counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Юрій Гаврилечко
Юрій Гаврилечко

На відміну від бізнесменів у чиновників, крім злочинного, інших шляхів збагачення немає


Створення нової фінансової або фіскальної поліції лише спричинить додаткові витрати з бюджету і дублювання функцій інших підрозділів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт ГО «Фонд суспільної безпеки» Юрій Гаврилечко.

«По-перше, податкову міліцію треба ліквідувати. По-друге, замість неї нічого створювати не потрібно взагалі. Кожен повинен займатися своєю справою. Тобто податкова інспекція повинна виконувати тільки дві функції - це обслуговування платників податків і фіксація сплати податків. Розслідувати економічні злочини і будь-які інші злочини повинно МВС. І ніякої окремої структури для цього не потрібно, бо будь-яка окрема структура, яка починає займатися чимось окремо, вона стає на 100% корумпованою. Заява міністра юстиції про те, що давайте зробимо окремий антикорупційний суд - це маячня. Так ми можемо запропонувати і окремий слюсарівський суд, окремий дорожній суд, а потім суд зоотехніків. А чому ні? Тільки у нас кількість так званих органів, які з чимось борються, - незліченна. Їх треба скорочувати. Варто відзначити, щоб була меншою кількість економічних злочинів, потрібно спрощувати податки, скорочувати функції державних установ, давати бізнесу можливість спокійно працювати. Прості люди, як правило, не корумповані. На відміну від бізнесменів у чиновників, окрім злочинного, інших шляхів збагачення немає. Ось бізнесмен може заробити гроші, а чиновник - не може», - розповів економіст.

Гаврилечко зазначає, що розслідувати ухилення від сплати податків має МВС. Головне, щоб був чіткий розподіл, хто які функції виконує.

«Схема має бути наступна: у нас є Верховна Рада, яка ухвалює закони. Є Міністерство фінансів, яке має розробити порядок роботи фіскальної служби. І окремо, не в складі Міністерства фінансів, повинна бути фіскальна служба, яка займається обслуговуванням платників податків і фіксацією факту сплати податків. І вже зовсім окремо злочинами має займатися МВС, стежити за законністю повинна прокуратура. А ось якщо фінансові злочини пов'язані ще з якоюсь кримінальною діяльністю - цим має займатися СБУ. Жодної окремої фінансової або фіскальної поліції або ще якоїсь спеціалізованої поліції не повинно існувати в принципі. Адже саме існування такої структури буде джерелом фінансових злочинів. Така структура буде центром фінансових злочинів», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 44



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів


/-0,2455108165741-/ /-pc-/
Top