counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

У Порошенка коротка лава запасних


Наївно сподіватися, що людина без юридичної освіти зможе повністю впоратися з роботою Генпрокурора. Голова ГПУ має бути частиною кримінального процесу. Порошенко шукав на посаду Генпрокурора людину зі свого оточення, яка могла б професійно відволікати увагу від потрібних тем і захищати інтереси Президента в інформаційній площині. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра.

«Формат призначення Юрія Луценка викликає дуже багато запитань, і справа тут у тому, що були зміни до законодавства про те, що може бути генпрокурор без юридичної освіти, в цьому ключова проблема. Хоча зараз більше йдеться про саму кандидатуру Луценка. Справа в тому, що генпрокурор за своїм функціоналом повинен брати участь у кримінальних процесах, зокрема, виключно функцією генпрокурора є подання про зняття недоторканності з народних депутатів. Також прокуратура може брати участь у судових питаннях. Наївно думати, що це під силу особі, яка не має юридичної освіти. Це не посада міністра внутрішніх справ, це не посада в будь-якому іншому міністерстві, де функції більше політичні, менеджерські. Генпрокурор бере безпосередню участь у кримінальному процесі. До того ж дивне формулювання - без освіти, але з досвідом роботи в правоохоронній системі - це дивні речі, які чітко вказують на те, що це закон імені Луценка», - вважає політолог.

Макітра зазначив, що саме Луценка було обрано, оскільки він не тільки з оточення Президента, а й як політичний гравець знає, як відволікати увагу від потрібних тем і зможе доводити, що прокуратура працює.

«У Порошенка дуже коротка лава запасних. Вже немає людей, які могли б виконувати необхідні функції. Треба було, щоб це була надійна людина, якій він міг би не тільки довіряти, але людина з його оточення, яка не буде «рухати» його близьких - це перше завдання. Друге - генпрокурор повинен інформаційно згладити дуже багато незручних кутів. Він зможе грамотно, професійно відволікати увагу від потрібних тем, зможе грамотно доводити, що прокуратура працює», - розповів політолог.

Експерт вважає, що про узурпацію влади Порошенком говорити рано. Адже якби це була узурпація, то вона б була тотальна, і таких призначень, як Луценко, було багато.

«Луценко поміняв безліч політичних проектів. Працював і з Морозом, і з Ющенком, і в уряді Януковича, і з Тимошенко. Луценко завжди грав на себе, адже він політик. Думаю, у нього є велика спокуса, можливості зіграти на себе. Те, що сприймається багатьма як мінус, узурпація, може призвести до зворотного процесу, він буде працювати на своє ім'я, і ​​органи прокуратури стануть краще. Це цілком імовірно», - переконаний політолог.

Макітра вважає, що кадрові питання в ГПУ і ЦВК пов'язані між собою. Питання з ЦВК може не вирішуватися дуже довго, бо нинішній склад теж вигідний для влади.

«Що стосується ЦВК, то тут все зрозуміло - така ЦВК, як зараз, - дуже зручна. Члени Центрвиборчкому розуміють, що вони там вже незаконно перебувають, тому будуть виконувати все, що їм скажуть. Ми бачимо в роботі ЦВК багато абсурду. Наприклад, те, що мовчать щодо виборів в окрузі Єремєєва. ЦВК каже, що у них немає довідки про смерть. Будь-який юрист пояснить, що якщо немає довідки, то ЦВК може спокійно звертатися до суду, в ВР, щоб надали документи. Все це свідчить про те, що нинішня влада за багатьма пунктами йде тими ж методами, що і стара, що пронесе. Це дуже небезпечна гра, і важко спрогнозувати, чим це може закінчитися. Ситуація з ЦВК зміниться до наступних парламентських виборів, питання, коли вони будуть. Тоді виходу не буде, і ЦВК просто буде замінено. У разі, якщо загроза дострокових виборів зменшиться, ЦВК може працювати досить довго», - резюмував Макітра.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 22



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
більше матеріалів


/-0,34003305435181-/ /-pc-/
Top