counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Сергій Таран
Сергій Таран

Не лише політики, а й громадяни не звикли брати на себе відповідальність на виборах


В Україні поняття політичної відповідальності відсутнє і не зрозуміле громадянам, оскільки вони звикли до радянської політичної системи, яка сама була відповідальна за всіх і все. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог Сергій Таран.

«Проблема відповідальності, точніше її відсутності, бере свій початок ще з радянської системи, коли держава відповідала за все. Влада була для людей одна. Люди розуміли, що є влада, яка бере на себе відповідальність, а від них нічого не залежить. І зараз ми маємо ситуацію, коли концепція відповідальності взагалі не розвинена в Україні. І такою вона є не лише тому, що політики не відповідають за свої слова, а й тому, що громадяни не розуміють, хто й за що відповідає. Вони взагалі не розуміють цю концепцію відповідальності тому, що просто для українців є політик, який говорить гарні речі, який красиво обіцяє - і на цьому все. Відсутнє тривале очікування результату діяльності політиків, коли вони обіцяють щось під час виборчої кампанії, потім проходять вибори, потім вони виконують свої обіцянки, а громадяни стежать за цим. Тобто ці виборчі цикли, які на Заході тривають 4-5 років, в Україні не відбуваються, вони закінчуються днем ​​виборів: проголосували і все. І далі громадяни не розуміють, що таке відповідальність політиків взагалі», - розповів політолог.

Таран зазначив, що найгірше в такому стані речей те, що українці самі не готові брати на себе відповідальність. Результати виборів красномовно свідчать про бажання громадян уникати відповідальності.

«В Україні існує небезпека популізму саме тому, що приходять політики, які говорять: «Ми все зробимо», - і громадянам легше обрати таких кандидатів, ніж заглиблюватися в те, що вони не можуть виконати свої обіцянки. З іншого боку, є бажання громадян уникнути цієї відповідальності. Іноді вони можуть бути відповідальними, як під час Революції гідності, іноді ні. І як показують результати виборів, чисельно в Україні переважають ті виборці, які не готові брати на себе відповідальність, а ті, хто готові (і вони, по суті, є) - рухають країну, але їх дуже мало », - підсумував політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 30



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів


/-0,61350679397583-/ /-pc-/
Top