counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Андрій Іллєнко
Андрій Іллєнко

Тюрми переповнені добровольцями, а люди, які розв'язали війну, досі на волі


В Україні триватимуть протести і невдоволення під час затримань військових. Факторів для цього кілька: недовіра до правоохоронців і невдоволення вибірковим правосуддям, яке «працює» тільки на добровольцях, а не на корупціонерах і сепаратистах. Вирішити проблему затримань військових має визнання війни війною на юридичному рівні. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Андрій Іллєнко.

«Треба, щоб була нормальна правоохоронна і судова система, до якої була б довіра. До сьогоднішньої довіри немає. Я не знаю деталі справи Лихоліта, але в цій ситуації ніхто не повірить у щирість правоохоронців, якщо людину - добровольця і ​​ветерана війни - звинувачують у якихось правопорушеннях і затримують в той час, коли ми бачимо, що відвертих корупціонерів, бандитів, сепаратистів ніхто не чіпає. Така вибірковість правосуддя породжуватиме недовіру і злість. І в цій ситуації реакція суспільства була цілком передбачувана: так буде до тих пір, поки ми не побачимо реального правосуддя», - розповів нардеп.

Іллєнко переконаний, що в подібних ситуаціях є багато підводних каменів через невизначеність з юридичними визначеннями того, що у нас АТО, а не військовий стан, що якраз могло б і врегулювати такі прецеденти.

«У нас же немає воєнного стану, у нас АТО, а реально йде війна. Ми знаємо, що в умовах війни, якщо є нагальна необхідність, то військовослужбовці мають право конфісковувати майно, бо це війна - це завжди не дуже красиво і не дуже добре, м'яко кажучи, тому там бувають моменти, коли треба йти на якісь крайні заходи. І закон про воєнний стан це дозволяє робити законно і потім цю людину не можна засудити, звинуватити в мародерстві або ще в чомусь. А зараз, оскільки правове становище мирного часу, а реально йде війна, є величезний простір для маніпулювання. Людям, які за фактом нічого не зробили - жодних умисних злочинних дій, вони тільки діяли на межі фолу, оскільки неможливо в умовах війни діяти по-іншому, треба воювати, або сидіти в білих рукавичках і нічого не робити, зараз висувається багато претензій, що вони щось не так зробили, що вони порушували закони. Відповідно, поки ми юридичні моменти не приведемо до реального стану речей, у нас будуть постійні проблеми і щоразу можна буде будь-якого добровольця у чомусь звинуватити. Я знаю багато таких ситуацій, коли, наприклад, була гаряча фаза війни, коли треба було нагодувати голодне місто на лінії фронту і не було чого їсти. Військовий комендант дає команду хлібозаводу, щоб він запрацював, щоб нагодувати людей, а потім після війни коменданта звинувачують у тому, що він намагався захопити завод. Ми повинні дати всім нашим військовим реальні гарантії, бо людина, яка перебуває на фронті, ризикує життям, здоров'ям, постійно перебуває в стресі, ще й при цьому має боятися, що вона десь нібито неправильний крок зробить і за це піде під суд. З цим треба закінчувати», - резюмував народний обранець.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 170



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів


/-0,18785619735718-/ /-pc-/
Top