодіаку
Який вид спорту підходить вам за Знаком Зодіаку
Фізична активність важлива для того, щоб підтримувати організм у тонусі та уникати неприємностей зі здоров'ям ....
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
більше матеріалів


/-0,25885200500488-/ /-pc-/
Top