counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Андрій Бузаров
Андрій Бузаров

Савченко перевіряє громадську думку


Прямі переговори Києва з бойовиками практично неможливі. Особливо якщо другою стороною переговорів будуть так званий глава «ДНР» Олександр Захарченко і так званий глава «ЛНР» Ігор Плотницький. Вони недоговороздатні, а заява нардепа Надії Савченко про ведення переговорів - це просто перевірка реакції суспільства. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт-міжнародник, політолог Андрій Бузаров.

«По-перше, я думаю, що вона перевіряє громадську думку. Як суспільство відреагує, і воно вже відреагувало неоднозначно. Частина людей проти. Не думаю, що безпосередньо Савченко робитиме щось без урахування громадської думки, але я вірю в те, що на переговори вона піде, але в частині обміну полоненими. Навряд чи це будуть глобальні переговори щодо врегулювання конфлікту, швидше за все це будуть переговори або в рамках контактної мінської групи, або окремо щодо повернення в Україну військовослужбовців, які були затримані бойовиками «ДНР» і «ЛНР». Ось у цю перспективу я вірю. Я думаю, що це більшою мірою емоційна заява. А правильно чи неправильно - питання складне. Я в це не вірю, на це не піде ні керівництво України, ні Захід і США. Я виключаю будь-які варіанти прямих переговорів між Києвом, «ЛНР» і «ДНР», в усякому разі доти, поки там перебувають Захарченко і Плотницький, - це малоймовірно», - розповів експерт.

Бузаров зазначає, що в світі існує практика проведення переговорів з бойовиками, проте важливо враховувати, що є кілька типів переговорів і кожні використовуються в різних ситуаціях.

«Є три групи наслідків. Перша група наслідків - коли переговори ведуться через посередників, як зараз в Україні. Друга група - допускає прямі переговори з бойовиками, але після тривалого періоду, як у Колумбії, наприклад, там 30 років була громадянська війна, але потім зрештою сіли за стіл вести переговори. І третя - це коли у потенційних бойовиків, терористів або на тій території, яка визнана окупованою, відбувається зміна влади. Приходять люди більш-менш адекватні, не пов'язані з кров'ю, тоді центральна влада готова вести переговори. Таке часто буває. На сьогодні фігури Плотницького і Захарченка - недоговороздатні для ведення переговорів», - підкреслив політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів


/-0,62930488586426-/ /-pc-/
Top