counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Володимир Панченко
Володимир Панченко

Підвищення продуктивності праці врятує світову економіку


Монетарні заходи не врятують світову економіку від подальшого падіння. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Інституту імені Олександра Поля Володимир Панченко.

«Ця світова криза абсолютно відрізняється від причин падіння економіки в Україні. Почнеться вона не через Китай і буде лікуватись не через пожвавлення його економіки, як це було раніше. Криза стартує з США, де вже оголосили дефолт близько 70 компаній, які добувають вугілля, газ та нафту. Ця криза компаній запустить процес глобальної структурної зміни світової економіки», - зазначив експерт.

За його словами, подолати її монетарними методами та засобами фінансового пом’якшення не вдасться - про це вже заявили міністри фінансів на зібранні незадовго до початку G7.

Накачування коштами національних економік через монетарні методи не працює, оскільки криза спровокована не лише зниженням споживання на різних ринках, а головним чином - Четвертою промисловою революцією, тобто явним виходом із гри гігантів Третьої технологічної революції.

Натомість подолання кризи відбудеться через підвищення продуктивності праці.

«Міністри фінансів країн G-7 визнали, що для підвищення продуктивності праці компанії повинні здійснювати масовані інвестиції для впровадження інновацій. Але навіть у США це відбувається неналежним чином, в обсягах, які не відповідають вимогам глобальної конкуренції. Індекс РМІ знизився з 60% до 50,8 % (показник менше 50% означає відсутність бажання/можливості компаній здійснювати інвестиції)», - додав фахівець.

«Потрібні стимули, спеціальні зони, тобто будь-які заходи, щоб підняти продуктивність праці. Коли настає криза, треба накачувати економіку грошима, а не навпаки, як слабким економікам рекомендує МВФ у форматі «структурного покращення», вимагаючи скорочувати видатки. Питання в тому, що через 10-15 років четверта промислова революція вже переможе. Буде дуже суттєво змінена структура економіки, яка зараз фактично рухається до цього, тому і самознищуються цілі сектори», - резюмував Панченко.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 39



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Кожна людина наділена своєю енергетикою Вона буває вроджена та отримана протягом життя
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
За допомогою нумерологічних розрахунків можна легко змінити життя на краще Простий розрахунок особистого коду ....
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
більше матеріалів


/-0,28998279571533-/ /-pc-/
Top