counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Ярослав Макітра
Ярослав Макітра

Трамп може виявитися більш проукраїнським, ніж Клінтон


Вибори в США значною мірою вплинуть не тільки на Україну, а й на геополітичну ситуацію в усьому світі. Поки рано прогнозувати, чим обернуться американські вибори для нашої країни, оскільки і республіканці, і демократи мають свої переваги і недоліки для української сторони. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра.

«Звичайно, вибори в США вплинуть не тільки на ситуацію в Україні, а взагалі на всю світову політику і геополітичні процеси. Як це обернеться для України - тут ситуація неоднозначна, оскільки за своїми підходами до зовнішньої політики Республіканська партія для України вважалася б кращою, бо вони завжди більше звертають уваги на міжнародні процеси на відміну від Демократичної партії. Вона більшою мірою зосереджувалася на внутрішніх процесах. Але сьогодні ми спостерігаємо серйозну кризу в Республіканській партії. За дуже багато років їхнього кандидата не можна назвати фактично єдиним кандидатом від партії. Формально він висунутий від Республіканської партії, але у Трампа дуже серйозна внутрішня опозиція. І буквально з невеликою перевагою він зумів перемогти у внутрішньопартійній боротьбі», - розповів політолог.

Макітра зазначає, що якщо уважно почитати всі заяви Трампа, то можна знайти оцінки щодо України, але вони не такі важливі, як це подається у нас.

«І взагалі, сказати, що всі ці заяви будуть виконані, було б великим перебільшенням. Це робиться більше для привернення уваги. Але в разі перемоги Трампа не тільки він керуватиме США, а вся його команда. Наскільки це буде негативно для України, зараз складно прогнозувати. Але Клінтон була б зручнішою, вона демократ, і колишній президент був демократ і багато уваги приділяв українському питанню. Навіть було серйозне лобі в його оточенні. Зараз важко дати однозначний прогноз. Все залежатиме від команди і може змінитися дуже блискавично. Той же Трамп може виявитися більш проукраїнським, ніж навіть Клінтон», - підсумував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 55



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів


/-0,36420607566833-/ /-pc-/
Top