counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Олексій Гарань
Олексій Гарань

Трамп толком не зміг сказати, чи будуть Штати виконувати свої зобов'язання в рамках НАТО


Зміна президента в США вплине не тільки на українську політику, а й на інші країни - країни НАТО, Балтії. Заяви кандидата Дональда Трампа безвідповідальні і стосуються не тільки України. Вони йдуть врозріз з трансатлантичним партнерством і суперечать традиційному курсу Республіканської партії. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив науковий директор фонду «Демократичні ініціативи», професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

«Безумовно, зміна президента в США - це віха в американській політиці, і стосується вона не тільки України, а й інших країн. Навіть якщо є спадковість у політиці, наприклад, демократ Клінтон йде на зміну демократу Обамі, все одно це інші акценти, інші підходи. Обама позиціонувався як лауреат Нобелівської премії миру. Він був занадто обережний, занадто м'який. Клінтон буде в мейнстрімі американської політики, але вона в цілому знає українську політику краще. Адже вона була в Україні за часів президента Клінтона, працювала з українським урядом як державний секретар. Тому вона краще підготовлена, краще розуміє, і не виключено, що її позиція щодо опору російській агресії буде навіть більш жорсткою. Очевидно, що заяви Трампа абсолютно безвідповідальні. Вони стосуються не тільки України, а й багатьох інших країн - країн НАТО, Балтії. Те, що він зараз заявляє, не тільки йде врозріз з трансатлантичним партнерством, а й суперечить традиційному курсу Республіканської партії. Тому традиційно республіканці, як більш консервативні, завжди виступали за жорстку політику щодо Москви в порівнянні з демократами. А тут виходить навпаки. Звичайно, ми не знаємо, як ці заяви можуть трансформуватися в практичну політику. Думаю, що і Трамп сам не знає цього», - розповів політолог.

Гарань акцентує увагу на тому, що керівником виборчої кампанії Трампа є Пол Манафорт, який був радником Януковича. Політолог зазначає, що підходи двох кандидатів дуже різняться, тому важливо, хто переможе на президентських виборах в США.

«Це досить символічно, хто дає поради Трампу щодо України. Безумовно, підходи цих двох кандидатів у президенти істотно відрізняються, матиме вагомі наслідки для України, хто переможе в цій кампанії. Втім, це буде мати наслідки і для Мексики, і щодо мусульман, і для трансатлантичного партнерства. Очевидно, що заявами Трампа стурбовані не тільки в Україні, але і в країнах Балтії і Європи. Адже він толком не зміг сказати, буде США виконувати свої зобов'язання в рамках НАТО щодо Росії чи ні», - резюмував професор.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 50



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
більше матеріалів


/-0,32755494117737-/ /-pc-/
Top