counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Євген Магда
Євген Магда

Арешт Єфремова збільшує ставки для Генпрокуратури


Те, що колишній глава фракції Партії регіонів опинився в СІЗО, свідчить про якісну роботу Генеральної прокуратури, яка отримала й зібрала всі необхідні свідчення для того, щоб переконати суд заарештувати його. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт, директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

«Гадаю, Єфремов не виїхав з країни, бо був переконаний, що проти нього не буде свідчень і не буде доказів його злочинної діяльності. Він позиціонував себе в Києві, у принципі, як чистий політик. Але, з іншого боку, він був відомий як неформальний господар Луганщини, в усякому разі в період правління Януковича. Тому його дії мене не дивують. Що стосується того, буде його засуджено чи ні... Це залежить від суду, але те, що Єфремова все-таки заарештували і він опинився в СІЗО - це теж показовий акт. Адже останнім часом українські суди приймали рішення, які були неоднозначними і вказували на необхідність судової реформи. Зараз ми бачимо, що ситуація не те щоб змінилася, але все-таки ГПУ зуміла отримати і необхідні свідчення, і необхідні докази. Поза сумнівом, у Єфремова непогані адвокати, і вони готові боротися за його звільнення», - розповів політолог.

Магда не виключає, що арешти продовжуватимуться, як і анонсував Юрій Луценко. Політолог переконаний, що навряд чи генпрокурор у такому разі розкидатиметься словами. Він також зазначає, що важливо звернути увагу на статті, за якими звинувачують Єфремова.

«Чому стаття «сепаратизм»? Сепаратизм має досить чітке визначення. Замах на порушення територіальної цілісності - це очевидний злочин, тоді як формулювання «сприяння російській агресії» для адвокатів стало б приводом до розмов, а чи є російська агресія, як її зафіксовано і апелювати до того, що у нас просто триває АТО. Тому справа Єфремова, на мій погляд, є дуже показовою. Я думаю, що це велика риба, про яку казав Луценко. Тут треба розуміти, що затримання Єфремова, його арешт збільшує ставки для Генпрокуратури. Тобто ГПУ буде недостатньо самих затримань, треба буде демонструвати ще й конкретні вироки, бо суспільство потребує більш рішучих дій», - резюмував Магда.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 678



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів


/-0,16274380683899-/ /-pc-/
Top