counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Василь Вовк
Василь Вовк

Судову реформу проводять, щоб сильніше прив'язати до влади суддівський корпус


Та судова реформа, яку хочуть провести в Україні, не має жодного відношення до поліпшення суддівської сфери в країні. Головна мета реформи - зробити суддів ще більш залежними від влади, щоб влада могла ще більше впливати на них. Міняти потрібно, в першу чергу, не суддів, а саму судову систему. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив генерал-майор СБУ, експерт з питань державної безпеки Василь Вовк.

«Усі ці напівдії, напівреформи, напіврухи вперед не мають жодного відношення до поліпшення суддівської справи в Україні. Це все робиться для того, щоб знову прив'язати до влади суддівський корпус, ще більше наблизити до влади суддів, їх призначення, звільнення. І все це буде робитися владою безпосередньо через Вищу раду юстиції, якісь конкурси та комісії. Судову реформу згодом потрібно буде проводити з нуля, доводити якісно, ​​підготовлено, з урахуванням усіх і кожного, в тому числі і світової спільноти, з урахуванням думок людей. Їх, до речі, зараз зовсім не слухають, бо вважають, що ця тема не для всіх, а для особливо обраних. Що стосується конкурсів і люстрації, то зараз закон, який підготовлений у Федеральній службі безпеки Росії про очищення влади, спрямований на те, щоб збалансувати систему державного управління і правоохоронних органів в Україні і поховати цю систему разом із усією Україною, як це мріє зробити наш північний сусід. Ми провели люстрацію, але як працювали ті, хто за Януковича працював, так і працюють. Хто служив і облизував владі черевики раніше, той і зараз облизує взуття нинішньої влади. А ті, хто висловлює свою думку або має альтернативну точку зору, хто прагне збереження цілісності, незалежності та суверенітету України, ті вважаються ворогами влади, і їх називають кремлівськими агентами. Те ж саме і з суддями. У нас їх понад 7 тисяч, це дуже складний і дуже грамотний і підготовлений юридично контингент. Ці судді, які судили людей під час Майдану, жодного покарання не понесли, і зараз усі їхні справи застрягли. Нинішня реформа полягає лише в тому, щоб забезпечити вплив на суддів більш «якісно», - розповів експерт.

Вовк упевнений, що в результаті реформи для українців нічого не зміниться, щось зміниться тільки для вищих ешелонів влади, які зможуть мати більший вплив на суддівський корпус. В цьому випадку не допоможе і зміна поколінь суддів, на яку роблять ставку нинішні реформатори.

«Коли говорять - «давайте міняти на молодих», я скажу, що судді - це професія династій, якщо люструвати батька, то прийде син. Різниці не буде. Син судитиме так, як судив батько. Коли говорять, що треба поміняти покоління - це неправильно, треба поміняти систему. У нас десятки тисяч неправосудних рішень. Треба зробити показові судові процеси стосовно високопоставлених відомих суддів і посадити їх у в'язницю. Після цього починати працювати в цьому напрямі і чинити так з кожним. Тоді ні дідусь не захоче залишитися, ні його син, ні його онук. А прийде людина, яка знає, що вона у в'язницю не хоче, що вона має чесно судити. Це все було б дуже смішно, якби не було так сумно. Не знаю, хто проводить цю реформу, але таке враження, що її проводять музиканти (не в образу представникам цієї професії), які далекі від державної політики, від юриспруденції, від управління країною. І антикорупційний суд створювати - це маячня. У нас багато напрямів, давайте ще сімейний суд створимо, створимо митний суд з питань контрабанди, молочний суд - з питань розкрадань на молоці. Навіть не віриться, що хтось такі речі пропонує. Це тільки звучить креативно «Антикорупційний суд», а користі від цього немає», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 29



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів


/-0,30384707450867-/ /-pc-/
Top