counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Олексій Гарань
Олексій Гарань

В Україні відбувається пряма накачка російською пропагандою через підконтрольні ЗМІ


Скандал із листуванням співробітників телеканала «Інтер» з «МДБ «ДНР» - це питання радше не Мінінформполітики, а СБУ. Але міністерство все ж таки має робити висновки. Наразі в Україні відбувається пряма накачка російською пропагандою через підконтрольні ЗМІ. Російська сторона користується тими методами, які диктатори завжди використовували проти демократії. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив науковий директор фонду «Демократичні ініціативи», професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

«Думаю, що подібні ситуації свідчать про ту ступінь інфільтрації, яку робить Росія через журналістів, котрі працюють в Україні. Втім, не лише через журналістів, а й загалом через російських лобістів, через прихованих лобістів. Є люди, відомі в самій Росії, вони виступали за анексію Криму, за допомогу так званим «ДНР» і «ЛНР», а потім вони опиняються в Україні. Важливо сказати, що СБУ відреагувала на ситуацію з шеф-редактором «Інтера» Столяровою так само, як і потім громадськість відреагувала на Гаврилову. Зрештою на «Радіо Вісті» були змушені відмовитися від її призначення шеф-редактором. Подібні факти свідчать про те, що відбувається пряма накачка російською пропагандою через підконтрольні ЗМІ», - розповів політолог.

Читайте також: Інформаційна політика «Інтера» - замовлення Кремля

Професор зауважив, що, на жаль, у деяких випадках українська сторона діє занадто демократично. А от російська, навпаки, діє методами, які завжди використовували диктатори.

«Ще один приклад – нещодавно було псевдоопитування, яке провела газета «Вісті» з приводу того, хто найкращий український президент. Янукович там на першому місці. Дуже прикро, що російська сторона користується тими методами, які диктатори завжди використовували проти демократії. Так було і напередодні Другої світової війни, так робили Сталін і Гітлер, які використовували демократію у Франції чи інших країнах, щоб підірвати цю ж саму демократію. В Україні користуються такими методами, щоб підривати країну зсередини. На жаль, наші журналісти і деякі канали беруть участь у цій грі, розкручуючи якісь сюжети чи «експертів», котрі висловлюють абсолютно проросійську точку зору. Я вже не кажу про Мураєва, про канал NewsOne, які насправді провокують дестабілізацію України і чия стратегія абсолютно вписується в стратегію Путіна», - підсумував Гарань.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 2091



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Енергетика грошей — штука дуже тонка, для керування якої потрібно розуміння її механізму та дії З точки зору е....
10 слів, які притягують успіх
10 слів, які притягують успіх
Для того, щоб отримати радість життя, позбутися проблем і досягти успіху, не потрібно прикладати титанічних зу....
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Як зрозуміти, що ваше життя скоро зміниться: 5 ознак
Час не стоїть на місці, як і наше життя Зміни неминучі, деякі з них здатні вказати початку нового етапу
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
більше матеріалів


/-0,6983060836792-/ /-pc-/
Top