counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Василь Вовк
Василь Вовк

Влада не хоче звільняти суддів, які у неї на гачку


Нинішній владі вигідно не змінювати суддів, оскільки вони у влади на гачку. Щоб судова реформа була ефективною, потрібно було б змінити всіх суддів, але це нереально. А на даному етапі їх лише міняють місцями, але вони, як і раніше, залишаються на посадах. Судова реформа має починатися з прикладів і особистої відповідальності судової адміністрації та головних суддів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив генерал-майор СБУ, експерт з питань державної безпеки Василь Вовк.

«Що таке реформа? Зазвичай це введення додаткових департаментів, управлінь або ліквідація цих департаментів. Реформа має полягати в тому, щоб усіх замінити, а замінити всіх людей неможливо. Потрібно звільнити, наприклад, усіх працівників прокуратури або всіх суддів, яких у нас до 10 тисяч. Як зробити так, щоб реформа відбулася? Необхідно, щоб змінювався зміст, яким наповнена реформа. Якщо взяти, наприклад, будь-який район у будь-якій області України і там призначити вибори глави районного суду. Як думаєте, хто їх виграє? Виграє глава або цього суду, або сусіднього суду. Так само вийшло в прокуратурі. Адже, за великим рахунком, помінялися лише місцями. Є закон про очищення влади - він порушує основні свободи і права громадян. Я вважаю, що має бути індивідуальна відповідальність людини. У нас є багато прикладів, коли кого треба залишають, а кого не треба - люструють. Багато суддів, які були за «злочинної» влади, було переведено на вищі посади, до Києва, до обласних центрів. Зараз судді повністю залежні від влади тому, що багато хто з них приймає активні рішення щодо Майдану, Автомайдану. Вони зараз на такому гачку, що влада не хоче їх звільняти. Вся ця судова реформа - фікція. У суддів дуже широкі зв'язки, солідні доходи, сильна корпоративна підтримка. І навіть те, що когось із них судять, нічого не змінює, вони успішно працюватимуть і далі», - розповів експерт.

За словами Вовка, судова реформа має бути жорсткою, а також будуватися на особистому прикладі і відповідальності головних суддів.

«Є судова адміністрація, є Верховний суд, обласні суди - в них мають бути публічні особи, які повинні взяти на себе відповідальність за роботу. Адже зараз те, що в судовій реформі виписують, абзаци змінюють - що це дасть? Будь-який правозахисник скаже, що треба змінювати систему, підхід, але це не приведе до поліпшення роботи. Ще пропонують звільнити всіх суддів і набрати нових. Але нових звідки набрати? Молоде покоління - це діти тих самих олігархів, тих самих корупціонерів. Потрібно, щоб людина (суддя) змінилася, а як змінити людини? Потрібен приклад. Тобто вище керівництво держави має показати приклад непідкупності, незаангажованості, не кумівства, а роботи на благо України. Головні судді мають закачати рукава і показати приклад роботи», - підсумував Вовк.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 28



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів


/-0,33874607086182-/ /-pc-/
Top