counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Віктор Мусіяка
Віктор Мусіяка

Розширення повноважень Конституційного суду неприйнятне


Розширення повноважень Конституційного суду неприйнятно в реформуванні судової системи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член Конституційної комісії Віктор Мусіяка.

«Зміни були схвалені ще в лютому. Треба два рази проголосувати, щоб отримати кінцеві зміни. Зараз не можна міняти жодної коми. У мене є багато зауважень з деяких позицій. Що стосується розширення повноважень Конституційного суду - я взагалі вважаю, що це неприйнятна річ. Це дозволяє повністю ухилитися від контролю, їм надали додаткові повноваження. Порошенко виходить з того, щоб завершити цей процес і підвести конституційні основи під інший. Повинен сказати, що є ще одна організація, яка займається підготовкою змін до різних кодексів і законів, що регулюють діяльність суддів і статус судової системи. Змінюється цілий ряд законів, кардинально вдосконалюється діяльність судів, бо це, так би мовити, процесуальні кодекси. У цьому сенсі буде гармонія конституційно-правова і справа на розвиток піде», - розповів експерт.

Мусіяка зазначає, що деякі положення судової реформи зовсім неприйнятні.

«Зауваження великі - те, що Конституційному суду надані додаткові повноваження. Наприклад, написано, що рішення КС про неконституційність набирає чинності з дати, зазначеної в рішенні Конституційного суду. Тобто якийсь закон визнається рішенням КСУ неконституційним, але це рішення може набрати чинності через місяць. Це не нормально. Потім КС сам вирішує, чи приймати присягу нового судді. Або написано, що вони надають згоду двома третинами складу КСУ на притягнення до відповідальності судді КС. Уявіть собі, що судді, які там є, проголосують за те, щоб притягти до відповідальності колегу», - зазначив фахівець.

Він переконаний, що позитивним моментом є введення конституційної скарги. Таким чином будь-який громадянин, який вважає, що рішення, прийняте на основі закону, який він вважає неконституційним до нього, може поставити питання про неконституційність закону.

«Але там така процедура - необхідно пройти все, аж до Верховного суду, апеляцію, касацію, а потім ще там сказані всі інстанції, які є в державі. Це, по суті, можуть бути і не судові інстанції», - підсумував Мусіяка.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 37



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Страхи, комплекси та фобії переслідують багатьох із нас, але вам абсолютно нема чого жити з цим Експерти в гал....
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Енергетика грошей — штука дуже тонка, для керування якої потрібно розуміння її механізму та дії З точки зору е....
більше матеріалів


/-0,33273792266846-/ /-pc-/
Top