counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Віктор Небоженко
Віктор Небоженко

Повинна відбуватися регулярна зміна політиків, які не виконали навіть найпростіших обіцянок


Механізм політичної відповідальності став повільно відновлюватися в Україні. Зараз головним його двигуном є тиск навіть не суспільства, а еліти на політиків. Крім того, має бути постійна зміна політиків, які не виконують своїх навіть найелементарніших обіцянок, вони повинні знати, що відповідатимуть за невиконані зобов'язання. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Механізм політичної відповідальності перестав працювати після зникнення Гонгадзе, а знову став працювати після Майдану і втечі Януковича, але повільно. Втеча законно обраного президента за кордон під тиском народу - це і є політична відповідальність. Інша справа, що ті, хто прийшов йому на зміну, роблять вигляд, що нічого не сталося. Щоб політична відповідальність відродилася, потрібно тиснути суспільству. Якщо в країні є еліта, то вона тисне на політиків. Вони, наприклад, не хочуть бути відповідальними, а хочуть бути королями, прем'єр-міністрами, олігархами. Але еліта говорить: «Ні, не можна, інакше всім буде погано». Однак у нас еліта пов'язана з політичною безвідповідальністю. Краще, звичайно, коли самі політики розуміють, що повинні нести відповідальність і приймають рішення про відставку, знаючи, що вони щось не так зробили. Але в наших реаліях вони самі ніколи такого не зроблять. Тільки під тиском референтної групи - еліти, а не громадськості», - розповів експерт.

Що стосується прогулів депутатів, то до простого вирішення цієї проблеми додумалися ще в Стародавній Греції. Вихід - регулярна зміна людей, які не виконують своїх обов'язків і обіцянок.

«Якщо людина обманює, краде і знає, що завтра її не притягнуть до відповідальності і не виженуть з роботи, вона продовжуватиме це робити. Тільки регулярна зміна тих, хто порушив свої обіцянки, навіть якщо вони були дуже прості, як, наприклад, у Ющенка - вивчити англійську за три місяці або побудувати лікарню майбутнього. Зараз у нас громадськість тисне, іноді занадто жорстко і неадекватно, але тисне», - резюмував політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 20



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
більше матеріалів


/-0,1860020160675-/ /-pc-/
Top