counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Сергій Таран
Сергій Таран

Якщо країна хоче мати незалежну зовнішню політику, її основою має стати національна армія


Якщо країна хоче мати незалежну зовнішню політику і встояти під час епохи безладу, то її основою має стати національна армія. Зі світової кризи безпеки України має зробити для себе висновки - зокрема розраховувати тільки на власні сили і працювати над тим, щоб самостійно забезпечити безпеку своїм громадянам. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог Сергій Таран.

«Світові тенденції зараз означають, що світ проходить епоху пертурбації. Для України може бути два висновки - перший: не треба ніколи сподіватися на те, що нам хтось допоможе, тому основний акцент має бути на розвитку внутрішніх сил. Адже навіть такі потужні країни, як США або Велика Британія, які завжди нам допомагали, не гарантують того, що вони це робитимуть і надалі. Я вже не кажу про інші країни. Другий: в основі можливості країни мати незалежну зовнішню політику лежить національна армія і тільки в другу чергу - економіка. Тому Україна повинна мати можливості для забезпечення власної безпеки. Тоді у нас буде більш передбачуване майбутнє в світі, який змінюється», - розповів політолог.

Він також зазначає, що проблеми з нестабільністю на Близькому Сході завжди існували, регіон був нестабільним ще з радянських часів. Таран наголошує, що останнім часом просто змінилися акценти.

«Близький Схід завжди був нестабільний, в регіоні час від часу відбувалася дестабілізація. Раніше це були Лівія, Єгипет, потім Сирія, зараз своя ситуація в Туреччині. Єдине, що треба розуміти, що це не завжди буде так. Бо нафта - один із найважливіших світових ресурсів, який багато в чому визначав політику, втрачає свою вагу, хоча і не одразу. І тоді в цьому регіоні буде значно менше гравців. Ми повинні ставитися до цих подій абсолютно спокійно, цей процес завжди був. Питання лише в тому, наскільки ми готові інвестувати у власні ресурси, які нам гарантували б збереження власної незалежної зовнішньої політики», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 46



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів


/-0,26259183883667-/ /-pc-/
Top