counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Кость Бондаренко
Кость Бондаренко

Без внесення змін до законодавства можлива лише косметична реформа ГПУ


Реформування Генеральної прокуратури залежить від того, чи буде змінено законодавство. Якщо ні, то реформи можливі лише косметичні. Крім того, генпрокурор Юрій Луценко зіткнеться з протидією системи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Люди, призначені Луценком, ми не можемо поки що говорити, гарні вони чи погані, адже ми не бачили їх у роботі. За великим рахунком, генеральний прокурор бере на себе відповідальність за формування команди. Ми зможемо оцінити цих людей тільки за результативністю. Те, що сьогодні ГПУ є досить консервативною структурою, яка слабо приймає до своїх лав тих чи інших гравців, - це однозначно. З цим зіткнувся свого часу Ярема і обов'язково зіткнеться Луценко. Протидія всередині цієї структури буде. Чи будуть реформи - подивимося. Я поки що не розумію, в чому полягає реформа Генпрокуратури. Вочевидь існує закон про Генеральну прокуратуру і Луценко може діяти виключно в рамках цього закону. Для того, щоб реформувати ГПУ, необхідно змінити законодавство. Всередині, навіть прийшовши в структуру і очоливши її, але не змінюючи закон і функціонал цієї структури, неможливо провести реформи. В такому разі це буде косметична реформа: перенести кабінет з одного крила будівлі на Різницькій, скоротити кількість заступників і сказати, що перший заступник займатиметься якимись додатковими питаннями. Але це ж не реформа. Розмістити у себе в будівлі представництво ФБР - теж не реформа. Тому, за великим рахунком, без законодавчого забезпечення реформу робити складно», - розповів політолог.

Бондаренко переконаний, що ГПУ за своєю суттю підконтрольна Банковій.

«Згідно з Конституцією України, Президент має право вносити в парламент кандидатури на посаду міністра оборони, міністра закордонних справ, голови СБУ та голови ГПУ. Чотири призначення, які Президент на свій розсуд виносить на розгляд Ради. У цій ситуації зрозуміло, що хай би кого призначив Порошенко, це буде його людина. Навряд чи він вноситиме якусь людину, яка перебуває до нього в опозиції», - зазначив експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 23



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
більше матеріалів


/-0,26398205757141-/ /-pc-/
Top