counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Олександр Хара
Олександр Хара

Добре, що ми звільнили наших співвітчизників, але яку ціну ми за це заплатили, ще невідомо


Переговори з бойовиками Надія Савченко може спробувати вести тільки в статусі народного депутата і лише якщо вони стосуватимуться гуманітарних питань або полонених, але навряд чи їй це вдасться. Проблеми обміну заручниками вирішує тільки Медведчук, але він грає проти України. Втім, Захарченко вже висловив готовність говорити з Савченко, щоб його маріонеткова фігура була визнана і отримала певне політичне значення. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт фонду «Майдан закордонних справ», дипломат Олександр Хара.

«Звичайно, дуже добре, що Савченко повернулася, але я думаю, що було б непогано, аби вона пройшла реабілітацію, бо ув'язнення в Росії дуже впливає на свідомість, і я б навіть сказав - на адекватність. Звичайно, вона людина проста, не контролює свої слова так, як політики або дипломати. Але якщо говорити про її ініціативи, то давайте подивимося на природу і сутність цього конфлікту. Це збройна агресія, і ті, кого ми називаємо терористами або бандитами, вони такими не є - ми неправильно називаємо. Всі ці люди, які є громадянами України, - це регулярні незаконні збройні формування, контрольовані Росією. Можна провести паралель, як були створені підрозділи СС у колишньому Радянському союзі або в Європі. Вони ж не були представниками народу, вони служили Третьому рейху. Так само ми повинні розглядати тих, хто зараз утримує в заручниках наших громадян, як фактично маріонеткових політиків, командирів. Таким чином, якщо ми знаємо, хто справжній маніпулятор, хто справжній агресор (а це Росія, це Путін, Сурков, Шойгу), то, відповідно, якщо ми повинні домовлятися про щось, то саме з ними. Це загальний контекст. Що стосується спілкування з Захарченком і Плотницьким, то можна допустити таке спілкування на рівні вирішення якихось конкретних проблем, наприклад видачі наших заручників. Тут має бути спілкування не вищих посадових осіб або міністра закордонних справ, а це можуть бути наші військові, комбати, це можуть бути якісь представники неурядових організацій або колишні політики - ті, хто не представляє державу Україна і не бере від її імені якихось зобов'язань», - розповів дипломат.

Хара переконаний, що проблема ще й у тому, що в країні не введено військовий стан, бо навіть ті люди, яких затримала українська сторона, - росіяни або наші громадяни зі зброєю, вони заручники, але не військовополонені.

«Можна говорити з тими, хто з того боку виступає тільки на технічному рівні для вирішення невеликих конкретних питань, жодним чином не політичних чи таких, що виходять за рамки якоїсь території, району, міста або лінії зіткнення. Це може бути відновлення електропостачання, гуманітарний конвой. Таким чином можна домовлятися, не узаконюючи їх, не визнаючи їх політичну владу над окупованими територіями. Захарченко висловив готовність спілкуватися з Савченко, бо йому, як маріонетці, потрібно, щоб визнали його легітимність, принаймні побічно. Звичайно, якщо подивитися на всі заяви Путіна, Лаврова і терористів найнижчого штибу, то вони постійно говорять: ви повинні спілкуватися з Донбасом, Донбас має бути почутий. Вони хочуть, щоб встановилися ці формальні політичні зв'язки, тоді це дуже добре вписується в їхню концепцію війни. Адже, за їхнім задумом, у нас тут іде громадянська війна, а вони тільки трохи допомагають на Донбасі людям, які страждають від фашистської хунти. Якщо ми підіграємо і будемо ці контакти встановлювати, то тоді вони говоритимуть, що у нас тільки громадянська війна. Жодним чином не можна робити цього», - зазначив експерт.

Хара також переконаний, що Савченко може спробувати щось робити виключно в статусі народного депутата. Втім, він не впевнений, що це спрацює. Крім того, він вважає, що за звільнення українців нам доведеться заплатити, швидше за все, високу ціну.

«У них же не стоїть завдання - обміняти людей. Згадайте, як зустрічали Надю і як зустрічали ГРУшників. Це показує вартість життя і ставлення до нього нашої і російської влади. Людина, яка може впливати на обмін, - це Медведчук, але він грає не за Україну. Якщо він когось міняє, то треба замислитись, а що ми натомість віддаємо? Скоро повинні зустрічатися Сурков і Єлісєєв, має вирішуватися питання обміну. Думаю, що, швидше за все, наша радість обернеться сумом і великими проблемами. Я не кажу, що погано, що повернули наших співвітчизників, але ось якою буде ціна за їхнє повернення - ще невідомо», - резюмував Хара.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 41



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
більше матеріалів


/-0,1589879989624-/ /-pc-/
Top