counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Андрій Бузаров
Андрій Бузаров

Савченко перевіряє громадську думку


Прямі переговори Києва з бойовиками практично неможливі. Особливо якщо другою стороною переговорів будуть так званий глава «ДНР» Олександр Захарченко і так званий глава «ЛНР» Ігор Плотницький. Вони недоговороздатні, а заява нардепа Надії Савченко про ведення переговорів - це просто перевірка реакції суспільства. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт-міжнародник, політолог Андрій Бузаров.

«По-перше, я думаю, що вона перевіряє громадську думку. Як суспільство відреагує, і воно вже відреагувало неоднозначно. Частина людей проти. Не думаю, що безпосередньо Савченко робитиме щось без урахування громадської думки, але я вірю в те, що на переговори вона піде, але в частині обміну полоненими. Навряд чи це будуть глобальні переговори щодо врегулювання конфлікту, швидше за все це будуть переговори або в рамках контактної мінської групи, або окремо щодо повернення в Україну військовослужбовців, які були затримані бойовиками «ДНР» і «ЛНР». Ось у цю перспективу я вірю. Я думаю, що це більшою мірою емоційна заява. А правильно чи неправильно - питання складне. Я в це не вірю, на це не піде ні керівництво України, ні Захід і США. Я виключаю будь-які варіанти прямих переговорів між Києвом, «ЛНР» і «ДНР», в усякому разі доти, поки там перебувають Захарченко і Плотницький, - це малоймовірно», - розповів експерт.

Бузаров зазначає, що в світі існує практика проведення переговорів з бойовиками, проте важливо враховувати, що є кілька типів переговорів і кожні використовуються в різних ситуаціях.

«Є три групи наслідків. Перша група наслідків - коли переговори ведуться через посередників, як зараз в Україні. Друга група - допускає прямі переговори з бойовиками, але після тривалого періоду, як у Колумбії, наприклад, там 30 років була громадянська війна, але потім зрештою сіли за стіл вести переговори. І третя - це коли у потенційних бойовиків, терористів або на тій території, яка визнана окупованою, відбувається зміна влади. Приходять люди більш-менш адекватні, не пов'язані з кров'ю, тоді центральна влада готова вести переговори. Таке часто буває. На сьогодні фігури Плотницького і Захарченка - недоговороздатні для ведення переговорів», - підкреслив політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів


/-0,62263488769531-/ /-pc-/
Top