counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Сергій Шабовта
Сергій Шабовта

Навіть закон Савченко «відпочиває» у порівнянні з законом про амністію військових


Загравання з айдарівцями і злочинцями призведе до того, що кількість злочинів збільшиться в рази, оскільки вони розцінять амністію як те, що їм усе дозволено. Навіть закон Савченко «відпочиває» у порівнянні з законом про амністію військових. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт і президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта.

«Слід сказати, що сьогодні насправді страшний день у житті України, оскільки Верховна Рада стала на коліна перед злочинцями, які вчинили насильство, мародерство та інші злочини в зоні АТО. Це, зокрема, і наслідки призначення Генерального прокурора, який не має професійної юридичної освіти, який почав минулого тижня знищувати державність, заграючи з айдарівцями і розповідаючи про те, що все переглянуть. Зростання злочинності і так збільшилось у рази, а зараз ці панове вирішать, що їм усе списано і що їм усе можна. Хоча ми чудово розуміємо, що саме це середовище, особливо вихідці з добробатів, - це потенційно вкрай складна категорія. Багато чого приховується, щоб не постраждав «благополучний» портрет Президента і його команди. А зараз все це Верховна Рада ще й узаконила, ухваливши закон про амністію. На моє глибоке переконання, це злочин перед українським народом, навіть закон Надії Савченко в чомусь «відпочиває» у порівнянні з законом про амністію», - розповів експерт.

Шабовта впевнений, що за злочини люди мають нести покарання, оскільки не можна виправдовувати мародерів і покривати їхню діяльність розповідями про виконання боргу.

«Треба звернути увагу, що в АТО, а насправді у стані війни Україна перебуває вже протягом тривалого часу. Навіть у роки радянської влади був закон про кримінальну відповідальність за військові злочини. Розуміючи специфіку військової справи, пов'язаної і з військовою таємницею і з виконанням завдань, і з можливим мародерством військових тощо, цей закон мав всього 33 статті. Але це був дуже жорсткий і чітко виписаний закон. І жодних псевдопатріотичних слів про те, що воїни якоїсь країни виконують якийсь особливий обов'язок і тому їх треба жаліти і амністувати при здійсненні кримінальних злочинів. У жодній цивілізованій країні світу не існує такого», - зазначив Шабовта.

За словами експерта, спроб «викрутити» надалі закон про амністію для того, щоб надати амністію бойовикам, - не буде.

«У нас правоохоронна система сьогодні абсолютно політизована і слово «ворог» стоїть на першому, другому і третьому місці, тому до бойовиків цей закон ніяк не може бути застосований. У нас несподіваним чином цей закон може бути застосований, наприклад, до Правого сектора або ще якогось формування, про які нам розповідають, що це захисники. Хыба вони колись когось захищали? Найцікавіше, що навіть не ставиться завдання визначити, хто брав участь в АТО. Стільки бариг, пройдисвітів, колишніх бомжів, туберкульозників пройшло через АТО, і вони зараз ходять і всюди вимагають собі нагород, землі тощо. Адже ніхто навіть не перевіряє їхню активну участь у якихось бойових діях, у якихось вчинках, хтось відсидівся в тилу, хтось навіть не наближався до зони реальних бойових дій. І при всьому цьому його вже приписали до лику святих. Це загравання, влада абсолютно безпорадна. Але вона такою була з перших днів, увійшовши під купол ВР, в Адміністрацію Президента. Влада абсолютно боїться протесту, тому так і залишилися не розслідуваними і не покараними до кінця розстріл і протистояння в Мукачевому і низка інших ситуацій. Всі ці злочини так і залишилися непокараними», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 105



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів


/-0,14264583587646-/ /-pc-/
Top