counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Ілля Несходовський
Ілля Несходовський

Перед тим, як підвищувати тарифи на газ, треба було встановити лічильники


Підвищення тарифів саме по собі – крок правильний і необхідний. Але проблема в тому, що перед ним мав бути ще один крок, який українська влада просто «пропустила». Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Ілля Несходовський.

«Щодо тарифів на газ – звичайно, підвищення і приведення їх у відповідність до єдиної ціни - це крок у правильному напрямку. Але замість того, щоб зробити перший крок, на необхідності якого ми наголошуємо, робиться другий. А перший крок передбачає три основні позиції, які мають бути реалізовані. Перше: 100% облік газу, що використовується споживачами. На сьогодні у промислових споживачів газу є лічильники, а приватним споживачам (населенню) постачається газ за нормативами і ті нормативи не завжди відповідають дійсності. Завжди є певні можливості постачати товар неналежної якості. Наприклад, тепло, яке не відповідає тим стандартам, які мають бути. Приміром, гарячу воду, яка також не є тієї температури, яка має бути згідно із затвердженими стандартами. Мало того, що такий облік є маніпулятивним, так і відсутність обліку дозволяє маніпулювати цінами. Тож перший крок, який мали зробити, – це запровадити 100% облік усіх спожитих газу, тепла та енергоносіїв в Україні. Нині більшість споживачів не мають такого обліку чи мають об’єднаний обліковий лічильник на весь багатоповерховий будинок, але не на конкретного споживача. Другий крок – встановлення терморегуляторів для кожного споживача, щоб він мав можливості самостійно визначати, скільки йому потрібно, і зменшувати у разі потреби споживання тепла і газу. І в цьому випадку сплачувати менше», - розповів економіст.

На переконання Несходовського, третій момент, який мав бути втілений у життя до підвищення тарифів, частково реалізований. Це державна програма з підтримки енергозбереження.

«Можу сказати, що тут уряд отримує тверду четвірку. Видаються так звані теплі кредити, і населення має можливість отримати кредит, аби здійснити утеплення свого будинку, зменшити енергоспоживання. Держава компенсує відповідно до сьогоднішніх рішень від 20% до 70% виданого кредиту. Хоча загалом можу сказати, що відповідна медійна підтримка цього недостатня, тобто не всі знають про такі кредити. Тому, якщо люди матимуть три можливості - встановити індивідуальний лічильник, терморегулятор і взяти кредит для утеплення - навіть за підвищення тарифів вони платитимуть менше, ніж зараз. Також варто зазначити, що за умови низьких тарифів за низькими цінами отримує газ не лише той, хто споживає мало, а й той, хто споживає дуже багато (тобто люди, які мають можливість оплатити, які мають величезні будинки, які мають по кілька відповідних)», - резюмував експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 27



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
більше матеріалів


/-0,6002299785614-/ /-pc-/
Top