counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Вадим Карасьов
Вадим Карасьов

Ядро політичної конструкції залишилося незмінним


Фундаментальних змін із часів Майдану не відбулося. Політична система залишилася такою ж, зазнавши лише невеликих змін. Політичні сили Майдану фактично являють собою владу, як виконавчу, так і законодавчу Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Сьогодні в політичній системі більше анархізму, а не авторитаризму в порівнянні з 2013 роком, коли був Янукович. Майдани, і перший, і другий, мали антиавторитарну спрямованість. Що стосується політичної системи, то вона не змінилася. Опозиційний блок так і перебуває в опозиції. Політичні сили Майдану фактично представляють владу, як виконавчу, так і законодавчу, оскільки сьогодні коаліція складається з двох найбільших фракцій, сформованих після Майдану, - це «Народний фронт» і БПП. Виконавча влада сьогодні сформована цією коаліцією. Тому заміна Яценюка на Гройсмана не призвела до якихось фундаментальних змін у всій владній конструкції, ядро конструкції залишилося незмінним», - розповів політолог.

Карасьов зазначив, що все ж деякі зміни відбулися, оскільки сьогодні коаліція - це дві фракції Майдану, в той час як три фракції Майдану - «Самопоміч», «Батьківщина» і Радикальна партія Ляшка - сьогодні перебувають в правоцентристській опозиції нинішньої влади.

«Це єдина зміна, пов'язана з тим, що це коаліція не п'яти сил Майдану, а двох найбільших фракцій, сформованих після Революції Гідності. Відбулося перегрупування всередині політичних сил Майдану, і змінилися відносини всередині великої коаліції, сформованої 2014 року. Але водночас коаліція продовжує існувати. Це уряд, який має мандат не тільки парламентських виборів 2014 року, не тільки президентських виборів 2014-го, не тільки виборів місцевих органів влади у 2015 році, але й мандат Майдану. Зараз замість Яценюка Гройсман, але «Народний фронт» залишається ключовим партнером по коаліції, виконавчій владі Президента і БПП», - підсумував експерт.

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 50



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів


/-0,50713610649109-/ /-pc-/
Top