counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Тарас Чорновіл
Тарас Чорновіл

Новий Генпрокурор зможе переломити ситуацію завдяки своїй відчайдушності


Призначення Юрія Луценка на посаду Генпрокурора - цілком адекватне. Адже всі питання виникають не навколо особистості Луценко, а щодо способу призначення. Крім того, ті, хто хотіли зірвати ухвалення закону, який дозволив йому стати головою ГПУ, мали на це власні інтереси, які суперечать інтересам країни в цілому. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політик Тарас Чорновіл.

«Проблема з одним пунктом - неоднозначне призначення. Якби було спокійне голосування за закон, а рішення було б прийнято напередодні, то не було б жодних розбирань, було б усе нормально. Справа в тому, що найбільше галасу розгорілося не навколо власне персони Луценка, бо багато політиків говорять, що не мають нічого особисто проти нього. Адже піти проти людини, яка пройшла всі майдани і всюди була на передовій, за свою позицію відсиділа за Януковича - язик не повертається. Тому шукають спосіб інакше підняти скандал і шум. Найбільш проблемна точка - щодо останнього пункту закону про внесення змін до прокуратури, де була знято норму про необхідність профільної юридичної освіти. Ті, хто найбільше кричав про Сакварелідзе і про те, як там проти нього бореться Шокін, вони забули, що Сакварелідзе жорстко вимагав створення генеральної інспекції, яка може як незалежний орган чистити зсередини прокуратуру. В цьому законі зараз прийнятий цей пункт, і він фактично є єдиним механізмом, який дається в руки Луценка, щоб очистити прокуратуру», - розповів політик.

Чорновіл відзначає, що з ухваленням закону продовжаться і конкурси на посади в органах прокуратури і під тиском самого ж Луценка може бути серйозна перетряска комісій.

«Проти цього боролася Тимошенко, Ляшко, Садовий. У кожного різні причини. У когось «чим гірше, тим краще», у когось російські гроші, у когось бажання, щоб прокуратура ніколи не змогла нічого розслідувати. Щоб прокуратура була настільки дискредитована, що будь-які слідчі дії щодо їхніх спонсорів були автоматично сприйняті як політичні переслідування. «Опозиційний блок», «Батьківщина», «Самопоміч» та радикали боролися, бо у них у всіх є спільні ознаки: вони мають зв'язки з Росією, всі колись працювали з російськими грошима. Ось і маємо опір закону. Юридична освіта не є панацеєю сама по собі. Ось я - юрист-міжнародник і міг би, напевно, очолити ГПУ, але я б не впорався з такою роботою. Міністр охорони здоров'я може не мати медичної освіти. Міністру освіти зовсім не обов'язково бути педагогом. Він повинен бути хорошим організатором цієї справи», - зазначив експерт.

Також, на думку Чорновола, Луценко подужає посаду Генпрокурора завдяки своїм особистим якостям.

«Це призначення адекватне, бо він відчайдушний, він може рубати з плеча, він показав це, коли намагався змінити ситуацію в МВС. Думаю, він зможе переломити ситуацію завдяки своїй відчайдушності. Але мені здається, що в такій системі це потрібно. Я давно його знаю, його всі позитивні і негативні сторони. Він учора заявив, що не збирається на цьому посту довго затримуватися, але він збирається реформувати прокуратуру. І, по суті, демонтувати. Це правда. Йдеться про два - два з половиною роки, за які Генпрокуратура має остаточно втратити право на слідство і передати його Державному бюро розслідувань, повністю завершити старі справи, які не передаються в НАБУ. Прокуратуру треба скоротити разів у п'ять, і щоб вона була як департамент юстиції. Думаю, він зможе це зробити. Заяви, що він буде виконувати волю Президента для відкриття або закриття справ, - це брехня. Адже нові справи, які стосуються оточення Президента, повинні розслідуватися НАБУ, а старих справ немає. Варто зазначити, що прокуратура не має права відкривати нові справи, а може тільки розслідувати старі. Луценко не зможе виконувати замовлення Президента, бо такого роду справи належать до компетенції НАБУ, а не прокуратури», - підсумував політик.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 34



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів


/-0,3388729095459-/ /-pc-/
Top