counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Руслан Сольвар
Руслан Сольвар

Процес об'єднання громад пробуксовує через нерозуміння його суті


Процес добровільного об'єднання громад життєво необхідний, але через нерозуміння його суті громадянами пробуксовує. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Руслан Сольвар.

«Об'єднання громад відбувається в рамках реформи з децентралізації. А що стоїть за децентралізацією? Вона дозволяє створювати фінансово незалежні громади, які зможуть самостійно та на належному рівні утримувати дитячі садки та школи, амбулаторії, будинки культури та клуби, дороги, інфраструктуру. Простіше кажучи, децентралізація - це реальний шлях до підвищення якості повсякденного життя жителів кожного села, селища чи міста», - говорить Руслан Сольвар.

Водночас, за словами парламентарія, незважаючи на те, що ми часто чуємо про децентралізацію, і цей термін увійшов в наш активний словник, головною проблемою в проведенні цієї адміністративної реформи є нерозуміння її людьми на місцях.

«Є страх чогось нового, тим більше глобальних змін. Українці хибно побоюються об'єднання громад. Наприклад, в моєму виборчому окрузі багато хто вважав, що при впровадженні адмінреформи кошти будуть збиратися з усіх населених пунктів у різних розмірах, виходячи з економічних можливостей, наявності підприємств, землі, а розділятися порівну, - розповідає Сольвар. - Тому доводиться неодноразово пояснювати, що адмінреформа не тягне за собою автоматичної системи розподілу коштів. Старости села будуть членами виконкому з дорадчим голосом. Тому на сесіях спільно зможуть вирішити, як правильно і справедливо розподілити фінанси».

Депутат озвучив ще одне побоювання українців щодо процесу об'єднання громад.

«Люди часто говорять, що в області нас поділять так, як самі того побажають. Але я неодноразово підкреслював - що у нас об'єднання громад відбуватиметься на добровільних засадах. А в області просто формують перспективні плани, знову ж таки, виходячи в першу чергу з побажань людей», - сказав Сольвар.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 55



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
більше матеріалів


/-0,29929113388062-/ /-pc-/
Top