counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Квітня
15 Квітня
Всі новини...

Василь Вовк
Василь Вовк

Загальна амністія підведе «під одну гребінку» і патріотів, і сепаратистів


При засудженні військових за ті дії, які вони вчинили, керуючись крайньою необхідністю, має бути мінімальне покарання, поблажливість і прощення. Суцільні амністії для військових не потрібні, а потрібні кваліфіковані слідчі, прокурори і судді, щоб справедливо розглядати кожну справу. Крім того, вирішити проблему може запровадження воєнного стану на території Донецької та Луганської областей. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив генерал-майор СБУ, експерт з питань державної безпеки Василь Вовк.

«Не думаю, що ми зараз повинні працювати над кодексами для добровольців, бійців АТО, строковиків або сепаратистів. Ми повинні усвідомити одне: ми живемо в країні, яка претендує на право називатися демократичною, де діє право, принаймні ми так декларуємо. Юрій Віталійович (Луценко - Генеральний прокурор. - Ред.), напевно, з добрих намірів хотів би допомогти тим, кого не зовсім обґрунтовано притягують до кримінальної відповідальності, оскільки вони вчиняють дії, що мають ознаки злочинів, але в умовах де-факто військового часу це відбувається за крайньої необхідності. У кримінальному кодексі прописано: якщо завдана шкода при захисті вітчизни, людей, територій України, суверенітету, цілісності і безпеки менша попередженої, то це крайня необхідність. І тут кримінальної відповідальності не повинно бути. Потрібно, щоб у кожному конкретному випадку кваліфіковані професійні прокурори, судді та слідчі розбирали справу. А таких у нас залишилося мало, особливо серед суддів мало патріотів. Я вже говорив про те, що в Києві основні «елітні» суди «окупували» дівчата, які явно не прихильники цілісної суверенної України. Вони прихильники елітного житла, ресторанів у Києві і авто. А слідчих і прокурорів ми вихолостили своїми необдуманими передчасними конкурсами і тестами. Це визнають вже всі. Ми переконуємося в цьому щодня, тому тут дуже чітко повинна брати участь громадськість. Треба, щоб кожного конкретного патріота, атошника, солдата, добровольця, волонтера захищали об'єктивно. Якщо він дійсно мародер і в тій ситуації не було жодної необхідності вчиняти те чи інше правопорушення, то його треба судити. Але він у будь-якому випадку патріот, тут має бути мінімальне покарання, поблажливість і прощення. А якщо людина завдала шкоди сепаратистам-терористам або їхньому майну, то це потрібно підводити під правило, яке діяло завжди - крайня необхідність для захисту країни, цілісності. Звичайно, він завдає шкоди, зокрема, і тим відносинам, які охороняються кримінальним кодексом, але цей збиток менший, ніж той, якому він запобіг, а запобіг солдат захопленню країни, розвалу країни. Це звучить пафосно, але це так. А загальна амністія - це не вихід, це називається «під одну гребінку» підвести і патріотів, і сепарів, і кого завгодно», - розповів експерт.

Вовк зазначає, що абсолютно правильним рішенням у ситуації, що склалася, є введення воєнного стану в двох областях. Над цим треба думати і, за його словами, цього не треба боятися.

«Потрібно в цих областях повністю переводити владу на військові рамки, створювати не цивільно-військові, а військові адміністрації, які повинні очолити справжні військові - патріоти України. Треба починати працювати над звільненням кожного метра території. Звільнити, провести фільтрацію, зачистити, відновити на території те, що було зруйновано, і потім вже передавати цивільним адміністраціям для закінчення реконструкції об'єктів. Це формальне бачення, яке складне в практичному виконанні, але воно має бути. Ці якісь чи то військові, чи то цивільні адміністрації - ніякі, нічого незрозуміло. Не можна бути наполовину військовим, наполовину цивільним», - розповів експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 44



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Чому виникають проблеми в житті: енергетичні причини
Чому виникають проблеми в житті: енергетичні причини
Проблеми виникають у нашому житті не випадково Це свого роду хвороби не тіла, а душі, які ми звикли ігнорувати....
Енергетична взаємодія людей: у чому небезпека та користь
Енергетична взаємодія людей: у чому небезпека та користь
Знаючи, як енергетичні прив'язки впливають на взаємини людей, ви зможете посилити свою енергетику та змінити ж....
Як розпізнати людину з поганою енергетикою
Як розпізнати людину з поганою енергетикою
Уміння розпізнавати людину з негативною енергетикою — це безперечний плюс для всіх, хто хоче захистити себе ві....
Талисманы по фэн шуй: любовь, счастье, деньги
Талисманы по фэн шуй: любовь, счастье, деньги
Фен-шуй є найдавнішим вченням про гармонію та щастя, причому не тільки душі, а й тіла Які талісмани допоможуть....
Місячний день сьогодні 16 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 16 квітня 2024 року
Поради астрологів, відображені в щоденному місячному календарі, стануть гарною підмогою для ведення справ Своє....
більше матеріалів


/-0,19771599769592-/ /-pc-/
Top