counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Віктор Небоженко
Віктор Небоженко

Луценко не схожий на людину, здатну впоратися з прокурорської мафією


У Генпрокурора Юрія Луценка є кілька варіантів розвитку подальшої роботи в ГПУ - він може стати інструментом Адміністрації Президента, може відчути на собі неприйняття прокурорської мафії або зможе перетворити Генпрокуратуру на систему, яка постійно реформується. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Тут найголовніше, в який бік він піде. Чи стане ГПУ знаряддям Адміністрації Президента, скажімо так, «юридичним відділом», чи це буде система, що сама оновлюється і реформується, яку будуть наздоганяти реформи в судовій системі. Не знаю, чи розуміє Юрій Луценко, не дивлячись на його дотепність, життєрадісність, що нам потрібні зміни в армії, в судовій системі і вони повинні бути паралельно зі змінами в правоохоронній сфері. Другий шлях - цілком можливо, що Луценко зіткнеться з саботажем прокурорської мафії, яка просто буде відторгати не свого. Його не будуть сприймати не тому, що у нього немає юридичної освіти, а тому, що це не свій. У прокуратурі всі пишаються тим шляхом, який вони пройшли, тими кар'єрними заслугами, які у них є, і це все знецінюється появою людини, у якої немає цих заслуг. Цілком можливо, що вони його зламають. Він поки не схожий на людину, яка здатна впоратися з прокурорської мафією. Але будемо сподіватися, що у нього все-таки це вийде», - розповів експерт.

Політолог зазначає, що ймовірність того, що Луценко стане інструментом в руках Банкової, залежить від різних факторів, головний з яких - чи будуть збігатися інтереси Адміністрації Президента і верхівки ГПУ.

«Яка ймовірність того, що Луценко стане інструментом АП? Ну, тут усе залежить від того, наскільки це буде збігатися з інтересами генералів у прокуратурі - якщо це вигідно для них, вони будуть виконувати накази Адміністрації Президента, Генпрокурора, а він буде виконувати вказівки АП. А якщо, наприклад, буде віддано наказ про чистку прокуратури, то навряд чи вони будуть це робити. Але вони з великим задоволенням займуться економічними злочинами, адже там є можливість для фінансової корупції», - підсумував політолог.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 29



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
більше матеріалів


/-0,1860511302948-/ /-pc-/
Top